To 22.03.2012 HIFK - Jokerit, Puolivälierä, 1. ottelu

  • 44 652
  • 159

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suoraan sanoen ei osaa sanoa yhtään mitään, mitä tulisi odottaa illan matsilta. Perseessä on sellainen ilkeä kutina, että Jokerit hakee tänään Nordikselta vierasvoiton. Samaa on haistellut lähes kaikki urheilumediat. HIFK on kuitenkin ottelun selkeä ennakkosuosikki materiaalinsa ja viime aikaisten esitystensä puolesta.

Jotenkin on vaan sellainen paha tunne, että jonkun tässä on pakko mennä loppupeleissä vikaan? HIFK:lla ei ole kertaakaan viimeisen 20 vuoden aikana ollut näin hyvä tilanne. Kertakaikkisen tasapainoinen joukkue jolla ei ole häävisti heikkouksia. Suurin kysymysmerkki on maalivahtiosastolla Endras. Ja tämäkin kysymysmerkki ihan vaan sen takia, että nämä ulkomaalaisvahdit ovat tupanneet sulaamaan meillä vuosien saatossa, kun kovat pelit alkaa. Runkosarjan esitysten puolestahan Dennis on ollut liigan paras maalivahti.

Vähän päälle kaksi tuntia niin mennään. Itse lähden kohta hallille.

E: Ja itse nyt en osta tuota väitettä, että IFK:n ykkönen ja kakkonen olisi Jokereissa pommin varmoja ykkösketjuja. Kyllähän tuo teidänkin ykkönen on hurjan kova ja ihan ehdottomasti liigan kärkeä.
 

Jopi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Menin sitten ostamaan lipun, kun kerran niitä tänään jonottamatta sai. Todella vaikea ennakoida tästä pelistä yhtään mitään. Oikeastaan ainoa varma asia on se, että työnteosta seuraavan puolentoistatunnin aikana tulee tuskin yhtään mitään. Koko kausi ollut Jokereilta oikeastaan samanlaista: esim. viime Kärppäpeli oli loistava matsi koko jengiltä ja heti sen perään sukellus Porissa. Toivottavasti Jokerit on jälleen valmiina ja onnistuu tälläkin kertaa ryöstämään kotiedun. Viime yön unessa se tapahtu lukemin 0-6, Teräväinen ilmaveivasi yhden, mutta tuohon on aika vaikea uskoa. Jokereille tämä peli on tärkeämpi kuin IFK:lle. Naapurilla on helvetin kova joukkue ja meno on ollut vakuuttavaa viime aikoina, mutta silti jotenkin on sellainen fiilis, että tätä sarjaa ei voi ennustaa pelkästään runkosarjan esitysten ja kokoonpanojen perusteella...

Alkais jo!
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei täällä mun mielestä ole haukuttu tai vähätelty omia. Lähinnä vaan hampaita kiristellen myönnetty, että IFK:n rosteri on ihan pirun kova. Ei Jokereiden vastaavassa varsinaisesti mitään vikaa ole, mutta se sisältää silti huomattavasti enemmän kysymysmerkkejä.

Jep, kyllähän teikäläiset on kohtalaisen realistisesti täältäkin katsottuna koitokseen suhtautuneet. HIFK:n nippu on paperilla ja nimenomaan tämän kauden esitysten perusteella huikean paljon Jokereita edellä. Kuitenkin, kuten todettu täälläkin monesti, paikalliset ja pleijarit on oma maailmansa. Pienet asiat luultavasti ratkaisee, ja Jokereiden materiaalissa on valtava potentiaali.

Eipä ole kyllä tänään pystynyt mihinkään keskittymään. Youtuben parissa fiilistellessä menee varmaankin suosiolla aika ennen hallille lähtöä.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Kieltämättä ei tule ihan heti mieleen, koska Jokereilla olisi ollut vastassa huomattavasti kovalaatusempi rosteri nimien perusteella.

Olihan IFK:lla viime vuonnakin selkeästi Jokereita laadukkaampi rosteri, ero oli mielestäni huomattavasti suurempi vuosi sitten kuin nyt.

Kyllä tuo naapurin rosteri hirvittää ja realiteetit on tunnustettava; Ylivoimainen ykkössuosikki mestariksi on tuossa. Eipä sillä, olihan IFK:lla ihan jäätävä jengi myös 2005 ja silloin altavastaaja iski punanutut jo puolivälierissä kanveesiin.

Niin kauan kun on elämää, on myös toivoa. Tulta päin!
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Viime kauden rostereissa oli vielä isompi ero ja jatkoon meno jäi kiinni yhdestä läpiajosta. Jokereiden joukkue on selvästi parempi kuin viime vuotinen, joskin maalivahti peli aiheuttaa jonkin verran harmaita hiuksia. Totean kyllä taas ettei se Lasak myöskään ollut runkosarjassa kovin hyvä, mutta syttyi pudotuspeleihin ja samaa toivon käyvän Kilpeläisen kohdalla. Toki IFK:n rosterikin on parempi, mutta valmennus on heikompi ja ykkösentterin pelikunto on täysi arvoitus.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Pitihän se tietää että Lämsän saunakaveri Tyrväinen palaa heti kokoonpanoon kun päävalmentajan silmä välttää ja poissa on joukkueen toiseksi paras pistemies. Ei se Pulkkinen sitten pääse pelaamaan ollenkaan näitä paikallissarjoja, viime vuonna aloitus meni sairaalassa tällä kaudella A-junnujen mukana virallisesti ainakin loukkaantuneena. Tyrväinen on joka osa-alueella paskempi kuin Pulkkinen, no taklaajana hieman parempi mutta ei tätä sarjaa taklauksilla voiteta. Kyllä tuo naapurin nippu kestää kovaakin kontaktipeliä ja mehän tiedämme että Mikkeen ja Villeen ei saa näissä peleissä koskea, kyseiset herrat on tuomareiden suojeluksessa.

Kohta mennään ja napataan se sarjan ensimmäinen voitto niin kentällä kuin katsomossakin.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oma fiilis on se, ettei Narreilla paljon mahdollisuuksia ole. Ei tänään, ei tässä sarjassa. Estää on luokkaa paria parempi maalivahti kuin virkaveljensä, ja jo se riittää helkkarin pitkälle. Jotkut epäilevät MG:n pelikuntoa, mutta fakta on se, että Micke olisi ilman luistimiakin Niko Piiparista parempi pelaaja, jonka tilalle hän tulee. Pääasia on se, että mahdollisesti keskenkuntoista Gralundia ei peluuteta liikaa.
 

Rabelais

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal FC
Endras

Terveiset Alppien kainalosta. Peliä en paikan päällä näe, mutta nettiradio tuo tunnelmaa, varsinkin kun kaverini on, annettakoon se hänelle anteeksi, narri. Jokerit pelottaa aina, sama se mitkä on rosterit. Jos Der Ennischenkrautchen antaa yhdenkin helpon yläkulman, toivon nopeaa reagointia ja Norjaa byyriin. Terveisin ensikertalainen 65:ssä, mutta elinkautinen im der DDR hallen.
 

Esgo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit pre KHL
Äh, ne on nää samat nimimerkit luovuttamassa jo etukäteen ja selittelemämässä, ei kukaan itseään kunnioittava Jokerikannattaja tässä tilanteessa noin tee. Ifk kaatuu ilman muuta tänään, kova on luotto että jätkät löytää tasonsa kun on vähän tunnetta matsissa.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Olihan IFK:lla viime vuonnakin selkeästi Jokereita laadukkaampi rosteri, ero oli mielestäni huomattavasti suurempi vuosi sitten kuin nyt.

Kyllä tuo naapurin rosteri hirvittää ja realiteetit on tunnustettava; Ylivoimainen ykkössuosikki mestariksi on tuossa. Eipä sillä, olihan IFK:lla ihan jäätävä jengi myös 2005 ja silloin altavastaaja iski punanutut jo puolivälierissä kanveesiin.

Niin kauan kun on elämää, on myös toivoa. Tulta päin!

Pakko tarttua tähän kun kesälomalla on aikaa kirjoitella. Tosiaan 2005 ketjut olivat kutakuinkin seuraavanlaiset:

HIFK
Pärssinen-Jokinen-Ruutu, Söderholm-Zidlicky
Pirjetä-Harkins-Kuhta, Lydman-Karalahti
Luttinen-Hirschovits-Laine, Saarinen-Pikkarainen
Järvinen-Häppölä-Fagerstedt, Turunen-Kultanen
Vokoun, Lundell

LUKKO
Koivisto-Larouche-Toporowski, Gill-Porkka
Torkki-Pirnes-Saarela, Niskala-Pettinen
Yli-Torkko-Tähtinen-Snellman, Hämäläinen-Bruun
Normio-Yli-Junnila-Hagelberg, Heikkinen-Harikkala
Roloson, Vehanen

Kuitenkin Lukko meni jatkoon 4-1 voitoilla tästä parista. Kyllähän tässä kuitenkin mielestäni selkeästi isompi ero on materiaaleissa kun tämän päivän HIFK:llä ja Jokereilla. Päivän kunto ratkaisee. Tiukka ja tulinen sarja tulossa!
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jokerit pystyi tässä ottelussa nostamaan tasoaan niillä osa-alueilla missä ratkaisevat heikkoudet laskin omissa ennakko-analyyseissani. Lahti, Filppula ja Kilpeläinen kentällä ja ennen kaikkea tämän ottelun ratkaisevin tekijä eli valmennus vs. valmennus. Petu oli pistänyt joukkueen pelaamaan passiivisesti ilman paineistusta ja tulos oli kammottava. Shakki ja matti jokerivalmennukselle. Onnitelut Ilmalaan tämän iltaisesta. Jatketaan lauantaina.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aplodeeraan Jokereiden peliesitykselle. Aivan loistava, kurinalainen vieraspeli heiltä.

IFK:n peli taas... mitä tuosta voi sanoa? Täysin luokaton esitys riippumatta siitä, kuinka iso kiitos siitä kuuluu Jokereiden hienolle pelille. Ei tunnetta, ei agrea, ei vauhtia, ei laadukasta ja hallittua kiekollista peliä... Ei juuri mitään muuta kuin väkinäistä puskemista koko ottelussa. Tuli ihan mieleen alkukauden juhlapeli SaiPaa vastaan.

Launtaina uusi yritys.
 

Betoz

Jäsen
Vau, hieno taktinen voitto Jokereilta. HIFK:lta oli alkua lukuunottamatta eväät todella vähissä.

Lähtikö Petu väärällä tyylillä liikkeelle vai eikö joukkue vain yksinkertaisesti pystynyt toteuttamaan suunniteltua taktiikkaa? No, lauantaina jatkuu - katsotaan miten Petu vastaa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Onnittelut Jokereille voitosta. Olitte tänään parempia jostain syystä kaikessa. Kun HIFK ei saa edes maalipaikkoja, niin ei voi voittaa.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Huhhuh, täytyy myöntää, että en tähän uskonut! Radiosta pelin seurasin, joten pelillistä ilmettä en pahemmin pysty kommentoimaan. Ensimmäinen voitto takana ja pystyy taas hengittämään hieman helpommin. Tosin tämä ei taaskaan ratkaise mitään, viime kevään muistaa kaikki.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Eihän tuo Jokereiden esitys mitään erikoista tänään ollut, mutta vierasvoitto heti kärkeen on tietenkin hyvä asia tällaisessa pudotuspelisarjassa. Eniten lämmitti kuitenkin Teemu Teräväisen esitys uransa ensimmäisessä playoffs-ottelussaan. 0+2 on oikein hyvä tälle nuorelle lupaukselle, varsinkin tuo tilanteen pelaaminen kolmanteen maaliin oli hieno. Kilpeläiselle myös plussa siitä, ettei kasetti pettänyt totaalisesti. HIFK oli yllättävän vaisu ja toisessa erässä pahasti jyrän alla. Kolmannessa erässä HIFK ryhdistäytyi ja sille joka väittää että Jokerit passivoitui ja HIFK sai hallinnan pelkästään sen takia, sanon suoraan että haista paska! Tuomarit olivat ihan ok, poislukien täysin järjetön sormien välistä katsominen säälistä, kun Söderholm siirsi maalin ja lisäksi täysin ylimitoitettu jäähy Wirtaselle tuosta Ross The Bossin taklaamisesta.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jäätävää settiä Jokereilta ja HIFKin peli tylsytettiin täysin. Vielä kun parissa kohtaa kävi hiukan mäihä ja niin voittohan sieltä tuli. Kilpeläinen vei veskareiden koitoksen ekan erän ja vanhempi Granlund alkoi heräilemään kolmannessa erässä. Eiköhän tästäkin sarjasta vielä kunnon thrilleri saada aikaan.

On muuten aivan hemmetin hankala tilanne kun toinen ottaa 4-4 tilanteessa veskan pois. Lämsä olisi voinut siinä tilantessa teroittaa jengille että pitkiä ei kannata heittää. Siitähän se HIFKin ainokainenkin tuli.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Loistava peli meiltä, mutta pari tilannetta jäi mieleen ja olisi varmasti tullut enemmän keskusteltavaa, jos peli ei olisi ratkennut aijoissa. En ollut uskoa, että Söde pääsi ilman jäähyä siitä maalin siirrosta. Toinen oli taas Kousan selkään ajo, jossa tuomari oli alle metrin päässä muttei viheltänyt selvästä tilanteesta boxia. Onneksi noi eivät ratkaiseet peliä.

IFK tuntuu huikeasta materiaalistaan huolimatta olevan täysin yhden miehen joukkue. Granlund pelasi kolmannessa erässä varmasti enemmän kuin kahdessa ensimmäisessä yhteensä ja hänen mukanaan IFK joko häviää tai voittaa tämän sarjan.
 

Latenight

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eihän tuo Jokereiden esitys mitään erikoista tänään ollut, mutta vierasvoitto heti kärkeen on tietenkin hyvä asia tällaisessa pudotuspelisarjassa. Eniten lämmitti kuitenkin Teemu Teräväisen esitys uransa ensimmäisessä playoffs-ottelussaan. 0+2 on oikein hyvä tälle nuorelle lupaukselle, varsinkin tuo tilanteen pelaaminen kolmanteen maaliin oli hieno. Kilpeläiselle myös plussa siitä, ettei kasetti pettänyt totaalisesti. HIFK oli yllättävän vaisu ja toisessa erässä pahasti jyrän alla. Kolmannessa erässä HIFK ryhdistäytyi ja sille joka väittää että Jokerit passivoitui ja HIFK sai hallinnan pelkästään sen takia, sanon suoraan että haista paska! Tuomarit olivat ihan ok, poislukien täysin järjetön sormien välistä katsominen säälistä, kun Söderholm siirsi maalin ja lisäksi täysin ylimitoitettu jäähy Wirtaselle tuosta Ross The Bossin taklaamisesta.

Taisi kyllä Maali siirtää Södeä siinä tilanteessa ;)

Jokerit pelasi kyllä todella tasapainoisen ottelun ja voitti ansaitusti.
 

hellcop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers
Hallilta on kotiuduttu ja fiilis on mahtava. Pahinta pelättiin ja kotiin lähdetään voitto plakkarissa - mahtavaa! Isot plussat lähtee täältä Filppulalle, Lahdelle, Kilpeläiselle ja Dehnerille.

Isot lampaanperseet Paskansyöjän ekan ja tokan erän sumputustaktiikalle. Toivoin, että Jokerit olisi jossain vaiheessa 1-2 erää jäänyt kiekon kanssa oman maalin taa Flyersin tyyliin. Kauankohan Levonen olisi antanut miesten seistä paikallaan? Kotipeli, jossa HIFK seisoo siniviivalla odottaen vastustajan ensimmäistä liikettä.. Hienoa brändilätkää - tätä kotiyleisö varmasti odottaa! Myös linjurien arpominen ja kalastelu aloituksissa oli jotain huvittavan ja säälittävän rajamailta.

Tästä on hyvä jatkaa, lauantaina isompaa vaihdetta silmään ja otteluvoitot kahteen nollaan.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
IFK tuntuu huikeasta materiaalistaan huolimatta olevan täysin yhden miehen joukkue. Granlund pelasi kolmannessa erässä varmasti enemmän kuin kahdessa ensimmäisessä yhteensä ja hänen mukanaan IFK joko häviää tai voittaa tämän sarjan.

HIFK pelaa jostain syystä paljon paremmin ilman vanhempaa Granlundia, ei kyllä ymmärrä. Paskan syksyn jälkeen HIFK pelasi hyvin sen ajan kun Granlund oli nuorten kisoissa, MG:n palattua kisoista oli taas muistaakseni hieman heikompaa, kunnes sitten MG:n saatua flunssan HIFK pelasi taas koko loppurunkosarjan hyvin MG:n ollessa poissa. Nyt taas MG:n palattua peli oli heikompaa.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Avausottelu oli kuin toisinto viime kauden avauksesta. Jokereilla karmea kilppari päällä ja HIFK hakkaa päätä seinään, joskin tänä vuonna rynnistys oli IFK:n puolelta heikko. Ei siinä mitään, lauantaina jatketaan ja kuten jo useasti sanottu, ei tämä avausottelun merkitys ole kovinkaan suuri tässä sarjassa. Uskon HIFK:n hakevan lauantaina voiton Hartwallilta. Jokerit lähtee varmasti kotihallissa pelaamaan hyökkäysvoittoisemmin ja se on IFK:lle vain hyvä asia. Tämän kilpparipuolustuksen kanssa kun rimpuiltiin viime kaudellakin jo niin saatanasti.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
HIFK pelaa jostain syystä paljon paremmin ilman vanhempaa Granlundia, ei kyllä ymmärrä. Paskan syksyn jälkeen HIFK pelasi hyvin sen ajan kun Granlund oli nuorten kisoissa, MG:n palattua kisoista oli taas muistaakseni hieman heikompaa, kunnes sitten MG:n saatua flunssan HIFK pelasi taas koko loppurunkosarjan hyvin MG:n ollessa poissa. Nyt taas MG:n palattua peli oli heikompaa.

Eikös tämä ole aika perinteisestä joukkuelajeissa, joissa yhdestä on tullut "liian" suuri. Enkä tarkoita tätä missään nimessä Miken huonoutena, päin vastoin. Muu IFK-jengi vaan siirtää vastuun yksin hänelle. Tänäänkään ei olisi tuota ainuttakaan maalia tullut ilman häntä.
 

Kynäilijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Isot lampaanperseet Paskansyöjän ekan ja tokan erän sumputustaktiikalle.

Voitoista pelataan ja Jokerien kannalta niin kauan ei ole hätää kun tämä taktiikka HIFK:lla jatkuu. Jokerit ovat kusessa silloin kun vastustaja karvaa aktiivisesti kahdella hyökkääjällä, jolloin peliä ei saada paineessa auki vaan alkaa se monta kertaa kauden aikana nähty roiskiminen.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Keskialueen trapin ja ensisijaisesti tiukan puolustuspelin kautta pelaamisen myönnän, mutta ei Jokereiden takitiikka missään nimessä kilpikonna ollut. Tai sitten mä en tiedä tarkalleen mitä kilpikonnan pelaaminen tarkoittaa. Miellän sen siksi pelityyliksi jolla Jokerit oli liikkeellä viime kevään playoffeissa, parhaimpana esimerkkinä ensimmäinen peli, jossa laukaukset olivat HIFK:lle 59-29, torjunnat 23-39, mutta Jokerit voitti tehtyään suunnilleen ainoasta vaarallisesta paikastaan maalin ja Lasakin pelattua likimain täydellisen ottelun. Nyt Jokerit oli erityisesti toisessa erässä suvereenisti parempi jokaisella osa-alueella, karvasi korkealta ihan loppua lukuunottamatta, loi selvästi enemmän vaarallisia maalipaikkoja ja voitti pelitapahtumiin nähden täysin ansaitusti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös