To 24.11.2011 Tappara - HPK

  • 5 658
  • 18

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tänään yli viikon tauon jälkeen Tappara palaa Hakametsään pelailemaan ja vastaan asettuu sarjataulukossa kaksi pistettä edellä oleva HPK.

Tapparan viime pelit ovat olleet melkoista vuoristorataa. Ensin oltiin lähellä yllättää KalPa, mutta 3-1 johtoasema onnistuttiin sössimään 3-4 tappioksi ja voittomaali syntyi ajassa 59.59. Lauantaina nähtiin melkoinen pommi, kun Tappara kävi Porista hakemassa 3 pistettä 2-4 voitolla. Osa uskoi, että tästä lähtee Tapparan nousu ja vire olisi löytynyt, mutta Jokerit palautti haihattelijat maanpinnalle voittamalla 6-1.

HPK:n viime ottelut ovat sujuneet todella mallikkaasti ja joukkue viilettää neljän ottelun voittoputkessa. Niukkamaalisissa vieraspeleissä on kaatunut viime aikoina JYP ja Kärpät, jotka ovat molemmat kovia päänahkoja.

Viime pelissä molemmat saivat jobin postia, sillä Tapparalta loukkaantui tärkeä puolustaja Kalle Kaijomaa ja HPK:lta selkeähkö ykkösvahti Mikko Tolvanen. Tolvasta paikkasi viime pelissä nuori Anssi Pesonen, mutta luultavammin Mika Järvinen nähdään tänään Kerhon maalissa. Myös Nico Aaltonen palaa Poriin eikä ole tänään enää Kerhon kokoonpanossa, mutta Janne Laakkonen saattaa tehdä paluun loukkaantumisen jälkeen. Tapparalta sivussa on Kaijomaan lisäksi varmuudella Aleksi Elorinne ja HPK:lta, mikäli Jatkoaikaa on uskominen, Zagrapan sekä Honka.

Tapparasta kannattaa seurata ainakin Antti Erkinjunttia, joka on loukkaantumisen jälkeen tehnyt kolmeen peliin tehot 3+1. Sasha Barkov kannattaa myös pistää muistiin, sillä kyseessä on - kuten kaikki tietää - 16-vuotias superlupaus, joka hyvin suurella todennäköisyydellä varataan NHL:ään ensimmäisellä kierroksella. Puolustajista kokoonpanoon murtautunut Joonas Liimatainen on pelannut todella kypsästi ja syrjäyttänyt kokoonpanosta mm. Juha Leimun ja Pekka Saravon. Leimu, mikäli on kokoonpanossa, on omalla seurantalistallani. Jännä nähdä monta harhasyöttöä antaa tänään. Viime pelissä saldona oli jälleen vakuuttavat 0+0 -3.

Aamulehden mukaan tänään on ainutlaatuinen tilaisuus päästä nauttimaan Sakari Kuosmasen laulusta, kun ilmeisesti Finlandia kajahtaa ennen ottelun alkua. Nenäliinat siis mukaan!

Veikkauksen kertoimet: 1,95 - 4,25 - 2,85.

Tuomarit:

Fonselius Stefan, Päätuomari
Levonen Jari, Päätuomari
Laaksonen Sami, Linjatuomari
Vikman Kristian, Linjatuomari

Oma veikkaus:

Tappara 1,3 - HPK 1,4

Jatkakaa!
 

Ralph

Jäsen
Ilmeisesti Janne Laakkonen ei pelaa vielä tänäänkään. HPK:n ketjuihin tulee siis ainoat muutokset, että Nico Aaltonen ja Mikko Tolvanen väistyvät, Ville Hämäläinen ja Mika Järvinen astuvat tilalle.

Kerho oletettavasti tänään:

28 Teemu Rautiainen - 72 Arsi Piispanen - 71 Marko Luomala
55 Janne Kolehmainen - 12 Alex Leavitt - 85 Niko Nieminen
46 Kari Sihvonen - 91 Ville Hämäläinen - 31 Jan-Mikael Juutilainen
26 Janne Laakkonen - 80 Tuukka Pulliainen - 10 Antti Roppo

36 Marko Tuulola - 8 Mathias Porseland
25 Santeri Alatalo - 21 Jukka-Pekka Laamanen
73 Tuukka Mäkelä - 43 Lauri Kärmeniemi

60 Mika Järvinen
1 Anssi Pesonen

Ei voi olla pelkäämättä tulevaa, kun Mika Järvinen on maalilla. Hyvin meni Mestiksessä, mutta entäpä liigassa. Järvinen ei ole kertaakaan päästänyt tällä kaudella liigassa alle kolmea maalia ottelussa, eikä tänään olisi varaa päästää kolmea. Kahden edellisen Tappara-pelin tehopelaajaa Janne Laakkonen (1+3) on valitettavasti sivussa.

Kerhon puolustus on toiminut ja se onkin erityisen tiivis vieraissa. Vielä pitäisi yksi askel parantaa, sillä maalivahti ei ole enää tuttu Mikko Tolvanen. Paha sanoa tuosta tulosveikkauksesta mitään, mutta Tappara 2,3,4,5 - HPK 1,2,3.
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Aamulehden mukaan tänään on ainutlaatuinen tilaisuus päästä nauttimaan Sakari Kuosmasen laulusta, kun ilmeisesti Finlandia kajahtaa ennen ottelun alkua. Nenäliinat siis mukaan!

Veikkauksen kertoimet: 1,95 - 4,25 - 2,85.
Voi hyvää päivää, ach guten Tag! Mitä pahaa Hakametsän kansa on tehnyt ansaitakseen Kuosmasen? Iso mies ja iso ääni my ass. Silkkaa kidutusta tuo on aina ollut.

Ja Veikkaus tarjoaa Kerholle ylikerrointa. Ihan vaan vinkkinä. Putket on tehty katkottaviksi, joten voihan sieltä tulla taas pitkää nenääkin Tapparalta. Ei olisi eka kerta. Luotan kuitenkin Kerhon ryhtiliikkeeseen. Vaikka maalissa olisi Järvinen. Ei se niin huono kassari ole. Sattui vaan joutumaan luukulle silloin, kun Kerhon peli oli sekaisimmillaan. Siitä on menty monta harppausta nyt eteenpäin.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Hyvin mielenkiintoinen peli luvassa ja aika hermostunut olo sitä tässä odotellessa. Toivottavasti Kerho pelaa samaa hyvin kurinalaista peliään myös nyt kun Järvinen on maalissa ja toivon mukaan koppi alkaa heti tarttumaan.

Kejut käytännössä ennallaan pl.Hämäläinen mukaan Aaltosen paikalle. Tästä on ihan hyvä jatkaa taistelevaa kiekkoa ja voittoputkea. Tappara ei kyllä Dufvan alaisuudessa varmasti ole kaikkein helpoin vastustaja.
 

Soi Nana

Jäsen
Tapparan kokoonpano tänään:

74 Antti Erkinjuntti - 85 Jussi Makkonen - 81 Jukka Peltola
21 Jerry Ahtola - 16 Aleksander Barkov - 11 Miikka Männikkö
22 Kim Strömberg - 19 Tuomas Vänttinen - 38 Sami Venäläinen
14 Nestori Lähde - 26 Teemu Tallberg - 27 Tomi Pekkala

25 Tommi Kovanen - 83 Jan Platil
5 Joonas Liimatainen - 71 Otto Räty
6 Pekka Saravo - 9 Juha Leimu

39 Jani Nieminen
(77 Juha Metsola)
 
Suosikkijoukkue
Chisu! (Kesätyttö 2012 -skabassa PMMP:n Mira)
Oma veikkaus:

Tappara 1,3 - HPK 1,4

Jatkakaa!
Erinomainen alustus, mutta huomasitko, kuka HPK:lla on maalissa? Kyllä, Mika "85,79%" Järvinen omassa persoonassaan. Järvinen oli kaiketi kesällä jonkinlainen pakkohankinta HPK:lle, ja ukon floppiriski oli varmasti tiedossa jokaisella, mutta oli suorastaan karmivaa nähdä, miten paskoja otteita jantteri esitti pelaamissaan otteluissa alkukaudella. Järvisen kaikkein pahin vuotokohta oli/on jostain syystä räpyläkäden puoli, jonne pommitettuna kiekko kuin kiekko on tuntunut löytävän tiensä verkkoon. Molarin tilastot seitsemästä ottelusta (t-% 85,79, päästettyjen maalien ka. 4,52) kertovat kaiken oleellisen.

Järvisen ollessa täysin yössä Mikko Tolvanen lunasti erinomaisilla ja varmoilla otteillaan Kerhon ykkösvahdin paikan hyvin nopeasti itselleen, joten JYP-pelissä tullut loukkaantuminen iski kaikkien kannalta pahimpaan mahdolliseen hetkeen; HPK:lla oli lauantaihin asti itseluottamusta uhkuva maalivahti, johon joukkue saattoi huoletta luottaa. Onkin mielenkiintoista nähdä, uskaltaako HPK edelleen pelata sitä peliä, jota joukkue on esittänyt viime otteluissaan, kun maalia ei vartioikaan enää Tolvanen.

Illan ottelun kannalta on huomionarvoista myös, että HPK on pystynyt tällä kaudella tekemään ottelussa yli kolme maalia vain neljästi(!): TPS-otteluissa 15.9. ja 4.10. (6-3, 4-3 ja.) sekä SaiPaa (4-3) ja JYPiä (4-1) vastaan viime viikolla. Kauden 12 pelaamassaan vierasottelussa HPK on onnistunut maalinteossa vain 19 kertaa, kun taas omissa on soinut eniten koko sarjassa - 42 maalin verran. Tappara on vastaavasti tehnyt kotonaan 11 ottelussa 32 maalia ja päästänyt 34. Järvisen alkukauden tilastoilla luvassa saattaa siis tänään olla melkoinen ilotulitus ja maalirieha kotijoukkueen suunnalta.

Eipä silti, ei tässä voi kerholaisittain muuta kuin toivoa, että ihmeitä tapahtuu, eli että Järvinen on saanut Lempäälästä mukaansa pari megatonnia itseluottamusta sekä uuden hanskakäden. Muussa tapauksessa ottelun voittajasta ei nimittäin liene tänään epäselvyyttä, pelasi HPK kuinka tiiviisti tahansa.

Otteluveikkaus:
HPK:n viisikkopelaaminen pysyy ottelun alussa hyvällä tasolla, mutta Tappara nakuttaa ylivoimalla voittoon tarvittavat osumat. Järvinen torjuu 27 kertaa ja saa hieman parannettua torjuntaprosenttiaan. Lopputulos kuitenkin 4-2, viimeinen tyhjiin.
 

Ralph

Jäsen
26 Janne Laakkonen - 80 Tuukka Pulliainen - 10 Antti Roppo

Janne Laakkonen pelaa sittenkin, mutta hyi helkkari millä paikalla. Surffailuvaaralla kulkeva kiekkotaituri varmasti nauttii pelata tuolla paikalla kun ketjukaverit ovat aivan ulapalla ja pyörivät ihan väärillä paikoilla kentällä.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Janne Laakkonen pelaa sittenkin, mutta hyi helkkari millä paikalla. Surffailuvaaralla kulkeva kiekkotaituri varmasti nauttii pelata tuolla paikalla kun ketjukaverit ovat aivan ulapalla ja pyörivät ihan väärillä paikoilla kentällä.

Kuinkas tuo sitten eroaa Leavittin kanssa pelaamisesta. Nuo heput kai sentään vähän puolustavat. Paljon mielummin Ropon ja Pulliaisen kannsa kuin Sihvosen ja Juutilaisen.

Että silleen...
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Hyvä paikka tuo on Laakkoselle, meillä katsos on varaa pitää Barneyta katsomossa ja roikottaa Laakkosta jämäminuuteilla nelosessa. Eiköhän tuo mene niin, että ylivoimalla Laakkonen pelaa joko Kolehmaisen tai Niemisen paikalla. Toivottavasti Rautiainen saa vastuuta reilusti ylivoimallakin, vaikka Laakkonen kokoonpanoon palaakin.

Kerholla on mielestäni ihan hyvä kokoonpano. Nuoruuttakin on kiva nähdä kehissä, toivottavasti Rautiaisen meininki saa vielä aimoannoksen rentoutta viime pelin onnistumisilla. Tsemppiä myös Järviselle, turha teilata ennen kuin nähdään miten peli sujuu.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Janne Laakkonen pelaa sittenkin, mutta hyi helkkari millä paikalla. Surffailuvaaralla kulkeva kiekkotaituri varmasti nauttii pelata tuolla paikalla kun ketjukaverit ovat aivan ulapalla ja pyörivät ihan väärillä paikoilla kentällä.
Eipä tolla pelillä mitä Laku on esitellyt paljoa ylemmäs pitäisi päästäkkään, ja tuosta on ihan hyvä paikka pikkuhiljaa alkaa pelituntumaa hakea. Ei ne Leavitin, Luomalan ja Lakun miinusten syyt pelkästään Leavitissä ole, se on kaikkien syy jos noin paljon äijät miinuksellle joutuneet. Toki kyllähän toivon että Laakonenkin saa pelin juonesta kiinni.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Erinomainen alustus, mutta huomasitko, kuka HPK:lla on maalissa? Kyllä, Mika "85,79%" Järvinen omassa persoonassaan.

Tapparan hyökkäyspelillä ei ole pelkoa, että tänään mitään murskajaisia nähtäisiin, ainakaan Tapparan toimesta. Kyllä se kolme tehtyä on ehdoton maksimi tänään(kin), vaikka maalissa olisi kuka. Alussa yhden tai kahden maalin johtoon ja loppupeli sen puolustamista, olisi mitä tyypillisempi ottelu Tapparalta. KalPaa vastaan johto ei riittänyt, mutta tänään toivottavasti riittää, jos edes johtoon päästään, sillä voi olla, että HPK panostaa juurikin pelin alkuun.
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Jälleen katsomaan HPK:n ryöstöretki -yritystä Hakametsään. Hieman jopa pelottaa Järvinen, ja Hämäläisen raskaampi luistin verrattuna Aaltoseen. Lakun asenne ja ilme kiinnostavat. Joukkueelta kysytään nyt todellakin sitä kanttia Tolvasen menetyksen takia ja myös voittoputken vuoksi. Tappara on hyvä kotijoukkue, joten pisteeseenkin pitää olla tyytäväinen. Lisäksi hienoisen lisämausteen ottelulle saattaa tuoda ex-tappara Haapalaisen poismeno.

Tulosveikkausta

2,5-2,4
 

Ritarisydän

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Philadelphia Flyers, Real Madrid
Jälleen katsomaan HPK:n ryöstöretki -yritystä Hakametsään. Hieman jopa pelottaa Järvinen, ja Hämäläisen raskaampi luistin verrattuna Aaltoseen.

Pelkoni kävivät toteen. Hämäläinen oli huonoin kenttäpelaaja, ja kokonaisuuden kruunasi tapparan neljäs(?) maali, jossa Hämäläinen ja pari muuta sankaria sössivät kiekon maaliraudan kautta maalin eteen ja tappara kiitti. Järän epävarmuus näkyi jo alkulämmittelyssä, jossa kumma kyllä Pesonen oli suurimman osan ajasta luukulla. Lisäksi näytti vahvasti siltä, että kun joukkue ei luottanut maalivahtiinsa, meni oma puolustuspeli aivan sekaisin. Siispä paremman maalivahdin joukkue voitti, hieman tietysti jäi kaivelemaan viimeisen erän tehottomuus hyvistä paikoista huolimatta.

PS. liigakarsinnat here we come, jos Järä on loppukauden "ykkönen"
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Jos sitä jotain vielä yrittäisi muistella:

- Peli oli toisen erään, tarkemmin Männikön jäähyyn, asti melko selvästi Tapparan hallussa, mutta toisaalta jälkimmäinen puoli oli selvästi vierasjoukkueen.
- Puolustuspeli oli kaukana normaalista Dufvan puolustuksesta, sillä Tappara oli todella passiivinen ja HPK sai kyllä pelottavan pahoja tilanteita.
- Molemmat maalivahdit todella heikkoja. Nieminen saa omalta osaltani synninpäästön, koska tietojen mukaan hänelle tärkeä isoisä oli kuollut ottelupäivän aamuna.
- Tapparasta paras osa oli ykkös- ja neloskenttä, vaikka Vänttisen kenttä kaksi maalia tekikin.
- Vänttinen oli ketjunsa herra. Barkovin kenttä jälleen näkymätön.
- Puolustuksesta Platil oli oman pään isäntä, mutta kiekollisena epävarma.
- Lampaanperseet Männikölle, Leimulle, Saravolle ja Strömbergille. Männikkö on ollut jo usean ottelun ajan huonoimpia hyökkäjiämme. Palolaa vaan hänen tai Kimin tilalle.
- Kerhosta parhaimmat omaan silmään olivat Kari Sihvonen ja Alex Leavitt. Etenkin Leavittin syötöt napsuivat kohalleen.
- Rautiainen ei ole lähellekään ykkösketjutasoa. Sai paljon lopussa vastuuta, mutta mielikuvituksettomia ratkaisuja heitti.
- Myös Hämäläinen heikko.
- Tärkeät 3 pistettä, joten kai tässä ihan hyvillä mielin voi olla, vaikka Tappara melko heikon pelin pelasikin.
 

Buzzer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kerhon osalta harmittava tappio ja Tapparalle 3 p.lopulta toi selkeästi parempi maalivahtipeli.

Nieminen ei osumille voinut mitään. Kerhon eka, omituinen omppupomppu jalkoihin ja karoista Tuukka pisti sisään. Kerhon toisessa Juutilainen harhautti itsensä lisäksi kaikki ja pisti tolpan kautta sisään. Kolmannessa maalissa Sihvonen kurvaili kunniakujaa maalille ja kaikki vipuun- tolppaan- josta sukunimikaimalla helppo työ pistää tyhjiin. Lopussa Nieminen pelasi torjunnoillaan pisteet Tapparalle.

Järvisen kokonaisvaltaisesti heikkoa mv. esitystä ei oikein sanoin voi edes kuvailla. Siellä uitiin milloin selkää, milloin rintaa. Työskentelyllään muistutti enemmänkin salibandymaalivahtia kuin lätkämokkea.

Kerholta kuraa mv:n lisäksi eilen yllättäen Hämäläinen, jolle -2 tehotilastoon. Tapparan neljäs maali täysin hänen käsialaansa. Typerää triplailua Sihvosen kanssa 2m siniviivasta, ääliömäinen sohlaus b-pisteen kaarella ja lopulta Porselandin löysäkura pelailu maalilla- kaveri kiitti. Järvinen ui jo rintaa siinä vaiheessa.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Oli kyllä Järvinen ihmeen levoton tuolla maalissa ja näytti kyllä telkkaristakin katsottuna todella pieneltä paikka paikoin. Tuli huudettua ylös sieltä saatana muutamankin kerran.

Kari Sihvonen, jumaliste miksei saa enemmän peliaikaa? Jalka liikkui aivan erilailla kuin suurimmalla osalla porukasta. Lisäksi hyvä karvaamaan ja kova taklaamaan. Pelaa yli piste/peli tahdilla kaiken muun hyvän lisäksi. Tuukka on ihQ!
 

Hakkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham
Kävin tänne pelin jälkeen jotain kirjailemassa, mutta taisikin sitten olla saitti levyvaivainen... No, kun jutuntynkä on tallessa, niin laitanpa tänne!
---
Hiljainen on kylätie. Vai Kylätie. Jälkimmäinen on kai Hämeenlinnassa... Mutta ihmeen kuollut on tämä ketju nyt ottelun jälkeen. Tietääkseni Tappara vei ne tarpeelliset kolme pistettä, joten meillä lienee rauha maassa. HPK-laisilla luulisi edes jotain paikkaa hieman "jomottavan". Sillä olisihan tuossa pelissä voinut käydä melkein miten tahansa. Sellaista virheparaatia se Tapparankin osalta oli. Tiedettiin ennalta, että tiukkaa se tulee olemaan. Ja niin sitä se sitten olikin!

Itselleni jäi Tapparasta positiivisimpina mieleen tällä kertaa Vänttinen, Erkinjuntti, Makkonen, Peltola ja Lähde. Ahtola taidettiin palkita, mutta minulle se jäi pieneksi arvoitukseksi. Männiköltä odotin hyvää esitystä Kerhoa vastaan, mutta ei sitä kyllä näkynyt. Puolustuksessa Saravolta edelleen ihmeen varovaista peliä, Leimu ei vieläkään "leimahtanut", Liimatainen ja Räty selvisivät ihan kohtuullisesti. Kovanen oli edelleen aika isossa roolissa ja jokunen pieni oikosulku hänelle taisi nyt sattua. Kuten kyllä monelle muullekin. Ihmeen hätäistä ja avutonta välillä omalla puolustusalueella. Olisko HPK:n kova ajoittainen karvaus ollut ongelma. Platil ainakin kiekottomana melko vakuuttava. Mutta mielestäni yksikään Tappara-pakki ei niin ihmeen jumalaisesti onnistunut. Hyvä kun selvittiin.

Sitä myös siinä pelin aikana pähkäilin, että kyllä Tapparan hyökkääjistössä on ihan hyvin paikka Palolalle. Ollut kuitenkin varsin pirteä ja jopa aikaansaapa. Mutta nyt oli sitten ehkä vain lepovuorossa, ei sen kummempaa.

HPK painoi kyllä joukkueena ihan kohtuullisen hyvin päälle ja taisteli. Siinä joukkueessa ei nimet suuremmin paina näköjään. Töitä tehdään ja vastustaja pistetään aina niin tiukille kuin pystytään. Nyt oli kyllä molemmin puolin hieman sellainen pomppujen ja virheiden ilta, etten ainakaan minä jaksa ottelua sen kummemmin analysoida. Maalivahdit olivat siinä "sekamelskassa" kohtuullisia, kumpikaan ei loistanut. Mutta ei ottelun lopputulosta voi yksi kummallekaan molkellekaan laittaa. Tiukka sähellys ja tamperelaisittain lopputulos oli sitten kuitenkin ns. miellyttävä. ;)
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hiljainen on kylätie. Vai Kylätie. Jälkimmäinen on kai Hämeenlinnassa... Mutta ihmeen kuollut on tämä ketju nyt ottelun jälkeen. Tietääkseni Tappara vei ne tarpeelliset kolme pistettä, joten meillä lienee rauha maassa. HPK-laisilla luulisi edes jotain paikkaa hieman "jomottavan". Sillä olisihan tuossa pelissä voinut käydä melkein miten tahansa. Sellaista virheparaatia se Tapparankin osalta oli. Tiedettiin ennalta, että tiukkaa se tulee olemaan. Ja niin sitä se sitten olikin!
Ollaan hiljaa niin saadaan kalaa. Raksilasta kolme pinnaa kun tulisi sieltä niin kyllä kelpaisi jatkaa viikonlopun viettoa. :) Se olisi joukkueelta hieno venyminen, peukut pystyyn ja vaikka varpaatkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös