Ti 31.10.2006 HIFK - Ässät

  • 10 047
  • 66

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Onnea vaan 109-vuotiaalle seuralle. Vanhat meriitit ei paljoa paina tänään jos perseily ja munattomuus jatkuu. Hienoa että AA on VIHDOIN saanut mahdollisuuden. Kauan se kestikin!!
 

cleanhit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Ducks
Tänään paikanpäälle läpi tuiskun. Tulee varmasti kova ottelu. En ainakaan usko, että pedot tätä sössii!!!! Ässiä pataan ja 5 maalin voitto...Kaltiainen hörppii?
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Eipä kai tässä pidä kuin nöyrästi lähteä pelaamaan, hakemaan edes sitä yhtä maalia. Pari kolme peliä höntsätty ilman maalia, hälytyskellojen pitää soida!

Päästetään vaikka sata maalia, mutta mikä siinä on niin vaikeata, että edes yhtä maalia ei saada tehtyä?

Alle kahden maalin tappio ja kaikki siitä ylöspäin--> olisin tyytyväinen, pisteistä en uskalla haaveillakaan. Ifk lähtee takki auki peliin (veskari), vai onko Lundell vain ollut huono?
 

IHaD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jaahas, meikäläisen edellisestä HIFK-Ässät matsista on jokunen vuosi, se päättyi 8-0. Reilun parin minuutin pelin jälkeen Jere täräytti ylivoimalla komeesti yläpesään 2-0 ja peli oli ohi. Siitä lähdetään jätkät, että tuosta parannetaan. Tavoitteet otteluun:
-Kolmen minuutin pelin jälkeen ei saa olla kuin maalin tappiolla. Tämä aiheuttaa IFK:ssa hermostumista ja turhautumista kun peli ei olekkaan läpihuutojuttu.
-Tehdään maali, mielellään kahdella syöttäjällä, että tehopisteet jakaantuvat leveälle rintamalle.
-Ässien molarin torjuntaprosentti ottelussa yli 90 (tämä on todella kova ja epärealistinen tavoite, mutta rima on pidettävä korkealla, muuten ei kehittymistä tapahdu)

No joo, realistisesti ottaen Ässillä ei pitäisi olla mitään mahdollisuuksia. Mutta 0-5 Jypille kotona on sellainen selkäsauna, että uskoisin ryhtiä löytyvän. Se vaatii Ässiltä vaan onnistumista alussa, ettei kovia kokenut itseluottamus taas heti murene, tai ainakin sitä, että pysytään kyydissä mukana. Mahdollisuuksia heikentää myös huomattavasti Hifkin tappio Kuopiossa, kasvojenpesun paikka heilläkin. Toivotaan nyt, että jännitys ottelussa säilyisi mahdollisimman pitkään ja nähtäisiin tasokasta jääkiekkoa. Pisteiden ottaminen vaatii kuitenkin IFK:lta jonkinasteista epäonnistumista.
 

Erämaavaris

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK ja suuret sympatiat Saipalle
Jaahans, joten kuten saimme kolme tärkeää pojoa, mutta ei tässä vielä aihetta juhlaan ole. Ifki oli nyt vaan kahdesta paskasta joukkueesta hiukan vähemmän paska. Kyllä Ässillä radiosta katsottuna paikkoja oli, mutta Allu tais pelata hyvän pelin. Vielä jaksaa ihmetyttää toi meidän käsittämätön jäähymäärä. Niin ja Niskanen huitsin v**tuun, turhia jäähyjä ja turha äijä. Oli Ässien huonoutta eikä meidän hyvyyttä, kun voitettiin. Matsissa olleiden kommentteja odotellessa...
 

Mark Jooris

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punaset
Kaksi viimeisintä Hifk-Ässät matsia jotka olen paikan päälle uskaltautunut katsomaan päättyivät kotijoukkuelle 5-0 ja 8-2. Tuossa jälimmäisessä pelissä tilanne oli ekan erän jälkeen vielä 2-2...
En siis mennyt paikan päälle tänäänkään, joten saisko raporttia? Laukauksissa voitettiin ja maalikin saatiin. Oliko Ifk parempi kahdesta paskasta tänään, vai pelattiinko siellä jopa?
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaksi viimeistä erää nähneenä suurimpana asiana mielessä on, pettymys. Miten voi olla mahdollista, että HIFK pelaa näin tylsää ja huonoa jääkiekkoa? Aivan hirveätä seinään puskemista HIFKiltä. Pelikuviot ovat olemattomia ja helvetin yksinkertaisia. Ei taklauksia, ei maaleja, ei vauhtia, ei mitään. Munatonta on meno tällä hetkellä, itse en vain kykene keksimään syytä. Onko valmennus huono vai mistä kiikastaa. Valmentajille HIFK ei potkuja pysty antamaan, koska siihen kuluisi liian paljon rahaa, en tosin valmentajien ulostamista puollakaan. Huomioita pelaajista ja dumarista:

-Lennu todella pirteä, nättejä kikkoja.
-Laku oli mielestäni HIFKin paras.
-Murray oli hyvä.
-Piku oli muuten hyvä, paitsi kundi tuhrii maalintekopaikkoja jumalattoman paljon, ei hyvä.
-Kille voi vittu sun kanssa! Ehdin jo luulla, että heräsit, mutta ei. Tuloksetonta surffailua suurin osa pelistä.
-Guolla niin ikään harrasti tuloksetonta surffailua.
-Snappi ja Niskanen aivan pihalla. Niskaselle KENKÄÄ JA HETI!!!
-Pate sai pelata, mielestäni taidot ei riitä sm-liigaan.
-Aake oli hyvä.

-Reiberin linja piti kohtuu hyvin, vaikka olikin huono linja.

-Häbästä ei ole ykkössentteriksi, mutta hyvä peluri kuitenkin.
-Kuusela jumastsukka mikä lämäri. Aivan uskomaton. Ässien paras tänään.
-Crombeen ei täytä ulkomaalaispelaajalle annettuja kriteereitä.
 

Bond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Turpaanhan sieltä tuli, kuten odotettua. Erikoinen fiilis ku on ihan positiivisesti yllättynyt, että ei ton rumempia lukemia tullut! No Pajuoja on varmaan tyytyväinen hyvästä taistelusta tj.
Ai niin, ja varmaan siitä, että saatiin se jumbopaikka haltuun!

Voi veljet...
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Seesam kirjoitti:
-Guolla niin ikään harrasti tuloksetonta surffailua.

Muuten aika samaa mieltä, mutta tehot 1+1 kun joukkue tekee 3 maalia niin ei voi tuloksettomaksi haukkua.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
3-1

HIFK hoiti 3 pistettä kotiin aika sekavan ja heikkotasoisen pelin jälkeen. Ahlqvist teki hienon debyytin Nordiksella liigapelissä. Tietysti Ahlqvistin todellinen taso mitataan vasta tulevissa peleissä, mutta voitto avauspelistä kotiyleisön edessä ilman haparointeja on aina hieno aloitus uudelle maalivahdille HIFK:ssa. Lundelliin verrattuna erona oli ainakin se, että Ahlqvist uskalsi avata peliä paljon rohkeammin, kun kiekko tuli hänen ulottuvilleen. Näin vältyttiin turhilta oman pään aloituksilta.

Petrell teki jo kauden kymmenennen, Pikkarainen yhdeksännen maalin ja Guollakin osui kerran. Ässien maali tuli hienon yv-kuvion jälkeen, jonka lopuksi Joensuu pääsi laukomaan kiekon suoraan syötöstä täysin tyhjään maaliin. HIFK tuhri pelissä lukuisia 2-1 hyökkäyksiä. Ässät oli kerran niin lähellä maalia, että se tarkistettiin videolta. Kiekko pomppasi ylärimasta ilmeisesti keskelle maaliviivaa ja ulos. Kuhta ei taaskaan ollut oikein pelipäällä, Murphy oli totutun hyvä. Laakkonen pörräsi taas näyttävästi, mutta jäi ilman tehopisteitä, joten ei ihan paras ilta häneltä.

3. erässä Francis vähensi jo kahden ensimmäisen ketjun jääaikaa ja antoi kolmoselle ja neloselle aika paljon vaihtoja. Ihan fiksua, kun viikolla on vielä 2 peliä jäljellä. HIFK:n peli ei vieläkään pysy kasassa koko 60 minuuttia ja välillä peli menee aika uskomattomksi sekoiluksi. Ässät on tosin vielä tuskaisemmassa tilassa pelillisesti, joten ansaitut pisteet jäivät Helsinkiin. Kaltiainen teki 3. erässä muutaman loistavan torjunnan ja esti HIFK:n suurinumeroisemman voiton.
 

Harkins#33

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ville Peltonen, Rem Murray, DEFC #18
Eipä ollut taaskaan mikään ihmeellinen peli.
Muutamia plussia/miinuksia:

+AA oli hyvä, ehdottomasti lisää pelejä miehelle! Aloittava vahti Espoossa.
+Laakkonen pirteällä ja liukkaalla pelipäällä
+Petrell hyvä
+"kakkos"ketju pelasi jälleen hyvin Jumala vain säätää sihtiään hieman.
+Nielikäiseltä hyvä peli
+Lostedt, miehelle enemmän peliaikaa, tack.
+Järvinen taisteli jälleen hyvin
+Fanit muistivat Häppölää aploodein

-Jere, mikä sulla on? Oli melkoisen laiskaa pelaamista taas, loukkaantuminenko vaivaa vai mikä?
-Kuhta, Kibe Kibe olisi aika herätä jo tähän kauteen
-109v juhlaottelu, siis hei, miksei juhlittais sitten 109v ja 1kk juhlaotteluakin??

Ässistä erottui Kuuselan laukaus ja Kaltiaisen muutamat hienot torjunnat.

Siinäpä noita muutamia
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mark Jooris kirjoitti:
En siis mennyt paikan päälle tänäänkään, joten saisko raporttia? Laukauksissa voitettiin ja maalikin saatiin. Oliko Ifk parempi kahdesta paskasta tänään, vai pelattiinko siellä jopa?

Heikkotasoinen ja tylsähkö peli kyllä, mutta Ässät pelasi aivan ok pelin. Paikoista vain ei saatu maaleja millään, ja toisaalta hyvistäkin paikoista saatiin pelkkä löysä sutaisu maalia päin. Tilanteen ollessa 2-1 Häppölä ja Kuusela kahdella nollaa vastaan, Kuusela syöttää Häppölälle, Häppölä tekee valelaukauksen tapaisen ja syöttää takas Kuuselalle liiaksi eteen menevän kiekon. Seuraavasta HIFK-hyökkäyksestä Tieranta heittää kiekon katsomoon ja yv:llä HIFK tekee 3-1. Siihen se taisi sitten mennä taas kerran. Kerran vielä Kuusela kilautti tolppaan, mutta kun ei mene niin ei mene, ei edes vikalla minuutilla Joensuu saanut tyhjistä sudittua sisälle. Kipsi on tajuttoman kova Ässillä tällä hetkellä. Ihan ok peliä tosiaan muuten, mutta käsiä ja maalintekijöitä on todella niukasti, ja tilanne vain kärjistyy Kivenmäen ollessa telakalla.

Ässistä huomioita:
- Kaltiainen oli oikein hyvä, monta hienoa torjuntaa. Tosin meniköhän Pikkaraisen veto vähän helpohkosti? En hankkisi uutta veskaria, vaan panostaisin mieluummin uusiin kenttäpelaajiin. Varmaa maalintekijää ja yhtä hyvää pelintekijää (Mave?) rosteri huutaa.
- Kuparisen kakkosketju oli Ässien paras tänään, mutta eipä ole kauheasti käsiä tuossa ketjussa maaleja tekemään.
- Häppölä taas todella huono: ei riittävästi käsiä hyökkääviin ketjuihin, olematon veto, ei erityisen nopea, ei yhtään fyysisyyttä, ei oikeastaan mitään muuta kuin letkeät lanteet. Todella väärin roolitettu (pakon edessä tosin), kolmosessa saattaisi olla käyttöäkin.
- Junnut ovat junnuja. Ihan hyvää yritystä etenkin Huhtaselta ja Kemppaiselta, mutta vähän surullista on, että ratkaisurooleissa pitäisi jo tuossa iässä SM-liigassa pelata. Joensuu toki on jo valmis Ässien kakkosketjuun, huomattavasti parannusta tapahtunut viimekauteen verrattuna.

HIFK:sta mieleen jäivät hyvässä ainakin Alhqvist, Pikkarainen, Petrell ja Murphy. Kuhta vaikutti aika haluttomalta ja saamattomalta, nykyinen Pikkarainen vaikuttaisi huomattavasti paremmalta snaipperilta. Ja missä Nielikäisen taklaukset, missä Nielikäinen ylipäänsä?
 
Viimeksi muokattu:

Patamusta

Jäsen
Turpiin tuli, mutta...
Eka erä oli molemmilta joukkueilta ponnetonta touhua. Höntsäiltiin pikkuhiljaa päästä toiseen. Viimeiset 5 minuuttia sentään pelattiin, jossa Hifk sitten rankaisikin.

Toiseen erään sentään lisättiin vähän potkua. Molemmilta nättien kuvioiden jälkeen maalit. Ottelun ratkaisumaali 3-1 pisti kyllä potuttamaan. Luigi ja Kuusela kahdestaan läpi, ei tulosta ja vastahyökkäyksen jälkeen Tieranta pisti kiekon katsomoon. Seuranneesta ylivoimasta Hifk pisti 3- 1. Jos tuosta olisi tehty maali peli olisi voinut kääntyäkin..

Kolmas erä oli kyllä välillä vauhdikasta, mutta toisaalta aikamoista sekamelskaa. Ei oikein ollut peli hanskassa kummallakaan. Lopussa Ässät kyllä paino päälle ja kerran kiekko taisi olla jo menossa Hifkin maaliin, mutta Kuparinen vissiin sutasi sen pois...

Ylivoimaa ei saatu kunnolla toimimaan. Joensuun ylivoimamaali oli kyllä nätti, mutta siihen se jäikin. Ekassa erässä ainoo ylivoima, jossa saatiin edes vetoja aikaiseks oli 5-3 ylivoima, jossa Toivonen pudotti pari pommia. Muuten ei tahdottu päästä edes oman maalin takaa pois! Jottain tarttis tehrä...

Kaltiainen esitti kolmannessa erässä muutaman hyvän torjunnan. Muutenkaan peli ei kyllä molariin kaatunut, joten eiköhän Matti jatka ykkösenä.
 

IHaD

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nordenskiöldiltä

No niin jos koittais vielä pinnistää ja tarinoida jotain objektiivisia mielipiteitä jos niitä joku vaikka odottelee. Keskityn nyt lähinnä vain Ässiin.

Kokonaisuutena positiivinen peli. Ehkä IFK fanien mielestä heiltä paska peli, mutta en nyt olisi noin kriittinen. Ässiltä ehdottomasti ennakkoasetelmiin nähden positiivinen esitys, vaikka eihän se paljon lämmitä kun pisteitä ei kassiin kerry. 3-1 tilanteeseen asti sanoisin Ässien olleen kenttätapahtumiin nähden lievästi hallitsevampi osapuoli, poislukien tuo ratkaiseva ero, terävyys maalipaikoissa. Tätä tukee myös laukaisutilasto, joka oli vielä selvemmin Ässien hallussa kuin torjuntatilasto. HIFK oli ekan erän puoliväliin asti todella vaisu - aivan samoin kuin taannoisessa Lugu tv-pelissä ekan erän - mistäköhän tuo johtuu, siinä teillä on pieni ongelma pureskeltavana. Ässillä oli ottelun alkuun heti pari kolme maalipaikkaa, mutta ne laukaukset, herranjestas kun jätkillä on käsivarret niinkuin olisi räkää laitettu sukkahousuihin, eihän siitä mitään tule. Tuo laukaisuherkkyys ja itseluottamus tuli hyvin näkyviin ensimmäisessä maalissa, Petrell täräytti todella pienestä tilasta pienellä liikkeellä kiekon yläpesään, Kaltiainen voimaton, hieno veto.

Ässät kaatui tänään tehottumuuteen ja tästä olisi saatu trilleri pikkasen paremmalla viimeistelyllä. Kaiken kertoo tilanne toisessa erässä 2-1 tilanteessa kun Kuusela - Luigi pääsee 2-0 vastaan hyökkäykseen, IFK pelaajia ei lähimaillakaan. Kuusela tuo kiekkoa syöttää Luigille, joka antaa takaisin, Kuusela huti. Kulma oli jo tuossa vaiheessa pieni, mutta täysin tyhjä maali. Jotenkin Kuusela lopetti tilanteen pelaamisen kesken ja oli jo kurvaamassa poispäin. Tästä tilanteesta tuli väkisin mieleen pelaajien kemiat, voin olla täysin väärässä, mutta aistein tilanteen niin, että Kuusela kurvaili jo poispäin ja kiroili mielessään "vittu kun se ei voi syöttää". Maksoi Ässille 2-2 tasoituksen. Ja sitten kävi niinkuin usein käy, Tienranta kiekko katsomoon ja kissat rankaisi yv:lla 3-1. Toivonen siinä ihmetteli vieressä Pikkaraisen kummallisen väristä kypärää ja ei Kaltiainenkaan tilannetta seurannut riittävällä intensiteetillä.

Kolmas erä oli ottelun paras ja vauhdikkain, ei ehkä valmentajien mielestä kuitenkaan. Ässien hakiessa tasoitusta paikkoja aukesi liukuhihnalta molempiin päihin. HIFK taisi viedä maalipaikat nimiinsä ja ansaitsi voittonsa. Kaltiaiselta huippupelastuksia kolmannessa erässä. AA pelasi myös hyvin kun sai ensimmäisessä erässä Ässien suosiollisella avustuksella pahat paikat selvitettyä.

Tässä vielä Ässät niiden pelaajien osalta jotka mieleen jäivät:
-Kuusela - Hyvä peli, kiekon perässä ryntäily oli poissa. Apina selässä, ei mistään sisään. Tuon 2-0 vastaan hyökkäyksen jälkeen paransi vielä peliään. Sen jälkeen kahdella yv:llä 3 hyvää vetoa, joista keskimmäinen pystyputkeen. Saavutti ilmeisesti oman pohjansa ja alkoi sen jälkeen pelaamaan niinkuin osaa.
-Häppölä - Ekat viisi minuuttia hyvä, sen jälkeen paska. Sen pitempään ei jaksanut entisellä kotiyleisölleen näyttää mitä osaa. Ylimielistä yksinyrittämistä.
-Wandell - Normipeli
-Peltsi - Normaalia peltosta, puolusti hyvin, sekoili kiekon ylöstuonneissa. Oli yv:ssä maskimiehenä, mutta ei tunnu vielä tuolla pelikokemuksella tietävän, mikä on maskimiehen tehtävä ja paikka. Lisää harjoitusta.
-Konttinen - Vittu kun meidän hyökkääjät olisi näin taitavia kiekon kanssa. Jumalauta Pajuli, kokeile seuraavaksi Konaa ykköseen, kun ketjuja kuitenkin mulkkaat;)
-Muut pakit, Toivonen kankea ja pihalla, Aston ei erottunut eli ei mokaillut! Kesä hyvää ja huonoa, parantaa kuitenkin. Pakkeja ja puolustuspelaamista Ässillä vaivaa tämä ilmeisesti nollatoleranssin johdattelemana tullut tauti, että yksi yhtä vastaan tilanteissa pelataan kiekkoa eikä miestä. Heittämällä mennään pakeista ohi, ei näin.
-JESSE!!! Ässien kunkku, loistava peli. Muistakaa Jessen ikä, joko on täyttänyt 19, kauden alkaessa oli vielä 18!!!
-Muutoinkin tämä Jessen "dominointi" on näkynyt näkemissäni peleissä tällä kaudella. Jessen kenttä pelaa yleensä hyvin 5-5 peliä, eikä omissa ole isompaa hätää.
-Huhtanen ja Kemppainen Ässiltä tähdet ** ja *. Ennakkoluulotonta hyvää peliä.
-Crombeen. Blow Job. Halutonta ja velttoa, vittuun sieltä.
-Kolmonen ja nelonen hoisivat ruutunsa muuten hyvin.

Tuomarista sanottakoon, että paras esitys mitä olen tällä kaudella nähnyt. Virheetöntä peliä ei varmaan löydykkään, mutta esitys oli tasainen ja linja säilyi koko ajan. Yleisön huutoihin ei lähtenyt ollenkaan mukaan, mikä on osoitus tuomarin ammattitaidosta ja itseluottamuksesta. Neljä tähteä tuomarille.

YV:stä sen verran, että se pyöri varsinkin ottelun puolenvälin jälkeen varsin näyttävästi, maalit vaan uupui.
 
Viimeksi muokattu:

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuomaria on pakko kehua. Piti linjansa ja ymmärsi katsojien kärsimyksen kolmannessa erässä eikä alkanut pitkittää peliä viheltelemällä nykylinjan mukaisia jäähyjä. Kolmannesta erästä ei tainut muuta jäädäkään mieleen. Jos olisi ollut pehmeä lämmin tuoli hyvällä päätuella, nukkuisin siellä varmaan vieläkin.

Ässillä oli hyvä veskari. Nappasi ties kuinka monta 2-1 hyökkäystä ja teki tehottomaksi mm Pikkaraisen ja Kiben. Ei tainut mahtaa maaleille juuri mitään eikä kaukana ollut ettei saanut Guollan vetoa kiinni, sen verran hitaasti tuntui kiekko liruvan sisään. Muuten ässäläiset jäätyivät tekopaikoissa ja vedot olivat aika laaduttomia sutaisuja. Onnella ja maltilla Pata olisi 3pistettä rikkaampi.

IFK oli kohtalainen ainakin 2erää. Kolmas oli jo niin mitään sanomatonta ettei tuollaista paskaa saisi kotona esittää edes johtoasemassa. On se hieno katsoa kun vedetään viimeiset 20min kilpikonnaa. On se! Helvetti soikoon. Jengi kumminkin pääsääntöisesti maksaa lipuista niin jotain vastinetta olisi kiva saada rahoille. Muutenkin tuntuu ettei peleissä ole mitään tunnetta kenelläkään. Pelaajat kirmaavat kiekon perässä, peli vihelletään poikki ja jengi kaartaa vaihtoon. Ei taklausta, vittuilua, torikokouksia, ei mitään mikä nostaisi edes katsojan pulssia. Mä ainakin ennen peliä luulin että juuri Ässät tulee vittuilemaan tänne mutta vielä mitä. Jos ei Pataan tässä asiassa voi luottaa niin mihin jengiin sitten??

Tekisi mieli haistattaa pitkät koko liigakiekolle ja alkaa seuraamaan jotain lajia joka oikeasti nostattaa tunteita. Vinkkejä?
 

The Rock

Jäsen
Olipahan intensiteettömin IFK-Ässät -ottelu, jonka olen paikanpäällä Nordiksella nähnyt. Tuntui siltä, että kumpikin joukkue halusi vain surffata tämän pakkopullan alta pois. Minua alkoi lähinnä haukotuttamaan tuota tylsää spektaakkelia katsellessa. Muutama nätti pommi nähtiin IFK-pelaajilta, mutta muuten ottelu oli todella kehnotasoinen kauttaaltaan eikä tunnetta löytynyt edes paljon kehutulta fanikatsomolta.

Ässien selvästi paras pelaaja oli tänään Matti Kaltiainen. Vaikka 3-1 -maali menikin hieman helponlaisesti etukulmasta sisään, otti Kalts 4-5 todellista pyttytorjuntaa ja piti omalta osaltaan Ässät mukana ottelussa.

Muita maininnan arvoisia pelaajia olivat varmaotteisesti puolustanut Anssi Tieranta sekä hyvin hyökkäyksiä tukenut Tero Konttinen. Hyökkääjistä parhaiten pelasivat ikäänsä nähden todella mainion pelisilmän sekä uskalluksen omaava Joonas Kemppainen, viime kaudesta selvästi kehittynyt tuhlaajapoika-Jesse Joensuu sekä aina yritteliäs Kristian Kuusela.

Sitten haukkupuoleen. Muutaman varsin luokattoman ässäesityksen jopa minäkin huomioin haukotuksieni lomassa. Toni Häppölä... kertoo aika paljon Ässien tilanteesta, kun Luigin kaltainen flegu on "ykkössentterinä". Ei hyvää päivää sanon minä. Mikä helvetin järki on jokaisessa edes vähän hyökkäystä muistuttavassa tilanteessa yrittää jotain waynegretzky-seläntakaasyöttöä taikka venäläistyylistä jättösyöttöä? Myös aivan mahdottomat kikkayritykset voisi huoletta jättää pois, kun ne eivät kuitenkaan onnistu. Yksinkertaisempaa peliä ja laukauksia, ennen kaikkea laukauksia. Tosin Luigin kuti vastaa lähinnä löysää pulunpierua tällä hetkellä, joten eipä se laukominenkaa taitaisi auttaa sen enempää. Tässäkö meillä todellakin on se AUK:n korvaaja? Hohhoijaa... BJ Crombeen on aivan liian hidas ja puukätinen ratkaisurooliin. Ulkomaalaispelaaja ei kuulu myöskään rikkovaan rooliin pienessä joukkueessa, joten BJ on täysin turha kaveri. Tämän miehen siis piti olla meidän tämän kauden sytyttäjä, jep jep. Ässien ylivoimapeli oli aivan luokatonta. Ehkä kerran tai kaksi kiekko saatiin ihan kivanlaisesti pyörimään alueella, mutta vetoja ei pahemmin tullut. Maven poissaolo näkyy todella pahasti, mutta sitä ei auta surkutella sillä nyt jonkun muun pitää nousta esiin. Juha Pajuojan eväät on syöty. Ei muuta kuin tervemenoa takaisin Tampereelle ja valmentamaan kusiviiksineitejä. Tänäänkään mies ei tehnyt mitään muutoksia kesken ottelun, kun selvästi näki, että patapakka tarvitsi herätystä. Todellinen huti-isku seurajohdolta, mutta yleensä halvalla ei saa kuin sitä paskaa.

Joopa joo. IFK:lle kuitenkin ansaitut 3 pistettä ja onnittelut siitä Stadiin. Positiivista oli myös reilun 160 minuutin maalittoman putken katkeaminen sekä se, että Pajulin potkut alkavat olla jo suhteellisenkin lähellä. Myös päätuomari Brent Reiber oli todella hyvä. Mistähän SM-liigaan saataisiin vakituiseksi vastaavanlaisia pillipiipareita? Ei ainakaan Suomesta, se on varma.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Johannes kirjoitti:
Laakkonen pörräsi taas näyttävästi, mutta jäi ilman tehopisteitä, joten ei ihan paras ilta häneltä.
Laakkonen oli tänään Hifkin paras pelaaja Ahlqvistin ohella. Luisteli, piti kiekkoa ja rakensi tilanteita. Mutta vaikeahan sitä on nähdä, jos on etukäteen päättänyt että Laakkonen on paska. Tehottomuuskin oli lähinnä Pikkaraisen syytä vai mitä mieltä olet siitä paikasta jonka hän järkkäsi kolmannessa erässä josta Pikkarainen veti tyhjä maali edessä tolppaan. Muutenkin Pikkarainen tuntuu tarvitsevan sen 5 varmaa maalipaikkaa saadakseen yhden sisään samoin kuin Kuhta. Toki hyvä kun niitä paikkoja tulee.

Itse peli oli Hifkiltä sitä samaa pyllyilyä ja Ässiltä vähän terävyyttä maalipaikoissa, niin olisivat vieneet tämän pelin. Tällä pelillä ei kahdesta jäljellä olevasta pelistä ennen taukoa pisteitä tule.

Hifkin paskimmat Niskanen ja Karalahti. Jereä ei tunnu nappaavan tai sitten on loukkaantunut. Vajonnut rivipakki tasolle. Kolmannen erän lopun Ässä-myllytyksessä seisoi viimeisen minuutin vain paikallaan maalin edessä. Ei jaksanut/huvittanut liikkua mihinkään.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Harkins#33 kirjoitti:
-Jere, mikä sulla on? Oli melkoisen laiskaa pelaamista taas, loukkaantuminenko vaivaa vai mikä?
Eiköhän tähän löydy vastaus HIFK-osiosta, Karalahtea koskevasta ketjusta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Metukka kirjoitti:
Laakkonen oli tänään Hifkin paras pelaaja Ahlqvistin ohella. Luisteli, piti kiekkoa ja rakensi tilanteita. Mutta vaikeahan sitä on nähdä, jos on etukäteen päättänyt että Laakkonen on paska. Tehottomuuskin oli lähinnä Pikkaraisen syytä vai mitä mieltä olet siitä paikasta jonka hän järkkäsi kolmannessa erässä josta Pikkarainen veti tyhjä maali edessä tolppaan. Muutenkin Pikkarainen tuntuu tarvitsevan sen 5 varmaa maalipaikkaa saadakseen yhden sisään samoin kuin Kuhta. Toki hyvä kun niitä paikkoja tulee.

Huokaus, Laakkonen on tehnyt 4 maalia, Pikkarainen 9 ja esim. Petrell 10 maalia. Ei Laakkonen ollut huono Ässät-pelissä, mutta jäi ilman tehopisteitä. Tänään HIFK:n kahden ensimmäisen ketjun pelaajista tehopisteitä tekivät Petrell, Guolla, Kuhta, Pikkarainen ja Murray. Jos mainitsee, että Laakkonen ei tehnyt tänään tehopisteitä, niin se on objektiivinen havainto.

Montako paikkaa Laakkonen tarvitsee tehdäkseen maalin. Sm-liigan tilastojen mukaan Laakkonen on laukonut 51 kertaa ja tehnyt 4 maalia. Prosentti on 7,84. Pikkarainen on laukonut 90 kertaa ja tehnyt 9 maalia. Prosentti on 10. Lennart Petrell on muuten laukonut 55 kertaa ja tehnyt 10 maalia. Prosentti on huikea ja koko liigan paras, 18,18. Murray on tehnyt 6 maalia 43 laukauksella, joka tekee prosentiksi 13,95. Kuhta on tehnyt 6 maalia 107 laukauksella ja prosentti on 5,61. Guolla on tehnyt 3 maalia 29 laukauksella, prosentti on 10,34.

Kysy Erkka Westerlundilta miksi "tuhlajapoika" Pikkarainen pelaa maajoukkueessa ja Laakkonen ei.
 

Redisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Erämaavaris kirjoitti:
Jaahans, joten kuten saimme kolme tärkeää pojoa, mutta ei tässä vielä aihetta juhlaan ole. Ifki oli nyt vaan kahdesta paskasta joukkueesta hiukan vähemmän paska. Kyllä Ässillä radiosta katsottuna paikkoja oli, mutta Allu tais pelata hyvän pelin. Vielä jaksaa ihmetyttää toi meidän käsittämätön jäähymäärä. Niin ja Niskanen huitsin v**tuun, turhia jäähyjä ja turha äijä. Oli Ässien huonoutta eikä meidän hyvyyttä, kun voitettiin. Matsissa olleiden kommentteja odotellessa...

Terveisiä Nordikseltä, me olimme illan matsissa ja ainakin tuosta paskuudesta täytyy olla eri mietlä.... radiosta katsottuna? Hello?
 

Decimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oon tällä kaudella nähnyt n. 5 HIFK:n kotimatsia livenä, 2 matsia Canalilta, plus 4 Nordic Trophy - matsia. Tämä oli tähän mennessä eniten jääkiekkoa muistuttava peli. Sveitsiläisellä dumarilla oli ehkä hieman eri linja kuin härmäläisillä seeproilla. Pelaajat tajusivat sen tosin vasta tokassa erässä, kun niitä paljon kaivattuja taklauksia alkoi näkyä. Taklaukset sallittiin, se oli positiivista, mutta myös kahvaaminen ja estäminen oli ilmeisesti sallittua, niitä jäi aika paljon viheltämättä.

Hieno ele meidän faneilta oli, kun Ässien avauskentällinen kuulutettiin, #7 Toni "Luigi" Häppölä sai isot aplodit. Toivottavasti tulee takas joskus.

Täysin satunnaisia huomioita pelistä:

-"Kakkonen on ykkönen!" eli Laku-Rem-Piku pelasi huomattavasti pirteämmin kuin Lennu-Guolla-Kibe..

-..mutta Lennu oli illan hahmo. 1+1 sekä parit näyttävät kikat

-Kille missasi ainakin kahdesta hyvästä paikasta. Todella harmi juttu, kapteenille olisi suonut pitkästä aikaa onnistumisia, että saisi hanat auki.

-Laakkonen esitteli tänään todella mieluisia otteita. Taklasi jopa ekassa erässä! Hyvät kädet, olisi ansainnut tehopisteitä tänään.

-Pikkarainen oli loistava tänään. Tuhlasi toki ainakin yhden läpiajon, mutta korvasi myöhemmin tekemällä maalin. Pari nättiä pommia.

-Myös Porthen ja Nielikäinen esittelivät taklaustaitojaan.

-Aleksis "Kivi" Ahlqvist oli hyvä. Ässien ainoassa ei ollut paljoa tehtävissä. Havahduin yhdessä vaiheessa siihen, kun tajusin että AA on vasta 20-vuotias. Erittäin kypsää peliä. Loistava tulevaisuus edessä.

-Niskanen on ihmeellinen tapaus. Ei tänään niin pahoja hazardeja kuin normaalisti. Teki kuitenkin "Niskaset" ja otti yhden turhan kakkosen.

-Järvinen & Porthen - loistava AV kaksikko. Näiden kahden peliaika perustuu pitkälti alivoimiin ja IFK:n hyvä alivoima tänään nojasi pitkälti näihin kahteen.

-Turunen pelasti tänään ainakin yhden maalin, kun Ässähyökkääjä kiersi maalia kiekon kanssa ja AA oli väärässä paikassa. Turuselta muutenkin hyvä peli.

-Mitä Salonen teki nelosessa, ketjukavereinaan Nielikäinen ja Lostedt? Miehessä on potentiaalia jopa 1. kenttään. Pyörii hyvin kiekon kanssa ja uskaltaa laukoa.

-Lostedt sai pitkästä aikaa pelata ja melkein teki maalin. Meinasi sydän pompsahtaa rinnasta ulos, mutta Ässäveskari nappasi kiekon perkule.

-Ässien Kaltiainen pelasti rumat lukemat vikassa erässä.
 

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Pystyykö joku puhtaalla sydämellä sanomaan, että nautti eilisestä(kin) pelistä?
Taattua SM-liiga "tasoa", jossa kaksi munatonta ja lähes taidotonta jengiä haahuilee laatikossa 60 min esittämättä sen suurempia tuntemuksia suuntaan tai toisen.

Tästähän alkaa taas se mantra, että tosipelit alkaa vasta keväällä, joo joo. Mutta maksaahan nämä runkosarjan pelitkin jotain, ei ne ilmaisia ole. 20 euroa keskimäärin kahdesta tunnista läpsyttelyä kuolleessa hallissa tuntuu jotenkin groteskilta, silti sinne tulee aina mentyä, vaikka jokainen kerta matsin jälkeen päättää, ettei seuraavaan peliin lähde.

* Aleksis mielestäni näytti Jannelle muutamassa kohdassa hieman esimerkkiä siitä, kuinka toimia laatikossa.

* Schnabel ei edelleenkään ole oppinut puolustamaan sitomatta. (Kotimainen dumari olisi antanut 2 jäähyä lisää)

* Kibe ei osu enää mistään

* Losted, hirvee tsemppi mutta ei pienintäkään järkeä.

* Toivonen IFK:hon ja Schnabel Ässiin.

* Seiska, paljon pörinää tyhjästä päästä...lypsylle takaisin

* 6000-katsojaa, budjetoitu 6500, ei ihan kohdillaan.

* Niskanen, huh

* Jere, pelasi itsensä reippaasti pihalle monessa tilanteessa.

* Pikkarainen, Murray, Murphy, Lennu, Aleksis, Laakkonen (+)
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Nopeat kommentit:

- nihkeä voitto, kenttäpelissä Ässät jopa edellä
- Ässien laukaukset pääosin huonoja, joten Ahlqvist jäi testaamatta, silti hyvä peli Aleksilta, ei imuja, ei turhia aloituksia omaan päähän
- HIFK:n peli edelleen luvattoman nihkeää ja tasavoimin olemme vaikeuksissa ajoittain
- Petrelliltä hyvä peli ja samoin pidin Laakkosen pelistä
- tuomari oli mielestäni hyvä, ehkä viimeisen HIFK:n jäähyn olisi voinut jättää viheltämättäkin, muuten itse ainakin löysin selkeän virheen tilanteista, joista vihelsi jäähyt ja muuten antoi pelata
- HIFK:n fanikatsomosta tullut kannustus kolmannessa erässä ( jotain v... Ässät) oli todella mauton ja ei kuulu omasta mielestäni HIFK:n fanien tyyliin kannustaa
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös