To 26.1.2012 Ilves-Tappara

  • 5 118
  • 18

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Taas paukutellaan menemään paikallismatsin muodossa. Viime viikolla väännettiin kahdesti ja tuloksena tasuri, eli molemmille yksi voitto. Aikaisemmin kaudella Tappara on voittanut yhteensä kolmesti ja Ilves kahdesti, pisteiden mennessä naapurille.

Lähtökohdat ovat jälleen tasaiset ja kliseisesti päivän kunto ratkaisee. Ilves on hyvän vaiheen jälkeen ollut melkoisessa käymistilassa ja tappioita on tullut toisensa jälkeen. Tappara yllätti pelaamalla mainiosti kärkijoukkueita vastaan mutta on palannut maan pinnalle häviten Ilvekselle ja HPK:lle menneen viikon aikana.

Molempien otteet kaukalossa huomioiden ottelusta voi hyvällä syyllä odottaa varmaa ja virheitä välttelevää kiekkoa. Kummankaan pelillinen taso ei vakuuta ja hyökkäyspäästä puuttuvat pelaajat jotka voisivat nostaa joukkueensa suosta omin kätösin. Jesse Niinimäki on perinteisesti ollut Tapparalle melkoinen painajainen ja viimeksi myös Antti Kangasniemi on herännyt pelaamaan alkukauden jengiään vastaan. Tapparasta katseet kohdistuvat ykkösketjuun sekä Jerry Ahtolaan ja mahdollisesti jo kentälle palaavan Sasha Barkov Junioriin.

Kun sekä Ilveksen, että Tappara suurin ongelma on ollut hyökkäyspeli ja maalinteko niin tuntuu aika huimalta, että Ilves teki viisi maalia edellisessä paikallisvoitossaan ja Tapparalle vastaavasti jo kolme maalia on melkoinen uroteko yhteen otteluun. Se toisaalta tekeekin näistä peleistä aika vaikeita ennustaa, kun oikeasti melkein mitä vain voi tapahtua. Onhan tällä kaudella nähty jo yksi 8-7-ottelu, kaksi Tapparan komeaa nousua ja yksi Ilveksen "joka kuti maaliin"-ottelu.

Tappara oli aivan katastrofi Hämeenlinnassa ja pelkäsi jo omaa varjoaankin siinä ottelussa. Ilves tahmasi Lukon kanssa kotona ja sai sen perinteisen yhden maalin tehtyä. Nyt siltä on poissa Mark Lee, joka tosin ei koskaan mikään suuri jääkiekkoilija ollutkaan. Tapparan osalta jos yhden toiveen saisi heittää niin Brett Skinnerille lämmin viltti, kuppi kaakaota ja kasa Tex Willereitä, niin ettei hän ehdi edes ajatella kentälle menoa. Kyllä on taas Mansessa onnistuttu hankkimaan "vahvistuksia".

Seuraa heitä:

Tappara:

Jerry Ahtola: Hyökkäyspään herra ja hidalgo, joka voittaa kiekkoja ja tekee maaleja. Ahtola toivottavasti jää Rautakorven kouluun, koska juuri hänen kaltaisensa pelaaja olisi kullanarvoinen. Kaikin puolin viihdyttävä pelaaja jäällä.

Tommi Kovanen: Pitkä huili takana ja vielä on arvoitus miten Kovanen pääsee takaisin kiinni peliin. Ennen tärskyään oli Tapparan ylivoimaisesti paras puolustaja, varsinkin kiekon kanssa, ja kellotti koko ajan lähes puoli tuntia matsia kohden.

Jussi Makkonen: Jos tämä nyt muille on vielä epäselvää, niin kehotan seuraamaan Makkosta ottelun aikana. Puheet siitä laiskasta pulkannarusta voidaan unohtaa sillä Makkonen tekee eniten duunia koko joukkueesta ja on ehtinyt siinä sivussa ottaa vielä kultakypäränkin itselleen.

Ilves:

Maalivahti: Ei toimi ei. Epäilykset heräsivät jo kesällä, kun Toskalan sopimus julkistettiin ja keskinkertaistahan tuo Ilveksen veskaripeli on ollut. Wiikman on tilastojen perusteella paras kaveri mutta ei hänelläkään tällä kaudella voittoja juuri oteta.

Martti Järventie: Loistaa lähinnä Tapparaa vastaan, muuten täydellinen floppi siihen nähden millä statuksella tuli Ilvekseen. Onko HIFK:ssa voitettu SM-kulta vienyt suurimman intohimon vai onko vain leipiintynyt Ilveksen konttaamiseen, mene ja tiedä. Se on kuitenkin selvää, että tässäkin kohtaa Ilves on heittänyt rahat suoraan kaivoon.

Jesse Niinimäki: Ainoa Ilveksen hyökkääjä jolta löytyy kykyä luoda paikkoja tyhjästä. Ilveksen kannalta on harmi ettei Jessestä ole sittenkään kasvanut uutta ykkössentteriä, vaan enemmänkin hän on edelleen se pihahöntsäilijä luonteeltaan. Taitoa on eniten kaikista kentällä olijoista mutta ketjukaverit ovat onnettomia tekemään maaleja ja valmennuskin koittaa kaikin keinoin torpedoida onnistumiset vanhanaikaisella pelitavallaan.

Tulosveikkaus:

Tuskin mitään yllätyksiä nähdään. Molemmat lähtevät "taistelemaan ja tekemään töitä", tärkeää on myös, että "jalka liikkuu" ja hyökkäyspäässä "toimitetaan kiekkoa maalille".

Ilves 1,2,3-Tappara 1,2,3
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Melkoisen inflaation mielestäni kokee tämä ottelu johtuen tammikuun tasauksesta. Molemmilla lisäksi umpisurkea ottelu alla, mikäli kirjoituksia on uskominen, joten vaikea uskoa, että yleisöä tänäänkään paljoa yli 6000 olisi, jos sitäkään.

Jännä nähdä millaisen kokoonpanon Tappara heittää jäälle. Metsola vai Nieminen? Skinner edelleen koomailemassa? Pystyykö Barkov pelaamaan? Ekbom-Saravo -pari palautettu yhteen? Myös Ilvekseltä kiinnostaa etenkin maalivahtivalinta, tuleeko Toskala ottamaan kauden toista voittoaan?

Eiköhän tänään nähdä melkoisen nihkeä vääntö, jossa maaleilla ei juhlita. 3-1 jommalle kummalle. Voittajaa en lähde ennustamaan, enkä vetoa lyömään, sillä paikallispeleissä voi tapahtua mitä tahansa, kuten menneillä kausina ollaan nähty.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Tästä tulee varmaan ihan hirveä peli tasollisesti. Ilves tuskin esittää ihmeitä ja Tappara hakee pisteet rutiinipelillä. Totuushan tällä hetkellä on se, että Ilves ei saa maaleja aikaan mistään, eikä oikein todellisia maalipaikkojakaan. Tapparalla sen sijaan on edes jonkinlaista nostetta ollut, mikä tosin ei näkynyt tiistaina Hämeenlinnassa.

Ilves pyörii kulmissa, Tappara käy tekemässä maalit. Lopputulos 4-1 porkkananvärisillä housuilla pelaavalle joukkueelle.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Itsehän olen jo henkisesti alkanut valmistautua karsintakevääseen. Noin, nyt se on sanottu. En siis osaa odottaa tästä pelistä voittoa, vaikka toki sitä kovasti toivon. Onhan meillä hyviä pelaajia vaikka kuinka ja tykkään valmennuksestakin. Kokonaisuus ei kuitenkaan toimi. Liikaa loukkaantumisia, voisi sanoa, vaikka tekosyyltä se omissakin korvissani kuulostaa.

Vastustajan riveistä tykkään tosta Tommi Kovasesta. Onneksi pari kauden aikana tullutta kovaa tärskyä päähän eivät lopettaneet kautta kesken.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Tästä pelistä on aivan mahdotonta lähteä veikkaamaan lopputulosta. Pelin taso tulee olemaan luokkaa kauheeta paskaa ja HMV väliltä.
Skinner penkitetty, Barkov pelikunnossa ja Saravo "kuumeessa". Tappara tänään :

74 Antti Erkinjuntti - 85 Jussi Makkonen - 38 Sami Venäläinen
21 Jerry Ahtola - 16 Aleksander Barkov - 11 Miikka Männikkö
81 Jukka Peltola - 23 Jarkko Pyymäki - 34 Olli Palola
14 Nestori Lähde - 26 Teemu Tallberg - 22 Kim Strömberg

25 Tommi Kovanen - 56 Kalle Kaijomaa
15 Jussi Halme - 24 Viktor Ekbom
13 Aleksi Elorinne - 71 Otto Räty

77 Juha Metsola
(39 Jani Nieminen)
 

Kaivanto

Jäsen
Kaksi ihanaa uutista.

Ensinnäkin Skinner vilttiin. Sanoin miehestä kahden matsin jälkeen, että lienenkö ikinä nähnyt yhtä laiskasti puolustavaa pakkia, ja sitä lausuntoa ei ole tarkinnut ainakaan parempaan suuntaan tarkastaa. Kilpailee Tapparan kaikkien aikojen surkeimman ulkomaalaishankinnan tittelistä.

Toiseksi Sasha Barkov.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Mielenkiintoista on nähdä kumpi lähtee/pystyy ottelua hallitsemaan. Tällä kaudella paikallispelit ovat olleen yleensä jokainen jomman kumman joukkueen selkeää hallintaa. Tosin tuo hallinta on yleensä tarkoittanut vastustajan voittoa... Joka tapauksessa toivon että Ilveksen jalat liikkuu ja joukkue hallitsee siten ottelua pakottaen Tapparan HPK-pelin kaltaiseen puolustustaisteluun.

Kokoonpanoista sen verran, että vaikka Jesse Niinimäkeä kannattaa seurata aina, niin tänään erityisesti. Vauhtia ei ole nimeksikään, mutta niin vain Niinimäki on tehnyt 5 paikallispelissä 2+10=12 pisteet! Marjamäki sen sijaan voisi hämmentää Tapparan joukkuetta kolaten Barkovin. :) Tapparalta maalissa aloittaa Metsola, joten laukauksia ylös! Ilvekseltä uskon Wiikmanin luistelevan tolppien väliin.

Ympäripyöreä peli kaikilta osin. Ilveksen näen hienoisena ennakkosuosikkina, koska näyttöhaluja luulisi olevan Tapparaa enemmän.

Ottelu on muuten Järventien 700.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Kaksi ihanaa uutista.

Ensinnäkin Skinner vilttiin.

Toiseksi Sasha Barkov.

Kaksi harmittavaa uutista. Tai no, totta kai hieno juttu että Barkov ei loukkaantunut, mutta olisivat puolestani saaneet pitää pois tästä pelistä varmuuden vuoksi. (Tietenkään ei ole oma lehmä ojassa).

Skinnerin poisjäänti kyllä heikentää Ilveksen mahdollisuuksia selvästi. Todella huono pakki ja ihan käsittämätöntä oli lähettää se toinen pelaaja (jonka nimeä en saa päähäni) pois Skinnerin alta. No, näitä huonoja ratkaisuja nähdään varsin paljon Tampereella tätä nykyä.

Eipä ole kauhean suuret odotukset pisteiden suhteen. Toivotaan kuitenkin että edes piste tulisi. Pitäisi kuitenkin käyttää ne maalipaikat tehokkaasti. Viime pelissä Lukkoa vastaan saatiin muutama loistopaikka luotua, mutta jollain konstilla se kiekko löytyi aina jostain muualta kuin maalista.

Jessen ketjun uskon tänään olevan vireessä ja toivottavasti ovat myös tehokkaita.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Todella huono pakki ja ihan käsittämätöntä oli lähettää se toinen pelaaja (jonka nimeä en saa päähäni) pois Skinnerin alta. No, näitä huonoja ratkaisuja nähdään varsin paljon Tampereella tätä nykyä.

Ilmeisesti Jan Platilia tarkoitit. Tapparan keskustelu palstoilla on liikkunut huhua että kaveri olisi kolminkertaistanut palkka pyyntönsä joten sen takia sopparia ei jatkettu.

Illan pelistä odotan selvää voittoa, nämä pelit on vain pakko hoitaa jos meinataan nousta sääleihin.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Illan pelistä odotan selvää voittoa, nämä pelit on vain pakko hoitaa jos meinataan nousta sääleihin.

Siinähän odottelet sitten ihan rauhassa. Tappara tunnetusti on vuosien saatossa kunnostautunut näissä aikuisten oikeasti tärkeissä peleissä, kunnostautunut nimenomaan häviämällä niitä. Tappara voi voittaa vieraissa vaikka Hifk ja Kärpät jotka ovat selkeästi sitä ylempänä sarjataulukossa, mutta kun pitäisi voittaa joukkue jonka kanssa se taistelee sarjasijoituksista ja jotka ovat muutaman pisteen sisällä, niin se järjestelmällisesti häviää ne. Viikon ensimmäinen tappio tuli tiistaina, eikä tämä iltakaan tuo voittoa. Seuraavat 5 peliä ovat ratkaisevassa roolissa mikäli seura ei halua toisena kautena peräkkäin aloittaa lomaansa hyvissä ajoin tai voihan ne pelit jatkua Mestiksen mestaria vastaan. Kaikki on kiinni joukkueesta itsestä. Haluaako se 10 sakkiin vai haluaako se karsintoihin.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ilmeisesti Jan Platilia tarkoitit. Tapparan keskustelu palstoilla on liikkunut huhua että kaveri olisi kolminkertaistanut palkka pyyntönsä joten sen takia sopparia ei jatkettu.

Joo Platilhan se oli. Varsin erikoista, minä olen käsittänyt että try-outeissa sovitaan kaikki sopimussummat jo valmiiksi sopimusta varten. Sitten jos kaveri sopii kuvioihin, niin rustataan vain nimet paperiin. Näin ei sitten ilmeisesti aina toimita.

Vaikka Ilveksen voittoon ei ole pahemmin luottoa, niin jostain syystä pistin Ilveksen pitkävetoon, joten tulee sitten maksimi vitutus/riemu tuloksesta riippuen.
 

Kenzo71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh Penguins
Hieno voitto. Kyllä se vain niin menee Tapparalla, että jos voittaa aiotaan niin maalivahdin tarvii torjua 40 kiekkoa ja hyökkäyksen vetää paras mahdollinen suoritus (eli 3 maalia max.)

Toisena hyvänä uutisena kuulemma Brett Skinner on pakannut laukkunsa ja lähetetty matkoihinsa. Onnea jatkoon hänelle, sitä tarvitaan, vaikeeta tulee olemaan kiekkouran kanssa jatkossa.
 

mkm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Skinner lähtenyt, voi kyynel ;)

Ipa vei peliä ja Metsola pelasti meidät täysin. Mitä meidän liikkelle on taas tapahtunut on mysteeri, se katoaa vain aika ajoin. Joku Ahtola oli aivan sukka koko pelin, hyvä kun tolpillaan pysyi.

Se Niinimäen kynä mistä Männikkö sai jäähyn oli kyllä aivan helvetin hieno.
 

NiXu89

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves Ry
Masokistina tuli jälleen hallille raahauduttua, ja paha mielihän siellä tuli taas!

Tuuri täytyy ansaita, Tappara sai kaksi maalia vähintäänkin hassuilla pompuilla, Ilves laukoi päälle 40 kertaa ja tuloksena yksi(1) maali.

Ilves-joukkueen turhautuminen paistaa kaljatiskille asti ja tuskin karsijan paikalta enää noustaan, täytynee vaan toivoa että vahinkoa ei tänä(kään) vuonna käy.

Vaikka toisaalta se voisi tehdä ihan hyvää.

Toivottavasti edes Tappara nousee pudotuspeleihin niin säilyy Tamperelaisella kiekolla edes vähän kasvoja....
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Tuuri täytyy ansaita, Tappara sai kaksi maalia vähintäänkin hassuilla pompuilla, Ilves laukoi päälle 40 kertaa ja tuloksena yksi(1) maali.

Wiikman näköjään imuroi yhden mutta se toinen ei ollut mikään pomppu vaan Ahtolan huikea ohjaus maalin eteen. Voitto on voitto ja taas kerran ollaan iskuetäisyydellä, nyt TPS olisi kiikarissa. Metsola on hyvässä tikissä ja voittaa pelejä Tapparalle, se on juuri sitä veskaripeliä mitä heikompi joukkue tarvitsee ja Metsola antaa nyt mahdollisuuden voittoon oikeastaan joka ilta.

Skinnerin lähtö olisi kyllä komea homma, onpahan ollut surullisen huono hankinta. Kai se RD on pitänyt sitä väkisin ykkösparissa, että seurajohtokin tajuaisi mitä tuli ostettua.

No, ei mitään, liiga jatkuu ja huomenna tämä matsi on enää pelkkä muisto.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Skinnerillä on pelisilmä kohdallaan mutta munattomampi kuin yksikään Tsekki joka on pelannu liigassa. Sai näyttöpaikan, nähtiin taso ja näkemiin.

Metsola näyttää sopivan Tapparan pelityyliin paremmin kun Nieminen.

Ilves vois peluuttaa myös Aittokallioo. Wiikman ei ole bvakuuttanut oikein näissä paikallispeleissäkään.

edit: Ahtolan syöttö tai ohjaus Venun maaliin oli ehkä kauden syöttö
 
Viimeksi muokattu:

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Ilves pyörii kulmissa, Tappara käy tekemässä maalit. Lopputulos 4-1 porkkananvärisillä housuilla pelaavalle joukkueelle.

Eipä juuri lisättävää tähän omaan päivällä kirjoittamaani. Tappara kontrolloi peliä ja ansaitsi voittonsa. Ilves käytännössä sinetöi karsijan paikkansa.

Kiitos ja näkemiin.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Tarttee sanoa, että vaikka Ilveksellä oli hetkensä ja painostuksensa niin eipä sieltä moni nimi nouse esille pelin edetessä. Niinimäki, Rajala ja Marjamäki hyvässä, maalivahti yleensä huonossa valossa ja sitten on aivan harmaata. Näyttää vähän siltä että Seppo on linjannut riskittömän pelin nimeen ja sieltä sitten nousee vain nämä muutama virtuoosi.
No, Tapparalla ei ole juurikaan kummempaa, mutta joku pieni ero siinä on ja se saattaa olla maalivahtipeli. Siitähän se itseluottamuskin nousee kun kiekkoa ei kaiveta verkosta sellaisen imaisun jälkeen minkä Wiikman teki mailan tupellaan. Oli kyllä jo uskomaton.

Ei tälläsestä muuten enempää voi tarinoida, tässäkin jo 10 riviä liikaa.
Toivottavasti Raimo ei suostu mestauslavalle eli päävalmentajaksi Ilvekseen.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Wiikman näköjään imuroi yhden mutta se toinen ei ollut mikään pomppu vaan Ahtolan huikea ohjaus maalin eteen.

Joo, livekuvassa näytti aika tuuripompulta mutta hidastuksesta kävi ilmi, että loistava ohjaus Ahtolalta. Hieno oivallus.

Kokonaisuudessa huono peli. Ei Ilvestä vastaan tarvitse tällä hetkellä juuri mitään tehdä voittaakseen. Vähän kuin hyvä tenniksen pelaaja pelaa aloittelijaa vastaan, senkun palauttelee sitä palloa niin aloittelija lopulta tekee sen virheen.

Tappara pelasi sen verran kuin tarvi. Metsolan ei tarvinnut oikein esittää mitään, vaan poimi marjat pois. Samaan aikaan Ilves pyörii miljoonaa kulmissa.

Onneksi tällä pörräämisellä tullaan sentään pyörittämään Mestisjoukkueet pystyyn. Siihen voidaan keskittyä tästä eteenpäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös