To 27.9.2007 Pelicans - TPS

  • 8 014
  • 35

Annamaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Turpaan napsahti aika rumasti, mutta ei siinä mitään. Kaikesta oppii - myös kannattaja, nimittäin vielä viime kaudella lähes jokainen tappio otti latvukseen aika lailla. Nyt on tyytyväinen joukkueen uudesta yrityksestä ja peli-ilosta, vaikka välillä paukkuisi takaiskuja. Toki urheilija vihaa aina tappioita eikä niihin pidäkään tyytyä, mutta niin moni asia on muuttunut positiiviseen suuntaan viime kaudesta, ja ainakin se kannattajaa lämmittää.

Ennen kuin menee bubiwalleniusmaiseksi anaalisoimiseksi, totean, että johan on Kaanit ja Loppi mainiossa syysvedossa!

P.S. Pitkäveto kiinni ja viikonloppurahat taskuun.
 

Lacoste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks,Pelikaanit, Jokeriukot
Matskuli muuten pistepörssin kärkeen... :) dippadai-dippadai...
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mielestäni TPS oli taktisesti paras vastustaja joka tällä kaudella täällä on käynyt. Pelicans oli ajoittain lievässä kusessa TPS:n kanssa, mutta Niemen hyvällä pelillä ja muutenkin paremmalla materiaalilla pisteet jäivät Lahteen.

Hyvin pistit pelin nippuun parilla lauseella. Todellakin selvisi millä TPS on pelejä voittanut tässä aikaisemmin, eli kovalla fiksulla karvauksella ja hyvällä asenteella. Jos joukkueessa olisi vielä pari kovanluokan ratkaisijaa, niin olisi todella vaarallinen nippu. Näyttäisi siltä, että Hannu Virta on nostamassa profiiliaan tällä kaudella.

Niemi ja Loppi varastivat tänään shown. Niemeltä jäi mieleen toisen erän tripla-seivi, jonka kyllä itse aiheutti torjumalla ensimmäisen melko helpon laukauksen suoraan TPS-lapaan. Hyvin kyllä selvitti kaksi seuraavaa kutia. Helvetin luottavainen olo on kun Niemi on maalilla. Loppi taas on selkeästi noussut uudelle tasolle pelaamisessaan. Kylmänrauhallista, mutta kuitenkin viekasta ja tarvittaessa nopeaa pelaamista. Kylmänrauhallisesta tulee kyllä mieleen Samuli Suhosen esitykset viivamiehen paikalla. Loistava puolustaja ja loistava hankinta tuohon joukkueeseen.

Sen sijaan Koivusen Bobin johtaman ketjun puolustuspelissä on paljon kehittämistä. Tänään onneksi Santavuori sai lopussa kuparisensa rikki. Ehkä ne onnistumiset hyökkäyspäässä tuovat meininkiä myös sinne oman pään pelaamiseen.

Jotenkin toivoisin muutoksia noihin Schwaben ja Heinon ketjuihin. Tuntuu, että näillä kokoonpanoilla menee vähän liian monen taidot hukkaan.
 

Erkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset
Turpaan napsahti aika rumasti, mutta ei siinä mitään. Kaikesta oppii - myös kannattaja, nimittäin vielä viime kaudella lähes jokainen tappio otti latvukseen aika lailla. Nyt on tyytyväinen joukkueen uudesta yrityksestä ja peli-ilosta, vaikka välillä paukkuisi takaiskuja. Toki urheilija vihaa aina tappioita eikä niihin pidäkään tyytyä, mutta niin moni asia on muuttunut positiiviseen suuntaan viime kaudesta, ja ainakin se kannattajaa lämmittää.

Juuri näin. Tuli nähtyä tänään kauden ensimmäistä kertaa Palloseura livenä ja vaikka numerot olivat suht rumat, niin ei vituta likimainkaan niin paljon kuin muutamana viime vuonna hallista tappion jälkeen poistuessa. Ilme oli Kaaneja vastaan yritteliäs, eikä joukkueiden tasoero ollut likikään niin suuri kuin mitä numeroiden perusteella voisi päätellä. Jos tsemppi säilyy samalla tasolla kuin tänään, niin pisteitä putoilee kyllä jatkossa. Toivottavasti Ilvestä vastaan päästään vähintään jatkoajalle tiistaina, siihen astihan on lepoa tiedossa.

Kaipa silti pitää jotain negatiivistakin todeta. Yksittäisiä pelaajia en viitsi alkaa enemmälti ruoskimaan, mutta mutta... sanotaanko nyt vaikka näin, että toivottavasti Halonen ei ole jatkossa seitsemäs pakki. Vilttiketjuun on sillä saralla pari parempaakin kandidaattia. Samoin Ramstedt olisi kiva nähdä tositoimissa esim. Kolun paikalla, vaikka tämä kenties saattaakin sekoittaa peluuttamista av:lla (Kolu pelaa Alasen kanssa parina alivoimaa, mutta en tiedä olisiko Ramstedtilla käyttöä siinä).

Tuomari Persson oli hyvä. Hänen työskentelyään tosin helpotti se, että pelissä kahvattiin hemmetin vähän. Yhtään koukkujäähyä ei vihelletty ja se ei johtunut seepran sokeudesta. Näitä lisää, tosin ensi kerralla mielellään loppunumerot toisin päin. :)
 

lihaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jotenkin toivoisin muutoksia noihin Schwaben ja Heinon ketjuihin. Tuntuu, että näillä kokoonpanoilla menee vähän liian monen taidot hukkaan.

Mutta onhan sitä taitoa siunautunut aivan uskomattomasti tämmoiseen pikkuseuraan!

Ketju kuin ketju voi hienolla lyhytsyöttöpelillä viedä kiekon hyökkäyssinisen yli. Oli vastassa millainen tähtinippu hyvänsä. Kun vielä ylivoima toimii ja maalintekoon pystytään laajalla rintamalla niin vot! Mikä on pelejä katsellessa ja kuunnellessa!

Aralla ja Paseilla on positiivinen ongelma: Taitoa riittää yllinkyllin neljään ketjuun ja vielä on varaa kolmenkymmenen pisteen äijää pitää viltissä!

On mukavaa juuri nyt olla Pelicanssin kannattaja!
 
Suosikkijoukkue
Pelikaanit ja Nastolan Kiekko
Paljon hyvää, vähän huonoa

Tasainen Pekko-nippu tänään. Helvetin hyvät pisteet, lukemat hieman koristavat. Mielestäni TPS pelasi taktisesti hyvin, mutta käsien pehmeys ei ihan vastaa jalkojen liukkautta.

Illan Pekot
- Loppi - Kahden maalin ohella ilahdutti liike. Putkiin tullut kahdessa viikossa lisää herkkyyttä.
- Laurila - Moraalinen voittomaali. Mies takaa yksin sen, että Pelicansin kakkosylivoimakin on pelottava.
- Niemi - TPS ei ollut HPK. Ändy kesti silloin kuin piti.

... Ja Pulut:

- Jantunen. Kevään pojan liike on synkkää. Lensi viime keväänä. Nyt aivan telineissä. Toivottavasti keinulauta alkaa kulkea viimeistään joulukuussa.
- Sihvonen. Avopaikasta ohi ja ihmeellisen neutraalia Karralta. Onko loukkaantumishuhuja liikkeellä?
- Evan Schwabe. Ketjukaveritkaan eivät ehkä ole kanukille ideaalit...mutta enemmän pitäisi tapahtua. Liikaa pelin ulkopuolella ja maalin takaisista puolisokoista meinaa lähteä pahoja vastahyökkäyksiä.

Loppuun: Ääriliike: Hyvää vääntöä, olisiko Loppi kohta laulun arvoinen?
 

Moonchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kraken
Sihvonenhan oli koko pelin Teemu Laineen päälystakkina, joten tämän takia jäi muut touhuilut vähemmälle. Hyvinhän Sihvonen tuonkin roolin veti. Pelasko siellä joku Laine?

Tuo oli muuten hauskan näköistä. En ole koskaan aiemmin nähnyt, että joku olisi noi selkeästi laitettu varjostamaan vain yhtä miestä. Kun kiekko oli TPS:llä sekä Sihvonen ja Laine jäällä ei Sihvosta kiinnostanut kiekko oikeastaan yhtään. Mies vaan keskittyi pysymään kokoajan metrin parin päässä Laineesta. Vielä kun olisi saanut ajeltua muutamia kivoja niittejä tähän varjostettavaan. Saa nähdä käytetäänkö samaa jatkossakin. Ei sillä etteikö aina vastustajan parhaita laitettaisi erityistarkkailuun, mutta noin selkeästi.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Saa nähdä käytetäänkö samaa jatkossakin. Ei sillä etteikö aina vastustajan parhaita laitettaisi erityistarkkailuun, mutta noin selkeästi.

Ei vaan taida olla SM-liigassa toista joukkuetta, jossa yksi pelaaja olisi kiekollisessa pelaamisessa noin paljoa ylitse muiden. Toivottavasti Sutela&Co nyt ymmärtävät, että Laine ei pysty pitkässä juoksussa yksinään kantamaan Tepsiä voittoihin vaan apuja täytyy saada muualta ja helvetin pian.

Aamun Tussarin jutusssa Sutela kertoi, ettei Tepsillä ole enää varaa kuin yhteen vahvistukseen ja se on kyllä perseestä, jos tämä ei sitten ole joku todellinen virtuoosi. Katsotaan nyt. Hannu Virran puheet kolmesta uudesta ulkomaalaisvahvistuksesta kuulostivat huomattavasti mukavammilta...
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Itse muistan vastaavan tapauksen n. 10 vuoden takaa Matinkylässä pelatussa K-Espoo-Jokerit-ottelusta. Silloin varjostajana toimi Marko Mäkinen ja varjostettavana oli Petri Varis, joka oli joukkueiden edellisessä pelissä tehnyt kolme maalia (ja Jokerit voittanut 7-0 tjsp). Mäkinen onnistui täydellisesti ja teki ottelussa vielä voittomaalinkin.

Huvittavaa tapauksessa oli se, että sekä Mäkinen että Varis olivat San Josen NHL-varauksia. Sharksin porukkaa tuli seuraamaan ko. otteluun Varista, ja heillä ei ollut tietoa siitä, että Mäkinen oli juuri siirtynyt K-Espoon riveihin. Seuraavana kesänä sitten Variksen oikeudet myytiin Chicagoon ja Mäkinen sai sopimuksen San Joseen. Varis tuli pelanneeksi yhden NHL-pelin ja Mäkinen ei yhtään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös