To 26.10.2006 JYP - Lukko

  • 7 334
  • 62

Möksy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punainen. Musta. Valkoinen.
JypFabu kirjoitti:
On kyllä uskomattoman koominen trendi meneillään! Kahden joukkueen kannattajat kilpailee siitä, kumman joukkue on se huonompi ja häviää, tätä asiaa on pakko kyllä hymiöidä -), mutta kyllä minunkin mielestä lukko joutuu limboilemaan jään pintaa hipoen, mikäli meinaavat pisteet menettää tällä kertaa, vastassa on sentään tehottomuudessaan ilmiömäinen joukkue (maalitykit on vasta haudonta-asteella kaljukotka Alatalon lämpöisessä pesässä - kuoriutumista odotellaan, mutta siitä on vielä pitkä tie lentokykyiseksi maalitykiksi).

Kaikesta siis huolimatta: plussat ja miinukset riviin laittamalla ei edes mahdollinen kotituomari tätä ottelua käännä jypille, jyp kun osaa pelata ainoastaan alivoimaa, tietysti jos ei muuten saada jäähyjä, voidaan laittaa kentälle salainen ase Rahikainen, niin jo päästään vajaalle, sitä varten se on meille hommattukin ja hommansa tuntuu osaavan. Parissa viime pelissä pienillä minuuteilla tainnut saalistaa jo 5 kakkosta ja tehot on taattua jyp tavaraa 0+0.

Niin että vapise lukko, teitäkin huonompia on olemassa.


Niin on ja me JYPin leirissä voitettiin ainakin tämä väittely..

david kirjoitti:
Ei pysty Sinuheen. Käykö Alanen, Piiroinen ja Sipiläinen vaihdossa? Kolme yhden hinnalla :)

Korotetaan panoksia: Lisätään Niskavaara vielä listaan.
 
Viimeksi muokattu:

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Lukolle ansaittu voitto. Ei niinkään koko pelin perusteella, mutta kolmannen erän viimeisen kymmenen minuutin perusteella.

En tiedä miksi Jyp lopetti pelin. Toisessa erässä Lukko ei esimerkiksi päässyt paljoa edes Jypin alueelle (ainakaan hyville paikoille). Vedot tulivat kaukaa ja olivat helppoja. Kolmannessa erässä Jypin puolustus rakoili sitten enemmän ja lopussa Lukolla oli taistelutahtoa ja liikettä enemmän.

Hattunen oli positiivinen yllätys. Veivasi ja taisteli, samoin Lammassaari oli hyvässä vireessä. Oikeastaan ketjun kolmas lenkki Vainiola ei oikein pysynyt porukan mukana. Myös Yllin ketju pelasi pirteää peliä, karvasi ja riisti kiekkoja mukavasti. Strakan ketju oli ehkä huonoin. Jotenkin näytti siltä, että Strakalla oli vähän turhautumista ketjukavereiden toimintaan. Dahlman oli ihan yössä.

Myllyniemi pelasi hyvin, otti kaiken mitä pitikin. 1-0 maalissa ei ollut mitään saumoja Jypin pelaajan ohjatessa maalin kulmalta vedon. 2-1 maali taas tuli läpiajosta.

Lukon 1-1 maali tuli vähän puskista, Lehtonen sen sitten kai teki. Maalimylläkän jälkeen. 2-2 maali tuli parin minuutin painostusjakson päätteeksi ja oli todellinen tahtomaali mielestäni. Erittäin ansaittu siihen saumaan. 2-3 maali olikin sitten Topon ja Lampun hienoa kiekon siirtoa kahdella yhtä vastaan, Jypillä paha vaihtovirhe kyllä tilanteessa. Pojat tekivät kyllä melko "leikiten" maalin.

2 pistettä oli tärkeintä tässä. Edelleen peli on hakusessa Lukolla. Toinen erä oli aika karmeaa, viidellä viittä vastaan ei oikein saatu mitään aikaiseksi. Kolmannen erän loppuun olen tyytyväinen, kiekkoa uskallettiin viedä Jypin päätyyn, joskin Jypillä oli kyllä melkoinen "kooma" päällä.

Tästä pitäisi jatkaa voittojen tiellä. Edelleen vaadin Lampulle ja kumppaneille enemmän peliaikaa.

P.S. Melko turhautunutta oli jyväskyläläisyleisö pelin jälkeen... taitaa olla melko lailla tuossa ylivoimassa ja maalinteossa tuskaista.
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Tepi#45 kirjoitti:
EDIT: Ja eikö meille tosiaan löydy sellaisia pakkeja pari kappaletta jotka jaksaa vääntää siinä maalilla, vaikkapa Platilin tyylinen joka ajaa kaikkea mikä liikkuu, ottamatta kantaa peliin muuten. Kaikki näki miten Kovasen voimat vaan loppui maalin edessä kun oli tarpeeks isoo ukkoo, sama Niskavaaralla....

Pelistä en viitti kirjoittaa mitään, kun en kuunnellut enkä nähnyt. Kiva että kaksi pistettä kuitenkin saatiin Raumalle.

Tuosta Platilista. Onko se oikeasti tänään taklannut? Jos on niin uskomatonta. Toivottavasti jatkaa valitsemallaan tiellä. Mies on ollut ihan sukka koko alkukauden. Josko Toivola olisi poikaa hieman käskyttänyt, kun tuo kiekollinen peli ei oikeen luonaa. Vielä kun tappelis edes kerran.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Wrighter kirjoitti:
Tuosta Platilista. Onko se oikeasti tänään taklannut? Jos on niin uskomatonta. Toivottavasti jatkaa valitsemallaan tiellä. Mies on ollut ihan sukka koko alkukauden. Josko Toivola olisi poikaa hieman käskyttänyt, kun tuo kiekollinen peli ei oikeen luonaa. Vielä kun tappelis edes kerran.

No kyllä se ainakin tuossa lukko-hifk pelissä oli ainoa lukkolainen joka taklasi, ja kovaa taklasikin. Ja yrittihän sitä IFK:kin taklata täydellä vauhdilla, lopputuloksena IFK:n pelaaja keräsi kamojaan jäältä ja lähti vaihtoon ilman kypäräänsä.

Hieno "voitto". 2 pistettä on ihan ok tämän hetken tasolla, mutta toki 3 pinnaa olisi ollut tärkeä. En tiedä onko tuolla pelaamisen tasolla kyllä mahdollisuuksia ottaa pinnoja täältä espoosta, mutta käyn kuitenkin hallilla katsomassa jos kuitenkin.

Ykkönen taisi olla aika yössä, jo toisessa matsissa peräkkäin. Nyt se Luomala hiuksista vittuun ja Lammassaari tilalle.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Ottelun jälkeen mietti, että voi helkkari, seuraava kotipeli on jo tiistaina. Kolmannen erän puolivälissä oli puhetta, että tästähän voitaisiin saada legendaarisen Pelicans-pelin kopio. No, eihän se kauas jäänyt. Siinä pelissähän johtoasema heitettiin pois myös kolmannen erän lopussa ja jatkoajalla hölmöiltiin pois se toinenkin piste. Matti Nykäsen sanoin tuli bon voyage-fiilinki. Oli nähnyt tuon aiemminkin ja todella teki mieli toivottaa muutamalle henkilölle hyvää matkaa ja jonnekin pirun kauas.

Ei vaan riitä. Hyviä jaksoja pelejä oli silloin tällöin, mutta kun pelaajien yksittäiset virheet (pakisto perk!) omassa päässä ja ylivoimalla tuntuvat mitätöivän voiton mahdollisuudet, niin minun on vaikea nähdä tästä tilanteesta ulospääsyä ilman pelaajamarkkinoilla käyntiä, vaikka johtoporras sanoisi mitä.

Jälleen maalin tappio...kyllä meikäläisiä koetellaan oikein urakalla.
 
Viimeksi muokattu:

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Kyllä oli karmeeta peliä JYPiltä..tosiaan edelliseen kirjoittajaan yhdyn siinä, että hallilta alko tulla oikein hinku pois toisella erätauolla...No eipä Lukkokaan häävinen ollut. Pakkien avaus kesti valovuoden ja tiukemmalla karvauksella riistoja oltais saatu varmasti. Hitaita lähdöt ja toisilleen syöttelivät.

Noh puhtaat paperit Lahdelle, Hytöselle, Jääskeläiselle ja varauksin Marttiselle ja Sinkulle. Karmeimpia olivat Forsberg ja Piispanen (hitaampi ku P.Virolainen aikoinaan). Viime aikoina arvostelemani Alanen sentään yritti. Pelikäsityksen vajavaisuus tuli esiin 2-1 hyökkäyksessä Rahikaisen kanssa. Ei olisi tarvinnut ku sivulle antaa niin Rikulla tyhjät edessä mutta veti sitten kohti.

Niin ja tuomari oli just niin huono kun täällä jo peloteltiin.
 

NaiCou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eipä tuo peli kovinkaan kaksista ollut. Ensimmäinen erä oli paikoitellen ihan kohtalaista kiekkoa, mutta jatkossa taso laski ja peli oli aneemista.

Tuosta Platilista että mies pisti ainakin yhden kunnon taklauksen tänään ja ehtipä tuo pelaamaan jonkun vaihdon hyökkääjänäkin toisessa erässä. Lammassaari-Vainiola-Hattunen oli pirteä lähes kokopelin ja mielestäni tänään parasta Lukkoa. Maalivahti pelaaminen oli Lukolta tänään hyvällä tasolla ja Myllyniemi torjui varmasti.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
opelix kirjoitti:
Viime aikoina arvostelemani Alanen sentään yritti. .

Yrittipä juu, -2 tuloksena ja jatkuvasti kusessa omassa päässä. Ei oltu vissiin samassa pelissä?
 

Möksy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punainen. Musta. Valkoinen.
Köpi kirjoitti:
Yrittipä juu, -2 tuloksena ja jatkuvasti kusessa omassa päässä. Ei oltu vissiin samassa pelissä?

Juu.. En kyllä tosiaankaan halua tietää mitä herra Alasen peli silloin on kun hän ei yritä. Huhhuh!

Alasen peli oli tänään juuri sitä mitä odotin, tai no, sitä mitä pelkäsin. Ei ollut kerta eikä kaksi, kun mies pelasi itsensä ulos tilanteesta. Ihmettelen tosiaan, että mitä Alanen tekee kentällä kun ylivoimaa pelataan. Kaiken kruunasi tosiaan tuo 2 vs. 1 hyökkäys, missä Jonski näytti maalintekijänvaistoaan vetämällä maalivahtia keskelle rintaa.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Naamavelli kirjoitti:
Lukolle ansaittu voitto. Ei niinkään koko pelin perusteella, mutta kolmannen erän viimeisen kymmenen minuutin perusteella.
....
P.S. Melko turhautunutta oli jyväskyläläisyleisö pelin jälkeen... taitaa olla melko lailla tuossa ylivoimassa ja maalinteossa tuskaista.

Niin no voittohan on toki ansaittu jos se tulee kymmenen minuutin pelin perusteella... Tässä(kään) pelissä Jypillä ollut mitään hädänpäivää, ja niin vaan valuivat pisteet naapuriin. Turhauttavaa toden totta.

Ensimmäistä kertaa hallille tällä kaudella raahautuneena ei voi kuin ihmetellä, että mikä porukkaa vaivaa. Hallissa on hiljaista kuin mykkien pitsinnyplääjien vuosikokouksessa, ainoastaan tuomaria saa kiittää tunnelman nostatuksesta toisessa erässä. Totta on että joukkue sytytttää yleisön, mutta hei, kyllähän sitä nyt kannustaa saa. Rumpuryhmä sentään yrittää pitää elämää yllä.

Ensimmäisen kuuden ja puolen minuutin aikana Lukko ei saanut yhtään mitään aikaiseksi vaikka pelasikin pari minuuttia ylivoimalla. Molemmilla joukkueilla oli sellainen "mä oon vain töisssä täällä"-meininki päällä, Jypillä nyt sentään vähän yritystä alusta asti, johtuen varmaan kotiyleisön "fanaattisesta kannustuksesta".

Kahvausta ei nähty tällä kertaa vierasjoukkueelta, kiitos uuden tuomarilinjan. Kotijoukkuehan sitä ei ole koskaan harjoittanutkaan. Mutta kaukalopalloltahan tuo peli välillä näytti, tosin siinä jalossa lajissa tulee yleensä enemmän maaleja.

Toisessa erässä tosiaan paljon parjattu Sorakangas esitti "kotituomarin" elkeitä ja jäähyt menivät Jypille 5-1. Halliin tuli kuitenkin mukavasti tunnelmaa nuija-huutojen myötä. Lopulta huudot tuottavat tulosta, Lukko saa jäähyn ja komean kuvion päätteeksi Hytönen ohjasi maalin nurkalta sisään. Silmiinpistävää Jyppi-laukauksissa koko pelin ajan oli yritys ampua kettua päähän, eli kohti Myllyniemen rintaa. Kyseisessä asiassa hyvin onnistuttiinkin.

Jotain huomioita Jypin pelaajista:
-Rahikainen: kankea ja omassa päässä aivan turha. Katseli vierestä Lukon kaksi ekaa maalia.
-Alanen: jalat tulta, kädet jäätä ja puuta
-Forsberg: välillä iski paniikki omassa päässä.
+Männikkö: jonkinlaista johtajuutta esittää. Voitti aloituksia (kuten koko joukkue yllättäen), muutenkin paljon työtä.
+Lahti: taklauksia, hyviä syöttöjä, hyvä liike
+Piiroinen: kylmäpäinen nosto yläpesään, lisää näitä!

Lukosta: Strakalla on pehmeät kädet, tänään liiankin pehmeät, paljon harhasyöttöjä. Lukko oikeastaan pelasi tosissaan vain Jypin maalien jälkeen, ja hups heijjaa, rumilla ronkkimismaaleilla peli tasoihin. Eikös Lukon pitänyt olla surkea maalineduspelaamisessa? Jatkoaikamaali tulikin sitten karmean vaihtovirheen ja komean kuvion päätteeksi. Kyllä valui porukka äkkiä pois katsomoista.

Yhteenvetona: ei Jypillä pelillisesti ole mitään hätää. Joukkue jos tekisi sen 3 maalia per peli niin oltaiisin liigan kärjessä. Mutta onhan tässä vielä moonta peliä jäljellä. Ketsuppipullo paisuu. Erään kannustavan kaljupäisen valmentajan sanoin: "Jääkiekko on maalinyrityspeli, joten kaikki pelaa, myös Riku ja Johannes."
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Vierasvoitto lämmittää aina mieltä ja nyt se tuli todella tärkeään paikkaan. Otteluun komennetut nuoret Lehtonen ja Hattunen pelasivat ilmeisesti ihan hyvin, sillä ainakin Toivola lupasi että nuoret saavat jatkaa myös lauantaina. OP palkitsi vielä saamansa vastuun tekemällä uransa ensimmäisen liigamaalin.

Jatkoajalla Lammassaari ja Topo pelasivat todella nätisti yhteen ja Topo päätti pistää sitten kiekon verkkoon. Myllynimikin pelasi ilmeisesti ihan hyvän ottelun ja ainakaan maalikoosteesta päätellen ei jypin maaleille mitään voinut.

Tästä on hyvä jatkaa ja onneksi seuraavaksikin on vierasottelu edessä.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Joukkueessa kun ei ole pelimiehiä tulos on tämä. Rahikainen alkaa tuntua todella turhalta kaverilta! Ei muuta.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
spaceman kirjoitti:
Niin no voittohan on toki ansaittu jos se tulee kymmenen minuutin pelin perusteella... Tässä(kään) pelissä Jypillä ollut mitään hädänpäivää, ja niin vaan valuivat pisteet naapuriin. Turhauttavaa toden totta.

Ensimmäistä kertaa hallille tällä kaudella raahautuneena ei voi kuin ihmetellä, että mikä porukkaa vaivaa. Hallissa on hiljaista kuin mykkien pitsinnyplääjien vuosikokouksessa, ainoastaan tuomaria saa kiittää tunnelman nostatuksesta toisessa erässä.

Niin meinasin lähinnä sitä, että tuo muu aika oli melko tasaista vääntämistä, ei kuitenkaan ehkä Lukon eduksi. Viimeinen kymmenen minuuttia oli kuitenkin Lukolta parempaa peliä mielestäni kuin Jypillä missään vaiheessa.

Niin ja ehkä "porukkaa vaivaa" se, että raahautuvat ensimmäistä kertaa hallille kun liigaa on pelattu toista kuukautta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös