Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Torstai-illan varsinainen klassikko Lukko-SaiPa alkaa Äijänsuolla kello 18.30. Kotijoukkue Lukko löytyy sarjasta sijalta 3, vierailija SaiPa sijalta 14. Tämän perusteella voisi kuvitella että peli on helppo nakki Lukolle, mutta sen verran usein SaiPa on käynyt Äijänsuolta pinnat hakemassa ja Lukon nollille jättämässä että ei näiden joukkueiden kohdatessa sarjataulukkoa kannata tuijottaa. Lukon voittoa tietysti toivon ja odotan, ja hyvä mittari tämä Lukolle on, että miten joukkue on peliin pystynyt valmistautumaan kun Lukko nyt kuitenkin on ennakkoon niin iso suosikki ettei vielä tällä kaudella missään pelissään ole ollutkaan.

Lukon pelaaminen nojaa hyvään maalivahti- ja puolustuspelaamiseen sekä ylivoimaan. Lukko on päästänyt sarjassa toiseksi vähiten maaleja Kärppien jälkeen, ja ylivoimapeli on ollut sarjan parasta. 28,57 on onnistumisprosentti ennen tämän illan matsia. Alivoimapelissä Lukko on sarjan toiseksi paras tällä hetkellä tappaen jäähynsä tasan 90 prosentin varmuudella.

Maalinteossa Lukko sijoittuu sarjassa keskikastiin. Westerholmin kaksosista kultakypärä Ponthus on tehnyt kuusi maalia eli neljäsosan Lukon 24:sta maalista. Eero Elo ja Vili Sopanen, joilta myös maaleja odotetaan, ovat toistaiseki tyytyneetkin siihen odotteluun. Elo on tehnyt kaksi maalia, Sopanen ei vielä yhtään. Tuhlaajapoika Justin Danforth on osunut kahdesti, mutta vastaavasti syöttänyt jo kuusi maalia.

SaiPa on tuttuun tapaan pidemmällä länsirannikon kiertueella. Lukon jälkeen vierasjoukkue matkaa Poriin ja kohtaa lauantaina. Ruotsalainen Johan Persson on tehnyt viisi maalia, ja kultakypärää kantaa tuttu mies Tomas Zaborsky seitsemällä tehopisteellä. Jos erikoistilanteita tarkastellaan niin ylivoimapelissä SaiPa on sarjan toiseksi huonoin, 12,50 prosentin tehoilla ja alivoimat joukkue tappaa 75,68 prosentin tehokkuudella.

Em. Perssonin ja Zaborskyn lisäksi SaiPasta mielenkiintoa herättää Lukosta tutut Teemu Ramstedt ja Simo-Pekka Riikola, lainalla pelaava KalPa-sydän Tuomas Kiiskinen sekä jo pelkän nimen perusteella Dante Salituro. Muuta en oikeastaan osaa nyt hätäisesti SaiPasta kertoa, kannattajat hoitakoon tämän puolen loppuun.

Kokoonpanot:

Lukko

Mv: Setänen (Lehtinen)

I: Sevänen-Press; Nyman-Danforth-Koivisto
II: Klok-Vainio; Tammela-Pa. Westerholm-Po. Westerholm
III: Reunanen-Kukkonen; Pospisil-Koivistoinen-Elo
IV: Liedes-Laakso-Sopanen
(13. hyökkääjä: V. Petman)

Ei muita muutoksia lauantaiseen Tepsi-peliin kuin että maalivahti vaihtuu.

SaiPa

Mv: Kaarlehto (Westerholm)

I: Salo-Riikola; Kiiskinen-Salituro-Persson
II: Kojo-Vainio; Löfman-Ramstedt-Zaborsky
III: Autio-Grman; Kaksonen-Koho-Nikko
IV: Piipponen-Iso-Mustajärvi-Vainikainen
(13. hyökkääjä: Kuronen)

Ja sitten illan päätähdet eli tuomarit: Boman-Suominen (Elonen-Jusi).

Katsojia tulee varmaan niin rutosti että hyvä jonsei seinät pullistele ja katto irtoa ihmispaljoudesta.
 
Lihava ei ole kenkään ihminen, vain toinen on laihempi toista.

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Lukolla ei pitäisi olla vaikeuksia hoitaa pisteitä kotiin ihan rutiininomaisella perussuorituksella. SaiPalla oikeastaan kaikilla osa-alueilla sakkaa enemmän tai vähemmän, eikä toistaiseksi ole juurikaan merkkejä paremmasta.

Pelin kulku: ensin Lukko pistää jauhot suuhun peruspelaamisella, jolloin SaiPa pääsee taas juoksemaan perässä ja roiskimaan. Tästä seuraa kasa jäähyjä, mistä seuraa käytännössä Lukon voitto kahden erän kuluessa, mitä seuraa jonkun SaiPan pelaajan erätaukohaastattelu, jossa pelaaja toteaa, että pitäisi pysyä pois jäähyltä. Kolmannessa erässä SaiPa piristyy, mutta se ei 90% todennäköisyydellä riitä edes tasapeliin.
 
"Keskitytään siihen, mitä meillä on, eikä siihen, mitä meillä ei ole."

JPriest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Saipan veskarit ovat muistaakseni usein tehneet urotekoja Lukkoa vastaan. Eli ei tule helppo peli olemaan kotijoukkueelle. Jotenkin tuntuu ainakin siltä, että kovasti usein on nollille jääty Saipan kanssa.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Sarja on tasainen eikä pieneenkään ylimielisyyteen tai hyvänolon tunteeseen kotijoukkueella ole varaa. Muuten pisteet jää saamatta.
Mielenkiinnolla seuraan miten Reunanen pelaa kun on saanut muutaman treenin alle eikä jetflag enää pitäs rasittaa. SaiPalla tietysti ex Lukkojen Ramun ja Riikolan otteet on seurannassa.
 
Säälin saa ilmaiseksi mutta kateus pitää ansaita !

Pluton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lukko
Vaikea peli tulossa lukolle koska saipa ja ennakkosuosikin asema. Nämä asetelmat viimevuosina eivät lukon pistepottia yleensä ole kasvattaneet.
 
Ilman hauskaakin voi olla viinaa!

heavylutaa18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Seattle Kraken
Vaaditaan huippuottelua veskarilta jos pisteitä tänään halutaan, siksi Kaarlehto on oikea valinta. Ottanut mielestäni ykköstorjujan viittaa itselleen olemalla maalilla varma ja rauhallinen, Westerholm taas hakee itseään sätkyilemällä ja hyppimällä miten sattuu.

Tänään Zaborsky tekee maalin, aika hiljaista ollut sitte ekan ottelun...
 
Maassa jota sika johtaa porsaat pyrkii ylöspäin

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, LA Kings, Málaga CF
Olen todella, todella yllättynyt, mikäli SaiPa pisteenkin tänään Raumalta saalistaa. Rauma ei mielestäni ole koskaan ollut mikään pisteautomaatti keltamustille, ja nykyinen vire antaa olettaa kotivoittoa kelpo numeroin, mikäli lukkolaiset pistävät kiekkoa pussiin SaiPan puolustajien jatkaessa sekoiluaan omalla alueellaan.

Rahaa on laitettu likoon Lukon menestyksen puolesta erilaisin kohtein, joten jinxailemisiin.
 

Kit Carson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT
Lugumbojat (pelaajat), nyt verkot kireelle. Lukolle vedetty overit pitkävedossa tänään.
Raumalaisilla on ollut taito kusta aina mun vedot, joten odotan kuittausta tähän.
 

Kynämestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Red Wings
4-0 ja ehjä peli kääntyi tiukkaan taisteluun pisteistä. Edelleen saa Virta ja Lukko etsiä sitä täydellistä matsia. Kyllä fokus katosi liian hyvän ekan erän jälkeen täysin.
 
#17
"Lukko palasi voiton ansiosta takaisin voittojen tielle." -MTV Urheilu 26.1.2019

Mälkiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pelin kulku: ensin Lukko pistää jauhot suuhun peruspelaamisella, jolloin SaiPa pääsee taas juoksemaan perässä ja roiskimaan. Tästä seuraa kasa jäähyjä, mistä seuraa käytännössä Lukon voitto kahden erän kuluessa, mitä seuraa jonkun SaiPan pelaajan erätaukohaastattelu, jossa pelaaja toteaa, että pitäisi pysyä pois jäähyltä. Kolmannessa erässä SaiPa piristyy, mutta se ei 90% todennäköisyydellä riitä edes tasapeliin.
Totuus: meni ennustettuakin paskemmin.
 
"Keskitytään siihen, mitä meillä on, eikä siihen, mitä meillä ei ole."

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
No juu, löytyihän se vanha SaiPaa vastaan kotikaukalossa pelaava Lukko sieltä sitten ensimmäisen erän jälkeen. Onneksi se mainittu ensimmäinen erä olikin Lukolta todella hyvää peliä ja kun maalipaikoissa oli pikkuisen tuuriakin niin ei noissa 4-0 numeroissa 20 minuutin jälkeen ole selittelemistä.

Tämä muistutti mielestäni aika tavalla sitä syyskuista peliä Tapparaa vastaan jonka Lukko lopulta hävisi 1-4. Silloinkin Lukko hallitsi ensimmäistä erää mielinmäärin, ei tehnyt maalia, ja kun Tappara teki heti toisen erän alkuun johtomaalin niin Lukon peli sekosi. Nyt puolestaan onnistui SaiPa toisen erän alussa kaventamaan, ja Lukon peli meni hiukan sekaisin. Onneksi Justin Danforth teki sen 5-1-maalin Riikolan selän takaaa, ennen kuin SaiPa pääsi kaventamaan lisää.

Onneksi se hyvä avauserä riitti kolmeen pisteeseen ja kuudenteen peräkkäiseen voittoon. Mutta liian usein näitä pelejä tulee kun tuntuu että joukkue surffailee puolivaloilla ja pelailee hiukan sinne päin. Jotain karvan verran parempaa joukkuetta vastaan hyvä avauserä ei olisi riittänyt.

Ja sitäkin pitää ihmetellä että missä oli esim. aikalisä tänään?

Ei näitä tällaisia pelejä aina voi sillä selittää että ollaan nuori ja kokematon porukka. Kyllä tossa Lukolla pitäisi johtajuutta olla ihan tarpeeksi. Nyt onneksi selvittiin kuivin jaloin vaikka hiukan paatti kiville karahtikin.

Justin Danforth oli taas kerran Lukon ykkösmies, ja se että nyt alkaa maalejakin tulemaan lupaa pelkästään hyvää Lukolle. Kultakypärä vaihtaa taas kantajaa lauantaiseen peliin. Puolustajista ykkösnimiä olivat Robin Press ja Roni Sevänen. Vaikeuksia näytti taas vaihteeksi olevan esim. Eero Elolla, ja ennen muuta Eetu Koivistoisella joka on ihan eri tyyppi taas kuin viime kaudella.

Mutta ei siinä mitään. Voitto tuli ja se on pääasia, ja ainakin maaleja nähtiin jos ihan ensimmäisissä peleissä meinattiin kyllästyä niihin 2-1-tuloksiin.
 
Lihava ei ole kenkään ihminen, vain toinen on laihempi toista.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy