To 17.11.2016 Tappara - JYP

  • 5 004
  • 46

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Voi perkele että tuo Tappara on niljakas, iljettävä joukkue. Ei edes pelaa erityisen hyvin, mutta tekee aina tuurilla ja taidolla ne tarvittavat maalit, joilla voitto jää Tapparalle. Hyi.

JYPiltä miehekäs esitys. Ensimmäinen Tapparan maali oli sellainen onnekas pomppu, ettei siitä voi syyttää ketään. Toinenkin pomppi pakin jaloista tekopaikkaan, joten siitäkin on hankala ketään syyttää. Tapparan tasoituksenkin jälkeen taisteltiin miehekkäästi ja jatkoajalla oli paikkoja ratkaista ottelu.

Vituttaa ihan armottomasti, että tuo niljakas, ärsyttävä ja maailman vittumaisin joukkue vei taas voiton. Paljon mukavampi hävitä joukkueelle, joka vie peliä alusta loppuun. Ei edes harmita JYPin tappio niin paljon, kuin se että tappio tuli tällaisen esityksen jälkeen Tapparalle.

Olikos tämä nyt neljäs peli putkeen, kun Tappara voittaa tuurilla/vastustajan huonoutta. (Ilves ja Lukko sulivat huonouttaan ja HPK pelissäkin joidenkin mukaan oli vain tuuri mukana). 4. peli, kun Tappara tulee takaa voittoon (kahdesti toki jatkoilla), mutta takaa tultu kahdesti 2-0 asemasta ja kertaalleen 3-0 asemasta. Kova on rutiinin taso jengillä. Tavallaan jo faninakin toivoin tappiota tänään. Ehkä se herättäisi jengin tajuamaan, että pelata voi alusta asti.

Eipä pelistä sen enempää, kun tuli hieman sivusilmällä katseltua, mutta täytyy kyllä edelleen ihailla noita Haapalaa ja Savinaista. Huikea esimerkki siitä, mitä kovalla itsetunnolla varustetut virtuoosit saa aikaiseksi, kun takana on toimiva pelitapa, johon jengi nojaa. Järkyttävän kovaa tulosta tekevät ja antavat joka ilta mahdollisuuden voittoon, vaikka annettaisiinkin kaverille se pari eteen. ...ja olihan tuo voittomaali taas sellaista namuttelua, että oksat pois. Kaunista, kaunista. Tuossa tavallaan ymmärtää, miksi jotkut puhuvat jääkiekosta taiteena aina joskus...

E. @Kukko Hakamettän haalarilöylyt oli tänään, joten hallissa lieni poikkeuksellisen vahva opiskelija-edustus
 

Kukko

Jäsen
Lopputulos ei yllätä, mutta syy ei ole JYPin, vaan Tapparan. Sen sijaan yllätyin siitä, että JYP oli mielestäni pelillisesti Tapparaa parempi.
Pelillisesti parempi oli viimeksi myös HPK. Iän ikuinen laulu, voisi samat laulut kopioida HPK pelin ketjusta, kuin myös Lukko pelin jne. Lyhyesti siis pisteet merkkaa runkosarja peleistä. Se joka luulee Tapparan lähtevän playoff sarjan ensimmäiseen erään puhaltelemaan on pahasti väärässä. Runkosarjassa kunhan peli tukee pisteiden kertymistä ja minimoi loukkaantumis todennäköisyyden... Järkyttävintä on se, että tälläisellä muniinpuhaltelu taktiikalla voidaan oikeasti johtaa runkosarjaa. Asialla ei niinkään ole tekemistä Tapparan hyvyyden kanssa, vaan muiden ennakkon "huippujoukkueiden" totaalisen alisuorituksen kanssa. No varmasti moni nostaa kuitenkin vielä pelillistä tasoaan, joten eteenpäin...
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oli jo miehekäs esiintyminen JYPiltä. Kaksi erää käytännössä peli hallussa eikä mitään hätää. Vielä kun saatais se kolmas eräki jollain tapaa haltuun.
Positiivista oli että 2 ehjää erää ja kolmaskin melkein. Myös alivoima oli totutun hyvää. Myöskin Virtasen kerrankin ajoissa ottama aikalisä. Miinusta YV rentoilu paska kiekko, jälleen (HUOM. JÄLLEEN) kolmas erä turpaan ja kaveri tasoihin. Tuuria tai ei mutta nyt helvetti haloo koko joukkue.

Tapparan JA. maali aivan uskomattoman hieno ja onneksi olkoon kahdesta pisteestä!
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olikos tämä nyt neljäs peli putkeen, kun Tappara voittaa tuurilla/vastustajan huonoutta.

Aiemmin Tapparasta näki, että kirivaihde meni silmään ja osasi odottaa nousua. Tänään en sellaista nähnyt, vaan voi todella sanoa, että Tapparalla kävi tänään tuuri.

Pisteet kuitenki kelpaa aina. Yleisöä oli mukavasti.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Pelillisesti parempi oli viimeksi myös HPK. Iän ikuinen laulu, voisi samat laulut kopioida HPK pelin ketjusta, kuin myös Lukko pelin jne. Lyhyesti siis pisteet merkkaa runkosarja peleistä. Se joka luulee Tapparan lähtevän playoff sarjan ensimmäiseen erään puhaltelemaan on pahasti väärässä. Runkosarjassa kunhan peli tukee pisteiden kertymistä ja minimoi loukkaantumis todennäköisyyden...

Ja täällä vedettiin herne.

Lähinnä kanssaveli tarkoitti varmasti lähinnä sitä, että JYPin viime peleihin verraten (missä solmussa ja miten pelillisesti paska JYP on ollut), niin tänään oltiin kyllä hyviä. Alunperin olisin kuvitellut Tapparan vievän suvereenisti peliä. Ja niin, pelillisesti kyllä pisteet mielestäni olisi kuuluneet Jyväskylään, mutta tänään oli kyllä forttunatkin vastaan kaikilla tavoilla.. Onnea kuitenkin Tampereelle. Ehkä se pissa joskus vähän päästä tasoittuu..
 
Ehkä se herättäisi jengin tajuamaan, että pelata voi alusta asti.

Niinpä. Tavallaan aika hurjaa, että nykyinenkin suorittaminen näyttäisi riittävän varsin pitkälle.

Tapparan tehtävänä ei ole tarjota silmäkarkkia vierasjoukkueen faneille, vaan dieselöidä kasaan mukavaan runkosarjasijoitukseen oikeuttava määrä pisteitä. Ei se Korven Ranen poltetun maan taktiikkakaan ystäviä kerännyt.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Vaikka täällä negailin alkuun, niin kyllähän JYP pelasi tälle kaudelle varsin hyvää kiekkoa kaksi erää. Omissa toki oltiin kusessa aina kun siellä oltiin, mutta peli pyöri pääosin Tapparan päädyssä. Kolmannessa erässä tuttua peruuttelua, kun Tappara sai onnekkaasti kavennuksen ja taas tuttu laulu, kaveri tulee ohi.

Pelillisesti oltiin ehkä parempia, mutta edelleen samat ongelmat kuin aiemmin. Organisoidusti ei maalipaikoille päästy sitten millään, vaan peli ajautui sinne kulmiin. Meidänkin toinen maali oli aikamoinen roiskaisu minkä Hrachovina imaisi. Jatkoajalla oli paikkoja ottaa toinen piste, mutta ei käytetty paikkoja hyväksi. Vituttaa varsinkin tulos, mutta peli vitutti vähemmän kuin alkuun oletin.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Liigan pisteautomaatti ei pettänyt tänäänkään. Sinänsä liigan kärkijoukkeelta saatu piste pitäsi tyydyttää, mutta tapa millä se tuli, tekee mieli sanoa JYP voi haistaa p***an. Tuskinpa mikään valmentajanvaitokaan tuota mihinkään muuttaisi, joten oisko järkevintä pistää muutama pelaaja myyntiin,
 

Kukko

Jäsen
Ja täällä vedettiin herne.

Lähinnä kanssaveli tarkoitti varmasti lähinnä sitä, että JYPin viime peleihin verraten (missä solmussa ja miten pelillisesti paska JYP on ollut), niin tänään oltiin kyllä hyviä. Alunperin olisin kuvitellut Tapparan vievän suvereenisti peliä. Ja niin, pelillisesti kyllä pisteet mielestäni olisi kuuluneet Jyväskylään, mutta tänään oli kyllä forttunatkin vastaan kaikilla tavoilla.. Onnea kuitenkin Tampereelle. Ehkä se pissa joskus vähän päästä tasoittuu..

Voin varmistaa, että herne on kaukana nenästä. Yritän kertoa Tapparan "pelikirjasta" oivallusta, mikä saattaa selittää osan nyt nähtävästä pelillisestä jatkumosta. Mielestäni vaikka se 2p olisi hyvin voinut hyvin ansaitusti matkata tänään Jyväskylään. Tätä Tappara joukkuetta ja pelitaktiikkaa ei ole rakennettu voittamaan runkosarjaa. Taktiikka on rakennettu taistelemaan kotiedusta ja parantamaan pelipeliltä pudotuspeleissä. Myös kaikki työ on tähdätty siihen pudotuspeli vaiheeseen. Näin ollen monia Tappara faneja ei hirveästi harmittaisi, jos se rouva fortuna olisi vaikka välillä vähän vastaan. Viime aikoina se ei sitä ole ollut
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Olipahan matsi. Ennakkoon ajateltuna pisteenkin pitäisi lämmittää, mutta tapa, jolla ne kaksi muuta hävittiin, ei lämmitä.

Kaksi erää JYP vei kuin pässiä narussa, mutta siiten kävi niinkuin jotkut otteluseurannassa jo tiesivätkin. Onneksi oli lapulla.

Jäähyjen meneminen tasan yllätti - toinen joukkue oli selvästi vauhdikkaampi, mutta silti noin. Fyysisyyttä löytyi hienosti molemmilta.

Vainion avausmaalille peukku.

Hieno kasvojen pesy JYPiltä ennnen perinteistä kyykkäystä. Ehkä se tästä.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täytyy olla tyytyväinen kahteen ekaan erään ja pisteeseen sekä vierasjoukkueen peli-ilmeeseen pääosin. Tapparan kavennus tuli turhan aikaisessa vaiheessa, sen jälkeen asetelmat kääntyivät ja kotijoukkueen nimimiehet alkoivat erottua kaukalossa.

JYPiltä positiivinen esitys itselleni entuudestaan tuntemattomalta suuruudelta eli #41 Likola. Energistä ja ennakkoluulotonta peliä. Peukku myös Yonkmanille joka lopetti Repon pienet kukkoiluyritykset komealla töötillä.

Eikö Tapparalla muuten ole tuoreinta mestaruusviiriä hallin katossa vai tarvitsenko vain vahvemmat lasit?
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eipä tätä osaa oikein kuvailla. Välillä tuntuu, että hieman ansaitsemattomiakin pisteitä on ropissut Tapparan pussiin pitkin kautta. Toisaalta taas, taustalla on taatusti järkyttävä määrä työtä ja harjoittelua. Paikat pelaajilla jumissa, eivät joka ilta jaksa luistella vastustajia kumoon. Pisteisiin on riittänyt tauon jälkeen muutama hyvä erä. Tapparan onneksi Savinainen ja Haapala jatkavat liekehtimistään. Peltolakin osoittaa heräilemisen merkkejä tehopisteiden muodossa.

Takaa on tultu nyt neljästi putkeen ohitse (0-3 > 4-3 ja. Ilvestä vastaan, 2-0 > 4-5 Lukkoa vastaan, 1-0 > 1-2 HPK:ta vastaan, 0-2 > 3-2 ja JYP:a vastaan). Samaa mieltä nimimerkki @Kukon kanssa, että on Tapparalle onnikin hymyillyt viime aikoina. 10 pistettä näistä tauon jälkeisistä peleistä kerättynä. Muutama voisi olla vähemmänkin, eikä suuresta vääryydestä voitaisi puhua.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ihan turhaa höpöhöpöä on jotkut puheet ehjästä 60minuutin suorituksesta. Tappara todistaa illasta toiseen että 20 minuuttia riittää. 40 minuuttia voi säästää energiaa seuraavaan iltaan.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eikö Tapparalla muuten ole tuoreinta mestaruusviiriä hallin katossa vai tarvitsenko vain vahvemmat lasit?
Viiri on videokuution vieressä. Sama homma oli 2003 viirin kanssa. Kauden jälkeen siirrettiin vasta päätyyn muiden seuraksi.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Kumma juttu, miten Jypin kanssa on vaikeaa joka ainoa kerta. Tuo Jypin tänään jalkeille saama jengi oli varsin heppoinen, ja ennen peliä siksi ajattelinkin, että onhan tuon Jypin nyt kaaduttava. Joukkue ei ole mielestäni lähelläkään Dufvan / Ahon aikojen tasoa. No, kaatui mutta vasta vaikeimman kautta.

Raporttien perusteella kotijoukkue oli kaksi ensimmäistä erää heikko. Taas päästettiin vastustaja edelle ja käännettiin ottelu. Näin on nyt käynyt NELJÄ (!) matsia putkeen. Joku .con puolella hauskasti sanoikin, että Tappara ei vain osaa hävitä, vaikka yrittäisi...
 

Sassa Barkov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä ne jokka Tapparan pelejä on seurannut nyt nää viimeset viis menestyksekästä kautta, pitäs tietää että siä reenataa syksyt kovaa kevättä varten.Ei pysty vetää nyt 60minsaa täysillä.

Varmaan kaikki reenaa joo, mut tuntuu siltä että joka syksy saa lukee nää samat jutut että ei Tapparalla jalka riitä eikä hallita pelejä.

Joka syksy nää säälipleijariniput ja ennen vanhaa viä ipaki hehkutti että tää on meidän kausi kun oltiin maajoukkuetauolla edellä. Ohan nää marraskuun pisteetki tärkeitä, mutta tarkotus on vetää silläkin riskillä kovaa reeniä, vaikka häviöitä tulis, että keväällä jaksetaan.

Noi että Tapparan pitäs hävitä pelejä että tajuaa sen että pitää pelata paremmin, ihan höpö höpö juttuja. Ei toi kaunista ny oo, mutta väittäisin et ihan 100÷ taktiikan mukasta. Ja se että Tappara kairaa pisteitä tähän tahtiin tässä vaiheessa kautta, on pienoinen yllätys.

Edit. nii no pelistä ei oikeen oo mitää sanottavaa. hienon voittomaalin järkkäsi!
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
JYP oli hyvä, erittäin vaikeita vastuksia Tapparalle nämä jotka karvaa kovaa ja korkealta, aiheuttaa ropleemia, alkuun.
Tuttuakin tutumpi kaava toki Tapparalla aloittaa tosissaan vasta kolmannessa erässä. Välillä mietin, tekeekö ne sen tahallaan. Joku vuosi sitten oli teemana pelien voittaminen eri tavoilla. Voittoja sieltä kairataan nytkin, tyttärenikin tietää 0-2 tilanteessa että "kyllä ne tän silti voittaa".

Luoto pelasi hyvin, pelinumero toki aika korni. Kuuluisia kuuskaseja...
Rouhiainen myös jo melko varma. Elorinteen viivapeli ei vakuuta.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Huvittavaa, että Tapparan kannattajat kokevat, että heillä on jotain aihetta selittelyyn, kun joukkue porhaltaa voitosta voittoon ja tekee sen minimin, mitä vaaditaan. En sitten tiedä onko Tapparalla ihan järjetön määrä tuuria, vai järjetön määrä taitoa, mutta tuntuu että on ihan sama mitä Tappara tai vastustaja kaukalossa ottelun aikana tekee, niin Tappara sieltä voittajana poistuu.

Näkemieni pelien perusteella Tapparan ei tarvitse pelata edes 20min hyvin, kun pari minuuttia riittää. Aika paljon tosin tälläkin kaudella Tappara on muutaman tähtipelaajan varassa, joten loukkaantumisia kärjen osalta ei välttämättä hirveän hyvin kestäisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös