Ti 9.2.2021 Ilves - TPS

  • 1 976
  • 15

Shiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja Raipen Tps vastassa peräjälkeen.

Maalivahdit meillä parantaa otteitaan sitä mukaa kun pelejä tulee alle, sitten Dostalin.
Samalla koko muukin joukkue on alkanut löytmään taas sitä syksyn peli-iloa, kun uudet pelaajat saa juonesta kiinni.
Meskanen on löytänyt maalijyvän, kun vielä Järventie alkaa laittamaan Maccellin passaamia kiekkoja maaliin niin hyvä tulee.
Puolustuksessa Elorinne ja Parikka ovat tukijalkoja, mutta muitakin on, A. Salmela uusimpana.

Tasaista on niin kuin sarjataulukko näyttää.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Parikka ja Hatakka poissa kokoonpanosta tänään. Puolustus on heti pari napsua kesympi, eikä ukkoja ole kuin kuusi. Antonen poissa jälleen ja Lepaus ylimääräisenä hyökkääjänä. Siinä meillä makaa jämäroolissa suht iso läjä euroja.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen pakisto menee kyllä ohueksi, kun kärkipakeista puuttuu pitkäaikaistoipilas Peltolan lisäksi nyt myös Parikka maajoukkueälyttömyyksistä johtuen. Siihen päälle saatiin vielä Seppälän perseilyn ansiosta Hatakkakin sivuun. Kuudella pakilla mennään, joista Airolan ja Peltomäen pitää nyt löytää suoritusvarmuutta aiemmin nähtyä enemmän.

Antonen on pois kokoonpanosta ilmeisesti pelikuntoisena, johon syitä voi vain arvailla.
 

Maski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pakisto on sen verran ohut, että hyökkääjien on syytä jatkaa siitä, mihin Kalpa-pelin toka erässä jäi. Eli voimakasta luistelua molempiin suuntiin ja haetaan riittävän alhaalta sitä helppoa avausta.

Kokonaisvaltaisesti eniten parannettavaa on mielestäni Joona Ikosella. Loukkaantumisen jälkeen ei ole vielä lähtenyt lentoon, mutta potentiaaliahan löytyy.

Ja tietty se Robyn ketsuppipullo...
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
TPS tänään:

#27 Mikael Pyyhtiä - #46 Juuso Pärssinen - #48 Lauri Pajuniemi
#63 Joel Janatuinen - #34 Ruslan Ishakov - #62 Josh Kestner
#90 Timur Ibragimov - #61 Juhani Jasu - #77 Topias Haapanen
#50 Samuli Vainionpää - #13 Petteri Wirtanen - #56 Hannu Kuru

# 5 Eemil Viro - #47 Ville Lajunen
# 7 Johan Ivarsson - # 6 Ruben Rafkin
#94 Henrik Larsson - #33 Oliver Bohm
#55 Alen Bibic

# 1 Andrei Karejev
(#35 Emil Vuorio)

Loukkaantuneet: #26 Lauri Korpikoski, #60 Eetu Liukas
Rotaatio: #19 Valtteri Pulli, #40 Elias Laitamäki, #41 Aarne Intonen, #54 Leevi Teissala
Pelikielto: # 4 Aleksi Anttalainen (3/6 ottelua - ilman ottelusiirtoja 13.02.2021 saakka)
Lainasopimus päättyi: #32 Kari Piiroinen
Maajoukkue: #51 Markus Nurmi
Karanteeni (?): #xx Karri Rämö

Vierasjoukkue TPS on matkustanut Tampereelle vain aavistuksen muuttuneella kokoonpanolla sitten edellisen perjantaina 05.02.2021 pelatun TPS-ÄSS -ottelun. Maalivahti Kari Piiroisen lainasopimus päättyi viikonloppuna, ja Markus Nurmi on maajoukkueen mukana Ruotsin turnauksessa. Rotaatiosta mukaan on tullut edellisen ottelun huilannut Hannu Kuru. Kakkosmaalivahtina on A-junioreista Emil Vuorio. Muuten palikat ovat entisellään.

Käsittääkseni tänä iltana Ilves-legenda Raimo Helminen kohtaa ensimmäistä kertaa kasvattajaseuransa päävalmentajana. Olen sanonut sen niin useasti ja sanon edelleen: en koskaan haluaisi nähdä näin voimakkaasti johonkin toiseen joukkueeseen henkilöitynyttä valmentajaa Palloseuran penkin takana. Suurin virhe tehtiin keväällä 2011, kun TPS:n päävalmentajaksi tullut Pekka Virta halusi erittäin vahvalla Jokerit-leimalla varustetun Mika Strömbergin apuvalmentajakseen.

12.04.2011 - TPS: Pelaajauransa edelliskaudella päättänyt Mika Strömberg TPS:n valmennukseen

Voitte vain kuvitella tyrmistykseni, kun marraskuussa 2019 TPS tempaisi jälleen.

29.11.2019 - TPS: Raimo Helmisestä HC TPS:n päävalmentaja kaudelle 2020-2021

Eikö tämä paska lopu koskaan? Eikö mistään aiemmin tehdyistä virheistä oteta oppia?

Nyt on kulunut reilu vuosi TPS:n päävalmentajajulkistuksesta, ja kauttakin on pelattu noin puolet. En tiedä onko väärässä oleminen koskaan maistunut yhtä makealta - jopa hunajaiselta. Raipe on ammattimies! Mitään suurta mustavalkoista tarinaa ja pidempiaikaista yhteiseloa ei ollut tarkoituskaan synnyttää. Itseäni nuoremmille sukupolville tiettyjen tabujen rikkominen ja esim. keikkatyöt logoista piittaamatta ovat arkipäivää eivätkä he näe siinä mitään ihmeellistä. Oma sydämeni itki verta, kun näin ensimmäistä kertaa Raimo Helmisen TPS-pikkutakki päällä - ja tuloksista huolimatta itkee edelleen.

Raipen ammattimaisuus näkyy tämän illan kokoonpanossa ja erityisesti siinä, kuinka niihin on päädytty. TPS:n paras maalintekijä (15) Markus Nurmi on maajoukkueen matkassa. En ole itse laskenut, mutta TPS-osiossa arveltiin Nurmen olevan poissa TPS:n kokoonpanosta kuuden ottelun ajan. Aiempina vuosina yhden pelaajan poistuminen pelaavasta kokoonpanosta - loukkaantumisen, pelikiellon, maajoukkuekutsun jne. johdosta - on johtanut koko paletin räjäyttämiseen ja ketjurulettiin. Onko hämäläisellä hitaudella osuutta asiaan vai onko se vain päävalmentajan neroutta - näemmä kuviot Nurmen poissaolon paikkaamiseen ovat alkaneet jopa viikkoa ennen?

Nurmen paikan TPS:n kakkosketjussa ottaa Joel Janatuinen. Syksyllä 2019 Janatuinen tuli Palloseuraan Mestiksestä (TuTo) kovan maalintekijän maineessa. Kolmessa TuTo:n ottelussa oli syntyneet tehot 5+1=6. Sittemmin Janatuinen on taantunut alaketjujen liigajyrän tasolle, vaikka silloin tällöin näyttääkin maalintekijän vainuaan päästessään esim. ylivoimiin. Ensimmäisessä liigamatsissaan 18.10.2019 Janatuinen laukoi kaksi kiekkoa Sportin verkkoon. Edellinen Palloseuraan tullut divarivahvistus, joka aloitti uransa kahdella maalilla ensimmäisessä ottelussaan taisi olla Ville Vahalahti syystalvella 1998. Janatuisella on nyt liigataivalta takanaan 57 matsia, joissa on syntynyt 13 maalia. Täydellä kaudella Janatuisen voidaan sanoa olevan nk. "15 maalin mies" - eli todennäköisesti paras mahdollinen vaihtoehto paikkaamaan Nurmen poissaolo omista reserveistä.

Raimo Helmisen manööverit Janatuisen tuomiseksi Nurmen paikkaajaksi: vielä parisen viikkoa sitten TPS:n peli toimi kuin unelma. Kaksi ensimmäistä - nk. "tulosketjut" - räppäsivät tarvittavat maalit. Vastaavasti kolmos-/nelosketjut hoitivat oman tonttinsa vähintään 0-0, joten TPS kulki voitosta voittoon. Nelosketjun muodostivat tuolloin Kuru-Wirtanen-Janatuinen. Edellisestä ottelusta jostain kumman syystä Hannu Kuru siirrettiin pop corn -osastolle ja nelosen vasempaan laitaan kaivettiin Samuli Vainionpää. Mitään näkyvää syytä - loukkaantumista tms. - ei ollut, joten kyse oli normaalista rotaatiosta. Itse ajattelin vielä tuolloin, että olisi hyökkäyksessä muitakin rotaatioehdokkaita ollut. Tänään kokoonpanot nähtyäni tajusin, että kyse ei ollutkaan perjantaina pelkästä rotaatiosta. Kyse oli enemmänkin valmistautumisesta Nurmen poissaoloon.

Samuli Vainionpää jatkaa nelosen vasemmassa laidassa. Hannu Kuru palaa takaisin pelaavaan kokoonpanoon nelosen oikeaan laitaan. Nelosen oikeasta laidasta potentiaalinen maalintekijä Joel Janatuinen siirtyy kakkosen vasempaan laitaan joukkueen parhaan maalintekijän Markus Nurmen paikkaajaksi. Ykkös- ja kolmosketjut pysyvät ennallaan, kakkosessa ja nelosessa tapahtuu vain välttämättömät muutokset. Pakisto pysyy tismalleen ennallaan, kuten myös aloittava maalivahti.

Kaikesta näkee, että tällä hetkellä Raimo Helminen luottaa omaan tekemiseensä. Tämä on melkein ennenkuulumatonta viime vuosien Turun Palloseurassa. Edelliskausilla valmentajilla - nimistä riippumatta - oli tapana yhdenkin poissaolon johdosta pistää kaikki ketjut ja tutkaparit uusiksi tai joskus jopa ilman poissaoloja. Kannattajana tuntui siltä, että ketjuja sotkettiin ihan vain sotkemisen ilosta. Raimo Helminen on selkeästi tuonut johdonmukaisuuden ja pitkäjänteisyyden TPS:n valmennukseen. Kaikesta tekemisestä ja muutoksista löytyy selkeä punainen lanka, kunhan sitä vaan osaa katsoa ja etsiä riittävän pitkällä aikajänteellä.

TPS:n ongelma on edelleen sekä kolmosketjun että puolustajien tehottomuus. Näihin ei vain lääkkeitä ole löytynyt. Jos/kun Raipe saa vielä nämä ongelmat selätettyä, alkaa TPS olla paha vastus mille tahansa vastustajalle. TPS:n otteluennakossa tuli esille mielenkiintoinen yksityiskohta. Edellisissä kymmenessä ottelussa TPS on kerännyt tasan kymmenen pistettä enemmän kuin illan vastustaja: TPS 20 (2,00ppo) - ILV 10 (1,00ppo). Enteileekö tämä sitten samassa suhteessa pistejakoa tälle illalle?
 

Shiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen pakisto menee kyllä ohueksi...............
Antonen on pois kokoonpanosta ilmeisesti pelikuntoisena, johon syitä voi vain arvailla.
Pakeille toisaalta sopii vähän isommat peliminuutit, tuskin kunto loppuu tässä ekassa pelissa. Toivottavasti putki ja pää kulkee huomennakin vielä.
Hyökkäyspäässä lienee kova kilpailu pelipaikoista.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Käsittääkseni tänä iltana Ilves-legenda Raimo Helminen kohtaa ensimmäistä kertaa kasvattajaseuransa päävalmentajana.

Korjaan käsitystäsi sen verran, että kyseessä on Ilveksen kohtaaminen ensimmäistä kertaa Hakametsässä.

Ensimmäinen kerta kaikkiaan oli 20.10.2020 Turussa, jolloin vierasjoukkue Ilves voitti 1-4.
 

Shiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tps oli juuri tuon verran tänään parempi, ei jättänyt jossiteltavaa.
Mielenkiinnolla odotan uusintaa huomenna.
Toivottavasti Hatakka palaa pian kentille!
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tps oli kolmannessa erässä varma ja vakuuttava. Ilves puolestaan erittäin epävarma ja hermostunut, mikä kulminoitui kiekon hassaamisiin omalla alueella. Sikäli meni ihan oikein, Tps oli parempi tänään.

Ilveksen puolustuksen tila huolettaa, siellä on nyt liian monta hädintuskin Liigatasoista kaveria ja tämä yksi ihan käsittämätön porilainen turisti. Sentterikin pitäisi jostain löytää, mutta mitään ei tapahdu. Ei oo helppoa.
 

ElManazer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Málaga Club de Fútbol, New York Islanders
Harvinaisen viihdyttävä ottelu! Toivottavasti huomenna nähdään yhtä hyvää kiekkoa.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Täysin ansaittu voitto Tepsille. 3.erä oli kyllä vieraiden ja lähinnä sitä odotteli selviääkö Ipa jatkoille. No ei selvinnyt. Jotenkin tuntuu ettei vääntövoima oikein riitä. Jos peliä ei päästä nopeasti kääntämään, niin aika heikoilla ollaan. Pitkiä hyökkäyksiä ei oikein saada pyörimään.
 

Shiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen puolustuksen tila huolettaa, siellä on nyt liian monta hädintuskin Liigatasoista kaveria ja tämä yksi ihan käsittämätön porilainen turisti. Sentterikin pitäisi jostain löytää, mutta mitään ei tapahdu. Ei oo helppoa.
Katselin samaa. Ei ole ihme että Ässät keikkuu jäähypörssin kärjessä jos meno on siellä tämä.

Vähän toisaalle, mutta Tps;n liittyvää. Mikko Koivu lopettaa peliuransa!
Jotenkin ohittaa tämän pelin tämä uutinen. Hieno pelaaja ja persoona ja mieleen palaa tuo MM. kulta ja kapteeni M. Koivu siellä.
Taisi olla Hesarissa silloin kaksi hienoa kuvaa Mikosta, 1. kun oli pikku poikana vastassa kentällä Sakua, joka palasi silloin (95) kultamitalin kanssa Ruotsista ja 2:ssa kuvassa Mikolla itsellään oli kultamitali.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kiitokset vedonlyöntivoitosta TPS:lle. Harvemmin pääsee lyömään suosikkia altavastaajan kertoimilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös