Tilastot kertovat Tps:n vaikeudet

  • 2 168
  • 16

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Turussa on jo kymmenkunta vuotta kehoitettu aina akuutin jääkiekkoaiheisen kiistan syntyessä muiden joukkueiden kannattajia tutustumaan tilastoihin; ne kun kertovat kaiken olennaisen. No niin ne tekevät mielestäni nytkin. Ohessa olevat poiminnat tilastoista osoittavat Tps:n menestymättömyyden syyt varsin selkeästi ja toisaalta myös sen miksi Tps on edes näin korkealla sarjataulukossa. Lue ja ihmettele.

Joukkue YV YVM YVT%

1. Tappara 190 43 22,63
2. Jokerit 191 35 18,32
3. Pelicans 204 36 17,65
4. HPK 227 39 17,18
5. Kärpät 175 27 15,43
6. Blues 192 27 14,06
7. JYP 205 28 13,66
8. SaiPa 213 29 13,62
9. Ässät 222 30 13,51
10. HIFK 248 33 13,31
11. Ilves 247 32 12,96
12. Lukko 244 26 10,66
13. TPS 182 16 8,79

Juu ei, tuolla yv-prosentilla ei voiteta pleikkareissa matsia kuin tuurilla.


Ja jos siirrytään pelaajakohtaisiin yv-tilastoihin niin huomaamme seuraavaa:

1. Ojanen Janne, Tappara 35 6 15 21
63. Lehtinen Mika, TPS 35 1 6 7
89. Nurminen Kai, TPS 31 1 4 5
95. Alatalo Mika, TPS 35 3 1 4
100. Poikolainen Pekka, JYP

Siis sadan parhaan pelaajan listoilla kolme Tps-pelaajaa, joista Mika Lehtinen 63 tehokkain. Lehtisen yv-peloite laukaisutarkkuudeltaan on 1,77 % ammutuista kuteista. Muidenkaan tps-pakkien vedot/tehdyt maalit tilasto ei ole järin mairittelevaa luettavaa.

Summa Summarum, vaikkei ylivoimapeli kokonaisuutta muodostakkaan, on sen toimimattomuus varmasti yksi perussyy Tps:n pelillisiin esityksiin.

Lisäksi tällä kaudella on useasti Tps:n valmentajien kuultu manailevan, ettei selkeistäkään paikoista saada viimeistelyä onnistumaan. Siltä osin kuin ratkaisuja haetaan laukauksilla, mikä sivumennen sanoen lienee aika yleistä heh, niin tämä väittämä on silkkaa valetta. Eniten laukovien listalla paras Tps-pelaaja on Kai Nurminen sijaluvulla 39. Sadan eniten laukoneen listoilta Tps-pelaajia löytyy kuusi kpl, nekin listan loppupäästä ja valmennusjohdon lausumien mukaisesti tylyillä osumaprosenteilla. Eli lauotaan vähän ja silloinkin plekseille. Ei hyvä.

Jottei koko viesti mene tyystin kritiikiksi seuraavassa kiistattomat Tps:n pinnalla pitäneet syyt:

JOUKKUEIDEN ALIVOIMATEHOKKUUS

1. Tappara
2. TPS

Hyvää asiassa on se, että kun ei kerran saada itse kiekkoa maaliin matsissa yv:lla niin suht varmaa on ettei vastustajakaan saa. Toisaalta Tps:n ali- ja ylivoimaprosenttejen vertailussa näemme, että on todennäköisempää, että vastustaja tekee Tps peleissä ylivoimamaalin kuin se että Tps tekisi vastaavan. Siis tällä tarkoitan että jos Tappara tekee matsissa 10 yv:lla kaksi maalia ja päästää 10 av:lla yhden ja kun tepsillä vastaavat luvut ovat tehdyt heh 0,8 maalia ja päästetyt 1,1 niin, see the point. Hyvä alivoimakaan ei täysin kompensoi aivan paskaa ylivoimaa.

PISTEPÖRSSI VOITTOmaalit

1. Hassinen Jani, Tappara
2. Tarvainen Jussi, Tappara
3. Shearer Robert, TPS
4. Alatalo Mika, TPS


Ilman näitä Tps olisi luultavasti hävinnyt tällä kaudella lukuisia pelejä enemmän. Siis ilman Sheareria ja Alataloa. Muutenkin tuntuu, että Tps voittaa tai häviää suorassa suhteessa Alatalon pelituuleen. Ts. Alatalo tekee maalit ja sitten katsotaan miten muu joukkue pystyy pitämään nollat.

Maalivahdit | Yli 1/3 pelanneet

1. Lehtonen Kari, Jokerit
2. Niittymäki Antero, TPS
3. Draper Thomas, Tappara
6. Norrena Fredrik, TPS

Huonommilla maalivahdeilla Tps olisi pleikkariviivan alapuolella.

Mistä sitten mättää? Tälläkin palstalla useat tps-kannattajat ovat todenneet Tps:n olevan materiaaliinsa nähden oikealla paikalla sarjataulukossa. Rohkenen olla osittaiin samaa ja eri mieltä. Valmennus ontuu, koska ylivomaa ei saada kuntoon edes 35 pelillä. Tai sitten puuttuu se kädellinen sentteri. Osa pelaajista alisuorittaa. Tps:lla ei ole yhtään kunnollista kiekollista pakkia tyyliin Sisilisko, mikä tietysti on materiasta johtuvaa myönnettäköön.

Joka tapauksessa jaksan edelleen uskoa, että Tps tulee vielä. Maalihanat auki ja ainakin välieriin. Mestaruus taitaa kyllä tällä kaudella palata tuohon kilometrin päässä olevaan halliin. Nimittäin Areenalle. Tyvärr.
 

Oloneuvos

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ÄTPPOMK,Ottawat Senaattorit
Karmea totuus

Ihmettelyn aihetta tosiaan on. Karua on kertomaa, mutta totuushan sieltä löytyy, vaikkei mikään vanhan sanonnan mukaan valehtele niin kuin tilasto. Tällä kaudella katsomossa on saanut opetella kärsivällisyyttä menneittenkin kausien edestä, ei siksi, että vastustaja olisi ollut parempi, sille ei kukaan voi mitään, vaan siksi, että oma peli on monissa kotiotteluissa ollut nautinto korkeintaan masokisteille!

Joukkueen ongelmat kulminoituvat surkeaan ylivoimapeliin. Tämän vahvistavat myös tilastot. Niin kauan, kuin Mikko Rautee joutuu pelaamaan ykkössentterin paikalla ei ylivoima tule toimimaan. Erinomainen rottaktjun sentteri, mutta kädetön, joka näkyy pahimmillaan juuri ylivoimassa. Eipä silti, ei ole pelaajan vika, jos valmennusjohto ei näe sitä, mikä näkyy katsomon viimeiselle riville saakka. Äkkiä takaisin Kiviharjun ja Tuokon kaveriksi omalle paikalleen, jossa on hyvä.

Myös muita kombinaatioita on kokeiltu yhtä laihoin tuloksin. Karmea totuus onkin, että joukkueella ei ole pelin rakentamiseen kykenevää sentteriä. Ilman sellaista on mahdoton menestyä, joten tammikuun loppuun mennessä ratkeaa se, onko Tepsillä mitään jakoa keväällä.

Puolustuksen osalta asiat ovat paremmin vaan eivät sielläkään lähelläkään totuttua. Chris Joseph on osoittautunut hyväksi hankinnaksi. Hän on pätevä niin kiekollisena kuin kiekottomassakin pelissä, omaa hyvän laukauksen ja tuo joukkueeseen rauhallisuutta. Näytti merkityksensä joukkueelle poissaolonsa aikana. Profiilipakki ja ainoa sellainen tällä hetkellä. Kaikkea "tehoa" kun ei voi mitata absoluuttisesti. Tärkeä kaveri henkisesti koko joukkueelle, ehkä tärkein.

Maalivahtikaksiko on kunnossa ja maan paras. Ilman sitä Palloseura olisikin taulukossa useita sijoja alempana. Voidaan luottaa siihen, että tilastoissa korkealla olevat veskarit kykenevät pitämään tasonsa pleiareissakin.

Hyökkäys on varjo edellisistä vuosista. Tämänkin tilastot osoittavat selkeästi. Ylivoimapelistä tuli jo itketyksi heti vuodatuksen aluksi, joten ei siitä sen enempää. Toteampahan vaan, että ilman Alataloa olisi vielä karmemman näköistä, hän kun sentään tekee kunniaa pelipaidalleen yrittämällä loppuun asti. Eniten Altsin asenteesta voisi oppia ottaa Kai Nurminen, jonka olemus on koko kauden ollut haluton ja flegmaattinen. Maalipyssyksi palkattu Kaitsu on ollut joukkueen pahin alisuorittaja tähän mennessä, sanovat tilastot sitten mitä tahansa!

Nopeasta suunnanmuutospelistä, joka on ollut Tepsin tavaramerkki ei ole ollut hajuakaan, vaan avaukset tulevat seisoville tai sivuttaisliikkeessä oleville hyökkääjille. Hetkeksi terävöitynyt hyökkäys uinahti Susarin hölmöilyyn Helsingissä.

Kuitenkin toiveita paremmasta on olemassa, koska kanukkien tulon jälkeen peli kulki jo hetken mallikkaasti. Olisikin mielenkiintoista nähdä tilastoja ajalta poikien tulon jälkeen ja verrata niitä aikaan sekä ennen heitä, että aikaan loukkaantumisen/pelikiellon aikana. Romahtiko joukkueen henkinen kantti, vai mistä johtuu haluton esiintyminen?

Selkeä ongelma on myös valmennuksessa. Monessa ottelussa on näkynyt, että joukkue on ollut huonosti peliin valmistettu ja umpiunessa. Pahimmillaan peli on näyttänyt samanlaiselta vuodenvaihteessa kuin syksyllä. Silloin se oli vielä täysin ymmärrettävää, nyt se on jo huolestuttavaa. Mikäli tänä keväänä aijotaan taistella sijoituksista, on Jalosen ja Virran syytä kaivaa esille se luisteleve ja taisteleva Tepsi.

Nykyisen kaltaisella pelillä tulee pitkä kesäloma niin pelaajille kuin kannattajillekin!
 
Suosikkijoukkue
Ipa, TPS
Opettavaista...!

Aikainen kesäloma vaan saattaisi tehdä välillä hyvääkin... odotukset laskee automaattisesti, seura ymmärtäisi kuolevaisuuden käsitteen...

Tepsi ihmisenä tosin 4 parhaan joukosta putoaminen tuottaisi viikon mietiskelyn hetken, mutta seuraavalle kaudelle löytyisi lisäenergiaa ja suurempaa voitontahtoa, jota tällä kaudella joiltakin pelaajilta näyttää puuttuvan...

Karibian aurinko tekee ihmeitä...:cool:
 

Judge

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Liverpool FC
Re: Opettavaista...!

Viestin lähetti Löysin Rantein
Aikainen kesäloma vaan saattaisi tehdä välillä hyvääkin... odotukset laskee automaattisesti, seura ymmärtäisi kuolevaisuuden käsitteen...

Tärkeintä olisi saada katsojat tajuamaan että me runkosarjapelitkin ovat ihan jääkiekoa ja sielläkin kannattaisi silloin tällöin käydä. Yleisö on täysin kyllästetty menestykseen.

Joukkueen rakennustyössä haluan edelleen puolustaa valemmusta ja kirstunvartijaa sillä, ettyä hankinnoista ja jo sopimuksen alla olleista aikamoinen osa lähti NHL:ään heinäkuussa. On todella kallista hankkia heinä-lokakuussa menestyvä joukkue.

IFK osoitti kaudella 1997-98 että kesken kauden voi rakentaa mestarijoukkueen, mutta se ei mitä suurimmalla todennäköisyydellä ole silloin taloudellinen menestys. TPS pyrkii rakentamaan menestyvää, taloudellisesti kannattavaa joukkuetta. Se ei ole helppoa, sen näkee jo katsomalla eri joukkueiden talouden tilaa. HPK osaa hommansda, menestystä tulee talousalueen kokoon nähden paljon ja silti homma on kannattavaa.

KalPa on edelleen alemmissa sarjatasoissa epäonnistuttuaan rahalla menestymisessä. Ässillä on vakavia ongelmia. Lukko muutti radikaalisti linjaa, nuorensi ja hankkii taloudelluista turvaa. Menestys on kelvollista historian kannalta, materiaalin nähden suorastaan erinomaista. JYP on toinen esiemrkki taloudellisesti kannattavasta menestymisestä. Se että näillä panoksilla ei tule ehkä mitalia on sivuseikka. Näillä tempuilla saadaan varallisuus jolla ehkä saadaan mitaleja.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Re: Re: Opettavaista...!

Viestin lähetti Judge
Joukkueen rakennustyössä haluan edelleen puolustaa valemmusta ja kirstunvartijaa sillä, ettyä hankinnoista ja jo sopimuksen alla olleista aikamoinen osa lähti NHL:ään heinäkuussa. On todella kallista hankkia heinä-lokakuussa menestyvä joukkue.

Näinhän se on. TPS pelaa toimistotasolla taloudellisesti järkevää pitkää miinaa, jossa menestystä rakennetaan seuraavan kerran ehkäpä vasta 1983 ikäluokan harteille, 1986:n sensaatiomaisista Rölleistä puhumattakaan.

Tätä aiemmin ei TPS kuitenkaan välttämättä nouse. Triplavuosien kultaakin arvokkaammat runkopelaajat esimerkiksi alkavat ikääntyä siihen vaiheeseen että Sveitsi (= Jursinov) kutsuu. On erinomaisen todennäköistä että ainakin Kiviharju, Norrena ja Lehtinen haluavat katsoa tämän ison rahan reitin, koska NHL:ään he eivät koskaan käytännössä pääse.

Myös Marco Tuokon liikkeitä kannattaa seurata. Tyytyykö nuori mies ikuiseen kolmosketjun 0-0 laiturin rooliin vai lähteekö muualle mittaamaan lahjakkuuttaan Hannes Hyvösen tyyliin?

Paluumuuttajia on toki myös odotettavissa. Petteri Nummelin tuskin pelaa koskaan muualla kuin TPS:ssä Suomessa, lisäksi ainakin Eloranta lienee haarukassa 1-2 kauden sisään. Sahlstedt ja Rintanen saattavat myös palata, ellei Lukko korjaa omiaan pois. Haluahan tunnetusti ganaalim barttaal' on.

Väittäisinkin että TPS on seuraavan kerran mestaruuskelpoinen vasta 2-3 vuoden kuluttua, jolloin Mikko Koivu, Markus Seikola ja muut vastaavat antavat viimeisiä näyttöjään ennen siirtymistään huippuluokan NHL-prospekteiksi.

Tätä ennen pelataan täytekausia joissa toivo laitetaan viimeisiään veteleviin korkean riskin 30+ konkareihin a la Kai Nurminen.

Asetelma tuottaa hyviä yksittäisiä pelejä mutta sarjamuodossa ja playoff-maailmassa on realiteettien puitteissa hiljaisempaa. Ei Alatalokaan enää montaa vuotta jaksa kantaa kaikkia syntejä selässään vaikka totaalisen huikea pelaaja onkin. :(
 

nro.44

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, VG-62
Tai sitten Tepsille tulee vaan sellanen yhden vuoden notkahdus kuten tuossa "muutama vuos" sitten, kun hävittiin espoolle ensimmäisellä play off kierroksella... (ainakin toivottavasti tulisi)


mutta ainakin TPS on tulossa vielä, kuten jo viittattiin 86- ikäluokkaan, sitä kannattaa odottaa.. on Rölleissä sekä Tepsissä siinä ikäluokassa todella loistavia pelaajia!! harmi vaan että osalla taitaa menestys jo tässä vaiheessa nousta päähän, että välttämättä kaikista helmistä ei päästä nauttimaan..
mutta maalivahteija tästä ikäluokasta ei kannata kauheasti odottaa... on monelta itseluottamus mennyt kun jätkät on niitä "muiluttanu" siihen malliin et huhhu.. oli vielä muutama vuosi sitten lähes kaikissa röllienkin otteluissa loppunumerot 15-0 pelin jälkeen.. tai 16-1, mutta sekin aika harvoin...
 
Viimeksi muokattu:

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei Tepsin vaikeuksia tarvitse hakea tilastoista - riittää, kun lukee pelaajaluettelon läpi!

Käsittämättömintä on se, että Narvanmaa&kumppanit kertovat silmät pyöreinä, ettei maailmassa ole yhtään pelaajaa vapaana, joka nostaisi Tepsin nykyistä tasoa - silti Jyp pystyy ostamaan Tsekin maajoukkuetasoisen pelaajan ja Tappara Meluzinin!

Helvetin kova on Tepsin taso tänä vuonna - perkele!

Tsemppiä Tepsille Jokereiden kaatoon, vaan eipä noin kova joukkue taida tarvita edes kannustusta - ei löydy Suomenmaasta yhtään fania, joka pystyisi nostamaan Tepsin nykyistä tasoa:(

Iure igitur vincemur: amat victoria curam
 

Judge

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Liverpool FC
Re: Re: Re: Opettavaista...!

Viestin lähetti Pressiboxi

Tätä aiemmin ei TPS kuitenkaan välttämättä nouse. Triplavuosien kultaakin arvokkaammat runkopelaajat esimerkiksi alkavat ikääntyä siihen vaiheeseen että Sveitsi (= Jursinov) kutsuu. On erinomaisen todennäköistä että ainakin Kiviharju, Norrena ja Lehtinen haluavat katsoa tämän ison rahan reitin, koska NHL:ään he eivät koskaan käytännössä pääse.

Kyllä Lehtinen ja Norrena ovat lähtökuopissa, mutta Stounia en usko. Hän ei kuitenkaan ole virtuoosi, ja ulkomaalaiset Sveitsissä ovat nimenomaan yksilötaidon huipentumia, pelaajia jotka voivat ratkaista ottelun vaikka yksin. Stouni olisi aivan eri tyylin pelaaja, hänen esityksensä ei miellyttäisi Rintaseen, Varikseen, Nummeliiniin ja Sulanderiin tottunutta Sveitsiläiskatsojaa. Stouni aiheutta vastustaja huonontumista, puolustaa vahavsti, mutta ei ole hyökkäyspäässä mies jonka minä laittaisin maalin takaa-ajoasemassa viimeisellä minuutilla kentälle. Ruotsi kylläkin saattatisi olla Stounin suntima ulkomailla. Mutta mihinkäs kotikaupungin poika lähtisi, harvinainen profeetta omalla maallaan!

Myös Marco Tuokon liikkeitä kannattaa seurata. Tyytyykö nuori mies ikuiseen kolmosketjun 0-0 laiturin rooliin vai lähteekö muualle mittaamaan lahjakkuuttaan Hannes Hyvösen tyyliin?

Uskoisin että rooli kasvaa jatkossakin. Tuokon roolia on nostettu hitaasti kohti isoja kenkiä. Muuan Mikko Eloranta on tullut samanlaista reittiä, tosin paljon pitempään juniorisarjoissa ja divarissa. Dallas voi hyvinkin kutusa, ja sille ei mitään voi, mutta muuten uskoisin Tuokolle löytyvän Turusta haastetta panoksen mukaan. Maalinteon pitäisi alkaa sujua paremmin, kaikki edellytykset sille on.

Paluumuuttajia on toki myös odotettavissa. Petteri Nummelin tuskin pelaa koskaan muualla kuin TPS:ssä Suomessa, lisäksi ainakin Eloranta lienee haarukassa 1-2 kauden sisään. Sahlstedt ja Rintanen saattavat myös palata, ellei Lukko korjaa omiaan pois. Haluahan tunnetusti ganaalim barttaal' on.

Kyllä, näissä on TPS:n menestysjatkuvuuden tuki ja turva. Työ nuorten kanssa pitää tehdä niin hyvin että katsottuaan kortit maailmalla pojat palaavat kotiinsa antamaan kiitoksensa kasvatuksesta. Tätä ei tietenkään saa tehdä uusien nuorten kustannuksella, junioreista pitää olla selkeästi väylä ylös, josta kyvykkäät ja sinnikkäät pääsevät liigaan. Tällä kaudella mm. Metsäranta ja Aho ovat tuota tietä tulleet.

Lukon kaksikon suhteen veikkaisin, että toinen menee Turkuun ja toinen kapteeniksi Ganaalin rannalle. En katso pahalla vaikka miolemmatkin palaisivat Ganaalin partaalle, ovathan he sieltä kotoisin ja siellä pelaamaan oppineet.

Väittäisinkin että TPS on seuraavan kerran mestaruuskelpoinen vasta 2-3 vuoden kuluttua, jolloin Mikko Koivu, Markus Seikola ja muut vastaavat antavat viimeisiä näyttöjään ennen siirtymistään huippuluokan NHL-prospekteiksi.

2-3 vuotta ja molemmat mainitsemasi ovat jo lentäneet NHL:ään. Mikko kasvaa Suomessa maksimissaan 2 vuotta, Seikola ei välttämättä sitäkään. Seikola on peliesitykseltään jo täysin konkari, ei turhia riskejä, erinomaista puolustuspelaamista. Ainoa ongelma on jo olleen hyökkäyskyvyn käyttämättömyys. Markuksella on erinomainen laukaus, mutta se on harvemmin käytössä.

Tätä ennen pelataan täytekausia joissa toivo laitetaan viimeisiään veteleviin korkean riskin 30+ konkareihin a la Kai Nurminen.

Asetelma tuottaa hyviä yksittäisiä pelejä mutta sarjamuodossa ja playoff-maailmassa on realiteettien puitteissa hiljaisempaa. Ei Alatalokaan enää montaa vuotta jaksa kantaa kaikkia syntejä selässään vaikka totaalisen huikea pelaaja onkin. :(

Ei ilmassa ole IMHO mitään joukkopakoa. Kärjestä poistuu taas muutama, alhaalta tulee muutama junnu lisää, ja sinne väliin hankitaan 3-4 tilapäisapua. Junnuissa on tällä hetkellä 2-3 liigan nelosketjun tasoista pelimiestä, ja luvussa ei ole mukana jo liigassa olevat Metsäranta, Seikola, Koivu ja Kankaanperä. Pakkipuolella seuraava Aki Berg-look-a-like on jo A:ssa. Ei ihan nini taitava, mutta riittäävä puolustaja. Maalivahteja on jo liiankin kanssa, TuTossa Karjalainen, A:ssa Lassila. Ainoastaan pakkipuolella olisi yhdelle kiekolliselle keskikokoiselle tilaus. Matti Tähköpää on erittäin hyvä mutta hiukan pienikokoinen. Kaveli Aitiosta voisi kehittyä uusi Virta, kunhan saa hiukan tasaisuutta. Parhaimmillaan paras puolustuspäässä ja yleensä paras hyökäyspäässä. Junioritilanne on siis hyvä näin IMHO.

EDIT: Typoja
 

Juha Salminen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Menihän viime kaudellakin ylivoima päin sitä itseään mutta mestaruus tuli. Tosin materiaali on tällä kaudella eri luokkaa.
Ylivoima on aivan loistavaa muuten, mutta kun maaleja ei tehdä. Siinäpä se tilastoihme.

Junioreita, ja hyviä sellaisia, kyllä piisaa. Juuri nämä muiden mainitsemat ja parin vuoden sisällä tulee lisää.

Sentteriosasto on erityisen selvästi huonontunut. Viime kaudella ringissä Joni Lius, Mikko Rautee, Kalle Sahlstedt, Niko Kapanen ja Mikko Koivu, nyt Rautee, Rob Shearer, Koivu ja Mikko Kankaanperä.

Mutta niinhän siinä kuitenkin käy, että jos tänä vuonna ei mestaruutta tule, niin yleisö ajattelee, että "ku ne ny ei viime vuonna voittanu mestaruutta ni ei ne nykkää voita" ja katsojakeskiarvo on noin fanikatsomon verran. Tämä meikäläistä ottaa oikein kunnolla päähän, kun uskoa omiin ei löydy.

Mutta sille sentterille on tosiaan tarvetta. Kai Nurmisen terästäytyminen on kuulemma vain siitä kiinni, kuinka hyvä sentteri on. Tuskinpa, mutta kyllä se sentterikin osaltaan asiaan vaikuttaa.

Myös se sapettaa, että toisilla pelaajilla on taipumus flopata TPS:n paidassa. Tumpelomo pelasi viime kaudella täyden runkosarjan ykkösketjun laidassa tehoin 2+10, nyt hänellä on 28 pelissä 11 maalia ja muutama syöttö siihen päälle.
Ja sitten velipoika, aivan surkeaa peliä tällä kaudella Tepsissä. Ei kyllä tullut ikävä, kun lähti.

Tämä Kaitsun sentteriprobleema, pitäisiköhän Shearer nostaa ykköseen jakelemaan namupassejaan ja siirtää Rautee kakkoseen. Toisaalata, kakkonen on ollut TPS:n paras ketju tällä kaudella, joten kannattaakohan tämä hajottaa?
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Yläkatsomoista todettua:

1. Mikko Koivu Nurmisen ja Schaeferin rinnalle ykköseen, JOS sitä sentteriä ei muualta löydy.

2. Kakkonen nykykoostumuksessaan.

3. Vanha kunnon Rottaketju kunniaan...

4. Suoraniemi - Kankaanperä - Hannus

Holmqvist tammikuun aikana vaihtoon, siitä saattaisi saada suht koht hyvän vaihturin. Kuuluu samaan kaartiin kuin Teemukin. TPS:ssä ikuinen lupaus, mutta ei lopullista läpimurtoa. Bluesiin? Vaihdossa jopa sentteri?

Pakisto ja maalivahtiosasto entisellään. Kangasalustaa voisi viltityttää useammin.

Ensi kaudeksi kuunnellaan Kärppien tarjous KooJii:sta ja sitten hankintalistalle:

LAITURIT
Tony Virta (ei saane optiovuodestaan sopparia, palaa takaisin)
Mikko Eloranta/ Marko Tuomainen (jompsi kumpsi palaa, TPS hereillä!)
Markku Vuorisalo (ennen kuin HPK tai joku muu nappaa Mestiksen Harlamovin)

SENTTERIT
Joni Lius (vuosi ulkomailla riittää, vai palaako Jyppiin?)
Jari Kauppila/ Juha Ikonen (jompsi kumpsi palaa, TPS hereillä!)

PAKIT
Josephin kanssa uusio soppari, viivalle toinen right-tykki lisää (vaikka Seikola onkin riveissä)

MOKET
Lassila ylös Norrenan tilalle

MYYNTIIN TAI MAISEMAN VAIHTOON
Honken (jos ei vielä saada vaihdettua)
Schaefer (lähtee joka tapauksessa)
Shearer (lähtee joka tapauksessa)
Hannus (vuokralle)
Petriläinen (ottaisiko Tappara takaisin?)
Kangasalusta (ei käyttöä)
Norrena/ Antsa (toinen lähtee kuitenkin)

:p
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Viestin lähetti kausi
Ilman näitä Tps olisi luultavasti hävinnyt tällä kaudella lukuisia pelejä enemmän. Siis ilman Sheareria ja Alataloa. Muutenkin tuntuu, että Tps voittaa tai häviää suorassa suhteessa Alatalon pelituuleen. Ts. Alatalo tekee maalit ja sitten katsotaan miten muu joukkue pystyy pitämään nollat.

Nimenomaan muu joukkue on pitänyt nollat, jos on pitänyt. Vilkaisu allaolevaan plusmiinustilastoon osoittaa, että kakkosketjun puolustuspeli vuotaa kaikkein pahimmin.

Pelaajien erilaisen peliajan ja ottelumäärän takia kannattaa tutkia tarkemmin sulkuihin merkitsemiäni plus- ja miinusmaaleja sekä ennen kaikkea niiden suhdetta. Havaitaan että Alatalo-Shearer -kaksikko vuotaa puolustuspäässä sen mitä hyökkäyspäässä tekee. Sensijaan Schaefer, Joseph, Rautee, Kiviharju, Holmqvist ja Suoraniemi ovat keränneet plussia yli kaksi kertaa enemmän kuin miinuksia.

Kysymys kuuluukin, miksi Schaefer, Joseph, Rautee, Kiviharju, Holmqvist ja Suoraniemi ovat pärjänneet tilastossa näin hyvin? Miksi Alatalo ja Shearer ovat pärjänneet näin huonosti? Plusmiinustilaston valossa Alatalo ja Shearer ovat yliarvostettuja verrattuna moneen näkymättömämpään pelaajaan.

Plusmiinustilasto ei tietenkään kerro kaikkea, mutta antaa sellaista näkökulmaa, mitä tässä ketjussa ei ole aiemmin tuotu esiin. Yv-maalit eivät tilastoon vaikuta, mutta johan tässä ketjussa on aiemmin todettu, ettei Tepsin matseissa yv-maaleja kumpaankaan päätyyn ole juuri tehty.

Mikko Rautee +13 (21-8)
Mikael Holmqvist +10 (18-8)
Marko Kauppinen +10 (30-20)
Peter Schaefer +9 (12-3)
Pasi Petriläinen +8 (24-16)
Jani Kiviharju +7 (12-5)
Kai Nurminen +7 (22-15)
Mika Lehtinen +6 (21-15)
Ville Vahalahti +6 (28-22)
Chris Joseph +5 (8-3)
Markku Paukkunen +5 (15-10)
Mika Suoraniemi +5 (9-4)
Kimmo Eronen +4 (20-16)
Pekka Kangasalusta +4 (16-12)
Mikko Kankaanperä +2 (6-4)
Mikko Koivu +2 (12-10)
Robert Shearer +2 (28-26)
Marco Tuokko +2 (10-8)
Mika Alatalo +1 (30-29)
Matti Aho 0 (0-0)
Markus Seikola 0 (17-17)
Tomi Sykkö 0 (0-0)
Matias Metsäranta -1 (1-2)
Tommi Hannus -2 (4-6)
 
Viimeksi muokattu:

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Viestin lähetti kausi
Mistä sitten mättää? Tälläkin palstalla useat tps-kannattajat ovat todenneet Tps:n olevan materiaaliinsa nähden oikealla paikalla sarjataulukossa. Rohkenen olla osittaiin samaa ja eri mieltä. Valmennus ontuu, koska ylivomaa ei saada kuntoon edes 35 pelillä. Tai sitten puuttuu se kädellinen sentteri. Osa pelaajista alisuorittaa. Tps:lla ei ole yhtään kunnollista kiekollista pakkia tyyliin Sisilisko, mikä tietysti on materiasta johtuvaa myönnettäköön.

Pari pointtia...

1. Mättikö valmennus viime kaudella? Meinaan ylivoima oli silloinkin -KARMEAA-. Ei näin huonoa, mutta toisaalta meillä oli mm. Rintsi, Toke ja Kalle. Materiaalin muuttuminen selittää kyllä tämän heilahduksen.

2. Kaksikkona TPS:llä on liigan parhaat maalivahdit. Yksilötasolla voidaan vääntää kättä nelikon Draper - Norrena - Niittymäki - Lehtonen-paremmuudesta, mutta kaksikkona meille ei pärjää kukaan.

3. Pakisto on loppujen lopuksi ihan hyvä. Tästä kertoo myös se, että TPS on päästänyt todella vähän maaleja. Joseph ja Lehtinen ovat kovan tason profiilipakkeja. Kauppinen, Eronen ja Petriläinen hyviä liigapakkeja.

4. Osa pelaajista alisuorittaa. Näin on. Nurminen on ollut varjo Mustan Surman itsestään. Tosin, eipä hänellä ole Kallion Tomppaa ja Rintasen Kimmoakaan rinnallaan. Silti kausi rankasti alakanttiin. Rautee on ollut huono odotuksiin nähden ja Kiviharjua & Tuokkoa peluutettiin pitkälle syksyyn väärissä rooleissa. Kyllä se siitä.

5. Kunnollisia kiekollisia pakkeja? On meillä. Lehtinen ja Joseph. Kumpikin miehistä osaa avata ja luoda peliä ihan yhtä hyvin kuin kuka tahansa liigassa. Joseph ei vedossakaan häviä kenellekään.
Itse en pidä Zidlickyä minään liigamessiaana, mutta jos mies oppii pitämään hermonsa kurissa, SITTEN hän on kova mies.


Joka tapauksessa jaksan edelleen uskoa, että Tps tulee vielä. Maalihanat auki ja ainakin välieriin. Mestaruus taitaa kyllä tällä kaudella palata tuohon kilometrin päässä olevaan halliin. Nimittäin Areenalle. Tyvärr.


Paljon riippuu tammikuusta. Jos saamme sen uuden sentterin, sitten voi tulla hyvä kevät. Tällä porukalla käy nihkeästi, eikä välttämättä ole mitaleillekaan asiaa. Kun peli kulkee, joukkueella menee hyvin, mutta valitettavasti materiaali on turhan kapea. Sentteri tarvitaan ja yksi kova laituri mielellään myös, että pojat saavat roolitukset kohdalleen. Mestaruuden uskon itse menevän toisella yrittämällä Tampereelle, nykykunnon perusteella.
 

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
TS:ssa on hieman juttua josta selviää että TPS hankkii sentterin vielä ennen siirtoajan päättymistä. Jortikka tekee kohta taas Tshekin reissun. Viime viikonloppuna Tshekeissä on ollut SM-liigan joukkueiden pomoja saman jutun mukaan oikein enemmänkin katsomassa pelaajia jotka mahdollisesti voisivat sieltä tänne päin tulla.
 

Erkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset
JEES!

"Sentteri hankitaan. Siitä on päätös."

Hannu Jortikan kommentti, joka ei voisi paljoa enempää ilahduttaa.
:)

Nyt sitten odotellaan minkä tasoinen jamppa sieltä Tsekistä tänne oikein raahataan...
 

Johnny99

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Opettavaista...!

Viestin lähetti Judge

IFK osoitti kaudella 1997-98 että kesken kauden voi rakentaa mestarijoukkueen, mutta se ei mitä suurimmalla todennäköisyydellä ole silloin taloudellinen menestys. /B]



No niin no. Kyllähän IFK:lla kävi kauden aikana melkoinen pelaajaruletti, sitä en kiistä. Kuitenkin valtaosa ukoista oli parin matsin try-outeilla, eivätkä maksaneet maltaita.

Ainoat varsinaiset hankinnat kauden aikana olivat Bob Halkidis ja Tim Thomas. Miika elomon ja Olli Jokisen Kekäläinen sai puhuttua kasvamaan sm-liigaan farmin sijasta, ja käsittääkseni heidän NHL-seuransa toimivat palkanmaksajina IFK-visiitin aikana.

Eli mielestäni puheet, että IFK:n mestaruusjoukkue olisi kauden aikana raavittu rahalla kokoon, ovat vahvaa liioittelua. Ei kaksi kunnon vahvistusta kauden aikana mielestäni paljon ole.

Tämä ihan ystävällismielisenä välihuomautuksena mainittakoon.
 
Viimeksi muokattu:

Judge

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Liverpool FC
Re: Re: Re: Opettavaista...!

Viestin lähetti Johnny99

No niin no. Kyllähän IFK:lla kävi kauden aikana melkoinen pelaajaruletti, sitä en kiistä. Kuitenkin valtaosa ukoista oli parin matsin try-outeilla, eivätkä maksaneet maltaita.

Ainoat varsinaiset hankinnat kauden aikana olivat Bob Halkidis ja Tim Thomas. Miika elomon ja Olli Jokisen Kekäläinen sai puhuttua kasvamaan sm-liigaan farmin sijasta, ja käsittääkseni heidän NHL-seuransa toimivat palkanmaksajina IFK-visiitin aikana.

Eli mielestäni puheet, että IFK:n mestaruusjoukkue olisi kauden aikana raavittu rahalla kokoon, ovat vahvaa liioittelua. Ei kaksi kunnon vahvistusta kauden aikana mielestäni paljon ole.

Tämä ihan ystävällismielisenä välihuomautuksena mainittakoon.

Kieltämättä kun asiaa tarkemmin ajattelee niin eihän noita montaa tullutkaan kauden aikana. Mutta ne jotka olivat jo joukkueessa nostivat aika hurjaa palkkaa. Jos muistan oikein IFK:n mestaruuden jälkeinen tilinpäätös oli 1-2 miljoonaa pakkasella.

Tuo "Keklu" oli IFK:lle kyllä varsinainen kultapoju, vaikka ensimmäinen kausi Player Personnellina menikin käsille (olisikohan sama linja Matikaisella?). Muutama aivan loistava hankinta P-Amerikasta (Thomas, Halkidis, Caloun) ja useita erinomaisia kotimaasta (Rafalski, Timonen, Jokinen(?)). Mutta hinta tosiaan tuli juhlavuoden mestaruudelle.

Kuitenkin, se meataruus oli hankittu taidolla, vaikka maksoikin.
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Tuohon sentteripulmaan haetaan ensi kaudeksi kolmos-, nelos- ja viitoskolmikkoihin apua Porin suunnalta.

Suunnittelupapereissa nimet Markku Tähtinen ja TPS-pahvin omaava J Immonen.

Tähtistä patafanit pitävät korkeassa kurssissa, vaikka onkin pienikokoinen. Pää ja kädet parasta valttia.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Jukurit vs Pelicans
  • 2.74
  • 4.35
  • 2.36
KooKoo vs Lukko
  • 3.20
  • 4.15
  • 2.02
SaiPa vs HIFK
  • 2.66
  • 4.05
  • 2.34
Sport vs KalPa
  • 2.80
  • 4.05
  • 2.24
TPS vs Kärpät
  • 2.36
  • 4.10
  • 2.62
Tappara vs JYP
  • 1.55
  • 5.00
  • 4.85
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös