To 30.12.2010 JYP - Ilves

  • 8 103
  • 27

McWerkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän tuossa ottelussa oli tavallista enemmän liian hätäisiä vihellyksiä maalinedustilanteissa. Olisiko ollut Keränen, jolla pilli ehti monta kertaa suuhun ajatustakin nopeammin, vaikka kiekko oli koko ajan pelattavissa. Komein esimerkki hätäilystä oli tilanne, jossa Ilvekselle oli tulossa rangaistus Virtasen koukkaamisesta, ja kun Virtanen laittoi takaviistoon avojäälle syötön, Keränen puhalsi tilanteen poikki heti, vaikka kiekkoon oli tulossa JYP-pelaaja.

Videolta näkyi selvästi kuinka kiekkoa löi nimenomaan Ilves-puolustaja, ei Virtanen, joten ei tässä mielestäni mitään epäselvää ollut

Noista edellämainituista maalinedustilanteista ainakin se, missä Perrin "teki maalin" oli myös täysin oikein, sillä Perrin ajoi Wiikmanin päälle.
 

FiveHole

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kraken, Giants
SM-liiga voisi säännöissään antaa tuomaristolle/joukkueille sen verran "löysää", että jos pleksi hajoaa ajassa 34:35 (noin suunnilleen), voidaan erä päättää ja jatkaa ottelun pelaamista erätauon jälkeen.
Ongelmahan on, että jonnekin se löysän raja on vedettävä, ja tällä hetkellä se tuomarin harkintaraja on 5 minuuttia. 10 minuuttia taas kuulostaisi aika pitkältä ajalta. Nyt se on laitettu tuohon ja sillä mennään, ei se oikein liukuva rajakaan pelkästään tuomarin tulkinnassa voi olla minun mielestäni. Ainakaan kunnes saadaan ammattituomarit, nykyiset kun voivat vapaat kädet saadessaan viheltää ihan ihme päätöksiä.

Pesonen- Perriin tutkaparia on ilo seurata. Tiedä mihin lentoon ketju voisi yltää jos Tuppurainen viellä kolmanneksi lenkiksi tulisi.
Noh, minusta taas Pihlström on tuossa kentässä ihan liekeissä, vaikka Pesonen on taas herännyt, älkäämme unohtako kolmannen P:n roolia kentässä. Vaikka Tuppurainen-Perrin akseli toimikin lähes maagisesti, niin Pihlström taas oli melko vaisu Hytösen kentässä, joten ei se Allun pelipaikka ihan selviö tule olemaan. Siitä keskustelut tosin sopii enemmän JYPin keskusteluosioon.

No nyt on nähty teidänkin vieraspelaaminen ja ei se kuulkaa hääviä ole sekään.

Jotenkin tuli vastustajana Saipa mieleen.
En allekirjoita kyllä kumpaakaan. Sen verran reikäjuustoksi JYPin puolustus pelattiin tässä pelissä, että paremmalla Ilveksen viimeistelyllä oltaisiin oltu liemessä. Toki olet oikeassa, että maalipaikoissa tamperelaiset hätäilivät, mutta se on sitä nuoren joukkueen kokemattomuutta. Minusta ei ollenkaan huono vieraspeli kuitenkaan, etenkään hyökkäyspäässä. Se Leen AV-läpiajo kun olisi onnistunut, olisi voinut olla ihan eri peli. Eli pienet on marginaalit.

Ja SaiPa tulee mieleesi? Oikeasti? En kyllä keksi paljoa yhteistä pelityylillisesti, muuta kuin että molemmat on sarjataulukossa häntäpäässä.

Mutta mielestäni Asplundia on tässä turha haukkua. Tulee jotenkin mieleen nuo viime kauden viisi peliä, joissa Turrea istutettiin Immosen jättämälle paikalle Pihlmanin ja Virtasen väliin ja eihän siitä mitään tullut. Ei kuitenkaan siksi, että Turre olisi väärässä sarjassa vaan koska Pile ja Vemmu olivat vielä kesälomatunnelmissa. Nyt taas Virtanen ja Sopanen pelaavat todella laiskasti ja hyökkäyspäässä tuntuu, että Turre on ainut jolta edes jonkin verran löytyy niitä käsiä. Vemmu kun saa paikan "vemmuilla", niin kiekko karkaa/viedään heti.
Katselin varmaan jotenkin huonosti, minusta Asplund oli kuitenkin Vemmua heikompi lenkki (mikä ei tietenkään tarkoita että Asplund epäonnistui, vaan selittyy ihan sillä että Virtanen on lähtökohtaisesti parempi), Vemmu vaan jäi kovasti yksin hyökkäyspäässä. Sopasesta olemme samaa mieltä, vaikka hän muutaman kerran väläyttelikin.

Itse näin tuon tilanteen niin, että Virtanen ei varsinaisesti yrittänyt syöttää kenellekään, vaan heitti kiekon selän takaa pois näkemättä, oliko siellä omia. Ja kun Ilves-pelaajatkaan eivät kiekkoon menneet, oli pelin katkaisu SR:n ollessa voimassa ihan ok.
Kaikkien näiden vuosien jälkeen luulet vieläkin, että Vemmun tarvitsee syötön lähtiessä nähdä syötön suuntaan? Mieshän on aivan velho tekemään juuri näitä ovelia syöttöjä. Tällä kertaa kokemattomat tuomarit vaan hätäilivät eivätkä tajunneet syötön nerokkuutta. Joku totesi aiemmassa viestissä, että Ilvesläiset osuivat kiekkoon ja siksi peli katkaistiin. Ehkä sitten niin, itse en moista huomannut TV-lähetyksessä, mutta sen verran näytti vemmumaiselta syötöltä etten niin tarkasti katsonutkaan.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Niin, jos kerta kyseessä oli puhdas syötönkatko niin sittenhän tuon ymmärtää entistä paremmin. En ole uusintoja katsellut, mutta ei tuo nyt puhtaalta seläntakaasyötöltä kertanäkemältä kyllä näyttänyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös