Ti 5.1. 2010 HIFK-Tappara

  • 8 194
  • 24

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Edellinen kohtaaminen oli yksi syyskauden puheenaihe, nyt kohtaamiseen valmistaudutaan huomattavasti rauhallisemmissa tunnelmissa. Edellisen ottelun tähti Ilari Melart pelasi ainakin eilen vielä Kiekko-Vantaan riveissä, toivottavasti ei väsyttänyt lyöntikättään kovin pahasti.

Pelillisestihän IFK:lla on takanaan hyvin vaisu ottelu Kärppiä vastaan, joten herätystä lienee tulossa. Tapparalla on alla 2 tappiota kolmesta edellisestä, joten ryhtiliike olisi sielläkin hyvä tehdä.

Maaleja varmaan tulee, joten tulosvetoon 4-6 maalia kumpaisellekin.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
HIFK tänään:

Petrell-Hirschovits-Luttinen
Haverinen-Clarke

Ahtola-Ramstedt-Haataja
Järventie-Kankaanperä

Liivik-Töykkälä-Järvinen
Söderholm-Lupaschuk

Nyholm-Wirtanen-Pöysti

Lundell
Noronen



Tappara tänään:

Enlund -Lehterä-Lucenius
Halme- Leimu

Strömberg-Ojanen-Junnila
Pentikäinen-Mäntylä

Nieminen-Guolla-Koskela
Saravo-Turkulainen

Lähde-Koskinen-Peltola

Säteri
Lehto


IFK:lla siis Lundell vuorostaan maalissa ja Pöysti pääsee taas kehiin (jess!).

Tervetuloa stadiin Tuukka! =)
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jostain kumman syystä keskustelua on hieman vähemmän kuin ennen viime kohtaamista.

Kummankaan joukkueen peli ei ole viime aikoina kulkenut. HIFK on pienessä tappioputkessa eikä Tapparakaan pystynyt säilyttämään ennen taukoa ollutta hyvää virettä.

Tänään olisi tärkeä ryhdistäytyä, jotta sarjasijoitus ei taas alkaisi valua kohti paikallisvastustajan miehittämää jumbosijaa.

Tappara lähtee illan peliin seuraavalla kokoonpanolla:

26 Jonas Enlund - 21 Jori Lehterä - 73 Niclas Lucenius
22 Kim Strömberg - 8 Janne Ojanen - 20 Jyri Junnila
30 Ville Nieminen - 44 Steve Guolla - 11 Timo Koskela
14 Nestori Lähde - 17 Joonas Koskinen - 81 Jukka Peltola

15 Jussi Halme - 9 Juha Leimu
82 Atte Pentikäinen - 18 Tuukka Mäntylä
6 Pekka Saravo - 16 Jesse Turkulainen

29 Harri Säteri
(34 Mika Lehto)

Steve Guolla palaa kokoonpanoon ja hyvä niin. Ylivoima ei pyörinyt ilman häntä samaan malliin ja hyökkäykset olivat jälleen liian yksipuolisesti ykkösketjun harteilla. Kuuteen pakkiin palaaminen toivottavasti vähentää lauantaina nähtyjen karmeiden virheiden määrää.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vähän rauhallisempaa on nyt kuin ennen edellistä kohtaamista. Saa nähdä onko velat kuitattu vai vieläkö kaivellaan vihkoa esiin.
Lundell heitetty taas tolppien väliin eli eiköhän se voitto vihdoin tule kotijoukkueelle, perinteisesti se Lunkka pelaa itsensä ykköseksi.
Kolme pistettä olisi kiva ja muutama niitti Mäntylään. Ainahan sitä haluaa nähdä ryminää mutta nyt olisi pisteille käyttöä, tietysti hienoa jos molemmat toteutuu.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täytyy kyllä ihmetellä miksi HIFK lähtee samoilla kokoonpanoilla liikkeelle, kun mitä Kärpät ottelun aloitti. Ei tuolta ykkösketjulta voi ottelussa kiekollisesti hirveästi odottaa. Onhan Hirso ollut vaisu, mutta kyllä osittain menee myös ketjukavereiden piikkiin. Molemmat laiturit ovat sellaisia, että ei Hirso heille syötettyään kiekkoja useinkaan takaisin saa. Petrell on oma ehdoton suosikkipelaajani, mutta rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että kiekon saatuaan mies painaa laput silmillä kohti maalia näkemättä muita. Yksi Petrell vielä ykköskentässä voisi mennä, jos toinen laituri olisi kiekollisesti pätevämpi, mutta Luttinenhan on aina ollut puhdas maalintekijä, eikä koskaan mikään hyvä syöttelijä/kikkalija ja nyt vielä vähemmän, kun liike heikentynyt entisestään ja muutenkin vaeltelee aivan yössä.

Tapparalla on järkyttävä ylikerroin ja varmasti pelaamisen arvoinen. Itse en vain IFK:n peleistä lyö vetoa. Tosin HIFK saattaa tämän pelin hyvinkin voittaa. HIFK tulee taas ensimmäiset 5 minuuttia kovaa ja siitä pitäisi maali saada aikaiseksi, että kipsi vähän aukeaisi. Tapparalle avausmaali jostain vastaiskusta, niin vaikeata tulee.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Täytyy kyllä ihmetellä miksi HIFK lähtee samoilla kokoonpanoilla liikkeelle, kun mitä Kärpät ottelun aloitti. Ei tuolta ykkösketjulta voi ottelussa kiekollisesti hirveästi odottaa.

Mä olisin kyllä ehkä vaihtanut Nyholmin ja Artun paikkaa. Nyholm on pelannut tosi pirteästi koko kauden, kun on jäällä ollut ja ei Bobby ole kädetönkään. Toisaalta tuo meidän nimellinen nelonen saattaa olla melko kova ketju, että mielenkiinnolla odotan heidän edesottamuksiaan...
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Tampereen paikalliseltahan (radio957) saa kuunnella useimmiten tohtori tason selostusta, mikä lienee harvinaista ellei uniikkia. Eikä tämä ollut vitsi.

Onko siitä jo näin kauan, toista kuukautta, kun nordenskjöldin bunkkerissa paikallisen käärmepoliisin kanssa ihmeteltiin sitä betonin määrää. Pelihän oli varsin vaisu, josko nyt olis menoa ja meininkiä. Guolla onneksi palasi, toivottavasti on iskussa, vaikkakin toipilas mikä toipilas. Lehterä tekee stadissa tietysti pisteen pari, mutta ei taida riittää. Säteri oli Jyp pelissä ihmeen epävarma. Toivottavasti nyt tarttuu.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tappara on minun papereissani selkeä ennakkosuosikki tähän. Meidän "edarin jätkien" paletti on niin sekaisin, kun vain voi olla. Edellinen peli oli todellinen mahalasku ja ryhtiliike pitäsi tapahtua ensitilassa.

Edellinen matsi jäi otsikoihin tapaus Melart-Mäntylä johdosta, nyt ei vastaavaa nähdä.

Tilastoja en nyt jaksa kaivella, mutta sellainen mielikuva on jäänyt, että Tappara on ollut IFK:lle vaikeampi kotona kuin Tampereella. Siis jos nyt viimeisistä muutamasta kaudesta puhutaan.

Kai sitä tulee radio avattua tänään, mutta voi myös olla että se menee aika nopeasti kiinni, jos peli on radiosta nähtynä sitä samaa kuin Kärppiä vastaan.
 

Loktev

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eikös Tuukkaa toivotetakaan tänään tervetulleeksi Stadiin? Ennakkoon aika mitäänsanomattomalta peliltä tämä vaikuttaa, mutta ehkä pinnan alla kytee!
 

Jämäpakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flyers
Eipä ollut Lundellin Jannen päivä tänään:

Reippaan puoleentoista minuuttiin kolme maalia sisään:
Ensin Strömberg, sitten Guolla ja lopuksi Ojanen kovalla(?) lämärillä.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Komeat kolme pistettä ja onnistumisia vaihteeksi muillekin kuin ykkösketjulle. Steve Guolla on kyllä todella hyvä vahvistus Tapparalle ja iso sulka Leinosen hattuun.

Jäähyjä tuli aivan liikaa eikä erikoistilannepelaaminen tänään onnistunut. Toisaalta kääntäen kuusi maalia tasaviisikoin on harvinaista herkkua ja hatun noston arvoinen suoritus, vaikka Lundellin suuntaan voikin jakaa kiitosta.
 

#76

Jäsen
Maaleja varmaan tulee, joten tulosvetoon 4-6 maalia kumpaisellekin.
Toivottavasti noudatit omaa tulosvetoehdotustasi :)

Reilua antaa vierailijalle alkuun etumatkaa ettei tulee liian helppo iltapuhde. Syvällä ui IFK, mutta ykkösnimet osoittivat ainekin tehojen puolesta jonkinlaista heräämistä koomastaan. Toivottavasti ei jää yksittäiseksi vahingoksi.
 

J.Rose

Jäsen
Suosikkijoukkue
Let's Play Hockey
Noh, kyllä siellä näköjään on ainakin pojilla ollut yritystä tänään. Säterillä vaivaiset 46 torjuntaa ja laukauksia ammuttu 87....
Muissa viimeaikojen tappiopeleissähän ei ole ollut edes minkäänlaista otetta pelistä/hallintaa.
Nyt vaan terävyyttä siihen viimeistelyyn.

Täytyy toivoa että Joulukuussa on painettu kovaa kuntopohjaa kevättä varten. Muuten tätä taaperrusta on vaikea selittää. Samaa "ongelmaahan" näyttäisi olevan Lukollakin.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No mitä helvettiä sitä aletaan yrittämään kun taululla on 0-3? Ei jumalauta pelaajat ovat niin yössä kun voi vaan olla ja Lundell vielä kirkkaimpana tähtenä. Kolme ihan luokattoman helppoa maalia. 0-2 maalin jälkeen olisi jo pitänyt ehdottomasti vaihtaa, mutta ei, haluttiin odottaa että se kolmaskin tulee ja sitten reagoitiin -> liian myöhäistä.

Hieman saatiin kiriä aikaiseksi, mutta sitten kustaan loput maalit aivan saatanan helposti Tapparalle. Pelkkiä omia virheitä ja Tappara rokotti samantien. 3-5 maalissa Clarke lähtee minuutin av-rykelmän jälkeen nousemaan ja menettää kiekon omalla siniviivalla. Tästä se toinen minuutti pyöritystä ja omissa helisee. Kaikki pelaajat aivan väsyneita ja mitään ei tehtävissä. Taas kavennus hyvin 4-5:een ja sitten kämmäillään jälleen. Järventie ohjaa Lehterän poikkisyötön yläkulmaan ja Noronen voimaton (oli muuten helvetin komea ohjaus, kannattaa kattoa Nelosen sivuilta).

Jee.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Olis toi Järventien ohjaus varmaan yksi kauden komeimmista maaleista mikäli se olis tehty vastustajan verkkoon. Saapa nähdä käännetääkö lauantain urheiluaamussa veistä haavassa.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Ifk:n kolmas maali:Vain sm-liigassa voi tollasella kahvalla järjestää ittensä maalintekijäksi, tuomarin katsellessa vieressä. Taikojana Kim Hirchovits.

Se ei ole kyllä sattumaa, että se oli Martti, joka taas ratkasuhetkellä nousi esiin. Kärpissähän se tapas kaatua alimpana miehenä ja Ilveksessä syötteli vastustajalle namuja. Nyt tekee jo omaan maaliin komeita osumia.
Kyllä kolmen pisteen voitot on äärimmäisen arvokkaita näin tasaisessa liigassa.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Erikoinen peli! HIFK olisi voinut tehdä kymmenen maalia, mikäli Tapparalla olisi ollut heikompi veskari. Eikä Tappara silti edes puolustanut erityisen huonosti, vaan HIFK rakensi paikkoja hienosti. Myös Tappara onnistui tunkeutumaan hyökkäysalueelle säännöllisesti, ja loi tasaisesti maalipaikkoja, joista sitten vastustajan maalivahdin huonon päivän - ja osittain huonon onnenkin - ansiosta tuli tarvittava määrä maaleja.

HIFK teki neljä erittäin hienoa maalia, joihin Säterillä ei ollut mitään mahdollisuutta. Silti Säteri myös otti käsittämättömän monta takatolppatilannetta nopeilla liikkeillään. HIFK:n syöttöruletti oli erittäin kova ottelun jälkimmäisen puolituntisen, ja tilanteet myös päättyivät laukaukseen. Vahvistui käsitys että Säteri on poikkeuksellisen ketterä maalivahti - varsinkin noin isokokoiseksi.

Tapparan viimeistelyprosentti oli kuitenkin niin paljon parempi, että voitto meni vieraille. Erityisesti ottelun alun Tappara oli hyvä ja ansaitsi maalipaikkansa - joista toki upposi hieman keskimääräistä paremmalla prosentilla...

Ojasen kauden ensimmäinen lämmitti sydäntä, ja toi mieleen muistoja kymmenistä vastaavalla tavalla syntyneistä maaleista. Se on harvoin maalivahdin moka, jos ei saa kiinni Jannen vetoa suorasta luistelusta. Vauhti ei ehkä ollut kovaa, mutta lämäri sitäkin enemmän. Guolla on huikean hyvä pelimies ja jäänyt turhaan Lehterä & co varjoon. Kauden alussa näytti, että Tapparalla on vain yksi toimiva ketju - nyt on kolme!

Tämä oli ollut ottelu, jonka olisi tapahtumarikkauden puolesta kehdannut näyttää ulkomaalaiselle vieraalle, joka ei ole koskaan nähnyt jääkiekkoa. Hieman odotin, että Mäntylä olisi saanut erityiskohtelua, mutta näköjään entiset synnit ovat joulun kunniaksi anteeksi annetut...
 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Komeat kolme pistettä ja onnistumisia vaihteeksi muillekin kuin ykkösketjulle. Steve Guolla on kyllä todella hyvä vahvistus Tapparalle ja iso sulka Leinosen hattuun.

Kannattaa katsoa Guollan kausi loppuun ennen lopullista arviota. Oli meilläkin loistava runkosarjajyrä, mutta valitettavasti häipyi useimmiten kuvasta kovissa paikoissa, erityisesti pudotuspeleissä. Tietysti yhden kauden perusteellakaan ei voi/kannata pelaajaa lopullisesti arvioida, mutta vähän pehmeä kuva kaverista kuitenkin jäi, eikä ole miestä tullut koskaan ikävä.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kannattaa katsoa Guollan kausi loppuun ennen lopullista arviota. Oli meilläkin loistava runkosarjajyrä, mutta valitettavasti häipyi useimmiten kuvasta kovissa paikoissa, erityisesti pudotuspeleissä.

Guollan saapumisen jälkeen Tappara on pelannut huomattavasti paremmin kuin ennen Guollaa. Eihän kaikki tietenkään yhdestä miehestä johdu, mutta hyökkäyspeliin on tullut aivan uusi ulottuvuus, kun kaikki ei ole Lehterän harteilla. Karsintojen välttäminen on muuttunut suoran playoff-paikan metsästykseksi. Siinä muutoksessa Guollalla on ollut iso rooli eikä se unohdu, vaikka playoffit eivät olisikaan yhtä juhlaa.
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Olipa melkoinen peli! Ensimmäinen kerta, kun pääsin Norskille peliä katsomaan ja tuli heti koko rahan edestä tavaraa. Sydän pumppaili siihen malliin koko pelin, että huhhuh! Tappara-fanina tuli mietittyä, että pitäisikö sättiä vai kehua omia, kun johto saatiin aina hyvin aikaiseksi, mutta sitten alkoi syväjäätyminen ja IFK:n armoton pyöritys, jonka onneksi Säteri esti vyörymästä voittoon. Tappara-pakeista Turkulainen, Saravo ja Leimu kyllä tuskaisen paskoja omassa päässä IFK:n isoja hyökkääjiä vastaan. Tukea yleisö ja IFK-pelaajien taklaukset eivät hirveästi hetkauttaneet. Lähinnä Tuke pääsi vain eliittiinsä noissa! Lisäplussaa kyllä Guollalle, mieletön pelaaja. Lehteräkin väläytteli.

Ojasen lämäri kyllä herätti hienon kaihon, kun hirmulämäri upposi Lundellin selän taakse. Miehen laukaus on edelleen kunnossa ja toivottavasti sitä hyödynnetään jatkossakin.

Helsingin wanha jäähalli oli kyllä hieno kokemus hienon pelin merkeissä. Kannustus oli kotiyleisöltä Hakametsän kirkkotunnelmaan tottuneelle hienon kuuloista yksinkertaista meininkiä. Ja jokaisen taklauksen jälkeen brändiaploodit vielä päälle. Kiitokset tästä!
 

Taplas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Olipahan joo peli. Eka kymppi oli suhteellisen selkeää Tapparan vientä. HIFK ei saanut paikan paikkaa ja Tappara rankaisi kovalla prosentilla. Loput 50 minuuttia olikin sitten selkeähköä HIFK hallintaa. HIFK:lla oli paikkoja useampaankin maaliin, tosin Tappara iski kovin terävästi vastaiskuja joista aika usea päättyi kelvolliseen tekopaikkaan. Molemmilla joukkueilla sattui yllävänkin paljon virheitä omalla alueella.

Sidenote: Aina on valiteltu siitä että kuinka Tapparafanit mylvivät jokaisesta omaan pelaajaan kohdistuvasta taklauksesta, niin pakko sanoa että kyllä siihen Brändin ystävätkin syylistyivät jatkuvasti. Muutaman kerran tuo onnistuikin ja tuomarit menivät vielä näihin helppoihin huutojäähyihin.
 

Caine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Leijonat
3. erän tsempin ansiosta IFK olisi ehkä pisteen ansainnut mutta minkäs teet. Syvällä uidaan Nordiksella.
Jannen esitys tuhosi pelin heti kättelyssä. En jaksa IFK:n peliä tässä nyt analysoida sen enempää. Siitä voi halukkaat käydä HIFK osiossa lukemassa enemmän. Ihmettelen vain että miksi stä liikettä joka komannessa erässä oli, ei voitu aloittaa heti pelin alusta? Tappara pelasi mielestäni ihan ok vieras pelin. Vaikka ne kolme lahja maalia saikin heti kättelyssä. Mutta tarvitaanhan niihinkin tietysti aina tekijänsä. Guolla on ihan sopiva sentteriapu Tampereelle. Ei sateentekijä mutta peruspelaaja.

Iso kysymys: Jos teet 4 maalia jääkiekko-ottelussa, miten voit hävitä?
Näköjään aika helposti.

Eteenpäin, sano mummo...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös