Ti 26.2.2008 TPS - JYP

  • 11 545
  • 50

mir

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mediasivusto ei tiedä Dwaipen puuttumisesta mitään. Flunssaa on ollut täällä päin liikkeellä, joten se lienee mahdollinen selitys. Mitään faktaa ei ole kuitenkaan täällä päässä vielä tarjolla.

Flunsassa on Kiekko Keskisuomalaisen otteluennakon mukaan. Ei siis mitään isompaa.
 

gozela

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Dwaipe flunsassa

Mediasivusto ei tiedä Dwaipen puuttumisesta mitään. Flunssaa on ollut täällä päin liikkeellä, joten se lienee mahdollinen selitys. Mitään faktaa ei ole kuitenkaan täällä päässä vielä tarjolla.

Kiekko-Keskisuomalainen tietää kertoa, että Dwaipe potee flunssaa, joten sen vuoksi kaveri ei tänään pelaa. Mielenkiintoinen ottelu tulossa ja jotenkin tuntuu viimeaikaisten hyvien otteiden valossa, että kolme pistettä matkaa tänään Jykylään.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Helmisen poissaolo on ikävä juttu, mutta tietää toivottavasti kunnon näyttöpaikkaa Virtaselle vanhassa ketjussaan. Jos otteet ovat edelleen yhtä heikkoja kuin edellisvisiitillä, kannattaisi Helminen pitää tässä ketjussa loppukauden. Toivottavasti Antti näyttää nyt, mitä varten hankittiin tänne takaisin täksi kaudeksi. Muutamalla tehopisteellä hän pysyisi pistepörssin top 25:n neljäntenä JYP-pelaajana, mikä olisi hieno saavutus.

Itse pelistä ei kyllä yhtään tiedä, miten käy. TPS:n tappioputki on voinut sisuunnuttaa joukkueen tai sitten se on ihan täysi vastaantulija. JYPin kohdallakin on voinut olla tekemistä, että erinomainen viime viikko on saatu nollattua ja tähän peliin maltetaan lähteä nöyrin mielin.
 

tiikeri

Jäsen
Helmisen poissaolo on ikävä juttu, mutta tietää toivottavasti kunnon näyttöpaikkaa Virtaselle vanhassa ketjussaan. Jos otteet ovat edelleen yhtä heikkoja kuin edellisvisiitillä, kannattaisi Helminen pitää tässä ketjussa loppukauden.

Mielestäni Dwightin pitäisi ehdottomasti saada jatkaa tässä ketjussa, pelasi sitten Virtanen tänään kuinka hyvin tahansa. Uskon ja toivon, että Dufva ei lähde enää kuin pakon edestä pakettia sotkemaan. Tämä vain oma mielipiteeni asiasta.

Paha peli tulossa varmasti, TPS on ollut JYPille pirullisen hankala vastus tällä kaudella. Panosta riittää molemmille, mutta toivottavasti paineet näkyvät enemmän kotijoukkueen otteissa. Mikäli JYP onnistumaan samanlailla kuin edellisissä peleissä, pitäisi voiton kyllä irrota tänään.
 

Naughty_S

Jäsen
Mielestäni Dwightin pitäisi ehdottomasti saada jatkaa tässä ketjussa, pelasi sitten Virtanen tänään kuinka hyvin tahansa. Uskon ja toivon, että Dufva ei lähde enää kuin pakon edestä pakettia sotkemaan. Tämä vain oma mielipiteeni asiasta.

Tjaa, minusta Virtasen "toimivuus" ykköskentässä olisi erittäin suotavaa, sillä D. Helminen soveltuu (=ei mene hukkaan, kuten Virtanen) useampaan kenttään, jolloin rosteriin saataisiin lisää syvyyttä.
 

TPS89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, KaKiPo & Leijonat.
Mjaaha. Kipruko nyt on kiukutellut kun ei mahdu pelaamaan? Varsinainen suuri suu! Saapa nähdä miten käy Kuokkasen tänään. Joudutaanko taas vaihtamaan 0-4 tilanteessa Salakka maalille?

Kiprusoff on kuumesairaana, joten ei pelaa ainakaan tänään. Rautee on poissa kaikista viikon peleistä. Pahoin pelkään, että Kuokkasella on tänään keskusimuri päällä ja Silakka luikkaroi maalille.
 

tiikeri

Jäsen
Tjaa, minusta Virtasen "toimivuus" ykköskentässä olisi erittäin suotavaa, sillä D. Helminen soveltuu (=ei mene hukkaan, kuten Virtanen) useampaan kenttään, jolloin rosteriin saataisiin lisää syvyyttä.

Näinkin on asia tietysti. Tässä vaiheessa kautta tuon ykkösnyrkin pitäisi vaan olla jo kasassa ja selvänä kaikille. Dwight on kuitenkin mielestäni selvästi Virtasta tasaisempi ja varmempi suorittaja tuohon Immosen ja Pihlmanin rinnalle. No katsellaan miten käy, jotenkin en vaan lähtisi yhden TPS-pelin takia ketjuja enää kauheasti sorkkimaan.
 

Erik Loka

Jäsen
Jos TPS:n ongelmat ovat samoja mitä ne ovat olleet aikaisemmin, eli Jatkoajan ennakon mukaan puolustuksen voi sahata auki helposti, niin uskon JYPin vievän tänään pelin selkeästi nimiinsä.

Etenkin ykköskentän syöttöpelillä vastustajan puolustus, varsinkin heikko, voidaan puhkoa aivan saletisti Immosen johdolla.
Nyt kun myös kolmosketjulla kulkee, niin en usko JYPillä olevan suuria ongelmia tänään.

Mutta jos lähdetään takki auki niin perseelleen menee.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
http://www.ksml.fi/kiekko/uutiset/todella-pahassa-suossa(79940).ece

Keskisuomalaisen matsiennakossa sorrutaan väittämään, että TPS muka ei ole voittanut neljään viikkoon.

Urkkalehdessä puolestaan pk-seudun ilkeämielinen lehtimafia panee omiaan: http://www.urheilulehti.fi/jaakiekko/analyysit/article148717-1.html

"TPS on suurissa vaikeuksissa, Urheilulehden Esko Seppänen sanoo."

Todellisuudessa mitään em. kaltaista ei tietenkään ole tapahtunut. TPS johtaa sarjaa puhtaalla pelillä.
...Ja tulee varmaan suorastaan dominoimaan sääli- sekä varsinaisissa pleijareissa. Vieraissa voitettu 1.11. jälkeen kalpa ja ässät sekä hpk hikisesti rankkareilla. eikä siis edes voittoa kuukauteen ja viime pelien maalierokin on varmaan puolet enemmän omiin kuin tehtyjä, eli oikeasti on todella mainiot lähtökohdat runkosarjasijoituksen pitämisen suhteen sekä menestymiseen pleijareissa, nyt alkaa aivan tajuton nousu
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JEE! Neljäs osuma putkeen. On se vaan hienoa, että nyt on viime peleissä murrettu noita JYPin otteita vaivanneita myyttejä (tappioasemasta nouseminen, veiraspelaaminen, vastustajan tappioputken katkaisu) oikein urakalla. Tästä voipi tulla vielä aika mukava kevät.

Radiosta nähtynä TPS kyllä yritti ja painosti, mutta tappioputken tuska taitaa painaa aika tavalla niskassa. JYP taas hoiti homman, kuten myötätuulessa olevalle joukkueelle on tyypillistä. Eli takaa ohi ja voittoon, vaikka ei mikään unelmapeli varmaan JYPiläisittäin ollutkaan.

Kiitos JYP!
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Mahtaako tepsin pojat itsekkään enää uskoa tekemiseen? Kiinnostavaa nähdä milloin valmentajalla pettää pokka ja pyyhe lentää jäälle. Tällä hetkellä tekeminen on sillä tasolla etten halua nähdä yhtään nykyisistä pakeista rosterissa ensi kaudella. Äärettömän paskaa lammastelua...ei voi muuta sanoa.
 

Groove Armada

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Starkin noutopihan parakki
Olipa tärkeä voitto. Kerrankin takaa ohi, opetellaan kevättä varten -luennoista kenties tärkein? Radion perusteella toki mentiin mutta TPS tuntui painavan aikalailla päälle. Mikäköhän tuossa turgulaistan ylpeydessä on meille niin vaikeeta? Paska joukkuehan se kuitenkin on.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Mukava nousu tappioasemasta jatkoaikavoittoon. Kuulostihan siinä olevan painetta, mutta näissä peleissä se henkinen kantti mitataan kun ollaan vieraissa tappiolla ja vielä sitten noustaan rinnalle ja ohi. Vaikka HIFK pelaisi miten huomenna, tässä on nyt kaksi kotipeliä edessä ja kaikki ihan omissa käsissä. Pelicansin tappio kuroi eron myös ylöspäin kolmeen pinnaan, joten jännät 3 matsia tässä on vielä edessä.

Erityisesti lämmittää Harri Pesoselle annettu peliaika - ainakin radiosta kuunneltuna Pizza-Harri toi hyvää rähinää ja fiilistä JYPin ykköskentän peliin ja (jälleen) flegmaattisesti pelannut Virtanen siirrettiin jonnekin limboon. Kuka potkisi Virtasta perseelle oikein kunnolla, kun kauden ratkaisupelitkin lähestyvät?
 

Jarner

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP. Philadelphia Flyers. Man United. JJK.
Jep jep. Sellanen ilta tänään. Peli oli kyllä hyvin pitkälti sellainen mitä osasi odottaakin.
Ensimmäinen erä ei kyllä kovin paljoa herättänyt toiveita jatkon suhteen. Oli meinaan aivan karmeaa peliä ja Tepsillä oli ensimmäinen
avopaikka jo parinkymmenen sekunnin jälkeen. Liike oli kadoksissa ja TPS toi kiekon kävelyvauhdilla alueelle ja maalipaikalle.

Toinen erä oli jo paljon paremman näköstä touhua, olkoonkin, että pitkiä kiekkoja oli aivan käsittämätön määrä. Roiskittiin sinne ja tänne
ilman päätä ja häntää. Perse-Markun toinen maali oli todella upeaa katsottavaa. JYPin puolustus sahattiin todella kauniisti auki ja melkein tyhjiin
sai laittaa.
Tuokkola ei vakuuttanut tänään. Tuntui, että äijä oli ihan unessa. Toki muutamia perusvarmoja koppeja.
Kuokkasesta nyt ei paljon voi sanoa mitään. Surkeita vetoja joko suoraan syliin tai pari metriä ohi ja yli.
Mieltä lämmittää toki Kangasniemen maali. Sai kyllä rauhassa viritellä ja nätisti aivan yläputken alle.
Pihlmanin maali oli taas hyvinkin nähty kuvio :)

Erityismaininta Harri Pesoselle! Pelasi kyllä todella hyvän pelin Immosen ja Pihlmanin kanssa. Huomattavasti virkeämpi kuin Vemmu.
Tosta äijästä kuullaan vielä.
Tunnelma oli kyllä hyvä tiistain otteluksi, eli propsit siitä! Menihän tuo ilta tälläkin tavalla. Ei mitään kummempaa viihdettä, mutta 2 pistettä
kuitenkin tuntuu hyvältä, kun ottaa huomioon miten pahasti jäljessä JYP oli tänään kotijoukkuetta ajoittain.
Mitäpä sitä D.Helmisellä, kun pikkuveli pystyy yhtä mallikkaasti ratkaisemaan :)
 
Viimeksi muokattu:

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jo toisessa ottelussa peräkkäin kävi niin, että radion ollessa päällä pelkästään vastustaja teki maaleja, mutta kun lopetin radion kuuntelun, JYP teki maaleja ja voitti. Taidan lopettaa pelien kuuntelun radiosta tämän kauden osalta. Hienoa, että noustiin kahden maalin takaa voittoon, mitä en kyllä 2-0-tilanteessa uskonut, koska peli kuulosti olevan sen verran huonoa.

Vähän huolettaa tuo taitopelaajien (Virtanen & Filppula) huono peli, mutta ehkä HPK:ta vastaan he pääsevät taas tasolleen. Olisi kuitenkin parasta, että koko porukka olisi iskussa playoffien alkaessa. Nythän tilanne muuttui entistä mielenkiintoisemmaksi, kun Pelicans hävisi ja JYPillä on mahdollisuudet viidenteen sijaan.

Veikkaan muuten, että TPS:n tämän ottelun nelosketju Max Kolu-Toni Jalo-Matti Aho on liigahistorian lyhin hyökkäysketju pelaajien nimien osalta; yhteensä 23 kirjainta.
 

Torspo82

Jäsen
JYP oli kyllä aivan unessa ottelun alun eikä oikein missään vaiheessa vakuuttanut. Dufva sekoitti ketjuja aika paljon ja aina sai tähyillä, että ketkä siellä tällä kertaa mahtavat olla jäällä. Kun en ole valmentaja, en osaa sanoa oliko moinen aiheellista vai olisiko tuon sijaan vaadittu vain vähän kärsivällisyyttä. Kahdessa viimeisessä erässä nähtiin ainakin seuraavia ketjukoostumuksia, joista yksikään ei ainakaan omasta mielestäni toiminut erityisen hyvin: Pihlman-Immonen-Pesonen, Sykkö-Vänttinen-Hannus, Virtanen-Filppula-Louhivaara.

Pesosen pelaamisesta olen kyllä aivan eri mieltä kuin Jarner. Mies oli koko ajan ihan eri aaltopituudella kuin Immonen ja Pihlman ja lisäksi Pesosen sähläämiseen kuivui pari yv-pyöritystäkin. Olihan joukossa tosin yksi hyvä vaihto, jossa Pesonen sai aikaiseksi laukauksen nollakulmasta sivuverkkoon. Itseäni jaksoi kyllä kovasti ihmetyttää tuo peluutus ja ihmetyttää edelleen.

Tuomarit vihelsivät tasaisen heikosti, helppoja jäähyjä tuli molemmille joukkueille ja välillä jäi selviä jäähyjä viheltämättä. Oma pers'tuntumani on, että kotijoukkue saattoi saada lyhyemmän tikun tänään jäähyarvonnoissa. Kaiken kaikkiaan aika heikkotasoiseksi jäi illan ottelu, onneksi näitä ei tarvitse käydä tällä kaudella enää katsomassa.
 

Jarner

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP. Philadelphia Flyers. Man United. JJK.
Pesosen pelaamisesta olen kyllä aivan eri mieltä kuin Jarner. Mies oli koko ajan ihan eri aaltopituudella kuin Immonen ja Pihlman ja lisäksi Pesosen sähläämiseen kuivui pari yv-pyöritystäkin. Olihan joukossa tosin yksi hyvä vaihto, jossa Pesonen sai aikaiseksi laukauksen nollakulmasta sivuverkkoon. Itseäni jaksoi kyllä kovasti ihmetyttää tuo peluutus ja ihmetyttää edelleen.

Tais jäädä sulta sitten näkemättä muutama vaihto kokonaan. Äijä jaksoi raataa ja taistella kiekosta koko ajan ja oli muutenkin todella pirteä.
Lisäksi vielä kunnon pommi, missä Erkinjuntti jäi ihan levyksi.
Ehdottomasti vastuuta vaan lisää! Se on jo toki eri juttu, että missä kentässä.
 

wapiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Artukaisten Rypistys
Eka erä tosiaan TPS:ltä ihan ok, seuraavat kaksi sitä tyypillistä munatonta hiipimistä ympäri kenttää... Askissa lisäksi kaksi "Teemu Salmista" jotka puhaltelivat ihan omiaan, tasapuolisesti kylläkin. Jyp oli parempi. Mää luule et tää kausi oli ny si täsä!
 

Saamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, osa sydämestä JYP:ille
Ei ottelusta juurikaan jäänyt mitään mainittavaa, paitsi suuri vitutus! Jos jotain positiivisia asioita TPS:stä on pakko vääntää, niin Hurmeen onnistuminen pitkästä aikaa. Matti Aho on myös pelaaja, jonka suoritukset jäivät positiivisesti mieleen. Ylipäänsä viime aikoina Aho tuntuu olleen se ainoa tepsin jantteri, joka vielä uskoo tekemisiinsä. Ahosta on tullut tämän hetken varmin tepsiläinen, vaikka tänään peräti yksi virhesyöttö Aholta nähtiinkin. Tilastotappion piikkiin sekin. Kuokkanenkin oli ihan mallikas kaveri tällä kertaa maalilla. Myös paljon parjattu Konttinen oli mainettansa parempi tänään. Tämänpäiväiset esitykset antoivat uskoa, että kyllä me Konttisesta vielä köyhän miehen Sweat saadaan. Tänäänkin Konttinen oli kummassakin päässä huomattavasti parempi kuin asettamani vertailukohde.

JYPistä mainittakoon nuori Pesonen, joka pääsi ottamaan Virtasen paikan ekan erän jälkeen ykkösessä. Tuokkolalla myös erityisesti ekassa erässä ihan näyttävikin torjuntoja.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Onko kellään tietoa, että onko Tepsi voittanut tällä kaudella kertaakaan jatkoajalla? Jotenkin tuntuu, että joka kerta kun kelloon tärähtää 60 min ja peli on tasan, niin tietää, että yksi piste matkaa Turkuun..

Olikos Auran Aaltojen selostajalta vähän ääni mennyt? Maalikimarasta kuuntelin, että oli vähän kähee ääni..
 

John Shaft

Jäsen
Suosikkijoukkue
Teeee Peeee Äs ja Alexander The Great
Luotan jo tälle kaudelle klassiseksi muodostuneeseen lauseeseen: Piste olisi kiva yllätys.

No joo. Piste tuli. Jälleen perinteitä velvoittaen kotijoukkueen hallintaa ja vierailijat putsaavat palkintopöydän. Kitoosh! Lauantaina sitten Lappeenrannassa pelataan jo playoffs-hengessä. Alkaa vaan pikku hiljaa ( tai viimeiset 3 kk ) hiipumaan luotto omiin poikiin. No ainahan voi sitten siirtyä jalkapallon seurantaan Veritakselle. Siellä ainakaan tarvi katella raumalaisia...
 

Erik Loka

Jäsen
Jumaleissön kun oli Miskalta hieno laukaus! Tiukka lämäri suoraan ylämörköön ja Ritarikin joutui melkein leipomaan pipareita..

Yllättävä nousu JYPiltä. Harvemmin on tällä kaudella tultu tappioasemasta voittoon päätöserässä..
 

Pucci

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Huonon ekan puolikkaan jälkeen aattelin, että hyvä jos tästä edes piste saataisiin. Ja sieltä tulikin kaksi. Miskan maalin jälkeen JYP selkeästi piristyi ja lopulta ansaitsi voiton. Kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli yv:llä avopaikat mutta tolppiin kolisi. Tasan meni siis yleisön huokaisut. Kovin kolkko oli tunnelma Turku-hallissa. Ymmärrettävää toki noin isossa hallissa tuolla yleisömäärällä, joka oli mielestäni ilmoitettu normaaliin tapaan reilusti yläkanttiin (~6000). Positiivinen kokemus kuitenkin, johtuu tosin tietty paljon ottelun lopputuloksesta.

Itse ottelusta:
- Tuokkolalta hyviä koppeja, tosin osittain menee TPS:n huonon viimeistelyn piikkiin.
- Harri Pesonen pääsi sitten pelaamaan oikein huippukenttään. Tasakentällisin hän pörräsikin ihan hyvin ja järkkäili pari paikkaakin, mutta mielestäni yv:lle hän oli väärä valinta. Monta kertaa kiekko poltti lavassa ja jää tuntui olevan liukas. Ei ihan tainnut pää vielä kestää noin isoa roolia. Ihan ok esitys kuitenkin, hieman kyllä huvitti miehen ratkaisu vetää lämäri lähes nollakulmasta kesken JYP:in painostuksen ja sivuverkkoonhan se meni.
- Sykkö. Kyllä huomasi, että mies oli päässyt tutussa paikassa irti. Tuntui koko ajan olevan kauhea halu näyttää. Ei paljon kiekkoa lainaillut vaan koohotti ympäriinsä. Sotki mielestäni pahasti Hannuksen ja Vänttisen peliä.
- Vänttinen. Jälleen huippupeli luolamieheltä. Parit torjunnat alivoimalla, hankki ainakin yhden jäähyn vastustajalle röyhkeällä nousullaan ja järkkäili ihan hyvin paikkoja ketjukavereilleen. Me likes!
- Miskan vetoa oli ihanaa katsoa. Komeasti ylös, jossa tilaa oli. Siinä oli miehellä vähän aikaa jopa miettiä Bergin hyvän syötön jälkeen ja kerkesin jo aattelemaan, että näinköhän Mise vielä tämänkin paikan tuhrii.
- Immonen kaapi aloituksia taas hyvin ja oli kolmannessa erässä Pilen kanssa pelipäällä muutenkin. Nyt ois Pilellä se 19 maalia kasassa; yksi vielä ja ennätys paranee. Ekassa maalissa ykköskenttä tosin oli hukassa ja tepsiläiset pääsivät käytännössä kahdestaan maalin värkkäämään maalin edestä.
- Hallissa oli niin hiljaista, että pelaajien huudot kuuluivat hyvin katsomoon ja paninkin merkille, että JYP:stä Kaijomaa tuntui olevan koko ajan siellä äänessä.
- TPS:stä jäi parhaiten mieleen taitava Erkinjuntti sekä Saija Palinin ja kuuluttajan pikkuhauskat jutustelut tauoilla. Onnittelut vielä Saijalle synttäreiden johdosta!

Aika sekavaksihan toi nyt meni. JYP:in osalta kuitenkin ottelun eka puolikas huonoa ja sitten hieno tasonnosto, joka tottakai jäi parhaiten myös mieleen illasta.
D. Helminen oli siis flunssassa mutta ihmettelin mikä oli tullut, että Forsberg ja Niemi oli pudotettu pois kokoonpanosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös