To 2.12.2010 KalPa-TPS

  • 6 754
  • 27

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aika nopsasti sai KalPan pitkät hyökkäykset TPS loppumaan kun iski mailaa kainaloon ja hiihti perässä joitakin metrejä.

Tämä on yksi asia mitä en ymmärrä tässä sarjassa. Ihan kuin jokaisesta pitkästä pyörityksestä pitää automaattisesti palkita jäähyllä? Ei pitkä pyöritys vastustajan päässä tarkoita sitä ettei puolustava joukkue voisi selvitä tilanteesta oikein keinoin. Hyvä puolustuspeli liigassa tuntuu olevan aina mallia vastustaja koukki vauhdin pois ja blokkasi kiekottomia? Aina sama virsi.

Itse pelissä KalPa ei varmaankaan ollut parhaimmillaan, mutta ei se ihan kuraltakaan näyttänyt. Viimeistely ja terävyys hyökkäysalueella jätti parantamisen varaa. Suurin ratkaiseva tekijä kuitenkin lepsuus puolustuspäässä ja se ettei molarilla ollut paras päivä. Olihan tuo Trabuccon maali helppo, mutta tulihan pari noista maaleista aika vapailta tonteilta. KalPasta kyllä pisti silmiin erittäin vahva liike ja muutoin pelaajien vahva kiekollinen osaaminen.

TPS pelasi hyvän vieraspelin ja pelaamisessa alkoi olla ideaa kuten moni todennutkin. Hyökkäyksissä tulee silti vielä ihme sekoilua ja huolellisuutta tarvitaan lisää. Vieläkin tulee käsittämättömän paljon kaikenlaista omien törmäilyä keskenään ja kiekon hukkaamista hyökkäysalueelta helpohkossa tilanteessa. Muutamia pahoja vastahyökkäyksiä ja niiden alkuja annettiin. Suuret virheet kuitenkin vältettiin hyvin ja oman pään paketti pysyi hyvin kasassa KalPan vahvoissa pyörityksissä. Maalinedusta hoidettiin hienosti. Viimeistelytehokkuus oli parasta A-luokkaa. Saman tapaan kuin viime keväällä. Engren maalissa oli erittäin varma ja voiton kivijalka. Parannettavaa jäi kuitenkin vielä paljon, mutta eteenpäin menoa oli.

Numerot mairittelevat tepsiä varsinkin tehtyjen osalta. Tuollaisella ehjällä puolustuspelillä tulisi normaalisti sellainen 1-3 voitto.
 

c'elysee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jaahas, taas Palloseura ollut ilmeisesti huono, mutta kotijoukkue vaan valitettavasti tällä kertaa vielä huonompi.
Kotijoukkue ei ollut mikään sysipaska, mutta Tepsi sai tällä kertaa sen vaan näyttämään huonommalta kuin oli. Siltä se silloin näyttää kun vieraspeli toimii. KalPa olisi alkusyksyn Tepsin kepittänyt tuolla pelillä 11-0, eikä kukaan puhuisi huonosta kotijoukkueesta. Fakta on nyt se, että TPS on tulossa. Jos trendi jatkuu, niin alta pois risut ja männynkävyt.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jaahas, taas Palloseura ollut ilmeisesti huono, mutta kotijoukkue vaan valitettavasti tällä kertaa vielä huonompi. Millään tavalla kotijoukkueen huonous ei voinut johtua TPS:n pelaamisesta, vaan ennemmin tuomareista tai jostain ihan muusta. TPS:llä kävi munkki kun tekivät niin helvetin taitavasti tonteistaan maalit, ja kotijoukkueen kulmassa pyöriminen ei nyt tällä kertaa vaan riittänyt. Engrenilläkin on käynyt näköjään tuuri kun on niin paljon torjunut, mutta KalPan pelaajien piikkiinhän tuokin ilmeisesti menee.

Vittu miten hienoa, samaa itkua sai kuulla lähes koko viime kauden, mutta mikäs siinä. Nordlund on ihan vitun kurko hyökkäyspäässä jatkuvasti, Engren on palannut ainakin lähelle viimevuotista tasoaan ja mikä tärkeintä, Palloseura ottaa pisteitä hyvään tahtiin. Jos tästä vielä säälipleijareihin kiivetään niin ai saatana, siellä on taas portit auki mihin vaan.
Näitä itkuhommeleita on aina kiva lukea. Me saatiin kestää samaa melkein neljä kautta putkeen ja mielelläni annan nyt tilaisuuden tullen samaa paskaa takaisin, etenkin Ilves-leiriin.

Mutta jos nyt palataan kuitenkin eiliseen peliin. TPS:n ensimmäinen erä oli todella huono. Puolustus oli koko ajan hukassa ja KalPalla oli saumat ratkaista peli jo ensimmäisessä erässä. Tilaa Tepsin päässä oli niin paljon, että pelistä katosi ne viimeisimmätkin suoraviivaisuuden rippeet kun yritettiin viedä kiekkoa repulla maaliin ( (c) Mikko Juntunen). Kun edes Kiiskisen upea veivailu ei tuottanut johtomaalia niin arvasin jo miten tässä käy. Tepsi iski paikoista maalit ja luonnollisesti paransi puolustuspeliään huimasti toiseen erään. KalPa sen sijaan tuli toiseen erään olettaen että vastustajan lepsuilu omassa päässä jatkuisi. Maalivahdillakaan ei tänään kiinniottohommelit onnistuneet ja pelaajat jostain kumman syystä ampuivat maalin ohi. Kysykääpä Mikko Juntuselta voiko silloin tulla maalihommeleita. Tuloshommelit on sitten tänään luettavissa lehdestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös