To 11.10 LUKKO - PELICANS

  • 2 436
  • 31

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Filmaa minkä filmaat

Ensin Joonas Jääskeläinen luistelee Mika Laaksosen vieressä, Laaksosen maila suurinpiirtein hipaisee Jääskeläisen kylkeä, ja kas kummaa, Jääskeläinen makaa mahallaan jäässä. Ylivoima Pelicansille, ja voittomaali.

Pari minuuttia myöhemmin tilanne laidan vieressä, ja Matti Kaipainen pääsee toteuttamaan itseään. Pelicansin pelaajan maila Masan jaloissa, ja Masa vetää spagaatin. Ylivoima Lukolle, ei maalia...

Tässä on nyt pelattu viikon sisällä neljä peliä, joista Lukko ei ole saanut pisteen pistettä. Mutta jokainen matsi olisi mielestäni ollut jopa voitettavissa...ei vaan ole pomppinut...
 

1900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal ja Lahden Reipas
Hienoa Mikko Rämö!

Pelicans palasi voittojen tielle mutta mielestäni voittoakin tärkeämpää oli Rämön onnistuminen maalilla. Nyt tiedetään, että Kuivalaisenkin takaa löytyy mies, joka voidaan maalille laittaa. Tietenkään yksi peli ei paljoa kerro, mutta tulikaste on nyt annettu. Radio kuuntelun perusteella Lukko sai muutamia pahoja tilanteita etenkin ekassa erässä, mutta Rämö hoiti tilanteet varmasti. Saarelan tekemälle maalille ei Rämö mitään voinut, Kovisto kiersi Grönholmin upeasti ja iski lätyn luukulle, helppo maali Saarelalle. Joku raumalainen voisi kommentoida hieman, miltä tämä nuorukainen maalilla näytti.

Pelin ratkaisuna taisi olla Pelicansin viisikkopuolustus ja nöyrä oman pään peli oli eikä Lukkoa päästetty helpolla edes keskiviivan yli. Toivottavasti sama tahti jatkuu kotihallissa Ilvestä vastaan. Taitaa olla Lahdessa TAAS täysi halli ja lauantai ehtoohan tuo vielä oman extran tunnelmaan.
 

ipaz

Jäsen
Yhdyn tuohon Boriksen kommenttiin molempien, sekä Jääskeläisen että Kaipaisen hankkimista jäähyistä. Molemmat kaverit veivät tuomareita filmaamisillaan 6-0!

Tuomari Pertun Laaksoselle antama kakkonen sai jopa minun hillityn olemukseni hieman turhautumaan. Jäähy olisi pitänyt mennä toisin päin eli, Jääskeläiselle sukeltamisesta. Eihän Laaksonen edes kunnolla osunut Jääskeläiseen, joka kaiken lisäksi tuntuu olevan yksi liigan parhaista tasapainoilijosta. Joonasta ei tunnu pystyvän saada pysähtymään oikeastaan millään.

Mietittiin kaverin kanssa pelin aikana, että olisikohan nuo filmit menneet läpi vaikkapa entisille pelimiehille Simo Saariselle tai Hannu Henriksonille.

Kuitenkin ansaittu voitto ja papukaijamerkki Pelicansille. Ihmetytti todella Lukon pelaajien haluttomuus ja Lehkosen alkusyksystä painottama agressiivisuuden puute.

Missä on taklaukset Lukko?? Edes Lotila ei enää koohota viime kausien tapaan. Jämsä taisi olla ainoa lukkolainen joka taklasi pari kertaa hieman tavallista kovempaa. Siivonen ja Saarela kaartavat aina pois vaikka olisi paikka antaa pikku pusu.

Ei ole mikään ihme ettei joukkue herää tappioasemassa, kun kukaan ei laita itseään TODELLA likoon varsinkaan kotikatsomon edessä! Ei ole taklauksia, ei blokata vetoja, ei nahistella... vaikuttaa aika neitimäiseltä touhulta tuo Lukon touhu tällä hetkellä.

No, onneksi on HPK ja Jokerit...
 

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Rämö pelasi ihan hyvin, mutta niistä pahoista paikoista en tiedä. Aika helpolla pääsi, kun Lukon laukaukset suuntautuivat lähes järjestään maalin yli. Tiedä sitten oliko jotain skouttauksen tulosta, mutta selvästi oli ohje ampua ylös. Paljon sylki poika eteen kiekkoja pahoissa paikoissa, mutta löysi aina itsensä kiekon eteen.

Onko Pelicansilla tapana vetää noin paljon pitkiä joka pelissä? Oli aika kamalaa katsottavaa, kun aina kun saatiin kiekko haltuun omalla kenttäpuoliskolla siten, että oli vaara menettää lätkä, kiekko lyötiin välittömästi pitkäksi. Ja näitä pitkiä lyötiin kyllä muutenkin. Mutta mikäs oli lyödessä kun Lukolla ei kerran ole aloitukseen pystyviä miehiä, Pelicans voitti noin 90 prosenttia aloituksista...

Pakko mainita vielä Pelicansin aivan totaalisen umpisurkea kahden miehen kahden minuutin ylivoimapeli, jossa ei oikeastaan päästy edes laukaisupaikkoihin saati että olisi saatu lauottua...
 

1900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal ja Lahden Reipas
Niistä pitkistä kiekoista.

Oliskohan se nyt sitä Elorannan peräänkuuluttamaa nöyrää oman pään peliä. Jos ei ole omassa päässä varmaa syöttöpaikkaa, pitää kiekko toimittaa välittömästi keskialueelle. Suuri osa sattui ilmeisesti vaan eilen lipeämään pitkäksi asti. Samaa purkupeliä toteutti Tappara Lahdessa tiistaina. Jos pakki oli syötöstä vähänkin epävarma, tuli roiskaisu omasta päästä saman tien. Taitaa olla aika yleistä vieraspelaamista nykyään. Olen tällä kaudella ollut kahdesti vieraspelissä: Jyp-Pelicans 2-5 ja Blues-Pelicans 1-5. Kyllä näissä peleissä Pelicans on samalla kaavalla toiminut puolustuspäässä, eipähän tule omaan päähän maaleja harhasyötöistä.
Ja se 5-3 ylivoima. Tapparaa vastaan tarjottiin samaa. Tuntuu, että pojat yrittää liian hienoja maaleja em. tilanteessa, koska yv on aina samaa siirtelyä ja näpräämistä. Päinvastoin taas 5-4 yv toimii paljon paremmin. Eli vastustajille tiedoksi: jos saatte jäähyn Pelicansia vastaan, kannattaa ottaa toinen heti perään niin oma pää varjeltuu ;) .
 

Mr Pilli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuomarit
1900 näin kirjoitit

"Tuomari Pertun Laaksoselle antama kakkonen sai jopa minun hillityn olemukseni hieman turhautumaan. Jäähy olisi pitänyt mennä toisin päin eli, Jääskeläiselle sukeltamisesta. Eihän Laaksonen edes kunnolla osunut Jääskeläiseen, joka kaiken lisäksi tuntuu olevan yksi liigan parhaista tasapainoilijosta. Joonasta ei tunnu pystyvän saada pysähtymään oikeastaan millään. "
Itsekkin pääsin pitkästä aikaan seuraamaan Rauman halliin peliä työmatkan ansiosta, ja seurasin ko. tilanteen juuri kohdalta jäähyaitioiden.
Laaksonen otti juuri oikeaoppisen vesihiihto kahvan siniviivalta siniviivalle. Juuri näistä kahvauksista ollaan itketty lähes jokaisen pelin jälkeen, että näillä kahvauksilla otetaan pelistä vauhti pois. Sitten kun tuomarilla riittää siviilirohkeutta ottaa tuollainen kahva pois ja vielä kotijoukkueelle antaa jäähy, niin sitten se tuomari rassukka onkin sokea puusilmä:confused: .
Otetaan taas ne värilliset :cool: lasit pois silmiltä ja hyväksytään ne oman joukkueen jäähyt.
Eihän eilisessä Rauman pelissä todellakaan tapahtunut mitään mistä olisi voinut kumpaakaan tuomaria moittia.
 

isi

Jäsen
Suosikkijoukkue
sups
filmaaminen

olen seurannut tämän palstan kirjoituksia ja minua alkaa häiritsemään kirjoittajien kommentit filmaamisesta.Miten katsoja tai palstalle kirjoittava voi kommentoida esim.:"tuskin hipaisten pelaaja X kaatui ja tuomari antoi rangaistuksen". Tuntuu siltä, että suurin osa kommentoijista ei ole itse KOSKAAN ollut jääkiekon parissa. Menettääkseen tasapainonsa voi pelaajaan kohdistunut rike olla TODELLA mitättömän näköinen katsomosta nähtynä!Toivonkin , että meillä kommentaattoreilla olisi hieman kriittisyyyttä omiin näkökantoihin, vaikka katsommekin toisinaan värillisin lasein pelejä! Menkäämme itse kukin mahdollisuuksiemme mukaan koulun puolapuulle ns.pukkitaistelua kokeilemaan, niin huomaamme itse kukin kuinka pienillä kosketuksilla saamme kaverin tasapainon JÄRKKYMÄÄN ja LENTÄMÄÄN puolapuulta alas!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös