Ti 6.3.2012 HIFK - JYP

  • 17 009
  • 65

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jyp-valmentajahan on varsinainen guru ja visionääri: Olimme tänään parempi joukkue, mutta maalit ratkaisevat ja sillä alueella HIFK oli parempi. Mitä vittua? Mistä tämä pahvipää on hankittu? Ja miksi? Parempi joukkue voitti tiukan kamppailun ja tiedoksesi hra Aho: jääkiekko on ja pysyy maalintekopelinä ja tuollaisesta lätinästä pitäisi vetää tunti turpaan. Mielipide on sama, vaikka se olisi HIFK-koutsi, joka tuottaa noin imbesillejä aivopieruja. Vanha kuulapää RD ei päästelisi ikinä moisia sammakoita. Jyp oli ja on kova joukkue, musta tuntuu että valmennus on kaikkiaan heikoin lenkki ja siksi siellä on kova tarve selitellä. Petu Matikainen, peluutuksellinen nero, pystyi viemään Ahoa tänään 6-0 muuttelemalla pelinkulkua ja ketjujaan kerrankin hyvin. Aholta ei löytynyt mitään lääkkeitä. Lopussa Helenius huitoi itse aitioon, kun halusi tulla pois, sieltä ei kutsua kuulunut.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko kommentoida tuohon jatkoajan Jyrki Ahon haastatteluun. Hänen mielestä JYP oli siis tänään parempi joukkue kentällä, mutta maalit ratkaisee ja niitä IFK teki enemmän. Noh, jokainen näkee pelit omalla tavalla, mutta omaan silmään HIFK oli tänään kyllä parempi ja JYP oli selvästi vaisumpi mitä edellisessä kohtaamisessa.

Erikoinen kommentti kaverilta.

E: JHag näköjään huomasi saman.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Katsokaapa viimeisistä viidestä pelistä vastustajien maalit.

Aika hienosti Laatikainen on ollut aitiopaikalla, varsinkin kun SaiPa ja Ässät-peleistä ei saanut miinusmerkintöjä. Nyt niitä on tullut, mutta jotenkin tuo pakkipari Laatikainen - Näkyvä ei oikein toimi.

Katsotaan vaikka ennemminkin joulutauon jälkeistä aikaa. Laatikainen 2+10, Näkyvä 1+12. Olisiko pinnan ero? Jep, Näkyvä tuo jotain hyökkäyspeliin, Laatikainen ei mitään? Näkyvä oli tänään ihan vitun hyvä muuten ylivoimassa.
Joulutauon jälkeen, Laatikaisen on saanut 15 miinusmerkintää, muuan Sami Vatasen luvun ollessa 11. Huikea on tässäkin ero, etenkin kun Lada on pelannut kaikki pelit joulutauon jälkeen.

Mitä vittua sen Ladan pitää oikeesti tehdä ettei joka pelin jälkeen saa sontakuormaa niskaansa.
Jo tämä ensimmäisen maalin kaataminen Laatikaisen niskaan yllättävästä kimmokkeesta kertoo jo paljon että tää tuntuu olevan taistelu tuulimyllyjä vastaan.

Laatikainen on näemmä vain tuomittu paskaksi. Mutta kyllä Sami saatana tekee kaiken oikein.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän täällä ollaan Vatastakin ihan aiheesta kritisoitu, niinkuin kaikki lukemistaitoiset ovat varmaan huomanneetkin...tämä siis kommenttina edelliseen.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Kyllähän täällä ollaan Vatastakin ihan aiheesta kritisoitu, niinkuin kaikki lukemistaitoiset ovat varmaan huomanneetkin...tämä siis kommenttina edelliseen.

Jep, niin varmaan. Jos tuo kimmoke olisi sattunut Vataselle, kaikki olisivat päivitelleet huonoa tuuria. Mutta kun kyseessä on Laatikainen, niin VIRHE! VIRHE!

Toisaalta samaa sontaahan näiltä asiantuntijoilta sai viime kaudella niskaansa Kaijomaa, joten eipä mitään uutta.
 

Marstio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Reginan Vangit, Traktorit, Suski
Että sellasta. Näytti ihan siltä että oli isommat jypykät käyneet katsomassa eilen miten A-junnuja vietiin HIFKin toimesta kuin sitä kuuluisaa pässiä narussa. Mielestäni JYP oli tänään huonosti valmistautunut, haluton ja varovainen. Varamiehisen HIFK:n karvauksen alta lähteminen oli melko onnetonta ja kaksinkamppailuihin ei menty sellaisella kiimalla, että ne olisi pääosin pyritty voittamaan. Sitten alkoikin tämä turhautuminen jo näkyä, enkä minä lähtisi puhumaan oikeasta kunnon loppukiristä edes lopussa, sellaista näennäistä uhoamista.

Samilla on pakko olla jotain vikaa, mikään muu ei selitä tuota puuhastelua.

Ei tässä vielä aihetta ole tuhkaa päällensä ripotella, mutta ei tämä nyt kovin pitkältä keväältä taasKAAN näytä. Puskemista ja lisää puskemista.

Jos joku on erimieltä ja haluaa eriävän mielipiteensä tuoda kärkevästi julki, voi hän samointein imaista sitä kuuluisaa joboaan =)
 

Dosed

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Leijonat, Ducks
Laatikainen on näemmä vain tuomittu paskaksi.

Itse en ole tainnut Laatikaisesta sanoa täällä juuta enkä jaata, mutta jos nyt sitten. Tilastoista en tiedä sen kummemmin, joten kaiken sanomani perustan tuntumalle. En osaa eritellä sen kummemmin että mikä Ladassa mättää, mutta kohtuuttoman paljon kritiikkiä mies saa, se on myönnettävä. Itsekin toki olen joskus manannut koko miehen maan rakoon, mutta toisaalta niin minä olen varmaan kaikki muutkin JYPin pelaajat. Kuuluu asiaan, kun kiekkoa seurataan kavereiden kanssa.

Noiden mainitsemiesi lukemien perusteella eroa Laatikaisen ja Vatasen välillä ei hirveästi olisi, mutta jostain syystä mieleen on jääneet Ladan epäonnistumiset ja Vatasen onnistumiset. Jotenkin miellän Laatikaisen ottamaan turhia jäähyjä ja hukkaamaan oman miehensä. Toisaalta myös Sami hukkaa miestään nykyään aika huolestuttavalla prosentilla, ja tänään tuo kympin ottaminen oli sinänsä yksi turhimmista jäähyistä koko pelissä. Pisteitähän molemmat osaavat tehdä.

Ja tämä menee saivarteluksi, mutta ainakin omalla kohdalla en ole missään vaiheessa ottanut Laatikaista ns. omakseni, jotenkin tuntuu vieraalta ja vääränlaiselta koko pelaaja. Toisaalta olen ymmärtänyt että ei mieskään Jyväskylässä juuri viihdy, eli tunne lienee molemminpuolinen. Tässäkin lienee yksi syy siihen, miksi "meidän Sami" saa paljon enemmän anteeksi.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Jep, niin varmaan. Jos tuo kimmoke olisi sattunut Vataselle, kaikki olisivat päivitelleet huonoa tuuria. Mutta kun kyseessä on Laatikainen, niin VIRHE! VIRHE!

Toisaalta samaa sontaahan näiltä asiantuntijoilta sai viime kaudella niskaansa Kaijomaa, joten eipä mitään uutta.

Kimmoke on huonoa tuuria, mutta se, että Laatikainen jää ihmettelemään tapahtunutta ilman, että ottaa oman miehensä pihteihin ei ole huonoa tuuria. Se on yksinkertaisesti huonoa puolustamista tai vaihtoehtoisesti hidasta reagointia ympärillä tapahtuviin asioihin. Etenkin noissa tilanteissa pakin tulisi pelata aina sen oman miehen maila pois, jos kiekko hukkuu näkyvistä. Nyt Laatikainen hukkaa niin kiekon kuin oman miehen ja Granlund saa pistää kiekon ilmaiseksi maaliin.

Hyökkäyspäässä Laatikainen on parantanut alkukaudesta sitä tuskin kovin moni kieltää, vielä kun saisi karsittua nuo pienet virheet puolustuspäässä joista vastustajat rokottavat.

Joku äkkinäinen voisi tarkastaa mikä on Laatikaisen saldon eri pakkien kanssa pelatessa, Näkyvän kanssa saldo tuntuu ainakin olevan aika murheellinen parin viimeisen pelin perusteella.
 
Viimeksi muokattu:

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Jyp-valmentajahan on varsinainen guru ja visionääri: Olimme tänään parempi joukkue, mutta maalit ratkaisevat ja sillä alueella HIFK oli parempi. Mitä vittua? Mistä tämä pahvipää on hankittu? Ja miksi? ....

Petu Matikainen, peluutuksellinen nero, pystyi viemään Ahoa tänään 6-0 muuttelemalla pelinkulkua ja ketjujaan kerrankin hyvin. Aholta ei löytynyt mitään lääkkeitä. Lopussa Helenius huitoi itse aitioon, kun halusi tulla pois, sieltä ei kutsua kuulunut.

Nyt täytyy yhtyä tähän, tämä vaikutti siltä samalta kitinältä mistä monen muun joukkueen valmentaja on kitissyt muutaman viime kauden aikana JYPille hävityn pelin jälkeen, sillä tämähän oli ihan selvä pelillinen voitto HIFKille. JYP ei kyennyt yksinkertaisesti rakentamaan organisoituja hyökkäyksiä päästäkseen kunnon maalipaikoille tasaisen varmasti, ja vaikka hallitsi - näennäisesti - kiekkoa, vieläpä lähinnä omassa päässä (ja senkin juuri ja juuri), niin sillä ei ole välttämättä mitään yhteyttä siihen, kumpi pelasi paremmin. (Olipa virkehirviö, my bad). Ja se oli tänään HIFK. Hyvin eri tyylillä tosin kuin edellisellä kerralla, mutta silti. Mutta olihan JYP tästä huolimatta käsittämättömän paska, ihmekään kun en niin hirveästi välittänyt Pekka Virran KalPan pelityylistä, siitä puuttui se kaunis tappamisen meininki. Tänään oli JYPiltä vähän tuollaista muniinsa puhaltelua.

Mutta, pitää kuitenkin sen verran kysäistä, että missä vaiheessa "paskansyöjästä" yhtäkkiä tulikin "peluutuksellinen nero"? Vai olisiko pitänyt olettaa, että tämä oli sitä kuuluisaa trollaamista? Minä kun en tätä nyt pystynyt tuosta erottamaan. Toki, tänään Petu vei valmentajien taiston, siinä ei mitään, mutta yksi peli nyt ei vielä taktikkoneroksi tee.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eka visiitti Nordikselle oli näin JYP-lasien läpi katsottuna ikimuistoinen. Nimittäin ikimuistoisen paska. HIFK teki sen mitä tarvitsi, "kliffaa hei" kuten yksi kannattaja tokaisi erätauolla. Ansaitut pisteet, vaaralliset maalintekopaikatkin menivät mielestäni selkeästi kotijoukkueelle (mm. Peltosen avopaikka, lukuisia tolppakuteja).

JYP pelaa tällä hetkellä kuin ilman maalivahtia silloin kun Helenius on tolppien välissä. Ei tunnu saavan mitään kiinni, pomputtaa irtokiekot miten sattuu ja lähinnä toivoo seisovansa kiekon edessä. Eroa Endrasiin oli valovuosi. Muu joukkue pelaa hermostuneesti omalla puolustusalueella kun veskarin ei voi luottaa ottavan edes helppoja vetoja kiinni.

Oli Vatasella sitten käsivamma tai asennevamma, molempiin tarvitaan pikaiset lääkkeet. Putki ei kulje ja Sami on kuin varjo entisestään. Näillä otteilla ei tarjoa juurikaan apuja joukkueelle.

Myllykoski maaliin ja Skrebekki takaisin kokoonpanoon, voisi auttaa ainakin puolustuspelaamiseen. Ilves-matsissa Mylläri piti joukkuetta pystyssä vaikeina hetkinä, Helenius on ainakin toistaiseksi nähty kortti.

Perrinin ketju oli ainoa, joka sai vaarallisia maalipaikkoja aikaan. Harmi vain, että Endras venytti hanskansa lopussa Pesosen kudin tielle. Väitän, että yhdeksän kertaa kymmenestä verkko olisi soinut. Muilta hyökkäysvitjoilta aika onnetonta puurtamista, avopaikoista vedot ohitse jne.

Huolestuttavaa. Nyt se kadonnut itseluottamus ja tyly asenne takaisin jostain ja äkkiä, tällaista hiihtelyä on noloa katsoa.
 
Viimeksi muokattu:

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei ole vielä taidettu mainita, mutta hallissa oli tiistaipeliksi varsin hyvä tunnelma, kun yleisö tykkäsi varamiehisen IFK:n taistelusta. Hyvää treeniä pudotuspelejä ajatellen - niin joukkueelle kuin katsojillekin.
 

Nypsi

Jäsen
Mitä vittua sen Ladan pitää oikeesti tehdä ettei joka pelin jälkeen saa sontakuormaa niskaansa.
Jo tämä ensimmäisen maalin kaataminen Laatikaisen niskaan yllättävästä kimmokkeesta kertoo jo paljon että tää tuntuu olevan taistelu tuulimyllyjä vastaan.

Laatikainen on näemmä vain tuomittu paskaksi. Mutta kyllä Sami saatana tekee kaiken oikein.
Luulen, että moni haukkuu Laatikaista sen takia, koska hänen pelaamisensa näyttää flegmaattiselta ja sellaiselta hiihtelyltä. Vähän tarkemmin jos jaksaa kiinnittää huomioita hänen ratkaisuihinsa, niin pääasiassahan ne ovat hyviä. Puolustuspäässä ongelmia välillä, mutta viime peleissä niitä ongelmia on tuntunut olevan kaikilla puolustajilla.
 

Nypsi

Jäsen
Noista Ahon kommenteista sen verran, että eiköhän tuossa ole vain sellaista oman joukkueen psyykkaamista. Olisihan se erikoista jos valmentaja sanoisi julkisuudessa juuri ennen playoffeja, että pelaaminen on alkanut näyttää todella heikolta.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Luulen, että moni haukkuu Laatikaista sen takia, koska hänen pelaamisensa näyttää flegmaattiselta ja sellaiselta hiihtelyltä. Vähän tarkemmin jos jaksaa kiinnittää huomioita hänen ratkaisuihinsa, niin pääasiassahan ne ovat hyviä. Puolustuspäässä ongelmia välillä, mutta viime peleissä niitä ongelmia on tuntunut olevan kaikilla puolustajilla.

Niin, eihän Laatikainen sinällään ole suhteessa yhtään useammin kentällä takaiskujen aikana kuin esim. Vatanen tai Näkyväkään.

Skrbekin poissaollessa ongelma on se, että aina on joku täysin epätasapainossa oleva puolustajapari. Malmivaaran nyt voi laittaa pelaamaan käytännössä kenen kanssa tahansa ja se toimii kohtuullisesti. Sitten jääkin ne pari muuta, jotka ovat aivan tuurissaan, että miten homma kulkee omiin päin. Vaikea ymmärtää, että miksi Viitasta ei peluuteta, koska hän on kaikesta huolimatta selvinnyt hommistaan ihan hyvin ja voittaa omia pelejään useammin kuin häviää.

Lisäksi huolestuttava seikka on se, että JYPin kolmosketju taisi hävitä oman pelinsä kolmatta kertaa peräkkäin viikon sisään. Ei sillä saldolla voi eikä pidäkään voida voittaa. Jaatinen on ollut ihan turisti ykkösketjussa, vaikka kuinka asenne onkin koko ajan kohdallaan, maaleja sen ketjun pitää pystyä tekemään. Hubacek menee taas ihan hukkaan kolmosessa jarrusentterin ja joka paikasta myöhässä olevan Pihlmanin kanssa. Nelosketjusta en sano sitten mitään, sille kuvaavaa lienee se, että Jonne Virtanen on potentiaalisin maalintekijä siinä kolmikossa.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täytyy toivoa, että IFK taistelee samanlailla mitä Kuopiossa ja Jyp pelaa tänään huonosti. Kädet ristiin ja toivotaan ainakin pistettä. Todennäköisestihän tämän pelin jälkeen IFK:lla on seitsemänteen sijaan yksi piste eroa. Jokerit voittanee Ilveksen vieraissa.

IFK taisteli taas kuten Kuopiossakin ja Jyp pelasi huonosti. Luulin vain, että se riittää korkeintaan pisteeseen. Mutta näin kävi ja olihan tuo kauden makein voitto tähän mennessä. Kuuden pisteen ottelu, sairastuvalla puoli joukkuetta ja kolme pinnaa.

Pikkuhiljaa saisi kuitenkin tippua niitä jätkiä takaisin kokoonpanoon. Ei hyvä, jos ukot tulee takaisin parin viikon flunssasta suoraan pleijareihin. Muutama peli kun saataisiin tärkeimmille jätkille alle, niin voisi suhteellisen luottavaisin mielin lähteä pleijareihin.

Ps. Endras on paras veskari mitä meillä on pitkiin aikoihin ollut.
 

Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Pelistä kaikki oleellinen sanottu.

Komppaukset:
IFK oli selkeästi parempi kuin JYP, joka on tuolla rosterilla oikeasti saatanan hieno suoritus. Entinen 4. kenttä on vitun kova. Nyholmikin laittoi 2. erässä selän takaa tolppaan ja vain hillitön tsägä esti numeroiden repeämisen muutenkin. IFK:n vetämiä tolppia näin omin silmin ainakin 4kpl.

Tunnelma oli ajoittain erittäin hyvää. Parasta piiiiitkiin aikoihin. Huutakaa meille!

Omat:
Rajamäki oli kevyesti matsin paskin pelaaja. Ei vain enää ehdi mihinkään eikä saanut kiinni edes lapaan tulleita kovia syöttöjä. P.A.S.K.A => vaihtoon!

Jypin Tuppurainen oli erittäin kova. Nopea, liukas, juonikas ja yllätyksekseni myös kaksinkamppalukykyinen. Erinomainen hankinta siis. Onnea siitä!

Kousan rankkari oli aivan luokaton.

All in All:
äärimmäisen ehyt suoritus IFK:lta ja pidän Matikaisesta hetki hetkeltä enemmän. Aiemmin vaivannut kahden kentän puhkipeluutus alkaa kääntymään kohti tasaisempaa peluutusta, joka varmasti kantaa hedelmää loppupeleissä.
IFK:n no. 29 on vitun kova kokoisekseen ja nopea kuin fan. Pidetään rosterissa senkin jälkeen kun saikkujengi palaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös