Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

To 23.5.2019 Otteluseuranta (13. kisapäivä)

  • 235 986
  • 3 242

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ihan kuin mä olisin elänyt tämän jo kertaalleen. Eikun se olikin liigan playoffit. Saa nähdä onko Pennanen mukana tekemässä jo toista ihmettä tänä keväänä.
 

tjj67

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Liverpool
Marko Anttila on erittäin erikoinen jääkiekkoilija. Mies ei näytä urheilijalta, ei etenkään jääkiekkoilijalta.
"Valepukuinen koripalloilija, hyvä levypalloissa". Ei vaan tuo ulottuvuus ja on yllättävän nopeakin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Lert

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Upeeta Ville upeeta, KuPS
Ei koskaan. Joku Eeli kerran toivoi tekevänsä tasoitusmaalin miinuskulmasta, kun oli Heponiemi maalilla poikittain. Samoin jokin Utunen muistikuva on, että kanadalaisen maila olisi katkennut jatkoajalla, ja siitä Suomi olisi rankaissut voittamalla, mutta eihän NHL-tason tuuripomppuja voi koskaan sattua Suomen jääkiekkojoukkueelle.
Mun olisi pitänyt täsmentää että nimenomaan aikuisten arvokisoissa. Junnukisoissa tosiaan viimeksi nyt tänä talvena, mutta aikuisten tasolla nimenomaan.

Ihan asiallinen kuitti kuitenkin, pisteet siitä.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Ruotsi ei tainnu rikkoo kertaakaan ottelussa tuomareiden mielestä. Minkäs maan pillipiiparit siellä oli?

Venäläinen Roman Gofman ja kanadalainen Brett Iverson. Lähde: IIHF Edellinen toimi tuomarina mm. puolivälierässä Suomi-Tshekki vuonna 2015, jolloin tuomarit tekivät hyvin erikoisia ratkaisuja, kuten jättivät viheltämättä jäähyn tshekkiläisen lyödessä maila pois suomalaisen kädestä (tilanne johti Tshekin maaliin), ja heti perään hylkäsivät Kontiolan tasoitusmaalin lähettäen Konnan boksiin.
 

Hexa

Jäsen
Venäläinen Roman Gofman ja kanadalainen Brett Iverson. Lähde: IIHF Edellinen toimi tuomarina mm. puolivälierässä Suomi-Tshekki vuonna 2015, jolloin tuomarit tekivät hyvin erikoisia ratkaisuja, kuten jättivät viheltämättä jäähyn tshekkiläisen lyödessä maila pois suomalaisen kädestä (tilanne johti Tshekin maaliin), ja heti perään hylkäsivät Kontiolan tasoitusmaalin lähettäen Konnan boksiin.
Tuomarithan nämä tasaiset pelit ratkoo. Tänään eivät onneksi onnistuneet siinä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kun noita Ruotsin 'sulamisia' miettii aiemmissa Ruotsin jäänneissä vain Puolivälieriin niin tältä ne näyttivät:

30.4.1996: Ruotsi-Yhdysvallat 2-3 (Christopher 'Chris' Tancill Ruotsin Kaatajana ajassa 32.37 vaikka Daniel Alfredsson vielä kavensikin ajassa 39.08, luistelivat lopun toista erää miten luistelivat ja menivät kolmannessa erässä takalukkoon mitä nolompi oikeastaan on vain tämän nyt kuluneen päivän Suomi-ottelun vastaava tai sitten melkein jo legendaarinen Talviolympialaisten menetys Valko-Venäjää vastaan 2002.)

11.5.2000: Ruotsi-Suomi 1-2 (Alakynnestä nousu voittoon ja ehkä ainoa tätä päivää hienompi Suomen nousu voittoon Ruotsista ja juurikin Puolivälieristä puhuttaessa Suomen ollessa tappiolla ensin lohduttoman pitkään maalein 0-1 kun maalintekijä oli Tre Kronorilta Fredrik Modin ajassa 19.36. Ruotsi löysäili tuolloin jopa tätäkin päivää ylimielisemmin ja maksoi siitä kovan hinnan. Ruotsin Kaatajat Suomelta olivat Tomi Kallio ajassa 47.06 ja Juha Lind ajassa 51.29.)

17.5.2012: Ruotsi-Tsekki 3-4 (Tämä itse asiassa oli verraten katkerin, hienokin ja itse asiassa ainoa tappio Puolivälieristä jonka Ruotsille olisi toivonut voitoksi. Tsekit kun johtivat peliä verraten ylivoimaisesti jo 3-1 ja oli karata 6-1 tai 7-1 tason murskavoittoon ennen Henrik Zetterbergin kavennusta millään tavalla ajassa 39.15 mistä sitten vielä Jonathan Ericsson tasoitti puolessatoista minuutissa ajassa 40.45 pelin 3-3:een ennen kuin lopulta Milan 'Misha' Michalek Ruotsin Kaatajana ajassa 59.31 vei Ruotsin haaveet Välieristä tuolloin kolmatta kertaa.

Tämä ottelu tosiaan ansaitsi kehut melkein kaikkiaan muuten vaikkakin ihan vähän kritiikkiä näin suomalaisten näkökannasta katsoen toi asiaan Päätoimitsija Jari Levosen morkkaus tuomarilinjasta ajoittain ainakin sellaisissa ruotsalaisissa lehdissä jotka eivät jääkiekkoa niinkään seuranneet.)

14.5.2015: Ruotsi-Venäjä 3-5 (Tämäkin oli verraten katkera tappio, mutta Ruotsi-Tsekki-otteluun verrattuna Venäjällä oli tuolloin ylivoima eikä heitä pelottanut Tsekeistä poiketen juuri lainkaan Ruotsin pyristelyt.

Toki ilman John Klingbergin ylivoimamaalia ajassa 31.01 ei Ruotsi enää olisi syttynyt 0-3 tappioasemassa otteluun kun muutoin odotettavissa oli Venäjän syväkairaus Tre Kronoria kohtaan sinne minne aurinko ei olisi paistanut tai paistaisi. Lopulta tarvittiin Ruotsin Kaatajaksi Venäjän Vladimier 'Vladi' Tarasenko ajassa 58.13.)

19.5.2016: Ruotsi-Kanada 0-6 (Tämä ottelu oli suurin piirtein Ruotsille yhtä suuri häpeä kuin Kanadalle vuoden 1987 Mitalisarjan 0-9 syväkairatuksi tuleminen Ruotsin toimesta sinne minne päivä ei paista. Sellaisena häpeänä tämän kyseisen päivän ottelu vuodelta 2016 Ruotsissa on myös pysynyt ja tulee lähtökohtaisesti pysymään. Kaikilla tuntui Tre Kronorissa menevän tuona päivänä päin persettä mikä ei tänä päivänä mennyt lopputulosta huomioimatta lainkaan niin huonosti.)

Tämän päivän tappio on muuten Ruotsille ensimmäinen Puolivälierissä kun se tarvitsee Jatkoajan vain pudotakseen sitten Välieristä.

Talviolympialaisissa Ruotsin 'sulamiset' ovat olleet Puolivälierissä seuraavat:

18.2.1992: Ruotsi-Tsekkoslovakia 1-3 (Albertvillen Talviolympialaisissa Tre Kronor suli osin ennakkopaineiden, mutta myös ylimielisyytensä takia. Ruotsin Kaatajat olivat Drahomir Kadlec, Otakar Otto Janecky ja Patrik Augusta ajassa 18.46, 53.05 ja 57.43 ja Ruotsin ainoa maali muutoin millään tavalla etua saamatta lisää oli Mikael Johanssonin tasan viidennellä peliminuutilla tullut maali. Lopullinen kanto kaskessa Ruotsille oli Petr Briza Tsekkoslovakian maalilla jota ehkä hieman turhankin paljon tuohon aikaan ylikäytettiin maalilla kaikkiaan.)

18.2.1998: Ruotsi-Suomi 1-2 (Naganon Talviolympialaisissa Teemu Selänne oli Ruotsin Kaataja isolla R:llä ja K:lla iskien maalit ajassa 44.12 ja 52.43, mutta ilman muuta isot kiitokset ansaitsivat siinä ottelussa myös Teppo Numminen, Saku Koivu ja Jere Lehtinen joita ilman Selänteelläkin olisi ollut rankka päivätyö tehdä ihan itse ne sankariteot jäällä.

Tosin muutamasta muusta Suomen ja Ruotsin tärkeästä keskinäisestä ottelusta kuten tämän päiväisestä tai Ruotsin vuoden 2000 Puolivälierä-voitosta MM-puolella poiketen erona oli kyllä Ruotsin luoma jännite ja paine melkein alusta loppuun saakka ja kivenkovat kaksi erää ehkäpä suhteessa huikeinta jääkiekkoa lukemin 0-0 ja ennen Selänteen maaleja näytti, että Jatkoajalle mennään helpostikin.

Ruotsin ainoan maalin teki Peter Forsberg vain 12 sekuntia ennen loppua. Suomen onneksi tasoittavaa Ruotsin maalia 'Foppan' tekemänä ei koskaan tullut.)

20.2.2002: Ruotsi-Valko-Venäjä 3-4 (Salt Lake Cityn Talviolympialaiset ja Tommy Salon nk. Kiekkosateen Kyyristelyt ovat varmaan jääneet elävästi lukemattomien suomalaisten mieliin ja verkkokalvoille elämään elämäänsä. Ellei vuoden 2016 Kanadan järjestämää 0-6 kyykytystä lasketa niin ehkä kaikkien aikojen ratkaisunöyryytys Ruotsille suhteessa on juuri tämä ottelu ellei sitten viime vuoden Saksa-tappiota muutoin sellaiseksi esimerkiksi Saksan perinteisten historiallisesti tiukkojen ja niukkojen tappioiden ja myös nimenomaan Saksan ottaessa Ruotsista paljon voittojakin halua laskea.

Oleg Romanov, Dmitri Dudik, Andrei Kovalev ja Vladimir Kopat ajassa 7.47, 9.33, 42.47 ja 57.36 itkettivät varsinkin ottelun loppuhetkiä kohti ruotsalaisia jääkiekon ystäviä minkä ehtivät.

Kyseisistä herroista ehkäpä Jään Visenttien maalivahti Andrei Mezinin ohella tuli suhteellisen kuolemattomia hahmoja maansa jääkiekkohistoriassa jättäen monet Valko-Venäjän Neuvostotasavallan ja myös Valko-Venäjän 1990-luvun alun ja puolenvälin alempien MM-kisojen sarjatasojen legendat taakseen sankaruudessa.)

24.2.2010: Ruotsi-Slovakia 3-4 (Vancouverin Talviolympialaisissa jälleen tämä oli sellainen tiukempi ottelu ja ehkä harvoja sellaisia otteluja mitä toivoi juurikin Ruotsin voitoksi.

Toisaalta taas ilman Patric Hörnqvistiä ja Henrik Zetterbergiä ja heidän maalejaan ajassa 33.49 ja 34.26 Ruotsia olisi odottanut vain murskatappio jälleen luokassa 4-0, 5-0 tai 6-0 toki myös Peter Forsbergin hienoa ja elintärkeää syöttelytyötä ja viimeistelypaikkojen etsimistä Tre Kronorille unohtamatta jäällä kun ikä alkoi jo painaa 'Foppaa'.

Slovakian sankareiksi nousivat Marian Gaborik, Andrej Sekera, Pavol Demitra ja Tomas Kopecky ja myös maalivahti Jaroslav 'Jaro' 'Hala' Halak joka torjuntoineen pystyi varmistamaan Slovakialle voiton myös Daniel Alfredssonin maalista ajassa 49.39 ja siitä huolimatta. Ruotsin tasoitusta kun ei Naganon 1998 tapaan koskaan tullut vaikka Suomea vastaan käytyyn peliin verrattuna Ruotsi oli ehkä viimeisen kerran viime vuosien Slovakiaa vastaan käytyihin otteluihin nähden jopa alakynnessäkin pitkin ottelua.)

21.2.2018: Ruotsi-Saksa 3-4 (Pyeongchangin Talviolympialaisissa Ruotsi leikki yhden viimeisen kerran vuosien ja vuosikymmenten aikana Saksaa vastaan liian paljon ja hävisi ansaitusti ottelunsa. Ruotsin Kaatajina ajassa 13.48, 14.17, 48.28 ja 61.30 toimivat Christian Ehrhoff, Marcel Noebles, Dominik 'Domi' 'Der Dominator' Kahun ja Patrick 'Pat' Reimer. Tämä ottelu on tämän päivän Suomen voiton ohella olla ainoa missä Ruotsi on voitettu Jatkoajalla Puolivälierä-tason ottelussa. Ruotsin maalintekijät olivat Anton Lander, Patrik Hersley ja Mikael Wikstrand ajassa 46.25, 49.35 ja 51.37.)

Talviolympialaisissa kiitos osin onnen ja myös ennen kaikkea Tre Kronorin sitkeyden nurkkaan ahdistettuna on aina käynyt niin, että vuoden 1992 jälkeen Ruotsi hävitessään Puolivälierät on aina hävinnyt ne yhdellä maalilla eikä koskaan sitä suuremmalla määrällä.
 
Viimeksi muokattu:

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS, Varjomodet
Ketään ei hoki ja varsinkaan skodahöntsäkuppi kiinnosta jne..

Onhan se vähän surullista että joku jatkislainen jaksaa silti käydä tsekkailemassa potkupallofoorumilla kiinnostuksen määrää.

---

Hieno matsi penkkiurheilijalle, sai itkeä ja sai huutaa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Suomi tosiaan voitti eilen, mutta mikäli Ruotsi olisi voittanut niin siitä olisi tullut näkökannasta riippuen hetkeen ehkä pahin maansuru hetkeen tai sitten ainakin vuoden 2003 Ruotsi-tappion ja joidenkin 1980-luvun tai 1970-luvun Puola-tappioiden jälkeen.

Vaihtoehtoisesti maansuru olisi unohdettu ja maanraivo olisi päässyt valloilleen ja ainakin aivan lopullisesti muutenkin haukuttu toimitsijatyöskentely olisi lopullisesti ollut varmaan kaikkien aikojen puolueellisinta.

Allekirjoittanutkin olisi saattanut olla äärimmäisen piruuntunut ottelun lopputuloksesta ja mahdollisten tilanteiden kärjistymisen/liekityksen takia en olisi hetkeen sanonut mitään tälle palstalle.

Hyvää tarkoittaenkin jotta en mahdollisesti olisi saanut taas sanontoja sössötyksestä tai jopa pahemmasta tunnekuohussa lausutusta asiasta. Muutoin varmaankin sitten olisin saattanut lausua painokelvottomia kirosanoja toimitsijoista, pelistä yleensäkin ja ehkä olisin voinut saada varoituksen asiasta ja jopa ehkä banniakin.

Mene ja tiedä sitten siitä.

Ja Suomi olisi jäänyt toisen kerran peräkkäin Välieristä ulos joskin sekään ei olisi edes ollut pahin tilanne.

Jostakin syystä ihmeen helposti unohdetut ja jos ei unohdetut niin ainakin muutamiin viime vuosiin tai joihinkin muihin huonoihin vuosiin nähden erittäin vähän kritisoidut vuodet 2003-2005 kun olivat vielä pahempia ja silloin jäätiin kolmesti peräkkäin ulos Välieristä.

Helpoin samaistumiskohde olisi ollut mahdollisen eilisen tappion tullessa putoamisten suhteen vuodet 2009-2010 jolloin jäätiin kahdesti Välieristä ulos.

Ja näillä näkymin Suomen sijoitus kai olisi jälleen Puolivälierien sijoittelumäärittelystä riippuen nyt viides eli ei ihan niin huono sijoitus.

Toki henkisesti nyt huonoimmillaankin on keskimäärin pelattu paremmin kuin Marjamäen aikana jolloin vain Jääkarhut pelastivat Suomen Puolivälieräpaikan ensimmäisenä vuonna ja melkoisella onnella tuolloin voitettiin Puolivälierä vain päästäkseen sitten häviämään Välierä ja Pronssiottelukin ja toisena vuonna ei sitten päästy Välieriin.

Tänä vuonna Ruotsin ollessa eilen voittanut olisi ollut jo kolmas verraten huono vuosi jääkiekossa jossa onnen kappalein olisi pärjätty ja voitettu jotakin, sadattelu ja raivoaminen Suomen esitysten johdosta olisi ollut jo tässä vaiheessa tulivuoritason purkautumisen luokkaa ja melkein varmasti olisi Jalosen Jukallekin mietitty kenkää huolimatta toki yleensä parantuneista esityksistä.

Kieltämättä Suomen esitykset ovat olleet viime vuosina pelottavankin riippuvaisia ajoittain lähinnä junioripelaajien ajoittain todella huikeista esityksistä, pikkumaiden kehnoudesta ja keskikastin maiden väsymisestä kesken pitkän turnauksen, mutta eilen ehkä ensi kertaa vähään aikaan ei tarvittu näitä ihan hehkutetuimpia tulevia tähtiämme niitä maaleja ratkaisemaan.

Ja hyvä niin.

Lisäksi eilen jäi yksi Puolivälierien vakiomaa esittelemättä ja vertailematta:

Nimittäin näillä näkymin ilman mahtavan luokan ihmettä tämän vuoden mestari nimeltä Tsekki.

Tsekillä on kieltämättä ollut useitakin Puolivälieriin jäämisiä ja ne ovat olleet vuosina 1994, 2002, 2004, 2007, 2008, 2009 ja vuosia 2007-2009 manataan Tsekissä kuten Suomessakin pitäisi periaatteessa manata vuosia 2003-2005 yhdeksi kaikkien aikojen huonoimmista kiekkovuosista kun erittäinkin iskukykyinen joukkue jää kerran toisensa jälkeen Puolivälieriin, 2013, 2016, 2017 ja 2018 jotka tosiaan kolmen viime vuoden ajalta ovat välillä olleet jopa vuosia 2003-2005 Tsekeille huonompia vuosia.

Varsinkin mikäli on nuoremman polven kansalainen joko tsekkiläisenä tai maan jääkiekosta muutoin pitävänä suomalaisenakin.

Synninpäästö vuosiin 2007-2009 verrattuna on Tsekeissä tosin se, että periaatteessa maa on ajanut uutta sukupolvea sisään ja mikäli ei olisikaan niin myös vastustajien taso on noussut. 10 kertaa ovat jääneet Puolivälieriin ja Saksan mahdollisesti eilen järjestäessä teoreettisen ihmevoiton olisi ollut jo 11:sta jääminen Puolivälieriin.

Tsekki on hävinnyt Puolivälieriin nähden yllättävänkin harvoin Pronssiottelun. Vuosina 1995, 2003, 2014 ja 2015 Tsekki on ne hävinnyt. Näistä sinänsä Suomelle pelottavin ja tätä vuotta jollakin tavoin mukaileva vuosi oli 1995 koska Suomi hävisi Tsekeille Alkuerissä maalein 0-3, mutta tuolloin poikkeuksena toki osin vaikean ottelun jälkeen myös voitti heidät Välierissä maalein 3-0 ja tätäkin voittoa voisi pitää hienona, edellispäivän kaltaisena voittona mikä valitettavasti tuntuu jossain määrin unohdetun tietenkin voitetun 1995 Finaalin varjoon.

Koska ilman tätä tärkeää voittoa tai vielä niukemmin olevaa taisteluvoittoa olisi saattanut Suomelle taas tulla lisää niitä kuuluisia turhia paineita aikanaan. Tosin vuoden 1995 kohtaamisiin verrattuna tämän vuoden Tsekki on sen verran pelottavaa laatua, että kylmät voi käydä mikäli Finaalissa kohdataan.

Talviolympialaisissa Tsekki on jäänyt Puolivälieriin 1994, 2002, 2010 ja 2014. Pronssiottelun häviävänä Talviolympialaisissa he olivat viime vuonna.

Vuonna 1992 oli vielä Tsekkoslovakia ja tuolloin se vei itselleen Pronssiottelun niin Albertvillen Talviolympialaisissa kuin omissa MM-kotikisoissaan esitettyään ehkä ensi kerran sitten vuoden 1985 MM-kultansa todellista, ehjää ja voittavaa jääkiekkoa turhauttavan kilpailukykyisten ja ajoittain myös floppivuosiksi menneiden vuosien 1986-1991 jälkeen.

Jotkut tuon aikakauden vuodet ja etenkin Calgaryn 1988 Talviolympialaisten vastaava floppi ovat olleet erittäin kielteinen asia muistella niin Tsekin kuin myö Slovakiankin jääkiekkopiireissä.

Vaikka Tsekkoslovakia oli myös noissa kisoissa se Suomen lopullinen pysäyttäjä kun tappio heille vei toki muutoin onnellisten kisojen jälkeen mahdollisuuden Yhdistettyyn Olympiakultaan ja Maailmanmestaruuteen noina vuosina kuin ei tavallaan pelattu MM-kisoja ja kun muutoin Maailmanmestaruutta vastaavin korkein voitto olisi ollut Thaye Tutt Trophyn Mestaruus jonka sinä vuonna vei Sinikone eli Italia erittäin ansaitusti.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Saukkonen on kyllä aiheuttanut parantumattoman syövän korviin "mazhezhuuzheilla ja mänthällä".

Ei sillä, että Mertaranta olisi niin punainen vaate itselleni, mutta olisin erittäin tyytyväinen, mikäli saisin TSN:n pojat telkkariini kertomaan pelin kulkua.

Koko Saukkonen ja MTV on täysi vitsi mielestäni. Miten siellä voi selostaa pelejä siihen täysin kykenemätön ihminen, joita niin kovin moni Suomalainen seuraa. No koska raha tietenkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös