Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

To 19.1.2016 SKA Pietari - Jokerit

Viestiketju osiossa 'KHL' , aloittajana Sako, 19.01.2017 klo 17.55.

 1. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Tämä on juuri se palstatotuus joka mahdollistaa liioittelun. NHL:ää paljon katsovat tuskin allekirjoittavat näkemystä taktisesti köyhästä pelaamisesta. Taktisuus on vain toisenlaista kuin trappiin ja järjestelmällisiin rintamahyökkäyksiin perustuvassa ison kaukalon pelissä. Samoin isossa kaukalossa puuttuu yllätyksellisyyden mahdollisuus verrattuna NHL:ään. Ison kaukalon pelissä pystyy suurimman osan ajasta arvaamaan etukäteen mitä seuraavaksi tapahtuu. Pienessä kaukalossa vastaavaa kokee paljon vähemmän.

  Lainaus:
  Se, että väittää pienen kaukalon viehätyksen perustuvan vain kaksinkamppailuihin - edes vähän, siis - paljastaa sanojansa puolueellisuuden. NHL on mielestäni paljon monipuolisempaa jääkiekkoilua kuin KHL mutta siitä huolimatta kaikkein suurin viihtymisen aspekti on fanius. NHL on aina ollut ja on edelleen heittämällä maailman parasta jääkiekkoa, mutta silti olen viihtynyt vielä paremmin Jokereiden Liiga-matseissa. Pointti on se, että pelin taso ei yksin määritä edes lähelle sitä, miten viihdyttävä jääkiekko-ottelu voi olla.
   
 2. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  OT: mitään absoluuttista totuutta ei suinkaan ole. Paljon riippuu siitä, katsooko jääkiekkoa pelkästään valmentajien taktisena pelitapapelinä vai pelaajien pelinä. Paras toki on, jos katsoo molempina. Karkeasti ottaen leveä kaukalo + taitavat pelaajat korostaa myös pelitaktisia ratkaisuja, kapea kaukalo hieman enemmän myös vastaavien pelaajien yksilöllistä toimintaa. Merkittävää ei suinkaan ole kaukalon koko, vaan myös erilainen viivoitus. Tämä nostaa vielä enemmän yksilöitä esille ja ajaa joukkueita pelaamaan hyvin samalla tavalla. Niinpä NHL-pomot kannattavat leveämpää kaukaloa ja lukema oli muutaman vuoden takaisessa selvityksessä jotain 28-2. Leveys voisi olla 27 x 30, mutta tähän ei vanhoissa halleissa monista syistä johtuen voida mennä.
   
 3. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Narrien KHL-ajan on tullut pakollisena kylkiäisenä änäri ja tuo on mun mielipide, pastatotuuksien kanssa voit suksia hiihtämään. NHL on jääkiekon tyhmennetty versio maailman parhaimmilla pelaajilla.
   
 4. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Se on juurikin näin. Onhan siitäkin tosin ollut puhetta, että niissä halleissa joissa se on mahdollista, kaukaloa levennettäisiin, ja niissä muutamassa jossa ei voida, jäätäisiin nykyisiin mittoihin. Kyse on joka tapauksessa lopulta varsin pienestä erosta, ja viivoituspointti on erikseen hyvä huomio!

  edit. Tosin sanon, että NHL:ssä kaikki joukkueet eivät todellakaan pelaa samalla tavalla, eivät suinkaan. Jos vaikkapa katsoo Boltsin pelejä ja vertaa niitä Kingsin peleihin, meininki ja pelaamisen periaatteet ovat keskenään varsin erilaiset.

  Lainaus:
  Hmm, väärinkäsitys. Puhuin siis alkuperäisessä viestissäni palstatotuusmaisen puheenparren tapaisesta tavasta käsitellä asiaa. Olisi pitänyt laittaa se tuohon malliin edelliseenkin vastaukseen. Joka tapauksessa keskiössä oli se liioittelu. Pienen kaukalon lainalaisuuksia liioitellaan mielestäni hyvin paljon eikä sen suomia etuja peliin käsitellä (ainakaan Suomessa) riittävästi, tai ainakaan riittävän monista näkökulmista.

  Lainaus:
  Jännä, miten asiat voi nähdä eri lailla. Mun mielestäni nimittäin NHL on nimenomaan se älykkään jääkiekkoilun aste siinä missä ison kaukalon lentokenttäjääkiekko on hidastettu ja dumbed-down versio samasta pelistä.
   
 5. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Enpä tästä ollutkaan toista mieltä. Pelitapaeroja on edelleen ja olen niitä joukkueittain käynyt läpi pelitapaketjuissa. Mutta kun peli on nopeutunut, pelaajat suurentuneet ja ovat aiempaa painavampia ja viivoitus on viimeisen muutoksen jälkeen se mikä nyt on, tämä kaikki typistää pelitavan eroja. Silti edelleen näkee otteluita, joissa pelataan sekä kiekkokontrollia että pystyä. Eikä vain otteluita, vaan eriä saman ottelun sisällä.

  Pointti on siinä, että kaiketi metrin leveämpi kaukalo olisi nyt eduksi pelille.
   
 6. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  NHL:n piirissä huhut on puhuneet 1,5 metristä. Max 2m olisi hyvä parannus NHLään. Tuskin kuitenkaan tulee.