Tuo on huolestuttava tilasto, koska negatiivinen laukaustasapaino ei ole voittava pitkässä juoksussa. Ässien onneksi Rubin torjuu merkittävästi yli odottaman, sekä tiivis viisikkopuolustus pystyy hyvin pelaamaan keskustasta tulleet laukaukset pois. Ei paljon kestä Rubinin poissaoloa tai viisikkopuolustuksen hajoamista, joka voisi tulla useammasta puolustuksen avainpelaajan loukkaantumisesta.
Ässillä tosiaan ei montaa pelaaja ole, ketkä pystyvät tuottamaan positiivista laukaisutasapainoa. Oikeastaan yksi kenttä, jossa palstaveljien lenppari pelaajat, Määttä ja Graber löytyy. Graber - Fabre duo ja Matinmikko - Määttä duo 5vs5 pelissä luovat laukauksia enemmän kuin ottavat vastaan. Ihanteellisesti tähän positiivisen puolelle pitäisi vähintään hinata myös toinen kenttä. Alemman ketjun roolituksilla on oletusarvoisesti ok "ottaa enemmän vastaan".
Noista edistyneistä löytyy kyllä mielenkiintoista infoa, niin positiivista kuin negatiivista.
Jos koittaa tilastoista kaivaa potentiaalia sisäiseen kasvuun, niin eipä sieltä mitään eyetestistä poikkeavaa löydy.
Paitsi ehkä yksi ja se on MD
MD laukaisujen hallinnassa Ässien 4 paras +27, JD +2.
Myös corsi tilastoissa MD on enemmän pelanneista sijalla 4.
Davidssonien PDO on 95 luokkaa, mikä kertoo faktaa siitä, että pelaajat alisuorittaa.
Viime kaudella MD:llä 102 ja JD:lla 100.
Torjuntaprosentti on hyvä 92 luokkaa, mutta laukaisuprosentti on surkeahko 3.5.
Oli vähän yllätys kuitenkin, että MD:n laukaisutasapaino on noin hyvä, joten kyllä se sitä ajatusta tukee, että ei mies huonosti pelaa, mutta tehottomasti.
Jos otetaan vertailuun Ässien alkukauden ykkösketju
JMJ:N ja Erholtzin laukaisutasapaino -44 ja -65, Lenni +3.
Corsit tietenkin myös heikkoja, Lenni juuri ja juuri 50%.
Sitten tuo PDO, JMJ 112, Lenni 107, Erholtz 102.
Vähän viittaa siihen, että tilastot eivät tue tuota ykkösen tehoilun jatkumista pidemmällä tähtäimellä. JMJ:n laukaisuprosentti 18.
Olisi mielenkiintoista nähdä käppyrää, miten esim. Erholtzin tilastot ovat kehittyneet, ovatko ne menneet huonompaan suuntaan Davidssonien kanssa.
Eyetestillä, Erholtzin kokonaisvaltainen pelaaminen on parempaa nyt, kuin mitä se oli alkukaudella.
Tilastoissa tosiaan hyökkääjistä vahvoilla on Graber, Vanhatalo ja Fabre. Siellä on jopa eväitä hieman tehokkuutta parantaa.
Erikoisuutena Graberin PDO, joka oli myös viime kaudella 95 luokkaa ja sama jatkuu tällä kaudella, kun pidemmällä otannalla, tilaston pitäisi alkaa lähenemään 100, niin Graberin kohdalla mennään näinkin isolla otannalla vaan väärään suuntaan.
Tämäkin on ollut ihan nähtävillä jo pelejä katsellessa.
Toisaalta myös, se että Graber on parantanut puolustussuuntaan.
Joku paremmin tilastoista perillä oleva, varmaan osaa kertoa, onko tolla mitään merkitystä.
Kuitenkin laukaisutasapaino ja sitäkautta Corsitkin hyvässä tikissä, joten jotain hyvääkin täytyy on.
Lähinnä sitä, että miten miehestä niitä tehoja saataisiin kaivettua.
Omaan silmääni on fakta, että sellainen tylyys, tahto tehdä maaleja ja niitä voittavia ratkaisuja puuttuu, Graber pelaa kliinisesti oikein, vähän samaa ehkä kuin MD:llä.
Ei ehkä anneta ihan kaikkea, vaan pyritään enemmänkin suorittamaan pelikirjan mukaisesti.
Jos kaivetaan esiin viime aikoina esillä ollut Juhola ja toinen lupaus Noiva, joilla pienellä otannolla hyvät tilastot. Toki Juhola vältti tuon pelillisesti isoimman notkahduksen, mikä hiukan auttaa tilastoissa, mutta hyvin on pelannut kuitenkin.
Talaja ei hyvistä tehoista huolimatta viime kaudellakaan ollut edistyneissä vahvoilla ja tehotilastokin pakkasella, jatkaa samaa rataa, mutta inan heikommalla PDO:lla.
Ikonen ja OJantakanen myös edistyneiden valossa heikkoa tekemistä, mutta sekään ei varmaan pelejä katsoneille iso yllätys.
Tilastojen valossa, myös Jesse, Feetu ja Jami ovat ottaneet paljon omiin laukauksia, vaikka ainakin ketjuna ajoittain näytti kohtuu hyvältä.
Tilastot vaan ehkä vahvistavat sitä, että Graber ja MD ovat ne, joilla eniten jää piippuun tällä hetkellä.
Se voi olla, että sentterin rooli Ässien pelitavassa ei anna hirveästi siimaa ja molemmat pyrkivät pelaamaan omiin tunnollisesti.