To 20.12.2012 HPK-Ilves

  • 6 337
  • 28

Rolli92

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Koska kiviäkin näköjään kiinostaa tämä joulunaluspeli, jatkan putkeani ja avaan ketjun.
HPK Tänään:

Sallinen-Viitaluoma-Fehr
Santavuori-Vänttinen-Miettinen
Luomala-Kiilholma-Piispanen
Aarnio-Paajanen Rendulic

Spang Tuominen
Tuulola-Mielonen
Grönholm-Larsson

Järvinen jatkaa maalilla

Ipa tänään:
Paille-Talbot-Sointu
Korhonen-Kantola-Laakkonen
Rajamäki-Keränen-Niinimäki
Huhtala-Kokkala-Kivimäki

Koistinen-Jokipakka
Peltola-Järventie
Tukio-Mäkinen

Kolppanen tuuraa ruotsalaista

Maalivahtiosastolla kerhon etu, vaan niin piti olla tiistaina pelsujakin vastaan, takkiin tuli silti.
Laakkonen jännä nähdä hämeenlinnassa, tosin ei se tässä kauden vaiheessa vielä pisteitä tee.

Tänä iltana olisi kiva taas kivuta kuuden sakkiin. Tietysti perus 2-2 vois olla tulosvetoon aika hyvä heitto, näin kun hämeenlinnassa pelataan. Tai ihan vaan ristille 4.80 kertoimelle, ei oikeastaan yllättäisi taas yks rankkarikisa.
 
Suosikkijoukkue
Bruins
Jaa niin tämmönenkin on tänään.

Luulen että tänään käy niin että Ipa yllättää kaikki ja tekee jopa 3 maalia. Kerho voi tehdä enemmän ja varmaan tekeekin koska Ipan vieraspelaaminen. Tosin Kolppanen on ihan mainio maalivahti ja tuossa en näe kerholla juurikaan etua, mutta Fehr ja Viitaluoma tekevät ratkaisuosastolla jo paljon eroa, joten pisteet jää kotio tuloksella 4-3 jatkoajalla.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kerholle 3-0. Jokohan matsista olisi sanottu kaikki oleellinen?
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Kerholle 3-0. Jokohan matsista olisi sanottu kaikki oleellinen?

Tuossa kyllä suunnilleen kaikki, mutta koitetaan paikalla olleena pistää muutama viiru:

-Yhtä ihmeellinen ulosajo kuin Pelicans-HPK pelissä. Pienempikin rangaistus noista riittäisi. Nykyään kannattaa taklauksen jälkeen jäädä makaamaan, ei hyvä.
-Kerhon alivoima oli ehdottomasti pelin parasta antia.
-Rendulicin pelikirjaan ei syöttäminen kuulu. Jos noin itsekkäästi pelaa, niin niistä paikoista voisi alkaa tekemään. Tänään Bornalla oli ainakin kolme maalipaikkaa.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Kolme pientä sanaa: Täydellisen Kuvottavaa Paskaa

Ensimmäisen erän alku näytti siltä, että pelistä saattaisi tulla jotain. Sitten pari tuomiota, joista olin valmis kiroamaan dumarit alimpaan helvettiin; Talbot & Kivimäki. Aivan turhaan, sillä ei Ilves näihin kaatunut, vaan omaan saatanalliseen surkeuteensa.

Jos Kerho oli syyskauden peleihinsä nähden paska, niin Ilves oli pahin mahdollinen veriripuli. Kentällä ei näkynyt pienintäkään sydäntä, intohimoa, tai yritystä. Tekisi mieleni haistattaa rakastamalleni seuralle kaikki mahdolliset pahat. Joku tilastonikkari on varmaan jaksanut pysyä hereillä kirjatakseen kaikki Ilveksen maalintekopaikat - niitä ei voi kerta kaikkiaan olla viittä enempää.

Positiivarihengessä pitää sentään mainita Kolppanen, Järventie ja Rajamäki. Ensimainittu oli sanalla sanoen hyvä ja jälkimmäiset jaksoivat edes yrittää jotain.

Negatiivinen lista kattaakin sitten miltei koko loppujoukkueen, pakko kuitenkin nostaa lowlightit esiin:

Konsta on todellinen pelote, tarjoili tänäänkin ainakin viisi hyvää maalipaikkaa, kaikki Kerholle. Näppilä, Niemi?

Vieläköhän joku KHL-seura olisi valmis laittamaan muutaman ruplan tai vittu venäläisen lihapiirakan Koistisesta pöytään? Ei sitten mitään intohimoa peliä tai Ilvestä kohtaan. Aivan turha hahmo ja koko ajan kentällä.

Mieluummin yksi Marjamäki kuin viisi Laakkosta.

Että voikin kyrpiä näin katsella yhtä onnetonta jääkiekkopeliä.
 

Jinsui

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kerholle 3-0. Jokohan matsista olisi sanottu kaikki oleellinen?

Ei vielä, unohdit urhon kuvaajan hienon suorituksen Santavuoren rankkarissa.

Borna oli hyvä, toivoisi hiljalleen jo kaverille palkintoa tehojen muodossa.

edit. Meni taas maku koko peliin Kivimäen ulosajotuomioon. Ei vittu todellakaan näin.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Tulipa katsottua tuo Kivimäen ulosajo Maikkarin nettisivuilta ja tarviipa sanoa että kyllä oli heppoinen ulosajo. Puhdas taklaus, kädet alhaalla ja suoraan kylkeen. Jopa kakkonen tuosta olisi ollut vääryys. Mutta tätä se on kun pelaaja jää taklauksen jälkeen maihin niin todennäköistä on iso jäähy vastustajalle.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Voi vittu että vituttaa tollanen tuomarointi. Eihän Kivimäelle oikeasti voi kukaan itseänsä kunnioittava tuomari antaa rangaistusta tuosta tilanteesta? Itse en ainakaan voisi.

Jee me voitettiin. Hyvää Joulua kaikille.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kerho oli terävämpi ylivoimalla ja loi kokonaisuudessaan parempia maalipaikkoja. Lopputuloksen osalta ei täten jää jossiteltavaa.

Tuomarointi vei kuitenkin ottelulta parhaan terän. Ilveksen joukkueen useampikin runkopelaajaksi luokiteltava olisi kuitenkin kaikesta huolimatta pelannut nähdyn paskasti, joten tuomareistakaan ei saa kunnon syntipukkia.

Kolppanen, Järventie ja Rajamäki tulikin jo mainittua Ilveksen harvoina onnistujina ja siihen voi yhtyä. Talbot jakeli muutamia hyviä passeja, mutta siinä tämän panos tällä kertaa. Paille kärkkyi läpiajoja ja surffasi pelin ulkopuolella, eikä Soinnunkaan yritys tuottanut tulosta (toki painoi tuttuun malliin niska kyyryssä). Keränen katoaa täysin yössä leijuvien Laakkosen ja Niinimäen rinnalla. Kangasniemi ja Korhonen jatkoivat läpsyttelylinjalla.

Se pieni noste, joka saatiin aikaan ennen Izvestija-taukoa, katosi kovin nopeasti.

Onnittelut Turenkiin.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Tulipa katsottua tuo Kivimäen ulosajo Maikkarin nettisivuilta ja tarviipa sanoa että kyllä oli heppoinen ulosajo. Puhdas taklaus, kädet alhaalla ja suoraan kylkeen. Jopa kakkonen tuosta olisi ollut vääryys. Mutta tätä se on kun pelaaja jää taklauksen jälkeen maihin niin todennäköistä on iso jäähy vastustajalle.

Juurikin näin. Ei täytä törkeän taklauksen kriteereitä mitenkään, ei mitenkään. Jos kerhon mies ei olisi "jäänyt" maahan makaamaan niin tuosta ei olisi tullut jäähyä. Pää kyllä taitaa osua pleksiin, mutta ei Kivimäen taklauksen voimasta.
Joka pelissä on paljon kovempia ja "kovempia" taklauksia, jotka ovat täysin puhtaita. Mutta kohtahan liiga alkaa oleen ringettee jossa joka tilanteesta lentää äijää lasarettiin ja toiset ennen aikaiseen suihkuun.
Toivottavasti ei tuu lisäpelikieltoa. se nyt olisi ihan totaalinen muroihin kuseminen...
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Toivottavasti ei tuu lisäpelikieltoa. se nyt olisi ihan totaalinen muroihin kuseminen...
Ottaen huomioon, että edes kakkonen ko. tilanteesta olisi ollut ihan silkkaa montypythonia, lisärangaistukset olisivat jo liigankin mittapuulla jotain aivan uskomatonta paskaa. Kai nyt sen verran voi jopa twitter-juristiin ja tämän kanssakyräilijöihin luottaa, ettei yksikään valopää tai oman elämänsä otteluvalvoja keksi antaa Kivimäelle enää yhtään enempää kakkua. Täysi oikeus ja kohtuus oli sentään se, ettei Kerho ratkaissut ottelua ko. rangaistuksen aikana.

HPK:lta paska peli, Ilvekseltä vielä paskempi ja tuomareilta... no, niin, no.
 

TJ MACKEY

Jäsen
Mutta kohtahan liiga alkaa oleen ringettee jossa joka tilanteesta lentää äijää lasarettiin ja toiset ennen aikaiseen suihkuun.
Onneksi sentään fanit tunnistavat vielä nämä tilanteet, missä ei yksinkertaisesti ole mitään väärää. Sitten aletaan olla huolestuttavassa tilanteessa, kun fanit alkavat hyväksymään kyykistymiset ja filmaamiset, kuten Abidin ja Smolenakin tilanteissa. Liigan linja on ajamassa hienon pelin kadotukseen, jossa kontakteja on vähemmän kuin kaukalopallossa, siis oikeasti! Tuomareiden pelinluku on täysin nollatasoa ja pelin henki on vieras käsite. Pelolla odotellaan kevättä kun panokset kovenevat. Aivan saletisti jotkut joukkueet tulevat käyttämään hyväkseen nykyisiä sääntöjä.

HPK:n tekeminen on niin vaikeaa juuri nyt, että on hemmetin hyvä saada raavittua 3 pisteen voittoja kehnollakin pelillä.
 

Rolli92

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kuten seurantaketjussa totesin, tällä kaudella kaikki laidassa tapahtuneet taklaukset, joissa mies on jäänyt makaamaan joko oikeasti tuskissaan, ilmat pihalla, tai filmaten, on taklaaja taatusti lentänyt joka kerta boksiin, oli niitti puhdas tai ei.
Sen sijaan noita keskikentän päähänkohdistuneita teurastuksia on mennyt tuomareilta useampikin sivusuun. Sentakiahan niitä siellä neljä on että pitäisi oikeasti nähdä kaikki tilanteet. Vaan ei, joku näkee jotain sivusilmällä ja päättää että 5 tulee, joku joka on nähnyt paremmin kohauttaa vaan hartioita että anna mennä vaan...

No eipä se peli tuohonkaan vitoseen ratkennut. Mutta kyllähän tästä playoffeja ajatellen huolenaihetta saadaan, eiköhän jokaisesta joukkueesta tarpeen tullen löydy Christiano Ronaldoja, toisista järjestelmällisesti jokaisen taklauksen jälkeen, toisista satunnaisia yksilöitä.

Pakko sanoa Ilveksen AV:stä, että vaikka kerho sai luotua "vaan" 2 maalia yv:llä, niin aika helpon näköisesti sai heittää neliön läpi syöttöjä jopa useita kertoja putkeen. Näistä toki ainakin ensimmäinen maalikin sitten.

Rendulic hankki kyllä melko röyhkeästi itselleen tekopaikkoja, vielä kun osais tosiaan laukoa. Mielestäni pelasi myös Paajasen kanssa jokseenkin hyvin yhteen muutamaan otteeseen, vaikka joku valittelikin ettei syötä lainkaan. Mahtuiskohan ne ens kesäks kaksistaan sille samalle vanerille?

Kolmosketjusta ei tekisi mieli sanoa mitään, okei ne pyöritti pari kertaa kulmissa, mutta yleensä se sitten päättyi siihen että Piispanen oli kulmavääntäjänä ala-arvoinen. Ei kuulu sinne kulmiin pyörimään. Tosin en tiedä mihin muuallekkaan kuuluu.
 

valkosulka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Katsoin varmaan eri peliä kuin useimmat tässä ketjussa. No, ei se mitään.

Ekassa erässä Ilves tuli kovaa päälle. Kumpikin joukkue pelasi nopeaa pystysuunnan kääntökiekkoa. Ymmärrettävästi syöttöketjut eivät tällaisessa välttämättä ole kovin pitkiä. Oli ns. vauhtia ja vaarallisia tilanteita kummassakin päässä.

Taklaus selästä Larssoniin joka oli laidasta irti oli minusta jäähyn arvoinen. Kun mies näytti loukkaantuvan pään iskeytyessä ilmeisen kovaa laitaan, oli myös isompi rangaistus asiallinen ja linjassa sääntökirjan kanssa. Onneksi mies kuitenkin toipui ja palasi peliin 2. erässä. Ei syytä lisärangaistukseen.

Kerhon alivoima oli hyvää ja ylivoimat käytettiin auttavan tehokkasti hyväksi. Kolmannessa erässä myös Kerho piti enemmän kiekkoa eikä alkanut roiskimaan. Ehkä Ilves myös hieman väsyi koska aivan odotettua taistelua ei tällä kertaa loppupuolella tullut.

Kerho on maalinteon osalta vieläkin liikaa ykkösketjun varassa. Mm. Fehr tunkeutui hienosti tekopaikalle.

Mainittakoon vielä Petteri Sihvosen asiantuntevat analyysit Urpolla, johon jouduin tällä kertaa turvautumaan.
 

Ralph

Jäsen
Pelin taso oli heikkoa, mutta onhan tuota Kerhon ykkösketjua mukava katsella.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Olipahan melkoinen läpsyttely, enpä muista olleeni tällä kaudella kerhon kotimatsissa jossa tunnelma olisi ollut noin väsähtänyt. Tämä siis yleisesti koko hallissa, kentällä ja katsomossa. Itse peli oli melko kuraa, tuskin tästä tulee lapsenlapsille kerrottua. Borna saisi jo osua, sen verran hyvin kaveri kuitenkin yrittää. Tuomaroinnista en ala kitistä myöskään sen enempää, ihan nykyliigan mukainen naurettava kukkahattutuomio tuo ulosajo.

Mutta tuota jäässä pyörimistä en halua kerholta nähdä, hyi helvetti. Harvoja asioita inhoan niin paljon kuin tuota kiekkokaukalossa tapahtuvaa ämmämäistä pyöriskelyä, oli kyseessä kannattamani joukkue tai vastustelija. Erikseen sitten ne tilanteet kun oikeasti sattuu, kyllä sen huomaa. Tänään näin ei käynyt. Tällä viikolla olen todistanut paikanpäällä tätä kieriskelyä kahdesti, jättää kyllä oikeasti paskan maun suuhun kävi ottelussa muuten miten tahansa. Lampaanpersettä tästä etenkin omille.
 
Näissä ulosajoissa on liian helppo syyttää tuomareita. Otteluvalvoja kommentoi esimerkiksi 24.11. tapahtunutta Niemisen ja Tikkasen taklauksta ja siitä seurannutta ulosajoa näin:

"Pelin loputtua illan otteluvalvoja totesi Niemisen jäähyn menneen sääntöjen mukaisesti. Tätä tarkasteltiin jälleen kerran oikein sääntökirja kädessä. Jos vastustaja törmää rajusti laitaan kontaktin seurauksena ja loukkaa itsensä, on seurauksena automaattisesti viiden minuutin jäähy. Tämä ei riipu kontaktin tyypistä, totesi otteluvalvoja."

Sehän nyt olisi varsin erikoista tuomarointia, jos näistä ei sitten tulisikaan ulosajoa joka kerta, kun joku loukkaantuu. Jos kerran säännöissä sanotaa, että loukkaantuminen tarkoittaa automaattisesti viiden minuutin jäähyä, niin turha siinä on mitään tuomareita syytellä.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Taklaus selästä Larssoniin joka oli laidasta irti oli minusta jäähyn arvoinen. Kun mies näytti loukkaantuvan pään iskeytyessä ilmeisen kovaa laitaan, oli myös isompi rangaistus asiallinen ja linjassa sääntökirjan kanssa.

No, hyvä että saatiin edes joku, joka on tätä mieltä taklauksesta. Harvemmin sitä jää suu auki taklauksesta tulleen jäähyn jälkeen, mutta nyt niin kävi. Jäähy oli ihan täysi vitsi ja taklaus kaikkien mahdollisten sääntöjen mukainen. Kyllä tässä tulee suru puseroon jääkiekon puolesta, jos tähän mennään.

Lopputuloksen kannalta tosin ihan se ja sama. Kolmannen erän ehdin katsoa ja meinasin nukahtaa UrhoTV:n ääreen.

Onnea Kerholle voitosta.
 

Kyle

Jäsen
Sehän nyt olisi varsin erikoista tuomarointia, jos näistä ei sitten tulisikaan ulosajoa joka kerta, kun joku loukkaantuu. Jos kerran säännöissä sanotaa, että loukkaantuminen tarkoittaa automaattisesti viiden minuutin jäähyä, niin turha siinä on mitään tuomareita syytellä.

No entäs jos pelaaja ei loukkaannu, kuten tässä Kivimäki-Larsson tapauksessa? Kivimäki pihalle ja Larsson pyörittämään teknisesti puhtaan taklauksen jälkeen ylivoimaa. Kyllä tuomareiden pitää erottaa ottaako pelaaja happee/pistää värikynää vai loukkaantuuko oikeesti.

Sääntökirjassa on kyllä apinan kokonen aukko näiden taklausten varalta ja kyllähän se tuntuu että pelaajat sitä hyödyntävät kokoajan enemmän. Saa nähdä kuinka likaseksi pelit menee keväällä näiden taklausten vastaanottamis tilanteiden kanssa.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Pää kyllä taitaa osua pleksiin, mutta ei Kivimäen taklauksen voimasta.
? Huvikseenko se pleksiin päällään puski. No se hassuttelusta.

Itse tuomio aivan naurettava ja toivon hartaasti, että Larsson ei todellakaan tarkoituksella hakenut isoa rangaistusta, vaan sitten oikeasti puhallutti. Jossain vaiheessa oli puhetta, että Kerhossa tulee sakkoa jos filmaa. Toivottavasti tämä ei ole vain sanahelinää. Täysin puhdas taklaus ja tästä ulos, ääh.

Noin muuten erittäin tärkeä voitto Kerholle ja nyt sitten saatiin tehtyä 2-0 johtoasemassa maali. Helvetin hieno homma sinällään ja hyvin joukkue kasasi itseään tiistain pelleilyn jäljiltä.

Täytyy sen verran kuitenkin muistaa, että Kerholla on ykköspakki ollut todella kauan jo sivussa ja Saarinenkin hankittiin ykköspyssyksi ennen Fehrin tuloa. Kyllä se meidän joukkueessa tuntuu, vaikka totta kai muillakin on paljon loukkaantumisia.

Tuliko Järviselle edes hiki? Mites Laakkonen pelaili? Joku sitäkin meille himoitsi jossain vaiheessa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Saa nähdä kuinka likaseksi pelit menee keväällä näiden taklausten vastaanottamis tilanteiden kanssa.

joo, onneksi me ei pelata pleijareita (heh heh -tna, prkl)...

mutta siis pelottaa todella nähdä kun kevään pelijareissa jarkko ruutu (nimi muutettu) tekee kuolemaa laidassa hipasun jäljiltä ja ottelu ratkea ulosajoon.. ja tätä menoahan noin tossa tulee käymään.
 

Gerbiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
No entäs jos pelaaja ei loukkaannu, kuten tässä Kivimäki-Larsson tapauksessa? Kivimäki pihalle ja Larsson pyörittämään teknisesti puhtaan taklauksen jälkeen ylivoimaa. Kyllä tuomareiden pitää erottaa ottaako pelaaja happee/pistää värikynää vai loukkaantuuko oikeesti.

Sääntökirjassa on kyllä apinan kokonen aukko näiden taklausten varalta ja kyllähän se tuntuu että pelaajat sitä hyödyntävät kokoajan enemmän. Saa nähdä kuinka likaseksi pelit menee keväällä näiden taklausten vastaanottamis tilanteiden kanssa.

Joo näin ton taklauken livenä ja katselin sitä vielä jälkikäteen netistä, puhdas niitti! Tuomareilta on pilli lähtenyt käsistä, jos rikkeen takia joku loukkaantuu niin sitten pitäisi laittaa rikkoja pihalle, mutta jos ei ole rikettä niin ei sillon ketään pitäisi rangaista.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Tuomareilta on pilli lähtenyt käsistä, jos rikkeen takia joku loukkaantuu niin sitten pitäisi laittaa rikkoja pihalle, mutta jos ei ole rikettä niin ei sillon ketään pitäisi rangaista.
Ei tarttis ei. Paitsi minun mielestäni noita smolenakeja voisi pistää usemmankin kappaleen Siperiaan noista ilman pipiä kieriskelyistä. Euroopan fyysisin liiga on Euroopan suurin vitsi tällä hetkellä. Eikä tuomareiden vihjeettömyys auta tilannetta tippaakaan.
 

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Eikö sääntökirjaan voisi tehdä sellaisen päivityksen, että halutessaan antaa ison rangaistuksen päätuomarin pitäisi ottaa puhelinyhteys otteluvalvojaan, joka videolta tilanteen katsottuaan voisi taklauksen seurauksista välittämättä tuomita minkä tahansa rangaistuksen nollasta minuutista ulosajoon?

Kyllähän sokeatkin käyttää opaskoiraa eikä niitä hävetä yhtään.

Onnea HPK:lle voitosta. Meillä ei oikein kulje.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
"Ei osata maksaa voittamisen hintaa", sanoo Raimo Helminen pelin jälkeen. Nyt on kyllä ukko aika sekaisin. Ikävä sanoa suosikkipelaajasta, mutta valmentajana on kyllä aivan pihalla. Peli oli todennäköisesti kauheinta kuraa mitä olen ikinä Ilvekseltä nähnyt. Voipi jopa olla, että Raipe on Ilveksen historian surkein valmentaja. Mutta tähän täytyy sanoa se, että mies otti pestin liian aikaisin ja Raipen pitäisi myös käydä valmentajan tutkinto.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös