Ti 26.9 Blues - Jokerit

  • 12 836
  • 84

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Jokerit ei varmasti lähde takki auki tähän otteluun, Shedden tietää miten paha paikka DDR on Bluesille ja tietää myös että Blues haki sieltä pisteet todella nimettömällä joukkueella.

Jokerit kaatuu tänään, joko kolmen pisteen tai kahden pisteen arvoisesti. Parempi maalivahtipeli kääntää tiukan pelin Bluesille.
 

Jooqeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja KiVa, Jeren käsilaukku & HCM
Tommy kirjoitti:
Parempi maalivahtipeli kääntää tiukan pelin Bluesille.
Itse kyllä veikkaan, että Riksman voittaa Brücklerin kaksintaistelussa.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Tasainen ja yleisöön menevä ottelu todennäköisesti tulossa. Molemmat ovat avanneet kauden yli odotusten ja lähtevät hyvällä itseluottamuksella hakemaan voittoa. Liikettä, taistelua ja hyvää maalivahtipeliä odotettavissa. Blues kykenee hyvään ja tiiviiseen viisikkopeliin, kun taas Jokerit ei esitä viime kauden tapaisia romahduksia.

Ottelun ratkaisuna näen maalivahtipelin/puukäsihyökkääjien onnistumisen. Sekä Espoon että Jokereiden ykkönen tekee pari maalia. Voiton vie se joukkue, jonka muut hyökkääjät kykenevät yllättämään vastustajan hyvän maalivahdin. Jokereiden ykkösen ulkopuolelta on peräti yksi (!) hyökkääjä kyennyt maalintekoon, ja sekin maali tuli maaliviivan takaa. Eli nyt olisi tiistaiillan sankaruutta tarjolla molempien joukkueiden rivimiehille!

Loukkaantumistilanne on Jokereilla ilman muuta vähemmän huono, joten se saattaa olla asia joka ratkaisee lopulta.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Itse en peliin pääse, mutta kaipa sen lopputulos - siis Bluesin murskatappio - tulee netistä tarkistettua.

Jokerit on sarjan paras joukkue tällä hetkellä ja Bluesin voittoon vaadittaisiin Brykleriltä vielä parempaa peliä kuin Noordiksella plus näiden epätodennäköisten sankareiden onnistumista. Siis Ben-Amorin, Nöyrästen, Töykkälöiden ja muiden.

Lopputulosveikkaukset eivät anna mitään keskusteluun, joten sellainen on PAKKO tehdä: 2-7 Jokereille.
 

ZOOM

Jäsen
Suosikkijoukkue
U17 Leijonat
Juhaht kirjoitti:
siis Bluesin murskatappio - tulee netistä tarkistettua.

Minut on täällä useampaan otteseen leimattu negatiivisuuden ruumiillistumaksi, mutta olen pikkuhiljaa valmis siirtämään kruununi sinulle.
Säilyköön harmonia ja tasapaino.

Jollain pervolla tavalla on sellainen tunne, että tänään Bluesille toinen peräkkäinen rankkarivoitto numeroin 3-2.
Minäkö pessimistinen?
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Hyvin vähämaalinen matsi tulossa ja eipä löydy mitään syytä miksei Jokerit veisi tätä(kin) matsia maalin marginaalilla. Blues ei voi kontata kotiyleisönsä edessä Jyp-matsin tavoin ja Jokerit jatkaa "täysillä kohti maalia"-peliään. Kummassakin päässä huippuveskarit, joten ihme on jos repeää jompaankumpaan suuntaan.

Ei vielä tilastotappion aika, toivottavasti.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Bluesin kannattaminen on vähän kuin se eräs itänaapurin kuuluisa kolkka - kummatkin opettavat. Bluesin kohdalla voidaan tosin puhua kyynisyydellä kuorrutetusta realismista, ei niinkään pessimismistä.
 

Lorvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManU, Avs. Selänteen Teemu ja Anaheim.
Uskon, että Blues saa taas yhden ottelun ajaksi koneen toimimaan ja narrit jää jyrän alle.

Meinaan ei Blues huono ole ja itseäni ainakin vituttaa ylipitkät voittoputket koska sitten yleensä kun se katkeaa niin silloin iskee se apaattisuus.

Tuskin mitään suurta maalijuhlaa tulee mutta veikaataan nyt, että Blues voittaa parilla byyrillä.
 

Illuminatus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Taito
Näistä ei pitäisi ikinä puhua, koska ne eivät kuitenkaan toteudu.

Seurailen kaikenlaisia liigaan liittyviä ennätyksiä ja yksi, jota on erityisen tarkkaan tullut seurattua on peräkkäiset voitot. Ennätys on edelleen TPS:llä (muistaakseni kaudelta 93-94) 12 voittoa, vaikka moni joukkue on sitä tosissaan haastanut. Itseäni ainakin vitutti suunnattomasti Jokereiden tappio Pelicansille Jortikan jälkimmäisellä kaudella, kun Jokereilla oli 10 voiton putki päälle ja maaliin piti laittaa tehoimuri Häkkinen. Lepsu asenne kostautui ja putki meni poikki.

Okei, naurettavaa ottaa asia esiin tässä vaiheessa kun ollaan "vain" kahdeksan voiton päästä ennätyksestä mutta yltiöoptimistina uskon, että 11.10. Lukko kaatuu vieraissa ja meillä on 13 pelin jälkeen 39 pistettä kasassa. Ylimielinenkö? :) Tänään kaatuu varamiehinen Blues ja seuraavista kuudesta ottelusta pelataankin viisi kotona (ja ainoa vieraspeli on Kalpaa vastaan). Ehkä täytyy kuitenkin palata maan pinnalle ja toivoa, että vielä tänään irtoaisi voitto. Jokatapauksessa lähiajan otteluohjelma on huomattavasti helpompi kuin alkukauden.

Luulen, että matsi on tänään tasainen ja Shedden saa taas piiskattua ykkösketjusta sen verran irti, että voitetaan 2-4. Tasan peli ei ainakaan pääty , koska Sihvosen "intuitio" väitti näin.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Saa nähdä pelaavatko tuoreet signaukset Miettinen ja Santala tässä ottelussa, nyt on niin kevyt rosteri että voisivat mahtua pelaamaan.

Ikuisen optimistina veikkaan 1-5 Narreille.
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Joo-o, eipähän tähän matsiin lähtiessä ole ainakaan odotukset liian korkealla. Vastassa hyvässä vireessä oleva sarjajohtaja ja meikäläisiltä puuttuu (edelleen) pari ketjullista ukkoja. Pahalta näyttää. Ainoat mahdollisuudet voittoon olisivat käytännössä täydellinen maalivahtipeli ja pari räkä/ylivoimamaalia.

Yksikin piste olisi jo aikamoinen voitto, mutta sitäkin enemmän toivon sitä, että uusia loukkaantumisia ei tänään sattuisi.
 

Naughty_S

Jäsen
Mielenkiintoiset IS-tähdet Espoossa. "Virallisen etiketin" mukaanhan kolmea tähteä ei pitäisi jakaa hävinneen joukkueen pelaajalle, vaikka olisi kuinka dominoinut kentällä. Ilmeisesti Kariya ollut aika häikäisevä.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Onnittelut Bluesille pisteestä, aivan käsittämätöntä venymistä noin rammalla joukkueella. Hifkiltä kaksi ja jokereilta yksi piste.
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Ristiriitaiset tunteet.

Hyvä matsi. Vituttava lopputulos (tosin ei kovin paljon).

Hyvät saumat oli kolmeen pisteeseen, kun oltiin 2-0 ja 3-1 johdossa, jotenkin vaan kokoajan oli se fiilis, että ei tämä kestä. Jokereille on kova tahto, väkisin tulivat rinnalle, jatkoajan jäähykin vielä kestettiin, mutta seuraavassa vaihdossa sitten homma oli taputeltu. Ensimmäinen pisteen irroitus Jokereilta kuitenkin tällä kaudella, ja jos miettii millä risalla jengillä niin todellakin taisteltu piste.

Hyvää taistelua oli jengilta ja jos 4-2 maali olisi hyväksytty (olis pitäinyt, vaikka en nähnyt tilannetta :)) olisi voitto kyllä ollut hyvin lähellä (ja jos Pikkarainen olisi jätetty koppiin ekan erän jälkeen). Tolppaankin lauottiin 3 erässä, mutta ei.

1, 2, 4 ketju pelasivat hyvin koko ottelun, sensijaan Valcakin ketju oli aina pulassa, liike ei vaan riittänyt. Sama juttu Gusse-Pikkarainen pakkiparilla, joista Pikkarainen selkeästi se heikoin lenkki. Kaverin löysä asenne ja huono keskittyminen paistoi katsomaan. Äkkiä pois. 2-3 kavennus Pikkaraisen mies ja 3-4 voittomaalissa yllättäen Pikkarainen pyörimässä kentällä.

Kariya on loistava, helposti isoveljeään parempi, taas kolme syöttöä. Hyvä asenne läpi pelin. Viitaluomakin välillä todella hyvä, 2 maalia oli todella lähellä.

Hyvä paketti kasassa Jokereillakin, ja kiitos heidän menestyksen Espoon hallikin oli pitkästä aikaa melkein täynnä, yli 5000 katsojaa. Hirso ei esittänyt mitään erikoista, pikemminkin Jokerit taisteli hyvin joukkueena. Varsinkin kolmannessa erässä luistin liikkui ja koko pistepottikin oli lähellä. Ehkä Bluesin avainpelaajien kuormitus alkoi näkyä kolmannessa erässä.

Pelillisestikin tuntui, että Bluesilla oli ihan eri jengi kyseessä kuin JYPiä vastaan. Ilmeisesti tuomarilinjan muutos on tehnyt pelistä vähän parempaa noin kokonaisuutena, enemmän liikettä ja syöttöpeliä keskialueella.

No tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, Jos jokerit on kaadettavissa ja HIFK kaadetaan vieraissa niin hyvältä vaikuttaa.
 
Viimeksi muokattu:

hartzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näemmä pelin alku ei ollut sieltä parhaimmasta päästä:

3.39 JOK Mikko Kuparinen 2 min, kampitus
4.17 JOK Jyrki Louhi 2 min, väkivaltaisuus
4.53 BLU 1-0 Mikko Lehtonen (Martin Kariya, Arto Laatikainen) yv.
5.21 JOK Markus Kankaanperä 2 min, kampitus
5.41 BLU 2-0 Jari Tolsa (Martin Kariya, Arto Laatikainen) yv.

Reilussa viidessä minuutissa kahdesti kahden miehen av:lla ja molemmista tietysti maali. No, hieno että tuollaisen alun jälkeen noustiin. Ja ilman Hirson maaleja tällä kertaa, mikä sekin on hyvä merkki.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Ihan hyvä matsi vaikka tulos harmittaakin. Mielestäni pisteet meni tällä kertaa väärinpäin mutta sellaista se on. Ja kyllähän Blues kerjäsi ongelmia kolmannen erän loppupuolella, puolustuspeli meni täysin seisomiseksi.

Mutta tappiosta huolimatta olen ihan tyytyväinen näkemääni. Meidän noubadit pelaa tällä hetkellä hyvää kiekkoa kovalla asenteella. Mä olen ylpeä jätkistä.

Blueisn riveistä oli helppo löytää onnistujia. Viitaluoma pelaa ihanan suoraviivaisesti ja on johtajan oloinen kentällä. Lehtonen, Töykkälä ja Nöyränen ovat kaikki miehistyneet viime kaudesta. Eskelinen on ihan eri mies kuin viime vuonna ja Semir teki vihdoin ensimmäisen maalinsa - ja tyylillä.

Niin ja sitten on Martin Kariya. Jätkä väläytti toden teolla tänään, pariin otteeseen lähes Calounmaisesti.

Torstaina kaatuu Ilves.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Ei ollut Jokerit tänään vain voitettavissa, vaan olisi ollut kyllä kohtuullista että Blues olisi voittanut. Jos nyt ei Bluesin edes rampana tarvinnut esittää edes parastaan, niin kyllä oli Jokerit heikko tänään. Mikään ei toiminut. Shedden saa kyllä ensimmäiset risut täältä päin, sillä eipä ollut peluuttamisessa mitään pelisilmää tänään. Ei nimittäin ollut munaa peluuttaa Jokereiden parasta ketjua Koivisto-Stapleton-Andersson yhtään niin paljoa, kun mitä nämä olisi ansainnut. Ainoa ketju joka sai pelin Blues päätyyn. Paska maku jäi vaikka voitto tuli, aika hyvin taisi vetää yleisöä vai minkälaisia on yleisömäärät olleet?

Toivotaan että Vandy herättää joukkueen torstaina, muuten on kylmää kyytiä tiedossa.

Blues #21 Koskiranta. Pitäkää tästä kiinni.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Loistopeli Bluesilta, vain kruunu jäi puuttumaan.

Huomioita:

- Kariya on aivan mahtava. Kukaan Jokeripakasta ei saanut miestä pidettyä aisoissa. Aivan huikea pelinäkemys!

- Mr.Eskelinen oli kentän paskin tänään. Aina sai olla pelko perseessä, kun Tumba lähti maalin takaa liikkeelle. Jokerien henkisesti tärkeä kolmas maali täysin Eskelisen piikkiin. Vilttiin!

- Viitaluoma on kullanarvoinen etenkin alivoimalla. Hienoja karvauksia perä perään. Loistolöytö, kannatti maksaa.

- Brückler oli ihan jees. Yksikään maali ei hänen piikkiin mennyt mutta mutta.. Ensi matsiin Ahonen maaliin

- Hyvä tunnelma oli hallissa. Jokerifanit eivät hirveää mekkalaa pitäneet ennenkuin kolmannessa erässä sitten ihan mukavasti. Bluesin katsomostakin tuntui lähtevän ääntä.

- Semi! Uskomatonta, tänään se tapahtui. Ens matsissa kaks?

- Hirso vajosi tasaisen harmaaseen massaan tässä matsissa. Ei erottunut muuta kuin kultapottansa kanssa.
 

Ponkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo, Sht
hartzu kirjoitti:
Näemmä pelin alku ei ollut sieltä parhaimmasta päästä:

3.39 JOK Mikko Kuparinen 2 min, kampitus
4.17 JOK Jyrki Louhi 2 min, väkivaltaisuus
4.53 BLU 1-0 Mikko Lehtonen (Martin Kariya, Arto Laatikainen) yv.
5.21 JOK Markus Kankaanperä 2 min, kampitus
5.41 BLU 2-0 Jari Tolsa (Martin Kariya, Arto Laatikainen) yv.

Levonen-show oli vauhdissa heti alusta asti. Ei millään pysty miten tää juoppo on saanu niitä kultasia pillejä. Pienimmästäkin rikkeestä boxi kutsuu mutta välillä molemmin käsin sai estellä. Monta jäähyä tuli taas seurattua monttu auki, että mikähän tuossa oli esim se Bluusin 4 maali joka hylättiin. Tuntuu, että välillä yritetään etsimällä etsiä sitä jäähyn paikkaa. Noh kaipa se tästä paranee. Ja TOIVOTTAVASTI filmaamiset saadaan kuriin paremmalla kädellä.

Btw kukas tää Kähkönen on? Kaveri höntyilee kentällä kuin päätön kana ja liekö montako kertaa heitelty kuin märkää rättiä.

Onnittelut Jokruille pisteistä, kyllä piti muutamaan otteeseen nieleskellä lopun koittaessa.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Ponkke kirjoitti:
Btw kukas tää Kähkönen on? Kaveri höntyilee kentällä kuin päätön kana ja liekö montako kertaa heitelty kuin märkää rättiä.
Kähkönenhän pelasi ihan hyvän pelin. Haastoi hyökkäyspäässä mukavasti Jokeripakkeja, kun ottaa huomioon että pelasi about toisen pelinsä liigassa. Muutenkaan tämä neloskenttä ei tainnut kertaakaan olla hädässä puolustusalueella. Mielestäni kohtalainen suoritus koko junnuvitjalta.
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Lauri kirjoitti:
- Mr.Eskelinen oli kentän paskin tänään. Aina sai olla pelko perseessä, kun Tumba lähti maalin takaa liikkeelle. Jokerien henkisesti tärkeä kolmas maali täysin Eskelisen piikkiin. Vilttiin!

Väärin, 3-3 tuli ylivoimalla, ja pakkipari, kuka lie ollut oli jossain huitelemassa, eikä muustakaan neliöstä ollut tietoakaan.

Pikkarainen oli ylivoimaisesti paskin pakki tänään, jäällä kahden maalin aikana, josta 3-2 kavennus ihan hänen piikkiin, muutenkin kiekottomana iiiihaaan pihalla, karmeaa katsottavaa. Ja kaksi jäähyä (ja muistaakseni jyppiä vastaan myös, 8 kakkosta ennen tätä matsia, ja +/- Gussen kanssa huonoin). Vilttiin. Pois. Farmiin. Jonnekin, mutta ei kentälle.

Eskelinen oli paikoitellen jopa hyvä.
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Huh huh, olipahan matsi.

Pakko myöntää, että tällä hetkellä fiilikset ovat aivan helvetin sekavat. Toisaalta kärsitty tappio harmittaa kovasti, mutta toisaalta taas täytyy olla todella ylpeä meikäläisten esityksestä.

Kariya oli kyllä häikäisevä. Joka kerta, kun jätkä tuli kentälle, oli Jokerit toistuvasti ongelmissa. Itse en olisi millään ennen kauden alkua uskonut miehen olevan noin loistava. Pakko se on kai myöntää, että olin väärässä vaikka harvinaista se onkin. Loistava scouttaus Norjasta turskia puremasta. Siitä Holtarille propsit.

Semirille toisiaan ensimmäinen maali aivan helvetin pitkään aikaan. Häneltäkin loistavaa peliä omassa roolissaan plus jopa yllättävän hyvää peliä kiekollisena. Kulmissa Semiriä ei tunnu saavan kuriin kukaan. Ero viime kauden alkuun on kyllä häikäisevä.

Tosiaan, fiilikset ovat helvetin ristiriitaiset. Kaikki pisteet oli otettavissa, yksi saatiin. Ilman niitä paria järkyttävää puolustusalueen kämmiä... Kolmannessa erässä kyllä alkoi espoolaisilla jo hieman jalka painaakin. Kuitenkin, jos joku olisi etukäteen sanonut meidän ottavan tästä ja HIFK-pelistä yhteensä kolme pistettä, olisin nauranut.

Helvetin vaikeaa sanoa oikeastaan mitään enempää. Koko peli oli melkoista tunteiden vuoristorataa ja tällä hetkellä olo on melko tyhjä. Sen vain sanon, että tappiosta huolimatta olen helvetin ylpeä siitä tavasta, jolla joukkue tänään taisteli. Tänään vain vastustajan materiaali yhdistettynä heidän voiton tahtoonsa oli liikaa.

EDIT:

Lisätään nyt vielä, että en kyllä vieläkään millään ymmärrä miten kukaan voi pitää Levosta liigan parhaana tuomarina. Aivan vitun kauheaa arpomista - tänäänkin.
 
Viimeksi muokattu:

Kapo

Jäsen
Riittää kun sanoo että kertaakaan ei ole tappion jälkeen ollut näin tyytyväinen, upeaa taistelua junnukoulun kasvateilta. Kolme pistettä Helsingin joukkueilta tässä tilanteessa, pakko olla tyytyväinen vaikka kuuteenkin oli saumat. Kokemuksen puute näkyy juuri parhaiten paineen alla johtoa puolustaessa, mutta muuten positiivista peliä, olin ylpeä omistani.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Peliä näkemättä täytyy olla tyytyväinen yhdestä asiasta;

Joukkue mitataan ensimmäisen kerran, kun se on oikeasti tappiolla. Tänään Jokerit eivät kuitenkaan missää vaiheessa ilmeisesti luovuttaneet vaan pisteet taisteltiin kotiin. Paskoja pelejä tulee, se on varmaa, oleellista on otetaan niistä peleistä kuintekin pisteet kotiin vai ei.

Oikeastaan uskon tämän vain lisäävän jengin taistelumoraalia. Nyt voidaa uskoa itseemme vaikka peli ei sujuisi. Pelataan vähän niin kuin Team Kanada, aina vaarallinen vaikka olisi paljonkin tappiolla.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Joo, eipä ollut ihmeellinen esitys tänään, mutta pakko olla tyytyväinen joukkueen venymiskykyyn, kun kuitenkin oltiin kahdesti kahden maalin tappioasemassa.

Muita positiivisia asioita Jokereista tänään:

- Louhi 1+1
- Stapletonin johtama hyrräketju
- Jalkasen ihana karvaus 2-1 maalissa. Way to go, Samuli!
- Ridan pirun nätti tasoitusmaali
- Taklaukset! Tosin niitä olisi saanut olla enemmänkin

Miinusta puolustukselle. Pari kertaa kierrettiin todella pahasti.

Bluesista... Mukava nähdä taas taisteleva Blues kehissä. Kaukana on se parin kauden takainen aneemisuus. Tänään taisi tulla tosin 3. erässä väsy ja Jokerit pääsi vyöryttämään. Ei ihme noilla loukkaantumisilla.

Martin Kariya oli hengenvaarallinen aina kentällä ollessaan! Mies on vähintään yhtä vaarallinen kuin broidinsa. Kyllä on Kariyan kiekkosuku lahjottu kiekkotaidoilla, voi jestas...Onneksi Jokerit sentään pehmitti tätä liukasta pikkusinttiä parilla kunnon mällillä.

Parannettavaa jäi Jokereilla torstaiksi. Onneksi sentään venymiskykyä näyttäisi tältä sakilta löytyvän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös