Ti 3.3.2015 Sport-HIFK

  • 3 173
  • 17

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Kolme tuntia siihen, kun kiekko tippuu Kuparisaaressa jäähän, joten ehkä on aika lyödä otteluketju tulille.
Joukkueiden kuntokäyrät näyttävät osalta eri suuntiin, kun Sport on hävinnyt viimeiset neljä matsia ja IFK on voittanut kaksi edellistä peliään, joista tosin TPS:n vasta jatkoajalla Lassillan suosiollisella avustuksella.
Liikaa ei tietenkään noihin kannata tuijottaa sillä luulisin Sportin haluavan ottaa se avausvoitto IFK:sta ja samaan aikaan meidän staganpuristelijat tarvitsisivat välttämättä kolme pistettä, jotta suora pudotuspelipaikka ja jopa kotietu ei karkaisi.
Sportin kokoonpanoista ei hirveästi käsitystä, mutta mukavaa on nähdä miten meidän Leiska eli Toni Leinonen Vaasaan sopeutunut ja mikäli Tarkkanen pelaa, niin pitäähän tätä toista omaa jätkää myös seurata.
IFK:lla Lankinen aloittaa ja luultavasti myös lopettaa maalissa, muuten mennään suht samalla kuin TPS:ää vastaan lauantaina. Hannu Pikkarainen on nostettu pelaavaan kokoonpanoon ja Salmi pudotettu pois. Ykkösessä Rask ottaa kokoonpanosta pudonneen Luttisen paikan ja Raskin paikan kolmosessa ottaa Åsten.

IFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

30 Kevin Lankinen
34 Ville Husso (varalla)

Hyökkääjät

67 Tomas Zaborsky - 11 Matti Kuparinen (C) - 88 Joonas Rask
78 Nikolai Goldobin - 91 Corey Elkins - 71 Juuso Puustinen (A)
21 Mika Partanen - 62 Robert Leino - Micke Åsten
19 Sami Blomqvist - 80 Thomas Nykopp - 14 Matti Lamberg

Puolustajat

18 Yohann Auvitu - 8 Daniel Grillfors
56 Lauri Taipalus - 43 Miihkali Teppo (A)
48 Hannu Pikkarainen - 2 Matt Generous
40 Julius Nyqvist

HIFK:n ennakko

Jatkoajan ennakko
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Sarjassa pelejä, joista vain kolme pistettä kelpaa. Viime viikon (5p/9p) pettymyksen jälkeen, olisi todella tärkeää nähdä ENERGINEN ja hyvin latautunut joukkkue. Käy nää pelit vähiin, kun pitäs herätä jo pleijareihin.
 

t.m.a.l

Jäsen
Suosikkijoukkue
SPORT
Rehellisyyden nimissä tällä kertaa huonompi voitti, tilastot ja ottelun tapahtumat sen kertoo. No hyvä, että näinkin päin. Monesti Sport on hienokseltaan hallinnut pelitapahtumia ja huonompi voittanut. Sen sijaan taitaa olla ensimmäinen voitto, kun oltiin näin alakynnessä.

EDIT: Niin vaikka se olikin vitunmoista munkkia se HIFK maali. Toivosen alta sellanen liru.
 
Viimeksi muokattu:

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Olipahan taas vitunmoista sähläystä, mutta tehtiin tarvittava ja otettiin 3 pistettä. Huomasi kyllä, että ei ole aikoihin voitettu, kun jokainen kävi vuorotellen jäätymässä purkupaikoissa, mutta sentään kiekottomana laitettiin kaikki peliin ja autettiin Toivosta. Hanskia on viime aikoina parjattu, mutta tänään oli kyllä mies paikallaan.

Yleisöä odotin enemmän ja hallissa näytti kyllä olevan enemmän kuin tuo ilmoitettu määrä.
 

t.m.a.l

Jäsen
Suosikkijoukkue
SPORT
BTW oli melkosta paskaa tuomaripelikin välillä. Paitsioita vihellettiin joita ei ollut ja Paitsioita jotka oli ei vihelletty. Ja miksi siinä Sportin ekalla(?) ylivoimalla, kun HIFK pelaajan maila luistimissa Sport pelaaja kaatui (kampitettiin) ei viihelletty jäähyä? Täysin selvä tapaus. Ei vissiin uskaltanu viheltää viiskolmosta.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Huonoin peli hetkeen ja sitten tulikin se voitto. No, tää on hokia. Loppuun hienoa panikointia ja sähellystä, kun HIFK meinasi vielä alivoimaisena laittaa pelin tasoihin. Onhan rosteri aika ohut, kun senttereistäkin puuttuvat Kokkis ja Koivisto - meinaan vain, että HIFK:lla kun muutenkin aika iso materiaalietu on puolellaan. Ollaanpa nyt HIFK:kin kaadettu sitten.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Voitto kelpaa, mutta raskasta on. Ehkä oli voiton kannalta viisas ratkaisu valmennukselta passivoida pelaamista tässä ottelussa, mutta eihän tuossa ole päätä eikä häntää... Lähinnä kyrsii se, että vieläkin neljä ottelua kautta jäljellä. Yhtä facepalmia ja voivottelua toi ottelun loppu Puustisen jäähyn aikaan. Kyllä tärisi kaikilla ja kiekko poltti lavassa. Jopa Pukalta nähtiin uhkarohkea syöttö omalla alueella....uskomatonta paskaa! Oli HIFK:n selvästi hengettömän tekemisen ansiota, etteivät saaneet runtattua tasoitusta, vaikka Sport pelasi siis, köh, ylivoimaa.... Siis, lopu nyt kausi pliis!

Bertrand taas väläytteli, just kun ajattelin, että siitäkin on tullut tuollainen kiekon kuskailija. Toivonen oli tänään erinomainen, vaikka lahjoittikin IFK:n ainokaisen. Ihmekin tapahtui: Sport otti kolme pistettä heikolla pelillä.

Jaa, olikso tämä nyt liigahistorian ensimmäinen voitto Stadin kingeistä Sportille? Taisi olla, mutta eipä tässä nyt juhlafiilistä ole.
 

traktor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, VPS ja Suomen maajoukkueet
Loistava puolustustaistelu jätkiltä tänään. Sport pystyi melko usein viemään pelin kulmiin, tai Hifk vei. Ylivoimahyökkäyksiä ei annettu. Tänään erilainen taktiikka Sportille. Satsattiin puolustukseen ja se toi voiton. Hyökkäyspäässä taidokkaasti tehtyjä maaleja. Tuuria tarvitaan tietysti tällaisessa pelissä myös. Toivonen oli huippu. Vapaasti ei puolustuksen keskustaan päässyt Hifk yrittämään. Paljon tuli pesäpallopelistä tuttuja koppeja Toivoselle.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Kerrankin paskempi voitti. Oltiinhan hirveessä purjeessa tokassa erässä. Mutta, kerrankin toisin päin, eli me rokotetaan. Oliko tokassa viisi laukausta ja kaksi maalia? Se eka näytti menevän kyllä Lankisen piikkiin täysin, tosin sinne toiseen päätyyn kunnolla äijämuurin takaa näe.

Gene siinä hieman lämmitti vanhaa kämppäkaveria, mutta loppupeleissä aika hymyssä suin siellä veljeiltiin.

Lamberg loukkasi jalkansa todella pahannäköisesti. Ei meinannut millään kantaa painoa. Toivottavasti ei mennyt pahemmin, vaikka pahaa pelkään.

Scouttasin Parru Partasta. Ei kyllä ollut jätkällä yhtään peli-iloa. Aika nostaa kytkintä?
Jännä, mutta mielestäni HIFKn näkyvimmät Zabo tietty, Puustinen sekä Åsten... Kyllä, Åsten niin hyvässä, kuin pahassakin.

Yksi erityishuomio. Husso se jaksoi ihmetellä päädyn toimintaa lähes koko ottelun. Oliko hukannut avaimet, vai mikä helvetti siellä voi niin mielenkiintoista olla? :D
 

t.m.a.l

Jäsen
Suosikkijoukkue
SPORT
Se eka näytti menevän kyllä Lankisen piikkiin täysin, tosin sinne toiseen päätyyn kunnolla äijämuurin takaa näe.

Yksi erityishuomio. Husso se jaksoi ihmetellä päädyn toimintaa lähes koko ottelun. Oliko hukannut avaimet, vai mikä helvetti siellä voi niin mielenkiintoista olla? :D

Jos katot maalikoosteen, niin huomaat, että niin Grillfors, kuin Lankinenkin olivat pihalla kuin lumiukot. Oli todella vaikea ja arvaamaton yläbörsä ei mitään mahollisuuksia torjua.

Niin kai se ihmetyttää pientä kulkijaa, että miten voi olla tommonen kannatus päällä, vaikka jumbona ja peleillä ei mitään merkitystä. Nii-in kun se ei olekkaan mikä tahansa kiekkojoukkue tai Kannattajapääty. Ja sen tulee moni vielä huomaamaan ensi kaudella Playoffseissa.:)
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Pitääpä tsiigata toi kooste. Näytti tosiaan helpolta.
Husso nimenomaan ihmetteli pidempään aina, kun mökä lähti lapasesta, vaikka se nyt tänään mitenkään poikkeava ollutkaan. Seurasi mm kokonaan punainen ja valkoinen toitotuksen. Hieno äijä! Ymmärtää hyvänpäälle. :D
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikäs siinä. Uskomattoman tuskaista on IFK:n viimeistely. Kun paikoille päästään, niin kiekko ei varmasti löydä verkkoon. Hallintaa oli ja ykkössektorin paikkoja sellainen määrä, että kolme pinnaa olisi vain pitänyt ottaa. Ehkä nämä umpipaskat peliesitykset sitten näkyy puristamisena.

Todella tuttua viime vuosilta, että loppukierroksilla otetaan sarjajumbolta kuonoon heille panoksettomassa pelissä. Noh, nyt Lukko kumoon ja joku ihme tuurivoitto Oulusta niin oltaisiin vielä pelissä mukana. Vaatinee varmaan Oulussa hirveän määrän tuuria.
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
En olisi vielä syksyllä uskonut, että maaliskuussa toinen kotiottelu HIFK:ta vastaan tuntui etukäteen laimealta. Sportin taaperrus tammi-helmikuussa ja orastava jumboksi jääminen oli laskenut tunnelmaa. Tiistai-ilta on mielestäni se heikoin pelipäivä, jos maanantaita ei lasketa. Eikä ole tainnut maanantaisin ollakaan pelejä tänä kautena?

Sportin pari viimeisintä peliä (Blues ja Tappara) ovat olleet tappioista huolimatta energistä ja vauhdikasta, mutta tehotonta peliä. Viimeksi IFK:ta vastaan Vaasassa oli hieno tunnelma, kun helsikiläisiäkin oli paikalla sankoin joukoin. Peli oli muistaakseni melko tiukka (1-3) IFK:n tehdessä viimeisen tyhjiin.

Tänään sitten heti alusta alkaen sähköä kentällä. Vieraista jäivät mieleen kovaa, mutta reilusti pelaava Taipalus ja aina yhtä mulkvisti, Mikke Åsten, varmasti omalle joukkueelle ok, mutta itselleni se pikkusikaa pelaava apina. GeneMatikin kävi välillä turhankin kuumana, kun muutama viikko sitten vielä täällä taisteli. Bertrandia yritti moni hiillostaa, oli selvästi merkitty mies. Zabo kävi myös välillä tosi lämpimänä ja kovin heppoisasti kaatui heti kolmannen erän alussa hankkien jäähyn kotijoukkueelle.

Sportin kaikki kaikessa oli about 49/50 torjunut Hanski Toivonen. Voi, voi kun pelkään, että ensi kaudella on tätä #33:sta ikävä vielä monta kertaa. Charles oli tehokas. Tale on kevään pelaaja, kuin uudesti syntynyt syksyn hakemisen jälkeen. Uitolta ja Salolta hyvää peruspeliä ja Brennanilta pari hienoa oivallusta, mm. komeat piruetit av-tappajana.

Ei hallittu kentällä, mutta tämä on maalintekopeli ja IFK oli tänään vielä tehottomampi kuin Sport edellisissä otteluissa ja se on kyllä jo pohjanoteeraus. Propsit siitä, ettei vati läikkynyt yli kellään… Siitä oltiin jo melko varmoja päädyssä, kun kolme minuuttia oli jäljellä ja HIFK sai kakkosen.

Ihan hyvä tunnelma päädyssä ja hienosti lähtivät sivun istumakatsomotkin mukaan. Husso tosiaan katseli pää kenossa, suu auki, punainen pipo päässä hieman liian pitkään meitä. Tai sitten vain keulii vähän, kun kerrankin voitettiin legendaarinen HIFK. Hyvä poijat!! Lauantaina 3600 rikki, kun Pata saa pataan!
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Pitää tietysti muistaa, että Sport pelaa täysin paineettomasti ja HIFK:llä "pakkovoitto". Tottahan se näkyy,mkun edessä juuri tällainen pakkovoitto-ottelu. Yleensähän juuri nämä ovat niitä itse itselleen vaikeimmaksi luotuja. Mutta joo.. Hiukan turhan usein HIFK tekee itselleen vaikeeta juuri silloin, kun on pitänyt voittaa. Ei ole eka kausi näin.

Silti.. Sydän mukana entisen kotikaupungin puolella.. Nyt vaan tästä opiksi ja kannu kainaloon keväällä.
 

Sundomstå

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Pieni lisäys vielä: Tomek otti kreivin aikaan aikalisän toisessa erässä, kun HIFK:n maali "roikkui ilmassa". Totaalista yhden maalin tykitystä. Loppujen lopuksi toisen erän torjunnat 17-5 ja maalit 2-0…Kiitos Tomek…Mitenkähän olis Räpsä reagoinut…En vtu halua edes ajatella...
 

båbby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Pieni lisäys vielä: Tomek otti kreivin aikaan aikalisän toisessa erässä, kun HIFK:n maali "roikkui ilmassa". Totaalista yhden maalin tykitystä. Loppujen lopuksi toisen erän torjunnat 17-5 ja maalit 2-0…Kiitos Tomek…Mitenkähän olis Räpsä reagoinut…En vtu halua edes ajatella...

Tämä aikalisä on muuten jännä juttu.. Itse kiinnitin niihin kunnolla huomiota vasta Tammisen ollessa penkin takana (aikalisät jo melkein ennenkuin peli oli edes alkanut) ja sitten räsäsen nukkumiseen, kun aikalisää ei tajuta käyttää edes pitkänkiekon jälkeen kun sama ketju ollut 4 min jäällä. Tomekilla nämä toiminut todella hyvin! Esim. oliko se nyt se Ässät-peli joka porissa kääntyi aikalisän jälkeen?
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Kotona joko Lukkoa tai Bluesiä vastaan myös kääntyi tappiosasema voittoon 2. erän aikalisän jälkeen. Ja yleensä aika poikkeuksetta Tomekin ottamat aikalisät vaikuttaa selkeästi pelinkulkuun. Erinomainen psykologinen tatsi on nuorella valmentajalla. Kun taktista osaamista karttuu on kyllä kaikki saumat kehittyä huippuvalmentajaksi. Kettuhan tuo ainakin on, kun ajattelee esimerkiksi jo tavaramerkiksi muodostunutta maalivahdin vaihtamista loppuhetkillä...

Pelistä ei muuta kuin hienot maalit Batonkilta. Lievä ironian maku suussa. Täällä lillutaan Helsingin päässä kun Sport kaataa Hifkin kotona.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Propsit siitä, ettei vati läikkynyt yli kellään… Siitä oltiin jo melko varmoja päädyssä, kun kolme minuuttia oli jäljellä ja HIFK sai kakkosen.

Mikä näillä stadilaisilla miespilluilla olisi läikkynyt yli? Ei ole sellaista ottelua tällä kaudella näkynyt, missä vierasjoukkueena pelanneet vellihousut olisivat lähteneet pelaamaan ikävää peliä vastustajan kannalta. Yhtään ylilyöntiä tms. ei ole tällä kaudella nähty. Pari tappelua, sillä sipuli. Muuten mennään nöyrästi salkku kädessä duuniin ja ollaan työpaikalla, ei kuitenkaan ihan läsnä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös