Ti 3.12.2013 Tappara-Ässät

  • 5 325
  • 14

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Jaa avataan nyt ketju tällekin, vaikkei ketään kiinnostakaan viime kevään finaaliparin kohtaaminen.

Kotijoukkue Tappara on ollut viime viikot ihan vahvassa vireessä, mitä nyt SaiPaa vastaan vähän yskähteli. Hopeamitalistin rosteri on tasaisen hyvä ja on myös tällä kaudella vahva ehdokas kärkikahinoihin. Viimeiset kymmenen matsia ovat tuoneet 6 suoraa voittoa, pari suoraa tappiota ja pari pitkän kaavan mukaan.

Tappara on viime aikoina vahvistellut rivejään entisestään sainaamalla mielenkiintoisen Raymond Sawadan ja Liigalaisille jo ennestään tutun Johan Larssonin. Kumpikaan ei kuitenkaan vielä tänään pelaa.

Loukkaantumisista ei mittään tietoo, kun Tapparan puolella ei vammaisille ole omaa ketjua. Bailen vissiin ainakin poissa rosterista?

Sisäisen pistepörssin kärjessä komeilee yllätysnimiä ;

Olli Palola 13+9=22
Pekka Jormakka 11+9=20
Kristian Kuusela 11+8=19
Jan-Mikael Järvinen 5+13=18
Niämisen Viljo 5+7=12

Ässät puolestaan on tarponut koko marraskuun syvissä hangissa, vaikkei lunta vielä maassa olekaan. Ajoittain Ässät ei kuitenkaan ole ollut ihan niin huono mitä tilastot antavat ymmärtää, esim Kärrpiä, JYPpiä ja Jokereita vastaan peli ei ollut mitenkään ihan katastrofaalista (kuten Udekin korosti), mutta kun maalinteko on ihan mahdotonta myrkkyä ja pakeille sattuu ihan käsittämättömiä mustia hetkiä, niin pisteitä ei tipu. Viimeiset kymmenen ovat tuoneet mukavat 8 suoraa tappiota.

Hagman ja Marttisen Jyssy palailee vissiin kokoonpanoon, joten ehkä mahdollisuudet kahden maalin tekemiseen on olemassa. Ehkä.

Lindbohm lähti takaisin Helsingiin, Huhtanen kärsii vielä tämän pelin sikailujaan ja loukkaantuneita ovat edelleen ainakin Parru ja Kreps.

Riksman on helpottanut vastustajien urakkaa viime aikoina päästämällä sen 1-2 helppoa joka peliin ja Rinne taisikin lauantaina ottaa itselleen ykkösvahdin paikan ainakin hetkellisesti. Saa nähdä kumpi pelaa tänään, Ässien kokoonpano julkistetaan noin 13.00.

Ässien tilastoista ei tarvitse mainita kuin ;

Haggi 13 maalia
Umicevic 19 syöttöä

Ässien ennakko ; Klik
Tapparan vastaava ; Klik

Enempää ei jaksa raapustaa, sori.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Vähän puuttuu glamouria tästä finaaliuusinnasta Ässien ongelmien vuoksi. Siitäkin huolimatta kyseessä on ottelu joka Tapparan vain pitää hoitaa ja piste. Viime viikolla Espoosta nollapeli ja vierasvoitto, niukka tappio Kärpille ja ilmeisesti vähän heikompi peli Lappeerannassa.

Joukkue on kuitenkin kaikinpuolin hyvässä iskussa ja ehdoton ennakkosuosikki tähän otteluun. Mielenkiintoista nähdä onko uusilla hankinnoilla vaikutusta tähän peliin, eli alkaako kilpailu pelipaikoista jo nyt.

Ässät on ilmeisesti vielä käymistilassa pelitapansa kanssa ja Tapparaa vastaan se ei ole kyllä kovin hyvä lähtökohta, sillä sen verran tiivis joukkue sieltä luistelee toiseen päähän. Puolustuspelaaminen joukkueen vahvuus mutta hyökkäyksiin löytyy variaatioita moneen lähtöön.

Josh Greenin ketju laidoillaan Ville Nieminen ja Kristian Kuusela on ollut ehkä se kuumin viime viikkoina, ja taustatukea antavat Jan-Mikael Järvisen joukot. Kotijoukkueen osalta ylivoimaan toivoisi tehoja ja SaiPa-pelin avauserän jälkeen uskoisin, että aika railakkaasti joukkue tulee matsin alkuun. En nimittäin usko, että sitä jäähysumaa on hyvällä katseltu.
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Virran pelityylin sisäänajo on epäonnistunut pelaajien loukkaantumissuman ja pääosin epäonnistuneiden ulkkarihankintojen vuoksi. Virran pelitapa vaatii aikaa ja siksi Ässillä ei ole tällä hetkellä pelitapaa jota toteuttaa. Yritys on kova ja henki on hyvä mutta se ei riitä.

Tapparan keskialue ottaa Ässien harvat hyvät hyökkäykset pois. Näemme paljon ristikulmaroiskaisuja josta tappara rankoo vastahyökkäyksillä. Näistä nähdään tuloksena varmaan viitisen maalia. Ässät saa maalipaikkansa kulmaväännöistä ja niitä riittää kahteen-kolmeen yritykseen josta Metsola hoitaa todennäköisesti kaikki.

Ässillä on Rinteessä lupaava maalivahdin alku mutta hyvä maalivahti siitä kasvaa vasta aikaisintaan ensi kaudella. Juuso on jo väsähtänyt ja hänet pitäisi päästää kotiin.

Rahaa uusiin hankintoihin ei ole joten tässä pitää vaan kovasti odottaa sitä viime kauden kaltaista "palaveria". Halliremppaan palaa rahaa viisi miljoonaa joten tulospainetta löytyy. Tätä vauhtia (jos Umia ei myydä) jäädään muutama sata tonnia pakkaselle.

Lopputulema illan koitokselle on 6,7,8 - 0,1
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Tappara tänään :

74 Antti Erkinjuntti - 28 Jarkko Malinen - 71 Kristian Kuusela
14 Pekka Jormakka - 44 Jan-Mikael Järvinen - 34 Olli Palola
17 Ville Nieminen - 18 Josh Green - 81 Jukka Peltola
27 Elmeri Kaksonen - 39 Tomas Plihal - 25 Henrik Haapala

21 Pasi Puistola - 38 Teemu Aalto
12 Markus Kankaanperä - 55 Nick Bailen
6 Pekka Saravo - 80 Jan Tabacek

77 Juha Metsola
(35 Andy Chiodo)

Metsola edelleen maalilla, en ymmärrä mutta ei kai ole tarkoituskaan.
Kuusela ja Peltola vaihtaneet paikkaa eikä tämäkään mene ihan jakeluun sivuunkirjoittaneelle.
Bailen sen sijaan on takaisin kokoonpanossa mikä on ehdottoman hyvä asia.

Kotivoitto tai olen armottoman pettynyt...
 

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Ja tässä Ässien kokoonpano. Täytyypä laittaa ihan kiusallakin framelle, viimeksi laittaessani Pata palasi voittojen tielle ; )

Niklas Hagman - Mika Niemi - Dragan Umicevic
Ville Uusitalo - Valtteri Parikka


Tuomas Pihlman - Henri Heino - Eero Elo
Danny Groulx - Jyri Marttinen


Sami Mutanen - Severi Sillanpää - Sami Lähteenmäki
Miko Malkamäki - Tommi Taimi


Juho Lammikko - Ville Ahlgren - Ziga Jeglic


Rasmus Rinne (Juuso Riksman)
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mahtavaa! Jos nyt joku oli marraskuun taaperruksessa positiivista, niin se, että Rinne taisi ihan ansaitusti napata ykkösveskarin roolin itselleen. Kolmanteen peliin aloittaa Rasmus maalilla, toivon mukaan saa siellä myös täydet 60 minuuttia olla. Kiirettä ei välttämättä tarvitse pitää, mutta eiköhän Niämine ja kumppanit saa hien päälle tänäänkin. Hienosti Rasmus antoi Jokeri-matsissa joukkueelleen mahdollisuuden voittaa, mutta yllä jo mainittu maalinteon tuska on aivan järkyttävä. Kriisijoukkue taistelee tuttujen ongelmien kanssa.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Onhan se nyt selvää, että asetelma ei ole Tapparalle herkullinen. Kotiottelu toki, mutta Ässät on paha etenkin ärsytettynä ja Draganilla on taas näyttöhaluja enemmän kuin normipäivänä. Itsekin olisin mieluusti nähnyt Andyn kotimatsissa jo maalilla. Noo, Metso hoitaa.

Onko muut kiinnittäneet huomiota näihin visiirien nostamisiin nykyään? Olihan niitä kypärä pystyssä pelaavia Nickersonista lähtien, mutta kyllä Ässissä on nyt laitettu visiiripakkoa villaisella. Todella monella on se pieninkin visiiri käännetty aivan ylös, Tapparasta lähinnä Kuuselalla hieman siihen suuntaan, mutta ei mitään verrattuna Uusitalo-Silanpää oliko Taimi yks jolla on kanssa aivan vaakatasossa visiiri. Korostan, että henk koht pidän naurettavana tätä visiiripakkoa, mitä nämäkin herrat ilmeisesti kritisoivat. Ilmanmuuta se pitäisi muuttaa niin, että pelaaja saa pelata ilman visiiriäkin, vakuutukset sitten sen mukaan omasta pussista jos menee kalliiksi.
Joinakin vuosinahan näistä tuli heti jäähy, mikäli visiirin alareuna ei yltänyt nenän alareunaan. Nyt se on taas unohdettu täysin, ihan hyvä niin, mutta aika vaarallinen tuokin malli on yhteentörmäyksessä vastustajan naamaan jos visiiri sojottaa eteenpäin.
 
...
Metsola edelleen maalilla, en ymmärrä mutta ei kai ole tarkoituskaan.
Kuusela ja Peltola vaihtaneet paikkaa eikä tämäkään mene ihan jakeluun sivuunkirjoittaneelle.
Bailen sen sijaan on takaisin kokoonpanossa mikä on ehdottoman hyvä asia.
...
Ei ole tarkoitus, ei. Eiköhän Metsola edelleen pelaa valtaosan peleistä. Liekö Chiodolle LeKi-reissu tulossa sopivassa kohtaa.
Näen tämän tulevaan valmistautumisena. Rautakorpi ajatellee kokeilla "kanukkiketjua" Nieminen-Green-Sawada, koska näillä voisi luontaisesti löytyä yhtenäinen tapa pelata. Kuusela sitten voisi koittaa jonkun maalin tehdä Malisen rinnalla, kun Erkinjuntti ei siihen kykene, eikä se Peltolankaan leipähommia ole. Sawadan tullessa Peltola siirtynee Plihalin laidalle.
Bailenin paluu on ehdottoman positiivinen asia.
 

Jussizip

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Porin Ässät, Chelsea FC
Sanoisin, että onnea Tapparalle pisteistä mutta eihän tässä ole mitään onniteltavaa. Ässiä vastaan, kun pelaa niin on automaattisesti 3p lisää tilillä.

Mestarista potentiaaliseksi sarjajumboksi. Kymmenen peliä, yhdeksän tappiota. Siinäpä oleelliset
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Onnittelut Tapparalle helpoista pisteistä. Jokerit kävi samanlaisesti pelailemalla hakemassa Porista pisteet.

Ässien plussat:
- Nuorisokenttä Lammikko-Ahlgren-Jeglic. Siinä pelattiin. Ei paljoa vaan auta, kun vain nuo pelaajat pelaavat.
- Rinne. Antoi täydet rahkeet Ässille voittaa. Kenellekkään ei vain kelvannut, saati vittuakaan kiinnostanut.

Tapparalta plussat:
- Kuusela. Ei kahta sanaa. Täysin nöyryyttävä ja kyykyttävä esitys varsinkin tuossa 2-0 maalissa. Komea suoritus!
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Niin. Sellaista. Tappara pelasi hyvin ja Metsola hoiti loput. Hetken meinasi kääntyä, mutta ei edes vahingossa.

+ Rinne pelasi oikeasti todella hyvin. Antoi mahdollisuuden voittaa kyllä
+ Parikka pelasi myös hyvin. Uusitalo myös.
+ Nelosketju oli hyvä

Muttamutta...

- Malkamäki on kyllä heikko puolustaja. Paransi 1. erän jälkeen ja pelasi ihan ok peruspeliä, muttakun syöttötaitoa / pelisilmää nyt vaan ei ole, niin siitä seuraa jatkuva päätyyn räiskiminen.
- Marttinen on kyllä pelannut aikasta huonosti tämän kauden. Mikään ei oikein toimi. Hermostuu jatkuvasti ja ottaa typeriä jäähyjä. Hieno taklaus, mutta muuten aika meh. Ooksää meen ykköspakki?
- Mika Niemi on kyllä ihan unessa. Samoin Eero Elo, Sami Lähteenmäki, mutta...
- ... suurimmat miinukset kyllä keräsi tämä Taikuri, jota ei kyllä tänään natustanut pelata. Onhan se hyvä syöttämään ja onhan Niemi aika jäässä, mutta.. huh. Ei hyvä tämä, ei.

Aika tuskaiselta ylipäänsä näyttää maalinteko. Ja lisäksi en kyllä haluaisi nähdä Sami Mutasta vakiosti ylivoimassa. Ei meillä nyt NIIN huono laituritilanne ole. Onko?

Kuten tuolla otteluseurantaketjussa tuli todettua, niin Niämise Ville osaa kyllä hakea paikkaa todella hyvin. Oli jatkuvasti vailla vartiointia tuolla hyökkäysalueella. Lisäksi sillä on kyllä niin valtava suu, ettei tosikaan. Ja se 2. maali oli kyllä pirun nätti suoritus koko Tapparalta.

Ugh.
 

shaminy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestarit'13, Honkey Donkey Honkanen, Ape ja Pena
Onnea Tapparalle. Ainoa jääkiekkojoukkue kentällä, joten ansaittu voitto.

Sent from my GT-P5110 using Tapatalk 4
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Minun on kai pakko sitten sanoa tämä: Ässät oli todella hyvä ottelun ensimmäisen puoliskon. Joukkue hallitsi kiekkoa, piti Tapparan käytännössä tyystin pois maalintekosektorilta ja pääsi vielä ylivoimallekin hyvin. En millään jaksa uskoa, että joukkue on voittanut vissiin yhden matsin viimeisestä kymmenestä, niin paljon huonompia joukkueita Hakametsässä on tällä kaudella käynyt pyörimässä.

Tapparalta taas alku oli sekava mutta johtomaalin jälkeen taas jäätävää puolustuspeliä, loppua kohden ottelu kääntyi selvästi kotijoukkueelle. Nelosen studio luonnollisesti jätti huomioimatta Jukka Peltolan hienon harhautuksen avausmaalissa, Miko Malkamäki oli muutenkin illan pujottelukeppipalkinnon voittaja, ei kyllä ihan mennyt putkeen tämä peli.

Molemmat maalivahdit erinomaisia ja ottivat isoja koppeja. Metsola se vaan jaksaa ottaa nollapelejä, taisi olla vasta kauden kuudes. Pasi Puistolalta loistava peli, varmaan lähellä kauden parasta ja kyllähän joukkue onnistui kauttaaltaan puolustuspelissä. Hyökkääminen jätti toivomisen varaa.

Yllättävän laadukas tiistai-matsi, näköjään sitä sähköä näillä kahdella riittää sarjataulukosta huolimatta. Ei ollut yllätys, että Marttinen ja Kankaanperä hiillostivat vastustajia. Saahan nähdä, kun esimerkiksi Sawada pääsee Poriin, että mitä sieltä on tulossa :)

Bailen tippui lopussa pois, mahtoiko olla vilttikomennus? Vaikka kentällä vaihtoja vetäneet Aalto-Saravo ja Puistola-Kankaanperä parit vaikuttivat kyllä heti alkuun tosi hyviltä, olisihan noilla peliä pelannut.

Mutta vielä kerran, onhan vain jäätävä tuo keskialueen puolustuspelaaminen Tapparalla.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässät rimpuili pelissä mukana ihan hyvin, mutta Tapparan kaltaista rutinoitunutta joukkuetta vastaan se ei riitä. Tapparan keskialueen ja oman pään puolustuspeli on niin hyvää, että Ässien heikolla hyökkäyspelillä pitäisi käytännössä jokaisesta paikasta iskeä häkki, jotta voitaisiin taistella voitosta. Varsinkin, kun tauon aikana yv muuttui loistavasta umpisurkeaksi. On se vaan tuskaista.

Jos nyt jotain positiivista patalasien takaa sanoisi, niin puolustuspeli oli pääsääntöisesti hyvää ja alivoimakin toimi, vaikka se välillä aikamoista juoksemista olikin. Rinne oli jälleen maalissa erinomainen ja teki taas useita huippupelastuksia. Niemisen ensimmäisen maalin voi ehkä laittaa osin Rinteen piikkiin, kun ei sulkenut tolpanjuurta riittävän tiiviisti, mutta kuten sanottua, antoi Ässille mahdollisuuden voittaa.

Oli muuten mahtava tyylipuhdas perstaklaus Marttiselta. Noita näkee ihan liian harvoin nykyään.

Onnea vielä Tapparalle ja sen faneille kolmesta pisteestä.
 

miklaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät (Sympatiat HIFK)
Viime vuonna Ässät oli sijalla 12 maalierolla +3 (tms). Olin varma, että tilasto valehteee.

Tänä vuonna sija on joulukuussa sija 12, mutta +/- en edes tiedä. Varmaan jotain -20 (lügan sijoituksia en halua katsoa)

Tänään peli ei ollut huonoa, mielipiteet vaihtelee, ok . Samoin Jokerit-pelissä "roikutttiin mukana", mielestäni ei huono tappio . Nyt pitää löytää se -1 tappion ero +1 voittoonn.

Aikaa on edelleen on puoli kautta. Viime kaudella se onnistui. En oikeastaan usko, että se toimii tällä kaudella. Talousdellisesti se ei ole katastrofi.

Toivon jotain jatkuvuutta ihan kaikkeen tästä kaudesta huolimatta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös