To 22.03.2012 HIFK - Jokerit, Puolivälierä, 1. ottelu

  • 44 623
  • 159

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Petun Blues hävisi paras seitsemästä -sarjan avauspelit kotona...

2008 puolivälierissä tappio ensimmäisessä pelissä kotona HIFK:a vastaan ja välierissä tappio ensimmäisessä pelissä Jokereita vastaan. Molemmista jatkoon meni Blues.
2009 Pelicansia vastaan tappio ensimmäisessä kotipelissä, siitä sarjasta jatkoon. Välierissä voitti ensimmäisen pelin kotonaan, mutta hävisi sarjan.
2010 tappio sääleissä, ei testattu.
2011 voitot vieraissa avauspeleistä, heti perään voitot kotona.

Eli Petu ei ole hävinnyt paras seitsemästä sarjaa päävalmentajana, jos joukkue häviää ensimmäisen pelin.

Tästä voi päätellä, että Petun joukkue menee jatkoon, jos ensimmäinen ottelu paras seitsemästä -sarjassa päätyy vierasvoittoon. Ihan vaan tilastonippelinä.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit pelasivat helvetin hyvin, kiitos! Kaikki alkuun kysymysmerkkejä olleet olivat hyviä;

- Kilpi vei veskarien taiston,
- Hitaat ja kankeat pakit voittivat oman taistonsa,
- Kärki (Lahti, Filppula) olivat teräviä.

Noilla saatiin yksi kiinnitys. Siihen loppui sitten hymy, Micke on selvästi heräämässä ja se on perkeleen paha juttu. Voi kääntää sarjan. Oli aluksi vähän pihalla, sitten tuli se paikka päästä läpiajoon - Ossi onneksi onnistui huitaisemaan kiekon nevadaan - näin tuon kuitenkin niin, että vaikeammaksi tämä menee kun Micke herää.

Isoa plussaa siitä, että Kuhta/Ma Granlund hävisi täysin kuvasta. Tilastoja tsekkaamatta ei noilla viittä kutia enemmän ole. Ja Kuhtahan elää skodeista. Jatka, please, samaan tahtiin.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Täytyy kyllä sanoa samaa, kun Deko edellä, ei tuo mitään kilpparia ollut. Jokerit vaan jäädytti vauhdin pelistä pois melkein koko ajan. Pelattiin aivan sikana todella hitaiden viivelähtöjen kautta ja, jos tulkitsin oikein, tuo käytännössä pakotti IFK:n seisomaan jalat suorana. Tämän vuoksi päästiin sitten oikealla ajoituksilla keskeltä ja laidoista läpi, kun IFK ei ehtinyt jalalla enää mukaan keskialueella. Ihan nerokas taktiikka.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hieno peli jätkiltä, vaikka lopussa oltiin ehkä vähän turhan passiivisia. HIFK:n maalin jälkeen sydän hakkasi ja kroppa tärisi siihen tahtiin, ettei uskaltanut kotonakaan enää seistä, oli pakko istua lattialle. Vaarallinen joukkue ja Granlund taisi pelata viimeiset viisi minuuttia. Kilpeläinen oli onneksi varmaotteinen ja tässä on ainekset samanlaiseen sarjaan kuin viime vuonnakin.

Iso kiitos myös HIFK-faneille, jotka ovat tässä ketjussa käyttäytyneet erittäin ansiokkaasti tappion jälkeen. Toivottavasti mekin siihen pystytään, kun HIFK voittaa.
 

Advertius

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Itsemoderointi
Avausottelu oli kuin toisinto viime kauden avauksesta. Jokereilla karmea kilppari päällä ja HIFK hakkaa päätä seinääni.

Mitä peliä sä olet katsonut? Jokerit nimenomaan vei peliä aivan miten halusi kolmanteen erään asti (pl. jäähyt). Kiekkokontrolli oli mahtavaa ja saatiin useita loistavia rintamahyökkäyksiä. Ifk yritti sumputtaa kaksi erää, mutta ei siinä onnistunut.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Aaaah, tekee nannaaaaa.

Jokerit pelasi taktista shakkikiekkoa. IFK:n kone ei käynnistynyt, mutta auta armias jos IFK olisi tehnyt maalin paljon aikaisemmin, niin kyllä olisi menty jatkoajalle.

Silmiin pistävää on kyllä IFK:n helppous tuoda kiekko ylivoimalla alueelle. YV-pelissä IFK on paljon Jokereita edellä. Tänään ei onneksi hanat auennut.

Lupaschukin kerkesinkin jo haukkua täysin pystyyn otteluseurantaketjussa, joten tarviiko enää? Kekäläiseltä todella surkea hankinta... siis todella. Lupa oli tänään selkeästi ottelun huonoin pelaaja. Tuo hitaus ja kankeus on niin pelottavaa ja verenpaineeni nousee aina yli äyräiden Lupan ollessa kentällä. Aika huvittavaa, että Häppölä ei noteerannut mitekään Lupan paskuutta. Totesi vain Bumesta ja Lupasta jotain, että verkkaistahan se on, mutta tyylinsä kullakin. Bume menee ihan hyvin, mutta Lupa ei sitten millään, se on selvä asia.

Kilpeläiseltä todella hyvä peli... eikä yllättänyt minua. Runkosarjan loppu on nyt nollattu täydellisesti.

Eipä tässä muuta. Eaves, Rita, Heino ja Dehner Kilpeläisen lisäksi parhaat Jokereista.

Kyllä tässä uskoa löytyy paljon enemmän kuin viime vuonna, lupachukista huolimatta. Jokerit on parempi ja kokeneita johtajia löytyy. Nyt hoidetaan tämä sarja himaan!
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Tästä voi päätellä, että Petun joukkue menee jatkoon, jos ensimmäinen ottelu paras seitsemästä -sarjassa päätyy vierasvoittoon. Ihan vaan tilastonippelinä.
Onko Petu ikinä voittanut pudotuspelisarjaa, kun vastustaja pelannut avauspelin ilman päävalmentajaa? Onko Petu ikinä voittanut pudotuspelisarjaa jossa hävinnyt ensimmäisen ottelun DDR:ssä? Onko Petu ikinä voittanut pudotuspelisarjaa Jarkko Ruutua vastaan?

Ihan vaan näin tilastonippelinä.
 

zaluun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tanska
Jotenkin kovin tyypillinen kotialoitus HIFK:lle pleijareissa, eli paskalla pelillä turpaan ja kotietu annettiin naapurille. Jokerit pelas hyvän vieraspelin ja ihan oikea jengi voitti tänään. Jos jotain positiivista haetaan niin Micke alkoi vikassa erässä heräilemään. Kokonaisuutena kyllä todella vaisu peli, mutta eiköhän molempien peli parane kun pahimmat jännäpaskat ja tauon aiheuttama pelituntuman puute on saatu kropasta pois. HIFK tulee parantamaan tästä todella paljon, toivottavasti se riittää sillä kyllä Jokeritkin paremmin osaa pelata kuin tänään.
 

DreamHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Urpo toi Lupa kääntyä nyt tuossa tilanteessa takaisinpäin. Jatkamalla maalin takaa olisi luultavasti välttänyt tuon taklauksen. Tuomio max 2+10.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Mitä peliä sä olet katsonut? Jokerit nimenomaan vei peliä aivan miten halusi kolmanteen erään asti (pl. jäähyt). Kiekkokontrolli oli mahtavaa ja saatiin useita loistavia rintamahyökkäyksiä. Ifk yritti sumputtaa kaksi erää, mutta ei siinä onnistunut.

Mitä peliä sinä olet katsonut. Avausmaaliin asti peli oli täysin tasaista, eikä kumpikaan joukkue kyennyt luomaan todellisia maalipaikkoja. Endrasin helposti päästämän maalin jälkeen ote siirtyi Jokereille, ja veivät kieltämättä toisen erän jälkimmäisen kympin suvereenisti. Ratkaisevahko 0-2 maali meni sekin luvattoman helposti Endrasin taakse. Kolmas erä oli muodollisuus, Jokerit pelasi kypsästi, eikä HIFK saanut sinänsä hyvästä yrityksestä huolimatta oikein kunnon mestoja, jollain pomppumaalilla olisi voitu päästä vielä peliin, mutta ei natsannut. Jokerit kyllä ansaitsi voittonsa, eivätkä olleet ennen johtomaaliakaan ainakaan huonompia, mutta avausmaali oli nyt aika ratkaiseva. Se on totta, ettei Jokerit mitään kilpparia pelannut, molemmat kyllä pelasivat hyvin varovaisesti riskejä kartellen. Kilpeläinen vei maalivahtien taiston selvästi, Endras oli epävarman oloinen ja pari meni siis helposti. Tämä oli aavistuksen yllättävää, ja tässä ennakko- odotukset keikahtivat kaikkein selvimmin.

Vaikea sarja tulee tämän tuloksen myötä varmasti, mutta mitään ei ole todellakaan vielä hävitty. Toivottavasti PW ei saa lisäkakkua, eikä siihen ainakaan minusta ole aihettakaan. Ruutu pelasi kurinalaisesti, kuten miehen omassa ketjussa aavistelinkin. Lauantaina jatketaan.

p.s. Minusta tunnelma säilyi hyvänä loppuun asti, vaikka ottelu ei kotiyleisön mielen mukaan edennytkään. Ei tietysti noissa olosuhteissa mitään aivan huikeaa tunnelmaa tulekaan, mutta ei halli kyllä hiljentynytkään.
 

Iiro#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, (HCK, K-Vantaa)
Urpo toi Lupa kääntyä nyt tuossa tilanteessa takaisinpäin. Jatkamalla maalin takaa olisi luultavasti välttänyt tuon taklauksen. Tuomio max 2+10.

Tupla W olis voinut myös miettiä mihin sitä taklaa. Päätti sitten suoraan ajaa päähän ihan näin reiluna kaverina. Ihan normi settiä ja oikea rangaistus.

Ihmettelen kyllä, että pillipiiparit olivat jotenkin unohtaneet käsitteen korkea maila. Aika monta kertaa näytti maila osuvan poikien kasvoihin ja yhtäkään kertaa näistä ei vihelletty. Vähän outo linja omasta mielestäni.

Ei tässä vielä aleta juhlimaan, mutta oli kyllä ehjä 60min. Tollaisella pelillä kun jatketaan niin kyllä tulee naapurilla olemaan vaikeaa.
 

Vemps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks & Barca
Ruudulta loistava keskittyminen, keskittyi pelkästään pelaamiseen ja agitaattorin rooliin. Peukku ylös ja lauantaina kotona uusi nitroja vaativa matsi (katsojalle).
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Urpo toi Lupa kääntyä nyt tuossa tilanteessa takaisinpäin. Jatkamalla maalin takaa olisi luultavasti välttänyt tuon taklauksen. Tuomio max 2+10.
Sovitaanko edelleen, että annetaan dumarien ja mahdollisesti kurinpidon ratkaista nämä vai aloitetaanko vallitus. Mulle käy hyvin 2+10, mutta meneekö silloin linjan mukaan ?

Eiköhän anneta muiden ratkoa ja kommentoidaan siten. Ihan niin kova stara tuo PW ei ole, että Lupa sitä suoraan pakenisi.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä pelissä ei ollut juuri mitään samaa kuin viime kevään avauksessa. Silloin HIFK pelasi aktiivisesti, sai paikkoja ja oli pelillisesti edellä, mutta Jokerit Lasakin avulla rutisti 1-0 -voiton. Nyt Jokerit oli edellä joka osa-alueella. Ihmeteltiin katsomossa montako kertaa se Jokereiden maalin takaa lähtevä rakentelu voi toimia niin hyvin ennen kuin HIFK oppii jotain.

Endras: Iso pettymys. Sanonpahan vaikkei ehkä pitäisi: Janne olisi lynkattu täysin tuollaisen esityksen jälkeen. Kilpeläinen varmempi vaikkei joutunutkaan kunnon testiin.

Yksi kulminaatiopisteitä varmaan oli kun Väänänen sai viime tipassa huitastua Granlundilta kiekon pois tämän rynniessä neljän pelaajan läpi kohti jokerimaalia. Hieno pelaaja tuo teidän Ossi, pakko olla kateellinen vaikken meille enää haluaisikaan.

Trio Rosvot ja Micke ainoat jotka päästän puhtain paperein. Tosin Mickekin oli ensimmäisessä erässä aivan hukassa, mutta olosuhteet huomioonottaen suotakoon anteeksi. Loppu lupaili hyvää.

Ainiiin! Wirtasen jäähy: Mitä helvettiä? Säästetään pahimmat avautumiset uusinnan katsomisen jälkeen mutta en kyllä nähnyt että päähän olisi osunut. Ehkä kakkosen olisi voinut antaa vaikka ryntäyksestä, mutta nyt oli aika rankka tuomio varsinkin jos tulee huilia.
 

Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
olen ulkona koiran kanssa ja se väänsi juuri komeat paskat. Samanlaiset paskat tarjosi tänään kotiyleisölle pikkuinen ifk. Halutonta, ponnetonta paskaa. Toki on pakko kehua jokerien taktiikkaa. Narrit riisui ifk:n (todella pienin kirjaimin) täysin aseista ja ifk oli 0-1 maalin jälkeen ja toki ennenkin sitä munaton akkalauma. Onnea narrit: olitte selkeästi parempi ja aktiivisempi jengi tänään ja me olimme pellejä. Hävettää mutta ei vituta. Illan anti meille ifk:laisille oli koirani vienot iltapaskat. Moro.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Avausottelu oli kuin toisinto viime kauden avauksesta.

En nähnyt paljoakaan yhteistä viime kevään pudotuspelien avauspeliin. Viime keväänä HIFK tuli päälle, loi maalintekotilanteita, oli agressiivinen, vaarallinen ja Lisäksi Lasak pelasi loistava ottelun ja napsi 39 torjuntaa.

Jokerit kyllä pelasi lähestulkoon tänään viime kevään sapluunalla, mutta HIFK ei. Ennen sarjaa puhuttiin, että HIFK on aktiivinen ja uskaltaa pelata. Näistä puheista ei tänään jäälle siirtynyt mitään. HIFK tuli peliin pelkäämään virheitä ja pelasikin säälittävää vieraskiekkoa. Kilpeläiselle 24 torjuntaa vs viime kevään Lasakin 39. Ihan turha puhua viime kevään toisinnosta. Jokerit sai avausmaalinsa Endrasin avustuksella. Ennen peliä puhuttiin siitä kavereiden, että Endrasilla oli runkosarjan lopussa vaikeuksia ylös suuntautuneiden kaukolaukausten kanssa, kuten Kuopiossa. Vittu kun pitikin olla oikeassa.

HIFK:n pitää nyt herätä pelaamaan. En vaan voi käsittää, että miten voidaan tulla omaan pudotuspeliavaukseen pelaamaan 0-0:aa. Jokereille kaikki kunnia ja ansaittu voitto.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nelosen maalikoosteesta muuten näkyy tuo Ruudun niitti Söderholmiin ja siitä seurannut maalin "siirto". On muuten harvinaisen muikea osuma tuo kyseinen taklaus! Perkeleen kova, vaikka siitä ei seuraa semmoista perinteistä komeata ilmalentoa, mikä normaalisti tekee taklauksesta hienon.
 

Viuhula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oli kyllä varsin kypsä esitys Jokereilta. Toinen erä ja viimeistä viittä minuuttia lukuunottamatta kolmaskin oli täysin Jokereiden hallussa. Kuten monet ovat jo todenneet, IFK oli todella aseeton.

Jatkoa ajatellen Jokereiden esitys oli toki lupaava, mutta tuollainen taktiikka tuskin kantaa neljään voittoon tässä sarjassa. Ja tuskin jokaisessa pelissä pääsee ensin johtoasemaan, jota voi sitten puolustaa kuten tänään. Eli peli vaatinee jatkossa monipuolisuutta, mutta luotto on kova omiin.

Jatkossa IFK tuskin on noin hampaaton. Ei tuollainen rosteri vaan voi olla. Eli tiukkaa tulee olemaan. Yhden pelin perusteella kenties liian aikaista sanoa, mutta maalivahtipelissä tuskin kauhean paljoa ei tulla naapurille häviämään.

Eniten tässä kai huolestuttaa ylivoimapeli. IFK sai tuotua kiekon alueelle varsin helposti Jokereihin verrattuna. Kotipeleissä toki YV on toiminut, mutta soisi sen toimivan muuallakin. Sen kun saisi runkosarjasta petrattua, niin se voisi olla se tarvittava piste i:n päälle Jokereiden pelissä, että tämä ja muutkin sarjat päättyisivät suotuisasti. Boumediennen kaaliperhosen jälkeen en olisi vielä valmis sanomaan, että toimiihan se YV vieraissakin.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Nelosen maalikoosteesta muuten näkyy tuo Ruudun niitti Söderholmiin ja siitä seurannut maalin "siirto". On muuten harvinaisen muikea osuma tuo kyseinen taklaus! Perkeleen kova, vaikka siitä ei seuraa semmoista perinteistä komeata ilmalentoa, mikä normaalisti tekee taklauksesta hienon.

Sääntökirja ei ole täysin hallussa, mutta eikös tuota seuranneesta maalin siirtämisestä olisi kuulunut antaa Söderholmille jäähy kun tuo kumminkin tapahtui täysin ilman Jokeripelaajan suoraa kontaktia?
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Roopen kymmenen

1. Onnea naapurille, täysin ansaittu voitto.
2. HIFK jatkoi vielä runkosarjapelaamista. Voiko joku kertoa jengille, että POFFit ovat alkaneet.
3. Narrit on hyvin skoutanneet Endraksen. Eero voitti tämän skaban 90-10
4. Roistotrio oli paras, ja sai vähiten peliaikaa.
5. Ihme, ettei kukaan reagoinnut valmennuksessa narrien seisottamispeliin maalin takana. Sama kikka onnistui 4-5 kertaa. josta yksi maali.
6. Ruutu pelasi fiksusti
7. Onneksi Micke alkoi herätä kolmannessa erässä
8. Toisessa erässä oltiin kaikissa tilanteissa jäljessä
9. Missä olivat taklaukset?
10. Sarja on alkanut, toivottavasti myös jengi on huomannut sen

Norja maaliin lauantaina ja uudet ketjut. Siitä se lähtee.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Sääntökirja ei ole täysin hallussa, mutta eikös tuota seuranneesta maalin siirtämisestä olisi kuulunut antaa Söderholmille jäähy kun tuo kumminkin tapahtui täysin ilman Jokeripelaajan suoraa kontaktia?

Ei minusta ainakaan kontaktia vaadita. Kyllähän näitä tapahtuu, että omiaan kaatunut pelaaja liukuu päin maalia siirtäen sen ilman rangaistusta. Olisiko siinä joku tahallisuuspykälä sitten kuitenkin. Itse en nähnyt kunnolla koko tilannetta, kun olin toisen päädyn kulmassa.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Ei minusta ainakaan kontaktia vaadita. Kyllähän näitä tapahtuu, että omiaan kaatunut pelaaja liukuu päin maalia siirtäen sen ilman rangaistusta. Olisiko siinä joku tahallisuuspykälä sitten kuitenkin. Itse en nähnyt kunnolla koko tilannetta, kun olin toisen päädyn kulmassa.

Ei Söde sitä minusta tahallaan siirtänyt. Oli vaan niin kujalla Jaken taklauksen jäljiltä, että hoiperteli päin tolppaa. Ei tuota edes voi filmata noin =)
 

narri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins ja Jokerit
Tämän kilpparipuolustuksen kanssa kun rimpuiltiin viime kaudellakin jo niin saatanasti.

Kyllä se oli HIFK joka pelasi kilpikonnaa kaksi ensimmäistä erää. Kolmannessa Jokerit ehkä vähän turhaankin rupesi passiiviseksi ja päästi HIFK:oon mukaan. Tosin ei kuitenkaan vaarallisille paikoilla, kun puolustus toimi.

Uskon, että Hatwallilla Jokerit jatkaa samaa hyökkäysvoittoista peliä ja ottaa toisen voiton. Silloin ei vaan tarvitsisi antaa siimaa lopussa.

Jokerit joka alueella parempi tänään. Myös MV pelissä. No ehkä erikoistilanteet hiukan HIFKn suuntaan.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ei Söde sitä minusta tahallaan siirtänyt. Oli vaan niin kujalla Jaken taklauksen jäljiltä, että hoiperteli päin tolppaa. Ei tuota edes voi filmata noin =)

No jos se noin meni, niin minusta ainakin moraalisesti hyväksyttävä tuomio. Tuollaisessakin tietysti vähän eri asia, jos kaveri on juuri lapioimassa kiekon vaikka tyhjiin. Onneksi ei ratkaissut mitään.
 

Mr Uffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan hyvin se Söde yritti pitää tasapainoa vaikka selvästi oli Ruudun pommin jäljiltä ihan kujalla. Pirun nätti taklaus ja sai hyvät naurut kun Söde kompuroi maalin nurin.

Jokerit pelasin aivan järkyttävän hitailla lähdöillä ja jullit vain odotteli, näistä hyökkäyksistä syntyi yksi maalikin. Veikkaan, että ensi pelissä jullit tulee kovempaa päälle ja pitää keksiä uusia temppuja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös