Ti 5.10.2010 Tappara - JYP

  • 9 135
  • 33

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Liigan kärkikamppailussa taas mukana on JYP. Kyllähän tämä tuntuu taas hyvältä kun muistaa ne vuosien taaperrukset, jolloin JYP saattoi olla kärkikamppailussa ainoastaan viiden ensimmäisen kierroksen sisällä. Hienoa työtä ovat tehneet. Arvostan. Ai niin, joo... Tämän avauksen piti koskea tämän päivästä ottelua. Asiaan siis.

Tämä ottelu tulee varmasti olemaan Tuomas Vänttiselle erikoinen. Mies joka olisi halunnut jäädä JYPiin joutuu nyt pelaamaan tätä joukkuetta vastaan. Toki hänellä on varmasti halua näyttää, mutta samalla rivien välistä olen huomaavinani hieman haluttomuutta pelata tätä ottelua. Perusteena tähän Vänän kommentit ja miehen tuntien. Hän haluaisi pelata JYPin riveissä tämänkin ottelun, mutta tasan ei käy onnen lahjat. Jos olisin paikan päällä, seuraisin Vänän otteita todella tarkkaan. Uskon että Vänä ei tänään paljoa taklaile ja pelailee muutenkin mahdollisissa kontaktitilanteissa varovasti. Niin suuri on rakkaus Vänällä JYPiä kohtaan. Ja onhan siellä joukkueellinen Vänälle todella hyviä ystäviäkin.

Tappara on muutenkin pelannut jopa yllättävänkin hyvin. Kovin moni ei odottanut Tapparaa ihan kärkisijoille kesällä tapahtuneiden valmentajien säätöjen takia. Tapparasta jäi sellainen vaikutelma että siellä oli pakka totaalisen sekaisin. Ja niin Tappara tuli ja yllätti pelaamalla joukkueena hyvin ja kurinalaisesti. Nyt saivat vielä Säterin takaisin, niin joukkue on tasapainoinen ja valmis taistelemaan jatkossakin kärkipaikoista.

JYP on jatkanut siitä mihin se viime kaudella jäi, mutta vain hieman paremmin. Joukkue pelaa todella kurinalaisesti toteuttaen omaa pelisuunnitelmaansa koko ottelun ajan. Nukahduksia tapahtuu todella harvoin. Koko viisikko pelaa erittäin hyvää viisikkopuolustusta ja pelaaminen on muutenkin taktisesti upeaa. Kiekonriiston jälkeen suunnanmuutos on yleensä nopeaa, mutta myönnetään että joskus pakki unohtuu maalin taa vaihtoa odottamaan vähän liikaakin. Varman päälle on päivän sana.

Jos Tapparasta nostettiin esiin Vänttinen, niin ehkä hieman yllättäen jätetään Vatanen leijumaan JYPin pukukopin kattoon hetkeksi ja nostetaan uusi mies parrasvaloihin. JYPin liigajoukkueessa tänään debytoi ranskalainen Yohann Auvitu. Auvitu on ollut JYPin organisaatiossa jo muutaman kauden. Hän on pelannut mm. JYPin A-junnuissa sekä tietysti D:n riveissä. Olisi mielenkiintoista nähdä miten hän pärjää liigavauhdissa mukana, mutta jospa arvon palstaveljet kertoisivat ottelun jälkeen miten hän pärjäsi?

Kokoonpanoja odotellessa heitän pallon teille muille. Sana on vapaa, sääntöjen puitteissa toki.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämä ottelu tulee varmasti olemaan Tuomas Vänttiselle erikoinen. Mies joka olisi halunnut jäädä JYPiin joutuu nyt pelaamaan tätä joukkuetta vastaan.

Vänttisen mietteitä voi lukea Tapparan kotisivuilta.

Tapparan ja Hirvosen kuherruskuukausi on parin viime pelin perusteella ohi ja arki on alkanut. JYP on kovin mahdollinen mittari tällä hetkellä, joten vaikea ilta on tulossa. Saa nähdä, missä määrin ketjut on pistetty uusiksi.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Vänttisen mietteitä voi lukea Tapparan kotisivuilta.
Joo, sieltäkin oon Vänän kommenttejakin lukenut. Rivien välistä on sielläkin huomannut Vänän kaipuun JYPiä kohtaan.

Vänä on kuitenkin ammattilainen ja pelaa siellä missä maksetaan sekä saa toivomansa roolin. Vänän kohdalla se taitaa olla vaan hyökkääjän tontti. :D
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Joo, sieltäkin oon Vänän kommenttejakin lukenut. Rivien välistä on sielläkin huomannut Vänän kaipuun JYPiä kohtaan.

Mää luin samoja "rivien välejä" ja tulin siihen johtopäätökseen, että Vänttinen haluaisi mennä vähintäänkin naimisiin ja tehdä jopa muutaman mukulankin JYPin kanssa...

Halmeen paluusta Korhosen paikalle on varmasti turha haaveilla vielä tähän peliin? Tarvetta olisi parin viime pelin perusteella. Lasse Korhonen ei ole ainoastaan itse pihalla puolustuspäässä, vaan saa näyttämään myös parinsa Honkasen aika epävarmalta. Ilvonen on raporttien mukaan jo päässyt reeneissäkin kontakteihin, mutta ilmeisesti hakee vielä tuntumaa ennen hyppäämistä laatikkoon. Steve Guolla olisi myös ollut suuri apu sarjakärkeä vastaan, mutta pari viikkoa saadaan vielä odotella äijän saapumista Suomeen. Ei auta, näillä mennään...sama taisteluilme päälle vaan kuin ekoissa peleissä, niin JYP saa tosissaan taistella pisteistä.

Parempi voittakoon.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
JYPillä Pihlström ja A.Virtanen sivussa, ketjut vähintäänkin mielenkiintoiset:

Jääskeläinen-Hytönen-Louhivaara
Tuppurainen-Makkonen-Sopanen
Poukkula-J.Virtanen-Pesonen
Auvitu-Riska-Sipiläinen

Vatanen-Koskinen
Malmivaara-Välivaara
Viitanen-Kaijomaa

Myllykoski

Mutta sitä vartenhan sitä D Teamia pyöritetään, että saataisiin apuja tarvittaessa. RD on kuulemma aamusella radiossa kertonut, että joukkueessa riehuu flunssa-aalto.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Tapparassakin laitettu ketjulotto käyntiin :

81 Jukka Peltola - 25 Kevin Doell - 73 Niclas Lucenius
34 Jouni Virpiö - 19 Tuomas Vänttinen - 88 Shayne Toporowski
11 Timo Koskela - 71 Antti Kangasniemi - 27 Tomi Pekkala
14 Nestori Lähde - 22 Kim Strömberg - 64 Samu Vilkman

6 Pekka Saravo - 9 Juha Leimu
18 Tuukka Mäntylä - 16 Jesse Turkulainen
26 Jani Honkanen - 52 Lasse Korhonen

29 Harri Säteri
(39 Jani Nieminen)
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ihan mielenkiintoiset ketjut kyllä JYP:llä, mutta myös Tapparalla. Tapparan kakkosketju varsinkin on mielenkiintoista kun viellä viimekaudella kummatkin viiletti JYP:n organisaatiossa ja Virpiö pelasi mestistä, mutta nyt kummatkin kakkoseketjussa eli juuri siinä roolissa mitä jypillä ei ollut tarjota.

JYP:n kokoonpano siitä mielenkiintoinen että nyt Auvitu saa sen näytönpaikan jonka olisi voinut suoda ehkä jo viimekaudella. Todella monipuolinen pelaaja joka pystyy pelaan sekä hyökkääjänä että puolustajana ja varmaan osaisi myös pelata maalivahtina ja tarvittaessa vaikka valmentaisikin joukkuetta tai toimisi joukkueen huoltajana tai ajaisi jääkonetta. Pelasi viimekaudella MM-kisoissa joten potenttiaalia on vaikka mihin.

Myös Poukkula saa ansaitun näytönpaikkansa joten nyt tämä yhteistyö vasta kunnolla alkaa toimia vaikkakin hieman loukkaantumisien johdosta.
 
Jaahas, tänään vuorossa sitten Hakametsä ja Tappara. Itse vihasin Tapparaa aiemmin yli kaiken mutta jotenkin viime vuosina olen alkanut tykkäämään ja veikkasin joukkuetta tämän kauden yllättäjiin joten ihan mukava se on kirvesrintojen menoa katsella. Samalla toivon että Vänttinen ja Virpiö menestyvät joukkueessa kun meillä ei ollut ’oikeaa’ roolia tarjota.

Lähtökohdat otteluun JYPillä ei ole optimaaliset kun ainakin kultakypärä-Pihlström sekä A.Virtanen ovat klesana ja täytyy vain toivoa ettei flunssa ole pistänyt koko jengiä puolikuntoiseksi. Lisäksi remmiin astuu Kalle ”Hazard” Kaijomaa loukkaantumisen jäljiltä joten hieman kyllä tällä hetkellä hirvittää ajatella mihin Kaijomaa-Viitanen –parivaljakko pahimmillaan pystyy.

Koska lähtökohdat ovat näin huonot niin veikkaan että JYP jyrää Tapparan palasiksi ja hakee Hakametsästä maukkaan vierasvoiton. Toivotaan näin. JYP saa vihdoin ketsuppipullon auki eikä jokaista maalia kohden enää tarvita seitsemää läpiajoa tai kymmentä avopaikkaa.

Tänään kentän kiinnostavimmat miehet ovat tietenkin all-around-pelaajat Vänttinen ja Auvitu joka on melkoinen heppu kaiken kaikkiaan. Nämä jätkät voi kyllä heittää kentälle melkein mihin rooliin vain, heh.

Toivotaan hyvää jääkiekkoiltaa ja kolmea pistettä Jyväskylään. Tänään kiinnostaa myös pystyykö Makkonen jatkamaan maaleilla mässäilyä sillä voi Jussilla olla pelko perseessä että kyliltä hankitaan kovempi sentteri jolloin Makkosen tie voi käydä pieneksi tai jopa kilometritehtaalle.

Illan sankareita ovat tänään Myllykoski, Vatanen ja Sopanen – antisankareina toimivat taas Toporowski (suihkuun), Mäntylä (suihkuun) ja Säteri (vaihtoon).

Katsotaan miten käy mutta tilauksessa on suvereeni 0-6 vierasvoitto.
 

janbo

Jäsen
Yhtäkkiä JYP:llä on selkeitä hyökkääviä ketjuja enää yksi, kun aiemmin niitä oli jopa kolme. Pihlström on vemppaosastolta selkeästi tärkein puuttuva lenkki. Kärkiketjujen lisäksi nyt menee uusiksi myös sekä ylivoima- että alivoimakoostumukset, eikä liigan nopeimman pelaajan menetys voi olla tuntumatta myös tasaviisikoin. Onneksi kaikki D-Teamin miehet tuntevat joukkueen pelitavan eikä ongelmia pitäisi olla suuremmin ainakaan puolustussuuntaan. Hyökkäysaluepelaaminen onkin asia erikseen. Jännä nähdä kuka/ketkä kolmikosta Pesonen, Poukkula ja J. Virtanen saavat YV-vastuuta.

Tapparasta kiinnostaa eniten tottakai Vänttisen otteet. Uskon Tuomaksen pelaavan vahvan pelin. Lisäksi Doellia on hehkutettu kovasti, joten täytyy laittaa mies tarkkailuun.

Vierailijoiden osalta jostain syystä uskon Tuppuraisen kantavan tänään vastuuta. Maalihanat on vielä kunnolla avaamatta ja joissakin peleissä on liikekin ollut totuttua verkkaisempaa. Poissaolijoiden vuoksi Tuppuraisen ja Hytösen olisi nostettava profiilia, jotta täydet pisteet olisivat mahdollisia. Mikäli eivät pelaile pikkuflunsassa niin uskon heidän siihen pystyvän.

Odotan tiukkaa, vauhdikasta ja erittäin fyysistä peliä. Näillä lähtökohdilla Pihlströmin puuttuminen on varsin harmillista. Uskon ottelun menevän jatkoajalle kummankin tehdessä maksimissaan 3 maalia.
 

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
Kovin ollaan Makkosta jo siirtämässä pois joukkueesta kun vasta seitsemän peliä on pelattu, Makkosen keskimääräinen jääaika on 13 minuuttia peliä kohden, on joukkueen tämän hetken tehokkain sentteri neljällä pisteellään, liigan jaetulla kärkipaikalla voittomaalien määrässä, lisäksi mies on +/- -tilastossa muita JYP:in senttereitä edellä, tehnyt tehopisteensä tasakentällisin ja lisäksi muun muassa Antti Virtanen on tuhrinut selviltä maalipaikoilta näyttäviä tilanteita alkukauden kankeudessaan, joten syöttöpisteitäkin voisi miehellä olla tuota yhtä enemmänkin. Lisäksi ollaan nähty taisteluilmettä taklausten muodossa jne. Ainoa syy tähän Makkosen lähettämiseen pois joukkueesta olisi siis ketjun kiekollisen pelin heikkous, joka toki on Makkosen syytä, mutta ei riittävä syy.

SM-liigan tulikuumat pelaajat listalta Makkonen löytyi viime viikolla sijalta 7.

Illan pelistä voidaan odottaa vähämaalista, maalit syntynevät lähinnä ylivoimilla. Tappara tekee yhden ylivoimalla, JYP tehnee pari. Vatasen puolustuspeliä on ilo katsella, suosittelen sitä lämpimästi myös Tapparan kannattajille. Itse Tapparasta seurailen kenties Luceniuksen otteita: vaikka viime kausi olikin menestyksekäs, jäi jotenkin muiden varjoon, eikä itse tullut niin tarkasti miehen otteita mietittyä. Toivottavasti säilyy piste per peli tahti kauden loppuun asti.
 

LaRock

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lisäksi remmiin astuu Kalle ”Hazard” Kaijomaa loukkaantumisen jäljiltä joten hieman kyllä tällä hetkellä hirvittää ajatella mihin Kaijomaa-Viitanen –parivaljakko pahimmillaan pystyy.

Kaijomaa nyt vaan sattui olemaan viime runkosarjan jälkipuoliskolla + playoffsseissa JYPin paras pakki Sami Vatasen ohella. Myös harjoituspelit menivät Kaijomaalta hyvin, joten itse en olisi kovin huolissani. Toki loukkaantuminen vähän verottaa, vaikka kauaa ei ehtinytkään olla poissa.

Itse ottelusta: Sekä Tapparalla että JYP:llä on loistavat maalivahdit ja hyvä puolustus, vaikkakin ainakin jälkimmäinen kallistuu kyllä Jyväskylän suuntaan. Säteri on melko varma nimi, vaikka ensimmäisessä ottelussaan ei pelannutkaan mitenkään loisteliaasti, mutta petrannee tähän matsiin. Joni Myllykoski taas on ollut todella hyvä jokaisessa ottelussaan, poislukien ensimmäisen ottelun ensimmäinen erä, jolloin pientä jännitystä oli ilmassa. Myllykoski johtaa maalivahtitilastoja sekä torjuntaprosentissa, että päästettyjen maalien keskiarvossa selkeällä erolla muihin. Monet JYP fanit tuntuvat hieman vähättelevän Myllykoskea, toki on totta että hänellä on kehittämistä mailapelissä ja kiekkojen liimaamisessa, mutta jälkimmäisestä ei ole tullu ongelmaa koska Joni ehtii yleensä myös siihen riparista tulevaan vetoon.

JYP lähtee otteluun mielenkiintoisella nipulla, josta puuttuu muutama tärkeä avainpelaaja. Varsinkin kultakypärä Pihlströmin puuttuminen kokoonpanosta kirpaisee pahasti. Tapparakin on ilmeisesti pistänyt ketjuruletin pyörimään, myöhemmin nähdään auttaako se.

Mielestäni Tappara lähtee tähän peliin lievänä ennakkosuosikkina ja näin ollen peli tulee päättymään 3-2 jatkoajalla.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Peltola näemmä nousee kohinalla Hirvosen papereissa, kun nyt sai paikan ykkösketjussa. Eikä siinä mitään, Peltola on hyvä pelaaja ja ollut myös hyvässä tikissä alkukaudesta. Vänttinen-Toporowski taas on sitten vähän jaahas-osastoa etukäteen mutta katsotaan innostuuko Toporowski tällä kertaa.

Kolmosketju voisi kohta alkaa paukuttamaan maaleja. En ymmärrä miksei se ole tehoillut vielä enempää, jotenkin tuntuu, että ei mene kauaa niin Pekkala pistää isoja lukuja tauluun Koskelan syötöistä. Tai sitten olen ihan pallo hukassa näiden kanssa.

No, se niistä ketjuista. Peli on varmasti kauden vaikein tähän asti. Intensiivinen JYP vastaan parhaimmillaan intensiivinen Tappara voi tuottaa hienoa viihdettä katsojille. Samalla Tapparan pelinrakentelu on ison haasteen edessä jos JYP vyöryttää porukkaa päälle koko ajan. Sitä Pelicans-pelin uskomattoman, suoraan sanoen, paskaa avauspeliä ei tänään toivottavasti nähdä. Keskialueella ei ole varaa menetellä kiekkoja ja puolustamisen täytyisi kiinnostaa myös kultaista kypärää ja ihan sieltä hyökkäysalueelta saa aloittaa.

Kovasti duunia ja kurinalaista peliä, maalipaikoissa alkukauden tehoja ja veskarilta kympin peli niin Tappara ottaa kotivoiton. Jostain vähän pois ja Jyväskylässä tuuletellaan illalla.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kiitos JYP! Hieno taisteluvoitto Tapparan kotiluolasta. Tämä peli olisi oikeasti voinut kääntyä kotijoukkueellekin, jos olisivat 1. ja 2. erän alkujen pyörityksistä osuneet, mutta kun ei, niin ei.

Makkosen dissaajat saavat pussata isoa valkoista hanuriani. Kyseessä on JYPin paras maalintekijä. Jos omaisi maalivainunsa lisäksi vielä Hytösen puolustustaidot (mitä dissaajat nähdäkseni vaatisivat), niin tuskin lätkisikään liigassa. Ketju: Sopanen-Makkonen-Tuppurainen on hyökkäyssuuntaan kauhea pelote, kun kuviot tuosta vielä jalostuvat.

Loukkaantuiko Viitanen, vai penkittikö RD miehen kohellusten jälkeen? Eiköhän Jaatinen ole seuraavassa pelissä taas joko Viitasen tai Kaijomaan paikalla. Saisi mielestäni olla.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Kiitos JYP! Hieno taisteluvoitto Tapparan kotiluolasta. Tämä peli olisi oikeasti voinut kääntyä kotijoukkueellekin, jos olisivat 1. ja 2. erän alkujen pyörityksistä osuneet, mutta kun ei, niin ei.

Vaikka oli Tapparan peli niin ekaa kertaa oli kyllä sellainen fiilis että tuntui että omat ja Tapparan intohimot kuihtuivat tuohon 0-1 maaliin. Peli oli sen jälkeen todella unettava ja tylsä, kaiken kruunuksi JYP onnistui hyvän jakson aikana iskemään joskin onnekkaasti 0-2. Tuossa vaiheessa olisi voitu peli laittaa poikki sillä sen jälkeen Dufvan robotit tekivät sen mikä sallittiin ja voitiin pelin tappamiseen.

Tappara ei päässyt tuon jälkeen edes kunnolla maalipaikoille. Doell ainakin tuntui olevan ihmeissään kun oli kokoajan sylipainissa JYP:n alueella. Omaan mieleen kumpuaa mieleen Ässäfanien mielipiteet kun JYP kävi siellä kyläilemässä. Onhan tuo pirun tehokasta ja vastustajalle sekä katsojille raastavaa.
 

jykke

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Omaan mieleen kumpuaa mieleen Ässäfanien mielipiteet kun JYP kävi siellä kyläilemässä. Onhan tuo pirun tehokasta ja vastustajalle sekä katsojille raastavaa.

Jännä juttu. Niin Tampereellakin kuin Porissakin on kiekkoa menestyksekkäästi pelattu vuosikymmenet mutta tehokas ja tuloksellinen vieraspelaaminen ihmetyttää? Kuullostaa oudolta ettei sellaista vielä ole muualla tajuttu kuin Jyväskylässä. Ja ei, valmentajat ei todellakaan ole kiinnostuneita millä tyylillä pisteet vieraista raavitaan. Toki kotiyleisölle se voi olla tuskaista, varsinkin tähän syksyn kaamokseen.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jännä juttu. Niin Tampereellakin kuin Porissakin on kiekkoa menestyksekkäästi pelattu vuosikymmenet mutta tehokas ja tuloksellinen vieraspelaaminen ihmetyttää?

Sitä Tapparan vieraspelaamista ihmeteltiin taannoin ihan valtakunnan ykkösmedioita myöten. Ilmeisesti Jypin pelaaminen ei yllä vielä tehokkuudessaan yhtä pitkälle, kun ei uutiskynnystä ole jatkoaika.comin keskustelupalstaa lukuunottamatta ylittänyt.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
JYP on kyllä puolustamisen maailmanmestari, ei mahda mitään. Tapparan maalipaikat olivat harvassa eikä voittajasta 0-1 maalin jälkeen ollut epäselvyyttä. Ansaittu voitto Jyväskylään.

Tapparan ilmeestä on vaikea sanoa mitään, koska JYP saa vastustajan näyttämään niin usein aneemiselta. Torstaina ehkä jo saa pelistä enemmän irti.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Jännä juttu. Niin Tampereellakin kuin Porissakin on kiekkoa menestyksekkäästi pelattu vuosikymmenet mutta tehokas ja tuloksellinen vieraspelaaminen ihmetyttää? Kuullostaa oudolta ettei sellaista vielä ole muualla tajuttu kuin Jyväskylässä.

Ehkäpä täällä tarkoitetaan mitä tuo "tehokas ja tuloksellinen" vieraspelaaminen pitää sisällään pelin tasolla ja mikä tuon pelaamisen mahdollistaa? Sen mahdollistaa moni muukin kuin Dufvan pelikirja. Mutta se ei ole todellakaan JYP:n ongelma, siitä en heitä ole tietääkseni syyttänytkään.
 

hardflip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Alexander Barkov Jr.
Jännä juttu. Niin Tampereellakin kuin Porissakin on kiekkoa menestyksekkäästi pelattu vuosikymmenet mutta tehokas ja tuloksellinen vieraspelaaminen ihmetyttää? Kuullostaa oudolta ettei sellaista vielä ole muualla tajuttu kuin Jyväskylässä. Ja ei, valmentajat ei todellakaan ole kiinnostuneita millä tyylillä pisteet vieraista raavitaan. Toki kotiyleisölle se voi olla tuskaista, varsinkin tähän syksyn kaamokseen.

Ei tuo vieraspelaaminen JYPin osalta kyllä ihmetytä yhtään. Samaa oksettavan puuduttavaa esto/rikkomis/syleily-peliä se on ollut jo iät ja ajat. Toki olet oikeassa, että ei tässä tyylipisteitä jaeta ja voitto otetaan miten otetaan.

Tappara oli huonompi ja ei saanut punnerrettua niitä tarvittavia maaleja alussa. Tuomari kaksikko jakoi molemmin puolin jokseenkin vähän ihmetyttäviä jäähyjä mutta tuskinpa lopputulos olisi ollut yhtään sen parempi toisilla raitapaidoilla.

Tähdet menivät juurikin oikeille pelaajille, Tapparasta niitä ei kyllä ainsaittu kukaan.
 

Andrei

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Helvetin hienoa, kiitos JYP!

Muistelen parin kauden takaista Blues-matsia Hippoksella (taisi olla Bluesille 4-1) niin silloin oli varmaan vähän samanlaiset fiilikset kun Tapparan faneilla nyt. Helvetin turhauttavia matseja katsoa kun Blues pelasi JYPin ukot täysin pimentoon eikä maalipaikoilla paljon juhlittu. Siinä sivussa teki tarvittavat maalit ja läksi pisteiden kanssa koteihinsa. Ja faniryhmä läpsytteli korvanjuuressa. Vitutti. Mutta samalla oli pakko antaa respektiä Bluesin vierasesityksellekin.

Mitenkä muuten Auvitu pelasi? Ehkä sen verran miehekkäästi että kokoonpanossa torstaina jotta pääsisi näkemään livenä?
 

janbo

Jäsen
Mitenkä muuten Auvitu pelasi? Ehkä sen verran miehekkäästi että kokoonpanossa torstaina jotta pääsisi näkemään livenä?

URPO:n diashown perusteella hyvin. Pelasi energisesti ja suoraviivaisesti, kuten neloskentän laiturin kuuluu. Jotenkin muistutti hiukan Hytöstä, mutta pyrki myös saamaan kontaktia. Ei sattunut kiekonmenetyksiä eikä muutenkaan tarvinnut jännittää kaverin pyöriessä kentällä. Oli tänään mielestäni Sipiläistä parempi tasaviisikoin.
 

Al Bundy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
TV:stä kotona kaikessa rauhattomuudessa katselin peliä ja varsinkin alku-kympin Tappara tuli hienosti haastamaan, ja aika selkeästi myös määräsikin pelin tahdin. Myllykoski otti siinä kauden JYP-torjunnan (Lucenius "tyhjiin?")!

Mutta sitten kun sitä maalia ei tullutkaan, jotenkin koko paketti hyytyi? Viimeistään siinä vaiheessa kun JYP sai ylivoiman ja teki siitä melkein heti maalin.

Toinen erä 100-0 JYPille, varsinkin taktiselta puolelta. Alkukaudella toiset erät ollut useasti aika vaikeata, nyt oli tuurikin mukana ja pari maalia.

Kolmas erä normaalia JYPin voittoasemassa vieraspelaamista varsinkin kun suksi ei luistakkaan normaalisti, eli voittoa kohti ilman riskejä. Tapparalta loppupuolella 5-3 yv ja hieno maali siihen ei sitten antanut enää voimia taistella.

Yhteenvetona JYPin suorituksesta kommentoin sen verran että onkohan siellä kopissa isompikin lenssu pyörimässä? Oli kyllä, nimiä mainitsematta, usealla palaajalla vähän raskas jalka tänää. Tiedä sitten oliko tarkoituksella, kun torstaina on Lukko kämpillä ja lauantaina HIFK Snadissa.

Mutta alkukauden yllättäjästä 3 pistettä Hakametsästä ja tästä on taas hieno jatkaa kohti torstaita.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Onhan se tylsää katella kun kotijoukkue ei pääse juuri maalintekopaikkoihin ensimmäisen kympin jälkeen, mutta tuollaista tehokasta puolustamista se oli Rautakorven aikana Tapparankin peli. Sillä sitä pisteitä raavitaan jos katsomossa päätäkin.

1-0 Jypille olis ollu kuvaavat lukemat. Ja yleisömäärä 1200 kertois siltä puolelta huikeasta tunnelmasta.
Mäntylää jos ei olis Tapparassa, ei juuri jaksaisi katsetta näissä peleissä kengänkärjistä nostaa. Vatanen ampu komeen maalin.
Alkuvideo on kyllä hieno, se takominen.
 
Hyvä JYP!

Lahjomattomat kolme pistettä - peli on puhunut. RD-filosofian yläkäsite; tämä on tulosurheilua ja tulos on absoluuttinen totuus pelin voittajasta ja häviäjästä. Itsekin olen joskus ollut vittuuntunut tiettyyn pelin osa-alueeseen mutta olen vihdoin ymmärtänyt katsoa Dufvan Robottikiekkoa siitä näkökulmasta että se on suvereenia totaalikiekkoa - JYP on äärimmäisen vaikeasti voitettava jääkiekkojoukkue. RD on hionut omaa nimeään kantavaa kiekkostrategiaa jo vuosia ja yhdistettynä JYPin usean vuoden miehistön minimaalisiin muutoksiin; tuloksena on erittäin tarkkaan roolitettu joukkue jota on vain hienosäädetty mutta joukkue on käytännössä ollut rungoltaan sama - tämä on nykyajan version Neuvostoliiton joukkueesta jossa samoja jätkiä leiritettiin vuositolkulla. Kyllä siinä iskostuu tyhmemmällekin miehelle RD:n ohjauskoodi ja oma robottitoiminto osana konemaisen järjestäytynyttä armeijaa.

Se on sama kuin pelaisi shakkia tietokoneen vaikeinta vaikeustasoa vastaan - se voittaa melkein aina ja vaikka tiedät miten se pelaa, se tulee silti ja vie pisteet kovalla prosentilla. Kovimmalla prosentilla viime vuoden loppusyksystä tähän päivään.

Katsokaa peliä sen kautta miten se saa klassisen saksalaisen jalkapallonkin näyttämään rennolta pihapeliltä. Katsokaa peliä sen tuloksellisuuden kautta - RD on vienyt totaalikiekon todella deepille tasolle. Melkein LSD-trippiin verrattava visio organisoidusta pelistä jossa on 20 liikkuvaa nappulaa omilla ja 20 nappulaa vastustajalla jotka pyörivät soikeassa laatikkossa luistimilla. RD on hionut tämän oman jalokivensä todella kirkkaaksi ja tulos näkyy taululla.

Katsokaa rosterista vaikka kovimmat parin ketjun hyökkääjät ja laskekaa yhteen kunkin pelaajan maalit parhaalla SM-liiga kaudellaan - ja sitten katsokaa kuinka paljon nämä robotisoituneet ihmiset läiskivät häkkejä tänä päivänä. Ja silti peli maistuu joka ilta ja jos se ei maistu niin vaihdetaan nappula kentällä ja laitetaan toinen jälleenohjelmointiin. Tämä on kaikesta huolimatta rakennettu niin pettämättömälle kylmälle laskelmoinnille ja kaikkien resurssien allokoinnille. Vittu, katsokaa tulosta ja ihailkaa. Tämä on vallankumouksellista jääkiekkoa. Auvitu sentään.

Maalintekijöitä jengi täynnä ja kertaakaan ei ole yli kolmea maalia tehty ottelussa mutta ei olla kuin vasta yksi ottelu hävitty varsinaisella peliajalla ja jokaisen jäähallin JYP-maalikehikot ovat olleet kuin nunnat luostarissa; tuhero soi todella harvoin. Katsokaa ja ihailkaa.

Meidän maalitekijöiden parhaimmistoon kuuluu junnupakki - RD:n pelaajalähteen ylivoimaisesti kirkkain helmi ja robottijoukon eritavalla painottunut toimintayksikkö - muuten olisi musta lammas mutta kun on vaan niin lahjakas että on vapaasti kehitettävissä oleva superyksikkö joka kelpaa kyllä ehkä pian kaikkiin maailman jääkiekkokoneisiin.

Tärkeät kolme pistettä. Lasketaan yhteen,katsotaan sarjataulukkoon ja matka jatkuu. Mission accomplished. Over and out.

Restart.
 
Ei tuo vieraspelaaminen JYPin osalta kyllä ihmetytä yhtään. Samaa oksettavan puuduttavaa esto/rikkomis/syleily-peliä se on ollut jo iät ja ajat. Toki olet oikeassa, että ei tässä tyylipisteitä jaeta ja voitto otetaan miten otetaan.

En ole samaa mieltä JYPin pelin oksettavuudesta - kuten Hirvonenkin tuumasi pelin jälkeen, hemmetin kova jääkiekkojoukkue.

JYP on isokokoinen, mutta ei silti jää liikkeessä jalkoihin. Massan laki puree maalien edessä ja kulmissa. Oman maalin edessä kolataan ukot nurin surutta. Ylivoima oli jokaisella yrittämällä vaarallisen oloista ja selvästi määrätietoisempaa kuin kotijoukkueen. Mailankäyttö on toki runsasta ja tänään siinä erottui erityisesti Hytönen, jonka huiskiminen lopulta kumuloi kevyen jäähyn JYP kapteenin vihtoessa Leimua Tapparan hyökkäyssinisellä.

Äijämäistä kiekkoa ja tuota katselee 100 kertaa mieluummin kuin KalPan naurettavaa jättösyöttelyä. Tapparalla ei ollut sanan sijaa ensimmäisen kympin jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös