Mahtiankka
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Se on taas Padan ja Kärpän kohtaamisen aika. Tällä kertaa en ole itse paikanpäälle menossa, kun loppuvuoden keskinäinen matsi oli sellainen koettelemus, ettei edes ajatustasolla houkutellut lähteä Poriin tätä katsomaan. Josko sitten helmikuussa Oulussa jatkaisi omaa lohdutonta tilastoa näiden matsien osalta. Mutta kohti huomista nyt ensin.
Ässien syyskautta voi kuvailla yhdellä ytimekkäällä sanalla; Vuoristorata. Joukkueen kauden alku oli hieman vaikea ja kuudesta ensimmäisestä pelistään se pystyi kairaamaan vain kaksi voittoa ja nekin jatkoajan jälkeen. Syys-lokakuun vaihteessa Ässät sai konettaan käyntiin ja laittoi samantien isoa vaihdetta silmään, voittoja kertyi peräti seitsemän putkeen. Lokakuun loppupuolella joukkue kuitenkin taantui jälleen tappioiden tielle, tauolle se lähti kolmen tappion putkessa ja alamäki jatkui vielä paussin jälkeen Ilves-tappiolla. Kelkka kääntyi yhdessä yössä ja Pata painoi kolme voittoa putkeen.
Marraskuun loppu ja joulukuun alkupuolisko sujui porilaisilta hieman tasaisemmissa merkeissä, tappiot seurasivat voittoja ja toisinpäin, pitkiä korpivaelluksia ei nähty. Kunnes tapahtui jälleen jotain. Joulunviettoon Ässät lähti rumalla 2-5-kotitappiolla KooKoon hakiessa pisteet porista. Joulun jälkeen Ässät hävisi kohtalaisen taistelun jälkeen hurjavireiselle Tapparalle vieraissa 4-1, minkä jälkeen nähtiin ehkä kauden kovin pohjakosketus Kuopiossa. KalPa takoi taululle jo 9 minuutin pelin jälkeen 3-0-lukemat, mistä vierasjoukkue ei enää toipunut. KalPa otti lähes dominoivaan tyyliin täydet pisteet tylysti numeroin 6-0. Vuoden viimeisessä ottelussa Ässät oli kotonaan Lukkoa vastaan jo kiinni täydessä pistepotissa Jussi Makkosen loppuhetken osumalla. Janne Niskala kuitenkin tasoitti pelin vain 14 sekuntia myöhemmin. Ratkaisua haettiin lopulta rankkareista, missä Lukko oli Aaron Gagnonin osumalla terävämpi ja suisti Ässät neljän tappion putkeen. Vuoden 2017 ensimmäisessä ottelussa Ässät kaatoi kotonaan HIFK:n lukemin 2-1 ja sai tärkeään paikkaan tappioputkensa poikki. Esitys oli melko hyvä, vaikka joukkueen tehottomuus olikin edelleen piinaavaa.
Tehottomuus on ollut Ässien suurin ongelma jo pitkään ja se onkin tehnyt tällä kaudella kolmanneksi vähiten maaleja. Ässät tarvitsee tällä hetkellä hirveän määrän paikkoja yhtä maalia kohden ja joukkueessa on ainakin tehopisteiden valossa runsas määrä alisuorittajia. Poimintoina mm. Ville Korhonen, joka on tehnyt viimeksi maalin 17.11. SaiPaa vastaan ja on 16 maalittoman ottelun putkessa, sekä seitsemän viimeisintä ottelua ilman tehomerkintöjä pelannut Charles Bertrand. Ranskalainen tekee töitä ihailtavalla tasolla, mutta kaipaisi kipeästi onnistumisia. Telakalta palannut Jussi Makkonen puolestaan on tuonut paljon lisää Ässien hyökkäykseen, mies on iskenyt maalin kahteen viimeisimpään matsiin. Makkonen kantaisi todennäköisesti joukkueen kultaista kypärää, mikäli ei olisi ollut toistakymmentä ottelua sivussa loukkaantumisen vuoksi. Makkosen tavoin joulun jälkeen kokoonpanoon palannut Tommi Paakkolanvaara näyttelee tärkeää roolia Ässien hyökkäyspelissä ja on erityisesti aloituksissa elintärkeä pelaaja. Porilaisten sentterikalusto on muutenkin tällä hetkellä vahva, kun Paakkolanvaaran ja Makkosen lisäksi Matti Kuparinen on parantanut peliään ja Antti Kerälä on alkanut heräilemään. Lisäksi joukkueesta pystyvät keskikaistalla pelaamaan myös Mikael Saha, Juha Kiilholma, Arttu Ruotsalainen ja Jarno Kärki. Jyrki Aholla on ketjujen rakentelun suhteen jopa lievästi positiivinen ongelma, ainakin siinä vaiheessa kun Ruotsalainen palaa nuorten maajoukkueen matkasta ja Niko Ojamäki sekä Antti Jaatinen tekevät paluun sairastuvalta. Huomisen matsin osalta ketjut pysynevät suurinpiirtein samassa muodossa, kuin HIFK-voitossa.
Ässien parhaiden pistemiesten osalta on nippu on tasainen, sillä 10-19 pisteen haitariin mahtuvat hyökkääjistä kultakypärä Simon Suoranta, Ville Korhonen, Jussi Makkonen, Jarno Kärki, Niko Ojamäki, Charles Bertrand ja Antti Kerälä, sekä puolustajat Jere Seppälä, Jyri Marttinen ja Niko Peltola.
Kärppien syyskausi oli vaikea ja useaan otteeseen valmentaja Kai Suikkasta oltiin potkimassa kannattajien toimesta pihalle. Lähes käsittämättömät murheet loukkaantumisten kanssa eivät ainakaan helpottaneet Suikkasen työtä. Syys- loka- ja marraskuun aikana Kärpät pelasi yhteensä 25 ottelua ja otti näistä ainoastaan kuusi suoraa voittoa. Jatkoajan rai rankkarikisan kautta oululaiset onnistuivat ottamaan neljästi extrapisteen. Kärppien pisin voittoputki oli kahden pelin mittainen. Ainoastaan kerran joukkue teki enemmän kuin kolme maalia (kotipeliä Ässiä vastaan päättyi syyskuussa 4-0). Joulukuu käynnistyi kahdella tappiolla, mutta hiljalleen homma lähti rullaamaan paremmille urille ja viimeisimmästä kahdeksasta pelistään Kärpät on voittanut viisi suoraan ja yhden jatkoajalla. Toki käsi sydämellä on sanottava, että joukkueen otteluohjelma oli joulukuussa varsin suotuisa. Joulukuun 5. päivän "Mikkelin ihme" koettiin, kun Kärpät pieksi Jukurit vieraissa numeroin 1-6. Tämän jälkeen se pelasi neljä viidestä pelistä kotikaukalossaan ja voitti SaiPan, Jukurit, Ilveksen ja KooKoon. Koko joukko liigan keskikastin alapuolella majailevia nippuja. Tappiot se puolestaan koki JYP:iä vastaan Jyväskylässä ja Tapparaa vastaan Tampereella, tehden näissä peleissä vain yhden maalin. Vuosi 2017 käynnistyi tiistaina Raumalla sarjajumbo Lukkoa vastaan. Kärpät haki voiton selvin numeroin 3-7 ja käynnisti Satakunnan kiertueen mukavalla tavalla. Lähiviikot näyttävät, mihin suuntaan Kärpät on menossa, kun otteluohjelma näyttää joulukuista kalenteria haastavammalta. On olemassa aito mahdollisuus siihen, että oululaiset saavat peliään kuntoon kevään lähestyessä. Mutta yhtä realistinen skenaario on se, että lumipallo lähtee ennen sulamistaan vierimään jälleen väärään suuntaan. Torstai-iltana on jälleen uusi mahdollisuus vaikuttaa lumipallon suuntaan.
Kärppien menestysmahdollisuudet on ollut tällä kaudella hyökkäyspelin osalta isosti, jopa aivan liikaakin Mika Pyörälän harteilla. Pyörälä on iskenyt kauden aikana aivan hurjat tehot 15+20 ja vetänyt joukkuetta perässään vaikeina hetkinä. Joukkue olisi ollut ilman Pyörälän panosta massiivisissa vaikeuksissa. Toiseksi paras pistemies hyökkääjistä on Mikko Lehtonen (7+10) ja kolmanneksi paras Ville Leskinen (6+6). Väliin kiilaavat puolustajat Shaun Heshka ja Lasse Kukkonen, jotka ovat pelillisesti Pyörälän ohella täysin korvaamattomia. Tehoja siis kaivattaisiin laajalta rintamalta. Saku Mäenalasen joulukuu oli lupaavaa sorttia, koko kauden yhdeksästä pisteestään Mäenalanen iski joulukuun puitteissa seitsemän. Nousevan trendin jatkumista odotetaan Kärppäleirissä kädet ristissä. Myös John Albert ja Jesse Saarinen omaavat nähtyä parempaa pistepotentiaalia. Lukkoa vastaan Albert teki tehot 1+1, kun taas Saarinen herkutteli pisteet 0+3. Vahvistuksia Kärpät haki kesken syyskauden Niklas Hagmanista ja Jiri Tlustysta, mutta nämä ovat jo oululaisten riveistä poistuneet, joten nykyisestä ringistä on löydyttävä ratkaisijoita. Muitakin kuin Pyörälä.
Maalivahti- ja puolustuspelin osalta joukkueet ovat jopa melko samasta puusta veistettyjä. Molemmilla on vahva ykkösmaalivahti (Andreas Bernard / Jussi Rynnäs), jonka kanssa voi taistella lähes joka ilta voitosta. Puolustuspäässä molemmilla on melko kapea terävin kärki, kun Ässillä Jyri Marttinen, Jere Seppälä ja Niko Peltola ovat äärimmäisen tärkeitä pelaajia ja Kärpillä puolestaan Lasse Kukkonen, Shaun Heshka ja Jani Hakanpää erottuvat selkeästi muusta joukosta. Ässien leiristä ei enää selkeä sylkykuppia löydy, kun osin aiheetontakin runtua saanut Mikko Vainonen lähti Saksaan. Oululaisten "lemmikiksi" on päässyt konkaripakki Ilkka Mikkola, jonka kausi on ollut luvalla sanoen melkoisen heikko. Mikkolan +/- saldo on murheellinen -12. Ässistä tosin löytyy vielä kaksi kovempaa pakkasukkoa, Antti Jaatinen (-14) ja Juha Kiilholma (-17).
Sarjataulukossa joukkueet majailevat sijoilla 6. ja 11. Ässät on tällä hetkellä Kärppiä kuusi pistettä edellä, mistä voi helposti laskea ottelun tärkeyden molemmille osapuolille. Todellinen kuuden pisteen ottelu. Kärpät on ollut Ässille viime kausina lähes ylitsepääsemätön este, eikä tämän kauden osalta tahti ole näyttänyt porilaisten kannalta juuri lupaavammalta. Joukkueet kohtasivat syyskaudella kahdesti, Kärpät oli Oulussa parempi numeroin 4-0 ja haki Porista pisteet lukemin 0-3. Joukkueiden kohtaaminen Porissa oli yksi Ässien kauden hengettömimmistä kotiesityksistä. Muuten Ässät on pelannut kotonaan varsin vahvasti ja se on kerännyt Isomäessä pelaamistaan 19 ottelusta 36 pistettä. Kärppien 18 vierasmatsia puolestaan on tuottanut 21 pistettä.
Illan ottelusta lienevät sivussa kotijoukkueen osalta varmuudella Niko Ojamäki, Antti Jaatinen sekä Arttu Ruotsalainen. Vierasjoukkueen poissaolijoiden listaa miehittävät ainakin Niklas Olausson, Mikael Ruohomaa, Toni Kähkönen ja Jari Sailio.
Joukkueiden keskinäisen lähihistorian valossa Kärpät lähtee otteluun niukkana suosikkina, mutta kotietu ja tiistaina katkennut tappioputki ovat jonkinlaisia positiivisia signaaleja Ässien osalta. Luvassa lienee tasainen matsi, joka voi kääntyä suuntaan tai toiseen. Avausmaalin merkitys on todella iso. Jos Kärpät sen tekee, niin on olemassa jälleen iso riski, että Rynnäs nollaa kasvattajaseuransa.
Seuraa heitä:
Charles Bertrand, Ässät
- Tekee hurjasti töitä joukkueen eteen, hakeutuu paikoille, tarjoilee paikkoja mutta pistesaldo ei kasva. Osasyynä oma tehottomuus, mutta paljon voi vierittää myös joukkuetovereiden harteille. Oranki roikkuu niskassa.
Jussi Makkonen, Ässät
- Palannut vahvassa vireessä telakalta. Jatkuuko pistetehtailu?
Mika Pyörälä, Kärpät
- Raumalla tehot 1+4, kultainen kypärä vedetty käytännössä nippusiteillä kiinni. Joukkueen hyökkäyspelin sielu.
Jussi Rynnäs, Kärpät
- Nollannut Ässät jo kahdesti tällä kaudella. Ei kahta ilman kolmatta?
Ässien syyskautta voi kuvailla yhdellä ytimekkäällä sanalla; Vuoristorata. Joukkueen kauden alku oli hieman vaikea ja kuudesta ensimmäisestä pelistään se pystyi kairaamaan vain kaksi voittoa ja nekin jatkoajan jälkeen. Syys-lokakuun vaihteessa Ässät sai konettaan käyntiin ja laittoi samantien isoa vaihdetta silmään, voittoja kertyi peräti seitsemän putkeen. Lokakuun loppupuolella joukkue kuitenkin taantui jälleen tappioiden tielle, tauolle se lähti kolmen tappion putkessa ja alamäki jatkui vielä paussin jälkeen Ilves-tappiolla. Kelkka kääntyi yhdessä yössä ja Pata painoi kolme voittoa putkeen.
Marraskuun loppu ja joulukuun alkupuolisko sujui porilaisilta hieman tasaisemmissa merkeissä, tappiot seurasivat voittoja ja toisinpäin, pitkiä korpivaelluksia ei nähty. Kunnes tapahtui jälleen jotain. Joulunviettoon Ässät lähti rumalla 2-5-kotitappiolla KooKoon hakiessa pisteet porista. Joulun jälkeen Ässät hävisi kohtalaisen taistelun jälkeen hurjavireiselle Tapparalle vieraissa 4-1, minkä jälkeen nähtiin ehkä kauden kovin pohjakosketus Kuopiossa. KalPa takoi taululle jo 9 minuutin pelin jälkeen 3-0-lukemat, mistä vierasjoukkue ei enää toipunut. KalPa otti lähes dominoivaan tyyliin täydet pisteet tylysti numeroin 6-0. Vuoden viimeisessä ottelussa Ässät oli kotonaan Lukkoa vastaan jo kiinni täydessä pistepotissa Jussi Makkosen loppuhetken osumalla. Janne Niskala kuitenkin tasoitti pelin vain 14 sekuntia myöhemmin. Ratkaisua haettiin lopulta rankkareista, missä Lukko oli Aaron Gagnonin osumalla terävämpi ja suisti Ässät neljän tappion putkeen. Vuoden 2017 ensimmäisessä ottelussa Ässät kaatoi kotonaan HIFK:n lukemin 2-1 ja sai tärkeään paikkaan tappioputkensa poikki. Esitys oli melko hyvä, vaikka joukkueen tehottomuus olikin edelleen piinaavaa.
Tehottomuus on ollut Ässien suurin ongelma jo pitkään ja se onkin tehnyt tällä kaudella kolmanneksi vähiten maaleja. Ässät tarvitsee tällä hetkellä hirveän määrän paikkoja yhtä maalia kohden ja joukkueessa on ainakin tehopisteiden valossa runsas määrä alisuorittajia. Poimintoina mm. Ville Korhonen, joka on tehnyt viimeksi maalin 17.11. SaiPaa vastaan ja on 16 maalittoman ottelun putkessa, sekä seitsemän viimeisintä ottelua ilman tehomerkintöjä pelannut Charles Bertrand. Ranskalainen tekee töitä ihailtavalla tasolla, mutta kaipaisi kipeästi onnistumisia. Telakalta palannut Jussi Makkonen puolestaan on tuonut paljon lisää Ässien hyökkäykseen, mies on iskenyt maalin kahteen viimeisimpään matsiin. Makkonen kantaisi todennäköisesti joukkueen kultaista kypärää, mikäli ei olisi ollut toistakymmentä ottelua sivussa loukkaantumisen vuoksi. Makkosen tavoin joulun jälkeen kokoonpanoon palannut Tommi Paakkolanvaara näyttelee tärkeää roolia Ässien hyökkäyspelissä ja on erityisesti aloituksissa elintärkeä pelaaja. Porilaisten sentterikalusto on muutenkin tällä hetkellä vahva, kun Paakkolanvaaran ja Makkosen lisäksi Matti Kuparinen on parantanut peliään ja Antti Kerälä on alkanut heräilemään. Lisäksi joukkueesta pystyvät keskikaistalla pelaamaan myös Mikael Saha, Juha Kiilholma, Arttu Ruotsalainen ja Jarno Kärki. Jyrki Aholla on ketjujen rakentelun suhteen jopa lievästi positiivinen ongelma, ainakin siinä vaiheessa kun Ruotsalainen palaa nuorten maajoukkueen matkasta ja Niko Ojamäki sekä Antti Jaatinen tekevät paluun sairastuvalta. Huomisen matsin osalta ketjut pysynevät suurinpiirtein samassa muodossa, kuin HIFK-voitossa.
Ässien parhaiden pistemiesten osalta on nippu on tasainen, sillä 10-19 pisteen haitariin mahtuvat hyökkääjistä kultakypärä Simon Suoranta, Ville Korhonen, Jussi Makkonen, Jarno Kärki, Niko Ojamäki, Charles Bertrand ja Antti Kerälä, sekä puolustajat Jere Seppälä, Jyri Marttinen ja Niko Peltola.
Kärppien syyskausi oli vaikea ja useaan otteeseen valmentaja Kai Suikkasta oltiin potkimassa kannattajien toimesta pihalle. Lähes käsittämättömät murheet loukkaantumisten kanssa eivät ainakaan helpottaneet Suikkasen työtä. Syys- loka- ja marraskuun aikana Kärpät pelasi yhteensä 25 ottelua ja otti näistä ainoastaan kuusi suoraa voittoa. Jatkoajan rai rankkarikisan kautta oululaiset onnistuivat ottamaan neljästi extrapisteen. Kärppien pisin voittoputki oli kahden pelin mittainen. Ainoastaan kerran joukkue teki enemmän kuin kolme maalia (kotipeliä Ässiä vastaan päättyi syyskuussa 4-0). Joulukuu käynnistyi kahdella tappiolla, mutta hiljalleen homma lähti rullaamaan paremmille urille ja viimeisimmästä kahdeksasta pelistään Kärpät on voittanut viisi suoraan ja yhden jatkoajalla. Toki käsi sydämellä on sanottava, että joukkueen otteluohjelma oli joulukuussa varsin suotuisa. Joulukuun 5. päivän "Mikkelin ihme" koettiin, kun Kärpät pieksi Jukurit vieraissa numeroin 1-6. Tämän jälkeen se pelasi neljä viidestä pelistä kotikaukalossaan ja voitti SaiPan, Jukurit, Ilveksen ja KooKoon. Koko joukko liigan keskikastin alapuolella majailevia nippuja. Tappiot se puolestaan koki JYP:iä vastaan Jyväskylässä ja Tapparaa vastaan Tampereella, tehden näissä peleissä vain yhden maalin. Vuosi 2017 käynnistyi tiistaina Raumalla sarjajumbo Lukkoa vastaan. Kärpät haki voiton selvin numeroin 3-7 ja käynnisti Satakunnan kiertueen mukavalla tavalla. Lähiviikot näyttävät, mihin suuntaan Kärpät on menossa, kun otteluohjelma näyttää joulukuista kalenteria haastavammalta. On olemassa aito mahdollisuus siihen, että oululaiset saavat peliään kuntoon kevään lähestyessä. Mutta yhtä realistinen skenaario on se, että lumipallo lähtee ennen sulamistaan vierimään jälleen väärään suuntaan. Torstai-iltana on jälleen uusi mahdollisuus vaikuttaa lumipallon suuntaan.
Kärppien menestysmahdollisuudet on ollut tällä kaudella hyökkäyspelin osalta isosti, jopa aivan liikaakin Mika Pyörälän harteilla. Pyörälä on iskenyt kauden aikana aivan hurjat tehot 15+20 ja vetänyt joukkuetta perässään vaikeina hetkinä. Joukkue olisi ollut ilman Pyörälän panosta massiivisissa vaikeuksissa. Toiseksi paras pistemies hyökkääjistä on Mikko Lehtonen (7+10) ja kolmanneksi paras Ville Leskinen (6+6). Väliin kiilaavat puolustajat Shaun Heshka ja Lasse Kukkonen, jotka ovat pelillisesti Pyörälän ohella täysin korvaamattomia. Tehoja siis kaivattaisiin laajalta rintamalta. Saku Mäenalasen joulukuu oli lupaavaa sorttia, koko kauden yhdeksästä pisteestään Mäenalanen iski joulukuun puitteissa seitsemän. Nousevan trendin jatkumista odotetaan Kärppäleirissä kädet ristissä. Myös John Albert ja Jesse Saarinen omaavat nähtyä parempaa pistepotentiaalia. Lukkoa vastaan Albert teki tehot 1+1, kun taas Saarinen herkutteli pisteet 0+3. Vahvistuksia Kärpät haki kesken syyskauden Niklas Hagmanista ja Jiri Tlustysta, mutta nämä ovat jo oululaisten riveistä poistuneet, joten nykyisestä ringistä on löydyttävä ratkaisijoita. Muitakin kuin Pyörälä.
Maalivahti- ja puolustuspelin osalta joukkueet ovat jopa melko samasta puusta veistettyjä. Molemmilla on vahva ykkösmaalivahti (Andreas Bernard / Jussi Rynnäs), jonka kanssa voi taistella lähes joka ilta voitosta. Puolustuspäässä molemmilla on melko kapea terävin kärki, kun Ässillä Jyri Marttinen, Jere Seppälä ja Niko Peltola ovat äärimmäisen tärkeitä pelaajia ja Kärpillä puolestaan Lasse Kukkonen, Shaun Heshka ja Jani Hakanpää erottuvat selkeästi muusta joukosta. Ässien leiristä ei enää selkeä sylkykuppia löydy, kun osin aiheetontakin runtua saanut Mikko Vainonen lähti Saksaan. Oululaisten "lemmikiksi" on päässyt konkaripakki Ilkka Mikkola, jonka kausi on ollut luvalla sanoen melkoisen heikko. Mikkolan +/- saldo on murheellinen -12. Ässistä tosin löytyy vielä kaksi kovempaa pakkasukkoa, Antti Jaatinen (-14) ja Juha Kiilholma (-17).
Sarjataulukossa joukkueet majailevat sijoilla 6. ja 11. Ässät on tällä hetkellä Kärppiä kuusi pistettä edellä, mistä voi helposti laskea ottelun tärkeyden molemmille osapuolille. Todellinen kuuden pisteen ottelu. Kärpät on ollut Ässille viime kausina lähes ylitsepääsemätön este, eikä tämän kauden osalta tahti ole näyttänyt porilaisten kannalta juuri lupaavammalta. Joukkueet kohtasivat syyskaudella kahdesti, Kärpät oli Oulussa parempi numeroin 4-0 ja haki Porista pisteet lukemin 0-3. Joukkueiden kohtaaminen Porissa oli yksi Ässien kauden hengettömimmistä kotiesityksistä. Muuten Ässät on pelannut kotonaan varsin vahvasti ja se on kerännyt Isomäessä pelaamistaan 19 ottelusta 36 pistettä. Kärppien 18 vierasmatsia puolestaan on tuottanut 21 pistettä.
Illan ottelusta lienevät sivussa kotijoukkueen osalta varmuudella Niko Ojamäki, Antti Jaatinen sekä Arttu Ruotsalainen. Vierasjoukkueen poissaolijoiden listaa miehittävät ainakin Niklas Olausson, Mikael Ruohomaa, Toni Kähkönen ja Jari Sailio.
Joukkueiden keskinäisen lähihistorian valossa Kärpät lähtee otteluun niukkana suosikkina, mutta kotietu ja tiistaina katkennut tappioputki ovat jonkinlaisia positiivisia signaaleja Ässien osalta. Luvassa lienee tasainen matsi, joka voi kääntyä suuntaan tai toiseen. Avausmaalin merkitys on todella iso. Jos Kärpät sen tekee, niin on olemassa jälleen iso riski, että Rynnäs nollaa kasvattajaseuransa.
Seuraa heitä:
Charles Bertrand, Ässät
- Tekee hurjasti töitä joukkueen eteen, hakeutuu paikoille, tarjoilee paikkoja mutta pistesaldo ei kasva. Osasyynä oma tehottomuus, mutta paljon voi vierittää myös joukkuetovereiden harteille. Oranki roikkuu niskassa.
Jussi Makkonen, Ässät
- Palannut vahvassa vireessä telakalta. Jatkuuko pistetehtailu?
Mika Pyörälä, Kärpät
- Raumalla tehot 1+4, kultainen kypärä vedetty käytännössä nippusiteillä kiinni. Joukkueen hyökkäyspelin sielu.
Jussi Rynnäs, Kärpät
- Nollannut Ässät jo kahdesti tällä kaudella. Ei kahta ilman kolmatta?