To 26.2.2015 Ilves - Blues

  • 5 868
  • 37

mico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
Katoppa ny vaan ihan itse. Hirso seisoo kuin kyrpä häissä maalivahdin alueella ennenkuin kiekko menee maaliin.

Eikä muuten seiso. Ruudun hidastuksesta saa kuvan pysäytettyä oikein hyvin tilanteeseen, jossa Hirso on liukumassa maalivahdin alueelle samalla, kun kiekko on jo Korpisalon räpylän kohdalla (eli siis selkeästi alueella ennen pelaajaa)
 

rip-off

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers
Hän menee sinne ennen kiekkoa, eli maali olisi pitänyt hylätä.

Näinkö on? Suora lainaus lätkän säännöistä #95 ja kohta III: "Jos hyökkäävä kenttäpelaaja on maalialueella sillä hetkellä, kun kiekko ylittää maaliviivan tason eikä hänen sijoittumisensa millään tavoin vaikuta maalivahdin mahdollisuuksiin torjua kiekkoa tai suorittaa tehtäväänsä, maali hyväksytään". Tästä vielä linkki jääkiekön sääntöihin, joihin voi vaikka sopivassa välissä tutustua oikein ajan kanssa.

Kyllä ois veskan pitäny pystyä torjumaan toi kiekko. Tai pystyä paremmin esittämään tuomareilla edes yrittävänsä torjua sitä Hirson "läpi". Kontaktia ei juurikaan synny ja tuomarin silmissä näyttää siltä, että veska saa tehdä oman hommansa huonolla menestyksellä (Ilveksen kannalta). Hirso ei häiritse maalivahtia muuten kun näkökentän estämisen muodossa. Tietysti jos tuomareita haluaa syyttää siitä, että tuomitsevat sääntöjen mukaan, niin eihän siinä mittään. Kovaa on vaan dumareiden arki, kun mikään ei kelpaa.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tästä vielä linkki jääkiekön sääntöihin, joihin voi vaikka sopivassa välissä tutustua oikein ajan kanssa.

- -

Hirso ei häiritse maalivahtia muuten kun näkökentän estämisen muodossa.

Vilkaisepa sieltä sääntökirjasta vaikka oikein ajan kanssa pykälät 184 iv ja 186 iv. ja kerro sitten mielipiteesi siitä, miten ne liittyvät tai eivät liity tähän kyseiseen maalitilanteeseen.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Maali mikä maali..taas kerran. Turha kitistä yhdestä maalista, ei se kaikkea ratkaissut.
Blues on kova, se on pakko sanoa ja minun papereissa ehkä suurin mestarisuosikki juuri tällä hetkellä. Siinä on jotain samaa, mitä oli aikoinaan Suikkasen Tepsissä ja sittemmin Ässissä..joukkue jotenkin vaan vastustamattomasti jyrää juuri tällä hetkellä ja eteen uskaltavat jäävät alle...
 

R.I.P

Jäsen
Suosikkijoukkue
R.I.P Blues. Kiekko-Espoo, Nottingham Forrest
Jos hyökkäävä kenttäpelaaja on maalialueella sillä hetkellä, kun kiekko ylittää maaliviivan tason eikä hänen sijoittumisensa millään tavoin vaikuta maalivahdin mahdollisuuksiin torjua kiekkoa tai suorittaa tehtäväänsä, maali hyväksytään.

Ps. Muualla Suomessa sitä sanotaan sulhaseksi, Tampereella kai sitten näi.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Itkemiset seis !
Missä oli Ilvespakit, joiden piti heittää Hirso tuosta h****tiin seisoskelemasta ?
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Vaikka onkin mielenkiintoista seurata tätä sääntökeskustelua ( ja oman tulkintani mukaan maskissa maalivahdin alueella seisova pelaaja aiheuttaa hylkäyksen), koko keskustelu on melko akateemista kun ottaa huomioon että videon pysäyttämällä näkee helposti ettei Hirso ole vielä maalivahdin alueella kun kiekko menee maaliin. Lähellä toki on.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Tämä peli kertoi Ilveksen koko kauden kuvan pienoiskoossa. Peliä vietiin suunnilleen puolitoista erää ja sen jälkeen oltiin ihan jaloissa. Miten helvetissä voi peliote kadota tuolla tavoin?

Blues on liigan kuumin sakki juuri nyt ja heidän tapansa pelata kiekkoa maalille maskin kera on Ilvekselle myrkkyä. Ilveksen pakit eivät osaa pelata maskimiestä pois ja molarilla on sangen vittumainen tehtävä koittaa arvata mistä kiekko maalia kohti tulee. Toinen asia, mikä oli isossa roolissa ottelun ratkaisun osalta oli aloitukset. Blues vei järjestäen 100-0 aloitukset Ilveksen päässä. Laakso on näköjään ainoa mies, joka tuon homman Ilveksessä osaa, mutta kyllä sieltä pitäisi jonkun muun pystyä raapimaan edes tasureita noin tärkeissä paikoissa.

Ilveksellä oli paikka iskeä 3-0 taululle ja ratkaista peli, mutta taas(kaan) tilanteita ei osattu hyödyntää. Vielä 2-2 tilanteessakin Välimaalla oli tyhjä maali edessään, kun Nieminen pötkötti kuolleen hylkeen tavoin jäässä. No, puukäsi-Välimaa ei saanut kiekkoa kohoamaan. Tätä miestä ei tule ikävä, jos koohottaa ensi kaudella Bluesin paidassa.

Vähintään piste olisi pitänyt saada. TPS-ottelun tavoin 2-0 kotijohto suli täysin alta ja vaikka vastus oli nyt aivan toista luokkaa, niin silti Ilves ihan itse ryssi homman passivoitumalla täydellisesti.

Tykkään Bluesin helkkarin työteliäästä ilmeestä ja tällä hetkellä Hirso on liigan paras sentteri.
 
Vaikka onkin mielenkiintoista seurata tätä sääntökeskustelua ( ja oman tulkintani mukaan maskissa maalivahdin alueella seisova pelaaja aiheuttaa hylkäyksen), koko keskustelu on melko akateemista kun ottaa huomioon että videon pysäyttämällä näkee helposti ettei Hirso ole vielä maalivahdin alueella kun kiekko menee maaliin. Lähellä toki on.
Sinänsä jännä, että otteluvalvoja totesi ykskantaan, että "maalivahdinalueellahan se seisoo". Tämä siis toimittajakaveriltani kuultuna. Eli otteluvalvojan mielestä hylkäysperuste olisi ollut.

Sinänsä Blues oli aika odotettu. Kovaa kohkaamista kolmelta ketjulta, mutta ainoastaan Hirsovitshin ketju saa kiekon kanssa mitään aikaiseksi. Ylivoima oli tällä porukalla mainioita oivalluksia täynnä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös