Goljat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Aho, Jesse Puljujärvi
Tänään kohtaavat siis Helsingissä IFK ja Kärpät. Hifk tippui katkeralla tavalla CHL:stä tiistaina ja Kärpät raivasi tiensä neljän parhaan joukkoon. Hifk saa keskittyä jatkossa liigaan, kun taas Kärpillä lähiajan päätavoite on vielä mestareiden liigassa. HIFK on käynyt tälle kautta pari kertaa jo niistämässä pisteet Raksilasta, nyt kohdataan ekaa kertaa Helsingissä.

Kärpät pelasi tiistaina erittäin hyvän pelin SaiPaa vastaan, jatkuuko sama lento myös tänään? Oikeastaan kaikki muut osa-alueet on kunnossa, ainoastaan maalinteko tuntuu tavattoman vaikealta. Paikkoja luodaan liukuhihnalta, mutta viimeistely on ollut heikkoa. Kärpiltä loukkaantui tiistaina Vallin ja Davis, tilalle nostetaan Hokista nuorukaiset Nutivaara ja Puljujärvi. Uskoakseni Kärpät ei ainakaan heikkene näillä vaihdoilla.

Tiedossa varmasti vauhdikas ja laadukas ottelu, veikkaan että maaleja tehdään tänä iltana keskivertoa enemmän?

Seurattavia asioita:
- Miten pelaa Puljujärvi? Varmaankin istutetaan Davisin paikalle Pyörälän ja Pirneksen rinnalle. Mielestäni ketju vain vahistuu tällä vaihdolla. Pyörälä ja Pirnes saa luotua paikkoja ja Jesse pistää luontaisen maalintekijän vaistolla pussiin.
- Montako kertaa kärppien hyvä pyöritys hyökkäysalueella päättyy siihen, kun Glenn ampuu löysän ja maskittoman vedon maalille?
- Jatkaako Liigan taitavin pelaaja Joonas Donskoi hyviä otteitaan.
 
"älä tuu mulle selittään"

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK tänään
Zaborsky - Kuparinen - Rask
Goldobin - Ramstedt - Leino
Blomqvist - Elkins - Partanen
Luttinen - Nykopp - Ikonen

Auvitu - Grillfors
Taipalus - Söderholm
Teppo - Pikkarainen
Honkaheimo

Husso
Lankinen

Tuomarit
Favorin - Pajula
Nieminen - Nikulainen

IFK:lla alkaa olemaan tuo paketti lähes sama ottelusta toiseen. Se on hyvä se. Kotivoittoonhan se on uskottava kun hyvin on mennyt ja jopa Kärppiä vastaan ollaan oltu niskan päällä. Erikoistilanteiden pitää kotijoukkueella parantua. Varsinkin av ollut aivan tolkutonta paskaa. Montaa jäähyä ei kyllä kärsi ottaa tai muuten hyväkin ottelu voi valua aivan hukkaan.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Puustinen popcorn-osastolla?! Partaselle viimeinen näyttöpaikka Elkinsin vieressä, siinä ei ole tainnutkaan surffata vielä tällä kaudella.

_
 
”Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa.”
-Alexander Stubb 1.11.2011 Pohjoismaiden neuvoston (PN) kokouksesta.-

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Puustinen popcorn-osastolla?! Partaselle viimeinen näyttöpaikka Elkinsin vieressä, siinä ei ole tainnutkaan surffata vielä tällä kaudella.

_
HIFK-puolen saikkuketjun mukaan Puustinen on flunssan takia poissa.
 
- Kaiken maailman apinat kopioivat kansainvälistä hulluutta. Joukkueurheilu pitäisi kieltää, kommentoi tilannetta pelästynyt ohikulkija, joka ei tiennyt, mistä urheilutapahtumasta oli edes kyse.

Steven

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Calgary Flames, Liverpool FC
HIFK:n osiossa mainittiin Puustisen olevan flunssan takia poissa. Toki pientä herättelyä mies kyllä muutenkin kaipaisi.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyökkäysketjut:
Mika Pyörälä – Esa Pirnes – Jesse Puljujärvi
Ivan Huml – Sakari Manninen – Juha-Pekka Haataja
Sebastian Aho – Joonas Kemppainen – Joonas Donskoi
Mikko Alikoski – Juho Keränen – Joonas Komulainen

13.hyökkääjä Simon Suoranta
Puolustajaparit:
Lasse Kukkonen- Adam Masuhr
Ryan Glenn – Arto Laatikainen
Dan Spang – Mikko Niemelä
Maalissa: Tomi Karhunen (Iiro Tarkki)

Nyt on omavaraisuusaste hyökkäyksessä jo aika jäätävä. Karhunen maalissa, tämä on mielenkiintoinen valinta. Edellinen miehen peli Espoossa sai äärimmäisen murheellisen lopun ja nyt ei paikka ainakaan helpotu. Oma veikkaukseni on, että tämän ottelun voittaja tulee nousemaan lähitulevaisuudessa sarjakärkeen. Momentum IFK:lla voitettuaan jo kaksi peliä Oulussa tälle kaudelle. Toivotaan kovaa ja tasaista kamppailua. Puljujärveltä vois ykkösen laidassa odottaa tehojakin.
 
Ensin tullee Kärpät. Sitte tullee helevetin palijon tyhyjää, eikä sittekää tuu mittään. Kolomen joukosa on TPS ja toinen Tsadin jengeistä.

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
HIFK-puolen saikkuketjun mukaan Puustinen on flunssan takia poissa.
Jep, selvä homma ja loogisin paikka Partaselle on juuri tuo ettei sekoita hengettömällä pelillään muita ketjuja.

Tänään on hyvä tasonmittaus IFK:lle, nyt asennetta ja voitto hinnalla millä hyvänsä.

_
 
”Vittu mitä paskaa, ei voisi vähemmän kiinnostaa.”
-Alexander Stubb 1.11.2011 Pohjoismaiden neuvoston (PN) kokouksesta.-
Suosikkijoukkue
HIFK
Edessä siis syyskauden mielenkiintoisin matsi hallitsevaa mestaria, puolen Suomen joukkuetta ja alkavaa dynastiaa vastaan. Oman mausteensa hallille luulisi tuovan myös aktiiviset vierasjoukkueen etäkannattajat. Molemmilla joukkueilla on haarukassa syyskauden piikkipaikka tasaisessa Liigassa ja voi pitää tämän olevan yhden ratkaisun paikoista tuossa kisassa. Kotijoukkuetta rasittaa ainakin henkisesti kärsitty sekoilutappio CHL:ssä eli Törmäsen kyvyt ovat tänään todellisessa puntarissa.

Joukkueiden rosterit ovat maalivahtien ja hyökkäyksen osalta Liigan kärkeä. Mestarien puolustus taas on paria kertaluokkaa vahvempi ja HIFK:n välillä sekoilevan pakkikaluston onnistuminen onkin ottelun yksi ratkaisupaikka.

Yksilötasolla mielenkiinto kohdistuu ainakin tähän Mestarien kaikkien aikojen lupaus Puljujärveen, jota en koskaan ole aiemmin livenä nähnyt. Melkein samalla odotustasolla Dynastiassa on myös Sebastian Aho. Näiden kavereiden takaraivossa on pakko pyöriä junnukisat, eli alitajunnassa saattaa pyöriä loukkaantumisten varominen - niin suuri asia junnukisat kuitenkin tämän ikäisille kavereille ovat.

Kotijengikin on tasoa mielenkiintoisempi kuin pariin vuoteen. Zaborskyn dominointi kaukalossa jatkunee entisellä tasolla. Synninpäästön Koojiiltä saaneen Ramstedtin pörräystä on saanut ihailla koko syksyn. Harharetkiltä paluun tehneen Pikkaraisen otteissa on alkanut ikävä kyllä näkyä vanhoja merkkejä. Kasvamassa oleva täydellisen ristiriitainen superlupaus Goldobin voi ratkaista minkä tahansa pelin suuntaan mihin tahansa.

Toivotaan tietysti HIFK:n voittoa aggressiivisen karvauksen ja fyysisyyden kautta. Olisihan se hienoa nähdä HIFK edes joskus sarjan kärjessä. Dynastiassahan tämä on arkipäivää.
 
Tässä ei saa referoida vastuullisen valtamedian Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja Teija Sutisen kuolemattomia ajatuksia, koska joku vajaaälyinen vuoteenkastelija niistä saattaisi mielensä pahoittaa.

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
Mitäköhän tästäkin taas tulee. Jotenkin huonot fibat tästä pelistä. Viimeinen terävyys on puuttunut Kärpiltä viime aikoina ja se ei tiedä hyvää IFK:n kotiluolassa.

Nyt tarvittais vähän tsemppiä.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Edessä siis syyskauden mielenkiintoisin matsi hallitsevaa mestaria, puolen Suomen joukkuetta ja alkavaa dynastiaa vastaan.
Juurikin näin. Tähän saakka olen ainoastaan katsellut sitä miltä joukkueen peli näyttää ilman sen suurempaa kiinnostusta pisteiden jakamiseen. Tänään ykkösasia on se kenen matkaan pisteet lähtevät, ei mikään muu.
Mulla on sellainen kutina että keväämmällä on suuri merkitys sillä kumpi näistä joukkueista osaa voittaa toisen.

Kärppien peliä on ollut aina ilo katsoa, uskon ettei tänäänkään nähdä poikkeusta sääntöön.

Let's play hockey!
 
Alkkisfaijan jälkikasvu

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
HIFK:n peliesitykseen saattaa vaikuttaa tiistain Frölunda-pelin tappio tai sitten ei. Kärpät-peli on pieni testi, että kykeneekö kauden 14-15 HIFK toipumaan heti takaiskuista. Testissä ovat tietysti Törmäsen valmennusryhmä ja joukkue. 13 pelistä 11 voittoa ja 2 tappiota Nordiksella syksyn Liigapeleissä on jo pieni velvoite sille, että ei haeta selityksiä edellisen pelin tappiosta, vaan lähdetään voittamaan myös illan Kärpät-peli. 2-3 pistettä HIFK:lle on haussa, eri asia toteutuuko odotukseni.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Mestarien puolustus taas on paria kertaluokkaa vahvempi ja HIFK:n välillä sekoilevan pakkikaluston onnistuminen onkin ottelun yksi ratkaisupaikka.
Monet kehuu jostain syystä tuota Kärppien pakistoa, mutta todellisuudessa se on yksilöinä melko epätasainen koostumus. Kärppien tiukka viisikkopuolustus, kuitenkin tuottaa tulosta. Kuinka monta kertaa nähdään, kun Spang pitelee kättään, selkäänsä tai muuten vain itkeä nyyhöttää jossain laidan vieressä? Glennin jo aikaisemmin mainitut maskittomat ripuliranteet tappavat totaalisesti muuten hyvät hyökkäyspään pyöritykset... Mashur tekee onneksi maaleja! Mutta muuten peli on edelleen sen tasoista, että dynastian pakkihirearkiassa saisi olla korkeintaan sijalla 4. Kuten viime kaudella Pokan ja Ohtamaan ja aikaan. Tällä kaudella Mashur on joukkueen varmimpia puolustajia.. eikä se ole kehu Mashurin suuntaan.
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielenkiintoista nähdä, onko IFK:lla päät painuksissa vielä tiistain jälkeen vai tullaanko jo täydellä höyryllä ekaan kymppiin. Ensimmäinen maali olisi tärkeä.

No yhtä kaikki, IFK häviää kaksi ensimmäistä erää ja voittaa viimeisen. 2-2 jatkoille.
 
#17 #5 #1 #20 #7 #23 #22 #35 #9 #32

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Uskon IFK:n olevan tänään vahvoilla. Kärppien maalinteko on ollut aivan uskomatonta tervanjuontia. Jospa Husso imuroisi... Yksilötasolla odotan Goldobinin näkemistä, ja tietysti kiva nähdä Puljujärvikin taas ylhäällä. Toivottavasti saa pelata ylivoimaa (ei kuitenkaan saa).
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olihan peli. Se alkoi ja sitten se loppu. Täysin huti meni niin minulta, IFK:lta kuin tuomareiltakin. Kärpiltä hyvä vierasmatsi. Ei IFK:ta vastaan tarvii muuta tehä kun heittää kiekko maalille ja joku vaikka kääpiö voi sen käydä puttailemassa sisään kun ei siellä viittitä edes yrittää puolustaa omaa maalia. Ei ole paljon jälkipolville kerrottavaa, eikä kyllä kellekkään muullekkaan. Ainut mikä vitutti pelin aikana oli Ramstedtin loukkaantuminen, vittu!
 

deWILS

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Sellasta tänään. Hyvä ja viihdyttävä peli. Ifk aavistuksen niskan päällä mutta Karhunen ja onneton viimeistely ratkaisi pelin tänään. Eteenpäin ois sanonu mummo lumessa jos olis lunta.
 

Mensonge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joukkue osoitti tasonsa tänään. Pahasta paikasta voitto ja vähän balsamia alkukauden tappioille kotona. Karhuselle tämän voiton soi kyllä. Hyvästä pelistä palkintokin tällä kertaa. Tasaisena säilyy sarja kärjen osalta, ihmeellisen tasaisena.
 
Ensin tullee Kärpät. Sitte tullee helevetin palijon tyhyjää, eikä sittekää tuu mittään. Kolomen joukosa on TPS ja toinen Tsadin jengeistä.

#24#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät sekä KHL:ssä Jokerit ja NHL:ssä Carolina
Ei tehnyt Kärpät maaleja, mutta HIFK oli vielä surkeampi. Kärpät otti lisäksi ihan liikaa jäähyjä. Myö Karhusen peli alkaa olla kuten viime keväänä. Hyvä merkki kuitenkin kevättä ajatellen, että umpisurkealla pelilläkin kolme pistettä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minulle on iskenyt muotitauti nimeltä jääkiekkoähky. Tämä ottelu toimi ainakin väliaikaisena lääkkeenä oireisiin. Alussa näytti, että ei tuolta pisteitä vieraille heru. Karhunen ja kotijoukkueen räiskimiseen päätyneet hyökkäykset pelastivat siinä vaiheessa.

Nyt näyttää Kärppien hyökkäyspelikin jo kulkevan, jopa keskialue ylitetään parhaimmillaan sujuvasti. Ei olisi alkukauden perusteella uskonut, tehot tosin vieläkin hieman hukassa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree!
Voitto tuli! Ei ois kyllä uskonu, mutta en valita.

Ja erittäin hyvä homma että Karhunen sai nyt onnistumisia. Varmasti on ollut miehellä vähän rankkaa.
 
Viimeksi muokattu:

IlarI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki muut paitsi Tappara tai JYP
Kemppainen oli kentän ykkönen ja Karhunen pelasi loistopelin. Kolmannen erän jäähyistä voi olla montaa mieltä, mutta tuomareihin peli ei ratkennut. Ramstedtin loukkaantuminen näkyi mielestäni selvästi, ylivoimamoottoria olis tarvittu.
 
"Es mejor estar callado y parecer tonto que hablar y despejar las dudas definitivamente"
-G.M-

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viihteellisin Kärppäpeli pitkään aikaan, kun tuntui olevan ihan keskittyminen ja tahtokin nyt mukana. Ja aina kun Jesse pelaa, niin se on juhlapäivä. Kaveri vähän katosi pelin edetessä, mutta 16-vuotias sai kyllä ensimmäisessä erässä niin omat kuin vieraatkin näyttämään naurettavan huonoilta. Välillä jopa huvitti kun kaveri hakkaa mailaa jäähän vapaassa tekopaikassa, mutta Pirnes pelaa normaalia Kärppää eli kiemurtelee ja kiertää kulmassa odotellen että pääsee syöttämään viivaan Masuhrille/Glennille/Spangille, joka jälleen kerran mielikuvituksellisesti laukoo kiekon kohti maskia tai kalaverkkoihin.

Mutta olihan tämä hyvä peli kuitenkin Kärpiltä. Yllätysvoitto. Näin ei kovin monesti pääse Kärppien kohdalla nykyään sanomaan. Joukkueellekin helpompi pelata kun ei tarvitse koko ajan pyörittää vaan voidaan pelata enemmän vastaiskukiekkoa. Yleensä asetelmat ovat toisin päin.

Harmittaa tuo Karhusen nollan rikkoutuminen (Glenniltä upea maski). Antoi hyvän tekosyyn Latelle pistää Tarkki taas maaliin seuraavaan peliin.
 
This is where heroes and cowards part ways

JakeTheGreat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hiljainen Nordis ja vähän kliininen peli (ehkä), mutta voitto kelpaa erittäin hyvin. Ehkä syksyn kovin jopa. Nordis on aina ihmeellisen vaikea paikka Kärpille ja hirveä työ on saada voittoja. Tänäänkin meni vielä ihan helvetin jännäksi. Ehkä tämä kuitenkin muistutti sitä viime syksyn 1-3 -voittoa jollain tapaa.

Hienoa työtä Kärpät ja Karhunen. HIFK:n vahvuudet otettiin pois ja peli saatiin Kärppien näköiseksi. Peli toimii. Puljujärvi on loistava heppu, kyllä antaisin peliaikaa. Huvittavaa oli seurata Essin pyörimistä kun Jesse naputtaa yksin maalin edessä mailaa. Niin ja Karhunen pelaa seuraavan, eikö Late?
 
Those with hearts of ever-frost will always know we never lost.

2004, 2005, 2007, 2008, 2014, 2015 & 2018

Hockey#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Huvittavaa oli seurata Essin pyörimistä kun Jesse naputtaa yksin maalin edessä mailaa.
Itsekkin haluaisin hehkuttaa Puljujärven peliä eiliseltä, mutta en nähnyt siinä niin paljon hyviä elementtejä, että siihen ois aihetta. En ymmärrä miten täällä saadaan positiiviseksi käännettyä mailan naputtelutkin, mutta ilmeisesti kaikki on positiivista jos olet riittävän nuori. Samassa lauseessa irvaillaan Essille, joka sentään syötti tärkeän Kärppien avausmaalin. Jesse vastaavasti syötti Hifkin pelaajan yksin läpi kun yritti alimpana viedä portteja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy