To 15.9.2011 HPK - TPS

  • 18 982
  • 64

Teddy_H

Jäsen
Suosikkijoukkue
T-73, Pantserfaust

Aika vaisu kuva jäi tuostakin. Keskuudesta tuntuisi puuttuvan se ajava voima joka saisi kannustuksen alkamaan. Innostusta tuntuisi olevan. C4:stä alkanut kannustus kantoi välillä hallin läpi ja G-pistekin innostui. Potentiaalia voisi olla.

Mitä itse peliin tulee niin aika sekavaa palloilua oli valtaosan ajasta. Kerhon pelaaminen oli huonoimmillaan sellaista mustaa sumua, josta ei oikein ottanut selvää mitä siellä yritettiin tehdä. Syöttöjen laatu ajoittain surkeaa, mistä seurauksena pelinrakentelun totaalinen sakkaaminen.

Mutta se niistä. Pelissä kun oli paljon hyvääkin. Järvinen oli maalilla hyvä. Maaleille ei oikein voinut mitään. Tokan olisi ehkä voinut ottaakin, mutta muuten ihan kelpo esiintyminen. Ripitti kolmannessa erässä tuomareita epäselvästä paitsiovihellyksestä - hämäläisessä huutomyrskyssä tuo kun kuului katsomoon saakka.

Kevyttä man-crushia kehkeytyi Alex Leavittiin. Joo, se on hidas ja vähän laiskan oloinen, mutta kun ne kädet ja maltti. Mihkään ei tuntunut kiirettä olevan, vaan rauhassa katsoi mitä tehdä ja sen jälkeen teki. Komeat tehot (2+1) liigadebyytissä.

TPS:stä erottui hyvässä ennen kaikkea KalPa-kaksikko Salo-Laakso. Ei näköjään jäänyt työmoraali Kuopioon. Pahassa sitten varsinkin Marko Anttila. Kroppa ihan jumissa ja pää vielä enemmän. Tekikö se mitään oikein koko pelissä?

Mäkkärin viime minuutin pellehypyille varauksetonta sentteriä. Urpo.
 

Axroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, S.Koivu
Se oli semmonen hämeenlinnan reissu.

Jos nyt jotain mitä päälimmäisenä jäi mieleen kirjoittelisi.

Schwarzilta karmee aloitus, ei jumalauta voi antaa noin paljon eteen. Ei pärjätä millekkään jengille, jos omiin menee tollasia. Tokaan erään tuli mies jo paljon varmemmin, mutta jos 20 ekaa minsaa pelaa jääpuikko perseessä, niin eihän siitä tuu mitään.

Sitten ne omissa sattuvat mokat, päälimmäisenä Palmrothin mahtiperseily 4-1 maaliin. Paineeton tilanne, oman maalin taakse menossa kiekon kanssa. Mitäs teet? Heität sokkona laidan kautta pompun maalin eteen! EI SAATANA! Vilttiin olisi mun mielestä joutanut, Virta oli erimieltä. Aihiota on, eli hyviäkin asioita, mutta paljon jäi petrattavaa.

Anttilasta sen verran, että jaksaa painaa 15-25sekkaa ja sitten on mehut ihan lopput. Taklasi kerran oikein rumasti selästä, noi ehdottomasti pois. Tuomareille myös pyyhkeitä, sen verran selkee tilanne oli, että boksin ois pitänyt kutsua.

No oli meillä omiakin paikkoja, Vahalahdella oli tilaisuus toisessa erässä pistää tyhjiin 3-2, mutta HPK:n kaveri ehti sen vedon torjumaan. Lopussa jotain kosmetiikka tolppaa sun muuta oli, mutta kyllä HPK voittonsa ansaitsi. Terävämpi joukkue, joka iski meidän virheistä. Pidettiin kiekkoa ja YV oli hyvää. Paljon petrattavaa, mutta eiköhän se tosta. Schwarz ottaa sen jääpuikon pois ja junnuvirheet jätetään sinne junnuille, niin kotona voi pisteisiin olla mahdollisuuksiakin.
 

kasipallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Illan ottelu tarjosi kokonaisuudessaan viihdyttävää kiekkoa, varsinkin aika karujen reenipelien jälkeen.

Nostan muutaman pelaajan esiin:

- Marko Luomala

Ykkösketjun näkyvin pelaaja. Paljon pakkien haastoa, fyysisyyttä ja tehot 1+1. Välillä vaikutti suorastaan pursuavan peli-iloa.

- Niko Nieminen

Raatoi kakkosketjussa, aiheutti paljon hämminkiä vastustajan pakeissa loppuun asti pelaamisellaan ja syötti pari maalia.

- Alex Leavitt

Varmaankin suurin tasonnostaja harjoituspeleistä. Pelasi tällä kertaa molemmissa päissä tehokkaasti. Näytti että joillekin lätkän peluu on vaan todella helppoa. Välillä vaikutti, että Risto Jalo on palannut kehiin.
 

M10

Jäsen
Todella positiivinen avaus kauteen! Mikään elämää suurempi lätkämatsi ei ollut kyseessä, mutta odotuksiin nähden varsin viihdyttävää kiekkoa. Ekassa erässä riitti tapahtumia ja tunnelmaa ihan kivasti, mikä oli tärkeä juttu kun yleisöä oli kuitenkin se vajaat 5000 paikalla.

Kerhon kahden ekan kentän peli oli täysin erinäköistä, mitä se oli niissä kolmessa näkemässäni harkkapelissä. Peli kulki ja luovuutta löytyi. Mistä tuollainen vire kaivettiin yht'äkkä esille?

Väitän, että Piispasen ekassa vaihdossa tekemä maali oli puoli ruokaa Kerholle, peli-ilolle ja yleisölle. Samanlainen byyri avausvaihdossa Kerhon verkkoon ja tiedä mikä olisi ollut ottelun lopputulos..

Kuten sanottu, ilahduttavinta tänään oli hyökkäyspeli ja maalipaikkojen luonti. Varsinkin Leavittin johtama kakkosvitja oli erinomaisessa vireessä. Voi luoja kun jatkaisivat edes lähelle tuolla tasolla tasaisesti illasta toiseen.

Luomalalle ja Barneylle super-tärkeät kauden avausmaalit. Näiltä herroilta odotetaan kuitenkin kenties eniten niitä maaleja.

Järvinen oli aika kiekkosateessa ajoittain, mutta torjui kiekot taidolla ja tuurillakin varsin hyvällä tasolla. Jos Järä pelaa noin läpi kauden, ei meillä ole mitään hätää tolppien välissä.

Pakeista edelleen Porseland yllättävän vaisu siihen nähden mihin odotukset ovat miehen kohdalla viime kauden perusteella nousseet. Ei huono peli missään tapauksessa häneltä. Pakistolta ihan 8- arvoinen suoritus tänään.

TPS oli vähän pettymys. Odotin ennakkokaavailujen perusteella ennen kaikkea vaarallisempaa joukkuetta, mutta ei se hyökkäysten luominen ihmeelliseltä näyttänyt. Plihal, Birner, Stone aika näkymättömiä. Tosiaan Schwartzelilta ei häävi kauden avaus, mutta ei TPS siihen kaatunut.

Mäkiaho oli Mäkiaho. Hyvin mukana parissa vaarallisessa tilanteessa. Kovia tarkkoja syöttöjä, mutta sitten muuten surffailua ja pari sukellusta. Alkaa ura olemaan ehtoopuolella. Tai no, on ollut jo Jukka Jalosen vikan SM-liiga kauden jälkeen.

Se Tuominen oli hyvä pakki kiekollisena, eikä tämä Mojtsiztchkaan hassumpi ilmestys. Näppärä pelaaminen TPS:n ekassa maalissa.

Viinanen on aina yhtä vittumainen. Niemiseltä muuten mahtava pommi Vittasmäkeen TPS-maalin kulmalla!
 

d2uce

Jäsen
Kiitti OPG

Kauhean kovat odotukset ei ole illan peliin ja oikeastaan aika välinpitämättömin ennakkofiiliksin hallille suuntaan. Maalivahtipeli ja erikoistilanteet isossa roolissa, toivottavasti tulee hyvä peli ja nähdään paljon maaleja.

Näillä lähdettiin ja sitten Ossi-Petteri Grönholm löi mailalla pleksiin HPK:n tullessa jäälle ja havahduin. Arsi "ei ole liigasentteriksi" Piispasen salamamaali nostikin sitten kiinnostuksen SM-Liigaa kohtaan taas lähes ennalleen.

Onnistumisia tuli ensimmäisessä pelissä juuri oikeille pelaajille: Järvinen, Leavitt, Barney ja Luomala. Haluan kuitenkin nostaa yhden pelaajan tämän poppoon ulkopuolelta esiin: Niko Nieminen oli huikea. Luistin liikkui todella hyvin - saattoi toki vain näyttää siltä, kun ketjukaverit eivät mitään pikakiitureita ole - paiski paljon duunia ja pelasi fyysisesti. Tulee olemaan jälleen todella tärkeä palanen HPK:n hyökkäystä.

Joukkueessa on sellaista pihapelimäistä taituruutta Leavittilla, Piispasella ja Laakkosella ja sitä on kyllä ilo katsella, vaikka parilla näistä em. pelaajista puolustusinto on välillä sitä pihapelitasoa.

Pidin myös HPK:n kovuudesta oman maalin edessä. Isot plussat MacNevininille ja Grönholmin preesensille, vaikka molemmat miehet jäähypenkkiä kuluttivatkin välillä turhaan.

TPS:n pelaajista jäi mieleen lähinnä tuttu näky Rinkelinmäeltä. 0+1 ja parit perhostorjunta-asennot laitakahinoissa.

Marko Anttila ei osaa sirklata.
 

pokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Minnesota Wild, Manchester United
Pakeista edelleen Porseland yllättävän vaisu siihen nähden mihin odotukset ovat miehen kohdalla viime kauden perusteella nousseet. Ei huono peli missään tapauksessa häneltä. Pakistolta ihan 8- arvoinen suoritus tänään.

Nyt joutuu kyllä olemaan eri mieltä tästä. Mun mielestä Porseland oli Alatalon kanssa ehdottomasti Kerhon paras pakki. Toki jos mitataan hänen onnistumistaan hyökkäyspään tehoilla, olet oikeassa. Pelasi kuitenkin omassa päässä ja avauspelissä kuin itse rauhallisuus eikä nyt tule ihan heti mieleen, että olisi antanut ainuttakaan harhasyöttöä saatika menettänyt kiekkoa.

Kokonaisuutena huikea avaus Kerholta. Tätä täytyy nyt vähän sulatella. Ja se Leavitt. Aika uskomaton korjausliike kaverilta, jolle povasin lentolippua kotiin viimeistään jouluna.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Tekstitv analyysina ja maalit koosteesta nähneenä aavistuksen myhäilyttää ja tietysti viikonloppuna täytyy käydä vilkaisemassa visakoivupöllejä, jotka jo muutaman vuoden ovat olleet kuivumassa.

Hienoa, mahtavaa ja upeaa, että onnistujat olivat juuri niitä, joille niitä toivoi. Luomala, Barney ja Leavitt, huh hei. Jos vielä Porseland olisi pisteille päässyt, olisi ollut ehkä jo liikaa. Zagrapan vain nyt kuntoon ja sitten siitä meille se kärkiukko, niin mukavaa. Leavittinhan on pakko hyytyä. Pakko vain on, sehän on pelannut helvetti Saksan II-divarissa.

Tästä on helvetisti mukavampi jatkaa kuin tappiolla. Vaikka loput hävittäisiin, voitettiin sentään Tepsi kerran ja tehtiin kuusi maalia, kausi on onnistunut.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ensimmäinen vaihto oli katastrofaalinen: vain 11 sekuntia ja Schwarzin sekoilun jälkeen kiekko pussiin. Sen jälkeen hän oli pitkään todella epävarma eikä kaukana ollut ettei Kerhon toinenkin laukaus olisi mennyt hanskan kautta maaliin. Kaikki jännittävät aina kauden avausta ja etenkin vieraassa sarjassa. Näin kävi nyt Schwarzillekin.

Tepsin puolustajat hävisivät ensimmäisessä erässä voimassa kaksi kertaa oman maalin edustalla. Näistä tilanteista syntyivät Kerhon toinen ja kolmas maali. Palmrothin täysin käsittämätön ja lähes paniikinomainen sokkosyöttö johti toisessa erässä Kerhon helppoon neljänteen maaliin. Se oli ottelun ratkaisu.

Plihalin ketju pelasi heikosti. Anttila ei löytänyt jyvää koko pelin aikana eikä Vahalahdenkaan pelaamisessa ollut oikein mitään järkeä. Mojzis-Tuominen -pari oli hukassa etenkin omassa päässä. Mojzis pelasi käsittämättömän epävarmasti. Harhasyöttöjä ja kummallisia pelinlukuvirheitä.

Kerho käytti oivasti maalipaikkansa ja oli tehokas ensimmäisessä erässä. Se ansaitsi voittonsa, vaikkei lopputulos ihan kuvaakaan joukkueiden tasoeroa jäällä. Maalipaikat menivät kutakuinkin tasan mutta maalivahti- ja puolustuspelissä oli se ero, mihin tämä matsi ratkesi.
 

Pörö

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nyt joutuu kyllä olemaan eri mieltä tästä. Mun mielestä Porseland oli Alatalon kanssa ehdottomasti Kerhon paras pakki. ....eikä nyt tule ihan heti mieleen, että olisi antanut ainuttakaan harhasyöttöä saatika menettänyt kiekkoa....

Periaatteessa yhden, koska Leavitt ei osunut kiekkoon ja siitä tuli pitkä ;D

Mutta voi luoja mikä peli! Menin eilen hallille koko päivän jännittäneenä, sellainen kevyt pelko persiissä, että noinkohan selvitään pelistä ilman rökäletappiota. Siis mitkä maalinteko-ongelmat? Jokainen kausiennakko "hehkutti", että HPK menetti näin ja noin paljon maaleja lähteneissä pelaajissa eikä mitään saatu uusien mukana. Kuusi maalia ekaan peliin on kyllä aika loistavasti. Olin niin tohkeissani tuosta peliesityksestä niitten harjoituspelien jälkeen, että en kyllä kauheesti muista ajomatkasta kotiin, mutta ilmeisesti en ole kehenkään törmännyt kun auto näytti aamullakin vielä ehjältä ja pikkusiskokaan ei pahemmin huomautellut ajotavasta. Kyllä minun puolesta voi perseillä vaikka seuraavan kymmenen vuotta kaikki harjoituspelit, jos tulos on tämä. Tiedetään, tämä oli vasta ensimmäinen peli ja TPS oli (anteeksi vaan) umpisurkea, mutta siltikin kausi näyttää nyt valoisammalta kuin esim. HIFK-pelin jälkeen.
 

Kerho64

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Olipa Kerholta iso muutos harkkapeleihin nähden! Mutta, hienoa näin päin. Koko joukkueelta mielestäni hyvä esitys, lukuunottamatta ylivoimapelin heikkouttaa, mutta kaipa sekin siitä paranee.

Hienoa, ettei isoa gorillaa päässyt kasvamaan Luomalan, Barneyn ja Leavittin selkään. Muista pelaajista erityisen ilahtunut olen nuoren Otto Paajasen hienosta dybyytista, Alatalon onnistumisesta ja Niemisen väkevästä pelistä. Maalissa Järä oli hyvä ja mailapeli vaikutti paljon paremmalta kuin hiuksia nostattanut Lassilan touhu.

TPS:n peli oli kuin vanhaa Virran KalPaa, peruuteellaan ja syötellään alaspäin. Tokassa erässä oikein nauratti kun pakki (Palmroth?) jolla ei enää ollut kelle syöttää alaspäin niin syöttää päätylaitaan -> Kerho kiittää. Rottamaisuudet on peritty myös, eli Salo ja Laakso osaavat pikkusian ja kaatua näyttävästi. Kiviä taskuun tai terävämmät luistimet molemmille. Hienoimman, ihan 2 min arvoisen kuolevan joutsenen esitti Plihal, tosin saamatta palkintoa. Mäkkäristä ei edes kannata sanoa mitään... Surkuhupaisin esitys kuitenkin oli paljon kehuttu TPS:n maalivahti: lahja muutaman pelisekunnin jälkeen, väärin sijoittumiset ja heti jäihin menevä. Positiivista TPS:n pelissä toimivat yli- ja alivoimapeli.

Tuomareille suosittelen katsomaan pelin uudestaan, niin ehkä huomaavat mitä tekivät ja mitä eivät. Turha kait toivoa tältä osastolta kehittymistä kauden aikanakaan.

Hyvä startti siis Kerholle, eka peli on aina eka peli eikä siitä pidä henskeleitä paukuttaa. Kuitenkin, 3 pistettä on aina 3 pistettä. Toivotaan, että porukka löytää tiensä halliin jatkossakin.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Eipä tuo Mäkkärin tarvii tepsissä hoitaa pätkääkään noita poliisin hommia. Plihal ja Stone varmaan hakkaa joltain kerholaiselta nenän taakse, jos se sitä välttämättä haluaa.

Kuulin, että Turtiainen olisi eilen haastanut Stonea, mutta Stone ei halunnut tapella eikä vastannut kutsuun. Menikö näin? Voiko joku paikalla ollut vahvistaa?
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kuulin, että Turtiainen olisi eilen haastanut Stonea, mutta Stone ei halunnut tapella eikä vastannut kutsuun. Menikö näin? Voiko joku paikalla ollut vahvistaa?

Kuulostaa erikoiselta, mutta mikäs siinä jos siltä tuntuu.

Hienot fiilikset on eilisen pelin jäljiltä, toivon mukaan ilme ja raikkaus pysyvät tulevissakin peleissä.
 

Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicansin ja Bruinsin tv-mainokset.
Jotain pientä siinä Turtiaisella ja kaverilla oli, mutta edelleen näytti ainakin HPK:n puolelta siltä, että ei saa koskea vaikka kuinka tönitään. Perkele.

OPG ja Mäkiaho jossain vaiheessa vähän tökkivät ja näytti vähän keskustelu menevän tanssitreffien suuntaan, mutta yhtään mitään ei seurannut.

Maalinedustapelaamiseen oli sentään ilmestynyt _hieman_ kiveksiä viime kauden esityksiin verrattuna, mutta kyllä sinne Viinanen ja kumppanit saivat ajella melko esteettä lyömään Järvistä käsille. Vastineeksi tuli sitten yleensä pakilta vain varovainen työntö taaksepäin kun olisi pitänyt antaa jo monta iskua isän kädestä. Peruuttelemalla ja anteeksipyytelemällä sitä omaa maalivahtia kun ei pidetä koskemattomana, maalinedustasta pitää tehdä epämiellyttävä paikka vastustajan pelaajille. Miten helvetin vaikeaa se oikein on?

Tuomarit olivat varmasti lukeneet Hesarista artikkelin missä kerrottiin SM-liigatuomarien viheltävän kotiinpäin peleissä. Niin kamalaa tuo linjattomuus oli ja kotijoukkueelle vihellettiin kaikki mahdollinen.

Varjojen mailla harjoituspelit pelanneet Kolehmainen ja Luomala näyttivät kyllä nauttivan onnistumisistaan Barneyn tunteikasta tuuletusta unohtamatta. Lisäksi Pulliainen pelasi pirteän ottelun eikä ollut alivoimamaalikaan kaukana.

Tepsiltä edukseen erottui Laakso ja Vahalahti. Vahalahti tuntui vierailta olevan koko ajan jäällä jos pelasivat hyökkäyspäädyssä. Maalivahti taasen oli pelokkaan oloinen, hieman jos olisi kiekko pomppinut kotijoukkueelle ensimmäisessä erässä, olisi numerot voineet olla paljon härskimmät.
 

12961

Jäsen
Schwartz pelasi huonoimman pelinsä tähän mennessä, menikö pasmat sitten siitä ekasta munauksesta niin pahasti sekaisin ettei kuuppa kasautunut enää loppupelin aikana? Otteet olivat todella hermostuneen ja jännittyneen näköisiä. Taisi tämä heijastua myös koko TPS-puolustukseen, erityisesti eka erässä.

Jonkinlainen hermostuneisuus paistoi läpi tuosta oman pään kiekollisesta pelaamisesta, itseluottamus pitää kiekkoa "väkisin" omissa ja hakea viivelähtöjä ei taida olla vielä huipussaan. Palmroth ei myöskään istu tämänkaltaiseen muottiin lainkaan, Ristolainen saakoon peliaikaa jatkossa.

Ratkaisijan viittaa saa TPS:n pakisto, joka loi kerholle lukuisia vaarallisia tilanteita niin omassa päässä kuin ylivoimallakin.

TPS:n YV näytti lukuunottamatta huolimatonta viivapelaamista varsin hyvältä ja laukauksia tuli, Stonekin teki itselleen tyypillisen pussin.

EDIT: tepsin alivoimapelaaminen oli kamalan näköistä juoksemista, kiinnittikö joku muu huomiota?


Lauantaina sitten parantamaan tästä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös