To 13.10.2011 Tappara - Kärpät

  • 9 090
  • 37

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Kaksi heikosti pelaavaa joukkuetta vastakkain. Siitä syntyi tänään peli, joka ei tarjonnut kuin näyttäviä virheitä ja kolmannessa erässä RD-robottipuolustusta. Aah, tää on niin nautinto kerrankin katsoa kun vastustajaa vituttaa puolustuksen viedessä voiton hyökkäyksestä.

Kärppien hyökkäyspeli oli täysin mielikuvituksetonta. 5-3 ylivoima oli kaiken huippu. Laukaus lähti aina huonoimmalta paikalta ja kukaan ei uskaltanut tehdä kiekolla mitään. Muuten oululaiset pommittivat joka paikasta laukausta kohti Niemistä, jonka ei kuitenkaan moneen huipputorjuntaan tarvinnut venyä. 2-1 kavennuksessa Saravo koohotti jossain keskialueella ja Kovanen ajoi heti perään myös itsensä pihalle. Täydellinen oikusulku pakkiparilta. 2-2 maalissa Isokasi oli varmaankin käskenyt Leimun avata peliä sentterin kautta. Seuraavaksi voisi koittaa omalle pelaajalle. Aivan järkyttävä virhe, kun jokaisessa muussa syöttösuunnassa lähimmät pelaajat olivat omia.

Tuukka Mäntylä oli edelleen yksi Tapparan parhaista. Välillä kärkikarvaajana vastustajan päässä ja saman tien jo alimpana miehenä ottamassa vastustajan hyökkäystä vastaan. Ehkä pelottavinta Tapparassa tällä hetkellä on se, että Barkov jr. on meidän voimahyökkääjä. Vahvin kaveri, jota vastustajat eivät saa aisoihin. Pelottavaa muun joukkueen tason kannalta. Hienoa että tällainen 16v superjunnu on olemassa, mutta...
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tänään molemmat olivat paskoja!

Tapparalta todella huono peli ja palattiin viime kausilta tuttuun "seisomistaktiikkaan" puolustusalueella. Yksi mies seuraa kiekollista ja neljä muuta seisovat paikallaan. Hirveää katsottavaa! Alkurynnistys tuotti tänäänkin voiton ja Dufvan joukkueita vastaan on vaikea nousta tappioasemasta. Tänään Kärpät nousi, mutta siitä voi syyttää täysin Leimua ja Saravoa. Muuten Niemistä ei juurikaan koeteltu.

En kyllä ymmärrä kärppäfanien "itkujakaan". Tuomarit eivät ainakaan ollut kotituomareita, Kärpät eivät kunnon maalipaikkoja saanut Tapparaa enempää, mutta kulmissa pyörimisen voititte! Kyllä Tappara olisi varmasti pelannut paremmin ja haastanut enemmän jos eivät olisi ollut johdossa. Tappara puolusti johtoaan heittämällä kiekkoa päätyyn ja yrittämällä vetää lyhyitä vaihtoja. Tänään se toimi ja kolme pistettä tuli.

Kärpistä yllätti huonoudellaan yllättäen Viuhkola. Toisessa erässä yksi hyvä vaihto, mutta muuten tahmeaa menoa. Tapparalta voi lampaanperseet antaa Tuukkaa, Kaijomaata ja Liimataista lukuunottamatta muille pakeille. Hyökkäyksesta Venu, Palola, Tenute ja tietysti Barkov pelasivat hyvät pelit.


EDIT.
Kuka se oli joka sanoi, että Palola tekee heti? Tuus nyt tänne leijumaan :)

No minähän se :)
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Naurettavaa itkua. Tappara oli avauserässä hyvä ja ansaitsi johtonsa kahdella hienolla maalilla. Toinen erä oli surkea, mutta kolmas juuri sellainen, mitä Duffan joukkueet pelaavat. Kärpät ei hyville paikoille päässyt. Tasainen peli, jonka Tappara nyt voitti.
 
Ja sitten tuo RD-kiekko... että minä voinkin inhota sitä! Mutta - sillä näköjään pärjäilee täällä liigassa.

Katsokaapas nyt arvon Oululaiset Tapparan rosteria tänäänkin. Se ei ole parhaassakaan kokoonpanossaan erityisen taitavaa ja juuri nyt ison vastuun pelaajia puuttuu 3kpl (Juntti, Vänttinen, Peltola).

Dufva tajuaa asian ja tekee "häviämisestä vaikeampaa", kuten mies itse sanoi. Tällä rosterilla valittu taktiikka on tismalleen oikea ja jokainen voitto on iso onnistuminen. Tälläkin pelinrakentelulla tuli riittävä määrä tekopaikkoja, sillä ainakin yksi loistava sellainen tuhrittiin kun joku yritti silmät kiinni lämmätä Hostikasta läpi (Tenute tuohon ja pullo olisi lentänyt maalin katolta). Neljällä maalilla taas on yleensä jo hyvin lähellä voittoa, jos puolustus ja MV-peli toimii.

Toivottavasti spekulaatiot tulevasta sentterivahvistuksesta pitävät paikkansa, ja tämä tulija olisi pelimiehiä. A-luokan sentteri toisi mukanaan kiekollisen elementin ja paremman YV-pelin. Vänttisen tervehtyminen taas antaa meille jälleen loistavan jarrukentän. Väliin jää 2 kohtuullista yhdistelmää -- noilla eväillä voi sitten jo pelata hieman monipuolisempaa jääkiekkoa.

Lisäksi Tapparan taktiikka on elänyt vastustajan mukaan. Ässät ja Kärpät kaadettiin tämän päivän tyylillä, mutta Blues huomattavasti aktiivisemmalla otteella (HPK peliä en nähnyt).
 

Kaivanto

Jäsen
Ei muuta lisättävää, mutta edelleen täytyy ihastella Pekkalan syysvirettä. Vaikuttaa jo noidutulta, että hän painaa aina vain kiikareilla. RD lisäsi kolmannessa erässä hänen vastuutaan ja aiheesta. Toivottavasti Pekkala saisi jatkaa Järvisen ja Männikön kanssa. Vaikka voittoja nyt tulee, pitkän aikavälin ennuste on huono, jos hyökkääjien maalinteko on näin heikkoa. Jostain pitää löytyä parannusta.
 

Kenzo71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh Penguins
Vähän heikompi peli Tapparalta tällä kertaa, mutta niinhän sitä sanotaan että hyvä joukkue voittaa huonollakin pelillä. Ainakin jos vastustaja on yhtä onneton kuin Kärpät, joka lienee kauden huonoin Tampereella nähty joukkue (pl. Ilves). Ilman käsittämättömän huonosti pelaavaa Juha Leimua ei peli olisi tarjonnut tätä vähääkään jännitystä.

Mutta kaikki pisteet kelpaavat mainiosti tässä tilanteessa, vaikka sitten vähän heikommilta joukkueilta napsittuna.

Ja on muuten sit pelannu todella huonosti heti harkkamatseista lähtien. Mielessä on käynyt, että olisiko Leimun aika käydä LeKissä kokeilemassa pärjääkö enää edes siellä? Luistelu on kamalan näköistä ja omassa päässä aivan liian riskialtis. Ylivoimallakaan ei ole enää käyttöä huonon liikkeensä takia. Varmasti valmennus on huomannut sen ja vilttikomennus on enemmän kuin lähellä. Uskoisin Halmeen, Ekbomin tai Elorinteen ottavan pelipaikan hänen edeltään, kun vain saadaan miehet kuntoon ellei Leimu ala pikku hiljaa heräämään tähän kauteen.

Hyvin Tappara taisteli voiton tänään, siitä osittain kiitos Kärpille joka ei tänään mustelmia halunnut ottaa. Mieletön on ollut Tapparan muodonmuutos ja ennen kaikkea hyvin nopea. Uskomatonta mitä yksi mies saa aikaiseksi, kun ammattitaitoa löytyy. Ripalle iso kiitos uskottavuuden palauttamisesta! Pitkä matka on vielä edessä ja huonojakin aikoja on tulossa vielä, joten pakko nauttia näistä voitoista.
 

Urho666

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ohoh, kylläpäs täällä nyt immeisillä kiehuu. Yllättävän koville tuntuu ottavan eikä näemmä omaa joukkuetta saa kehua vaan pitäisi ilmeisesti myöntää sen olevan pelikirjattoman totaalipaskan ja ottavan tuurilla pisteitä joukkueilta jotka jonossa käyvät pelaamassa sm-liigahistoriansa huonoimman pelin juuri tuolloin Tapparaa vastaan. ":-D"

Mutta kuten todettua, paljon mukavampaa näin. Taatusti tuolla materiaalilla tulee tukkaankin ja huolella, mutta melko huvittavaa silti lukea näitä pohjoisesta tulevia totaalilyttäyksiä.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...

Hyvin Tappara taisteli voiton tänään, siitä osittain kiitos Kärpille joka ei tänään mustelmia halunnut ottaa. ...

Juu - se vielä jäi mainitsematta, etten oikeastaan muista yhtään ainutta taklausta Kärpiltä koko pelin aikana. Varmaan niitä puolittaisia tuuppaisuja oli, mutta sellaista kunnon taklausta olka olkaa vasten ei kyllä näkynyt.
 

Ziege

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Middlesbrough, Pens, Pirates, Steelers
Ja sitten tuo RD-kiekko... että minä voinkin inhota sitä! Mutta - sillä näköjään pärjäilee täällä liigassa. Jos vertailukohtia inhottavuudessa hakee, niin ensimmäisenä tulee mieleen Rautakorven kahvakiekko - toivottavasti ei enää nouse kummittelemaan koskaan eikä missään, vaikka sen mainitsinkin - zombie kun on...

Ai, niin... Onnea Tapparalle pisteistä - olis maistuneet meillekin!

Katsoitko ensimmäistä erää ollenkaan? Kärpät jäi "vain" kahden maalin tappiolle tuomareiden täydellisellä avustuksella. Ensimmäinen kerta vuosiin kun jotain voi verrata Rautakorven ajan Tapparaan oli Kärpät ensimmäisessä erässä. Tapparan kärkikarvaajalla oli maila kainalossa samantien kun b-pisteet ylitettiin. Ilman kaatumista ei vain nykyliigassa tule jäähyjä eikä vierailevat tsekki-/slovakkituomarit siihen mitään auta. Piti odottaa aamuun asti että kirjottaisin tuomareista jotain, mutta tässähän sekin meni. Jäähyt tasan, tapahtui kentällä mitä tahansa ja liiga on tyytyväinen.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Katsokaa vaan se 10 matsia eteenpäin, Tappara häviää yli puolet.
Jos katsoo 10 matsia taksepäin, niin Tappara on voittanut niistä puolet. Eikä se suunta kyllä ole alaspäin ollut valmentajan vaihtumisen jälkeen...

Matsi ei tosiaan ollut korkeatasoinen. Molemmilta paljon pelaajia sivussa, joten arvaahan tuon. Hieman erikoista kuitenkin tämä kommentointi hävinneen joukkueen puolelta, koska Kärpät taisi olla ensimmäinen joukkue tällä kaudella, joka ei pystynyt "tekemään" yhtään maalia Tapparan sekavaa puolustusta vastaan. Molemmat vierasmaalit syntyivät vain ja ainoastaan tapparalaisen karkean henkilökohtaisen virheen seurauksena, ei minkään Kärppien järjestelmällisen kuvion seurauksena.

Joten, kyllä, Tappara pelasi huonosti absoluuttisella asteikolla. Verrattuna vaikkapa omiin parhaimpiin peleihinsä. Mutta kyllä Kärppien hyökkäyspelaaminen oli heikointa, mitä olen Tapparaa vastaan nähnyt tällä kaudella. Jos jatketaan tämän ketjun yleislinjalla, niin uskalla väittää, että tuollaisella Kärppien tehottomalla kiekonsiirtelyllä ei tule voittoja yhdestäkään SM-liigajoukkueesta enää ikinä tästä ikuisuuteen!

Tosin, toisin kuin puusilmäisimmät vieraskannattajat, minä en vedä johtopäätöksiä joukkueen suorituskyvystä yhden vaisun torstai-illan jälkeen. En Tapparan enkä Kärppien kohdalla. Annetaan vaikka niiden seuraavan 10 pelin näyttää...
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Peli nähtynä. Hostikalla helppo iltapuhde, maaleille Ville ei voinut mitään, ok suoritus. Sama virkaveljelle toiseen päähän.
Kärpistä paras oli kultakypärä Kossu jonka mielellään näkis myös Tapparassa.

Tuomarilinja oli jokseenkin erikoinen. Tapparalla oli 3 väärää vaihtoo ja vain 1 niistä otettiin pois(selkein). Vondrkan kiinnipitojäähy oli niin karmee paikkojäähy kun olla ja saattoi kun 3 aikasempaa jäähynarvoista rikettä minuutin sisään jäi viheltämättä. Muutenkin erikoinen linja. Viuhkolan estämisjäähy oli myös mainio.

Tapparasta sen verran että Sasha jr oli kotijoukkueen paras hyökkääjä, uskomattomalta se kuulostaa mutta näin on. Palola teki paikastaan maalin, hattuunkin oli tänään mahdollisuus, kelpo debyytti. Muista tapparahyökeistä plussa Tenutelle, Pekkalalle, Strömbergille ja Venäläiselle. Pakeista Saravo ja Leimu ovat edelleen kassalla. Nyt kun pelaavat eri pakkipareissa niin on paniikki omassa päässä aina kun toinen jäällä. Vain Kaijomaa-Mäntylä toimii loistavasti.
 

Jusu75

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers
Tämän päivän Paskaa Tapparaa kun arvio niin kannattaa muistaa muutama asia:
- Joukkueesta ulostettu n. viikossa 4 hyökkääjää (Karjalainen, Virpiö, Kangasniemi, Cepis) ja tulopuolella kaks kaveria Mestiksestä ja yksi kuustoistavuotias ylä-asteen suorittanut nulikka + tänään A-junnu apu.
- Tärkeimpiin pelaajiin kuuluvat Vänttinen, Peltola, Erkinjuntti lasaretissa.
- Puolustus hakee muotoaan ja epäonnistujia sekä toipuvia vielä riittää.
- Ykkössentteri (ja huhujen mukaan kakkos/kolmossentteri) puuttuu.
Koita siinä sitten tehdä muutoksen sisällä avauspeliä tai muita hyökkäyskuvioita...

- Lisäksi joukkueesta ulostautuu vielä 1-2 kaveria joilla on tuli perseen alla.
Hyvänä puolena on se että muutos tapahtuu NYT ja pääsääntöisesti vielä marraskuun loppuun mennessä.

Jos RD-kiekko vituttaa (tai siis oman joukkueen paska peli, vastustajan maalivahdista parhaan pelaajan tekeminen, otteluväsymys jne..) niin odotan mielenkiinnolla millaista palautetta tulee myöhemmin kaudella.

Sen verran haluan viestiä jo että kannattaa laittaa sisäinen paskapuhegeneraattori jo valmisteleen selityksiä sillä niille tulee olemaan käyttöä.

p.s. viimeisestä 7:stä ottelusta pistekeskiarvo 2.00 tällä vielä hyvin keskeneräisellä ja Paskasti pelaavalla porukalla.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Ihanaa Tappara!

Siitä on ikuisuus, kun on saanut poistua näin monesti peräkkäin hallilta hymyissä suin. Kärppien "persraiskaaminen" tuntuu aina yhtä hyvältä ja jälkiorkkuja tulee, kun lukee muutaman näätä-kannattajan itkupotkuraivareita.
Barkov jr...hieno poika, ei voi muuta sanoa. Taivas on rajana tällä superlupauksella. Tuukka Mäntylän pelaaminen on illasta toiseen ihaltavan aktiivista, välillä näyttää siltä kuin jäällä olisi kaksi T.Mäntylää!
Mikähän suonenveto Kaijonmaalle on tullut, kun nakuttelee maaleja tohon malliin, monsterin parina on varmaan kivaa tällä hetkellä.

Erittäin tärkeät kolme pistettä, kiitos Tappara!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös