To 22.03.2012 HIFK - Jokerit, Puolivälierä, 1. ottelu

  • 44 626
  • 159

RedOne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Dinamo Riga
Petun Blues hävisi paras seitsemästä -sarjan avauspelit kotona...

2008 puolivälierissä tappio ensimmäisessä pelissä kotona HIFK:a vastaan ja välierissä tappio ensimmäisessä pelissä Jokereita vastaan. Molemmista jatkoon meni Blues.
2009 Pelicansia vastaan tappio ensimmäisessä kotipelissä, siitä sarjasta jatkoon. Välierissä voitti ensimmäisen pelin kotonaan, mutta hävisi sarjan.
2010 tappio sääleissä, ei testattu.
2011 voitot vieraissa avauspeleistä, heti perään voitot kotona.

Eli Petu ei ole hävinnyt paras seitsemästä sarjaa päävalmentajana, jos joukkue häviää ensimmäisen pelin.

Tästä voi päätellä, että Petun joukkue menee jatkoon, jos ensimmäinen ottelu paras seitsemästä -sarjassa päätyy vierasvoittoon. Ihan vaan tilastonippelinä.

Voi jeesus mitä spekulointia...herätkää nyt jo, ei näitä ratkota jollain vanhoilla meriiteillä, vieläpä jonkun muun joukkueen piikkiin (Matikainen/Blues)...antakaa jätkien hoitaa homma askissa.
 

meiji

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tunnelma oli hallissa tänään ihan hyvä vaikka toki lauantai matsissa olisi varmasti ollut vieläkin parempi. Yllättäen en ole kauhean pettynyt/huolissani vaikka tulikin turpaan. Paremmalla viimeistelyllä ja tuurilla olisi ollut 5-3 tänään. Oliko Jokereilla edes muita kunnon paikkoja kuin nuo maalit, Hardtin läpiajo ja Endrasin huippudyykkaus? Endras saa ottaa Jokerien kaksi ekaa häkkiä omaan piikkiinsä, sillä ekassa meni turhaan polvilleen ja toisessa ei ollut maskia ollenkaan. En kuitenkaan missään nimessä vaihtaisi maalivahtia toiseen peliin, sillä se olisi "epäluottamus" Endrasia kohtaan.

Jokerit oli tänään parempi toisessa erässä, ensimmäinen erä oli melko tasainen ja kolmas selkeästi HIFK:n vaikka päättyikin 1-1.

Veikkaan että tämä sarja ratkeaa joko kuudennessa tai seitsämännessä matsissa.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Onko Petu ikinä voittanut pudotuspelisarjaa, kun vastustaja pelannut avauspelin ilman päävalmentajaa? Onko Petu ikinä voittanut pudotuspelisarjaa jossa hävinnyt ensimmäisen ottelun DDR:ssä? Onko Petu ikinä voittanut pudotuspelisarjaa Jarkko Ruutua vastaan?

Gags - my dear.

Petu ei ole koskaan hävinnyt puolivälieräsarjaa. N=3.

Iso kuva - pieni kuva.

Onko Westerlund koskaan voittanut sarjaa, jossa Lämsä voittaa avauspelin päävalmentajana. Onko Jokerit koskaan voittanut IFK:a vastaan sarjaa, jossa Liivik pelaa IFK:ssa? Onko sinulla jotain vähintään 2 kertaa tapahtunutta asiaa, jolla pystyt argumentoimaan Petua ja tätä sarjaaa vastaan?

Ja itselläni ei ole suosikkia tähän sarjaan (tai no, Jokerit lienee Bluesille kevyempi kammettava kuin IFK jatkossa). Tykkään Petusta ja arvostan häntä. Ja tulin vieraaseen pöytään kuokkimaan. Mutta kyllä tämäkin sarja kiinnostaa, aivan helvetisti jo ihan sen takia, että tätä sarjaa on duunissakin puitu ihan liikaa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Jokerit pelasin aivan järkyttävän hitailla lähdöillä ja jullit vain odotteli, näistä hyökkäyksistä syntyi yksi maalikin. Veikkaan, että ensi pelissä jullit tulee kovempaa päälle ja pitää keksiä uusia temppuja.

Ihan varmasti pitää keksiä, tuo taktiikka on loppujen lopuksi aika helppo pelata tehottomaksi. Miksikö sitä ei tehty tänään? No siksi, että ilmeisesti Petu katsoi pelin sujuvan riittävän hyvin, kun peli oli kuitenkin tasan. Jokerien johtomaalin jälkeen taas ote siirtyi muutenkin narreille täydellisesti, ja loppuerä oli selviytymistaistelua. Kolmannessa erässä Jokerit keskittyi pitämään johtonsa, ja pelin kuva muuttui muutenkin oleellisesti. Ja juu, varmasti Jokereillakin on muutakin hihassaan. Uskon Jokerien tulevan huomattavasti aktiivisemmin itsekin toiseen otteluun.
 

Crow23

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KooKoo, Detroit Red Wings
Semmonen mitätön juttu jäi askarruttamaan, että näkikö kukaan mistä tuo Bumen kampitusjäähy lopussa tuli? Meni iteltä ihan ohi ja ihmettelin vaan kovasti kuka helvetti antaa painetta vastustajalle kun peli on 3-0, 4 min jälellä ja vastustajalle vielä tulossa jäähy...

Ei muuta väliä, mutta menihän siinä Eeron nolla. Ilman Bumen typerää jäähyä ois pelattu vikat 4 minuuttia ylivoimaa ja väitän, että lukemat ois ollu 0-3 tai 0-4.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Semmonen mitätön juttu jäi askarruttamaan, että näkikö kukaan mistä tuo Bumen kampitusjäähy lopussa tuli?.

Kävi "kostamassa" Wirtasen taklauksen vetämällä tältä jalat alta. Peli oli jo poikki tuossa vaiheessa. Wirtanen taisi antaa kaataa itsensä vähän helposti, kun tiesi saavansa itse jäähyn, mutta ihan selvä tapaus se oli kuitenkin.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Vika femma oli IFK:lta hyvä, mutta muuten kyllä järkyttävää paskaa. A.) Miten vitussa maailman hitaimmalla lähdöllä voi päästä tekemään maalin? B.) Miksi IFK lähti mukaan Jokereiden hidasteluun, nämä pelit voitetaan pelaamalla sitä OMAA peliä, joka IFK:lla on kuitenkin kiekonhallinta ja luistelu.
 

Crow23

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KooKoo, Detroit Red Wings
Kävi "kostamassa" Wirtasen taklauksen vetämällä tältä jalat alta. Peli oli jo poikki tuossa vaiheessa. Wirtanen taisi antaa kaataa itsensä vähän helposti, kun tiesi saavansa itse jäähyn, mutta ihan selvä tapaus se oli kuitenkin.

no sittehän ton ymmärtää, vaikka oishan toi ollu miehekkäämpää kostaa pienellä "nenän niistämisellä". :)
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan hyvin se Söde yritti pitää tasapainoa vaikka selvästi oli Ruudun pommin jäljiltä ihan kujalla. Pirun nätti taklaus ja sai hyvät naurut kun Söde kompuroi maalin nurin.
Pakko laittaa oma arvaus. Pusu osui kohdalleen ja Söde haki. Pelimiehen vaistona maali pois. Olisi ehdottomasti kuulunut jäähy, mutta kun Söde on naapurin Ossi niin en kehtaa valittaa. Oma veikkaus, ja siis täysi veikkaus, Söde sai hyvän tönäyksen, tuli sitten "ytimestä" suojaa maalia. Hieno (joskin liian hyvä) pelaaja.

Granlundin herääminen pelottaa kuten aiemmin todettu.

Ville ja Kibe, hyvää yötä jatkossakin. Kibe tuntuu tykkäävän kovasta pelistä kuin kastemato ongenkoukusta...
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sovitaanko edelleen, että annetaan dumarien ja mahdollisesti kurinpidon ratkaista nämä vai aloitetaanko vallitus. Mulle käy hyvin 2+10, mutta meneekö silloin linjan mukaan ?

Eiköhän anneta muiden ratkoa ja kommentoidaan siten. Ihan niin kova stara tuo PW ei ole, että Lupa sitä suoraan pakenisi.

Oma näkemys tilanteesta (ja luulen ymmärtäväni ainakin joidenkin tuomareiden sielunelämää) on se, että vitonen tuli juurikin siksi, että se kaveri (jota myös toimitsija-aition edessä sormella ositetiin) antoi pikku kostosta kakkosen. Eli kakkonen oli vissiin tulossa, mutta se nyt matkalla muuttui. Eihän nämä tämmöiseen tuomiot tähän sarjaan kuulu, mutta onneksi ei nyt ratkonut mitään. Ellei sitten kurinpitäjä sekoa. Jokereille varmasti sopii, että Wirtanen ei pelaa loppusarjaa ja Lupa "makaa koomassa Hyksissä". En nyt siis väitä että Jokerit tässä jotenkin filmaisi, mutta uskon että suurin osa Jokereista vaihtaa Lupan päittäin Wirtaseen koska vaan
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokereille varmasti sopii, että Wirtanen ei pelaa loppusarjaa ja Lupa "makaa koomassa Hyksissä". En nyt siis väitä että Jokerit tässä jotenkin filmaisi, mutta uskon että suurin osa Jokereista vaihtaa Lupan päittäin Wirtaseen koska vaan
Mulle ainakin sopii.

Annetaan silti puolueettomien ihmisten katsoa. Mitä pohtisit tuomioksi, jos vastaava olisi ollut Jarkko Ruutu vs. Toni Söderholm. Menisikö 2+10 ?
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maamme laulun raiskaus

Piti vielä kommentoida tuota Maamme laulua. Jopa Kuosmasen Finlandia olisi kelvannut verrattuna tuohon. Miten on mahdollista raiskata Suomen kansallislaulua tuolla tavalla. Suurin rimanalitus muistini aikana. Aivan järkyttävää paskaa. Miten on mahdollista, että jollakin henkilöllä on noin olematon musikaalinen käsitys. Oli varmasti syönyt jotain sieniä ennen keikkaa. Tuosta ei voi kun parantaa.

Tuo tulkinta oli varmaan syy miksi HIFK pelasi niin huonosti. Eihän kukaan voi keskittyä enää peliin tuollaisen jälkeen. Itse olisin varmaan pelaajana joutunut jättämään kentän........
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
A.) Miten vitussa maailman hitaimmalla lähdöllä voi päästä tekemään maalin?
No vaikka sillee, että olet ylivoimaisesti maailman paras... oliko muita kysymyksiä?
Selkeesti oletetiin jotain jonkin aikaa tai siis pari erää. Peliä oli vika erä ja sittenhän ei enää ollut realistisia mahiksia. Näissä peleissä sen ensimmäisen maalin merkitys on aika huikea. Nyt pitäisi se mestaruuden ja tän kauden Jokeri-voittojen euforia tunkea jonnekin ja alkaa pelaamaan.
Kovin oli tosiaan kässäri päällä alussa molemmilla jokkueilla. Peli oli ensimmäisessä erässä tosi unista. Itseä huoletta eniten kapteenin nuhanen lähtö peliin vai oliko se vain tauon tuomaa kankeutta. Jokatapauksessa nyt pitää voittaa yli puolet jäljellä olevista peleistä... tasatahti olisi ollut tarjolla.
 

Iiro#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, (HCK, K-Vantaa)
Ainiiin! Wirtasen jäähy: Mitä helvettiä? Säästetään pahimmat avautumiset uusinnan katsomisen jälkeen mutta en kyllä nähnyt että päähän olisi osunut. Ehkä kakkosen olisi voinut antaa vaikka ryntäyksestä, mutta nyt oli aika rankka tuomio varsinkin jos tulee huilia.

Oletko katsonut uusinnan ja todennut oman mielipiteesi, koska itse ainakin olen kiinnostunut miten näet tilanteen katsottuasi sen uusintana?
 

Fordél

Jäsen
Olipahan paska ottelu HIFK:lta. Eka erä oli vielä ihan tasainen, mutta toisen vei Jokerit ja sitten kolmannessa Jokereillakaan ei ollut hädän päivää, joten täysin ansaittu voitto narreille. Ihmettelen kyllä miten HIFK olikin noin vaisu? Ehkä taustalla oli noi ketjut ja pakkiparit, jotka oli mun mielestä aika sekavat. Toki ne on ollut osaksi kasassa jo runkkarissa, mutta kenties ne vaikutti siihen, ettei viisikkopeli toiminut läheskään niin hyvin kuin Jokereilla.

Seuraavassa matsissa nähdään taatusti ihan eri tavalla taisteleva punalauma ja eiköhän se ryöstö tapahdu.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mulle ainakin sopii.

Annetaan silti puolueettomien ihmisten katsoa. Mitä pohtisit tuomioksi, jos vastaava olisi ollut Jarkko Ruutu vs. Toni Söderholm. Menisikö 2+10 ?

Johan minä "puoluettomana ihmisenä" katsoin. Älä nyt viitsi kiusata vanhaa ihmistä joka on Jarkkoa monta kertaa puolustanut, mutta hei pommi onkin heitetty teille ja lanka palaa... suuri jännitys onkin päättyykö tämä kuten yleensä IFK:ssa vai kuten maajoukkuessa. Ikäväkseni Jarkko ei vielä tehnyt mitään typerää tosin tunnettakaan ei juurikaan vielä ollut. Esim. kestorikkoja E. ei ottanut yhtään jäähyä.
Heitän muuten vastakysymyksen, jos viime sarjassa JR olisi OV:n tilalla vetänyt MG:n käkiekllon sekaisin niin olisiko selvinnyt ilman sanktioita.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oletko katsonut uusinnan ja todennut oman mielipiteesi, koska itse ainakin olen kiinnostunut miten näet tilanteen katsottuasi sen uusintana?

Uusinta katsottu ja päähänhän se osuu ihan selvästi. Hallilla yläkatsomosta näytti erilaiselta ja matsinjälkeiset kommentit tietysti tunnepitoisia. En pitäisi ihmeenä yhden pelin huilia.
 

OlviTenu

Jäsen
Suosikkijoukkue
AVS
Paremmalla viimeistelyllä ja tuurilla olisi ollut 5-3 tänään. Oliko Jokereilla edes muita kunnon paikkoja kuin nuo maalit, Hardtin läpiajo ja Endrasin huippudyykkaus?

Vaikka tuota koettaa miten ilman värilaseja katsoa niin pakko tähän heittää vaikkapa Filppulan käytännössä tyhjä maali ja Endrasin gamesaver 2-0-tilanteessa. Olihan noita paikkoja viimeistellä vaikka kuinka monta, mutta onneksi nyt puolituurilla meni kolmekin sisään.

Lahden kassi oli kyllä hieno, ja jospa tuosta se ketsuppipullon korkki aukesi! Mainittakoon vielä Teräväisen jäätävän hyvä pelinluku, joka mahdollisti tuon maalin!

Kilppari vei tänään Endrasia sata-nolla, juuri näin se pitää vetää. Aika varmaa on, että seuraavissa peleissä ei noin helpolla päästä kahden maalin johtoon, mutta mikäli Eero pitää tasonsa, ei meillä pitäisi suurempaa hätää olla.

Jos jotain kritiikkiä omille, niin Lupaschukin ja Boumediennen liike on edelleen huonoa. Pari pahaakin kiekonmenetystä joko käsittämättömän syöttökikkailun seurauksena, tai sitten ihan vaan siksi että se ensimmäinen syöttö kesti taas vittu puoli tuntia!

Joka tapauksessa, mikäli lauantaina vielä pystytään viemään, on tämä sarja tosissaan mahdollista hoitaa himaan. Jos hävitään, sarja alkaa alusta ja kotietu jälleen julleilla.

No, jospa tänä vuonna ei jäädä yhden läpiajon päähän mitalipeleistä.

Edit: Ja sanottakoon vielä myös julleille eduksi notta oli aika onnistunut vuorohuutelu pariin otteeseen. Myös vieraskatsomon huudot kuuluivat hienosti, vaikka selkeästi vajaalukuisena oltiin.

Ai niin, ja Wirtasen niitti oli törkeä, ei siitä sen enempää.
 
Viimeksi muokattu:

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Hämmästytti eniten se, että Jokerit vei taklauspeliä etenkin ensimmäisessä erässä selvästi.
Toinen esille otettava asia, Märkä Simo vetää ihan tosissaan.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mä kiinnitin huomiota siihen, ettei IFK karvannut ollenkaan niin kovaa kuin vastustajansa, vaan jätkät keskittyi kyttäilemään ja olemaan seisovin jaloin keskialueella, jolloin karvauksensa ohitettiin kokonaisuudessaan melko vaivattomasti. Eikä tuo näyttänyt playoff-väännölle muuten kuin siten että Narrit taklasi edes välillä.

IFK tosin mitä luultavimmin nousee tuosta suorittamaan paljon paremmin lauantaina Ilmalassa, joten ihan huikea sarja tästä vielä tulee, ja tää oli vasta yks peli.

Kurvinen suoritti IFK:sta kohtalaisen hyvin, sen sijaan Jokela ylipelaa tilanteita ja pelaa toisinaan itsensä pahasti kahville omissa. Pesonen oli käsittämättömän löysä. Narreista Väänänen teki myös yllättävästi pari virhettä juuri ylipelattuaan jossain tilanteessa jossa seurasi miestään vähän liiankin ahnaasti. Nordlund ja Dehner pelasivat kiekollisesti hyvin, ja varsinkin jälkimmäinen antoi useasti niitä syöttöjä jotka kirjaimellisesti hajotti IFK:n karvauksen. Ruutua ei näkynyt ollenkaan, ilmeisesti ihan hyvä asia Jokerien, huono asia neutraalin seuraajan kannalta joka toivoisi jotain huikean ylilyövää settiä jokaikiseen matsiin.

Kaiken kaikkiaan vaisu eka matsi, mutta onneksi parempaa on luvassa. Jokerit yllätti kohtalaisen hyvällä pelillään.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Ekassa erässä kummatkin vähän katteli mihin suuntaan peli on menossa. Muutama hyvä paikka kummallakin, mutta erittäin varovaista oli. 2 erästä lähtien alkoi sit tulla tilaneita. Hifk aloitti ottelun tokan erän vahvasti, mutta 0-1 yv maalin jälkeen vastustaja jääty täysin eikä löytänyt keinoja Jokereiden puolustuksen puhkomiseen. Viimeinen erä oli hifk:lta paras erä, ja ne liikkuivat paljon, ja Jokereilla oli vähän hankala vaihe. Mutta 0-3 maali oli kyllä hieno. Janne Lahden hieno laukaus aivan ylänurkkaan, sinne mummon hillopurkin viereen, niin kun Jani Alkiolla on tapana sanoa Nelonen prolla. Nyt sarja on avattu ja huomenna aloitetaan 0-0 tilanteesta matsi.

Sitä maamme laulua kyllä on pakko kommentoida. Oli kyllä aika karmea esitys. Haloo Helsingin Elliä hieman jännitti laulaa suurelle yleisölle :)
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Viimeinen erä oli hifk:lta paras erä, ja ne liikkuivat paljon, ja Jokereilla oli vähän hankala vaihe. Mutta 0-3 maali oli kyllä hieno.

Sitä maamme laulua kyllä on pakko kommentoida. Oli kyllä aika karmea esitys. Haloo Helsingin Elliä hieman jännitti laulaa suurelle yleisölle :)

Tiedä oliko se kolmas eräkään niin hyvä. Tyypillinen erä, jossa johdossa oleva jäädyttää peliä ja nostelee kiekkoa keskialueelle odottaen sitä vastahyökkäyksen paikkaa, joka Lahden maalin muodossa tulikin. Sinänsä positiivista, että HIFK kuitenkin kokosi itsensä 0-1 maalin romahduksen jälkeen kolmanteen erään. Samoin se, että kaikesta näki joukkueen uskovan vielä jopa tasoitukseen lopussa, vaikka siitä vielä valovuoden päähän jäätiinkin.

Surkea oli maamme- laulu. Kyseinen tytteli ei ehkä ole laulajana vielä sillä tasolla, että voi ottaa tuollaisia taiteellisia vapauksia. Ja pahalta kuulosti silloinkin, kun meni ihan nuottien mukaan. On tainnut olla autotune- ohjelma kovassa käytössä bändin levyä miksatessa;)
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ai niin, ja Wirtasen niitti oli törkeä, ei siitä sen enempää.

Siinä ei olisi ollut mitään törkeää, ellei Lupaschuk olisi juuri ennen osumaa kääntänyt itseään outoon asentoon. Tästä johtuen tuo osuma tuli suoraan kupoliin. Tuomiossa ei ollut mitään valittamista ja jos yksi peli napsahtaa, niin se on sitten vaan kestettävä.

Niin joo, Jokerit pelasi vieläkin paremmin kuin viime vuonna sarjan aloitusottelussa. Tätä tietysti edesauttoi se, että paskansyöjä mussutti vaihtoaitiossa paskaa ja kielsi HIFK:ta pelaamasta omilla vahvuuksillaan. Luulisi nyt olevan selvää, ettei kotikaukalossa pelata tuollaista peruuttelua. Tästä huolimatta, täysin ansaittu voitto Jokereille ja vieläpä selvästi. Ei HIFK:lla ollut loppujen lopuksi mitään jakoa tässä matsissa.

edit. loukkaantuiko Lupaschuk tuossa PW:n taklauksessa? Jos loukkaantui, niin taitaa napsahtaa enemmän kuin yksi peliä.
 
Viimeksi muokattu:

JjZz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit. Sympatiat kaikille paskoille.
Surkea oli maamme- laulu. Kyseinen tytteli ei ehkä ole laulajana vielä sillä tasolla, että voi ottaa tuollaisia taiteellisia vapauksia. Ja pahalta kuulosti silloinkin, kun meni ihan nuottien mukaan. On tainnut olla autotune- ohjelma kovassa käytössä bändin levyä miksatessa;)

Samaan kiinnitin huomiota. Ylivoimaisesti kamalin versio Maame-laulusta mitä olen kuullut. En ihmettelisi, jos kotijoukkueen peli olisi seonnut tuosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös