To 29.11.07 Pelicans-HIFK

  • 13 621
  • 67

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
HIFK suuntaa Lahteen Pelicansia vastaan päättämän runkosarjan 1. puolikkaan ja aloittaamaan 3 ottelun vieraspelien sarjan. Illan pelin jälkeen HIFK pitää 6 päivän tauon ja palaa kaukaloon 5.12. Jokereita vastaan. Pelicans on syksyn yllätysjoukkue sm-liigassa ja ei vain osaa voittaa pelejä, vaan pelaa myös hienoa jääkiekkoa. Onnittelut Hannu Aravirralle, Pasi Räsäselle ja Pasi Nurmiselle hienosta työstä Pelicansin valmentamisessa huippujoukkueeksi tämän kauden liigaan. Pelicans on joukkue, joka pyrkii itse pelaamaan peliä, eikä ainoastaan riko toisen joukkueen kiekollista peliä ja iske vastaiskuja. HIFK:n pelikonsepti on 10 vuoden takaa ja siinä ei ole pelillisiä hienouksia. Pelaajien oma virtuositeetti on hyökkäyspäässä ratkaiseva tekijä siinä paljonko maaleja HIFK kykenee tekemään. Edellisessä pelissä Tapparaa vastaan Guolla ja Kuhta omalla osaamisellaan käänsivät pelin 1-2 tilanteesta HIFK:n 3-2 johtoasemaan, joka lopulta riitti HIFK:lle harvinaiseen 4-3 kotivoittoon.

Uskon, että Pelicans kykenee noudattamaan pelitapaansa voitokkaasti myös tämän illan HIFK-pelissä. Ihan varmaa se ei ole, koska HIFK on saanut melkein kaikki avainpelaajansa mukaan peleihin ja HIFK on hyvän pelaajamateriaalinsa turvin vaikea voitettava kenelle hyvänsä. Odotan tasaista peliä, jossa jatkoaika ei ole varmaan kaukana, vaikka kotijoukkue onkin pelissä selkeä suosikki.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jalosen lähdettyä HPKsta, on Pelicans perinyt kerhon paikan sinä pikkuseurana, joka tasapäisesti haastaa suurseuroja. Yhdistäviä tekijöitä on monta - loistava valmennus, pelaajistossa paljon nousevia kykyjä ja muiden joukkueiden "hylkiöitä", jotka ovat nousseet vastuun myötä uudelle tasolle, hyökkäyspainotteinen ja viihdyttävä pelityyli, joka sisältää myös mukavan paljon taklauksia ja yleisesti loistavaa tekemistä resursseihin nähden. Toivon sydämeni pohjasta, että jos (kun) Aravirta siirtyy keväällä uusiin maisemiin, niin Pelicans ei torpedoi hyvää nousua palkkaamalla koutsiksi "mattialataloa".

Pelicansin peli on hieman viime peleissä yskähdellyt ja jos sama jatkuu, niin HIFKlla on hyvät saumat voittoon. Tosin, Pelicansilla on sen verran osaava valmennus, että pelaamalla "omaa peliään", on Pelicansilla hyvä sauma tuhota Baxterin pelikirja. Lisäksi Pasi Nurmisen toimesta osataan kyllä scoutata Lundellin (joka lienee tänään tolppien välissä) heikot kohdat ja tehdä tämän pelistä erityisen vaikea. Siitä lähtökohdasta laittaisin tänään Ahlqvistin maaliin, varsinkin, kun tämä voitti edellisen pelin, mutta taitaa olla AAn vuoro seuraavan kerran joskus ensi vuoden puolella.

Veikataan tiukan väännön jälkeen tasapeliä ja HIFK vie lisäpisteen rankkareilla.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tänään on sitten jo vähän pakko palata tasolleen, jokaisen. Muuten alkaa syntymään pientä voittamisen painetta ja tällaiset orastavat tappioputket on syytä katkaista ennen sitä. Aravirta sentään myönsi, ettei Tampereella pelattu niin kuin piti. Samoin Koivusen Toni myönsi, että pientä asennevammaa ja hyvänolontunnetta on joukkueeseen päässyt tulemaan. Hyvä kuitenkin, että tämä tuodaan julki. Tänään sitten asenne kuntoon.

HIFK on totta kai vaikea vastus. Tiukkoja pelejä on ollut paljon viime aikoina, vaikka turpaan on yleensä viimeistään rankkareilla tullutkin. "Varmoja voittoja" on ryssitty, kuten Kärppiä vastaan. Vaikeaa tulee siis olemaan, mutta tänään on jo pikku pakko voittaa. Kolme pistettä Lahteen nihkeän pelin jälkeen.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Hieman kyllä pelottaa illan ottelu. Pelicans on hävinnyt kaksi ottelua putkeen, tosin tiistaina taisi olla kolmannessa erässä jo tuttua meininkiä. IFK otti sen kaivatun 3 pisteen voiton ja täytyy vain toivoa, ettei ole hyvän olon tunne puserossa tänään. Ei luulisi olevan, mutta ei noista koskaan tiedä.
Alku on hemmetin tärkeä tänäänkin, koska IFK- pelaajien selkäranka näyttäisi rutisevan aika helposti. Toivotaan kuitenkin hyvää vieraspelaamista ja sellaista 3-1 tai 2-1 vierasvoittoa.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Ainekset on vuoden takaiselle murhenäytelmälle jolloin pussileuat jyräsi pikkumisut 10-1. Jos Janne selvittää ensimmäisen erän päästäen 1-2 maalia, saatetaan piste-kaksi saada kotimatkalle, muussa tapauksessa ei jää paljon kerrottavaa Lahden reissusta!
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Ainekset on vuoden takaiselle murhenäytelmälle jolloin pussileuat jyräsi pikkumisut 10-1.
!

Niimpä.Silloin tuli mentyä juoksujalkaa autolle tilanteen muuttuessa 8-1.
Tänään ei oikeastaan mitään odotuksia IFKn suhteen, mutta jos nyt ei yli kymmenellä maalilla hävitä ja mukana roikutaan edes jotenkin niin "hyvä".
Jännä juttu sinänsä tässä paskakaudessa, että tappiotkaan ei enää hetkauta oikeastaan mihinkään suuntaan.Valitettavasti.
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eiköhän tänään Pelicans palaa omalle tasolleen. Alle kymmenen maalin voitto on selkeä pettymys. Saa nähdä mitkä otteet Lopilla on mahdollista tulevaa seuraansa vastaan. Pari jäätymistä luultavasti taas, josta IFK tekee ne mahdolliset maalinsa. Vastapainoksi Loppi luultavasti järjesteleekin pari maalia.

Veikataan nyt 11-1.
 

badgeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Detroit Red Wings
Kyllähän lähtökohta illan otteluun on se, että Pelicansin on voitettava, jos halutaan pysyä kärjen tuntumassa. Tällä kaudella Pelicans on kotonaan hävinny varsinaisella peliajalla vain Bluesille ja rankkaritappiot Jokereille ja Kärpille.

Mielenkiintoista nähdä tänään IFK ensimmäistä kertaa koskaan. Nimimiehiähän siellä vilisee, mutta ei tulosta ole vaan syntynyt. Onko IFK-kannattajilla jotain pelaajaa mielessä ketä kannattaisi erityisesti seurata?
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ketjut on sekoitettu ihan täysin. Loppi sivussa, viltissä vai jotain muuta?

1. kenttä
Ju. Saarinen - Schwabe - K. Koivunen
Uusitalo - Forsström

2. kenttä
Sihvonen - Heino - Sopanen
Mäkelä - Laurila

3. kenttä
Jantunen - Komarov - Julkunen
Jalvanti - Kakko

4. kenttä
Santavuori - T. Koivunen - Je. Saarinen
Suhonen - Latvala

Maalissa aloittaa Niemi.

Mitäköhän Sopasesta kuvitellaan saatavan irti tuossa ketjussa? Nelosketjun varaan jää tänään voitto, ja tietysti toimivan yv:n. En nyt ihan tällaisia ketjuja olisi halunnut kuitenkaan nähdä, mutta kai Ara tietää mitä tekee.
 

badgeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Detroit Red Wings
Ketjut on sekoitettu ihan täysin. Loppi sivussa, viltissä vai jotain muuta?

En millään usko, että istuisi viltissä, vaikka puolustamisessa onkin paljon parantamista. Kuitenkin Pelicansin ylivoiman aivot. Pakko olla jonkunlainen vamma.
 

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En millään usko, että istuisi viltissä, vaikka puolustamisessa onkin paljon parantamista. Kuitenkin Pelicansin ylivoiman aivot. Pakko olla jonkunlainen vamma.
Nyt kyllä pelottaa oikeasti pikkusen, mutta toisaalta Ara pisti viime pelissä ketjut lopussa ihan sekasin ja heti alkoi tulosta syntymään. Eiköhän toi motivoi poikia lähinnä... Mutta Lopin tilanteesta olisi oikeasti kiva saada lisäinformaatiota. Toivotaan että kyseessä olisi viltitys... en siihen kuitenkaan usko.
 

Bulvaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En nyt ihan tällaisia ketjuja olisi halunnut kuitenkaan nähdä, mutta kai Ara tietää mitä tekee.

No viimeisten Ässä ja Ilves pelien jälkeen, osasi jo odottaakin, että jotain tapahtuu ketjukokoonpanoissa. Toivottavasti edes muutama ruususen unta nukkunut pelaaja heräisi nyt, ja alkaisi taas pelaamaan. Loppi ja Jarna ovat ainakin niitä, joilta odottaisin paljon parempaa mitä viimeiset pelit ovat olleet.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En millään usko, että istuisi viltissä, vaikka puolustamisessa onkin paljon parantamista. Kuitenkin Pelicansin ylivoiman aivot. Pakko olla jonkunlainen vamma.

Ne aivot ovat kyllä olleet pari viime peliä sen verran jäässä, että pieni sulattelu tekee ihan hyvää.

Nyt on tekemisen meininkiä. Hienoa nähdä, että kokoonpano on kunnolla sekoitettu. Näillä lääkkeillä pitäisi se "mukavoituminen" karista hyvin nopeasti. Jospa tänään kaukalossa nähtäisiin vähän jotain muutakin, kuin virkamies-Pelicans.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
29 Pesonen, Jussi
16 Murray, Raymond
9 Kuhta, Kimmo

14 Turunen, Mikko
49 Heikkinen, Ilkka

2.
19 Vesce, Ryan
11 Guolla, Stephen
36 Pikkarainen, Ilkka

48 Pikkarainen, Hannu
2 Laakso, Teemu

3.
39 Luttinen, Arttu
24 Porthen, Jermu
32 Petrell, Lennart

60 Kovanen, Tommi
57 Cook, Charlie

4.
74 Nielikäinen, Pasi
45 Keränen, Janne
21 Ahtola, Jerry

55 Korhonen, Lasse
15 Jouhkimainen, Miikka (h)

31 Lundell, Jan

Varalla:
33 Ahlqvist, Aleksis

Ei sitten. Ei voitu luottaa Alluun, vaikka voittikin edellisen pelinsä. Ottaa päähän, mutta näillä mennään.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
29 Pesonen, Jussi
16 Murray, Raymond
9 Kuhta, Kimmo

14 Turunen, Mikko
49 Heikkinen, Ilkka

Sääli, että vakiintunut ja toisensa löytänyt ykköspakkipari Heikkinen - Heikkinen on rikottu ja Bonon kanssa pelaa Heikkisen sijasta Turunen, mutta näillä tosiaan mennään.

Sydän toivoo vierasvoittoa, mutta järki sanoo, että sen todennäköisyys on melko pieni. Pelikaanit vie 4-3 varsinaisella peliajalla ja tekee yhden alivoimamaalin.
 

jonsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hyvä vaan, että noita ketjuja on sekoitettu, jollakin tapaa joukkuetta on kuitenkin heräteltävä.

Tänään olisi hyvä ottaa kolme pistettä, jotta ei tappioputki jatkuisi pitempään... Mutta kovan vastuksen HIFK varmasti antaa. En vain ymmärrä miksi Lundell pelaa maalilla, kun Ahlqvist pelasi tiistaina käsitykseni mukaan hyvin.
 

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans

jonsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kolmas tappio jo putkeen. Kipsissä koko joukkue ja ylivoimakaan ei enää kulje. Jospa lauantaina ymmärrettäisiin laittaa Satosaari maalille, turhaa Niemeä peluutta loppuun, varsinkin kun tosipelit ovat vasta edessä.

Lauantaina olisi otettava voitto, mikä ei tule olemaan helppoa kun vastassa JYP. Muuten alkaa olla jo liian tuskaista.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiitos HIFK!

Uskomatonta, toinen kolmen pisteen voitto putkeen, Kiitos HIFK! Pelicans taitaa olla, normaaliin tapaan, pikku hiljaa matkalla alaspäin taas tässä vaiheessa kautta.....
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicans taitaa olla, normaaliin tapaan, pikku hiljaa matkalla alaspäin taas tässä vaiheessa kautta.....

Täyttä paskaa. Yleensä tässä vaiheessa kautta ollaan oltu jo alhaalla pitkän aikaa. Viime kaudella oli yksi heikompi kuukausi, lokakuu. Tässä vaiheessa ei näin korkealla olla yleensä oltu. Toki omasta tasosta Pelicans on juuri nyt kaukana.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ajelin Kehää kaikessa rauhassa ja avasin radion pelin ollessa 0-4 ensimmäisessä erässä - meinasin ajaa tieltä ulos.
Pelissä olleet kertokaa miten tässä näin kävi?
 

Kaberle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Maple Leafs, Chelsea
Vittu mikä lammaslauma oli tänään kentällä. Mulle riitti 4-0 kohdalla.

Uusis ja Kakko: jotain täysin uskomatonta. Ekassa molemmat kentällä, toisen mokas Uusitalo kaatuilemalla oman maalin edessä ja Kakko? (oli ainakin kentällä) ei saanut kolmannessa hifk hyökkääjää pidettyä. Tiedä sitten paraniko peli lähtöni jälkeen. Ainakaan numerot ei pahentuneet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös