To 12.4.2007 3. finaali Kärpät - Jokerit

  • 33 605
  • 162

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
lindros kirjoitti:
Okei. Jokerit pelaa sen materiaalin suomilla vahvuuksilla, mutta jos pelikirja ei sisällä kunnon hyökkäyspelisuunnitelmaa ei se nykykuntoisen mukaista Kärppä-joukkuetta kaada kuin n. kerran viidestä ottelusta. Jokerit on koottu valmentajansa näköiseksi joukkueeksi ja pikkaisen pelko puserossa odotan, mitä tapahtuu Suomen maajoukkueelle ensi kaudella.

OT: Suomen maajoukkue on aina Ruotsiin, Venäjään, Tsekkiin ja Venäjään verrattuna rakennettu, ja joudutaan aina rakentamaan, enemmän duunareista koostuviksi joukkueiksi. Meidän kärjen taitotaso ja varsinkaan materiaalin leveys ei vain ole riittävä siihen että Suomi pystyisi rakentamaan parhaista pelaajistaan sen taitavimman joukkueen.
 

Tolppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, The Reds, Los Colchoneros, the C's
Kolmannessa finaalissa Kärppien tarvitsee tehdä vain kaksi asiaa:

1. Jatkaa omaa pelaamista samalla tasolla.

2. Suojella paremmin Tarkkia ENNEN kuin jokeripelaajat pääsevät iholle, käsille tms.

Nuo asiat kuntoon ja homma alkaa olla selvä. Toki kaikkeahan voi jääkiekossa aina tapahtua, joten ei onnitella vielä.
 

C5-Jarppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,Maajoukkue mallia Suomi
Jääkoneenkuljettaja kirjoitti:
SM-Liigan historiassa ei humalaisen muistin mukaan yksikään joukkue ole marssinut playoffeissa mestaruuteen häviämättä otteluakaan.

Noh, noh! Onpas Kärpät 2007! (Ensi perjantaina sanottua!) =)

Tämä peli saattaa sitten jo päättyä muihinkin lukemiin kuin kärpät 3,4 ja Jokerit 2. Veikkaan, että nyt repeää rumat numerot tyyliin 5-1 tai jotain...

Narrit on selkeä altavastaaja ja ainoa keino on tosiaan pelata Tarkki ulos. Mutta ei se Suomalainenkaan onneton ole.
Muistan vaan syksyltä, kun Suomalainen maalillaan kyykytti mm. Kerhoa, tuota toistaiseksi vielä hallitsevaa SM-tittelin omaavaa seuraa.
Taisi olla muuten tämän kauden avausottelu Oulussa ko. peli.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Voe halavattu, joutuu meikä lähteen Lapin lääniin työmatkalle ja voi olla ettei huomenna ehdi maammelauluun mukaan, mutta tuun sitten kun kerkiän. Vai aloitettaisko peli vasta 19.00, että kaikki ehtii mukaan?
Odotettavissa kuitenkin torikokouksia, nuhjaamista, mäiskintää, ajeluja. Tuommoisella taktiikalla Jokerit ei kuitenkaan tule pärjäämään, vaan pelaamalla tarkempaa puolustuspeliä ja käymällä tehokkaissa iskuissa Kärppien maalilla. Uskon kuitenkin että nyt viimeistään Shedden panostaa siihen mainostettuun Jokerien kovuuteen ja näemme sekavan nuhjauspelin, paitsi jos Kärpät pelaa omaa liikkuvaa peliään, eikä sorru samaan vastustajan tahtiin pelaamiseen kuin Blues-sarjan päätöspelissä.
 

Unbreakable

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olipas kertakaikkiaan loistava taisteluvoitto kärpiltä eilen jaffa-areenalla ja loistavat muistot saivat jatkoa kärppien toisesta kotihallista hartwall-areenalta. Nyt siirrytään taas pohjoisemmaksi raksilan kaukaloon, jossa odottaa paineeton kärppäryhmä. Sheddenin pitää nyt saada kaivettua kunnollinen taistelu ilme narreille, sillä enää ei ole varaa hävitä näitä pelejä, jos meinaa taistella tosissaan vielä kanadamaljasta tänä kautena.

Torstai illan teesit:

Kärpät
+ Raksilan yleisö tulee antamaan lisää energiaa kärppien pelaajille omalla huikealla kannustuksellaan.
+ Kärpät voi pelata vapautuneemmin, koska otteluvoitot ovat kärpille tässä vaiheessa 2 - 0
+ Joukkue pelaa hyvässä hurmostilassa, jossa jokainen haluaa antaa kaikkensa joukkueen päämäärän saavuttamiseksi.
+ Kuumat pelaajat Bros, Ujcik, Pesonen, Tarkki, Lupaschuk, Boumedienne, Viuhkola ja listaa voisi jatkaa vielä paljonkin.

- Alkaako pelaajat jo miettimään kanadamaljan nostelemista väärään aikaan, väärässä paikassa.


Jokerit:
+ Nyt jos koskaan joukkueen taisteluilme alkaa näkymään kaukalossa ja torstaina luisteleekin jäälle ärsytetty narri ilman armoa.
+ Sheddenin pitää nyt osata sekoittaa kärppien peliä, sillä miehellä luulisi olevan jotain takataskussa kokeneen valmentajauransa varrelta.
+ Jokerien neloskenttä pelaa huikeaa peliä tällä hetkellä, joten toisten kenttien olisi aika ottaa mallia tuosta asenteesta, jota nelosketju tällä hetkellä esittää kaukalossa.

- Muutama tärkeä pelimies alisuorittaa tällä hetkellä kentällä ja sekoittaa oman ketjunsa työskentelyä siinä samalla.
- Riksmanin peli ailahtelee liikaa pelin aikana, välillä loistotorjuntoja ja ratkaisevalla hetkellä sisään menee helpon näköinen kuti längistä.
- Jokereiden puolustuksen pitää taistella tarkemmin sota-alueella, sillä liikaa Kärppien nopeat hyökkääjät hyörivät Riksmanin ristikon edessä häntä häiritsemässä.

Jokerit oli ehkä kärpille se sytyttävämpi joukkue finaaleihin, sillä jotenkin se pohjoinen halu näyttää stadin pojille on astetta kovempi, kuin se olisi ollut esimerkiksi HPK sarjassa. Kärpän hampaat ovat jo valmiina antamaan sen ratkaisevan kuoliniskun, mutta naurava narri ei ole vielä valmis antautumaan, vai onko?

Torstaina pitää laittaa mehevä rahasumma pitkävetoon Jokerien voitolle ja tasurille, niin pelin jälkeen ollaan joko rikkaampia, tai sitten juhlitaan suomenmestaruutta 2007. :)
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Noniin, pahin edessä!

Tähän peliin täytyy laittaa kaikki peliin, alusta asti! Jokerit tulee varmasti lujaa alkuun, mihinkään kyttäilyyn ei ole todellakaan varaa! Hannes on vetänyt tatsilla viime aikoina, ja toivon että jatkaa samalla linjalla.. Tämmöinen sarja kääntyy yllättävän nopesti jos annetaan vähänkään siimaa.

Muistan hyvin vastaavan pelin pari vuotta sitten kun Jokerit tuli ja hoiti homman. Eikä kaukana ollut että olisi voittanut vielä seuraavankin. Nyt siellä on jokaisen tajuttava tämä. Mitään ei ole voitettu, tämä on yksi peli muiden joukossa, vaikka saattaakin ratkaista homman.

Huomenna laitetaan Raksila sekaisin, oli tulostaululla mitä tahansa! Sama meininki kuin syksyn Jokeri-pelissä. Vaikka Jokerit johtaisi kolmannessa 0-5, niin ei luovuteta vaan huudetaan ja kannustetaan entistä enemmän!! Jos ei ole uskoa ei ole mitään. Sama pätee tietenkin Jokerileiriinkin.
 

Luz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Red Wings, Manchester United, Nettan
Huomiset dumarit

Määräyslista

12. 4.2007 Kärpät - Jokerit Pt: Timo Favorin Lt: Pasi Nieminen - Jouni Saukkonen
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Jääkoneenkuljettaja kirjoitti:
SM-Liigan historiassa ei humalaisen muistin mukaan yksikään joukkue ole marssinut playoffeissa mestaruuteen häviämättä otteluakaan.
SM-liigan historiassa yksikään joukkue ei ole marssinut mestaruuteen ottamatta sitä kolmatta eli viimeistä ja ratkaisevaa voittoa. Mestaruuteen ei ole oikopolkua.

Ensimmäisen kerran tässä sarjassa haluaisin kurkistaa Jokeri-leiriin, että mitäs nyt Doug Shedden aikoo tehdä Jokereiden herättämiseksi? Aikaisemmin suurin huolenaiheeni on ollut Oulun Kärpät ja olen koettanut keskittyä siihen.

Pelaako Jokerit jääkiekkoa vai rötösteleekö vaiko antavat mennä vaan...

Maalintekokone nimeltä Oulun Kärpät! Tekee maalin koska vaan haluaa. Kärppä-iskulla on Jokeri-pakkaan lamaannuttava vaikutus.

Maalinteko Jokereilla on taas uskomattoman vaikeaa. Miten luodaan maalipaikkoja? Pitäiskö nyt taklata, vai pelata vai taklata ja pelata. Miten, mitä, häh...?

Jokerit on nyt kovan paikan edessä, Kärpät on ollut suvereeni. Kärppien peli kulkee, taso on korkealla ja vielä voidaan parantaa!

Katseet kohdistuvat nyt Doug Sheddeniin. Sheddeniä pidetään ihmemiehenä. Mitä Shedden tekee nyt?

Torstaina noin klo 13.00 aikaan saadaan pientä osviittaa siitä (kokoonpanot julki), klo 18.30 alkaen sitten enemmän.
 

Chambza

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Flyers
charger kirjoitti:
Huomenna laitetaan Raksila sekaisin, oli tulostaululla mitä tahansa! Sama meininki kuin syksyn Jokeri-pelissä. Vaikka Jokerit johtaisi kolmannessa 0-5, niin ei luovuteta vaan huudetaan ja kannustetaan entistä enemmän!! Jos ei ole uskoa ei ole mitään. Sama pätee tietenkin Jokerileiriinkin.
Oikein! Näin pitää tehdä ja tehdäänkin. EtäKärppien bussi on myöskin huomenna tulossa armotonta meteliä pitämään, hinaten jo perässään poikaa pohjoiseen.

Itse pelistä. Jokerit nostaa tähän tasoaan, mutta eiköhän kärpätkin sen taas kerran tee. Toivottavasti ei nähdä ylilyöntejä kenenkään puolelta. Kärppäpelaajien takaraivossa pyörii väkisinkin jossain vaiheessa ajatus mestaruuskekkereistä, mutta tämän puutteen paikkaa jokeripelaajien takaraivoon hiljalleen pesiytyvä epätoivo.
Kärppäleiri pelaa vahvalla itseluottamuksella, ja suurta hätää ei tule olemaan, vaikka jokeripakka päälle painaakin kuin viimeistä päivää. Viimeinen päivähän se onkin, tällä kaudella.

Ratkaisu kuitenkin vasta jatkoajalla, kenenkääs muun kuin Janne Pesosen räjäyttäessä Raksilan 3-2 voittomaalilla ajassa 74.47.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Mielenkiintoinen peli huomenna edessä.Vanha klisee "katkaisupaikka on pahin paikka" pätee tähänkin tilanteeseen hyvin.Itse asiassa uskon asenteen olevan pahin vastustaja Kärpille huomenna.Liika hermoilu,mailan liikapuristaminen,asenteen yliampuminen jne...Kärppien ei tarvitse muuttaa mitään vaan pelata täysillä omaa parastaan laittaen.Mutta se miten Jokerit tulee huomiseen peliin on mielenkiintoinen arvoitus.Mitään uutta ei peliin pystyttäne enää tuomaan.Jokeiden on laitettava kaikki peliin huomenna ja sitä fyysisyyttäkin on löydyttävä.Ykkös-ja kakkoskenttien tehot täytyy saada kaivettua jollain tavalla esille.etenkin ykkösen.Itse laittaisin 1:Rita-Stapleton-Wilm ja 2:Varis-Virta-Jalkanen tms. Hirso kylmästi neloseen,jos ei pelit maistu.Vuonna 2005 Kärpillä oli samalla lailla katkaisun paikka jo 3.pelissä,mutta silloin Jokerit pystyi venyttämään finaaleja 4.peliin.Tällä kertaa ei pysty,jos Kärpät pystyy pelaamaan samalla tasolla kuin 2 ekassa finaalipelissä ja Jokerit ei löydä tehojaan,liikettään ja fyysisyyttään.
 

Alkiolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue ja Jokerit
Mielenkiintoista nähdä huomenna, onko Shedden onnistunut syöttämään pelaajilleen minkään sortin käärmekeittoa. Jotain herätteitä luulisi olevan tulossa - muutakin kuin se, että Nelosen urheilu-uutisissa mies näytti jo ajelleen leukansa sileäksi. Ei taitaisi onnistua moinen Pohjois-Amerikassa!
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
mailman- kirjoitti:
Voitti runkkiksen MV-tilastot, pleijareissa kärkipaikalla, jättänyt Riksmannin varjoonsa.

Niin kyllähän Tarkki on on napauttanut analyytikoita ja myös minua. Hyvin on pelannut. Mutta tuo, että on jättänyt Riksmanin varjoonsa voitaisiin muotoilla toisella tapaa: Kärppien puolustus on jättänyt Jokeri puolustuksen varjoonsa. Ei Riksman ihmeisiin pysty. Muutaman pelastuksen pystyy tekemään, mutta kuten joku sanoi, kun niitä hyviä maalipaikkoja tulee kuin liukuhihnalta, niin ei siinä oikein hyvä tule. Pitäisi olla Hasek tai Thomas esittämässä akrobaattisia temppuja, jotta kaikki pysähtyisi.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
yki kirjoitti:
Niin kyllähän Tarkki on on napauttanut analyytikoita ja myös minua. Hyvin on pelannut. Mutta tuo, että on jättänyt Riksmanin varjoonsa voitaisiin muotoilla toisella tapaa: Kärppien puolustus on jättänyt Jokeri puolustuksen varjoonsa. Ei Riksman ihmeisiin pysty. Muutaman pelastuksen pystyy tekemään, mutta kuten joku sanoi, kun niitä hyviä maalipaikkoja tulee kuin liukuhihnalta, niin ei siinä oikein hyvä tule. Pitäisi olla Hasek tai Thomas esittämässä akrobaattisia temppuja, jotta kaikki pysähtyisi.
Nyt pitää pelotella vielä naapuria... Mutta kun ei se Thomaskaan riittänyt aikanaan. Mikäs nyt eteen?

Tarkki on kuitenkin hyvässä koulussa täällä. Hilli on kyllä, top of the Hilli. Oululaista maalivahtivalmennusta on aiheestakin alenkatsottu, mutta edustusjoukkueen maalivahdeista ne lupaavimmat saavat täältä kyllä hyvät lähtökohdat uralleen, jopa NHL:ssä. Vastahan noita on lähtenyt Rinne ja Bäckström. Eikä kummatkaan mitään hypetettyjä prospecteja, kuin ei ole Tuomas Tarkkikaan. Potentiaali kyllä kaivetaan, jos sitä on mistä ammentaa (kts tapaus Pietilä, sitä ei olisi auttanut edes... mikään).

Tarkki ei tee montaa highlightreel torjuntaa, johtuen nimenomaan hyvästä puolustamisesta (ja vastustajan aneemisesta hyökkäyksestä). Mutta, noususuhdanne peliesityksissä on helposti nähtävissä, otti eilen Variksen "satavarman" kiinni poikittaisliikkeen jälkeenkin. Luonnollisesti, eilen sattui Tarkille yksi kämmi, riparin ohjaaminen suoraan Hirson lapaan (ellei sitten tiennyt, että tuolle voi huoletta jakaa kiekkoa?). Kun taasen virkaveli vastapäässä imaisi Boumediennen kudin ja oli Pesosen 2-4 maalissa pihalla kuin tamppoonin naru. Ei siinä, monta hyvää esitystäkin Riksmanin repertuaarista tässä finaalisarjassa löytyy, mutta noita nukahduksia selvästi enemmän kuin Tarkilta.

Maalivahdit eivät tule huomistakaan ottelua ratkaisemaan. Molemmille riittää kyllä duunia, parhaimmillaan tietysti voivat olla kirsikkana kakun päällä voitossa (tämä on todennäköisempää tapahtua Riksmanin osalta). Viisikkopeli ja tahto, siinä on ratkaisut huomenna.

Eikä mitään hätää, itseni ei tarvitse vittuuntua jo etukäteen, sillä nyt tuomaroinnista vastaa se reilusti parempi vaihtoehto, mitä eilen. Favorin on mun favoriit, eikä edes skooda. Levonen on nähty jo.

Ehkä se parhaimmin itävä voitonsiemen Jokereille on Kärppien perinteinen kolmas osaottelu. Itse toivon molempia, sekä Jokereiden voittoa (Kärpät pelaa nyt niin hienoa kiekkoa, että tuota näkee mielellään lisää), että "omieni" voittoa.

Parempi voittakoot.
 

kaksoismetro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmasen herrasväki
Niin, tämän kauden pudotuspelit pitäisi Jokereiden osalta aloittaa alusta. Kolme ottelua ja kaikki voitettava. Parrat voisi siis psykologisin perustein ajella kokonaan pois ja haudata kaksi ensimmäistä finaaliottelua virheineen päivineen.

Kaikkein häiritsevintä edellisessä matsissa oli vaikutelma Jokerien voimattomuudesta ja virrattomuudesta ja tulettomuudesta. Jokereilla ei ole mitään mahdollisuuksia voittaa Kärppiä, jos jo laitakahinat ja voimaväännöt menevät useammin Kärpille kuin Jokereille. Juuri laitoihinhan Jokerien pitäisi peli painaa ja voittaa kamppailut siellä, hidastaa peliä ja voittaa kahinat. Avojään luistelu- ja taitokiekossa tulee turpaan rajusti.

On yksinkertaisesti nollattava tilanne ja pyyhkäistävä pöytä tyhjäksi, ja nyt ei nollata ja pyyhitä kliseisesti vaan oikeasti. Shedden voisi pitää pienen palopuheen pöydän takaa ja nostella ottelusarjan edellisiä pelejä koskevia tilastoja ja analyyseja ja muita papereita ja heivata sitten kaikki paperit yhdellä pyyhkäisyllä lattialle. Siispä alusta, uudelleen, uudella halulla ja uudella palolla. Niin kuin Shedden sanoi, Jokerit on voittanut tällä kaudella monta kertaa kolme ottelua peräkkäin. Vastassa huippukuntoinen Kärpät ja Jokerit ei saa irti parastaan, tämä ei ole hyvä tapa hävitä. Jos tämä kolmas ottelu hävitään kauden parhaalla pelillä, niin ei tarvitse katua jälkeenpäin, mutta jos jatketaan samaa sekoilua kuin aiemmissa peleissä, niin koko finaalisarjasta jää huono maku.

Rohkenisiko Shedden laittaa Ahosen maaliin? Ei siksi, että Riksman pitäisi saada pois maalilta, mutta tämä vaihto voisi saada viimeisetkin ukot kopissa hereille. Toisaalta Ahosen edellisestä pelistä on jo kauan. Vaikea ratkaisu. Pelillisesti on suurempi riski laittaa Ahonen maaliin kuin jatkaa Riksmanilla, mutta toisaalta riskipeli voisi kääntää koko sarjan. Ei ole turvallista tapaa pelata ottelua, jossa veitsi on jo kurkulla. Jos sarjaa jatketaan samalla tavalla kuin tähän asti, kolmannesta finaalista jää käteen kolmas tappio. Uskoisin Riksmanin kuitenkin jatkavan, mutta jostain se uusi tuuli on pian löydettävä.
 

hilson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noniin, Kärpät voittakoon huomenna niin saadaan tämä kaikkien aikojen tylsin liigakausi pakettiin. Ensi kaudeksi Muukkoset ja Vuoriset häpyhuulista vittuun, pohjois-amerikkalaisia tuomareita liigaan ja Nordenskiöldinkadulle ryminää, niin johan alkaa taas SM-kendo kiinnostamaan.

No ei, tai no joo...Toivotaan että Kärpät voittaa huomenna jatkoajalla. Overtimegoal kirpaisee positiivisesti ja negatiivisesti eniten molemmissa leireissä. Olkoon ratkaisija vaikkapa Janne Pesonen.
 

Baroni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiaa Lukolle
Kolmas kerta toden sanoo...

Olen pitänyt Sheddeniä hyvänä tsempparina ja vaativana valmentajana. Kahdessa viime matsissa on Jokereilta ollut tsemppi kateissa. Tilanteita ei viedä loppuun ja sellainen "hullun kiilto silmissä-yrittäminen" on poissa. Ihan kuin osaa pelaajista ei kiinnostaisi koko mestaruus. Varsinkin kokeneet pelaajat ovat olleet kaikkea muuta kuin esimerkinä (Tuulola ja Varis) Hirso on unohtanut ettei pelaa enää ifkissä ja on totaalisen sammunut. =/
Kärppien materiaali on parempi ja se näkyy selvimmin juuri hyökkäyksissä. Joukkue, jossa on taitoa ja yrittämistä on vaikeasti voitettavissa.

Jokerit. Toivon, että lopetetaan tämä kausi kunnialla. Taklatkaa, voittakaa aloituksia, ajakaa maalille ja uhratkaa Snaapeli. =)

Harmi kun en pääse paikanpäälle. Kolme voittoa ja poika stadiin. Parempi voittakoon!
 

hermano

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät. Kiekko-Laser.
Suorastaan epätodellinen olo lähteä illan finaalipeliin. Kärpät on joka sarjassa ollut suurinpiirtein saman verran vastustajaansa parempi. Siis pakkohan Jokereiden on oltava tuota parempia, tuumaa peruspessimisti. Ja muistaa kuinka vaikeita sarjojen kolmannet pelit ovat Kärpille olleita viime vuosina ja tänäkin kautena.

Vielä kun cobol naulaa jokerien pukukopin seinälle "Jokerit Suomen mestarit 2007"-lippalakin (nää on jo betaalattu hei), niin ei voi mitään.

Tämän vuoden puolella tulee muuten 30 vuotta täyteen siitä kun näin Kärppien ensimmäisen liigapelin. Sen kunniaksi toki voisi täräyttää sarjan poikki hetipaikallanyttänään.
 

Stigu

Jäsen
Tämän illan ottelussa suurin huomioni kohdistuu Doug Sheddeniin- tulevaan maajoukkuevalmentajaamme. Puhdas 3-0- tappio finaalissa Kärpille ei olisi hirveän uskoa-antava meriitti. Varsinkin kun Doug ei ole pystynyt ottelun yhdelläkään osa-alueella olemaan vastustajaansa parempi.

Samaa ajattelee luultavasti H. Harkimo, joka Toukin palkkasi. Jos 3-0 tappio koittaa, onko Harryllä jo plan, jolloin ensi vuonna nähdään a) Jokereiden peräsimessä uusi valmentaja tai b) sellainen (3,5 - 4M€:n) kokoonpano, jolla Toukillakin on mahdollisuus voittaa mestaruus?

Ja uskoisin, että Raksilan hallin katsomossa huultansa puree myös itse Rautakansleri Kummola (ehkäpä pukeutuneena Jokeri-paitaan ja Pave-hanskoihin peittääkseen henkilöllisyytensä) . Hänen ajatuksensa varmasti palailevat siihen tammikuiseen iltaan vuonna 2006, jolloin lipevä sipoolainen yritysjohtaja H "myi" hänelle uuden maajoukkuevalmentajan, valmentajan josta kukaan ei silloin tiennyt hirveästi. Eikä tiedä vieläkään.

Tänään on muuten Jokereilla sen verran hyvät kertoimet, että pakko pistää muutama ropo Narrien voiton puolesta.
 

Ylärima

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
No nyt rupeaa vihdoin Jokerien omistusporraskin tsemppaamaan! Täällä Puolessa Suomessa ilta-erkon lööppi kiljuu tänään "Jokerit tietää kuinka saadaan KÄRPÄT KUMOON" tjsp., siellä toisessa puolessa Suomea näyttäisi ainakin ilta-erkon nettisivujen mukaan olevan ihan erilainen lööppi jaossa. Ihan symppistä, että etäinen ja ylhäinen Aatos-setäkin elää mukana noin kovasti että on pannut lehtensä pelottelemaan kärppäpelaajia. Se ilmeisesti sitten uskoo, että jääkiekkoilijat osaavat lukea?
 

Illuminatus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Taito
kaksoismetro kirjoitti:
Rohkenisiko Shedden laittaa Ahosen maaliin? Ei siksi, että Riksman pitäisi saada pois maalilta, mutta tämä vaihto voisi saada viimeisetkin ukot kopissa hereille. Toisaalta Ahosen edellisestä pelistä on jo kauan. Vaikea ratkaisu. Pelillisesti on suurempi riski laittaa Ahonen maaliin kuin jatkaa Riksmanilla, mutta toisaalta riskipeli voisi kääntää koko sarjan. Ei ole turvallista tapaa pelata ottelua, jossa veitsi on jo kurkulla. Jos sarjaa jatketaan samalla tavalla kuin tähän asti, kolmannesta finaalista jää käteen kolmas tappio. Uskoisin Riksmanin kuitenkin jatkavan, mutta jostain se uusi tuuli on pian löydettävä.

Täsmälleen samaa mieltä. Itsekin uskon Riksmanin jatkavan mutta toivoisin Ahosta maaliin. Kun kahta edellistä peliä pyrkii katsomaan mahdollisimman objektiivisesti niin pakko tunnustaa, että Kärpät on ollut meitä oikeastaan jokaisella pelin osa-alueella edellä. Nelosketju on meillä ollut parempi ja sekin lähinnä maalien vuoksi, joiden tekeminen kuuluisi aivan muille kentille (ei toki haittaa vaikka Kukit jatkaisivat maalitehtailuaan).

Ennen sarjaa olin vakuuttunut, että molempien maalien edessä, kaksinkamppailuvoimassa sekä aloituksissa löytyy ne meidän aseet, joilla sarja voitetaan. Todellisuudessa meidän maalin eteen on päästy luvattoman helposti ja omalla rynnistyksellä Kärppien maalille ei ole ollut mitään tehoa. Kaksinkamppailuissa ollaan pikemminkin jäljessä kuin edellä ja aloituksetikin (ainakin oman puolustuspään) ovat menneet huomattavasti heikommin, kun niiden olisi pitänyt. Huolestuttavaa. Vielä kun edellisiin lisää kädettömän yv-pelin ja hirvittävät välimatkat pelaajien välillä niin on suorastaan ihme, että ollaan esitetyllä pelillä oltu niinkin tasaisissa lukemissa.

Uskoa löytyy silti. Voitto tänään nostaa meidät takaisin peliin ja veitsi kurkulla asetelma on joukkueelle aina helppo ja vastustajalle vaikea. Lähtisin kuitenkin hakemaan jotain kohtuullisen radikaalia muutosta, johon saataisiin kanavoitua jäljellä oleva usko ja tahto koko sarjan kääntämiseksi. Ahonen olisi yksi selkeä vaihtoehto, radikaalit ketjuvaihdokset toinen. Lisäksi neloselle voisi huoletta jakaa yv-aikaa, ei se varmasti huonommin menisi kuin muillakaan kentillä. Kova ketju tekemään duunia ja kaivamaan kiekkoa kulmista, pakeille saataisiin varmasti vetopaikkoja ja maalinedustallakin olisi voimaa (ehkä jalkasen voisi korvata Valtosella tms.).

Muutosten mukana peli kääntyy tänään yllättävänkin selvästi Jokereille, 1-5. Kärppien kone yskähtää ensimmäisen kerran ja lauantaina tapellaankin jo taas tosissaan Suomen mestaruudesta.
 

Fireblade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Baby Beast
Stigu kirjoitti:
Tänään on muuten Jokereilla sen verran hyvät kertoimet, että pakko pistää muutama ropo Narrien voiton puolesta.
Tein just saman, joten illalla juhlitaan mestaruutta, tai sitten vaan täytetään lompakkoa uusilla asukeilla. =)

Tiukka peli tulossa. Mielenkiintoista nähdä mitä Dog.., eikun Doug on keksinyt joukkueensa herättämiseksi.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Onko päivän radikaalein muutos Jokerileirissä se, että Shedden on ajanut pleijaripartansa pois uuden alun merkiksi? Toivottavasti ei, sillä tänään pitää tapahtua parannusta joka rintamalla. Tahtotason pitää nousta uusiin sfääreihin, Riksmanin pitää pelata nappipeli ja konkareitten (mm. Variksen) on alettava näyttämään mallia pelaamisesta tiukassa paikassa. Mitkään pikkuhiomiset pelityylissä eivät nyt auta vaan kentällä on saatava helvetinmoinen ralli päälle heti alusta alkaen. Jos Jokerit pystyy samaan kuin viimeisessä matsissa Kerhoa vastaan eli vyöryttämään koko kentällä hyökkäyksiä vastustajan MAALILLE (ei siis kulmiin), niin voitto on saletti.

Jos taas lopussa näyttää pahalta, niin kaadutaan sitten edes saappaat jalassa taistellen. Mitään 3-1 nyhjäystappiota ei voi hyväksyä vaan revetköön numerot suuremmiksi kunhan laidat ryskyvät ja silmät kiiluvat taistelutahtoa. En kuitenkaan toivo mitää sikailua, jos peli näyttää menetetyltä lopussa. Se ei ole Jokerikiekkoa vaan omaleimaista ihan muille jengeille.

Helvetti irti ja kaikki peliin. Kuka haluaa olla Jokerisankari tänään? Luulisi käsiä nousevan kopissa pystyyn ja paljon.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Kärppävoitto tuntuisi todennäköiseltä juuri tähän paikkaan, mutta... Jotenkin tuntuu, että Jokerit vie tänään voiton painostettunakin. Ja taas sarjaan saadaan päätös Helsingissä.
 

Illuminatus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Taito
Ei näköjään muutoksia kokoonpanoissa. Mitä nyt Andersson taas kehissä Valtosen ja Pakan kanssa. Nelonen jälleen omana, hyvin toimivana kokonaisuutena. Nyt on sitten Riksmanin aika pelata se unelmapeli (ei yhtään helppoa tänään Juuso!) niin meillä on mahdollisuus voittoon.

Pelottava kyllä toi Kärppien kakkosketju, helvetin pelottava. Lauantainakin olisi vielä mukava katsella peliä...
 

Kyyberi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Preds,Jordin Tootoo,M.O.P.A.K.
Jokerit tänään

34 Juuso Riksman, Maalivahti AK
31 Ari Ahonen, Maalivahti



1. kenttä

7 Mikko Kalteva, Vasen puolustaja
40 Sami Lepistö, Oikea puolustaja AK

18 Tim Stapleton, Vasen laitahyökkääjä AK
25 Clarke Wilm, Keskushyökkääjä AK
9 Tony Virta, Oikea laitahyökkääjä AK


2. kenttä

36 Marko Tuulola, Vasen puolustaja AK
6 Mikko Kuparinen, Oikea puolustaja

23 Petri Varis, Vasen laitahyökkääjä
44 Kim Hirschovits, Keskushyökkääjä
28 Jani Rita, Oikea laitahyökkääjä


3. kenttä

77 Martti Järventie, Vasen puolustaja
12 Markus Kankaanperä, Oikea puolustaja

11 Tomek Valtonen, Vasen laitahyökkääjä
20 Petri Pakaslahti, Keskushyökkääjä
89 Roni Andersson, Oikea laitahyökkääjä


4. kenttä

26 Jan Latvala, Oikea puolustaja
41 Ossi Saarinen, Hyökkääjä

61 Samuli Jalkanen, Vasen laitahyökkääjä
38 Arto Kuki, Keskushyökkääjä
15 Arto Koivisto, Oikea laitahyökkääjä

Schnabel sivussa, Andersson kehissä. Toivottavasti nelonen saa peliaikaa, näköjään ainoa ketju mikä saa yhtään mitään aikaan. Nähdäänkö muutoksia ketjuihin pelin aikana, se selviää muutamien tuntien päästä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös