To 10.9.2009 Blues-Pelicans

  • 7 455
  • 30

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mitämitä, kausi alkaa tänään eikä ketään kiinnosta? Ei vaikka lahtelaisilla on vastassa joukkueen viime kaudella pudottanut Blues? Voi tätä elämää, voi kiekon kauheutta ja elämän eteenpäinmenemistä!

Itse en paikalle pääse/mene, mutta veikataan yleisömääräksi 4231, tuhannen ihmisen ilmaislipuilla!
 

lihaani

Jäsen
Hakemista hakemista...

Uskon, että peli on pääosin kovaa yritystä ja siitä seuraa molemmin puolin päätöntä kouhotusta.

Matikainen on oikesti parhaita liigavalmentajia, joka saa edes jotain järkeä peliin, mutta Toivola ei ole puoleentoista vuoteen peluuttanut tosipelejä, joten Pelicanssin iskukyky on täysi arvoitus.

Tottakai Pelsujenkin peli hioutuu syksyn aikana. Nyt tullee pataan parin maalin erolla.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Vähän pääsi yllättämään tämä kauden alku tänä vuonna, eikä vielä ole ehtinyt virittäytyä tunnelmaan. Ehkä se muutaman kierroksen jälkeen siitä lähtee.

Blues on heikentynyt, mutta ennakkosuosikki kotikentällään. Kauden ensimmäinen peli on tietysti tunnustelua ja koohottamista suuntaan jos toiseenkin, joten peli voi sinänsä päättyä miten vaan. Hoidetaan nyt tämä silti kunnialla alta pois ja lauantaina kotiavaukseen täysi tupa.

Niukka vierasvoitto, kiitos.
 

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Omalta osalta kausi starttaa vasta launtaina Isku Areenalle, joten pelattakoon tämä nyt ensin alta ja ladataan panokset täydelle tuvalle ja hurmokselle.
Kausi on tosiaan hiipinyt hieman varkain myös tänne, eikä ole edes tullut nähtyä kesäkaudella harjoitusotteluita, kuin ainoastaan perinteinen Heki höntsäily.

Tästä johtuen Turkoosien iskukyky on allekirjoittaneella täysi mysteeri. Ja tartutaan kiinni tarkemmin lauantain kotipelin jälkeen.

Vankka usko kuitenkin vierasvoittoon, isomaalisesti 3-5
 

Kerberos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Teppo Numminen
Blues tänään

Bluesin kokoonpano liiga-avaukseen:

Maalissa:
35 Iiro Tarkki
Varalla:
32 Mikko Tolvanen

1. kenttä
85 Toni Kähkönen
23 Jarkko A Immonen
52 Cami Miettinen
30 Petri Kokko
47 Ville Lajunen

2. kenttä
41 Stefan Öhman
29 Joonas Nättinen
17 Juuso Puustinen
4 Aleksi Laakso
3 Santeri Heiskanen

3. kenttä
18 Erkki Rajamäki
57 Tomi Sallinen
24 Jani Lajunen
6 Mikael Kurki
22 Rami Alanko

4. kenttä
40 Jaakko Ulhbäck
13 Toni Häppölä
15 Patrik Lostedt

Miettinen saa mahdollisuuden Lammassaaren paikalla ykkösessä. Varmaankin ihan hyvä, ettei hyvin harjoituspeleissä toiminutta 2-ketjua hajoiteta ainakaan vielä. Itse olisin mielelläni nähnyt Stålhammarin nelosessa Lostedtin tilalla.
 

Koneisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Itse olisin mielelläni nähnyt Stålhammarin nelosessa Lostedtin tilalla.

Patea tarvitaan aina Pelsuja vastaan.

Kokoonpano vaikuttaa ihan toimivalta. Mut onhan se kieltämättä vähän oudon näköistä kun on vaan 18 kenttäpelaajaa. Stålhammaria olisin itsekin toivonut avaukseen.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Itse olisin mielelläni nähnyt Stålhammarin nelosessa Lostedtin tilalla.

Luulenpa Lostedtin peluutuksen, ja ylipäätään sopimuksen tälle kaudelle johtuvan näistä uusista säännöistä.

Koska nyt kokoonpanossa olevien miesten määrää on pudotettu 2:lla, on äärettömän arvokas asia että kokoonpanossa on mies jonka voi heittää niin 4:sen laituriksi kuin 3.parin pakiksi tarvittaessa.

Näin ollen yhden pakin loukkaantuminen/ulosajo ei sotke ihan niin pahasti kuvioita.
 

Kerberos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Teppo Numminen
Luulenpa Lostedtin peluutuksen, ja ylipäätään sopimuksen tälle kaudelle johtuvan näistä uusista säännöistä.

Koska nyt kokoonpanossa olevien miesten määrää on pudotettu 2:lla, on äärettömän arvokas asia että kokoonpanossa on mies jonka voi heittää niin 4:sen laituriksi kuin 3.parin pakiksi tarvittaessa.

Näin ollen yhden pakin loukkaantuminen/ulosajo ei sotke ihan niin pahasti kuvioita.

Tuo on tietysti ihan validi pointti, en tullut itse ajatelleeksi. Bluesin kohdalla näitä tilanteita varmasti eteen tulee.

Kun tuota kokoonpanoa hyökkääjien osalta tarkastelee, niin täytyy vaan toivoa, että joko Ranta tai Blomqvist saisivat peliinsä vähän munaa mestiksestä, niin että myöhemmin kaudella heidät voisi heittää 2-3 -ketjuun tuomaan hieman käsiä. Tai siis 2 -ketjussa ei tuollaisenaan ole toki mitään vikaa, mutta hieman epäilen Miettisen kapasiteettia maalinteon suhteen.
 

Kapo

Jäsen
Joko se nyt alkaa? Voi herranjumala että meni taas kesä nopeasti.

-Kuka tekee sinisten maalit vai tekeekö kukaan.
-Camilla alkavat olla viimeiset näytönpaikat Bluesissa
-Nättisen, Lajusen ja Laakson liigavauhti, saako allekirjoittanut syödä sanansa Nättisen liigavalmiudesta kauden mittaan?
-Kyllä vituttaakin katsoa Häppölää ja Uhlbäckiä nelosessa niillä liksoilla
 

Dhearted

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Kookoo
Hallille tänään. Alkukesästä vielä tuntui toivottamalta tuo Bluessin jengi, mutta jotenkin kyllä lämitti katsoa kokoonpanoa. Paljon nuoria, jotka onnistuivat harjoituspeleissä mukana. Jotenkin vain hyvä fiilis tuosta. Tosin täältä on pitkä syksy aikaa tulla alas näistä fiiliksistä.

Erityisesti Laakson edesottamukset nyt kun tosi pelit alkavat niin kiinnostavat kovasti.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan tippumuspelit
Tjaah, onhan Pelicansillakin jonkinlainen kokoonpano.
Tänään se on tällainen:

1. kenttä
28 Sihvonen Kari - 61 Heino Henri - 39 Pöyhönen Marko
92 Kakko Erik - 55 Forsström Jani

2. kenttä
90 Jantunen Marko - 22 Paakkolanvaara Tommi - 30 Kauppila Jari
7 Jalvanti Joonas - 26 Latvala Jan

3. kenttä
10 Saarinen Jesse - 94 Koivunen Toni - 71 Aaltonen Juhamatti
80 Suhonen Samuli - 44 Laurila Henri

4. kenttä
20 Santavuori Tuomas - 72 Piispanen Arsi - 36 Rinkinen Teemu

Uudet säännöt tuovat lisämausteensa näihin peleihin. Paha mennä veikkailemaan voittajaa mutta jatkoajallahan tuon voisi ratkaista =) .
 
Viimeksi muokattu:

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Taisi Pelikans viedä tota peliä, ainakin Radion ja tilatojen perusteella. Jään odottamaan raportti hallilta. Pikkaisen huono kauden avaus Bluesilta, Pelsuilta fiksu veto napata pari Kärppien laatupelaajaa.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Radion perusteella varsin hyvä avaus. Toisessa erässä jonkin verran alivoimaa, mutta muuten peli tuntui olevan hallussa suht hyvin. Urhon pätkien perusteella Bluesin maalit tulivat hieman laiskan puolustamisen takia. Aaltoselta sen sijaan nätti maali, Paakkolanvaara ja Jantunen 0+2. Ylivoimallakin tuon ketjun peli ainakin kuulosti vaaralliselta. Piispaselta myös muutama väläys, mutta laukaus on turhan heikko.

Hyvähän tästä on jatkaa. Mestarit vastassa lauantaina kotipelissä, joten eiköhän halli ole täynnä. Ensimmäistä kertaa pääsee tällä kaudella katsomaan jääkiekkoa hallille asti, tästä se lähtee.

Yleisöä Espoossa 3700 ja risat. Hienoa.
 

lihaani

Jäsen
Radiosta katsottuna ja maalivahtien torjuntojen perusteella Pelsut veivät. Paakkolanvaara 0+2ja Aaltonen 1+0. Jos Oulun avut jatkavat tähän tahtiin niin Kaarna voi kiitellä itseään kaksin käsin.

Olisi paikalla olleilta kiva kuulla, miltä peli kokonaisuutena näytti. Lähinnä kiinnostaa Toivolan peluutus.

Edit: Lippu lauantain peliin on taskussa. Enää ei pääkatsomoon ja A1:sen takariveille ollut pilettejä myynnissä. Taitaa Lahdessa kiekkobuumi jatkua.
 
Viimeksi muokattu:

trap

Jäsen
Koskahan viimeksi torjuntatilastot ovat menneet tuolla tavalla Espoossa? Aika harvinaista ja etenkin Pelicansin tasoisia joukkueita vastaan - kaikella kunnioituksella lahtelaisia kohtaan.

Avauserä oli ihan hyvä, toisessa alkoi vähitellen homma levitä käsiin. Tarkki piti Bluesia pitkään pystyssä. 2-2-maalista tuli vähän mieleen Brückler, yli-innokkaasti yritti itse sohia kiekkoa pois Aaltoselta.

Nelosketju oli hyvä, Öhman-Nättinen-Puustinen ei vakuuttanut. Camilla oli pari loistavaa tekopaikkaa avauserässä, ainakin toisesta olisi pitänyt pistää kiekko reppuun.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Blues sitten jakso pelata ekan erän ja sitten joko liike jäi koppiin tai Pelicans rupesi pelaa. Aina kun Blues oli pääsemässä takaisin peliin niin tuli sitten tyhmä jäähy. Tuomareiden haukkuminen on klisee, mutta kyllä tuli taas muutama aivan käsittämätön tuomio.

Tarkki oli kyllä helkkarin hyvä! Edukseen esiintyi myös: Laakso, Rajamäki Häppölä, Uhlbäck ja Lostedt. Nättinen oli yleisömäärän ohella suurin pettymys. Tiedä sitten kuinka paljon yleisömäärään vaikutti Helsingin paikallismatsi ja naisten EM-finaali. Ainakin jälkimäiseen tuntui saavan vapareita suunnalta jos toiselta.

Valitettavasti tuli jossain vaiheessa veikattua oikein ja Bluesilla on nyt ihka ikioma ihgu hip-höp biisi. Jou joo mään…

Ketkä muuten buuasi ja vislasi Grankullan kasvattaja viirin esittelylle? Oliko omat vai Pelicans fanit? No vitun urpoja anyway.
 

Koneisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Täysin ansaittu voitto Pelikaaneille. Vaikutti siltä, että Blues pelasi jatkuvasti alivoimalla ja peli pyöri ekan erän jälkeen lähestulkoon jatkuvasti Bluesin päädyssä.

Forsströmin kampitus ja Lajusen jäähy sukeltamisesta ihmetytti hieman.
 

BaronFIN

Jäsen
Pelicans on todella pahasti aliarvioitu tämän foorumin jäsenien keskuudessa, ainakin mitä mieltä tuolla tämän kauden runkosarjan-veikkailuissa ollaan... Voidaan sitten puhua "yllätyksestä" neljättä vuotta putkeen... IS Veikkaajan arvio (runkosarjan 7.) on hyvinkin lähellä omia odotuksiani...

Tämän vuoden Pelicans osoittaa jo avauksensa perusteella sellaisia merkkejä, jotka puuttuivat viime vuoden joukkueesta kokonaan: tappiosta voittoon... Ei tainut montaa kertaa tapahtua viime kaudella?

Kauden avauspelistä kauden avausvoitto, pakko olla tyytyväinen. Ja Nikkiläkin pelasi hyvin. Ja Paakkolanvaara. Ja Aaltonen. Ja Latvala... Heh, tästä jatketaan...
 

ferro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NY Rangers, Liverpool, 49ers
Eka erä oli selvästi Espoolaisten, Pelicans hävisi suurimman osan kaksintaisteluista kulmissa ja niistä Blues kaksi maalia rokottikin. Peräkkäiset jäähyt edesauttoivat Bluessin hallintaa. Piispaselta kahteen kertaan hyvä nousu laidasta ja syöttö takatolpalle, toisesta sitten Rinkinen sitten rankaisikin.

Toisessa erässä Lahtelaiset lisäsivät taistelua ja mentiin pääosin Bluesin päädyssä. Hyviä paikkoja, mutta ei kuitenkaan mitään huippupaikkoja.

Kolmannessa erässä kaksi korkeasta mailasta tullutta ylivoimaa ja kaksi maalia. Peruskuviona Paakkolanvaara tuo kiekkoa jättää omalla siniviivalla Jantuselle, joka ajaa punaviivan yli ja syöttää vauhdissa olevalle Aaltoselle, joka sitten rynnii joko pakkien välistä tai laidasta hyökkäysalueelle. Latvala varmistaa takana, Kauppila kyttäilee siniviivan tuntumassa ja sitoo itseensä yhden vastustajista. Tästä yksi hieno maalikin.

Koivusen voittomaali oli enemmän "toimita kiekko maalille"-ylivoimaa, jossa Suhosen laukaus kimpoaa Blues-pelaajasta sopivasti Tonille, joka sijoittaa tilanteesta ohi liukuneen Tarkin.

Tuomareilta mielenkiintoisia vihellyksiä, varsinkin kolmannen erän 2+2-jäähyt espoolaisille. Uskoisin, että jos Rajamäen sijaan tilanteessa olisi ollut joku muu blues-pelaaja, olisi toinen kakkonen jäänyt viheltämättä. Ehkä siinä yritettiin hakea tilanteelle aloittajaa tai jotain, Suhonen kuitenkin laukoi selvästi paitsiovihellyksen jälkeen ja siitä itse tilanne lähti. Ja joku viisaampi voi kertoa missä menee raja, että korkeasta mailasta saa normaalin kakkosen sijaan 2+2, hammasrivistön uusimisesta?

Summasummaarumrumrum: Oikea joukkue voitti, Nikkilällä pari kovaa torjuntaa(varsinkin Miettisen yritys ekassa erässä) ja ex-kärppäläisistä Aaltonen oli aktiivisemmalla tuulella.

+ "pitkän kiekon jälkeen puolustava joukkue ei saa vaihtaa sääntö" tulee luomaan kauden aikana lisää tilanteita, varsinkin toisessa erässä, jossa vaihtoaitiot ovat kauempana.
 
Hieno matsi ja hieno esitys Pelicansilta. Tästä on hyvä jatkaa. Kärpäläiset ovat kunnossa ja muutenkin joukkueella tuntui olevan hyvä energia päällä. Maaleja olisi voinut tulla enemmänkin.

Barona Arena on kyllä tunnelmaltaan varmaan Suomen paskin halli. Pimeä ja vaisu. Ja mitäköhän se yks kaljupää meinas ku huus koko matsin ajan Saipuaa ja sit pari kertaa huus Toivolaa. Maksettu pitämään älämölöä?
 

Menace

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Heki, sympatiat Tapparalle
Koskahan viimeksi torjuntatilastot ovat menneet tuolla tavalla Espoossa? Aika harvinaista ja etenkin Pelicansin tasoisia joukkueita vastaan - kaikella kunnioituksella lahtelaisia kohtaan.

Blues on heikentynyt viime kaudesta aika paljon kun Pelsut ovat vahvistuneet. Tarkki ehkä parempi kuin Nikkilä mutta noin kokonaisuutena (paperilla) Kaaneilla on mielestäni kovempi rosteri, ainakin hyökkäyspäässä.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan tippumuspelit
Koskahan viimeksi torjuntatilastot ovat menneet tuolla tavalla Espoossa? Aika harvinaista ja etenkin Pelicansin tasoisia joukkueita vastaan - kaikella kunnioituksella lahtelaisia kohtaan.
. . .

Taitaa olla niin että "aika multaa puistot". -Vai miten se oli?

Runkosarja:
17.1.09 ottelu BLU - PEL: http://www.sm-liiga.fi/ottelut/tilastot/35448.html
12.2.09 ottelu BLU - PEL: http://www.sm-liiga.fi/ottelut/tilastot/35398.html

Näiden joukkueiden keskinäisestä tasosta puhuttaessa Bluesilta lähti viimekauteen verrattuna ulkkaripelaajien mukana autokuormallinen tehopisteitä pois. Pelicansille tuli tehopisteitä sitä vastoin lisää viime kauteen verrattuna, joukkueeseen tulleiden parempien pelaajien mukana (merkittävämpänä menetyksenä Komarov 24 pist. ja Sindel 15 pist. Tulijoina Aaltonen ja Paakkolanvaara yht. 45 pist. runkosarjassa. Poislähteneistä Karo Koivusta ja Olli Julkusta ei katsota menetyksiksi).
 

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Oli ilmeisesti Rinkiseltä aika jäätävä näytös. Maali ja tehotilastossa +3. Liigan mukaan pääsi laukomaankin kuusi kertaa... Kun kaikenmaailman Granlundeja ja Pulkkisia on hehkutettu, niin tämmöiset pelaajat ovat jääneet kokonaan ilman huomiota. Teemu kuitenkin teki A-Nuorissa jäätäviä tehoja, ja fysiikan parantuessa ne voivat täysin siirtyä miesten tasolle.
 

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Olen jo itsekin odottanut, koska Teemulle annetaan paikka näyttää kunnon peliajalla. Teemu on vahva ja hyvä jalkainen pelaaja, joka myös omaa hyvän kudin. Nyt pikakomennuksella Espooseen ja kuuleman perusteella kova esitys. Niinkuin jo joskus kirjoittelinkin, niin Teemun nimi löytyy muutaman Liiga- ja Mestiseuran prospektilistalta. Tästä pojasta ei vaan ole juurikaan kohuttu, mutta tullaan kyllä vielä kuulemaan.

Hyvä aloitus kaudelle. Lauantaina sitten hallitseva mestari kumoon!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös