To 24.3.2016 Lukko - Tappara (4. puolivälierä)

  • 9 731
  • 66

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
No niin, tänään taas mennään tilanteesta 2-1 otteluvoitoin Tapparalle. Ottelusarja on toistaiseksi ollut erikoinen kotijoukkueen maalivahti on pelannut joka pelissä nollapelin joten avausmaali on ollut elintärkeä ja niin tulee olemaan myös tänään.

Mielenkiinnolla seuraan myös onko Lukko saanut uusia lääkkeitä takkuiseen yv peliin, jatkuuko peluutus edelleen niin että kultakypärien kentälliset pelaa pääsääntöisesti vastakkain joka osaltaan selittää vaisut tehot tasakentällisin kumpienkin ykkösketjujen osalta.Toivon että Vahan ketjun ketsuppipullo aukeaa ja Gags ei kovasta hiillostuksesta välitä vaan keskityy pelaamiseen ja voittaa myös tärkeät aloitukset. Toistaiseksi Jasu on ollut kurko aloituksissa.

Kokoonpanoista ei ole vielä tietoa.

Illalla paikanpäälle kannustamaan kotijoukkue voittoon Tappara fanin seurassa.

Edit. Tampereelta kantautui huhu että Karhunen olisi tänään vatsataudissa katsotaan pitääkö paikkansa...
 
Viimeksi muokattu:

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Toivon että Vahan ketjun ketsuppipullo aukeaa ja Gags ei kovasta hiilostuksesta välitä vaan keskityy pelaamiseen ja voittaa myös tärkeät aloitukset. Toistaiseksi Jasu on ollut kurko aloituksissa.
Aloitukset on olleet sarjassa kyllä mielenkiintoisessa asemassa. Olisi varsin mielenkiintoista nähdä aloittaja vs aloittaja -tilastoja.
Esim Jasu on Tampereen pelit vetänyt yli 70%, mutta Raumalla taas 36,8%, yhteensä 60%. Gagnon on aloittanut tasaisemmin ja (enemmän), mutta on vain karvan yli 50% vaikka voittoja hänellä enemmän onkin. Ja esim Tiivola on vetänyt kaksi viime peliä yli 70% vaikka ekassa pelissä hävisi melkein kaikki. Eniten parannettavaa on Riskalla ja Asplundilla, joilla molemmilla alle 40%.
Riska ja Asplund on kumpainenkin voittanut koko sarjassa kaksi (2) hyökkäyspään aloitusta yhteensä 24 aloituksesta!

Mutta tosiaan Tappara on aloituspistettä hallinnut (tai no linjatuomarit sitä tuntui varsinkin ekassa pelissä hallinnoivan), kun kaikki heidän aloittajat ovat yli 50% ja Lukolla kaksi selvästi alle.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Tänään pääsen itsekin vuoden tauon jälkeen taas Raumalle. Odotan Tapparalta hieman parempaa vieraspeliä kuin lauantaina. Kuten todettua, avausmaalin merkitys on suuri, mutta ei peli silti saisi mennä niin sekaisin kuin se lauantaina meni, jos vastustaja tekee maalin. Lajusen ja Järvisen ketjuilta odotan erityisesti vastuunkantoa ja olisi kiva nähdä myös Laineen avausmaali pudotuspeleissä.

Tänään voinee myös odottaa tiukkaa koitosta. Jokohan mentäisiin jatkoajallekin? Saas nähdä, ratkaistaanko peli viidellä viittä vastaan vai erikoistilanteissa. Ennen sarjaa Lukko-fanit luottivat joukkueen jatkavan nimenomaan paremman maalivahti- ja erikoistilannepelin turvin, mutta tämän lyhyen otannan aikana Tapparan yv ja av ovat toimineet paremmin kuin Lukolla. Maalivahtipelissäkään ei juuri jälkeen ole jääty, vaan pääsääntöisesti molemmat kassarit ovat pelanneet hyvin, mistä kertoo myös kolme nollapeliä.

Nyt kun on pääsiäinen tulossa, playoff-kevät hyvässä alussa ja Tappara-fanejakin pari bussillista tulossa paikan päälle, niin johan on kumma, jos ei hallia saada tänään täyteen. Hyvää kiekkoiltaa kaikille!
 
Viimeksi muokattu:

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Aloituksista sen verran, että viime matsissa Gagnon turhautui pariin otteeseen linjurille noissa aika pahasti. Näytti hyökkäyspään aloituksessa pitkään, että vastustaja on sijoittunut aivan perseelleen, muttei linjuri edes vilkaissut sinne suuntaan, vaan keskittyi vahtimaan Gagnonia. Riskan kohdalla vähän samaa ilmiötä havaittavissa, sillä vähintään puolet miehen voittamista aloituksista uusitaan. Toki Riskan aloitustyyli on erittäin kyseenalainen ja jo runkosarjassakin mies vaihdettiin todella usein pois.

Edit. Kiekkoareenan mukaan Janne Lahti palaa Lukon kokoonpanoon.
 
Viimeksi muokattu:

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukolla tosiaan Lahti palaa kokoonpanoon ja nappaa tutun paikan kakkosketjussa. Piitulainen siirtyy kolmosketjuun ja Lähteenmäki nelosketjuun. Lähde on ylimääräinen pelaaja. Tommila siirtyy katsomoon.

Tapparalta sivussa ovat Karhunen ja Aalto. Loukkaantumisia vai flunssaa? Atte Mäkinen nousee 7. pakiksi ja Bonsaksen ottaa Aallon paikan. Varsinkin Karhusen poissaolo on melkoinen isku. Jos kyseessä on pidempi poissaolo, niin tämä kääntänee sarjan Lukolle.

Tulosveikkaus: Maalivahtipelissä on valtava ero Lukon hyväksi. Lukko lyö sarjan tasoihin maalein 5-1.

Edit. Karhusella tosiaan ilmeisesti vatsatauti. Aallolla varmasti sitten sama syy poissaoloon. Saa nähdä tipppuuko muitakin pelaajia pois ennen iltaa.
 

Apheu

Jäsen
Outoa, että Salonen ei ole seiskapakkina. Kenties sielläkin sitten jotain, sillä Mäkinen oli papereissa kyllä vasta 9. pakki. Hrachovina pääsee kyllä kunnon testiin. Luulisi, että sytyttää Tapparankin taistelemaan ja kamppailemaan vielä kovemmin maalinedustoilla ja pitämään maalin puhtaana.
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jaa, vai on Karhulla menny pakki sekasin pelkästä ajatuksesta Kivikylän hornankattilasta. No näitä sattuu, onhan meillä vielä Saravo, joka kyllä pitää huolen, että oma maali säilyy puhtaana. Samoin Kanki näytti Tampereen pelin viime minuuteilla, että puolustustahtoa löytyy. Domi on pelannu nollapelejä muutaman myös tällä kaudella ja se onki tänään ehdoton edellytys, jos ei maalinteko vieraskentällä helpotu. Kunhan olis tunnetta ja hyvää hyökkäyspeliä.
 

Darumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei tuo Tapparan tshekkivahti ole missään nimessä ollut huono tällä kaudella, päinvastoin. Karhunen sitten lopulta kuitenkin ottanut ykkösvahdin paikan ja toki taitaa nuori veska olla ehkäpä kovimmassa paikassa urallaan.

Aallon poissaoloa tuskin itse edes huomaan ja luulen ettei Tappara-fanitkaan tästä ranteita auki vetele. Maalivahdin vaihtumisen vuoksi nyt on entistä parempi iskun paikka, mutta en silti vähättelisi Tapparan kakkosmokkeakaan
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ilmeisesti tämän vuoksi Lukon kotivoiton kerroin laski, oli aamulla vielä jotain päälle 2, nyt 1,95, tasuri 3,80, Tapparan voitto 3,20.

Enkä ihmettele. Maalivahtipelissä on nyt valtava ero Lukon hyväksi. Ihmeitä pitää tapahtua, jos ei Lukko tätä hoida. Hrachovina ei ole pelannut yhtään playoff-ottelua Liigassa ja joutuu nyt kyllä liian kovaan paikkaan. En ihmettelisi, vaikka 18-v Kimmo Rautiainen olisi lopuksi maalilla.

Sinällään kuitenkin Tapparan onni, että sarja on 2-1 heille.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Onkohan tämä Tapparan sairaslista (Karhunen ja Aalto) joku hämäys, ei muuten olisi eka kerta, kun näitä sattuu. Lopullinen kokoonpano nähdään vasta klo 18.30. Vai mitä?

Lahden paluu on tietty hyvä juttu, mutta pelaamattomuus näkynee. Joten ei liikaa paineita miehelle.
 

Thompson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Arsenal
Enkä ihmettele. Maalivahtipelissä on nyt valtava ero Lukon hyväksi. Ihmeitä pitää tapahtua, jos ei Lukko tätä hoida. Hrachovina ei ole pelannut yhtään playoff-ottelua Liigassa ja joutuu nyt kyllä liian kovaan paikkaan. En ihmettelisi, vaikka 18-v Kimmo Rautiainen olisi lopuksi maalilla.

Sinällään kuitenkin Tapparan onni, että sarja on 2-1 heille.
Et ole ilmeisesti Rakoviinan otteita hirveästi seurannut. Meinasi jo syrjäyttää Karhusen ykköstorjujan paikalta tällä kaudella. Hyvä molari ja Tappara tuskin tulee maalivahtiin kaatumaan tänään.
 

sinikettu

Jäsen
Et ole ilmeisesti Rakoviinan otteita hirveästi seurannut. Meinasi jo syrjäyttää Karhusen ykköstorjujan paikalta tällä kaudella. Hyvä molari ja Tappara tuskin tulee maalivahtiin kaatumaan tänään.
Onhan tällä aika kovat tilastot syyskaudelta. Helmikuussa sitten näyttää vähän romahduksen poikasta tulleen eikä ole sen jälkeen pelannut. Varmasti on kova paikka lähteä päivän varotusajalla ja pitkällä tauolla liigapeleistä näinkin ratkaisevaan otteluun, varsinkin kun vyöllä on tasan tarkkaan nolla pelattua pudotuspeliä. Mutta itse kyllä veikkaisin, että jos Tappara tänään johonkin kaatuu, niin se on maalivahtipeli ilman Karhusta.

edit: korjattu.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Onkohan tämä Tapparan sairaslista (Karhunen ja Aalto) joku hämäys, ei muuten olisi eka kerta, kun näitä sattuu. Lopullinen kokoonpano nähdään vasta klo 18.30.

Jollei pelaajia ole nimetty viralliseen pöytäkirjaan, niin he eivät myöskään voi pelata.

Tutkailin hieman Hrachovinan tilastoja tältä kaudelta ja näköjään kahdessa viimeisessä ottelussa helmikuussa Ässiä ja Bluesia vastaan kummassakin ottelussa vaihdettu pois.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Joo eihän Domi lähtökohtaisesti ole edes veskari, sama kuin vedettäis ilman veskaria. Lähtekää vaan siitä liikkeelle.

Tällä palstalla pitää vissiin lisätä vielä joku hymiö-indikaattori loppuun, jottei tarpeettomia paskaviestejä ala sadella? :DDDD
 

lebak

Jäsen
Mielenkiintoista nähdä miten nuori maalivahti vastaa huutoon. Raumalaisyleisö ja Lukon pelaajat varmasti yrittävät parhaansa horjuttaa hänen itseluottamustaan.

Olisikohan tänään taas päivän teemana kärsivällisyys. Lukko tulee varmaan kovaa alkuun, jonka jälkeen luotetaan jauhamisella tulevan se maalin tai kahden voitto. Tapparalta nähdään muutama vaarallinen vastahyökkäys Laineen ja Kuuselan toimesta sekä mahdollinen yv maali.

Edit. Nyt kun Aalto on poissa, onko Plastinon lisäksi muita pakkeja pelannut YV:llä? Mäntylä?
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tuskin Tapparaa maalivahdin vaihtuminen kaataa, vaan päinvastoin puolustupeli tiivistyy. Lisäksi hasardi Aalto on poissa joten luulisi, että maalinteko on Lukolle lähes yhtä vaikeaa kuin Tampereella.

Lukolla Janne Lahti siis palaa kokoonpanoon. En oikein tiedä miten tuohon suhtautuisi. Periaatteessa Lahti tuo kaivattua tulivoimaa, mutta Lahden peli on viimeiset n. 30 ottelua ollut sellaista hakemista, että en ole kyllä yhtään varma saako tuo Lukko-paita yllään enää mitään aikaan.

Lisäksi pirteästi pelannut Tommila on saanut katsomokomennuksen.

Peli on varmasti tuloksellisesti tasaisempi kuin Lauantaina. Lukon voittoon uskon kuitenkin.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Et ole ilmeisesti Rakoviinan otteita hirveästi seurannut. Meinasi jo syrjäyttää Karhusen ykköstorjujan paikalta tällä kaudella. Hyvä molari ja Tappara tuskin tulee maalivahtiin kaatumaan tänään.

Miten niin?

Pelannut viimeksi helmikuussa Ässiä ja Bluesia vastaan, torjuntaprosentit oli 80,77 % ja 76,92%. Molemmissa otteluissa Dominik vaihdettiin pois kesken ottelun. Hrachovina ei ole pelannut yhtään ottelua Liigan pudotuspeleissä. Toisessa päässä seisoo Liigan paras maalivahti Zapolski. Kyllä tuossa minusta on sellainen etu Lukolle, ettei paremmasta väliä.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toivottavasti Lukon pelaajatkin kuvittelevat maalien tulevan taas itsestään. Helpottaisi hieman Tapparan urakkaa. Saravo pistää luukut kiinni, niin Rakoviina saa napsia ne harvat marjat pois. Olisihan se nyt ennenkuulumatonta, että näiden joukkueiden ottelusarja olisi 2-2!
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Pelannut viimeksi helmikuussa Ässiä ja Bluesia vastaan, torjuntaprosentit oli 80,77 % ja 76,92%. Molemmissa otteluissa Dominik vaihdettiin pois kesken ottelun. Hrachovina ei ole pelannut yhtään ottelua Liigan pudotuspeleissä. Toisessa päässä seisoo Liigan paras maalivahti Zapolski. Kyllä tuossa minusta on sellainen etu Lukolle, ettei paremmasta väliä.

Hrachovina tosin pelasi kelvollisesti ennen noita kahta viimeistä esiintymistä Liigassa, jotka meni tosiaan ihan penkin alle. Vähän sellainen tunne, että sieltä voi tosiaan tulla ihan millainen esitys tahansa.

Aallon poissaolosta voisi hakea sellaista posia, että Tappara päässee vetämään kolmella pakkiparilla ja tuo järjetön kierrättäminen jää pois. Puolustussuuntaan Aalto on yksi Tapparan heikoimmista pakeista.
 

hokkikokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Aloituksista sen verran, että viime matsissa Gagnon turhautui pariin otteeseen linjurille noissa aika pahasti. Näytti hyökkäyspään aloituksessa pitkään, että vastustaja on sijoittunut aivan perseelleen, muttei linjuri edes vilkaissut sinne suuntaan, vaan keskittyi vahtimaan Gagnonia. Riskan kohdalla vähän samaa ilmiötä havaittavissa, sillä vähintään puolet miehen voittamista aloituksista uusitaan. Toki Riskan aloitustyyli on erittäin kyseenalainen ja jo runkosarjassakin mies vaihdettiin todella usein pois.

Edit. Kiekkoareenan mukaan Janne Lahti palaa Lukon kokoonpanoon.

Ekassa pelissä oli ainakin kaksi aloitusta joissa Gagnon vaihdettiin aloituksesta jo ennen kuin kummankaan joukkueen aloittaja oli kerinnyt alkamaan ottaa aloitusasentoa. En oikein ymmärtänyt mistä nuo johtuivat.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En oikein ymmärrä tätä hirveää vimmaa ennen peliä selittää asioita oman joukkueen eduksi. Esimerkkinä juuri tämä Tapparan kakkosvahdin lyttääminen aivan täysin. Antaa pelin näyttää?

Oma veikkaus pelistä: nollapeliä ei tule kummallekaan, ja avausmaalin tehnyt joukkue häviää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös