To 28.8.2014 KooKoo - SaiPa, harjoitusottelu

  • 13 057
  • 37

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Joko tälle saa avata ketjun? No kyllä! Mustaoranssein värilasein katsottuna tähän mennessä tälle harjoituskaudelle ehdottomasti mielenkiintoisin peli.

KooKoo on ehtinyt harjoitella voittamista jo 5 harjoitusottelua, mukana muun muassa 3-0 voitto Vaasan Sportista. SaiPa on ehtinyt aloittaa jo CHL-pelit.

Ennakko-odotukset? Hyvä ja ehjä esitys KooKoolta, toivottavasti pysytään perässä. Kouvolan jäähalliinkin voisi olla odotettavissa ihan kunnollinen yleisömäärä (+1500 katsojaa). Mielenkiintoista luonnollisesti seurata viime kauden Mestis-mestareiden Lappalaisen ja Kurosen otteita.

Lisää myöhemmin.
 
Viimeksi muokattu:

Bacon

Jäsen
Kuumaakin kuumempi paikalliskamppailu. Isät vs Pojat. Koko maailma pysähtyy katsomaan tätä matsia. Tunnetta, taistelua, verta, hikeä eikä kyyneliltäkään säästytä. Voittaja saa etuoikeuden leukailla koko loppukauden. Tätä peliä ei siis voi hävitä. Lappeenrannasta saapuu bussillinen uhkarohkeita kannattajia Tshernobylin sisarkaupunkiin näyttämään, että hallissa voi myös pitää ääntä. Tätähän te kouvostoliittolaiset ette varmasti vielä osaa, mutta isot pojat opettaa.

KooKoo on yllättänyt kaikki ja jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi. Harjoituskaudella ei taida olla yhtään tappiota. Toki kaikkihan tietää, että tuuria on ollut matkassa runsaasti.

Viimeisimmät ottelut:

KooKoo - KeuPa HT 6-1
KooKoo - Jukurit 2-1
Sport - KooKoo 0-3
K-Vantaa - KooKoo 1-7
Jukurit - KooKoo 0-3

Maaliero 21-3 eli ehkä siellä osataan edes vähän puolustaa. Toki se tulee tarpeeseen, ettei käy näin tai näin. Ihan vaan muistin virkistämiseksi laitoin linkit youtubeen, jossa voitte ihailla jääkiekkoa parhaimmillaan.

Ja sitten meidän pojat, SaiPa. Harjoituspelit/CHL on mennyt aika vaihtelevasti. Mukaan on sattunut hyviä sekä huonoja pelejä. SaiPan suurimmat ongelmat lienevät molempien maalien edustoilla. Nyt tartteis ottaa ne kädet pois taskuista ja alkaa tekemään miehisten miesten duunia. Ukkoa vaan hitoille kiusaamasta maalivahteja. Kauhean määrän SaiPa saa myös vetoja aikaiseksi, mutta kiekko ei tunnu oikein millään löytävän tietään maaliviivan taakse.

SaiPan viimeisimmät ottelut:

SaiPa - Blues 2-4
Ilves - SaiPa 2-1
HIFK - SaiPa 3-2 rl.
EV Zug - SaiPa 1-2
ERC Ingolstadt - SaiPa 4-1

Maaliero 8-14 ja se kertoo tällä hetkellä aika oleellisesti tuon maalinteko-ongelman. Myös omiin on mennyt muutama liikaa. Täällä kuitenkin luotto on kova, että kurssi alkaa pikkuhiljaa kääntyä ja Tirkkosen Pexxi sanoikin, että tämä viikko harjoitellaan ihan ensi viikon CHL-pelejä varten. SaiPa siis tuskin tulee löysät piipussa tuohon matsiin vaan haluaa näyttää heti kaapin paikan. Siellä kuitenkin on varmasti vähän hampaankolossa tuo viimeisin tappio.

Uskon, että tästä matsista tulee tasainen ja lopulta SaiPa vie lukemin 2-6. Katsellaan sitten torstai-iltana kuka on kuka. Odotuksen iloa kaikille.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pientä esimakua tulevien kausien derbyjä ajatellen. Mikäs siinä. =) KooKoo sytyttää aina ja olin kyllä erittäin mielissäni, kun seura voitti Mestiksen viime kaudella. Olen vuosikausia toivonut SaiPaa ja KooKoota samalle sarjatasolle (joskin aikoinaan arvelin sen tapahtuvan Mestiksessä), pian se on todellisuutt Liigassa, mutta toistaiseksi tyydytään harjoituspeliin.

Kyllähän SaiPan tämä tulisi ehdottomasti viedä joten siitä lähdetään. Ainakin on muutama kovatasoisempi tosipeli alla ja sikäli runsaasti tuntumaa.
 

ahal

Jäsen
Monien toivoma Kymi-Karjalan klassikko edessä. Pitäähän sitä nyt kerran vuoteen KK kohdata. Asetelma on herkullinen, eikä Sumulaakson betonihalli ole helpoin mahdollinen paikka sputnikeillekaan. Päinvastoin kuin Bacon arvelen ottelun kuitenkin ratkeavan jo varsinaisella peliajalla selviin numeroihin 2-3 (tai 3-2). Uskon, että SaiPa on vahvempi kuin parin viikon takainen K-Vantaa tai KeuPa.

SaiPan chl-turnee sotkee pahasti näitä kotoisia harkkamatseja. CHL:ssä maalit ovat tiukassa eikä harkkapeleissäkään jyvä ole ollut kohdallaan. Kolmeen maaliin yltäminen olisi jo eteenpäin menoa - mutta suotavaa. KK:lle se näyttää olevan helppoa. SaiPalta odotan kovaa menoa alusta asti. Jos ei osuta putkien sisään, voitetaanpa edes laukaukset.

Oman mausteensa tuovat nämä entiset tutut, eli esim. herrat Koponen, Lipari ja Pauke sekä Kuronen ja Lappalainen. Nyt on paidan väri vaihtunut ja samalla hyökkäyssuunta. Ekstralatausta puolin ja toisin. Toivottavasti ei läiky yli.

SaiPa peluutti Kotkassa Bluesia vastaan mm. nuoria Jääskeläistä, Toivasta ja Vainikaista. Olivat pirteitä siellä. Uskon, että konkareista osa huilaa ja nuoret ovat taas kehissä. Toivottavasti myös taitava Zboril ja pakki Huhtanen. Heidät olisi kiva nähdä jäällä. Maalille veikkaan Andya. Tarkoitus on nähdä matsi livenä, ellei ihme-esteitä tule.

Edit. Päivitystä kokoonpanoon: ainakin Koho ja Markkanen sivussa, huomenna selviää ketkä muut huilaavat. (Lähde: SaiPa-Facebook).
 
Viimeksi muokattu:
Lappeenrannasta saapuu bussillinen uhkarohkeita kannattajia Tshernobylin sisarkaupunkiin näyttämään, että hallissa voi myös pitää ääntä. Tätähän te kouvostoliittolaiset ette varmasti vielä osaa, mutta isot pojat opettaa.
Heh. Ollaan tässä pelailtu vuosikaudet vaasalaisia vastaan, joten eiköhän Kouvolassa ole ihan tiedossa se mihin kannattajat parhaimmillaan Suomessa tällä hetkellä pystyvät. Te wilttimiehet sen sijaan voitte tukehtua niihin vetyihin ja atomeihinne, teillä on ihan samanlainen paska huutosakki niin kuin meillä ja lähes kaikilla muillakin muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Kuumaakin kuumempi paikalliskamppailu. Isät vs Pojat.

Mitenkäs päin tämä Isät vs Pojat tulkitaan? Loogisestiko? Siis:

KooKoo - SaiPa
Isät - Pojat

Tämä ehken jo kulunutkin sanonta on sinänsä ihan hauska, mutta...

Ne, joilla on Poikia tai jotka ovat aikamiehinä poikien kanssa olleet hippasilla tietävät että siinä missä Poikien meno vastaa alkaa kiihtyä Isät jo puuskuttavat. Ja kun Pojat alkavat olla parhaassa vauhdissa niin Isiltä veto on totaalisesti poissa.

Ellei näissä vertauksissa sitten tarkoiteta ihan taaperoikäisiä Poikia.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Huomenna KooKoon maalilla ilmeisesti Mikko Rämö, jos maalivahtien peluutus jatkuu vuorotahtiin, kuten tähän asti.

KooKoolla on sen verran kovanluokan maalivahtikaksikko, että kumman tahansa veskareista voi huoletta heittää maalille.

Frédéric Cloutier on pelannut KooKoon maalilla kolme peliä, tuloksena kaksi nollapeliä ja ainoastaan yksi päästetty maali. Mikko Rämö pelannut niinikään vakuuttavasti, kaksi peliä ja kaksi päästettyä maalila.

KooKoo - KeuPa HT 6-1 (Frédéric Cloutier)
KooKoo - Jukurit 2-1 (Mikko Rämö)
Sport - KooKoo 0-3 (Frédéric Cloutier)
K-Vantaa - KooKoo 1-7 (Mikko Rämö)
Jukurit - KooKoo 0-3 (Frédéric Cloutier)

Jokohan Teemu Rinkinen pelaisi huomenna ensimmäisen pelinsä KooKoossa?
Viime kauden playoffsien MVP Tomi Peltonen on vielä varmuudella sivussa vähintään 4 viikkoa.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
KooKoo - SaiPa
Isät - Pojat

Ei ei. Nyt ei ole Lepralandiassa tiedossa, että ensinnäkin yksikkömuodossa Isä on Reijo Mansikka ja monikossa kyseessä on Jukurit, joka on onnistunut voittamaan juuri niinä kausina mestaruudet kun sillä on ollut merkitystä, ja täten ansainnut arvonimen "Isät". Sinällään puolet meni oikein, koska pojilla saa tosiaan viitata Mestis-maailmassa KooKooseen, joka on voittanut mestaruuden juuri väärällä kaudella ja sen lisäksi kaupungin jääkiekkokulttuuri on myös ihan syvältä verrattuna Mestiksen isäpappoihin.

Itse otteluhan on jännittävä, toivottavasti tämä on tosiaan esimakua siitä mitä saamme kokea 2015-2016 kaudella ihan tosipelien merkeissä. Jos tämä ei ole esimakua sille, niin tämä on todennäköisesti viimeinen KooKoo-SaiPa peli mitä pelataan edes harjoitusmielessä. Liigapaikan on siis pakko avautua.

Mutta nyt tulee varmasti harjoituskauden ennätysyleisö ja fanimyymäläkin on jo auki, niin tässä alkaa jo päästä tunnelmaan. Jumbotron tosin puuttuu vielä. KooKoo lienee liikkeellä lähes parhaalla porukalla (-Peltonen ja ?Rinkinen), SaiPa taas lienee lepuuttaa enemmän pelaajia jo CHL:nkin vuoksi. Hieno tapahtuma siltikin tuloillaan.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo tänään:

1.
Juutilainen (A) - Kangasmäki - Julkunen (C)
Lehikoinen (A) - Kärmeniemi

2.
Heikkinen A. - Rajala - Karevaara
Lippojoki (A) - Västilä

3.
Koivisto - Virtanen - Heikkinen T-P
Koponen - Ikonen

4. Espo - Tamminen - Appelgren
Levokari

Rämö (AM)
Levänen

Eli hyvin samalla sapluunalla mennään kuin edellisetkin pelit. Julkunen saa "Kaupunginjohtaja" -tittelin lisäksi vielä C:n rintaan. On se kova.

SaiPan kokoonpanoja ei Mestiksen sivuilta ollut vielä nähtävissä, voipi olla, että ne ei sinne koskaan edes tule, mutta jos joku ne tietää niin liittäkööt tänne.

Kultanen twitteröi tänään, että "no excuses, kaikki treenaa kovaa!".
 

pest

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
@Liiga_SaiPa tiedottaa

Tavi-Järvinen-Mankinen
Jokinen-McIntyre-Venäläinen
Pitkänen-Flinck-Leivo
Toivanen-Kuronen-Jääskeläinen

Salcido-Riikola
Ahonen-Lappalainen
Backman-Lofquist
Huhtanen-Maalahti

Bernard
(Lipiäinen)

Tätä peliä ei varmaankaan näe mistään verkon kautta?
 

ahal

Jäsen
@Liiga_SaiPa tiedottaa
...

SaiPalta poissa siis Markkanen, Koho, Spina ja Larsson. Nuoret saavat odotetusti peliaikaa, mikä on hyvä.

Toivotaan, että Andyllä koppi tarttuu, eikä Julkunen tee ainakaan neljää maalia. Pakiston uskottavuuden vuoksi alakerran ryhtiliike on tarpeen. Tila ja aika pois.
 
KooKoo puolestaan antaa tänään vielä tasoitusta maalitykki Teemu Rinkisen, sekä MVP-Peltosen toimesta. Toivottavasti Rinkinen saataisin jo lähiaikoina takaisin, Peltosella nyt menee vähän pidempää. Näköjään Cloutier saannut täyden vapaapäivän.

Jännä nousee. Kyllähän tässä sellaista pientä hegemoniaa on ja siitä kertoo jo se, että Lappeenrannasta suuntaa täysi bussilastillinen kaikenkarvaisia olioita Kouvolaan torstaipäivänä. HIEANOO HEAINOO!
 
Suosikkijoukkue
KK
Helsingistä asti arkipäivänä pitää tätä spektaakkelia lähteä katsomaan. KooKoolla on kumminkin vahva nippu ja sputnikit vastassa. Ei tätä tulevalla kaudella pääse vielä tämän enempää nauttimaan. Saattaa tulla 2010-luvun suurin yleisömäärä arkipäivälle Mestikseen?

Itse uskon vakaasti KooKoon 5-4 (1-1, 3-2, 1-1) voittoon.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Saattaa tulla 2010-luvun suurin yleisömäärä arkipäivälle Mestikseen?

Harjoituspelien osalta kyllä. Viime kauden finaali nro 5 Kouvolassa pelatiin arkipäivänä, ihan niihin lukemiin ei taideta tänään päästä. Yli 2000 katsojaa olisi hianoa!

Otteluennakko KooKoon nettisivuilta.

edit: lisätään SaiPan vastaava otteluennakko sieltä SaiPan atk:sta.

Parasta peliin, nyt ratkaistaan Kaakkois-Suomen herruus hetkeksi aikaa!
 
Viimeksi muokattu:

Steus

Jäsen
Tuskin tästä mitään yleisöryntäystä kannattaa odottaa, kun vain harjoituspelistä puhutaan. Semmoinen 1200-1599 olisi jo hyvä määrä, siitä ylöspäin olisi helvetin kova temppu. Sportin ensimmäisessä kotiharkassa liiga-joukkuetta vastaan taisi olla kovan markkinoinnin tuloksena 1600 henkeä, siitä voi ottaa vähän perspektiiviä.

Kauden toiseksi kiinnostavin peli minulle, kyllähän tässä alkaa jo innostua. Ottelusta itsessään en oikein tiedä mitä odottaa, olisi toki kiva voittaa parin viime kesän tappion jälkeen. Puolustuspeli on näyttänyt melko mallikkaalta, vastustajat on saatu pidettyä poissa ykkösalueilta. Nyt vastassa on kuitenkin napsun verran kovempi joukkue, joka yksilötaidollaan tulee rakentamaan Sporttia ja mestis-klubeja enemmän maalipaikkoja. KooKoo lähtee ensimmäistä kertaa tällä kaudella altavastaajana!

SaiPan maalilla Bernard on KooKoolle vanha tuttu. Vienyt meiltä yhden kullan, pirulainen! Ilolla odotan Lappalaisen ja Kurosen näkemistä uudelleen, toivottavasti omat koirat eivät pure.
 
Aikamoista haihattelua on kyllä 2000 päälle menevät, mutta toisaalta laskeskelin Lippupalvelusta, että n. 1100 paikkavarausta on kyllä peliin tehty, joten tuo Steusin haarukka voi olla aika lähellä.

Sen on helvetin kova, jos vedetään päälle 1500 harjoitusmatsiin elokuussa väkeä. Se on oikeastaan ihan käsittämätön suoritus, kun puhutaan vielä välikaudesta. Tunnelmaa varmasti piisaa kuitenkin!
 
Isät vastaan pojat todellakin...

2293 yleisöä harjoituspelissä elokuussa ja meidän KooKoo vielä niistää SaiPalla jäätä. Aivan vitun käsittämätöntä! Uskomaton fiilis!

Ensimmäisessä erässä KooKoo oli aivan purjeessa ja tuntui, että ei päässyt oikein vauhtiin mukaan. Tuntui, että tilanteisiin mentiin aristellen ja SaiPa sai paljon kääntöjä nopeasti. Onneksi kahteen viimeiseen erään tultiin miehekkäästi ja ne olivatkin sitten tasaisempia vääntöjä. KooKoolle vielä tarjoutui lopussa paikka ottaa puhdas voitto ensin 5-3 yv:llä ja sitten Rajalan läpiajossa, jossa kiekko osui yläputkeen (tai meni niukasti yli).

Kyllä näille matseille on tilausta. Kun yleisöä on lähemmäs 2500 ja vastustajalta tulee fanibussi harjoitusmatsiin, niin on kyse kyllä jo klassikosta. Ihan loistava tunnelmakin on tänään hallissa ja missään nimessä ei ainakaan katsomoon tuntunut kouvolalaiselle harjoitusmatsilta.

EDIT. Jokohan sitä SKA Karjalaa vastaan olisi tilastotappion paikka? Muuten mennään harkkakausi puhtaasti. Mitenkäs siitä huonosta kenraalista sanottiinkaan?
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Aikamoista haihattelua on kyllä 2000 päälle menevät

Pessimisti. :)

Olipa hieno peli ja tunnelma! Ennen kuin joku ehtii julistamaan, että "harkkahöntsä" yms niin nämä on isoja pelejä esim. Mikko Virtasen tyyppisille nuorille kavereille, jotka pääsee vääntämään Salzidon jne kanssa ja vielä heittämään pari maalia.

Toinen erä oli todella jämäkkä KooKoolta. Isot av-tapot ja hyvää haastamista. Kolmannen alkuun kaksi maalia ja peli tasoihin. Hieno suoritus! Ehkä lisää analyysiä myöhemmin. Kiitos SaiPalle ja Willimiehille! Palataan ensi kaudella asiaan!
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Pojat vastaan Isät

Tänään sitten tosiaankin olivat vastakkain Pojat (KooKoo) ja Isät (SaiPa)

Isät tekivät ottelun alussa mitä tahtoivat kun Poikia vielä hieman jännitti.

Ne, joilla on Poikia tai jotka ovat aikamiehinä poikien kanssa olleet hippasilla tietävät että siinä missä Poikien meno vastaa alkaa kiihtyä Isät jo puuskuttavat. Ja kun Pojat alkavat olla parhaassa vauhdissa niin Isiltä veto on totaalisesti poissa.

Tämä aiempi kirjoitukseni piti lähes täydellisesti paikkansa.

2. erän alun ylivoimapelisuman, joka ei kantanut SaiPalle hedelmää, jälkeen SaiPan pelaajien kypärien alta loppui virta täysin ja liemet oli imetty loppuun mehupulloista.

Tarkempaa kommentointia (ehkä) myöhemmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös