To 22.10.2010 TPS-Tappara

  • 11 367
  • 37

thv294

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tottenham Hotspur
To 21.10.2010 TPS-Tappara

TPS:n Via Dolorosa jatkuu välipäivän jälkeen, kun vierailulle saapuu Tappara. Kummankaan joukkuueen otteet eivät ole olleet kannattajien kannalta mitenkään hipheihurraa-huutoja kirvoittaneita, vaan pataan tulee ympäri Suomen maan. Jommankumman pitää tästä voitto saada, joten joko 13:sta tai viiden ottelun tappioputki katkeaa rytisten. Ottelun yleisömäärä on varmasti mielenkiintoinen, tällä hetkellä Turkuhallista on istumapaikoista varattu noin 2881. Yläparvelle on kiipeämässä sellaiset 260 henkeä (jos F2:een vaivautuu noin 20 katsojaa), joten mainoksia ei tarvinne poistaa G-katsomon edestä. Toki syysloman kunniaksi tehty lapset vitosella matsiin-tarjous voi edes muutaman vanhempi-lapsi-yhdistelmän saada liikkeelle.

Kun ei toimi, niin ei tosiaan toimi. Tuossa TPS:n kausi 2010-2011 tähän saakka. Luulisi että edes vahingossa 14 pelin jälkeen kasassa olisi enemmän kuin kolme pistettä, mutta rouva Fortunakaan ei ole visiitillä käynyt, korkeintaan keskisormea näyttämässä. Ottelun avausmaalin merkitystä korostetaan aina, mutta huomenna sillä on henkisellä puolella heikkojen joukkueiden kohdatessa tavallistakin enemmän painoarvoa. Jos TPS ensimmäistä kertaa tällä kaudella onnistuisi saamaan kiekon maaliin ennen vastustajaa, voisi se laukaista edes vähän sitä kipsiä, missä pelaajat ovat tällä hetkellä. Jos taas tamperelaiset onnistuvat ensiksi, voi selkärangan paukahduksen kuulla Marttilan rajalle. Tampereella pelattu joukkueiden ensimmäinen keskinäinen ottelu tällä kaudella ratkesi käytännössä Tapparaan kahteen nopeaan maaliin ottelun 15. ja 16. minuuteilla, joista jälkimmäinen tuli rankkarista alivoimalla. Toisen erän alussa kiekko oli kolmannen kerran TPS-maalissa, eikä voittajasta enää ollut epäselvyyttä. Monessa pelissä onkin ollut silmiinpistävää se, että kun TPS:n vastustaja saa tehtyä maalin, melko usein se tekee toisen lyhyen ajan sisään. Keskittyminen ei siis saisi herpaantua, eivätkä päät painua, jos kiekko omaan maaliin menee huomenna. Tapparan leirissä sama asia on varamsti tiedosaa, ja vieraat varmaankin yrittävät painaa päälle heti alusta.

Loukkaantumishuolet ovat Tepsin osalta ennallaan, McCarthyn luulisi pystyvän pelaamaan osin paineettomammin tämän saatua loppukaudeksi sopimuksen. Tai sitten ei enää tarvitse kuin neppailla, kun paikka on jo varma. Kokoonpanoja on hankala käydä arvaamaan vielä tässä vaiheessa, sillä TPS:n ryhmässä saattaa viimeisen tappion jälkeen tulla vielä muutoksia. Valmennuspuolella asia varmistuikin jo 20.10. illalla, kun Heikki Leime vapautettiin tehtävistään. Kotijoukkuetta luotsaa matsissa R-P Lehtonen, pitääkin muistaa katsella pelaajaesittelyvideon alusta joko Unski on leikattu pois. Se, miten paljon muutos vaikuttaa TPS:n pelaajistoon, nähdään illalla. Toivottavasti joukkue vihdoin herää taistelemaan, eikä ole jäällä kuin lammaslauma viikko ennen pääsiäistä. Ammattiylpeys on vihdoinkin saatava esiin.

Keskinäinet ottelu kaudella 2010-11:
30.09.2010 Tappara-TPS 3-1 (maalit Tappara Koskela, Strömberg (rl. av.), Vänttinen yv.; TPS Valery-Trabucco)

edit.
TPS:n otteluennakko: http://hc.tps.fi/index.php?page=b3dc7f4f51e74a68facc2515c54c3d2

Tapparan vastaava: http://www.tappara.fi/liiga/index.php?option=com_content&view=article&id=6086&Itemid=33

Molemmissa muuten ollaan varmoja tappioputken katkeamisesta.
 
Viimeksi muokattu:

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Unski on mennyt, Lehtonen valmentaa ja Ortio torjuu. Tästähän saattaa tulla jopa voitto. Todella mielenkiintoinen peli, tunnemyrskyjä luvassa Turkulaisten pelaajien ja katsojien päissä. Toni Kluuskeri nousee kokoonpanoon eli joku sentteri on ehkä sivussa tai lähdössä?
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vähintääkin mielenkiintoinen ottelu tulossa Turussa, olisi melkein voinut lähteä kattomaan jollei Ässillä olisi myöskin ollut peliä.

Tappara joka on viideon ottelun tappaioputkessa kohtaa Tepsin joka on 12 ottelun tappioputkessa mutta juuri vaihtanut valmentajaa. Eikös yleensä valmentajanvaihdoksen jälkeen voiteta peli tai kaksi? Jos Tepsin rosteria katsoo ja vertaa Tapparan omaan niin ei pitäs olla Tapparalla mahdollisuuksia JOS Tepsissä aletaan pelaamaan tosissaan.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Onnittelut TPS:lle maukkaasta voitosta. Uusi valmentaja, kotihalli ja heikko vastustaja. Sitä on liian aikaista sanoa miten TPS:n peli tästä tämän jälkeen lähtee, mutta tähän vedot sisään, ei kahta sanaa siitä.

Maailmalla mennään tälläisillä keskiarvoilla:

TPS - Tappara 2.34 - 4.18 - 2.35
 

axe

Jäsen
Eikös yleensä valmentajanvaihdoksen jälkeen voiteta peli tai kaksi?

Mää sanoisin että tuo on myytti, jota ruokkii se että silloin kun se voitto valmentajanvaihdoksen jälkeen tulee, niin sitä hehkutellaan otsikoissakin että "valmentajan vaihto auttoi heti!" Mutta kun ei tule voittoa, niin se häviäminen on niin tavanomaista, ettei siihen kiinnitetä huomiota. Sitten ihmisille jää sellainen mielikuva, että se voittopiristyminen olisi automaatti. Varsinkin kun se sama toistetaan joka valmentajanvaihdoksen jälkeen.

2000-luvulla SM-liigassa on tehty 26 valmentajanvaihtoa, joiden jälkeen joukkue on voittanut 11 kertaa seuraavan pelinsä, hävinnyt 14 kertaa ja kerran jääty tasatulokseen (niinä ihanina aikoina kun se oli vielä mahdollista). Yksi vaihdoista on valmentajan oma lähtö henk.koht. syistä, ei potkut. Lisäksi kesken playoff-sarjan vaihdettiin kerran valkkua, voitettiin seuraava matsi, mutta hävittiin sarja.

Voittoprosentti jää siis selvästi alle 50:n. Kyllä mää silti uskoisin, että se on isompi luku kuin mitä noissa matseissa olisi ollut ilman valmentajanvaihtoa, mutta en mää silti kovinkaan todistettuna pitäisi sitä myyttiä vaihdoksen hetkellisestäkään piristämisestä. Enemmänkin se riippuu kai siitä, että jos joukkue on ollut totaalikyrpiintynyt koutsiinsa ja pääsee siitä vihdoin eroon, niin seuraavassa pelissä saattaa laueta vaikka mitä.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Unski on mennyt, Lehtonen valmentaa ja Ortio torjuu. Tästähän saattaa tulla jopa voitto. Todella mielenkiintoinen peli, tunnemyrskyjä luvassa Turkulaisten pelaajien ja katsojien päissä. Toni Kluuskeri nousee kokoonpanoon eli joku sentteri on ehkä sivussa tai lähdössä?

Niinpä. Pitikö Niitten nyt eilen kokoontua ja tehdä tämmösiä päätöksiä. Nyt pelaajat haluavat näyttää ja tepsi katkasee putkensa. Tapparalla se sitten jatkuu.

Mielenkiintoinen peli tulossa ja molemmat varmaankin kovalla sykkeellä pelissä.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Tänään varmaankin RPL palaa Suikkasen aikaisiin ketjuihin siinä määrin kuin se on mahdollista ja saada sieltä se viimekauden itseluottamus. Se pystyykö RPL saamaan aikaan muutosta jää nähtäväksi, mutta äärettömän hankalaahan se on koska on itsekkin ollut samassa suossa. Luottavatko pelaajat häneen?

Kyllä nyt olisi paikka aurinkokuninkaalla astua esiin. Uskaltaako HC TPS käyttää tätä korttia? Eilen ei oltu vielä Tamiin yhteydessä, mutta entä tänään.
 

Knightrider

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Unski on mennyt, Lehtonen valmentaa ja Ortio torjuu.

Tämän nyt ainakin luulisi houkuttelevan muutaman lisäkatsojan hallille.

Ortio vihdoin maalilla, missä lie Unskin koirankopissa poika on ollut? On kuitenkin pelannut mukiinmenevästi (lue: ei ainakaan Attea heikommin) 2 ottelua.
Engren taas on ollut uskomattoman epävarma koko kauden, ja silti TPS:n lähes ainoaa tulevaisuuden toivoa on istutettu penkillä.

Selitykseksi ei kelpaa esim. armeija, sillä onhan Ortio passitettu pelaamaan jo Kouvolaankin. Vai oliko siinä reissussa tarkoituksena vakoilla kevään päävastustajaa? Tiedä häntä. Onneksi RPL sentään uskaltaa heittää nuoren pojan maalille, ei siellä nyt paljon enää heikommin voisi mennä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mää sanoisin että tuo on myytti, jota ruokkii se että silloin kun se voitto valmentajanvaihdoksen jälkeen tulee, niin sitä hehkutellaan otsikoissakin että "valmentajan vaihto auttoi heti!" Mutta kun ei tule voittoa, niin se häviäminen on niin tavanomaista, ettei siihen kiinnitetä huomiota.

2000-luvulla SM-liigassa on tehty 26 valmentajanvaihtoa, joiden jälkeen joukkue on voittanut 11 kertaa seuraavan pelinsä, hävinnyt 14 kertaa ja kerran jääty tasatulokseen

Voittoprosentti jää siis selvästi alle 50:n. Kyllä mää silti uskoisin, että se on isompi luku kuin mitä noissa matseissa olisi ollut ilman valmentajanvaihtoa, mutta en mää silti kovinkaan todistettuna pitäisi sitä myyttiä vaihdoksen hetkellisestäkään piristämisestä.

Joka kerta tästä tosiaan puhutaan ja olen varmasti itsekin joskus aikaisemmin kommentoinut.

Usein valmentajanvaihdoksen merkittävyyttä ylireagoidaan, ei se niin montaa prosenttiyksikköä voittotodennäköisyyttä yleensä nosta, mutta ei se siitä myyttiä vielä tee. Joka tapauksessa kuitenkin nostaa aina tai ainakaan se ei sitä heikennä, koska ei uusi valmentaja ole ainakaan nykyistä kakkosvalmentajaa huonompi.

Valmentajaa vaihtanut joukkue on tuskin koskaan suosikki seuraavaan otteluun, johtuen tietenkin ihan siitä, että kaikki sen hetkiset vastustajat ovat yleensä parempia.

Vaikka TPS olisi jatkanut illan otteluun Leimeellä, niin tämä olisi ollut se paikka iskeä. Jonkunlainen pakkovoiton paikka on molemmilla joukkueilla tasan nyt. TPS olisi saattanut olla kertoimien valossa pelikelpoinen joka tapauksessa, nyt se on sitä, johtuen kotiottelusta ja vastustajasta.

Ongelmallisia valmentajanvaihtotilanteet ovat silloin, kun tilanne on täysin toinen. Jos TPS kohtaisi tänään IFK:n vieraissa, niin voittotodennäköisyys ei kummoinen olisi riippumatta kuka valmentaa. Silti voisi hyvinkin olla, että uuden valmentajan mukanaolo pakottaisi pelamaan vierasjoukkuetta niillä kertoimilla, vaikka se lähtisikin kovana altavastaajana.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Kieltämättä mielenkiintoinen peli. Tappara tänään :

27 Tomi Pekkala - 25 Kevin Doell - 88 Shayne Toporowski
11 Timo Koskela - 44 Steve Guolla - 19 Tuomas Vänttinen
34 Jouni Virpiö - 71 Antti Kangasniemi - 81 Jukka Peltola
14 Nestori Lähde - 22 Kim Strömberg - 42 Juuso Antonen

6 Pekka Saravo - 9 Juha Leimu
18 Tuukka Mäntylä - 77 Harri Ilvonen
26 Jani Honkanen - 16 Jesse Turkulainen

29 Harri Säteri
(39 Jani Nieminen)

Eli Lucenius laitettu sivuun
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ketjulotto alkaa Tapparalla olemaan jo aika paniikinomaista. Vahvaa esi-kriisivaihetta eletään. Kriisivaihe on sitten, kun kriisi ottaa kaikki ohjat. Sanoisin, ettei se täysi vaihekaan ole enää kuin 1-3 tappion päässä.

Tapparassa Hirvosen kuherruskuukausi tuntuu päättyneen. Lehtosen kuherruskuukausi voi taas alkaa juuri tänään ja kestää ehkä sen 1-2 ottelua. Sitten uskoisin TPS:n ongelmien palaavan, sitä syvyysluokkaa ne vaikuttavat olevan.

Ja vedonlyöntiin: ykköstä kupongille. Tapparan todellinen kohtalonottelu käytäneen lauantaina Bluesia vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Eikös yleensä valmentajanvaihdoksen jälkeen voiteta peli tai kaksi?

Ehkä liikaakin tuijotetaan näitä valmentajavaihdoksen jälkeisiä voittoja tai häviöitä. Oleellisin asia on kuitenkin parantuuko joukkueen pelaamisen taso seuraavissa otteluissa. Voitot tulevat kyllä sitten aikanaan hyvän pelaamisen kautta.

Luce näköjään sivussa. Onkohan viltti vai sairaus? Tuskin kuitenkaan LeKiin lähetetty, vai olisiko Hirvosella sen verran munaa... joka tapauksessa muutos voi tehdä hyvää ykkösen viime aikaiselle aneemisuudelle. Säterillä vielä voittotili avaamatta, joskus senkin putken on katkettava.

Parempi voittakoon.
 

Davey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onnittelut TPS:lle maukkaasta voitosta. Uusi valmentaja, kotihalli ja heikko vastustaja. Sitä on liian aikaista sanoa miten TPS:n peli tästä tämän jälkeen lähtee, mutta tähän vedot sisään, ei kahta sanaa siitä.

Maailmalla mennään tälläisillä keskiarvoilla:

TPS - Tappara 2.34 - 4.18 - 2.35

Niin Säteri maalilla varmistaa Tepsin ensimmäisen voiton varsinaisella peliajalla ;)
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
TPS tänään:

Michal Birner Mario Valery-Trabucco Antti Erkinjuntti
Markus Norlund Joonas Järvinen

Ville Vahalahti Toni Kluuskeri Sami Venäläinen
Jens Skålberg Tomas Kudelka

Jarkko Hattunen Marko Virtala Marko Kivenmäki
Aki Berg Steve Mccarthy

Max Kolu Janne Hauhtonen Jussi Tapio


Joni Ortio/atte Engren


Suominen hyllytetty ja Plihalin polvi siis paskana edelleen?
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ketjulotto alkaa Tapparalla olemaan jo aika paniikinomaista.

Joo, onhan tuossa peräti yksi muutos viime peliin. Vai ajoinko sarkasmimiinaan?

Eipä yllättänyt Luceniuksen tippuminen kokoonpanosta (jos siis kyse viltityksestä). Viime pelissä selkä suoristui HPK:n avausmaalissa. Tuollaisia ei voi sattua, koska kokoonpanon ulkopuolella odottaa nälkäisiä kavereita.
 

Hakkuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Montreal Canadiens, Tottenham
Niin Säteri maalilla varmistaa Tepsin ensimmäisen voiton varsinaisella peliajalla ;)

Säterillä vaan sitten jatkuu ensimmäisen voiton haku... Venäläiselle vähintään tehot 1+2 tänään. Kyllähän tämä on nyt Tepsille se paikka iskeä, että parempaa ei vähään aikaan taida tulla! Siis Tepsiä vaan lapuille, jos täällä "totomiehiä" löytyy... ;)
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Joo, onhan tuossa peräti yksi muutos viime peliin. Vai ajoinko sarkasmimiinaan?

Eipä yllättänyt Luceniuksen tippuminen kokoonpanosta (jos siis kyse viltityksestä). Viime pelissä selkä suoristui HPK:n avausmaalissa. Tuollaisia ei voi sattua, koska kokoonpanon ulkopuolella odottaa nälkäisiä kavereita.

Tarkoitin, että mun mielestä ne ovat eläneet jatkuvasti. Pekkalalle haetaan nyt ilmeisesti tehoja. Kun toimivia kokonaisuuksia ei löydy, kokeillaan kaikkea kokeilemisen ilosta ja toivotaan, että vahingossa joku sitten toimiikin.
 

Kaivanto

Jäsen
Lucenius on tosiaan ollut kujalla, mutta musta oleellisempi muutos olisi ollut laittaa Nieminen maaliin.

Tilanne on varsin kummallinen, sillä maalivahtien tasossa ei ole ollut havaittavissa merkittävää eroa, mutta tuloksissa ja osin myös joukkueen esityksissä ero on suuri. Joka ikinen piste on tullut Niemisellä ja myös hänen tappio-otteluissaan (Ässät, KalPa x 2) esitykset ovat olleet hyviä.

Vaikka kyse olisi pelkästä sattumasta, tämmöinen ilmiö saattaa pakkautua joukkueen takaraivoon. Paras argumentti Säterin puolesta on ehkäistä joukkueen taikauskoisen suhtautumisen kehittymistä ja tukea veskarin itseluottamusta.

Tässä tilanteessa tärkeintä olisi kuitenkin ottaa pisteitä. Siksi luottaisin voittavaksi osoittautuneeseen kokoonpanoon, jossa tyypillisesti keskeisin pala on maalivahti.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Ei kai kukaan veikkauksella mitään pelaa?

Mutta Lucenius on kyllä hukannut aika tehokkaasti ne parikymmenminuuttiset mitä per peli on saanut. Olen kyllä ollut pari edellistäkin kautta sitä mieltä ettei herrasta ihan heti kuoriudu voittajatyyppiä, sellasta joka ratkoo pelejä positiiviseen suuntaan. Pisteitä varmaan tekee silloin tällöin mukavasti. Etenkin jonkun Jorin messissä.
Toporowskistakaan en tosin ole kovin vakuuttunut, mutta Pekkala ykkösessä, se on jo jotain se.

Ei tästä nyt Turkuun kerkiä --> diashow käyntiin. Tapparahan on aika usein avittanut vaikeuksissa olevia joukkueita, toivotaan ettei tänäänkin käy niin.
Edellisestä TPS pelistähän oikeestaan nämä heikommat otteet lähti, sehän oli Tapparan heiniä vain Niemisen ja onnen avulla. Surkea ottelu oli se.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ei kai kukaan veikkauksella mitään pelaa?

Heh, eihän tuo mikään itseisarvo ole, joskus viitisen vuotta sitten taisi monille olla. Sinne pelataan missä on parhaat kertoimet, Veikkaus pärjää ihan kelvollisesti ja joskus sinnekin pääsee laittamaan.

Ei pysy nyt oikein keskustelu pelissä tai sitä ei hirveästi edes ole ollut, vaikka kovin montaa näin mielenkiintoista peliä ei ole tällä kaudella nähty.

Harmillisesti tuli semmoista menoa mitä en viitsi siirtää, joten peli jää näkemättä.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
TPS vei voiton sekä kaksi pistettä. Aika värikäs matsi oli kyllä. Kumpikin joukkue teki kauheita virheitä ja komeita maaleja. Kyllähän tällästä katselee kun ei niin välitä virheistä ja sen takia hermoja menetä.
Doellin järjestely Topon ensimmäiseen maaliin oli melko loistava. Alakerrasta painin jälkeen Nordlund kahville ja täydellinen passsi takatolpalle.
Muuta ei sitten jaksakaan muistella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös