Tiki-talk

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Esa Tikkanen kommentoi Liigan finaaleja. Melkomoinen persoona, ja ristiriitaisia tunteita herättävä tyyppi. Tähän ketjuun voi heittää Tikin itsekeksittyjä sanontoja, väärin sanottuja nimiä ym. tavaraa, uusia tai vuosien varrelta. Alkuun vanha: IFK:n maalivahti Jan Lunden tai uusi Tapparan Eemeli Kaksonen.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Aikanaan NHL Power Week:ssä Tiki kommentoi, että vastustajaa hakataan kuin "vierasta lammasta".

Tikkanen on kyllä ristiriitainen hahmo. Tavallaan harmiton ja hauskahan tuota sanavirtaa on sinällään ajoittain kuunnella, mutta sisältö on sitten yleensä ihan huttua ja eiväthän nämä siviilielämän töhöilyt hirveästi mainetta kiillota.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tikkasella on ongelmia puhua selkeästi, eikä siinä ole mitään hauskaa, kun kyse on 50-vuotiaasta ihmisestä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tarvinneeko tuota mitään enää edes keksiä, kun puhutaan miehestä joka oli aikoinaan innosta puhkuen valmistautunut vuoden 1998 Luganon talviolympialaisiin. Pääsi vieläpä pelaamaan samassa joukkueessa sittemmin Montreal Canadiensin kapteeniksi valitun Sakari Koivusen kanssa.

Huikea oli pelaajaura, mutta nuo vakavasti otettavat puhevastuut voisi jättää muiden harteille.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Illan pelissä annettiin poikittaista maalia.
 

P.Sihvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei ole. Antaa urheilun näyttää, kuka kulloinkin on
Tolkku mukana?

Jos vakavasti otetaan, niin nyt Tikkasen ovat palkanneet tahot, joidenka olettaisi pitävän yhtenä korkeimmista prioriteeteista sen, miten televisiossa työntekijä ilmaisee itseään kielellisesti, suomeksi. Olen sen ennenkin sanonut: suomalaisen jääkiekkojournalismin heikoimmat lenkit ovat urheilupomot ja -tuottajat. Tekevät hommaansa vailla sisältöosaamista. Fanina kuuntelevat, kun, vaikkapa sitten tämä Tikkanen, suoltaa vailla järjen hiventä olevaa puuta heinää. Kummallista on se, ettei näiden urheilupomojen ja -tuottajien yläpuolella ole ketään, joka arvioisi heidän osaamistaan. Suuri ihme oli, kun Tatu Lehmuskallio sai vihdoin lähdöt Maikkarilta. Jorma Paakkarin lähtöjä Neloselta tuskin uskalletaan odottaa. Sentään Ylellä on jokin tolkku hommassa.
 

Jämäpakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flyers
Järventie, Bailey, Sarasvuo, Aaltonen... Nuoresta iästäni johtuen vähemmän Tikin pelejä nähneenä voi todeta, että aikanaan oli varmasti kova pelimies, eikä sormuksia kukaan vie pois. Samaan hengenvetoon täytyy kuitenkin todeta, että ei niillä sormuksilla tee tuolla yläkerrassa mitään, jos ulosanti on todella heikkoa. Mieluummin kuuntelisin Sihvosen Petteriä tai Tammista kuin Tikiä.

Kuinka monta kertaa Tiki on tänä keväänä maininnut kahdesta osumastaan kahteentoista sekuntiin?
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Mitäs näitä ''asiantuntijan'' roolissa tulleita onkaan...

-Rangersin jokamiehen höylä
-Tapparan Pihlman
-''Kärpät on tällä hetkellä niin ylivoimainen, että mä vedän Pelicansille 4-2.'' (Kärpät-Pelicans -ottelun tulosvetovihje)

Tämän päiväisessä lähetyksessäkin taisi tulla joku hieman utopistinen heitto joukkueiden veskareihin liittyen.

Vahempia höpinöitä ei nyt juuri muistu mieleen. Muistaako joku, miten se tapaaminen Gerald Fordin kanssa aikoinaan menikään?
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Muistaako joku, miten se tapaaminen Gerald Fordin kanssa aikoinaan menikään?
Useita Tikin sutkauksia olen livenä (tv:n välityksellä) kuullut, tästä muistan lukeneeni: Rangersin mestaruuden jälkeen, entinen USAn presidentti Gerald Ford otti joukkueen vastaan yksityistilaisuudessa. Tiki päätti keventää tunnelmaa kysymällä "Is there any new car models coming Mr.Ford?" mistä jengi tietenkin repeää nauramaan, Tiki mukana. Muut pitivät sitä hyvänä läppänä, paitsi Tiki, joka luuli kyseessä olevan Fordin autotehtaiden johtaja. Jos joku muistaa/tietää paremmin saa korjata. Huom. en perustanut tätä ketjua solvatakseni Esa Tikkasta, päinvastoin, mielestäni hän on paitsi että menestyneimpiä Suomalaisia jääkiekkoilijoita, myös värikäs ja viihdyttävä persoona kaikkine toheloimisineenkin. Mieluummin lisää näitä Tikejä kuin että vähemmän.
 
Viimeksi muokattu:

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
Mieluummin lisää näitä Tikejä kuin että vähemmän.
Lisää Tikin kaltaisia pelaajia tarvittaisiin. Hyvin harvassa ovat ne pelaajat, joiden uraa voidaan muistella hymyssä suin vielä vuosikymmeniäkin uran jälkeen. Vielä harvemmassa ovat ne, joiden mediapersoona jaksaa kiinnostaa jopa erätaukohaastattelun muodossa. Pelillinen panos lienee jokaiselle lätkää tarkemmin seuranneelle sanomattakin selvä asia.

Sen sijaan kommentaattorina Tikin kaltaisia jamppoja ei tarvitsisi olla yhtäkään. Lisäarvo lähetykselle on lähes nollaluokkaa, satunnainen kasku silloin tällöin saattaa hieman piristää ja that's it. Parempaan lopputulemaan päästäisiin jopa sillä, että nauhoitetaan etukäteen 20-30 parin lauseen sutkautusta ja soitetaan niitä satunnaisessa järjestyksessä. Tikiin nähden sutkautus olisi yhtä hyvällä prosentilla aiheeseen sopiva, mutta tuolloin saataisiin ainakin nimet ja faktat pidettyä kunnossa.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Useita Tikin sutkauksia olen livenä (tv:n välityksellä) kuullut, tästä muistan lukeneeni: Rangersin mestaruuden jälkeen, entinen USAn presidentti Gerald Ford otti joukkueen vastaan yksityistilaisuudessa. Tiki päätti keventää tunnelmaa kysymällä "Is there any new car models coming Mr.Ford?" mistä jengi tietenkin repeää nauramaan, Tiki mukana. Muut pitivät sitä hyvänä läppänä, paitsi Tiki, joka luuli kyseessä olevan Fordin autotehtaiden johtaja.
Netistä löytyi sattumalta vanha - siis oikeasti vanha - vuoden 1991 Sports Illustratedin artikkeli Esa Tikkasesta. Myös lainattu Gerald Ford -tarina on mukana. Suosittelen, sillä artikkeli on kestänyt hyvin ajan hammasta.

Esa Tikkanen - The Grate One
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Cogliano, RD
Rangersin mestaruuden jälkeen
Netistä löytyi sattumalta vanha - siis oikeasti vanha - vuoden 1991 Sports Illustratedin artikkeli Esa Tikkasesta. Myös lainattu Gerald Ford -tarina on mukana. Suosittelen, sillä artikkeli on kestänyt hyvin ajan hammasta.

Esa Tikkanen - The Grate One
Joo tosiaan, Oilersin mestaruudesta toki oli kyse. Muistelen Tikin kirjan joskus lukeneeni, ihan ok settiä vaikka vähän oman kilven kiillotusta olikin. Suosittelen lukemaan, menee aika kevyesti.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
YouTubesta löytynee vielä pätkä kun Tikkanen mikitettiin HIFK-Jokerit matsiin 94-95 työsulkukaudella. Ei mitään ihme sutkautuksia, perus trash-talkia
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
YouTubesta löytynee vielä pätkä kun Tikkanen mikitettiin HIFK-Jokerit matsiin 94-95 työsulkukaudella. Ei mitään ihme sutkautuksia, perus trash-talkia
Kyseisen koosteen ehdoton helmi on "ota Tikkanen banaani"
Esa "Tiki" Tikkanen (1)

Saisi moinen moottoriturpa löytyä tänäpäivänäkin liigasta. Väriä saatana!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös