Ti 26.4.2016 Tappara - HIFK (6. finaali)

  • 26 265
  • 106

Obloquy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bluesit, ManUtd, Jets
Todella mielenkiintoista nähdä miten HIFK peluuttaa seitsemää puolustajaan. Lähtökohtaisesti vieraissa noin vahvaa hyökkäyskentällistä vastaan kuin Tapparan ykkönen on, olisi aika erikoista juoksuttaa kentälle toistuvasti Taipalus-Salmi tai Taipalus-Aulie -pareja. Etenkin Taipalus on ollut katsomissani peleissä kovin epävarma sekä hasardialtis ja Salmen sekä Aulien kiekollinen peli puolestaan on aika yksipuolista. Voisin kuvitella, että Järvinen, Auvitu ja Grillfors pelaavat isoja minuutteja, jolloin HIFK saisi kahdella vahvalla vasemmalla puolustajalla (Järvinen, Auvitu) vältettyä aika hyvin pahimpia hasardipareja, mikäli miehet jaksavat pelata riittävällä tasolla koko illan. Grillforsille voi puolestaan olla odotettavissa melko puolustusaloitusten täyteinen matsi.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Herranjumala tätä porukkaa. Miehellä on silmävamma ja jengi vaan aukoo päätään. Mikä teillä on? Alhaista väkeä, odotin HIFK faneilta enemmän, näköjään turhaan... Surullista.
Kun Liivik sai vastaavan silmävamman aiemassa kohtaamisessa niin mitäs mieltä siitä oltiin siellä Tampereella? Surullisia?
Hyvä että Jukka "silmävamma, kausi ohi" Peltolan "silmävamma" ei kuitenkaan häiritse pelaamista. Eikä tarvitse katsella peliä "sillä silmällä".

edit. Jukka ei Pekka
 
Viimeksi muokattu:
Kun Liivik sai vastaavan silmävamman aiemassa kohtaamisessa niin mitäs mieltä siitä oltiin siellä Tampereella? Surullisia?
Hyvä että Pekka "silmävamma, kausi ohi" Peltolan "silmävamma" ei kuitenkaan häiritse pelaamista. Eikä tarvitse katsella peliä "sillä silmällä".
Missä tilanteessa se tuli? Mikä osui?
Eikös Pekka Peltola ole lopettanut jo?
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Herranjumala tätä porukkaa. Miehellä on silmävamma ja jengi vaan aukoo päätään. Mikä teillä on? Alhaista väkeä, odotin HIFK faneilta enemmän, näköjään turhaan... Surullista.

No jos Zaborsky sai pelikieltoa sillä perusteella, että Peltola loukkaantui ja mediassa rummutettiin, että kausi on ohi, kun vastaavasti Mäntylä selvisi hyppytaklauksestaan ilman pelikieltoa siitä syystä, että Liivik ei loukkaantunut niin hieman karvaalta tämä nyt maistuu. Ei siinä, hienoa nähdä, että Peltolalle ei lopulta sen pahemmin käynyt ja pystyy pelaamaan.
 

toimittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti Hifk löytää peli-ilonsa eikä puudu Tapparan liha- ja mailamuuriin.
Samaa miettinyt. Todennäköisesti tänään on tiukempi linja kuin aikaisemmissa painiväännöissä, joten jäähyjä tulee. Täytyy vaan toivoa että uskaltavat viheltää jatkuvat oranssien harrastamat estämiset, muuten voi mennä puuduttavaksi.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
HIFK:lla ei muuten ainoatakaan yv maalia vielä. Onko siihen tehty mitään tässä sarjan aikana? Itse en ole huomannut, suurta muutosta.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
HIFK:n ylivoima on kieltämättä ollut heikkoa finaalisarjan ajan, mutta toisaalta sitä ylivoimaa HIFK ei ole kamalasti päässyt edes pelaamaan. Tänään sitä varmaan siunaantuu ainakin enemmän kuin sen yhden kerran, joten tehokkuutta kaivattaisiin.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tapparalla on toissa keväältä Kärppiä vastaan ja myös tämän kauden Kärppä-sarjan kuutospelistä kokemusta siitä miten katkaisupaikassa kotikentällä hävitään. Molemmilla kerroilla esitys on jättänyt paljon toivomisen varaa. Saa nähdä ollaanko tuosta välieräsarjan kuudennesta ottelusta otettu opiksi vai lähdetäänkö jälleen tarkkailemaan, mitä vastustaja tekee. Joka tapauksessa väljä otteluohjelma mahdollistaa sen, että IFK voi laittaa kaiken likoon ja Tapparan on myös tehtävä näin.

Nimenomaan tässä näen tämän pelin avaimen, jos Tappara lähtee liikaa puolustamaan ja kyttäilemään, IFK saattaa lopulta jyrätä voittoon. Jos taas Tappara lähtee aikaisemmalla aktiivisella pelillä eli karvaamaan paikan tullen ja ylittämään keskialuetta nopeasti, Tappara saattaa hyvinkin viedä tänään kanisterin. IFK:lta näköjään tippui pakistosta vielä hyvin playoffeissa pelannut Generous, joten kyllä siellä IFK:n pakistossa on iskun paikkoja, samoin kuin Tapparan. Ehkäpä Törmäsen tulisi peluuttaa tuota Auvitu - Grillfors kaksikkoa harvinaisen kovilla minuuteilla, niin kauan jos/kun ei jouduta pitkiä aikoja omissa pyörimään. Avausmaalilla voi tänään olla harvinaisen suuri merkitys varsinkin IFK:n peliin, Tappara on johtoasemassa yleensä ärsyttävän hyvä. Jos Tappara 1-2 maalilla pääsee johtoon, IFK tuskin saa enää apinoita karistettua selästään.

Jättäkää nyt jumalauta se Peltola jo rauhaan, lääkärin arvio lehdessä osui väärään joo, mutta ei se meidän voitto tai tappio tule olemaan yksin Peltolasta kiinni vaikka hän hyvä yleispelaaja onkin.

HIFK:lla ei muuten ainoatakaan yv maalia vielä. Onko siihen tehty mitään tässä sarjan aikana? Itse en ole huomannut, suurta muutosta.

Kyllä sitä YV:tä on muutettu useaan otteeseen niin taktisesti kuin kokoonpanojen osalta, finaalien alussa IFK yritti muuttaa pelin pyörityksen puolta eli Ramulle haettiin ainoastaan nopeata syötön jatkoa, sen jälkeen Auvitu yritti jossain pelissä kiskoa viivalta vetoja ja miestä meni (yritti) maalille, ja viime pelissä YV:llä jatkoi aiemmin nostettu Tuomisto, ja mukaan tuli vielä pitkästä aikaa Elkins jolle haettiin toisella YV:llä Ramun kautta siniseltä vauhtiin keskelle rannetta. Tuo Elkinsin viivalta kierto ja keskustaan luistelu oli hyvä aihio, mutta tällä kertaa ne ranteet viuhui yli. Viime pelissä Partanen viivalla oli korvattu 2.YV:ssä Grillforsilla. Tuo 0 YV-maalia on aivan hemmetin huono tulos, mutta kun katsoo tuloksen taakse niin on siellä ollut Ramun jakamia takatolppa syöttöjä jne. aivan riittävästi 2-3 maaliin. Tapparan AV on ollut hyvä, mutta en mitenkään järkyttävän paljon nosta hattua sille, syystä että eihän tuo neliö ole tehnyt muutakuin seissyt pienenä kasana, noin pieni neliö pitää yleensä keskustaa, mutta silti sieltä keskeltäkin on saatu vetopaikkoja a'la Luttinen ja Ramu. Tulos lopulta ratkaisee ja tuloksellisesti Tapparan AV on ollut täydellistä.

E: Nopeasti laskettuna IFK on päässyt pelaamaan vähän vajaa 24min YV:tä tässä sarjassa, kerran on tehty maali muutama sekunti YV:n jälkeen. Kyllä tuolla YV-ajalla olisi pitänyt pystyä tekemään noin 5 YV-maalia jotta prosentti olisi edes ihan hyvä - hyvä.

Se ettei kummankaan YV ole tehnyt tasaisesti huomattavaa eroa tähän sarjaan, kertoo mun mielestä hyvin miten tasaisista 5vs5 joukkueista puhutaan tässä finaalissa (poislukien pari Nordiksen ryöpytystä). Kyllä finaaleissa aivan oikeat joukkueet pelaa siitä ei ole varmaan kenelläkään epäilystä, ja oikea joukkue lopulta sen kanisterin nappaa olipa se kumpi tahansa näistä.
 
Viimeksi muokattu:

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Japa Levonen toimii katsomo erotuomarina. Samalla voi ottaa hieman bisseä (ei Koffia) ja ehkä ajella pelin jälkeen kotiin. Fonselius valvoo Japan puuhailuja ylimääräisenä katsomo erotuomarina.
 

Mace1970

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiekko-Vantaa (Sympatiat Pelsuille)
Tapparan toivoma "ihmeparantuminen" toteutunut ja kapteeni Peltola kokoonpanossa....hmmm. Hyvä ettei käynyt pahemmin. AI niin ja Zabo myös mukana.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
No jos Zaborsky sai pelikieltoa sillä perusteella, että Peltola loukkaantui ja mediassa rummutettiin, että kausi on ohi
Vai olisiko arvottu sillä samalla linjalla, jossa Dixonin laukauksen jälkeiseen mailansaattoon luisteli Lukon Ahonen ja Dix lensi ulos? Nyt Zabo ei lentänyt ulos, vaan sai kurinpidosta pelin huilia. Linja se on huonokin linja?
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
No niin. Kausi alkoi 11.9.2015 ja tähän on tultu, että tänään on mestaruus katkolla. Olen inhonnut Tapparaa vuoden 2002 finaalisarjasta alkaen ja inhoan edelleen. Ei se ole siitä mihinkään muuttunut. Vielä Rauno Korven aikaan Tapparassa oli ripaus inhimillisyyttä, mutta siitä on jo liian kauan aikaa. Toivottavasti HIFK voittaa.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Ihan hyvä että Peltola pääsee pelaamaan, eihän sitä kukaan toivo että joku joutuu jäämään pois kauden tärkeimmistä peleistä. Paitsi tietysti
tapola, joka kiimoissaan heilui pullonheittäjän perään, että jotain päästäisiin muistamaan pelikiellolla. No, se keissi vissiin kuivui kasaan.

Toivotaan hyvää ja vauhdikasta peliä, ja kumpi tahansa voittaakin, toivotaan että se tapahtuu ilman jälkikitinöitä mahdollistavia tilanteita. Kumpikin
hieno pelaajaryhmä ansaitsisi sen. Tunne on että tiukkaa matsia tuloksellisesti ei nähdä, vaan toinen voittaa selvin numeroin, mutta se voi olla aivan kumpi tahansa.

Tuskaa katsoa kotisohvalta, mutta aina ei voi olla paikalla. Kuka muuten laulaa Maamme-laulun? Martti Syrjä? Pate Mustajärvi?
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Olisko ollut kolmas kohtaaminen kun Liivik sai Tappara mailan silmänsä. En muista varmuudella. Jäähyä ei vihelletty. Liivik luisteli suoraan koppiin, ei jäänyt pyytelemään rangaistusta.

Muistaakseni kyseessä Ikonen, maila osui alaluomeen ja aika pahannäköinen oli. Erona näissä kahdessa keississä luultavasti se, ettei Ikonen jäänyt jäähän makaamaan eikä kukaan älynnyt/halunnut katsoa tallenteelta. Pelikieltohan (tai vähintään jäähy) siitä olisi "linjan" mukaan kuulunut, mutta mitäpä näistä.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Peltola oli sivussa 1,5 peliä, ja nyt pelaa kokomaskin kanssa.

Zaborski ei saanut tempauksestaan edes ulosajoa, ja saattoi sen takia hellankoukkuilla vielä pelin lopuksi kun ei kasetti kestänyt. Zaborski huilasi yhden pelin.

Zaborski on hyvä pelaaja, mutta Peltola on Tapparalle tärkeämpi kuin Zaborski HIFK:lle.

Toivottavasti vain osaa pelata tuon kokomaskin ja silmänsä kanssa. Saravolla oli vähän hiljaista pari ensimmäistä peliä tuon kokomaskin kanssa.

Toivottavasti eivät ota tyhmää riskiä nyt tuon silmän kanssa. Kukaan pelaaja ei ole niin tärkeä, että terveyttä kannattaisi riskeerata. Ei edes Ramu tai Kuusela.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Toivottavasti vain osaa pelata tuon kokomaskin ja silmänsä kanssa.

.

Eiköhän pelimies osaa, Pepe Lehtonen ratkaisi HIFKlle mestaruudenkin aikanaan, ja mieti sen silmää.
Kuka tietää vaikka teille syntyisi tänään uusi Tampere-legenda, jota muistellaan vuosikymmenien päästä.
"Silloin 2016 kun kun Peltola sutaisi siniviivalta..."

No, toivottavasti ei.

P.S. Zaborsky, ei Zaborski.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Nelonen ei näytä tätäkään (ratkaisevaa) finaalia ÄÄääääää ratkean riemusta, kiekkokevään huipennusspektaakkelia odotellessa!

Tappara vie, tämä on tähtiin kirjoitettuna.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
HIFK:n ylivoima on kieltämättä ollut heikkoa finaalisarjan ajan, mutta toisaalta sitä ylivoimaa HIFK ei ole kamalasti päässyt edes pelaamaan. Tänään sitä varmaan siunaantuu ainakin enemmän kuin sen yhden kerran, joten tehokkuutta kaivattaisiin.

Näköjään paljon selostuksissakin vilkkunut Generals olisi poissa, joten tämä tietää erästä skenaariota: Puljun otteista raivostunut St. Pate repäisee tänään luultavimmin parikin kertaa verkot tötteröille Tapparan yv:llä. Ei tuota kautta tätä käännä enää mikään. Peli päättynee 6-2.
 

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Varmaan se KalPa
Jos on olemassa jääkiekkojumalia, Tappara nostaa tänään kannun. Sen Tamperelaiskannattajat on ansainnut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös