To 13.11.2014 KalPa - Ässät

  • 3 362
  • 20

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
No niin.. peitsien kalistelu siis jatkuu tauon jälkeen, ja nyt masentavan lokakuun jäätyä taakse olisi taas Ässienkin hyvä aloittaa todellinen rimpuilu kohti pysyvämpiä asemia kympinsakissa. Pari viimeisintä peliä ennen taukoa osoitti jo sen, että Pata oli saanut uudelleen pelaamisensa punaisesta langasta kiinni, etenkin taukoa edeltänyt TPS-ottelu oli harvinaisen hyväryhtinen esitys. Nyt sitten tulevat ajat näyttävät, kantaako tämä noste todella..

Mitä nyt viimeisimpiä kolmea-neljää vuotta muistelen, niin KalPa on aina sopinut Ässille aikalailla hyvin, riippumatta siitä ollaanko Porissa vai Kuopiossa. Eli sikäli lähtötilanne on ainakin positiivissävytteinen. KalPa on erinomaisen alun jälkeen ymmärtääkseni nyt hävinnyt kolme viimeisintä peliään, tosin siitä allekirjoittaneella ei ole hajuakaan että miten joukkue on noissa tappiopeleissä muutoin esiintynyt. Ja joukkue on sitä paitsi siltikin edelleen kolmantena, joten tokkopa Kuopiossa vielä kukaan edes ajattelee mitään paniikkinappulan painamisia..

Näyttöhaluja luulisi löytyvän molemmista vaihtoaitioista tänään, Peksi on kiistatta saanut ainakin kauden ensimmäiset naurut suhteessa Ässiin, joten tämäkin tuo varmasti mukavaa kipinää illan peliin. Lähden nyt kuitenkin rohkeasti siitä positiivisesta skenaariosta, että ainakin jatkoilla Ässät sen voiton saisi kairattua. Käytännössä on kyse siitä, kyetäänkö jatkamaan siitä mihin juuri ennen taukoa jäätiin..

EDIT: ja herramunjee! Miten saatoinkaan unohtaa Kilpparin! Entistä enemmän vain siis luvassa näyttöhalukkuutta ja kipinää illan otteluun. Kilpeläinen on kuitenkin kiistatta se mies, jolle menevät aivan keskeiset kiitokset siitä ettei se pahin kauhuskenaario toteutunut keväällä 2009
 
Viimeksi muokattu:

Big Bear

Jäsen
Fakta on se, että KalPan pitää saada peliään hieman suoraviivaisemmaksi, sillä viime aikoina hyökkäyspelaaminen on mennyt liikaa kulmissa pyörimiseksi. Jotenkin on kuitenkin vielä uskoa, että sinne kuuluisalle sota-alueellekin päästään ja silloin vastustajan verkot heiluvat.
Ässät on tosiaan viime vuosina ollut KalPalle aika veemäinen vastustaja. Porilaisjoukkue kuuluu KalPan ohella meikäläisen suosikkinippuihin Liigassa, sillä jotenkin vaan tykkään Padan räiskyvästä pelitavasta. Etenkin Ässien kotimatseja on kiva töllöstä katsoa.
Uskon kuitenkin, että Peksin suojatit palaavat tänään voittojen tielle; 3-1 isännille.
 

Uncle Ben

Jäsen
KalPa on erinomaisen alun jälkeen ymmärtääkseni nyt hävinnyt kolme viimeisintä peliään, tosin siitä allekirjoittaneella ei ole hajuakaan että miten joukkue on noissa tappiopeleissä muutoin esiintynyt. Ja joukkue on sitä paitsi siltikin edelleen kolmantena, joten tokkopa Kuopiossa vielä kukaan edes ajattelee mitään paniikkinappulan painamisia..

Hävinnyt on joo. Peli nyt ei minusta ole ollut mitenkään erityisen sekaisin tai huonoa, lähes kaikki KalPan pelit ovat tällä kaudella olleet tiukkoja ja tasaisia ja kolme viimeisintä on nyt sitten kääntynyt vastustajalle. Maalin tappiot Tapparaa ja Ilvestä vastaan ei ole mitenkään katastrofaalinen tulos, molemmat tamperelaiset ovat olleet kohtalaisen kovassa iskussa muitakin liigaporukoita vastaan ja Pelicans-pelistä olisi hyvinkin saattanut tulla piste(itä), jos Kilpeläinen olisi pelannut maalissa alusta asti.

Nyt on kuitenkin kokoonpanosta kolme sentteriä sivussa ja ketjut rukattu aika uusin puihin, mielenkiintoista nähdä miten peli tolla kokoonpanolla lähtee luistamaan.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Kuopiosta ei porilaiset ole 3 pisteen kanssa lähtenyt sitten kevään 2011. Kertoo liigan sivut.
 

Big Bear

Jäsen
Joo, ei ehkä kolmeen pisteen kera, mutta jatkoajalle ja sieltä voittoon muistaakseni jonkun kerran. En nyt jaksa tilastoja kaivella. Tasaisia vääntöjä kuitenkin yleensä olleet.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Joo, ei ehkä kolmeen pisteen kera, mutta jatkoajalle ja sieltä voittoon muistaakseni jonkun kerran. En nyt jaksa tilastoja kaivella. Tasaisia vääntöjä kuitenkin yleensä olleet.

Tammikuussa 2013 Ässien nousu alkoi Kuopiosta jatkoaikavoiton jälkeen ja keväällä Ässät käveli Kalpan yli pleijareissa, voittaen kerran Kuopiossa.
 

Big Bear

Jäsen
Joo, olin katsomassa tuota peliä, jossa Ässien käsittämätön nousu alkoi. Mielessä hiipi silloin, että pitikin tuolle paskasakille hävitä. Sen jälkeenhän Ässät veti ihan älyttömän voittoputken.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Nyt kun tuosta Ilves-matsista on pari päivää ja tappion vitutus on laantunut niin joo, olisihan KalPakin sen voinut voittaa. Kilpeläisen imaisu toi Ilveksen tasoihin ja kuka tietää, miten peli olisi päättynyt ilman tuota maalivahtimokaa? Peli olisi hyvinkin voinut mennä jatkoajalle vaikka 1-1-tilanteessa. Tämä ei silti poista sitä tosiasiaa, että KalPa tekee hävettävän vähän maaleja ja edelleen sekä Tapparaa, Pelicansia että Ilvestä vastaan tehdyt yhteensä kolme maalia olivat kaikki ylivoimamaaleja, eli tasaviisikoin KalPa ei ole tehnyt maalia neljään peliin (!). Maalirautoja tosin käsittääkseni ovat kolkutelleet viime aikoina Rissanen ja Junnila ja olihan Keräselläkin Pelsuja vastaan kai parikin läpiajoa.

Jotain erilaista Peksin Porin visiittiin sentään siis löytyy, koska toisin kuin ilmeisesti Ässissä, niin puolustuspeli kyllä toimii varsin mallikkaasti, mutta maalinteko on melkoista tervanjuontia välillä. Joku Niklas Hagman varmaankin piristäisi kummasti. Vaan kyllähän Voutilainen, Keränen, Birner jne. maaleja osaavat tehdä, mutta vähän liian usein hyökkäyspäädyssä päädytään siihen turhankin tuttuun ja turvalliseen kulmahyrrään, josta ei sitten oikein päästä todelliselle maalintekosektorille. Se on varmaan se suurin ongelma.

Tämän päivän kokoonpanosta en osaa juuri nyt sanoa juuta tai jaata. Kolehmaisen taidot eivät vain riitä ykkösketjun hyökkääjäksi, mutta tietysti kun Ruohomaa ja Ilomäki ovat nyt ainakin parisen peliä varmaan vielä poissa niin jospa se siinä väliaikaisena ratkaisuna toimisi. Hyvärinen on ollut aika piristävä paluumuuttaja, mutta saapa nähdä, miten toimii kakkosketjussa. Värkkäsihän Hyny Voden kanssa sen yhden maalin Bluesia vastaan. Kolmosketju on minusta kaikista innostavin ja kiinnostavin, Tammela-Rissanen-Kapanen kuulostaa todella hyvältä äkkiseltään. Rissanen on tunnollinen puolustussuuntaan ja OK hyökkäyspäädyssä, Kapanen ja Tammela ovat enemmän offensiivisia, nopeita väkkäriä. Voi toimia yllättävänkin hyvin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings
Eli tältä näyttää Kalpan kokoonpano:

Kolehmainen - Birner - Kubalik
Jussi Timonen - Joonas Lyytinen

Keränen - Voutilainen - Hyvärinen
Koivisto - Riikola

Tammela - Rissanen - Kapanen
Halonen - Jokela

Mutanen - Kinnunen - Junnila
Seppälä

Kilpeläinen
(Perhonen)


Kiinnostaa nähdä kyllä tuon ykköskentän peliä. Birner ja Kubalik voivat olla yhdessä mahtava koostumus tai ihan fiasko. Kolmoskenttää myös mielenkiinnolla seuraillen. Nyt olisi parempi alkaa niitä maaleja tulemaan!
 

Kafrom

Jäsen
Ässät tänään:

#14 Lähteenmäki - #31 Niemi - #81 Elo
#26 Hedden - #93 Heino - #22 Hansen
#87 Saarela - #37 Kiilholma - #11 Huhtanen
#7 Kärki - #44 Kerälä - #20 Ojamäki

#6 Lindell - #8 Viljanen
#58 Marttinen - #3 Stafford
#52 Uusitalo - #63 Parkkonen
#23 Vuorisalo

#34 Riksman
(#29 Rinne)
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Ässillä pienet saumat vieraspisteisiin, kun olosuhteiden pakosta Sammalkangas on poissa ja Parkkonen kokoonpanossa!

Kakkoskenttä näyttää mielenkiintoiselta ja kolmonen oudolta, toivotaan parasta ja pelätään...
 

VP78

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tappioputkessa ollaan. Kaikki muu kuin kolme pistettä on iso pettymys. Mikäli tänään tulee tappio niin voidaan jo ihan avoimesti puhua kriisistä. Kaikki kunnia Ässille, hankala vastus ollut viimevuosina, mutta silti.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Pelonsekaiset tunteet tulevasta pelistä. Ässillä saumat voittoon ja jotenkin tunne, että nyt jengi on löytänyt kunnon vaihteen päälle. Toivotaan, että jalat liikkuu tauon jälkeen. Tämä matsi on tärkeä!
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Vain hieman yli 2600 katsojaa Kuopiossa, melkein Mestis-KooKoon kotilukemat. Eikö kiekko kiinnosta Kuopiossa?
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Vain hieman yli 2600 katsojaa Kuopiossa, melkein Mestis-KooKoon kotilukemat. Eikö kiekko kiinnosta Kuopiossa?

Ei kiinnosta varsinkaan arkisin, varsinkaan jos vastassa on joku muu joukkue kuin JYP tai IFK. Johtuu varmaan osaltaan viime kauden Jari Laukkasen KalPasta. Savolainen kiekkoyleisö antaa anteeksi nopeasti, yleensä kymmenen vuoden sisään. Tosi huono juttuhan tuo on.

Ei tuo pelikään kyllä hurraahuutoja paljon aiheuta. Aivan kamalaa härväämistä. Tämän pelin parasta antia Kilven ohella Tammelan Jonnelta ja paljon parjattu Kapasen Kasperikin parhaimmistoa. Voiko joku valaista kuinka kauan Jyri Junnila saa tuolla koohottaa ilman tehopisteitä. Edes kaverin AV-pelaaminen ei ole joukkueen parhaimmistoa.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Legendaarista. Niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana. 1 piste kuitenkin Savosta mukaan, olis se huonomminkin voinut mennä.
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
KalPa vei kaksi ensimmäistä erää, vaikka hyvät maalintekopaikat voidaan laskea yhden käden sormilla. Kolmas erä olikin sitten loppua lukuunottamatta Ässien ja sikäli Ässät olisi voinut ansaita kolme pistettä, mutta kai tuo tasoittaa puntteja, kun KalPa oli kaksi ensimmäistä erää parempi - tai Ässät oli vain huono.

Rankkareissa tasoero olikin jo suurempi. Kasperilta upea rankkari taas.

Mitä tuolle surkealle viimeistelylle voisi tehdä? Onko siihen mitään reseptiä? Jos päästäisiin johtoon pelin alussa, se vapauttaisi peliä ja lisäisi taas itseluottamusta. Nyt oikein näki, miten turhautunut KalPa oli kahden ensimmäisen erän jälkeen ja Kubalikin typerään jäähyyn meinasi kaatua koko peli. Voi voi, ei ole helppoa, etenkin kun tuo ongelma on ollut koko kauden ajan...

Kuopiolainen kiekkoyleisö, minua pelottaa, että te tapatte tuon joukkueen. Se kuolee pois noilla yleisömäärillä...
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Aikamoinen säkävoitto KalPalle. Kuka tahansa joka pelin näki tajuaa, että oikeasti ei olis ansaittu pistettäkään. Ainut syy miksi Ässät ei hoitanut hommaa varsinaisella peliajalla oli Kilpeläisen ihmehyppely. Koko muu porukka koohotti ja sohelsi ympäri kenttää ilman mitään ideaa. KalPa on ikävä kyllä palannut pelitavallisesti harjoituskauden tasolle. Itse asiassa touhu alkoi näyttää jääkiekolle vasta jatkoajalla. Ehdotan täten, että KalPan kaikki kotiottelut pelataan 4vs4 systeemillä. Ehkä silloin saadaan myös 2650 katsojaa rikki.

Zeta03 kirjoitti:
Vain hieman yli 2600 katsojaa Kuopiossa. Eikö kiekko kiinnosta Kuopiossa?
Älä nyt hulluja puhu.
 

IJR79

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Oli KalPan onni, että vastaan sattui tässä vaiheessa Ässät, jolla on kohtuullisen paljon kokemusta viime hetkien sulamisista. Eihän tuo kalakukkojen peli nyt ole sinne päinkään, mutta jospa tämä tuurivoitto helpottaisi edes vähän pahimmassa hädässä.

Maalinteko on ihan hemmetin tuskaista ja suurimpana syynä näkisin suoraviivaisuuden puutteen. Jokaikinen kerta, kun olisi mahdollisuus nousta maalille, pelaaja kurvaa ennemmin kulmiin tai maalin taakse. Tänään, kun Ässät blokkasi lisäksi lähes kaikki viivavedot, ei KalPalla sitten ollutkaan todellisia maalipaikkoja kuin muutama - no olikohan niitä edes yhtä.

Eipä siinä, mennään eteenpäin. Heti huomenna JYPiä vastaan on seuraava mahdollisuus koittaa tehdä maali tai mielummin vaikka kaksi. Viimeisen kuuden pelin saldot on muuten 1, 3, 1, 1, 1, 1 tehtyä maalia varsinaisella peliajalla.

Ja menkää nyt ihmiset sinne monttuun, kenellä siihen on mahdollisuus. Onhan nuo parin viime matsin katsojamäärät jotain käsittämätöntä.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Viisikot oli sotkettu ja ajoitukset ihan päin persettä. Hyökkäyksiin lähteminen tyrehtyi tähän. Jos kiekko saatiin pelattua pieneenkään vauhtiin Keräselle, Kapaselle tai Tammelalle niin laidasta käveltiin maalin eteen, siellä pitää olla vaan kauhomassa irtokiekot sisään. Sieltä on tehopisteille enemmän kuin hyvä mahdollisuus, Kolehmaisella ja Hyvärisellä joiden maalimäärät suorilla laukauksilla on rajalliset. Junnila tuhrii paikkoja, avopaikkoja ja mukavahkoja maalintekotilanteita illasta toiseen. Mutta se että neloskenttä pystyy luomaan vaarallisempia paikkoja kuin ykkösnyrkit, on myös pisteukkojen "huonoutta".
Paljon jäi tänään laukauksia matkalle, ja varmaan myös ampumattakin.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Vähä maalisena jatkui KalPan taival myös Ässiä vastaan. Meinasi tulla nokkiin mutta onneksi Keränen ja Birner hoiti tämän elintärkeän voiton kotiin sekä saatiin 3 pelin "tappioputki" poikki. Ilman sukkia tuossa kommentoikin hyvin että kyllä joukkueen 1-3 ketjujen pitäisi saada enemmän vetoja ja maalipaikkoja vastustajan maalille. Maalivahti ja puolustuspeli on ihme kyllä toiminut yllättävän hyvin, joten vielä kun joku tekisi maaleja niin hyvä tulee!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös