To 21.9.2006 Jokerit-Pelicans

  • 9 255
  • 61

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
juhana kirjoitti:
Mistäs Pelicansin paha ärsyttäjä Leo Komarov sai 10 minuuttia? Voisiko joku paikalla olleista kertoa tarkemmin...

Komarov soitti suutaan koko kolmannen erän kentällä ollessaan vähän joka asiasta. Lopulta Toivola ilmeisesti kyllästyi pojan päänaukomiseen ja heitti kädet lanteille.
 

Elrith

Jäsen
Suosikkijoukkue
On vain Jokerit
Kompataan aikaisempia otteluraportoijia; vähän puiseva matsi. Tuomaria täytyy kommentoida sen verran, että Terolla oli tänään ihan oma linja. Tuomarointi muistutti aiempien kausien SM-liigaa; välillä saa kahvata, välillä ei. Penaltit tuli taas vähän noppaa heittämällä, ja aika monta kertaa katsoi vierestä kamppeja ja kahvoja, mutta aina välillä sitten intoutui viheltämään. Aika linjatonta.

Iso plussa Koivistolle! Miehekkäitä niittejä jakoi. Samoin oli hienoa nähdä että Riksman puolustaa maaliaan. Jyrki Louhi tosiaan oli vieläkin aivan turha. OK, pelaa ihan hyvää alivoimaa, mutta siinä se sitten vähän onkin. Pakan ketjun hyökkäyspään tilanteissa Louhi lähinnä tyhmäilee. Tarvitseeko tällaisia pelaajia rahdata Ilmalaan landelta asti? Eikö vaikka Kuki olisi voinut pelata tuota paikkaa tms.? Ei ymmärrä.

Siinäkin olen muiden kanssa aivan samaa mieltä, että hyökkäys on pelottavan paljon Hirson varassa. Rita ei vieläkään ole varsinainen snaipperi, ja Pete taitaa olla siihen hommaan jo vähän liian vanha. Ketju toimii kyllä hyvin, mutta tänäänkin vastasi Jokerien koko hyökkäystehosta. Stapletonin ketju pelaa ihan OK, mutta ei oikein kelpaa kakkosketjuksi. Hyökkäys on liian kapea!
 

jpp

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManU
Elrith kirjoitti:
Tuomaria täytyy kommentoida sen verran, että Terolla oli tänään ihan oma linja. Tuomarointi muistutti aiempien kausien SM-liigaa; välillä saa kahvata, välillä ei. Penaltit tuli taas vähän noppaa heittämällä, ja aika monta kertaa katsoi vierestä kamppeja ja kahvoja, mutta aina välillä sitten intoutui viheltämään. Aika linjatonta.

Tätä katselin itsekin, että oli ikään kuin miksattu uutta ja vanhaa, kun pari kertaa lähti uuden käytännön mukaisesti mutta viheltämättä jääneisiin tilanteisiin verrattuna heppoisesti ja välillä uusien ja vanhojen linjausten mukaan rangaistava kamppi jäi puhaltamatta. En sitten tiedä oliko tämä linjattomuutta vai yhden tuomarin systeemin ongelma eli Toivola ei yksinkertaisesti juuri sillä hetkellä katsonut sinne. Tämä olisi aika erikoista sikäli, että nämä läpi menneet rikkeet kohdistuivat kiekolliseen.

Iso plussa Koivistolle! Miehekkäitä niittejä jakoi. Samoin oli hienoa nähdä että Riksman puolustaa maaliaan. Jyrki Louhi tosiaan oli vieläkin aivan turha. OK, pelaa ihan hyvää alivoimaa, mutta siinä se sitten vähän onkin.

Koivisto oli kyllä jälleen pirteä ja energinen. Louhesta on moneen kertaan sanottu, että runkosarjassa on aika yössä mutta syttyy pleijareissa ja iskee tärkeitä maaleja likaisen duunin lisäksi. Toivotaan ja uskotaan, että myös ensi keväänä.

Siinäkin olen muiden kanssa aivan samaa mieltä, että hyökkäys on pelottavan paljon Hirson varassa. Rita ei vieläkään ole varsinainen snaipperi, ja Pete taitaa olla siihen hommaan jo vähän liian vanha. Ketju toimii kyllä hyvin, mutta tänäänkin vastasi Jokerien koko hyökkäystehosta. Stapletonin ketju pelaa ihan OK, mutta ei oikein kelpaa kakkosketjuksi. Hyökkäys on liian kapea!

Ei muut ketjut tosiaan monta kontrolloitua vaarallista hyökkäystä aikaan saaneet. Rita teki toki hienon maalin ja punnersi pari kertaa röyhkeästi luukulle, mutta vieläkin enemmän olisi voinut näkyä ja haastaa Pelicans-pakkeja. Varis pääsi kolmannessa erässä puolittain läpi ja tuntui kuin ottelu olisi laitettu hidastukselle, sen verran verkkainen oli startti. Kyllähän Petellä pelisilmää löytyy ja lähietäisyydeltä iskee maaleja, mutta liike on verkkaista. Onneksi ei mitään tusinaukkoa tarvitse paniikissa kuitenkaan hommata, mutta pari laatuhyökkääjää tarvitaan koko kautta ajatellen.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Muutama kommentti vierasjoukkueen kantilta.

Jokerit oli pelin hallitseva joukkue. Pelicans sai juonesta kiinni kolmannessa erässä, mutta hallinta oli lähinnä muodollista. Muuta hyvä maalipaikka luotiin, mutta niissä ei viimeistely onnistunut. Pisteen maksoi Pelicansin viimeisin 4 minuutin muniin puhaltelu ja pisteen "varmistelu". Liike loppui kokonaan.

Saton vaihto oli ehkä vähän Nupemainen veto, mutta näin jälkikäteen ajateltuna numerot pysyivät ehkä siksi tasaisina. Jokereiden toinen maali menee suoraan Saton piikkiin vaikka ylivoilla olikin tehty. Sato ei hirveästi arvostanut maalivahdinvaihtoa. Niemi pelasi ok pelin.

Pelsujen peliä vaivaa edelleen vauhdin ja suoraviivaisuuden puute. Hyökkäyksiin lähdöissä ei ole vauhtia ja eilen homma kilpistyi vielä Jokereiden hyvään keskialueen jäädyttämiseen. Koivunen-Jantunen-Saarinen ketjua voisi hieman sekoitella ja nostaa Tupe Jantusen tilalle eli laittaa viime kauden tehoketju takaisin yhteen. Tupe oli taas hyvällä pelipäällä.

Pelissä nähtiin mukavasti taklauksia ja siitä pisteet Terolle.

Pisteen menetys toki harmittaa, mutta Jokerit oli kyllä parempi.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Mä en oikeen ymmärrä, että mikä joidenkin mielestä sai Pelicansin pelistä hyvän näköistä. Sekä jatkiksen ottelurapparin, että muutaman matsi kommentin perusteella Pelsut olis pelannu hyvin? Pelsut pelas ok ekat ja vikat 10 min. Tämäkin johtui lähinnä Jokereiden jäähyistä. Muuten Kaanilauma oli kyllä hukassa aika totaalisesti.

Maalipaikat syntyivät lähinnä muutamasta Jokereiden sijoittumis-/merkkausvirheistä, jotka Juuso sitten seivasi. Saahan sitä kiekkoa syötellä keskialueella, mutta ei se mihinkään johtanut Pelicansin osalta.

Ei ollu Jokerit eileen mikään loistopeliä esittänyt porukka, mutta huomattavasti varmampi kuin Pelsut. IMHO.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Raibe kirjoitti:
Pelsut pelas ok ekat ja vikat 10 min. Tämäkin johtui lähinnä Jokereiden jäähyistä. Muuten Kaanilauma oli kyllä hukassa aika totaalisesti.
Se on sitten kai laskettava Pelicansin kunniaksi, että vaikka joukkue on täysin hukassa 40 minuuttia pelissä, sarjajohtaja ei silti saa tehtyä tuona aikana kuin kaksi ylivoimamaalia, itse asiassa yhden (ajassa 10:30).

Maalipaikat syntyivät lähinnä muutamasta Jokereiden sijoittumis-/merkkausvirheistä, jotka Juuso sitten seivasi.

Nykykiekossa paikat tulevat yleensä vastustajan virheistä. Lähes jokaista maalipaikkaa edeltää jonkin tasoinen virhe. Sinänsä en pidä tuota minään ihmeenä. Jokereiden kaikki maalit tulivat Pelicansin virheistä eilen.

En tässä puolustele Pelicansin esityksiä. Aravirtakaan ei ollut täysin tyytyväinen otteisiin, joten kuinka minä voisin ollakaan radion välityksellä peliä seuranneena. Kommentit tasoa "täysin hukassa" ovat silti kaiken järjen mukaan rajusti liioiteltuja. Piste oli hyvin lähellä kuitenkin, eikä se tule koskaan täysin umpisurkealla esityksellä.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Eilisestä pelistä jäi mieleen.

Jokerien yv:n KÄDETTÖMYYS HERÄÄ VIRMANEN. Ainoastaan Hirso pystyy luomaan paikkoja. Jokerit pelaa hyvin joukkueena vaikka tosiaan paikkojen luominen työn ja tuskan takana. Kun katselee laiturien maalimääriä esim Valtonen,Koivisto,Andersson,Louhi on kaikilla pyöreä nolla sarakkeessa.
Puolustuspää on tasainen eikä enää tarvitse hirveästi pelätä kun esim Kalteva ja Latvala ovat kentällä ja Latvala esitti hienon kankku taklauksen.

Pelikaaneista pisti silmään liimalapa Salmela joka ego on kasvanut 100% viime kaudesta. Hyvä homma että kaveri kehittyy mutta hieman voisi kiekkoa lainailla.Kuitenkin on todella hienoa katsoa pelaajaa joka todella ahmii itselleen vastuuta.
Komarov joka mussutti eka vaihdosta alkaen oikeastaan muistuttaa aika paljon Santeri Heiskasta.

Olli Korkeavuori on kentän huonoin. Kaveri oli joka vaihdossa aivan lirissä ja liike oli välillä kammottavaa.
Kaiken kaikkiaan olisi Pelsut ainakin pinnan ansainneet mutta kun ei niin ei.
 

Birdhead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Manchester City, Manchester Phoenix.
Taisihan joku narripelaajakin kommentoida matsin jälkeen että hätää oltiin kärsimässä. Onnittelut narrilaumalle voitosta.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
laituri kirjoitti:
Koivunen-Jantunen-Saarinen ketjua voisi hieman sekoitella ja nostaa Tupe Jantusen tilalle eli laittaa viime kauden tehoketju takaisin yhteen. Tupe oli taas hyvällä pelipäällä.

Hyvin olit jyvällä, sillä huomiseen otteluun Santavuori ja Jantunen vaihtavat paikkoja Pelicansin sivujen ennakon mukaan. Tämä on minunkin mielestä hyvä kokeilu, sillä parhaimmalla mahdollisella tavalla Bobin ketjun peli ei ole sarjapeleissä kulkenut.
 

Fläppis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Raibe kirjoitti:
Mä en oikeen ymmärrä, että mikä joidenkin mielestä sai Pelicansin pelistä hyvän näköistä. Sekä jatkiksen ottelurapparin, että muutaman matsi kommentin perusteella Pelsut olis pelannu hyvin? Pelsut pelas ok ekat ja vikat 10 min. Tämäkin johtui lähinnä Jokereiden jäähyistä. Muuten Kaanilauma oli kyllä hukassa aika totaalisesti.

Kyllä sen voi mun mielestä laskea ihan kelpo suoritukseksi, kun pelkkiä voittoja napsineen Jokereiden sijasta peliä vei enimmäkseen Pelicans.

Alku oli mielestäni hienoista Pelicansin hallintaa mutta kääntyi nopeasti Jokereiden hallinnaksi. Harva on maininnut mitään toisesta erästä. Mielestäni selkeästi Pelicansin erä ja on suorastaan ihme ettei kiekko lukuisista tilanteista maaliin päätynyt. Kolmannessa erässä Pelicans jatkoi siitä mihin jäi ja tasoitukseen asti hallitsi tapahtumia. Tämän jälkeen Jokerit otti ohjat (ehkä osittain Pelicansin turhan 1 pisteen varmistelun takia) ja sai lopussa tehtyä todella kauniin voittomaalin.

Tappiosta huolimatta jäi erittäin positiivinen fiilis matsista ja tällä kaudella sitten ehkä lopulta taas pleijareihin?

Ja vielä onnittelut Jokereille Hirson kaappaamisesta. Siinä on semmoinen pistekone mistä on iloa varmasti koko kaudelle!

P.S. Jos on tuomarilinja nykyään sitä, että melkein jokaisesta hipaisusta pilli soi niin vielä alempana ollaan Jokereiden fanikatsomossa. Jokainen äärimmäisen ohut kontakti aiheutti hirveän mylvinnän ja jäähyn vaatimisen. Kuuluuko asiaan vai syökö vähän tehoa tuossa muodossa??
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös