To 10.4.2008 Blues-Kärpät (4. finaali)

  • 50 858
  • 284
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
.

KJ:n aikana Kärppiä ei ole koskaan rakennettu fyysisyyttä silmälläpitäen. Esimerkiksi joukkueen laituriosasto sisältää tänäkin vuonna monta pienikokoista pelaajaa.

No kyllähän viimevuonna, jolloin marssitte tappioita mestaruuteen, oli puolustuksen fyysinen peli eri luokkaa kun se on nyt. Jere (ilman rötöstapausta) olisi ollut kyllä tärkeä palanen takalinjoille. Varsinkin noita loukkaantumisiakin on ollut. Jo Ilves pelit näyttivät sen, että pakiston kyky avata laitapainien jälkeen on huono. Kärppien hyökkäys on toisaalta niin taitava, että muutama onnistunut hyökkäys saattaa riittää, mutta jos pakit jatkavat tuota pitkien roiskimista (eli ei uskalleta avata) niin noutaja tuloo...
 

Salama44

Jäsen
Espoon Blues, Espoon Blues!

Tunnelma nousee koko ajan kihelmöivämmäksi kun ottelu lähestyy. Tänään taistellaan kahta kauheammin. Se mihin toivon tänään Bluesilta vielä parannusta on maalitilanteiden viimeistely. Haluan nähdä useammin teräviä ja nopeita rannevetoja läheltä maalia sen sijaan että alettaisiin viritellä lämäreitä koska Tarkki ehtii niihin reagoida ja ne useimmiten menevät rintapanssariin.

Eilen esim.Tero Koskirannalla oli lähes tyhjä maali kun hän otti kädellä kiekon ilmasta alas ja löi se maalista poispäin jo tilanteesta ulkona olevan Tarkin räpylään. Tänään hieman enemmän kylmäpäisyyttä ja kiekot rannarilla vain maalia kohti niin peli aukeaa tänään aikaisemmin. Toki lämäreitäkin pitää viivasta ampua maskin takaa, mutta enemmän pitää saada monipuolisuutta.

Usko ja luotto Bluesiin on sataprosenttisen vahva. Tänään ottelusarja tasoituu. Kärpät ei tehnyt ykkösketjuun mitään muutoksia ja en usko että sen peli eilisestä kovin paljon muuttuu. Kärppien kolmosketju vaikuttaa nyt hieman vahvemmalta Pakolanvaaran tultua sentteriksi, mutta nelosketju ei pärjää Bluesin kolmos- eikä nelosketjuille. Kärpät on tänään enemmän kolmen ketjun varassa. Töitä, töitä, liikettä, liikettä Blues kaikkien neljän ketjun voimin niin se palkinto tulee sieltä. Yleisö on tänään Bluesille kuudes kenttäpelaaja.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Kärppien heikon pelin syyt ovat kai kuitenkin pääosin henkisiä.

No ei ole. Ne ovat pelitaktisia ja puolustuksen kapeutta, ja ennen kaikkea puolustajien laitapainivoiman puutetta.

Blues pystyy estämään pelin avaamisen Kärpiltä, jolloin Kärpät vaikuttaa aneemiselta. Iso kysymys on, miten Nenä käskee pakkeja pelaaman kun painetta tulee. Nythän jätkät on roiskassu kiekon vaan alueelta pois. Nenä tietää, ettei pakit pärjää Osalan ja kump. kanssa laidassa. Mutta kyllä Kärppien on rohkeammin avattava, sillä eihän tuosta taitavasta hyökkäyksestä ole mitään iloa, jos sille ei saada kiekkoja.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Espoon Blues, Espoon Blues!

Kärppien kolmosketju vaikuttaa nyt hieman vahvemmalta Pakolanvaaran tultua sentteriksi, mutta nelosketju ei pärjää Bluesin kolmos- eikä nelosketjuille.

Tähän eriävä mielipide. Kärppien nelonen on aino ketju joka on lähes jokaisessa vaihdossa saanut pelin Bluesin päätyyn.

Hiukan pilke silmäkulmassa OT:

Mihis Salama44 "suosikkijoukkue"-kohdasta on hävinnyt Kärpät? Muistaakseni vielä maanantain ottelussa se oli siinä.
 

Salama44

Jäsen
Myös suuri ja mahtava Erkki Rajamäki marmatti jatkuvasti tuomarille ja oli käydä käsiksikin tuomariin. Moni ei valitettavasti näe muutakuin kultakypärän ottelussa. Kertookin jo enemmän katsojasta.
Eiköhän tämä Rajamäen tapaus tuomarin kanssa ollut selvempi horjahdus kuin se Pesosen horjahdus Eavesin jalkaan. Rajamäkihän oli kompastua ja yritti vain sen vuoksi ottaa tukea tuomarista.
 

Teukka Teräs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät Rangers
Noniin. Nyt on annettu Puolen Espoon Joukkueelle se Junnon haluama kavennus. Nyt pitää heittää pelleily pois ja alkaa pelaan niinkuin miehet. Enää ei se 10min täysillä meno riitä vaan vaaditaan 60min täyttä höyryä. Espoolaiset täytyy pudottaa maan tasalle ennen kuin tuo uho nousee jo liian korkealle.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Kova paikka on Bluesilla edessään jo toisen kerran vuorokauden sisään. Jos ei nyt aivan pakkovoitto, niin ei se paljon siitä irtikään jää. Sarjaa ei olisi varaa päästää sitten millään 3-1 tilanteeseen Kärppien eduksi, koska kolme ottelupalloa heille taitaa kuitenkin olla liikaa, kun niistä olisi vielä kaksi Oulussakin.

Mielenkiintoista on nähdä, jaksaako kotijoukkue edelleenkin painata sillä sykkeellä päälle, mitä tässä nyt on nähty enemmänkin. Helvetin kuluttava pelityyli, mutta varmastikin niitä ainoita oikeita sellaisia, joilla Kärppien peli saadaan sekaisin sekä puolustus- että hyökkäysalueella.

Tuomaripariksi näkyy olevan merkittynä Sami Partanen ja Jyri Rönn. Tällä muutoksella tuskin kuitenkaan on mitään merkitystä kummankaan joukkueen taktiikalle, eikä tietysti tarvitsekkaan olla. Täytyy vain toivoa, että tuomarit onnistuvat ratkaisuissaan hyvin, koska nyt eletään sarjan ratkaisujen kannalta isoja hetkiä.

Bluesia on syytelty monessakin eri paikoissa siitä, että maalintekotaitoa ei joukkueesta löydy, mutta jos noita paikkoja pystyy rakentamaan vastaavalla tavalla, mitä tähänkin asti on nähty, niin johan on kumma, ellei niistä kiekkoja enemmänkin Tarkin taakse mene. Eivät ne kaverit nyt kuitenkaan niin puukäsiä ole, etteikö sitä kiekkoa osata tyhjään maaliin laittaa.
 

Jotva

Jäsen
Ylimielisyyttä?

Muutaman hajanaisen havainnon perusteella voisi sanoa, että Kärpillä on havaittavissa jonkinlaista ylimielisyyttä. Viittaan tällä lähinnä Lehtosen ja Jalosen haastatteluihin (Lehtosen haastattelu 2. finaalissa ennen jatkoaikaa ja Jalosen haastattelu eilisen matsin jälkeen). Kumpikin lähinnä naureskeli tilanteelle, eivätkä vaikuttaneet olevan oikeasti huolissaan.

Jos tuo asenne on todella vallalla, on Bluesilla tänään hyvät saumat voittoon. Vai onko Kärpillä sittenkin varaa ylimielisyyteen? Ovathan he tämän kauden aikana monesti nousseet tappioasemasta voittoon viime hetkillä ja se tuo tietysti itseluottamusta. Joka tapauksessa toivon Bluesin jatkavan samalla taistelevalla tyylillä. Saataisiin ainakin finaalin arvoista kiekkoa.
 

Rocal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Vaasan Sport
Näkyyköhän tätä ottelua netistä mistään, ilmainen tai maksullinen linkki käy??Tiedän, tulee neloselta mut ei mahd. nyt kattoa TV:stä, vain netistä...vai joutuuko tyytymään Porttila/Tamminen -kaksikkoon.
 
Blues repii, raastaa, taistelee - ja Kärpät käy pistään limpun pussiin. Eiliseen peliin ratkaisevin ero oli Hannes Hyvönen. HH alko pelaan ja samalla koko ykkösketju nousi omalle tasolleen. Hyvönenhän taklaskin!!

Loistavasti Blues laittaa hanttiin, mutta maalintekotehokkuus ei vain riitä. Siinä on se yksinkertainen ratkaisu tähän sarjaan.

Ja on kyllä vitun kassalla toi Alkio tuolla kopissa - eikä Grönmanista oo sille opaskoiraks, kun aika pihalla on itekin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Blues on kyllä nyt semmoisessa niskalenkissä, että siitä eivät enää nouse. Vaikea uskoa että Kärpät enää tämänpäiväisen pelin jälkeen antaa yllättää itseään.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Kiitos neiti-pesonen itkemisestä.

Ja erityiskiitos tuomareille. Hienosti pelastitte kärpät Bluesin paineelta.
Hyvin tehty.

Kyllä nyt Junno silittää päätä.
 

Johan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kylläpäs helpotti nähdä, että Kärppien peli palautui normaaliksi. Siinä missä Kärpät oli ongelmissa omassa päässä enemmän (Tarkkia lukuunottamatta), niin Blues puolestaan ryssi avauspelinsä vähintään yhtä ongelmaisesti.

Se, oliko Kärppien toinen maali maali vai ei, ei peliä mun mielestä ratkaissut. Jos Blues pelaa siihen(kin) asti ilman maalia, niin syyttäkkööt tappiostaan omaa tehottomuuttaan, ei tuomareita.

Matikainen osoitti jälleen asiallisuutensa, ei mitään kitinöitä tuomareista, tauoista yms. Hieno mies.
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
kamik kirjoitti:
Viiltävää ja analyyttistä viestiä.

Jep. Filmit, kenenkään suorittamat, eivät kuulu jääkiekkoon. Itse asiassa olen työpaikalla, ja kuuntelen merisään välityksellä matsia, jossa Tamin mukaan Tarkki kyykyttää. Siteerasin siis häntä.

En siis osaa ottaa kantaa mahdollisiin filmeihin. Näet mitä haluat nähdä, vai?

Olet radion varassa ja väität, että minä haluan nähdä jotakin.

Suosittelen, että katselet tilanteen uusintana jostain ja tulet suoraselkäisesti myöntämään, että ensimmäinen viestisi minulle otteluseurantaketjussa oli asiaton.
 

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt odotellaan mahdollisia huonojen häviäjien itkuja. Oli muuten melko siistiä tekstiä täällä edellisen Oulussa pelatun matsin jälkeen, katsotaan pystyykö espoolaiset samaan.

Hienoa Kärpät, oli aivan eri meininkiä tänään. Nyt on kolme ottelupalloa, mutta eiköhän pistetä jo heti ensimmäisestä poikki.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Loistavasti Blues laittaa hanttiin, mutta maalintekotehokkuus ei vain riitä. Siinä on se yksinkertainen ratkaisu tähän sarjaan.
Näinpä. Bluesin taistelu on sydäntä riipaisevaa, mutta maaleja pitäisi tehdä. Kärpät ei päästä Bluesia parhaaseen maalintekosektoriin, jonka lisäksi Tarkki on varma. Tähän sitten vielä Bluesin laukausten heikohko taso, niin siinähän se.

Blues on taistellut huikeasti tähän asti, ja toisaalta ennen tämän illan matsia Kärpät on perseillyt. Pelkällä asenteella ei Kärppiä voiteta paras seitsemästä -sarjassa. Toivotaan ettei menisi vielä lauantaina poikki.
 

Kapo

Jäsen
Tänään ilmeisesti alkoi Sinisten jalka painaa. Tämä yhdistettynä Kärppien parantuneeseen peli-ilmeeseen johti nähtyyn tulokseen. Lisäksi kun Blues pelaajat, Uhlbäck pääpiruna ryssivät taas omat paikkansa, ollaan nyt todella tiukassa paikassa.

Näin tappion hetkellä tietysti vituttaa tuo Pesosen tilanne. Jäähyn paikka tottakai mutta aiemmissa peleissä ei olla noita vihelletty. Muttei se mitään ratkaissut.

Lauantaina apinanraivolla taas Raksilaan ja uutta matoa koukkuun.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Oli ihan hyvä ottelu tänään. Kärpät pelasi sarjan parhaan ottelunsa ja onnetarkin oli tänään Oululaisten puolella. Päällimäisenä jöi mieleen epäselvä 0-2 maali, jota oli tv-kuvasta mahdoton sanoa, että kävikö kiekko maalissa? Toinen askarruttava asia oli että oliko peli vihelletty poikki ennen kuin kiekko ylitti viivan, jos ylitti?? Vai oliko emämunaus Rönniltä?? Yhtäkaikki maali hyväksyttiin.

Kärppien ykkönen nosti tasoaan huimasti ja oli kentän paras vitja tänään. Ainoa mikä jäi kaivelemaan oli Pesosen tietynlainen neiteys siinä korkeamaila tilanteessa, kun hidastuksesta katottuna maila osui pleksiin eikä leukaan.

Hyvä ja viihdyttävä peli. Kun vielä näkisi kolme lisää.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kiitos neiti-pesonen itkemisestä.

Ja erityiskiitos tuomareille. Hienosti pelastitte kärpät Bluesin paineelta.
Hyvin tehty.

Kyllä nyt Junno silittää päätä.

Kiitos itsellesi. Osoitit jälleen kerran minkälaisia häviäjiä siellä päin karttaa ollaan.

Bluesin paine?
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Pakko myöntää, että salaa toivoin mutta en jaksanut uskoa näin hienoon esitykseen. Fiilis on noin tuhat kertaa parempi kuin sen edellisen voiton jäljiltä. Erityisesti toinen erä oli kauden parasta Kärppäpeliä ja pyöritys oli vastaavaa tasoa kuin mitä Blues meille eilen jatkoerässä tarjosi. Vitun hienoa että ykkösketju palasi kertaheitolla tasolleen uskomattoman koomailun jälkeen, mutta kyllä mun sankarikärppiä näissä finaaleissa on Paakkolanvaara ja Andersson. Jos noilla Anderssonin otteilla ei jatkosopparia ansaitse niin vittu millä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös