Ti 30.1.2007 Kärpät - Jokerit

  • 24 996
  • 165

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
flintstone kirjoitti:
Ja edelleen tämä kivikautisella pelikirjalla hyökkäävä joukkue on tehnyt eniten maaleja koko SM-liigassa, vaikka joukkue ei ole liigan taitavin ja sillä ei ole luontaisia maalintekijöitä ainakaan liikaa riveissään.

Tämä on muuten helvetin hyvä pointti. Olen itsekin jossain vaiheessa tainnut kirjoittaa samasta asiasta. Minä ainakin lasken hyökkäyspelin onnistumista tehtyinä maaleina. Toki jos sen tekee puolustuksen kustannuksella, hyöty on kyseenalainen. Mukavampi kuitenkin katsojalle.

Sihvonen on eilisen pelin analyysissään unohtanut sen, että Jokereilla oli pitkä tappioputki, joka oli pantava poikki. Oulussa se ei ole helppoa, jos lähdetään vastustajan tyylillä pelaamaan. Puolustukseen oli satsattava hyökkäystenkin kustannuksella. Ikävähän tuo pelityyli on kotijoukkueen kannattajien kannalta, mutta pisteistä pelataan. Jos tilanne olisi ollut toinen eikä eilisellä pelillä olisi ollut yhtä suurta merkitystä, Jokeritkin olisi hyökkäillyt aivan eri malliin (ja mahdollisesti hävinnyt).
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
flintstone kirjoitti:
Itseasiassa vanha viisaus sanoo että hyökkäyksellä voitetaan pelejä, puolustuksella mestaruuksia.
Hyökkäys on paras puollustus:), mutta vain silloin kun laitetaan itseä likoon ja mennään sinne sektorille hakattavaksi ja hakkaamaan kiekkoa sisään. Tätähän ei eilen tapahtunut ollenkaan, vaan Kärpät pörräsi ympäriinsä. Ei tapahtunut muuten viime keväänä esim. Ässiä vastaan.. Toivottavasti saadaan tahtotasoa ja kipukynnystä korkeemmalle keväällä, tällä pelillä pallot lentää jo ekalla kierroksella.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Vakio kirjoitti:
Tämä on muuten helvetin hyvä pointti. Olen itsekin jossain vaiheessa tainnut kirjoittaa samasta asiasta. Minä ainakin lasken hyökkäyspelin onnistumista tehtyinä maaleina.

Itse veikkaan että Petteri ei pidä kuin yhdenlaista pelikirjaa hyvänä ja jos siitä poiketaan niin se on fiaskokiekkoa, oli lopputulema mitä tahansa. Ja Jokereiden ylivertainen materiaali ei ole pelaaja-analyysiin pohjautuva toteama vaan johdettu siitä että koska Jokerit tekee eniten maaleja Sheddenin aivan kivikautisella pelikirjalla sillä on oltava ylivertainen materiaali.

Sihvonen ei ole vaivautunut edes miettimään kuinka soveltuva Jokereiden materiaali olisi tuohon jatkuvasti hehkutettuun lyhytsyöttö- ja rintamahyökkäyspeliin.

Mutta se tästä hieman OT:ksi menevästä jutusta.
 

Tuoppi

Jäsen
Vakio kirjoitti:
Sihvonen on eilisen pelin analyysissään unohtanut sen, että Jokereilla oli pitkä tappioputki, joka oli pantava poikki. Oulussa se ei ole helppoa, jos lähdetään vastustajan tyylillä pelaamaan. Puolustukseen oli satsattava hyökkäystenkin kustannuksella. Ikävähän tuo pelityyli on kotijoukkueen kannattajien kannalta, mutta pisteistä pelataan. Jos tilanne olisi ollut toinen eikä eilisellä pelillä olisi ollut yhtä suurta merkitystä, Jokeritkin olisi hyökkäillyt aivan eri malliin (ja mahdollisesti hävinnyt).

Menee vissiin vähän OT:ksi mutta sihvosesta sen verran vielä että yksi asia mihin olen kiinnittänyt on tuo että mies arvioi jokaista peliä aina yksittäistapahtumana. Eli jos joukkue häviää niin vika on lähes poikkeuksetta valmentajan pelikirjassa eikä vaikka siinä että joukkueella oli peli edellisenäkin iltana tai siitä että pelaajat eivät yksinkertaisesti noudattaneet sovittua taktiikkaa yms.
 

Getz-laf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Flyers
Huomasin Jokerit.com:in otteluraportissa että Jesse Uronen pelasi Tomekin ja Pakan kanssa, miten kaveri pärjäs siinä? voiko joku kertoa ku missasin pelin eilen? sinanänsä ihan hyvä ja mielenkiintoinen kokeilu. Ei jää ainakaan sitä kiinni ettei kaverille annettu mahdollisuutta.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Saanhan vielä sanoa että hyvin on Jokerifaneille markkinoitu "kädetön joukkue jossa ei ole maalintekijöitä". Siis oikeasti, jos ei teillä ole kovia pistelinkoja niin kellä sitten. Toki Kärpillä on luultavasti paperilla taitavin (ei siis paras) joukkue mutta hurjia tejohahan teidän miehet on takoneet aiemmissa seuroissaan, uskon että kolmen ekan kentän miehistä kelpaisi lähes kuka tahansa melkein jokaisen liigaseuran ratkaisukenttiin. Ettei vain olisi käynyt niin että Sheddenin sinänsä tehokas mutta ryminään (ja tietynlaiseen "taidottomuuteen") perustuva peluuttaminen olisi saanut teidät unohtamaan että teillähän on ihan oikeasti jopa pelottavan kova ja nimivahva joukkue ja jokainen kolmen ekan kentän miehistä todellakin osaa tehdä maaleja kun saa paikan. En siis missään nimessä provoa, itseäni vaan ihmetyttää kun Jokerikannattajat tuntuvat toistavan kuinka he pärjäävät yllättävän hyvin kädettömällä ja nimettömällä porukalla. Teillä on joukkueellinen pelimiehiä ja olkaa hyvillään siitä :) ! Tietysti edellisen kauden epäonnistuminen on myös saattanut vetää nöyräksi eikä sekään ole paha asia, ainahan se on mukavampi yllättyä positiivisesti kuin negatiivisesti.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jukebox kirjoitti:
jokainen kolmen ekan kentän miehistä todellakin osaa tehdä maaleja kun saa paikan.
Kolmessa ekassa ketjussa pelaavat Wilm (9 maalia), Pakaslahti (8maalia, ei yhtään tehopistettä n.15 otteluun), Koivisto (1 maali), Virta (3 maalia ja pahasti keskenkuntoinen). Yli 10 maalin pääsevät vain koko Hirson ketju sekä Stapleton ja Valtonen. Kyllä kaikki nyt "osaa" sen maalin tehdä, mutta et voi väittää, että tuosta joukosta ei "käsiä" puutu. Pisti vain silmään...
 

rusakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olipas mahtava peli. Ei ehkä pelillisesti, mutta tunnelmallisesti erittäin jännittävä. Jokereiden parhaat pelaajat olivat Hallikainen ja Stapleton. Jatkoajan toimitukselle pieni miinus, koska Stapletonin otteita ei paljon raportissa oltu huomioitu. Kärppien joukkueesta mieleen jäivät Viuhkola ja Aaltonen.

Jokereiden pelityyli nyt ei ollu mitään kaunista, mutta tähän otteluun sopiva jotta saatin tappioputki poikki. Melkoista Kärppä vyöryä välillä oli, mutta vähän viimeistely ontui ja pelaajat ajautuivat liikaa nurkkiin pyörimään. Jokereiden maalivahti pelistä on varmaan jo kaikki sanottu. Kärppien maalivahti peli alkaa kokoajan näyttämään ontumisen merkkejä mitä pidemmälle kausi menee. Tuomarilinjasta on paha mennä sanomaan mitään, koska aina sitä tulee katsottua eri silmälasien kautta.

Tässä nyt on ollut keskustelua tästä Jokereiden "ylivertaisesta" materiaalista niin pitääpä lisätä oma mielipide kekoon. Melko kädetönhän tämä joukkue on. Omasta mielestä Jokereiden kädelliset kaveri ovat tässä: Lepistö, Tuulola, Varis, Hirso, Staple ja Lehterä. Näistä Variksella ja Tuulolalla alkaa jo ikä painaa ja Lehterä on vielä melko raakile liiga tasolla. Eli jäljellä jäävät Stapleton, Hirso ja Lepistö jotka pystyvät käyttämään käsiä ja samaan aikaan luistelemaan myös nopeasti. Jani Ritaa en luettele näihin kädellisiin pelaajiin. Uskoisin jos Ritalla olisi vähän enemmän taitoa hän olisi tehnyt vieläkin enemmän maaleja. Duunari pelaajia on kyllä valtava määrä näin liigan kärkijoukkueeksi ja ilman Sheddenin valmennusta tästä joukkueesta ei saataisi näin paljon irti.
 

Joonas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, OTP
flintstone kirjoitti:
Jännä että silti voitettiin peli numeroin 1-4 ja käytännössä Kärpillä ei ollut pelissä ainuttakaan läpiajoa/puhdasta ylivoima hyökkäystä siis siitäkin huolimatta että meidän hitaat ja kankeat pakit hädin tuskin ehtivät omalle siniviivalle Kärppien vyöryessä.

Hyökkäyspeli Jokereilla oli pistohyökkäyksiä mutta puolustus kyllä oli tiukka ja vaikka Hallikainen torjui huikeat 45 laukausta ja mukaan mahtui myös muutamia paraatipelastuksia niin Kärpillä oli suuria vaikeuksia päästä parhaalle maalintekosektorille.

Syyt voittoonne:

- Kärppien umpisurkea ylivoima, jossa kätisyydet eivät passaa ikinä, kiekko ei liiku, eivätkä myöskään ukot
- Kärppien onneton viimeistely (n. 20 maalintekopaikkaa) ja olematon palo ajaa maalille
- Narreilla oli pelissä n. kahdeksan maalintekopaikkaa ---> puolet sisään, kova suoritus

Mutta, kyllä Sheddenin pelikirja, jolla Jokerit pelaa, on aivan naurettavan huono. Ilman noin hyviä pelaajia, teillä ei olisi mitään saumoja tässä liigassa. Eihän Jokereilla ole minkäänlaista hyökkäyspelisuunnitelmaa. Ukot siniviivalle seisomaan ja kiekkoa sinne, that's it. Kärpäthän vei 5vs.5 -peliä sata-nolla, jos joku väittää muuta, niin hän valehtelee. Toisaalta maalit ratkaisee, ja se todistaa, että huonolla pelillä voi pärjätä yksittäisissä otteluissa. Mitä pidemmälle kausi etenee, veikkaan että Jokereiden päät kääntyvät alaspäin.

P.S. Schnabelilla ei mitään käyttöä 5vs.5 -pelissä. Onnittelut hankinnasta.
 

rusakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joonas kirjoitti:
Mutta, kyllä Sheddenin pelikirja, jolla Jokerit pelaa, on aivan naurettavan huono. Ilman noin hyviä pelaajia, teillä ei olisi mitään saumoja tässä liigassa. Eihän Jokereilla ole minkäänlaista hyökkäyspelisuunnitelmaa. Ukot siniviivalle seisomaan ja kiekkoa sinne, that's it. Kärpäthän vei 5vs.5 -peliä sata-nolla, jos joku väittää muuta, niin hän valehtelee.

Siinähän tulee juttua lähes suoraan Sihvosen kirjoituksista. Totta on, että Jokereilta ei nähty eilen mitään hienoa hyökkäyspelisuunnitelmaa, mutta tuskinpa oli tarkoituskaan. Eilisessä pelissä päämääränä oli keinolla millä hyvänsä katkaista tappioputki. Kun lähdettiin tappioputkea katkaisemaan, niin taktiikkana oli puolustusvoittoinen peli yhdistettynä valtavaan taistelemiseen milloin peli ei todellakaan ole mitenkään taktisesti hyvää, mutta juuri tähän otteluun se oli sopiva.

Edellisessä Raksilan kohtaamisesta muistan sen, että Kärpät ei millään meinannut kahdessa ensimmäisessä erässä pääsemään Jokereiden puolustus alueelle, kun taas Kärppien päädyssä oli valtava Jokeri myllytys päällä. Noh kolmannen erän muistan sitten vähän liiankin hyvin, mutta turha enempää analysoida sen pelin tuloksia.

Itseltäni on mennyt usko näihin pelikirja löpinöihin. Ei jääkiekko ole niin taktisesti monimutkainen peli mitä Sihvonen antaa ymmärtää. Peliin vaikuttaa niin moni eri asia, joka ei liity mitenkää joukkueiden taktiikoihin, mikä nähtiin hyvin eilisessäkin pelissä.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Jukebox kirjoitti:
En siis missään nimessä provoa, itseäni vaan ihmetyttää kun Jokerikannattajat tuntuvat toistavan kuinka he pärjäävät yllättävän hyvin kädettömällä ja nimettömällä porukalla. Teillä on joukkueellinen pelimiehiä ja olkaa hyvillään siitä :) !

Väärin, tuskin kukaan Jokerifani pitää Jokereiden joukkuetta nimettömänä sen sijaan taitovajeen (aivan se huippu osaamisen terävin kärki) näkee kyllä jos ei vain sokaistu nimistä. Jokereiden joukkue on varmasti myös niin tasavahva että lähes kaikki meidän pelaajat mahtuisivat helposti mihin tahansa SM-liigan joukkueeseen. Meillä on siis nimekkäistä duunareista rakennettu joukkue, mutta Oton, Metron, Villen, Rosan tai Machuldan tyylistä taituria meillä ei ole ainuttakaan.
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
flintstone kirjoitti:
Väärin, tuskin kukaan Jokerifani pitää Jokereiden joukkuetta nimettömänä sen sijaan taitovajeen (aivan se huippu osaamisen terävin kärki) näkee kyllä jos ei vain sokaistu nimistä. Jokereiden joukkue on varmasti myös niin tasavahva että lähes kaikki meidän pelaajat mahtuisivat helposti mihin tahansa SM-liigan joukkueeseen. Meillä on siis nimekkäistä duunareista rakennettu joukkue, mutta Oton, Metron, Villen, Rosan tai Machuldan tyylistä taituria meillä ei ole ainuttakaan.

Jeps, voipa olla näinkin. Tosin termi "nimetön" on ainakin pari kertaa tullut esille mutta se siis tuskin edustaa yleistä Jokerifanien käsitystä. En kiistä etteikö joukkueellenne voisi olla hyötyä parista todella pehmytkätisestä kaverista (kelleppä ei olisi) mutta toisaalta maaleja ja pisteitä voi tehdä niin monella tavalla, kuten varmasti olettekin jo huomanneet. Kun katsoo teidän pelimiesten tehoja joko aiemmissa seuroissaan tai nyt Jokereissa pelatessaan niin tulee vaan väkisinkin fiilis että potentiaalia todellakin on. Tämähän on vain mutu-tuntumaa mutta uskoisin joidenkin pelaajien yllättäneen positiivisesti Sheddenin alaisuudessa (Hirso, Pakaslahti) mutta jotkut muut taas saattaisivat tehdä todella tuhoisaa jälkeä toisella pelisysteemillä (Virta, Louhi, Valtonen). Varsinkin loput nimet oli aika heittoja mutta annetaan niiden kuitenkin jäädä viestiin. Niin ja teillä on ollut takavuosina poikkeuksellisen pehmytkätisiä pelimiehiä, aika harvalla liigaseuralla on kuitenkaan vastaavia joukkueessaan ainakaan yhtä tai kahta enempää. Kärpissä taitavaimmat ovat uskoakseni Viuhkola ja vielä kehittymisasteella oleva Aaltonen, 1-1-tilanteissa Pesonen ja Pyörälä ovat parhaimmillaan hyviä, myös Bros väläyttelee paikoin mutta on liian usein näkymätön. On sitten toinen asia voidaanko ketään noistakaan nostaa Oton ja Peltosen listalle, ehkä Viuhkola on tällä hetkellä lähimpänä.
 
Viimeksi muokattu:
rusakko kirjoitti:
Totta on, että Jokereilta ei nähty eilen mitään hienoa hyökkäyspelisuunnitelmaa, mutta tuskinpa oli tarkoituskaan.

...

Itseltäni on mennyt usko näihin pelikirja löpinöihin.
Ei jääkiekko ole niin taktisesti monimutkainen peli mitä Sihvonen antaa ymmärtää. Peliin vaikuttaa niin moni eri asia, joka ei liity mitenkää joukkueiden taktiikoihin, mikä nähtiin hyvin eilisessäkin pelissä.
Mutta eipä sitä juuri muissakaan peleissä näkynyt. Ja hyvin puolustavia joukkueita vastaan se on ollut ongelma.

Se on taivahan tosi, että jos laitat kloonatut joukkueet (eli täsmälleen tasavahvat) vastakkain, ja toisella on sovitut ja harjoitellut taktiikat, niin kyllä tämä "pelikirjaton" porukka ottaa tukkaan oikein huolella. Jo pelkästään järjestelmällisellä puolustuksella pystyy "tappamaan" järjestelemättömän hyökkäyksen, ja esim. avauspelistä ei lasta eikä kakkaa, jos siinä ei ole suunnitelmaa.

Totta on, että yksilösuorituksilla ratkotaan pelejä. Mutta jo ihan vaistonvaraisestikin pelaajat hakevat kiekkoa, pelaavat kiekkoa eteenpäin, puolustavat jne, harjoiteltujen kuvioiden mukaan. Siihen perustuu se, että pelaajat pelaavat hyvin yhteen, ja "löytävät" toisensa. Älkää nyt oikeasti kukaan rassukka luulko, että jollain ns. "tutkapareilla" on joku telepaattinen yhteys, että tutka kertoo aina missä kaveri menee. Kyllä se on sovittujen kuvioiden ja lukuisien toistojen tulos. "En tiedä missä kaveri on, mutta yleensä se on takatolpalla, niin nakkaanpa kiekon sinne". Ja hupsheijaa, maali tuli.

Jääkiekko on yksinkertaisten miesten yksinkertainen laji, mutta ei siinä ilman "pelikirjaa" menesty.
 

rusakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Väsyneet Kädet kirjoitti:
Totta on, että yksilösuorituksilla ratkotaan pelejä. Mutta jo ihan vaistonvaraisestikin pelaajat hakevat kiekkoa, pelaavat kiekkoa eteenpäin, puolustavat jne, harjoiteltujen kuvioiden mukaan. Siihen perustuu se, että pelaajat pelaavat hyvin yhteen, ja "löytävät" toisensa. Älkää nyt oikeasti kukaan rassukka luulko, että jollain ns. "tutkapareilla" on joku telepaattinen yhteys, että tutka kertoo aina missä kaveri menee. Kyllä se on sovittujen kuvioiden ja lukuisien toistojen tulos. "En tiedä missä kaveri on, mutta yleensä se on takatolpalla, niin nakkaanpa kiekon sinne". Ja hupsheijaa, maali tuli.

Jääkiekko on yksinkertaisten miesten yksinkertainen laji, mutta ei siinä ilman "pelikirjaa" menesty.

Vaikkei Jokereiden hyökkäyspeli nyt niin mitään mielikuvituksellista olekkaan niin se on silti toiminut sm-liigan parhaiten. Joukkue jolla on sm-liigan eniten maaleja ei voi olla mitään ongelmia hyökkäyspelin kanssa. Ainut ongelma on ylivoima pelissä, joka on todella mielikuvituksetonta. Toivottavasti ylivoima korjaantuu ennen pleijareita tai muuten ollaan pulassa. Joskus vaan yksinkertaisuus on parempaa kuin vaikeiden taktiikoiden toteuttaminen.
 
rusakko kirjoitti:
Vaikkei Jokereiden hyökkäyspeli nyt niin mitään mielikuvituksellista olekkaan niin se on silti toiminut sm-liigan parhaiten. Joukkue jolla on sm-liigan eniten maaleja ei voi olla mitään ongelmia hyökkäyspelin kanssa.
Totta, kyllähän se toimii, mutta vain tiettyyn pisteeseen asti. Tuolla hyökkäystavalla ja materiaalilla pystytään tekemään isoja maalimääriä joukkueita vastaan, joilla ei ole taitoa/voimaa puolustaa sitä. Mutta se on jossain määrin liian yksinkertaista, minkä takia sitä vastaan oppii puolustamaan - ja kärkijoukkueilla riittää osaavia puolustajia ja taktista kypsyyttä tuollaista hyökkäystapaa vastaan. Uskon tämän korostuvan etenkin ottelusarjoissa.

Edit: Ei monipuoliset taktiikat sinänsä pelaamisesta vaikeata tee. Mutta se, että hyökkäyksessä on useita eri variaatioita tekee puolustavan joukkueen pelaamisen vaikeammaksi.
 

Wäinö#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Ducks, Red Wings, Griffins
Väsyneet Kädet kirjoitti:
Totta on, että yksilösuorituksilla ratkotaan pelejä. Mutta jo ihan vaistonvaraisestikin pelaajat hakevat kiekkoa, pelaavat kiekkoa eteenpäin, puolustavat jne, harjoiteltujen kuvioiden mukaan. Siihen perustuu se, että pelaajat pelaavat hyvin yhteen, ja "löytävät" toisensa. Älkää nyt oikeasti kukaan rassukka luulko, että jollain ns. "tutkapareilla" on joku telepaattinen yhteys, että tutka kertoo aina missä kaveri menee. Kyllä se on sovittujen kuvioiden ja lukuisien toistojen tulos. "En tiedä missä kaveri on, mutta yleensä se on takatolpalla, niin nakkaanpa kiekon sinne". Ja hupsheijaa, maali tuli.

Jääkiekko on yksinkertaisten miesten yksinkertainen laji, mutta ei siinä ilman "pelikirjaa" menesty.

Vaikka peli on vanhempi kuin Aabraham, niin täällä oli sen verran mielenkiintoista juttua, että teki mieli kommentoida.

Ensinnäkin "tutkapareilla" on nimenomaan telepaattinen yhteys. Tällainen tuntuma minulla on paljon pallopelejä pelanneena. Ja sitten kun mietin kuuluisia tutkapareja kuten vaikkapa Kurri & Gretzky, Selänne & Kariya, niin kyse on nimenomaan kemiasta, pelisilmästä, luovuudesta eikä mistään h**vetin pelikirjasta ja tuhansista toistoista. Jos nyt ryhdytään hetkeksi romantikoksi, niin se voi olla vähän niin kuin rakastuminen, että yhtä äkkiä vain kaikki natsaa ja tuntuu, että toinen automaattisesti osaa lukea toisen aivoituksia. Tätä se on siis parhaimmillaan, mutta toki jos tällaista kemiaa ja pelisilmien yhteenkuuluvuutta ei itsestään löydy, voidaan harjoittelulla päästä myös hyviin tuloksiin, mutta väitän ettei koskaan samanlaisiin kun lahjakkaiden pelaajien kemiat osuu yhteen.

Pelikirjalla on toki myös tärkeä roolinsa koko viisikon pelin saamiseen uomiinsa, en minä sitä väitä. Mutta se, että se laajennetaan myös tutkaparien toiminnan ytimeen, niin se on minusta vain lahjattomien pelaajien höpinää. Enkä nyt tällä suoranaisesti viittaa Sihvoseen:)

Mitä tulee Jokerien hyökkäyspelin monipuolisuuteen, niin ei kannata tuijottaa liikaa yhteen otteluun ehkä pahimmassa vieraskaukalossa. Toki siellä pelataan erilaista kiekkoa, eikä lähdetä pelaamaan iloista hyökkäyspeliä joka tähtää pelin dominointiin vastustajan puolustusalueella. 9/12 pistettä Kärpiltä on kuitenkin aika hyvä suoritus ja jos se Jokerien hyökkäyspeli on niin tolkuttoman helppo puolustaa tehottomaksi, niin miksei sitä käytetä jo runkosarjassa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös