Titaanit 2006–2007

  • 120 946
  • 463

Peteliuz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs & Syracuse Bulldogs
Titaanit-HCM 14-1 ihan kelpo tulos, mutta onkohan maalivahtien torjuntojen laskija ollut kännissä tai muuten vaan kierosilmäinen, sillä HCM:n molareille tullut yhteensä lähes 100 torjuntaa!

KANKAANRANTA Pekka
11 + 0 + 0 = 11

HARJULA Antti-Jussi
8 + 39 + 40 = 87
 

Thoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masokistien ja pessimistien suosikki=SaiPa
No eihän toi ole edes mikään uusi juttu, onhan noita ennenkin Titaanien kotimatseissa nähty. Kertokaapa silti paikallaolleet, että oliko peli todellakin noin selvä kuin mitä nuo torjunnat näyttävät?
 

The Rock

Jäsen
Titaanit tulitti komean kotivoiton

Titaanit – HCM 14–1 (4-1, 3-0, 7-0)

0-1 Miikka Lehto
1-1 Jaakko Niemensivu (Jaakko Viljanen, Ville Valli) YV
2-1 Mikko Kansikas (Jussi Onnela) VoM
3-1 Tatu Kattelus (Aki Korhonen, Jari Siira)
4-1 Jesse Pehu (Aki Korhonen, Tatu Kattelus)
5-1 Jaakko Niemensivu YV
6-1 Mikko Kansikas (Jaakko Viljanen)
7-1 Aki Korhonen (Jesse Pehu) YV
8-1 Tatu Kattelus (Tomi Kaitarinne)
9-1 Jesse Pehu (Tomi Pylväläinen)
10-1 Jaakko Niemensivu (Mikko Kansikas, Jaakko Viljanen)
11-1 Jyri Seppinen (Tomi Haapala, Roope Mustonen)
12-1 Tatu Kattelus (Aki Korhonen, Janne Ruohola) YV
13-1 Aki Korhonen (Janne Ruohola) TV
14-1 Ville Valli (Janne Ruohola, Jussi Onnela) YV


Maalivahdit:

Titaanit Jaakko Valkama 5+4+4= 13 torjuntaa
HCM Pekka Kankaanranta 11+0+0= 11 torjuntaa (vaihto 14:40 / 4-1)
HCM Antti-Jussi Harjula 8+39+40= 87 torjuntaa

Jäähyt:

Titaanit 2 x 2min= 4min
HCM 10 x 2min= 20min

Lähde: www.finhockey.fi/tulospalvelu

Voitolla takaisin sarjakärkeen oli illan teemana Kotkassa, eikä Titaanit jättänyt tällä kertaa mitään sattuman varaan. TuusKille kärsitty kirvelevä vierastappio oli varmasti nostanut vielä lisää isäntien taisteluhalua ja tämä näkyi todella kovana luisteluna heti alusta asti. HCM putosi kyydistä kuin se kuuluisa eno veneestä melkein heti kättelyssä ja tämän jälkeen ilmeisen krapulaisilta tamperelaisilta katosi pelihuumori kokonaan. Teurastus päättyi lopulta Titaanien kauden suurinumeroisimpaan voittoon lukemin 14-1.

HCM kuitenkin aloitti maalinteon, kun Miikka Lehdon (1+0) keskialueelta lähettämä lerppukiekko lipsahti todella nolosti ohi tyhjää kauhoneen Esa-Tapio Palmun (13 torjuntaa) titaanimaaliin. Tähän voidaankin niputtaa kaikki HCM -leirin ilonaiheet, sillä joukkue ei tämän jälkeen saanut aikaiseksi enää yhtään vaarallista tekopaikkaa koko ottelussa.

Titaanit sen sijaan heräsivät todella pelaamaan avausmaalin jälkeen ja joukkue ratkaisikin koko ottelun jo ensimmäisen erän 4 maalin tehohetkellään, joka tapahtui reilussa seitsemässä (7) minuutissa. 4-1 -maalin jälkeen HCM -valmentaja Pekka Laksola yritti vielä epätoivoista herätysoperaatiota vaihtamalla maalivahtia, mutta vierasjoukkuetta ei auttanut edes maalille tulleen Antti-Jussi Harjulan (87 torjuntaa) hurja määrä torjuntoja, sillä niin paljon parempi ja liikkuvampi Titaanit oli. HCM-pelaajat luovuttivat totaalisesti pelin hallinnan isännille, eikä valkopaitaisia vierailijoita tuntunut pahemmin kiinnostavan, vaikka kotijoukkueen maalibiisi soi useaan otteeseen varsinkin kolmannessa erässä. Lopulta kolmannen erän vapauttava päätössummeri päästi darraiset manselaiset kotimatkalle 14-1 -tappio niskassaan. Todella "ammattimaista" touhua, ei sitä paljon paremmin voisi sanoa.

Kotiyleisöä hemmoteltiin toinen toistaan kauniimmilla maaleilla ja katsomossa sai myös todenteolla naureskella täysin hukassa oleville HCM -pelaajille. Kiekko ja miehet liikkuivat kuin rasvatut salamat ja poikittaissyötöistä syntyneet klap-klap -maalit hivelivät titaanifanien silmiä kerta toisensa jälkeen. Kerrassaan upeita koulumaaleja, lisää tällaista soisi näkevänsä myös sellaisissa otteluissa joissa vastustaja ei luovuttaisi heti ensimmäisen takaiskun jälkeen.

Eilen Ketterän Imatralla 2-5 -numeroin nuijinut tamperelaisjoukkue tuli jo hyvissä ajoin lauantai-iltana Kotkaan, vieden pelikamat kuivumaan jäähallille. Tässä vaiheessa tämän kauden tavoitteekseen Mestis-karsinnat asettaneen joukkueen luulisi menevän lepäilemään hotelliin ja latautumaan huomista peliä varten, eikä suuntaavaan baariin vetämään perseitä. Darrassa kun peli ei tunnetusti pahemmin kulje ja tänään se näkyi harvinaisen selvästi useista vierasjoukkueen pelaajista. Erityisesti Harri Perämäki aiheutti laahustamisellaan ja puuskutuksellaan useita ilonhetkiä titaanikannattajille. Miehestä kun ei millään meinannut huomata, että eilisillan baarireissu taisi venähtää pikkutunneille asti.

Pahiten vieraitaan titaanipelaajista kurittivat Jaakko Niemensivu (3+0), Tatu Kattelus (3+1), Aki Korhonen (2+3), Mikko Kansikas (2+1), Ville Valli (1+1), Jaakko Viljanen (0+3), Janne Ruohola (0+3), Jussi Onnela (0+2) sekä titaaniuriensa avausmaalit tehneet Jesse Pehu (2+1) & Jyri Seppinen (1+0).

Rökälevoitto siirsi Titaanit jälleen sarjakärkeen, pisteellä ohi LeKin. Lempääläläisillä on kuitenkin tasoittava ottelu pelaamatta. Tämänkaltaisen ottelun jälkeen ei voi kuin ihmetellä HCM:n asettamaa tavoitetta, jossa joukkue tähtää kohti Mestistä nykyisellä surffariporukalla. Huhheijaa, tämä vetää melkein vertoja jo SM-liigaseura JYPin MISSIO 2007-puheille.

Titaanit jatkaa Suomi-sarjan Etelälohkon piikkipaikan tavoittelua ensi torstaina (15.2.), kun joukkue saa vieraakseen HC Keravan. Ottelu alkaa klo. 18:30 Kotkan jäähallissa.

Titaanien kotisivujen raportti HCM -ottelusta.

pete99 kirjoitti:
Titaanit-HCM 14-1 ihan kelpo tulos, mutta onkohan maalivahtien torjuntojen laskija ollut kännissä tai muuten vaan kierosilmäinen, sillä HCM:n molareille tullut yhteensä lähes 100 torjuntaa!

Ottelun nähneenä voin todeta, että torjuntamäärät ovat varmasti todella lähellä totuutta, sillä niin heikkoa oli vierasjoukkueen puolustuspeli/asenne läpi kamppailun. Varsinkin toinen ja kolmas erä olivat käytännössä yhdenpäänpeliä, jossa kiekko ei titaanimaalilla käynyt kuin muutaman kerran varovaisella vierailulla.
 

NAPAKYMPPI

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Titaanit
EIKÖHÄN NUO LASKUT PAIKKANSA PITÄNEET

pete99 kirjoitti:
Titaanit-HCM 14-1 ihan kelpo tulos, mutta onkohan maalivahtien torjuntojen laskija ollut kännissä tai muuten vaan kierosilmäinen, sillä HCM:n molareille tullut yhteensä lähes 100 torjuntaa!

KANKAANRANTA Pekka
11 + 0 + 0 = 11

HARJULA Antti-Jussi
8 + 39 + 40 = 87

Paikalla olleena voin sanoa että varsinkin Harjula joutui todelliseen konetuliase tulitukseen ja vain hänen loistavilla torjunnoillaan pidettiin lukemat noinkin siedettävinä. Tosin paljon ammuttiin myös suoraan päin. HCM:n seisovat kenttäpelaajat eivät juurikaan apuaan maalivahdilleen antaneet. Uskoisin nähdyn perusteella noiden torjuntojen olevan aikalailla kohdallaan ja laskijakin olisi varmaan puhallustestistä selinnyt nollilla.
 
Viimeksi muokattu:

Teukka Teräs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät Rangers
Torjunnoista

Jokohan tämä torjunta määrä olisi joku epävirallinen ennätys torjunnoissa?
Itse en ainakaan muista, että koskaan olisi ollut näin paljon torjuntoja yhdessä pelissä? Vaikka yhteen väliin Ylitorniolla torjuntoja tulikin varsin kohtuullisesti (40-50) lähes joka pelissä.
 

Fordél

Jäsen
Mitäs paikkoja hyökkäyksessä pelaavat Kansikas ja Viljanen. Ovatko minkä tyylisiä pelaajia ja olisiko potentiaalia Mestikseen? Viljasesta nyt varmaankin, mutta entä Kansikkaasta? Paljon kysymyksiä, toivottavasti joku voisi valaista tilannetta.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
The Rock kirjoitti:
Titaanit – HCM 14–1 (4-1, 3-0, 7-0)
tamperelaisjoukkue tuli jo hyvissä ajoin lauantai-iltana Kotkaan, vieden pelikamat kuivumaan jäähallille. Tässä vaiheessa tämän kauden tavoitteekseen Mestis-karsinnat asettaneen joukkueen luulisi menevän lepäilemään hotelliin ja latautumaan huomista peliä varten, eikä suuntaavaan baariin vetämään perseitä. Darrassa kun peli ei tunnetusti pahemmin kulje ja tänään se näkyi harvinaisen selvästi useista vierasjoukkueen pelaajista. Erityisesti Harri Perämäki aiheutti laahustamisellaan ja puuskutuksellaan useita ilonhetkiä titaanikannattajille. Miehestä kun ei millään meinannut huomata, että eilisillan baarireissu taisi venähtää pikkutunneille asti.

Kunnon alasarjakiekkoilua parhaimmillaan! Harmi vaan, että vain toinen joukkue pelasi krapulassa. Vanhassa kunnon kakkosdivarissa nämä krapulapelit olivat viikonloppuisin arkipäivää (puhumattakaan alemman divarin peleistä..) Eräitä muistikuvia on erään nimeltä mainitsemattoman joukkueen IV-divarin peleistä, joissa osa pelasi päissään, osa krapuloissaan ja pukukopilta tultiin kaukaloon sätkä huulessa.
 

The Rock

Jäsen
Fordél kirjoitti:
Mitäs paikkoja hyökkäyksessä pelaavat Kansikas ja Viljanen. Ovatko minkä tyylisiä pelaajia ja olisiko potentiaalia Mestikseen? Viljasesta nyt varmaankin, mutta entä Kansikkaasta? Paljon kysymyksiä, toivottavasti joku voisi valaista tilannetta.

Mikko Kansikas on tällä kaudella pelannut niin sentterinä kuin laiturinakin, mutta viime peleissä mies on viihtynyt Titaanien ykkösketjussa umpisentteri Jaakko Viljasen laidalla.

Viljanen on aivan täysin Mestis-kamaa taitojensa puolesta, miehen asenne vain taitaa olla monelle seuralle se suurin este sopimuksenteossa. Tosin tällä kaudella Kotkassa lepsuilua ei ole näkynyt juuri ollenkaan. Klassinen pelintekijäsentteri, joka pystyy myös itse ratkaisemaan. Taitavat kädet ja nopea pää - ehkäpä Suomi-sarjan oma "timonurmberg" (pl. sukeltelut yms.). Ajoittain pehmeys vaivaa, mutta se suotakoon. Puolustuspeli on oikeastaan ainoa miinuspuoli Viljasen pelissä, mutta eiköhän sekin treenillä tule kuntoon.

Kansikas on kehittynyt varsinkin tällä kaudella isoin harppauksin ja seuraava askel taitaa olla Mestis. Jos Titaanit sinne nousee, tulee Kanki jatkamaan aika varmasti täällä. Omaa hyvän pelikäsityksen, sekä osaa haukeutua ovelasti maalintekopaikkoihin. Tehnyt paljon maaleja tällä kaudella hyvän laukauksensa ansiosta. Hieman pehmeä, mutta ei jää jalkoihin jos tilanne kuumenee. Kansikas muistaa myös puolustaa nöyrästi hyökkäämisen ohella.

TeroK kirjoitti:
Jokohan tämä torjunta määrä olisi joku epävirallinen ennätys torjunnoissa?

Voi hyvinkin pitää paikkaansa, että sunnuntaina "torjuntaennätys" iskettiin uusiksi, sillä minäkään en nyt aivan heti muista vastaavaa tilastokummajaista nähneeni. Muutama vuosi takaperin silloinen ahmaveskari Janne Kari-Koskinen (ex-titaaniveskari myöskin) nollasi Titaanit tehden siinä sivussa vajaat 80 torjuntaa.
 

Becks

Jäsen
The Rock kirjoitti:
Tässä vaiheessa tämän kauden tavoitteekseen Mestis-karsinnat asettaneen joukkueen luulisi menevän lepäilemään hotelliin ja latautumaan huomista peliä varten, eikä suuntaavaan baariin vetämään perseitä. Darrassa kun peli ei tunnetusti pahemmin kulje ja tänään se näkyi harvinaisen selvästi useista vierasjoukkueen pelaajista. Erityisesti Harri Perämäki aiheutti laahustamisellaan ja puuskutuksellaan useita ilonhetkiä titaanikannattajille. Miehestä kun ei millään meinannut huomata, että eilisillan baarireissu taisi venähtää pikkutunneille asti.

Perämäki oli kuitenkin joukkueesta ainoa joka "maalasi" ko. reissulla, mikä kuitenkin alasarjakiekkoilussa on tärkeämpää kuin yksittäinen ottelu. Villien huhujen mukaan tämä tyttö oli vielä yhden Titaanipelaajan tyttöystävä, mutta tälle ei ole totuuspohjaa.

Varmasti The Rock olisi myös itse hieman väsynyt tunnin unen jälkeen pelatessaan pelistä noin 45 minuuttia. Hattua tässä pitäisi Perämäelle nostaa uurastuksesta, eikä syyllistyä moiseen ilkkumiseen.
 

The Rock

Jäsen
Becks kirjoitti:
Perämäki oli kuitenkin joukkueesta ainoa joka "maalasi" ko. reissulla, mikä kuitenkin alasarjakiekkoilussa on tärkeämpää kuin yksittäinen ottelu. Villien huhujen mukaan tämä tyttö oli vielä yhden Titaanipelaajan tyttöystävä, mutta tälle ei ole totuuspohjaa.

Varmasti The Rock olisi myös itse hieman väsynyt tunnin unen jälkeen pelatessaan pelistä noin 45 minuuttia. Hattua tässä pitäisi Perämäelle nostaa uurastuksesta, eikä syyllistyä moiseen ilkkumiseen.

Niin, lähinnä halveksun moista asenteettomuutta ja luovuttamis-mentaliteettiä mitä lähes kaikilta HCM:n pelaajilta oli ottelussa havaittavissa. Varsinkin kun tähän lisätään se tieto, että manselaiset olivat edellisenä iltana kupilla, saa entisestään nauruni kovenemaan tuota Mestis-karsintatavoitetta kohtaan. Toki saahan sitä julistaa mitä tahtoo, mutta siitä voi myös olla varma, että kuittia tulee tuollaisten katteettomien tavoitteiden mennessä mönkään.

Toki siitä on nostettava Perämäelle ja muutamalle muulle HCM-pelaajalle hattua, että miehet jaksoivat liu'uskella pitkät ajat jäällä sekä kerätä kovat peliminuutit ottelussa. Tosin tuollaisella surffauksella kyseinen peliaikamäärä ei ole edes ihme, sillä aito hiki siinä ei ainakaan voinut päästä tulemaan. Kyllä se taisi olla tuskanhiki, joka darran seurauksena urheillessa pintaan puski tälläkin kertaa.

Mitä tulee tuohon ylimpään huumoripitoiseen heittoosi, on todettava, että taitaa siinä Perämäessä sittenkin olla pelimiehen vikaa ja rispektit siitä. Tuolla vain kun ei pelejä kaukalon puolella voiteta.
 

The Rock

Jäsen
Titaanit kotivoittoon HC Keravasta

Titaanit - HC Kerava 4–2 (2-0, 2-1, 0-1)

1-0 Jaakko Viljanen (Mikko Kansikas, Tomi Pylväläinen) YV
2-0 Jaakko Viljanen (Mikko Kansikas, Jaakko Niemensivu)
3-0 Jaakko Niemensivu (Tatu Kattelus, Jussi Onnela) YV VoM
4-0 Jaakko Niemensivu (Jaakko Viljanen)

4-1 Petja Pietiläinen (Mika Peltonen, Joakim Roslund) YV
4-2 Harri Alakotila (Tuomo Härmä, Joakim Roslund)

Maalivahdit:

Titaanit Esa-Tapio Palmu 13+12+11= 36 torjuntaa
HC Kerava Janne Sjöberg 13+11+8= 32 torjuntaa (pois 58:13-60:00)

Jäähyt:

Titaanit 8 x 2min + 1 x 5min + 1 x 20min= 41min
HC Kerava 7 x 2min + 1 x 5min + 1 x 10min + 1 x 20min= 49min

Lähde: www.finhockey.fi/tulospalvelu

Titaanit lähti kauden toiseksi viimeisestä kotiottelustaan tavoittelemaan Suomi-sarjan Etelälohkon kärkipaikkaa, joka voitolla tulisi ainakin väliaikaisesti joukkueen haltuun. Sen punapaitainen isäntäjoukkue myös lopulta itselleen hankki, mutta varsinkin ottelun jälkimmäistä puoliskoa keravalaiset hallitsivat selkeästi. Titaanit pitivät kuitenkin pintansa tiiviillä keskialueen sumppupelillään ja kotivoitto kirjattiin lopulta varsin tasapaksun kamppailun jälkeen numeroin 4-2.

Viime sunnuntain HCM-kamppailussa kotiyleisö sai nautiskella maaleilla ja ennen kaikkea komeilla sellaisilla oikein urakalla, eikä tämänkään ottelun alku tuntunut tekevän poikkeusta. Kotijoukkue pääsi reilun minuutin pelin jälkeen ylivoimalle ja heti aloituksesta pari siirron jälkeen helähti vierasveskari Janne Sjöbergin (32 torjuntaa) selän takana. Mikko Kansikas (0+2) laukoi viivasta ja Sjöbergin torjunnasta sivulle ponnahtaneen irtokiekon lapioi sisään Titaanien pistekärki Jaakko Viljanen (2+1), 1-0.

Nopean avausmaalin jälkeen peliotteet selvästi tasaantuivat ja ottelussa mentiin pitkä tovi päästä päähän kilpaluistelua, sen suurempia tilanteita näkemättä. Maalitilanteiden niukkuuteen oma syynsä oli molempien joukkueiden todella tarkka omanpään ja erityisesti keskialueen peli, jossa tilaa taikka aikaa ei vastustajalle annettu juuri nimeksikään.

Ilmeisesti tähän tasapaksuun pakerrukseen kyllästyneenä, päätti illan ykköstähti Jaakko Viljanen huudattaa toistamiseen varsin vähälukuista (reilut 500 katsojaa) kotiyleisöä kiskaisemalla kiekon komeasti yläpesään varsin sekavannäköisen hyörimisen ja pyörimisen päätteeksi. 2-0 -maalissa ei hyvin pelanneella vierasjoukkueen maalivahdilla ollut juuri sanansijaa, sillä niin tarkka ja kova oli Viljasen kuti b-pisteen kaaren tuntumasta.

Lähes välittömästi 2-0 -osuman jälkeen nähtiin ikävän näköinen törmäys laidan vieressä, jossa Titaanien Roope Mustonen (0+0) satutti ilmeisesti hieman päätään. Illan päätuomarina vislaillut Marko Kovanen päätti hetken empimisen sekä linjureilta kyselyn jälkeen passittaa vieraiden Tuomas Peltolan (0+0) suihkun puolelle laitataklaukseksi tulkitun tempun ja siitä seuranneen 5+20min jäähyn johdosta.

Erän loppuun Kerava sai vielä toisen jäähyn ja isännät pääsivät 5vs3 -ylivoimalle. Lopulta myös kiekkokin saatiin maaliin, mutta harmillisesti samaan aikaan summerin soidessa, joten maali hylättiin ja joukkueet poistuivat erätauolle Titaanien 2-0 -johdossa.

Toinen erä alkoi punanuttujen 5vs3 -ylivoimalla ja juuri kun ensimmäinen keravalainen ehti kaukaloon, siirsi Jaakko Niemensivu (2+1) pelivälineen tyhjään maaliin todella kauniista poikittaissyötöstä muuttaen valotaululle numerot 3-0:aan. Titaanien hyökkäyskone jauhoi hetken päästä lisää nannaa, kun Jaakko Viljanen passasi oivallisesti laidasta keskelle ja maalintekijänä kunnostaitui jälleen Jaakko Niemensivu, joka napautti kiekon täysin tyhjään vierasmaaliin ohi voimattoman veskarin, 4-0.

Tässä vaiheessa ottelu tuntui enemmän kuin taputellulta, sillä Kerava ei löytänyt millään mitään järkeä hyökkäyspeliinsä ja Titaanit sumputti vahvasti jo keskialueella keravalaisten hyökkäyksiin lähdöt minimiin.

Sitten tapahtui ainakin minun mielestäni ottelun selvä käännekohta. Kotijoukkueen puolustaja Jari Siira (0+0) koukki itsensä jäähylle varsin harmittomassa tilanteessa. Keravan päästessä pelaamaan ylivoimaa, syntyi laidan viereen pienimuotoinen hässäkkä, jonka seurauksena sinipaitainen pelaaja jäi makaamaan jäähän. Peli poikki, ensimmäinen huomio verta jäällä ja seuraava huomio titaanipelaaja suihkun puolelle. Tätäkään tilannetta illan pääpillipiipari ei suoranaisesti nähnyt, mutta pikkutiedustelujen jälkeen syylliseksi tähän tapahtumaan löytyi titaanipuolustaja Janne Ruohola (0+0). Tuomio oli lopulta 5+20min korkeasta mailasta ja vieraat 5vs3 -ylivoimalle.

Tämän avautuneen tilaisuutensa keravalaiset myös käyttivät hyödykseen. Petja Pietiläisen (1+0) b-pisteen kaarelta laukoma kiekko löysi pienoisen pompun kautta tiensä ohi kotijoukkueen maalia vartioineen Esa-Tapio Palmun (36 torjuntaa) kaventaen tilanteen näin lukemiin 4-1.

Lisämaaleja toisessa erässä ei muutamista hyvistä paikoista huolimatta kuitenkaan enää nähty, sillä tästä pitivät huolen mainiosti torjuneet maalivahdit sekä jo aiemmin mainitsemani molempien joukkueiden hyvin kasassa pysynyt viisikkopuolustus -ja keskialueen sumputus. Sen sijaan vauhtia ja taklauksia nähtiin puolin jos toisin erittäin runsaasti. Erityisesti vierasjoukkueen puhelintolppamainen Matti Luoma sai tuta parista kovasta pommista.

Kolmannen erän alku oli samanlainen kuin ensimmäisen, sillä erotuksella, että nyt maalin teki vierailija. Harri Alakotila (1+0) sai kunnian siirtää maalivahdin torjunnasta kimmonnut peliväline tyhjään rysään. 4-2 -kavennus toi keravalaisnuttuihin selvästi lisää virtaa ja jo toisessa erässä osittain painostuksen puolesta kääntynyt kamppailu lipui yhä vahvemmin vierasjoukkueen haltuun.

Tosin titaanipelaajat eivät juuri edes yrittäneetkään hyökätä, vaan Keravan lähtiessä hyökkäämään vähintään 3 pelaajaa seisoskeli keskialueella valmiina ottamaan vastaan keravalaishyökkäys. Kun vierailijat eivät tähän sumppuun lääkkeitä tuntuneet löytävän, saivat kotijoukkueen pelaajat varsin helposti purkaa kiekkoa keravapäätyyn joskus pitkällä kiekolla ja joskus sellaisella sopivalla ropelilla. Kolmas erä olikin selvästi tapahtumaköyhin 20-minuuttinen itse ottelussa.

Lopussa keravalaisten valmennusjohto piti vielä aikalisän ja veti maalivahtinsakin pois, mutta lähempänä maalintekoa olivat isännät, kiekon kimmahtaessa sivuraudasta ohi maalin. Summerin soidessa punanutut saivat juhlia ties kuinka monennetta kotivoittoa, sinipaitaisen vierasjoukkueen poistuessa päät painuksissa pukukopin syövereihin.

Titaaneilta puuttui ottelusta kuumeesta kärsinyt Aki Korhonen ja ottelun aikana pukukopin puolelle poistui iskun päähänsä saanut Roope Mustonen, joka luojan kiitos näytti varsin hyvävointiselta kamppailun jälkeen hallin käytävällä turinoidessaan.

Titaanit siirtyi voitolla jälleen sarjakärkeen, ottelun vähemmän pelanneen LeKin ohi. Runkosarjan ratkaisu tullaan aika pitkälti näkemään 24.2. Lempäälässä pelattavassa ottelussa LeKi-Titaanit, jollei sitä ennen jompi kumpi joukkueista puppeloi pisteitä vastustajille. HC Kerava käy yhden matsin vähemmän pelanneen paikallisvastus TuusKin kanssa kovaa kisaa 3.sijasta, jota tuusulalaiset pitävät hallussaan paremman maalieronsa turvin. Loppuun on vielä pakko todeta, että oikeat joukkueet Etelälohkosta jatkavat runkosarjan jälkeen pudotuspeleihin ja hyvä niin, ainoastaan loppujärjestys on enää epäselvä.

Titaanit matkaa seuraavaksi Manseen, kun joukkue kohtaa HCM:n ensi sunnuntaina (18.2.) käytävässä kamppailussa. Viime viikonlopun murskatappio kummittelee varmasti vielä tamperelaisten alitajunnassa ja joukkue haluaa varmasti ainakin osittain pestä kasvonsa kotiyleisön edessä. Ottelu alkaa klo. 16:00 Tesoman jäähallissa.

Titaanien kotisivujen raportti HC Kerava -ottelusta.
 
Viimeksi muokattu:

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Enpä muista ennen olleeni vierasjoukkueen ainoa kannattaja missään palloilutapahtumassa millään ikäkausi- tai sarjatasolla.Näin kuitenkin toissailtana.
The Rockin raportit pesevät Titaanien sivujen vastaavat mennentullen. Telavuori tosin ei saanut naamaansa hässäkässä vaan ihan puhtaasti mailasta kasvoihin.
Keravan vauhti ei ole koko kaudella Titaaneille riittänyt.Yhden kerran piste Karhulasta haettiin tiiviillä viisikkopelillä.
Titaanien kolmatta erää täytyy ihmetellä.Peliä liikkeellä vienyt joukkue alkoi seisoskella sumpussa ja katsoa josko Kerava saisi kiinni.Ei tällä kertaa.
Kotkalaisyleisön huutelu on oma lukunsa. Huvinsa kullakin. Kölli Luoman huomioiminen oli kyllä hauskaa, taas kerran.
Tervemenoa Mestikseen,eiköhän se kumminkin onnistu.
 

nufc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä,Newcastle United
Onko mitään järkevää tai loogista selitystä Titskujen lievään yleisökatoon?
HC Keravaa vastaan enää vähän yli 500 katsojaa vaikka joukkueen pelit kulkeneet nousujohteisesti vai keskittyykö yleisökin jo karsintapeleihin?
 

The Rock

Jäsen
nufc kirjoitti:
Onko mitään järkevää tai loogista selitystä Titskujen lievään yleisökatoon? HC Keravaa vastaan enää vähän yli 500 katsojaa vaikka joukkueen pelit kulkeneet nousujohteisesti vai keskittyykö yleisökin jo karsintapeleihin?

Eiköhän tähän ole syynä viime aikojen kovat paukkupakkaset (pl. viime torstai-ilta) ja jonkinlainen katsojien turtuminen samoihin vastustajiin illasta toiseen. Kaiken lisäksi Titaanit on jo hyvissä ajoin varmistanut pudotuspelipaikkansa, joten suuri yleisö kokee varmasti tilanteen niin, että runkosarjan lopuissa peleissä ei panosta ole pahemmin jäljellä ja sen takia iso osa jää kotiin.

Luottaisin kuitenkin siihen, että pudotuspelien alkaessa yleisömäärät asettuvat taas sinne 800-1000 katsojan tietämille ja tunnelma hallissa paranee selkeästi runkosarjaan verrattuna.
 

NAPAKYMPPI

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Titaanit
The Rock kirjoitti:
Luottaisin kuitenkin siihen, että pudotuspelien alkaessa yleisömäärät asettuvat taas sinne 800-1000 katsojan tietämille ja tunnelma hallissa paranee selkeästi runkosarjaan verrattuna.

Olen Rockin kanssa samaa mieltä, ei tosiaankaan jaksa yleisöä kiinnostaa kun sama joukkue käy Kotkassa kolmatta kertaa muutaman kuukauden sisällä. Ja huomioida pitää että arkiottelut ei vedä läheskään niin kuin viikonlopun pelit. Varmasti katsojien kiinnostus kasvaa kun pleijarit / mahdolliset karsintapelit alkavat. Uskoisin että uudet panokset ja joukkueet heilauttavat katsojaluvut lähelle 1000 katsojaa ellei ylikin. Ainakin jos menestystä tulee. Sinne Imatran suuntaan kysyisin Ketterän katsoja keskiarvoja?
 

nufc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä,Newcastle United
NAPAKYMPPI kirjoitti:
Olen Rockin kanssa samaa mieltä, ei tosiaankaan jaksa yleisöä kiinnostaa kun sama joukkue käy Kotkassa kolmatta kertaa muutaman kuukauden sisällä. Ja huomioida pitää että arkiottelut ei vedä läheskään niin kuin viikonlopun pelit. Varmasti katsojien kiinnostus kasvaa kun pleijarit / mahdolliset karsintapelit alkavat. Uskoisin että uudet panokset ja joukkueet heilauttavat katsojaluvut lähelle 1000 katsojaa ellei ylikin. Ainakin jos menestystä tulee. Sinne Imatran suuntaan kysyisin Ketterän katsoja keskiarvoja?

Vähän epäilinkin että Kotkassa ootellaan jo pleijareita.

Ketterän kotiotteluissa tällä kaudella on ilmeisesti rikottu kaikkien aikojen yleisöennätykset,nimittäin katsojien vähyydessä.Keskiarvoksi ilmoitettu tasan sata ja heikoimmillaan ollut n. 30 katsojaa eli tilaa on ollut.
Paikallislehden otteluilmoitukseenkin oli jo laitettu sivuhuomautus:"Vieläkö tästä alle mennään?"
 

The Rock

Jäsen
HCM nollasi Titaanit täydellisesti

HCM – Titaanit 3–0 (2-0, 1-0, 0-0)

1-0 Mika Paananen (Miikka Riihimäki, Ilkka Hakala)
2-0 Teemu Bister (Juha-Petteri Arvela, Harri Perämäki)
3-0 Ilkka Hakala (Harri Perämäki)

Maalivahdit:

HCM Antti-Jussi Harjula 10+11+13= 34 torjuntaa
Titaanit Jaakko Valkama 8+5+8= 21 torjuntaa

Jäähyt:

HCM 6 x 2min= 12min
Titaanit 3 x 2min= 6min

Lähde: www.finhockey.fi/tulospalvelu

Kiitos LeKin lauantaisen tappion HC Keravalle, oli kotkalaisjoukkueella mahdollisuus ottaa voitolla HCM:stä pienimuotoinen niskalenkki lempääläläisistä, ennen ensi viikonlopun ratkaisevaa kamppailua LeKi-Titaanit. Tämän sauman punanutut kuitenkin sössivät totaalisesti ottamalla tyylipuhtaasti kajuuttaan HCM:ltä lukemin 3-0.

Tehomiehiä illan ottelussa ei titaanipelaajien rivistöstä löytynyt, eikä titaanimaalilla torjunut Jaakko Valkama (21 torjuntaa) yksin pystynyt ottelua Titaaneille voittamaan. Maalivahdin kun on suhteellisen vaikea torjuntojen lomassa vielä maalejakin yrittää tehdä.

Toivottavasti koko titaanijoukkue katsoo tämänkaltaisen esityksen jälkeen peiliin ja miettii mikä meni mönkään ja mitä vastaisuudessa tulisi tehdä paremmin, sillä jos peliotteet jatkuvat kevättä kohti mentäessä tämänlaisina tärkeissä matseissa, on Kotkassa turha haaveilla Mestis-noususta tälläkään kaudella.

Kotkalaisjoukkueen rosteri oli jälleen lähes täydellisessä muodossaan, sillä vain niskansa HC Kerava -kamppailussa loukannut Roope Mustonen puuttui pelaavasta kokoonpanosta.

Titaanit viettää jälleen lähes viikon pelitauon, ennen kuin joukkue matkaa ensi lauantaina (24.2.) LeKin vieraaksi Lempäälään. Ottelussa tullaan ratkaisemaan aika pitkälti Suomi-sarjan Etelälohkon runkosarjan voitto. Tämä todella tärkeä ja jännittävä kamppailu alkaa Lempäälän jäähallissa klo. 16:00.

Titaanien kotisivujen raportti HCM -ottelusta.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jobinpostia

Eilisessä HCM-ottelussa loukkaantui kaksi Titaanipelaajaa. Mikko Kansikkaalla meni olkapää, ja hän saattaa olla pidempäänkin sivussa, ja Jaakko Nimenesivulla meni purukalustoa uuteen uskoon, joka ei varmaankaan vaadi pitkää lepoa.

Lähteenä Kymen Sanomat.
 

The Rock

Jäsen
Vili#16 kirjoitti:
Eilisessä HCM-ottelussa loukkaantui kaksi Titaanipelaajaa. Mikko Kansikkaalla meni olkapää, ja hän saattaa olla pidempäänkin sivussa, ja Jaakko Niemensivulla meni purukalustoa uuteen uskoon, joka ei varmaankaan vaadi pitkää lepoa.

Juuri näin. Liian hyvältähän se ykkösketjun peli olisikin näyttänyt koostumuksessa Kansikas-Viljanen-Niemensivu. Rouva Fortuna päätti siis jälleen kerran näyttää persettään Kotkan suuntaan, kiitos siitä. Loukkaantumiset alkavat "todella" yllättäen vaivaamaan titaanijoukkuetta jälleen kerran pleijareiden kynnyksellä.

Hohhoijaa... ei tälle huonolle tuurille keksi enää minkäänlaista selitystä. Tähän päälle voisi vielä maalata piruja seinille ja todeta, että kohta tiedotetaan Kansikkaan ja Roope Mustosen kausien olevan ohi em. vammojen takia.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
LeKi-Titaanit 2-4

Hieno voitto! Peliä näkemättä ei voi todeta kun, että todella loistava voitto vieraskentältä Lempäälästä. Nyt kaikki on taas omissa käsissä. Jos Ketterä voitetaan viimeisessä runkosarjan ottelussa, on lohkovoitto Titaanien. Antaa Rockin hoitaa pidempi raportti, itse juon nyt muutaman voitto-oluen Titaaneille...
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Vili#16 kirjoitti:
itse juon nyt muutaman voitto-oluen Titaaneille...

SAMA!

Hieno voitto kerrassaan tärkeässä ottelussa. Lohkovoitto on nyt viimeisen ottelun varassa. Ketterä pitäisi kotona kaataa, mutta pelataan nyt ensin ottelu alta pois. Nyt homma on kuitenkin omien suorituksien varassa, joten vahvoilla ollaan.
 

keskikatsomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit, HIFK, sympatiat aina SaiPalle
HYVÄ VOITTO LEKISTÄ!

Mutta tämä on vasta ollut lämmittelyä, tosipelit ovat vasta alkamassa.
Nyt pitää selviä tie mestiskarsintaan, eikä se ole mikään " a piece of cake".
Muutkin joukkueet pelaa tosissaan, ja kun siintä selvitään tulee vastaan kaksi joukkuetta mestiksestä jotka ovat pelannaat väh. kaksi kierrosta veitsi kurkulla. Sarja muutoksen myötä ensikaudella on tosi vaikea nousta, kovia pelejä tulee niin vähän alkusarjassa että tasoerot repeävät.

Titskujen kohdalla kausi on "Now or Never".
 

The Rock

Jäsen
Titaanit harppasi suuren askeleen kohti Etelälohkon runkosarjan voittoa

LeKi – Titaanit 2–4 (1-2, 1-0, 0-2)

1-0 Juha Leimu (Toni Aro, Heikki Silvennoinen) YV
1-1 Jesse Pehu YV
1-2 Tomi Pylväläinen (Jaakko Viljanen)

2-2 Jaakko Kolari (Kari Lohtander, Antti Silvennoinen)
2-3 Tatu Kattelus (Jari Siira) TV VoM
2-4 Tatu Kattelus


Maalivahdit:

LeKi Arto Nuora 9+10+15= 34 torjuntaa (pois 58:53-59:13 & 59:30-60:00)
Titaanit Esa-Tapio Palmu 12+6+21= 39 torjuntaa

Jäähyt:

LeKi 4 x 2min= 8min
Titaanit 3 x 2min + 1 x 10min= 16min

Lähde: www.finhockey.fi/tulospalvelu

Titaanit venyi LeKin vieraana riemastuttavaan ja samalla todella paljon itseluottamusta tuovaan 4-2 -vierasvoittoon ja näin olleen joukkueen tie Suomi-sarjan Etelälohkon runkosarjan 1.sijalle on täysin kotkalaisten käsissä, kun pelaamatta on enää 1 ottelu.

Mitä ilmeisimmin nöyryyttävä tappio HCM:n vieraana sekä valmennusjohdon herättely olivat saaneet koko joukkueen puhaltamaan yhteen hiileen, eivätkä päät painuneet vaikka LeKi avasikin ottelun maalihanat heti kättelyssä. Kova ja päämäärätietoinen taistelu poiki lopulta "kokemuksen puhuessa" kolmannessa erässä ansaitun voiton hedelmän, jota maistellessa kotimatka sujuu titaanijoukkueelta varmasti rattoisissa merkeissä.

Voiton takuumiehinä Titaaneista häärivät Tatu Kattelus (2+0), Jesse Pehu (1+0) ja Tomi Pylväläinen (1+0). Titaanimaalilla torjunut jälleen kerran voittoisasti esiintynyt Esa-Tapio Palmu (39 torjuntaa) tuntui olevan todella kuumana, sillä mies kerkesi voittotorjuntojensa ohella napsimaan tililleen 12 minuuttia jäähyjä. Ehkäpä ETP halusi toimillaan viestiä, että maalialueelle ei ole tulemista ilman, että siitä joutuu kärsimään kivuliaasti.

Titaanien pelaajakatras oli jälleen pahasti siipirikkoinen, sillä LeKi -kamppailusta puuttui erinäisten vammojen yms. takia varsin tärkeä ja kova kolmikko: Jaakko Valkama, Jaakko Niemensivu ja Roope Mustonen. Toivottavasti kaikki kolme saadaan viimeistään pudotuspelien alkuun mennessä parsittua kasaan ja takaisin kaukaloon, sillä koko miehistöä tullaan tarvitsemaan jos Mestis-noususta halutaan ihan tosissaan haaveilla.

Titaanit viimeinen ottelu Suomi-sarjan Etelälohkon runkosarjassa on ensi keskiviikon (28.2.) kotiottelu Ketterää vastaan. Jos tästä ottelusta Titaanit selviää ilman tappiota, tulee se voittamaan runkosarjan ja saamaan kotiedun pudotuspeliotteluihin alusta loppuun asti. Tämä todella tärkeä kamppailu alkaa Kotkan jäähallissa klo. 18:30.

Titaanien kotisivujen raportti LeKi -ottelusta.
 

Paleatus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Titaanit,Kärpät
Mikä on Titaanileirissä terveydentila ennen huomista ottelua?
 

Parski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Löfman
Paleatus kirjoitti:
Mikä on Titaanileirissä terveydentila ennen huomista ottelua?


Niin Jaakko Niemensivu ei ainakaan pelannut viime pelissä ja olisin myös kuullut, että Jaakko Valkama olisi loukkaantuneena?

Valkaman poissaolo ei sinäänsä paljoa haittaisi, kun maalissa on E-T Palmu, mutta Niemensivun poissaolo on paha juttu, sillä 1 ketjun pelaaja puuttuisi...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös