Tiernapojat

  • 3 582
  • 27

Baritoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES, Vasen Pakki Kerho, Murskeat Lokit, TurHmA
Hyvää joulua ja iloista joulua ja rauhallista joulua ja hauskaa joulua kaikille ja jokaiselle.

Mitäs mieltä jengi on Rautiaisen ja Niskalaukaisijoiden Tiernapojista Sir Ismon, Wirtasen ja Martikaisen tähdittämänä?

Mielestäni idea ja toteutus on kerrassaan mainio. Niskalaukauksen miehekkäät voimasoinnut saavat tuttuakin tutummat sävelet aivan toisiin sfääreihin, kuin tähän asti on kuultu.

Ismoa parempaa Herodesta ei tietenkään olisi Suomen tähtikartalta löytynyt. Majesteettinen maneerishamaani kahmaisee leijonanosan showsta itselleen, mikä ei ole kovin yllättävää. YUP:n ilkikurinen, kirpunkokoinen, nenäänsä laulava velmuilija-Martikainen on ilmetty Knihti.

Wirtanenkin hoitaa leiviskänsä kelvollisesti, mutta olisin itse nähnyt mieluummin jonkun hiukan iäkkäämmän ja römeä-äänisemmän kaverin Murijaanein kunkkuna. Esimerkiksi Yrjänän lauluääni olisi voinut sopia tuohon rooliin oivallisesti - Kauko Röyhkästä puhumattakaan.

Jossakin arvostelussa mainittiin, että idean isä Rautiainen on silkkaa vaatimattomuuttaan jättäytynyt taustalle Mänkiksi.

Tämä jyräävä rok-sovitus saa varmasti nuorison innostumaan jo kovin kuluneesta ja pölyyntyneestä Tiernapoikatarinasta aivan uudella tavalla. Voimme siis puhua arvostettavasta kulttuuriteosta, josta ompi ilo saatu koko maailmalle.

B
 

pasil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Oli ihan rok. Tulipa kerrankin katsottua joku "perinteinen" jouluohjelma töllöstä. Lisää tämmöstä.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En ole yleisesti ottaen ollut kovinkaan suuri T.Rautiaisen musiikin ystävä, mutta tämä varsin tuore ja ilmeikäs tulkinta vanhasta jo kulahtaneesta Tiernapojista kyllä silti iski minuun jotenkin syvästi.
Ovat saaneet projektiin hyvän porukan kasaan ja monta persoonallista ääntä. Ismo Alanko etunenässä.
Kyseinen tulkinta sai hetkittäin jopa mielen hiukan herkistymään ja se omalla tavallaan kökkö, mutta sillä tavoin juuri perinteitä kunnioittava TV-esitys kruunasi koko komeuden. Minusta tämän joulun yksi onnistuneimpia juttuja musiikin parissa, näin sitä joulubiisejä tuleekin tehdä.
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Olihan tuo mainio pätkä. Ko. levy ilmestyi jo marraskuun puolella. Pian se taitaa olla kulunut puhki, sen verran sitä olen veivannut soittimessa.
Sovitus tuohon vanhaan perinteeseen oli juuri sellainen, mitä Timpalta ja Niskalaukaukselta pystyykin odottamaan.
Huomasin ohjelman vain 10 minuuttia ennen alkua, joten kävi pieni säkä, että ylipäätänsä sen näin.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Oli mahtava tulkinta, eikä missään nimessä perinteitä tai uskontoa pilkkaava, vaikkakin asialla olikin nykymusiikin suuret nimet ja ainakin yksi täysi ateisti.
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viestin lähetti Tuamas
- Ismo Alanko

Kyllä. Alanko on sanonut kutakuinkin näin ainakin Jyrki I&I.ssä, kun häneltä kysyttiin, saako hän mistään uskonnoistsa vaikutteita musiikkinsa:

Juu, kyllä ainakin kristinuskosta saan suunnattomat vaikutukset musiikkiini. Mehän eletään täällä sen ympäröiminä ja sen vaikutukset näkyvät kaikessa mihin ryhdymme (kiero ilme päällä kaiken aikaa). ... Omalla kohdallani ainakin rippileirille nuo uskontokysymykset jäivät. Harrastin pitkiäkin keskusteluja pappien kanssa, koska olin kiinnostunut aiheesta. He eivät vaan saaneet vakuutettua meikäläistä mielipiteillään.

Johon kysyjä: "Eli sä et elä uskossa?"

En!
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Kyllähän ateistitkin mukaan saadaan kun rahasta on kyse.Hyvä esimerkki on nämä joulunajan konsertit kirkoissa joita kevyen musiikin esittäjät pitävät.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Niinkin perseestä kun Ismo Alanko on, niin tämä suoritus on vähintään hyvä.

Näitä Tiernapoikia ei pystynyt edes Ismo pilaamaan.
Tosin jos Ismo olisi sovittanu kappaleen alusta loppuun, olisi kappaleesta tullut nistien, sivareiden ja hippien oma joululaulu.

Ismo nimittäin ei osaa tehdä musiikkia, vaan yrittää vääntää musiikista taidetta - jossa epäonnistuu aina.

No, jokatapauksessa.
Ismo on tässä erittäin hyvä.

Ihan OK 6,5 euroa tuli käytettyä.
 

Abu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Jokerit
Vaikka mukana olivat kaikkien aikojen parhaat muusikot Ismo Alanko ja Jarkko Martikainen, en tykännyt yhtään. Niskalaukauksenkin musiikista tykkään, joten tämän olisi pitänyt olla jonkinlainen merkkiteos kun noin hienot muusikot on saatu yhteistyöhön.

Vaan paha pettymys ko. tekele oli. Taitaa olla parasta, että laulavat tästä lähin yksin ja oikeaa musiikkia.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viestin lähetti Tommy
Ismo nimittäin ei osaa tehdä musiikkia, vaan yrittää vääntää musiikista taidetta - jossa epäonnistuu aina.

No, jokatapauksessa.
Ismo on tässä erittäin hyvä.


Paskapuhetta! Suomen neroin artisti kautta aikain. Osoituksena se, että mies tekee lähes joka levyn jälkeen täysin uudenlaisen levyn ja menee silti listakärkeen.

Ismo ei tee tekotaiteellista paskaa, vaikkakaan ei käytä niin suoria ilmaisuja kuin monet muut nykyartistit. Ismon tekstejä pitää vaan tulkita hieman laajemmalta pohjalta - ei niinkään korvakuulolta, vaan nettisivujen tms. kautta. Miehen laulu kun on ajoittain erittäin epäselvän kuuloista.

Ismo on yksi harvoista suomalaisartisteista, jonka musiikki on menestynyt edes joten kuten ulkomailla. Sielun Veljien englannin kielinen versio L´Amourder esiintyi esimerkiksi Moskovassa täpötäydelle salille useaan otteeseen. Myös Saksassa ja naapurimaissa L´Amourder saavutti suosiota.

Jos et ole Ismoa livenä nähnyt, niin suosittelen menemään katsomaan. Koko show on niin mahtava, että siitä pitää, vaikkei musiikki niin iskisikään.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Viestin lähetti Sistis
Paskapuhetta! Suomen neroin artisti kautta aikain. Osoituksena se, että mies tekee lähes joka levyn jälkeen täysin uudenlaisen levyn ja menee silti listakärkeen.

Paskapuhetta! Suomessa on niin paljon hippejä, kommareita, sivareita, kasvissyöjiä, nistejä, pössyttelijöitä ja "tahodn olla erilainen" -nuoria että Ismon levyt menevät "kärkeen" heti ilmestyttyään.

Täyttä paskaa ainakin viimeiset kolme levyä.

Jos sanakirjassa olisi sana "tekotaiteellinen paska" niin laittaisin kuvan Ismo Alangosta ja Radiohead -orkesterista.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viestin lähetti Tommy
Paskapuhetta! Suomessa on niin paljon hippejä, kommareita, sivareita, kasvissyöjiä, nistejä, pössyttelijöitä ja "tahodn olla erilainen" -nuoria että Ismon levyt menevät "kärkeen" heti ilmestyttyään.

Paskapuhetta!

Itse useaan otteeseen Ismon keikalla olleena voin todeta, että vain murto-osa ihmisistä on jaoteltavissa tähän lokerikkoon, jonka mainitset. Tampere-talossa Ismo esiintyi yhdessä jousiorkesterin kanssa ja tuo keikka oli loppuunmyyty - koko Tampere-talon iso sali oli viimeistä paikkaa myöten täynnä, vaikka liput olivat 20 euron pintaan. Joukossa oli kaiken ikäistä väkeä, sanotaanko haarukalla 10-60-vuotta. Mukana oli myös julkkiksia, mainittakoon esimerkiksi näyttelijä Jussi Lampi.

Toisekseen, kun esität täällä nyt tuollaisia väitteitä, niin mainitsehan nimeltä yksikin Ismon kappale vaikkapa juuri näiltä kolmelta viimeiseltä levyltä, joka on suunnattu:
-Hipeille?
-Kommareille?
-Sivareille?
-Kasvissyöjille?
-Nisteille?
-Pössyttelijöille?

Itse en tunnustaudu mihinkään noista yllämainituista lohkoista, ja siltikin olen Ismo-friikki. Tunnen lisäksi ainakin kymmenen muuta Ismo-fania, joista yksikään ei mene mihinkään noista kategorioista.

Taidatpa vaan tehdä johtopäätöksiä, että musiikki, joka ei iske sinuun iskee vain erilaisiin ihmisiin...
 

JokeriJätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ylösnoussut
Annan täyden tukeni Sistikselle tässä Ismo -kiistassa. Ismon uusimmalta levyltä olen kuullut ainoastaan Risteys -biisin ja senkin vain kerran, joten en voi sanoa mitä mieltä biisistä olen. Biisejähän täytyy kuunnella useita kertoja ennenkuin ne avautuvat ja vain harvat biisit kolahtavat ensi kuuntelulla.

Ismon uusimmasta levystä en siis osaa sanoa mitään mutta tähän mennessä Ismo on soolouransa aikana tehnyt mielestäni vain yhden huonon levyn ja se on Sisäinen solarium.

Mutta ettei tämä nyt menisi aivan off topiciksi ja Ismo-showksi, sanon että Tiernapojat on hyvin onnistunut viritys. Jos tämä single olisi tehty esim. 10 vuotta sitten jolloin Tiernapojat oli vielä jollaikin tavalla suosiossa olisi tällaisen version vastaan otto ollut varmasti vähintääkin kaksijakoinen. Mutta nyt kun alkuperäinen tiernapoikarallatus on aikansa elänyt on tullut aika uudistaa sitä ja tämän homman herra Rautiainen on hoitanut mallikkaasti ja vieläpä antanut tähden osan Ismo Alangolle joka on Herodeksen roolissa todella hyvä ja jäänyt itse lähes statistiksi.
 

Luiro

Jäsen
Luojan kiitos, etta porukassa ei ollut mukana AW Yrjanaa tahi Ilkka Alankoa. Mielestani lahjattomuuden huiput Suomi-musiikissa. AW tekee sanoituksia, jotka Pentti Saarikoski/Eino Leino teki aikaa sitten ja Ilkka ei osaa mitaan.

Ismo Alanko ja Jarkko Martikainen ovat Suomen parhaat muusikot koskaan. Jarkon sanoituksia ei voita mikaan ja Alangon Sielun Veljien ajan biisit ovat loistavia. Uudet eivat niinkaan. Toni Wirtasen biisit ovat hyvia, mutta sanat aivan suolesta. Rautiaisen parhaat biisit ovat ne, jotka Jarkko teki.
 

Baritoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES, Vasen Pakki Kerho, Murskeat Lokit, TurHmA
Ismo "Kunkku, Isoveli, Sir, Äijä, Shamaani" Alanko on tekemieni laajojen, puolueettomien tutkimusten mukaan todettu maailman parhaaksi muusikoksi.

Tämä EI tietenkään tarkoita, että kaikkien olisi pakko hänen tuotannostaan pitää, mutta Tommyn "pointit" ovat joka tapauksessa huvittavia. Esimerkiksi meitsi on kaupallisena, pinnallisena ja kaikkea muuta kuin maailmanparantajaihmisenä melkoisen kaukana kuvaamastasi Ismon musiikin kohderyhmäläisestä.

Sistis on maininnut jo öpaut kaiken oleellisen. Ismo on harvinaisen muuntautumiskykyinen taiteilija, joka on tehnyt äärimmäisen monipuolista musiikkia punkista teknoon ja akustiseen tunnemointiin. Kenen muun artistin musiikki Hassiset ja Siekkarit mukaan lukien sopii yhtä mainiosti massiiviselle konserttikokoonpanolle?

Sen toki ymmärrän, että taiteellisuushakuisuus (mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan) ja ns. perusrokin puuttuminen häiritsee monia.

Esiintyjänä Ismo on omaa luokkaansa. Näkemästäni n. 30 keikasta yksikään ei ole ollut vähääkään virkamiesmäinen. Setä jaksaa heilua.

En ollut tajunnutkaan, että Ismo on ateisti. Tämä lisää kunnioitustani entisestään...

***

Ja pari sanaa topicistakin: on muuten soinut koko viikon päässä Tiernapojista se loppuosan kohta, joka alkaa "Synti suuri surkia kun särki taivahan, niin täytyi alas astua jo..."

Melkoisen jylhältä kuulostaa se Tiernapoikien loppu, jossa tuttu melodia on muutettu synkäksi mollisäveleksi. On muistettava, että koko kunnia ideasta ja suurin kunnia toteutuksesta kuuluu Timo Rautiaiselle ja Trio Niskalaukaukselle.

B
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Viestin lähetti mixu
Kyllähän ateistitkin mukaan saadaan kun rahasta on kyse.Hyvä esimerkki on nämä joulunajan konsertit kirkoissa joita kevyen musiikin esittäjät pitävät.

Rahalla saa ihmeitä aikaan. Tässä tapauksessa uskon kuitenkin Ismon olevan mukana juuri siksi, että Tiernapojat on kulttuuritasolla sangen merkittävä teos ja se on varmastikin tuttu myös kaikille ateisteillekin. Tiernapoikien sovittaminen nykymusiikille on sellainen vanhan ja uuden risteytys, mitä Ismokin on innokkaasti aina silloin tällöin tehnyt.

Sitten vielä Ismosta:

Jokerijätkälle:
Risteys on ihan ookoo kappale, mutta uudelta levyltä löytyy muutama vieläkin upeampi kappale, itse suosittelen kappaleita Suurenmoinen ruumissaatto, Paratiisin puu, Maailmanparantaja ja Peilikuva. Uusi levy on ainutlaatuinen sekoitus klassista musiikkia ja rockia. Yksikään kappale ei itsessään nouse Ismon tuotannon kärkipäähän, mutta levy on jotenkin sellainen kokonaisuus, että Alangon soolouran toiseksi parhaaksi levyksi (I.R.T.I.n jälkeen) se nousee kivutta. Sisäinen Solarium sisältää muutaman hyvän biisin, mutta varsinainen kuuntelemislevy se ei ole. Tämä selittyy sillä, että lähes kaikki biisit ovat Labra-näytelmän taustabiisejä, joten ne eivät niinkään toimi radiosta kuultuina, vaan koko esitys tarvitsisi nähdä.

Tommylle:
Mielestäni Ismo on taasen tässä Tiernapojissa normaaliin Alankoon nähtynä jotenkin vaisu. Ei tuossa toki sovi mitenkään riekkua ympäri lavaa, kuten normaali Alanko tekee, mutta näyttelijänä Ismo on jotenkin keskinkertainen ja tuollaisessa roolissa hän jää jotenkin sivuun.

Joka tapauksessa Tiernapojat on helvetin mahtava tekele. Toni Wirtasen tilalla olisin kyllä mieluummin nähnyt A.W.Yrjänän. Vaikka Luiro miestä haukkuukin, niin tekstittäjänä hän on Suomen kärkiluokkaa, jossain määrin menee jopa Ismon edelle. Valitettavasti CMX.n musiikki on muuten jotenkin tylsää ja laulultaan hän ei pärjää lähellekään Ismolle. Kuten ei Alangon, ei myöskään Yrjänän tekstit avaudu pelkällä kuuntelulla, vaan niitä pitää niin ikään lueskella. Niissä on hienoja kielikuvia ja syvyyttä.
 

Luiro

Jäsen
Toni Wirtanenhan yrittaa tehda sanoituksia, jotka olisivat cmx:maisia, mutta ei onnistu.

Yrkka yrittaa tehda jotain, mika on tehty aikakausia sitten. Voihan sita ostaa Leino-levyn ja kuunnella sita.

Ismo Alangon Nokian takana on Suomen yksi parhaimmista rock-sanoituksista. Lahes nerouttta tahi onkin.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Viestin lähetti Luiro
Luojan kiitos, etta porukassa ei ollut mukana AW Yrjanaa tahi Ilkka Alankoa. Mielestani lahjattomuuden huiput Suomi-musiikissa. AW tekee sanoituksia, jotka Pentti Saarikoski/Eino Leino teki aikaa sitten ja Ilkka ei osaa mitaan.

Tästä aivan samaa mieltä, IMHO AW on ehkä Suomen yliarvostetuin muusikko. Ilkka voisi mennä 4 ruusun kanssa jonnekkin pois.



Viestin lähetti Luiro
Ismo Alanko ja Jarkko Martikainen ovat Suomen parhaat muusikot koskaan. Jarkon sanoituksia ei voita mikaan ja Alangon Sielun Veljien ajan biisit ovat loistavia.

Näiden kahden loistavan muusikon rinnalle nostaisin Tommi Liimatan, aivan uskomattoman nerokkaita sanoituksia.

Ja ettei menisi aivan ohi aiheen...
Tykkäsin aivan älyttömästi näistä tiernapojista. Saisivat ruveta esittämään joka joulu, harmi ettei tullut otettua nauhalle. Joulun ykköskamaa telkkarissa Lumiukko- tarinan kanssa.
 

Luiro

Jäsen
Kylla, kylla. Tommi on vieroituksessa, koska han on liimatta. Yksi parhaimmista sanoittajistamme. Oletko kuullut Sipen levylta biisin "Tilatkaa tytot taksi". Hieno kappale. Tietaakseni Liimatan sanoittama.
 

Stonecold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pidin kovasti tästä esityksestä, bändi oli tehnyt mieleenpainuvan sovituksen aiheesta ja homma toimi erittäin hyvin. Äitini (72v.) kommentoi esitystä parhaaksi Tiernapoika-esitykseksi aikoihin!
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Hyvä kokonaisuus se oli. Katsoin sen odotellessani muuta sukua joulukirkosta. Ainoa miinus tulee siitä, että Toni Wirtanen ei sopinut ollenkaan osaansa. Ismo Alangon tuotannosta noin yleensä en erityisemmin pidä, mutta Herodeksen rooliin hän istui hyvin.

-ipa rules
 

Baritoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES, Vasen Pakki Kerho, Murskeat Lokit, TurHmA
Yrjänä jakaa mielipiteet niin tekstiensä kuin lauluäänensä osalta. Ite kuulun (yllättäen) AW:n ja CMX:n puolestapuhujiin. Suuri osa lyriikoista jää hämärän peittoon, mutta tärkeintä onkin sanojen tuoma vahva tunnelma.

Tuossa on esimerkiksi oman tulkinnan mukaan mainio kuvaus vanhenemisesta
http://njet.net/cmx/levyt/album.phtml?title=rautakantele#5

ja tässä läheisen menettämisen pelosta
http://njet.net/cmx/levyt/album.phtml?title=aurinko#Ainomieli

Kannattaa muuten tsekata CMX-sivujen Kysy-osastoa. Hulvattoman hauskaa luettavaa nuo bändiläisten naljailut kyselijöille.
http://njet.net/cmx/kysy/2002/1.phtml

Ismosta vielä. Akustinen vaihe on ollut yllättävänkin upeaa musiikkia, mutta ainakin minä olen jo kaivannut kunnon kitaran räimettä. Siksipä sähköskeban särinää olikin hemmetin hienoa kuulla uudella levyllä ja Tre-talon keikalla.

Ismon paras levy on edelleen Jäätyneitä lauluja -konetykitys.

B
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Tuli joulun kunniaksi katsottua videolta peräkkäin ensin Kotikadun tiernapojat ja sitten Rautiaisen versio, ja jälkimmäinen vei 100-0. Se Kotikadun näyttelijöiden onneton nysvääminen oli enemmän sellaista surkuhupaisaa muniin puhaltelua nuotin vierestä.

Tämän olisin tosin voinut kertoa Kotikadun versiota näkemättäkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös