Ti 4.9.2012 Kärpät - Hamburg (European Trophy)

  • 5 645
  • 9
Kärpillä tiistain ottelussa vastassa Hamburg Freezers, joka on tällä hetkellä pohjoislohkon kolmannella sijalla. Saksalaiset ovat kuitanneet kuudesta ottelusta 11 pistettä, maalieron ollessa 22-16.

Joukkueen maalivahtiosastolla selvä ykkösnimi on KHL:stä saapunut saksalaisvenäläinen Dimitrij Kotschnew, jota kirittää saksalaislupaus Niklas Treutle.

Puolustuksesta joukkueelta löytyy muun muassa kovat tehot WHL:ssä viime kaudella paukuttanut James Bettauer, Tanskan maajoukkuemies Daniel Nielsen, AHL:stä saapunut Mathieu Roy, yli 300 NHL-peliä pelannut Christoph Schubert ja JYPistä tuttu Duvie Westcott.

Hyökkäyksessä Freezersillä on puolestaan yli 350 NHL-peliä pelannut kokenut Serge Aubin, Saksan maajoukkueen luottonimeksi noussut 22-vuotias Jerome Flaake, Tanskan maajoukkueen luottonimi Julian Jakobsen, lupaava 19-vuotias Nicolas Krämmer ja 422 NHL-peliä urallaan pelannut Matt Pettinger.

NHL-kokemusta joukkueessa on lähes 1400 pelin verran mikä näkyy myös joukkueen pelityylissä. Suoraviivaisesti kohti maalia etenevä joukkue pelaa myös laadukkaasti kiekon kanssa, joten Kärpät saakin olla tänään erityisen tarkkana.

Kärpillä mahdollisuudet edetä lopputurnaukseen ovat olemattomat. Samalla joukkuetta vaivaa vieläkin loukkaantumiset. Oscar Eklund tippui pitkälle sairaslomalle Luulaja-pelissä ja sivussa ovat myös Tomi Körkkö, Jari Viuhkola, Julius Junttila ja tuoreempana Mikko Lehtonen.

Kärpät tänään (lähde Twitter @ilarisavonen):

Ivan Huml - Tomas Plihal - Miikka Salomäki
Toni Kähkönen - Joonas Komulainen - Juha-Pekka Haataja
Simon Suoranta - Joonas Kemppainen - Juho Keränen
Joonas Donskoi - John Norman - Mika Halava


Pakit (lähde Kärppien kotisivut):

Mikko Niemelä - Ville Mäntymaa
Ilkka Mikkola - Ville Pokka
Atte Ohtamaa - Vladimir Eminger
Nico Lehto


Maalissa Johan Backlund, (Tomi Karhunen)
 
Viimeksi muokattu:

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Mukava nähdä jatkuuko Plihalin ja Kähkösen hyvä vire. Toivottavasti ylivoimakin on saatu parempaan malliin.

Pakisto nyt näyttää siltä miltä tulee näyttämään pitkältki myös kauden aikana, mikäli Eklundille ei paikkaajaa hankita.
 

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Mukava nähdä jatkuuko Plihalin ja Kähkösen hyvä vire. Toivottavasti ylivoimakin on saatu parempaan malliin.

Pakisto nyt näyttää siltä miltä tulee näyttämään pitkältki myös kauden aikana, mikäli Eklundille ei paikkaajaa hankita.

Noh, tuleehan tuohon vielä onneksi Lelu (jos pysyy kunnossa). Mutta kyllä tuo ei oikeen itselle hurraata 1. pakkipari aiheuta. Tietenkin nyt on Pokalla paikka nousta liigan eliittiin ja näyttää myös sinne Saarelaisille, että hänestä on myös hakemaan paikkaa amerikan puolelta.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Noh, tuleehan tuohon vielä onneksi Lelu (jos pysyy kunnossa). Mutta kyllä tuo ei oikeen itselle hurraata 1. pakkipari aiheuta.

Jotenkin juuri ajattelen tätä tarkoitettaneen. Lehtonen missaa takuuvarmasti vatsatautien sun muiden syiden takia monen monta peliä tälläkin kaudella. Viimeksi jossain määrin täyden kauden pelannut 2004-2005.

Kyllä se yksi puolustaja on ihan pakko tuohon saada, sillä pari loukkaantumista johtaa jo yhden puolustajan vajeeseen. Ja nyt jo joudutaan käyttämään vähintään yhtä epävarmaa korttia (Eminger, Niemelä tai Lehto) avauskokoonpanossa, vaikka Lehtonen olisi kunnossa...
 

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Mennään jo jatkoaikaa, ja tilanne 4-4. Onnistujia maaleissa ovat tähän mennessä Huml, Norman ja 2 maalia Komulaiselle.

Ja eikun RL-kisaan.
 
Viimeksi muokattu:

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Taasen 0 YV-maalia lukuisista yrityksistä huolimatta ja vastustaja teki siinä ohella KAHDESTI alivoimallakin. Kerrassaan surkeaa.

Ville Pokka taisi loukkaantua ottelussa.
 
Viimeksi muokattu:

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Jaa elikä se toiseksi luovin pakki kiekollisena myös telakalle. Hyvältä näyttää. Ylivoimaan tarjolla "big shot" Lehtonen ja Il Capitano. Mäntymaa on valitettavan puinen käsistään myös, vaikka joskus 30 pinnaa onkin naputtanut.

No toivottavasti on lievä aivotärähdys.

Backlundille ei tunnu oikein kiekko tarttuvan, tainnut hävitä joka pelin.
 

tristan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kirjoitusoikeudet tänne puolelle saatu, joten laitetaan nyt pelissä paikalla olleena pientä raporttia.

Kausikortin ostaneena tuli saatua halvat liput niin joutilaana eilen hallille raahauduin. Eikä siinä mitään, ihan viihdyttäväähän kiekkoa siellä nähtiin. Joko katsojat tai seura oli oppinut jotain viime Raksilan pelistä, sillä samanlaisia jonoja ei tällä kertaa nähty lipunmyyntiluukulla (jonoa toki oli edelleen). Pisteet siitä!

Itse pelissä Kärpät oli mielestäni kokonaisuutena hieman altavastaajana ja rankkaritappio oli sinänsä oikeutettu tulos. Ensimmäinen erä Kärpiltä ihan hyvä ja toinen puolestaan aivan karmeaa katottavaa. Kolmannessa noustiin hyvin tasoihin, mutta aina tasatilanteessa peli kyllä kääntyi Kärppien päätyyn. Ylivoima edelleen aivan järkyttävän huonoa, ja kaksi maalia omiin. Ei hyvä! Pokan aivotärähdys huolettaa, toivotaan ettei pitkää saikkua tule.

Pelaajista lyhyesti, mitä jäi mieleen:

+Komulainen: Helppo valinta jo maalienkin takia, mutta muutenkin erittäin hyvää peliä kiekollisena ja ainut joka sai ylivoimilla jotain aikaiseksi. Tästä ykkössentteri, jos kokeneempia eii kiinnosta.
+Eminger: Edelleen selkeästi paras näistä "junnupakeista". Tasaisen varmaa peliä ja väläytteli jopa hyökkäyssuuntaan.
+Halava: Ei nyt mikään maaginen, mutta odotuksiin nähden ihan hyvä suoritus. Hyökkäyspäässä hakee terävästi ratkaisuja, mutta puolustaa hieman löysästi. Ei neloskentän mies, löytyykö roolia?
+Huml: Voi ehkä nyt plussan antaa, vaikka parannettavaa on, kuten koko ykköskentällä. Viimekauden tapaan muutama hyvä ja muutama aivan hasardi ratkaisu.
+Norman: Hyvin luistin liikkuu ja tänään erottui edukseen. Välillä tuntuu, ettein kiekko pysy vauhdissa mukana.
-Backlund: Suurin huolenaihe. Ei nyt varsinaisesti imuroinut, mutta hyvät kopit jäivät ottamatta. Poikittaisliikkeessä aivan hukassa. Joukkueen kallein mies, pitää parantaa ja PALJON!
-Salomäki: Muutama hyvä taklaus, mutta siinä se. Siirrettiinkin pois ykkösestä täysin aiheesta 2. erän jälkeen.
-Haataja: Ei huono peli, mutta täysin jäässä muutamassa hyvässä paikassa, jonka sai. Ei aihetta huoleen, parantaa varmasti.
-Lehto: Ei liigatason pakki, ei sitten millään.
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Taasen 0 YV-maalia lukuisista yrityksistä huolimatta ja vastustaja teki siinä ohella KAHDESTI alivoimallakin. Kerrassaan surkeaa.

Ville Pokka taisi loukkaantua ottelussa.

Toisessa maalissa ylivoima oli kyllä juuri loppunut. Eli "vain" yli alivoimamaali vastustajalle.

Pokka sai lujaa iskun päähänsä ja oli hetken kyllä aivan sekaisin - ei pysynyt pystyssä eikä tietänyt mikä päivä oli. Käveli kuitenkin lopulta penkiltä omin jaloin koppiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös