To 7.10.2010 JYP - Lukko

  • 10 550
  • 39

Jarzki

Jäsen
Kommentoin tilannetta Tuppuraisen hattutempun jälkeen.Jäälle heitettiin pipo ja lippis a-puolelta.Ottelun jatkuessa tomera järkkäri kävi kovistelemassa pleksin vieressä istuvia.Oliko kukaan siinä vieressä että voisi sanoa mitä järkkäri sanoi?Viittoili kovasti oven suuntaan ja suu kävi.Oliko äijä sitä mieltä että hattutempun palkitsemisesta heitetään katsoja ulos?Käsittämätöntä lätkäkulttuuria sanon minä.No katsojat saivat jäädä seuraamaan peliä ja järkkäri poistui paikalta.

Viime kaudellahan oli ihan sama juttu, kun joku JYPin pelaaja takoi kypärätempun ja yksi katsoja heitti lippalakkinsa jäälle, niin heti oli ovi suuntana. Vittu mitä tampioita järkkäreinä voikaan toimia. Ainut joka tuollaisen jälkeen pitäisi heittää pihalle olisi se järjestyksenvalvojaksi itseään kutsuva pelle.

Kai tuosta jo voisi heittää toimistollekin palautetta, kun kerta joka kerta toistuu sama kuvio.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Enpä nyt jaksa vielä ketjua lueskella vaan kirjotan suoraan muutamia hajatelmia. Jos ne on jo mainittu, niin... ANTEEKS! ;)

- Wiikman oli huono.
- Lukko karvasi todella syvältä ja kun se onnistuttiin murtamaan, tilaa oli todella paljon JYPille rakentaa hyökkäyksiä.
- Muutama merkkausvirhe Lukolta toi JYPille vaarallisia tilanteita ja ainakin pari maalia. Hytösen maali näistä räikein esimerkki.
- Missä se liigan tehokkain ketju tänään oli? Ei näkynyt kaukalossa merkkejä tästä.
- Toistaalta, JYP oli tehnyt virhearvioinnin. Auvitu veti alkulämmintä siltä varalta että Tuppuraisen kuume nousisi. Ei se ollut kuumetta. Tuppurainen oli vaan niin liekeissä jo ennen matsia että kehon lämpötila alkoi jo hieman nousta.
- Harri Pesonen, syötä saatana!
- Sami Vatanen, älä leiju saatana!
- Illan kovin pommi oli kuitenkin Morrisonin niitti avojäällä Malmivaaraa kohtaan. Oli kova ja puhdas. Arvostin.
- Illan hauskin kommentti katsomosta: "Miika, kai sulle edes maksetaan tuosta, koska urheilullista haastetta en näe."

Kolme pistettä liigan kärkikamppailusta, kiitos. Seuraavaksi toinen kärkikamppailu Hellsingissä.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pakko vielä lisätä noihin pistetehtailijoihin Sami Vatanen. Vaikka tänään ei tullut kuin "ainoastaan" yksi syöttöpinna ja kiekon kanssa ilmeisesti sohlattiin oman maalin edessä pahemman kerran, kiilasi Vatanen silti liigan plusmiinus-tilastoissa komeasti kärkeen. Pluspisteitä on nyt 9 ja täytyy muistaa että viime kausi meni Vatasella tämän tilaston osalta niukasti pakkasen puolelle. Myös muilla tilastosektoreilla JYP jyrää: Tuppurainen nousi pistepörssissä sijalle 3, Vatanen on puolustajien pistepörssin jaetulla kärkipaikalla (oikeasti sijalla 2), Myllykoski on ihan ylivoimainen maalivahti (torjuntaprosentti 96,41%!) ja joukkue kokonaisuudessaan pelaa liigan parasta ali- ja ylivoimaa. Tosin sellainen lista missä JYP ei tunnu pärjäävän, on yleisömäärät: sija 12, keskiarvolla 3747/ottelu. Ja tuosta on turha syyttää hallin kokoa. Ei hyvä.

Mutta tämän illan osalta - kiitos JYPPI, vielä kerran!!!
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Aika tiukalta peli näytti viellä ekan erän jälkeen, mutta JYP alkoi toisessa erässä luisteleen eikä tyytynyt enää lätkimään kiekkoa vain pois omalta alueelta kuten ekassa erässä 1-0 tilanteessa..

Tuppurainen oli kyllä hyvällä liikeellä tänään. Pointsit pitää antaa myös valmentajalle ylivoimakoostumuksesta tuppurainen- J.Virtanen- Riska , aivan huikea. Makkosen ylivoimaketju ei vain toiminut, kiekkoa syöteltiin hitaasti paikalla seisoville pelaajille, kyllähän se pyöri nätisti, mutta kun vastustaja oli kokoajan iholla niin ei siinä tainut yhtään laukausta edes saada kukaan.

Vataselta kauden heikoin peli. Oli kyllä parikertaa lähellä ettei vastustaja rokottanut isoista virheistä. Vähän turhan uhkarohkea oli parissa tilanteessa ja vastustaja pääsi rokottaan kun vatanen ei pistänyt kiekkoa liikkeelle.

Pesosella alkaa kohtapuolin näytönpaikat käymään vähiin. Ei oikein osaa syötellä eikä yksilöpeli ole sillä tasolla, että pystyisi röyhkeydellä voittamaan pelejä. Jos meinaa pysyä kokoonpanossa pitää alkaa joukkueelle pelaamaan ja syöttelemään sitä kiekkoa. Kyllähän peruspelaaminen ihan hyvää ja väläyttelee, mutta kiekkoa saa ja pitää jakaa välillä. Sanoisin että näillä näytöillä Pesonen on se joka lähtee D teamiin kun Perriin ja Virtanen on kehissä mukana. Sen verran enemmän esimerkiksi ylivoimalla on Jonne Virtasesta hyötyä, että näkisin hänet mielummin joukkueessa, vaikka liike jonnella onkin vähän heikohkoa, mutta korvaa muilla avuilla sitä..
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Aika tiukalta peli näytti viellä ekan erän jälkeen, mutta JYP alkoi toisessa erässä luisteleen eikä tyytynyt enää lätkimään kiekkoa vain pois omalta alueelta kuten ekassa erässä 1-0 tilanteessa..
Tuohon myös vaikutti Lukon todella syvä karvaus. Ei JYP oikein kunnolla pystynyt peliä avaamaan kun heti oli vastustajan pelaajan hönkimässä korvan juuressa. Sitten kun lääke tuohon syvään karvaukseen löydettiin eli nopeammat avaussyötöt keskustaan ja siitä laitaan, alkoi tilaa ollakin kummasti ja se vaikutti myös siihen että tulostaululla alkoi kotijoukkueen kohdalla lukemat nousta kivasti. Sekä tietysti se että Wiikman oli huono tänään. Ja kun JYP oli mennyt muutaman maalin johtoon, niin Lukko ei enää viitsinyt pelata kunnolla. Se on kyllä anteeksiantamatonta toimintaa. JYP sentään jaksoi painaa ja teki siihen loppuun vielä töitä josta tulikin sitten palkintoa.
 

hokkikokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Paikan päältä nähtynä, niin numerot ei tee kyllä oikeutusta pelille. Ei JYP noin ylivoimainen ollut. Ei missään vaiheessa. Ekassa erässä JYP oli reilusti alakynnessä. Toisessa peli tasoittui ja kolmas oli varmasti JYPin pelailua, ja ehkä siksi Lukko pääsi juonesta kiinni. En sitä Ripaa viitsinyt yrittää kuunnella hallissa, joten en osaa sanoa kuinka paljon ne tolpat kolisi. Omasta mielestäni kerran, mutta paljonko Ripa sai niitä sitten aikaiseksi.

Tärkein ero noissa kahdessa joukkueessa oli TAISTELUALUEEN HALLINTA. Yhdessäkään torjutussa kiekossa ei ollut Lukkolainen ensiksi ja yhtään kertaa Lukkolainen ei päässyt taistelualeelle kiekkoa kuljetamalla. Yhdessäkään taistelualueen läpisyötössä ei ollut Lukkolaista paikalla. Ei Jyp noissa syöttöjen katkoissa mitään maagista esittänyt tai pystynyt laukauksia estämään, mutta ei niitä maaleja tehdä niistä paikoista mistä Lukko yritti, ellei ole aivan älytön munkki.

Jyp sen sijaan ajoi alueelle silloin kun tahtoi. Lukon puolustus ei pystynyt, tai halunnut asialla mitään tehdä. Ei Jyp monta pyöritystä saanut aikaiseksi. Ne vain meni röyhkeästi taistelualueelle ja yritti sen minkä parhaiten osaa. Lukko pyöri kulmissa ja tekikin sen viihdyttävästi. Kukainenkin osaa varmasti sanoa kuinka tuossa käy.
 

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tärkein ero noissa kahdessa joukkueessa oli TAISTELUALUEEN HALLINTA.

Nimenomaan näin! Hieno sanavalinta.

Jos näkisi videolta nuo Lukon parhaan alueen maalipaikat vs. JYPin samanlaiset, niin ymmärtää, miksi peli päättyi 6-1.

Esimerkkinä tuo ensimmäinen maali. Riska ohjaa aivan vapaana kiekon maalivahdin edestä sisään, kun Lukon kultakypärä seisoo selän TAKANA.

Samanlainen maali esim. Hytösen maali, ja Tuppuraisen ensimmäinen ylivoimalla tullut. Lukkolaiset olivat antaneet avaimen omassa maalinedustapeluussa JYPiläsille omaan lukkoonsa.
 

janbo

Jäsen
En sitä Ripaa viitsinyt yrittää kuunnella hallissa, joten en osaa sanoa kuinka paljon ne tolpat kolisi. Omasta mielestäni kerran, mutta paljonko Ripa sai niitä sitten aikaiseksi.

1. ja 3. erässä ainakin ylärima kolisi molemmissa kertaalleen.

Mitä tapahtui 2. erässä tilanteessa, jossa JYP-pelaajat ja osa yleisöäkin jo tuuletti?
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mitä tapahtui 2. erässä tilanteessa, jossa JYP-pelaajat ja osa yleisöäkin jo tuuletti?
Ainoa tällainen tilanne tuli muistini mukaan silloin, kun hienon hyökkäyksen ja kuvion päätteeksi Sipiläinen(?) laukoi napakasti ylärimaan. Katsottiin ainakin kaverin kanssa että kävikö se perkele maalissa ja pelaajatkin ehtivät hieman tuulettaa.
 

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jyp sen sijaan ajoi alueelle silloin kun tahtoi. Lukon puolustus ei pystynyt, tai halunnut asialla mitään tehdä. Ei Jyp monta pyöritystä saanut aikaiseksi. Ne vain meni röyhkeästi taistelualueelle ja yritti sen minkä parhaiten osaa. Lukko pyöri kulmissa ja tekikin sen viihdyttävästi. Kukainenkin osaa varmasti sanoa kuinka tuossa käy.

Juu, nimenomaan näin. Ensimmäisellä erätauolla röökipaikan yleinen puheenaihe tuntui olevan Lukon kova liike ja hallinta erän jälkimmäisellä puoliskolla. Lukko näytti olevansa kova porukka, mutta riittääkö kaasu enää loppupelissä? No, ei riittänyt. JYP pääsi välillä heittämällä Lukko-puolustajien ohi tilanteissa, joissa puolustajan ehdottomasti olisi pitänyt naulata pelaaja laitaan. On vaikea uskoa, että kyse olisi ollut haluttomuudesta, koska ensimmäisessä erässä Lukko todellakin teki kaikkensa ja hyvin tekikin. Kyllä nyt näyttää pahasti siltä, ettei kesäharjoittelu ole maistunut.

Lehdistötilaisuus: http://www.youtube.com/watch?v=LugvoiGlgu0
 

vsop

Jäsen
Oli huomattavasti viihdyttävämpi kuin edellinen SaiPa-ottelu. Ainoastaan tuomari oli laittanut aivoistaan herneen pilliin ja tämän seurauksena ei osannut viheltää pilliinsä. Meinaan vaan, että miksi joitakin pelaajia saa ottaa väärin keinoin (esim. Malmivaaraa, Riskaa, Jääskeläistä jne.) ilman rangaistusseuraamuksia. Vastaavasti mainitsemani herrat joutuvat samanlaisista kolttosista jäähylle. Tuomaritarkkailijan olisi ehdottomasti voimakkaamin puututtava erotuomareitten tekemisiin. Nyt minua kyrsii miten Riskaa otettiin poikittaisella mailalla kolme kertaa peräkkäin tuomarin silmien alla.

JYPin Pesonen ja Poukkula pitäisi laittaa hakemaan nöyryyttä, sillä liika itsekkyys kostautuu mm. väsymyksenä ja joukkueen vaihtojen rikkoutumisena. Se on se pelisilmä, mikä poikasilta puuttui. Tosin pitkällä tähtäimellä sitäkin tulee, mutta ei saa tulla joukkueen tai toisen pelaajan kustannuksella, onneksi nyt ei omissa soinnut. Nytkin herrat luistelivat vaihtoaition edestä vaikka olisivat pystyneet menemään vaihtoon ja kaveri tuorein jaloin olisi tullut tilalle. Perrinin tullessa heidän peliaikansa on kortilla. Nyt oli poissa myös A. Virtanen ja hänen tulessa mukaan Perrinin kanssa joku kolmikosta Pesonen, Poukkula, J. Virtanen saa jatkaa ja kaksi joutuu D teamiin.

Kokonaisuutena eka erä oli Lukon. Toinen erä JYPin. Kolmas erä pelailua JYPin hallinnassa.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Viime kaudellahan oli ihan sama juttu, kun joku JYPin pelaaja takoi kypärätempun ja yksi katsoja heitti lippalakkinsa jäälle, niin heti oli ovi suuntana. Vittu mitä tampioita järkkäreinä voikaan toimia. Ainut joka tuollaisen jälkeen pitäisi heittää pihalle olisi se järjestyksenvalvojaksi itseään kutsuva pelle.

Kai tuosta jo voisi heittää toimistollekin palautetta, kun kerta joka kerta toistuu sama kuvio.

Itseäni on tänä vuonna ärsyttänyt järkkäreiden toiminta pelikatkoilla. Varsinkin sen yhden vaalean läskin, joka vahtii sitä sisääntuloa, missä itse istun. Pari vuotta on jo käytössä ollut Jyväskylässä(kin) se käytäntö, että pelin ollessa käynnissä ei portaisiin saa enää mennä estämään muiden näkyvyyttä. Nyt tuntuu, että tuota noudatetaan enää silloin tällöin lepsusti. Jos järkkärillä olisi pelinlukua, ehdottoman tiukasti tuota pitää noudattaa silloin kun on joku erikoistilanne päällä. Mm. toinen tai kolmas erä alkoi jäähyllä toisessa päädyssä ja tapahtumia piti seurata valotaululta, kun järkkäri antoi porukan liukua paikoilleen vielä puoli minuuttia pelin käynnistymisen jälkeen. Ei näin.
 

kalevi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nyt minua kyrsii miten Riskaa otettiin poikittaisella mailalla kolme kertaa peräkkäin tuomarin silmien alla.
Kyllä tuossa tilanteessa Riskan tasapaino oli luvattoman huonolla tolalla, eli jäähyn kalasteluahan tuo oli. Ja tuomari joka seurasi tilannetta metrin päästä oli asiasta samaa mieltä, käsi ei siis noussut.
 

vsop

Jäsen
Kyllä tuossa tilanteessa Riskan tasapaino oli luvattoman huonolla tolalla, eli jäähyn kalasteluahan tuo oli. Ja tuomari joka seurasi tilannetta metrin päästä oli asiasta samaa mieltä, käsi ei siis noussut.
Riskan pelityylin tietäen, niin pois tuollaiset kalastusajatukset Riskasta. Seuraavasta tökkäsystä olisi jo joutunut jäähylle.
 

McWerkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Riskan pelityylin tietäen, niin pois tuollaiset kalastusajatukset Riskasta. Seuraavasta tökkäsystä olisi jo joutunut jäähylle.
Riskan pelityylin tietäen, tuossa oli kyllä TODELLA lähellä, ettei Riska lähtenyt jäähylle, niin näyttävästi mies lenteli pienistä napautuksista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös