Ti 25.9.2012 Ässät - HIFK

  • 18 761
  • 72

Järvenpää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Wild, Suomalaiset NHL:ssä
Pelin tähdet:

*** Joni Ortio
** Jesse Joensuu
* Ilkka Vaarasuo

Mistä ihmeestä nämä IS-tähdet nykyään löytää?
Ennen ne löytyivät SM-Liigan tilastot-sivulta, muttei enään...

Oli kyllä todella viihdyttävä peli. Ässillä järkyttävästi hyviä paikkoja, mutta ortio oli tänään muuri.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Raantaa ei voi tappiosta syyttää. Mielestäni saa jatkaa maalilla seuraavassa pelissä.
Syyttävä sormi voidaan osoittaa tuhlailuun toisessa päässä, mutta hävisihän Raantakin tänään pystyyn Ortiolle. Ei vaikuttanut kovin varmalta oikein misään vaiheessa, enkä oikein tykännyt toiminnasta rankkarissa.

Josko se Ässien ylivoima toimisi tällä kaudella paremmin. Tänään siinä oli jo aivan selvää punaista lankaa löydettävissä, viime kaudella ei herättänyt oikein edes lupausta missään vaiheessa.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässiltä hyökkäyspäässä ihan hyvää pelaamista. Paremmalla onnella olisi kaappi heilunut paremmin, siihen bonuksena vielä Ortiolta unelmapeli.

Molemmat Ifk:n maalit olivat todella huonon puolustuspelaamisen seurausta. 0-1 maali, Talaja Uusitaloa vastaan 1vs1, lähtee laukomaan ja Ville ei puolusta mailalla vaan jäpittää maskina Raannalle = 0-1.

Tämä rankkariin johtanut tilanne lähti meidän Jani Honkasen leikittyä taas jotain muuta mitä oikeasti on. Nousee päätyyn, paska syöttö ja hyökkäys kääntyy omiin. Takasinpäin ei edes kokomatkaa viitsi täysiä polkea vaan kääntää perseensä omaa maalia kohti ja jatkaa liukua.

Ifk voitti koska teki paikoistaan paremmalla prosentilla maaleja kuin Ässät.

Avauspelaaminen kuntoon niin hyvää tulee.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomioita

En nyt sanoisi, Ässä-kannattajien tapaan, että Lennu olisi ollut yössä. Ei esittänyt hykkäyspäässä ihmeitä, mutta puolustussuuntaan sitten polkikin esim. ylivoimahyökkäyksen kiinni kunnon takamatkalta ja oli pariin kertaan alin pelaaja kun pakit oli missä oli. Tässä nyt varmaan kävi niin, että tiukassa pelissä Lennu valui sinne NHL rooliin eli pelasi omaa päätä.

Ässät painosti moneen otteeseen hyvin, mutta ei kuitenkaan saanut vetoja raameihin eikä maalin edessä ilokseni juurikaan ollut tilaa punaisille.

Pikku G:n rankkari ei ollut mikään löysä suupaisu, vaan taidokas veto jäätä pitkin kesken veivauksen. Hidastuksesta katsottuna siinä ei ollut minkäänlaista latusliikettä, joten Raanta oli varmasti täysin yllätetty. Normaalistihan pelaaja vie G:n laukaisukohdassa rystylle ja jatkaa siitä miten jatkaa. Nyt veto tuli "mitä se tekee" kohdassa ilman minkään sortin varoitusta.

Miksi Vaarasuo pelaa tällä kaudella liigaa vasta nyt. "täytemies" kuitenkin heitettiin jäälle kriittisinä loppuminuuteina kun vakiojätkätkin olisivat varmasti jaksaneet.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pikku G:n rankkari ei ollut mikään löysä suupaisu, vaan taidokas veto jäätä pitkin kesken veivauksen. Hidastuksesta katsottuna siinä ei ollut minkäänlaista latusliikettä, joten Raanta oli varmasti täysin yllätetty. Normaalistihan pelaaja vie G:n laukaisukohdassa rystylle ja jatkaa siitä miten jatkaa. Nyt veto tuli "mitä se tekee" kohdassa ilman minkään sortin varoitusta.

Näin minäkin asian näin, todellinen "JanCaloun" suoritus, eli molari yllätettiin täysin. Hieno (rankkari)maali.
 

Starstruck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
eniten vituttaa tapa jolla koko viisikko pelasi sen jälkeen kun Honkasen(!) nousu maalin taakse pysähtyi tuomarin luistimeen. IFK oli ihan puhki ja lähtikin vaihtoon, silti kukaan Ässien viisikosta ei viitsinyt pelata tilannetta kunnolla alaspäin ja yhtäkkiä MaG puskee läpiajoon. Honkanen tosiaan puuskutti viimeisenä alas mutta hyökkääjän kuuluu paikata nuo pakkien nousut.
Honkasta jäi tuossa mietityttämään/harmittamaan se, että hänet taklattiin. Eihän nyt "fyysistä pelotetta" kukaan saa pommittaa. Ja sitten hän luisteli koko matkan hyökkäyspäästä kävelyvauhtia alas, vaikka (ihme kyllä) olisi hyvin ehtinyt tilanteeseen mukaan ja sukka-Savinaisen ei olisi tarvinnut rikkoa Granlundia.

En tiedä oltiinko eri pelissä, mutta Heshkalla oli kyllä (aina kun katse häneen kiinnittyi) ajatus jossain aivan muualla kuin kentällä tänään. Pois lukien tietysti tuo ensimmäinen maali. Marttinen ei toki hänkään tehnyt ihmeitä viivalla, mutta ei myöskään päästänyt kiekkoja ulos siihen perinteiseen Ässä-pakkien tyyliin ja laukoi muutaman kerran varsin hyvin.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ei kai tästä enää paljoa lisättävää ole, mutta olihan tuo rankkari nyt niin selvä kuin olla voi. Myös paikan päältä katsottuna.

Avauspeli oli aivan kaameaa katsottavaa, kiekkoa ei meinattu saada eteenpäin muuta kuin itse kuljettamalla. Siihen nähden paikkoja tuli todella paljon.

Joensuu oli kentän paras tänään, toisaalta kultakypärä teki Jopesta aika löysän. Itsekkäitä ratkaisuja ja liukumista vaihtoon tänään. Onneksi vaihtoi Savinaisen eikä Jessen kanssa. Ja toinen negatiivinen on koko kauden ollut Savinainen. Onko maajoukkuestatus noussut hattuun? Kuten joku sanoi niin nyt ne haalarit päälle tai sitten poppariosastolle. Oli ihan eri pelissä kuin ketjukaverinsa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tulipa katottuu matsi (lähinnä meidän Vaarasuon otteiden tarkastamiseksi, mutta tietty muutenkin) kun mahdollisuus oli kerrankin.
Matsista jäi ihmetyttämään lähinnä Peltonen. Kaveri tuntui olevan välillä täysin kuutamolla ja lähinnä häiritsi esim. Redenbachin työskentelyä joko surkeilla syötöillä, tai surkeilla syöttöjen vastaanotoilla. Useampaan otteeseen joutui ihmettelemään tuota, kun vaikkapa (taisi olla) Jokela pisti todella upean pitkän passin suoraan Villen lapaan, mistä kiekko hyppää laidan yli. Tai vaihtoehtoisesti Ville pistää passin Redenbachia kohti, kiekko vaan lentelee ohi jossain vyötärön korkeudella.
Onko kaveri ollut koko alkukauden yhtä kuutamolla, kuin tänään, vai oliko tänään joku erityisen huono päivä Villellä?
 

TheJackal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Onko kaveri ollut koko alkukauden yhtä kuutamolla, kuin tänään, vai oliko tänään joku erityisen huono päivä Villellä?

Kuhta ja Peltonen ovat olleet pahimmat pettymykset alkukaudesta. Kuhta on filassa ja Ville on ykkösessä illasta toiseen, koska on Ville! Jos tämä yhtään valaisi asiaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Onko kaveri ollut koko alkukauden yhtä kuutamolla, kuin tänään, vai oliko tänään joku erityisen huono päivä Villellä?

Kyllä se valitettavasti on ja ikä alkaa näkymään entistä selkeämmin Peltosen otteista. Ei meinaa enään kiekko pysyä lavassa eikä ajatus juokse tarpeeksi nopeasti nopeissa matseissa ja jatkuvasti potkun kaks jäljessä.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Ei meinaa enään kiekko pysyä lavassa eikä ajatus juokse tarpeeksi nopeasti nopeissa matseissa ja jatkuvasti potkun kaks jäljessä.

En kiistä Peltosen kehnoja otteita, mutta pakko puuttua tuohon ajatuksenjuoksuun. Aivan varmasti kulkee, mutta jostain syystä on ihan hukassa tällä hetkellä. Peltonen on kuitenkin Peltonen ja merkitys joukkueelle on henkisesti aivan valtava. Tästäkin syystä paikkansa on kokoonpanossa, mutta uskon kyllä Villen itsensä tekevän tarvittavat johtopäätökset mikäli peli ei aukene.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Ville on ykkösessä illasta toiseen, koska on Ville! Jos tämä yhtään valaisi asiaa.

Kyllähän se valaisi ja on täysin ymmärrettävää, mutta toisaalta aika harmi. Jos vauhti ja peliäly ei enää riitä, niin ei välttämättä kannattaisi olla aktiivisesti murentamassa suomikiekko-ikonin kuvaa areenoilla, joilla vauhtia ja peliälyä tarvitaan. Jos Peltosen suoritus ei tuosta parane, niin pitää toivoa että kaveri siirtyy kaikessa hiljaisuudessa muiden entisten suuruuksien tavoin lätkimään esim. Italiaan pariksi kaudeksi ja tuumailemaan siellä jatkoja.

Eikä tämä ollut sitten mikään henkilökohtainen hyökkäys Peltosta kohtaan, heppu on ollut myös omia idoleita siitä -95 finaalista lähtien.
 

pata 72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Minusta peli oli hyvä, reilu ja vauhdikas. Juuri enempää tiistai-illan pelistä ei voisi toivoa. Virheet ratkaisi, niin se kait kuulu ollakin. Parempi voitti = teki enemmän maaleja. Ja vieläkin ihmettelen kuinka monta pistettä pitää menettää Jani Honkasen hölmöilyjen tähden? Joo myönnän, tunnen voimakasta antipatiaa tätä uutta ässä-ikonia kohtaan. Mutta peli oli viihdyttävää.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Too little, too late. TYlivoima ei myöskään toiminut vaikka paikkoja oli, puuttuu pakki joka pystyy viivasta niittaamaan kiekkoja maalille -> hyökkääjät iskevät ribarit sisälle.

Olisi Ässät ansainnut ainakin pisteen mutta työntekoa ei lasketa vaan maalit ratkaisevat.

samaa mieltä tuosta. muita huomioita:
Jesse oli mielestäni erittäin hyvällä pelipäällä tänään, hieno esityö siihen maaliin, luistelu on hienoa katseltavaa, kehittynyt kyllä siinä hienosti. Myös Armia ja Dixon pelasivat hyvin.

Hifk:lta erottui positiivisesti Ortio, oli kyllä kuin muuri tänään. Myös Talajalta hyvää peliä.
ihan ok matsi siis, mielenkiintoisia nämä IFK väännöt aina ovat!
onnea pisteistä Hesaan.
 

TommiH

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mielenkiintoista nähdä koska rotaatio osuu Honkaseen...Vai onko kaverilla koskemattomuus? No, taitaa tuo Malkamäki lähteä taas seuraavaksi ja ihan ansaitusti.

Joensuu on elämänsä kunnossa. Dixonin kanssa kova pari. Vielä kun Savinainen alkaisi pelaamaan vahvuuksillaan kuten Jesse tekee.

Tuntuu vähän siltä, että ässien pelisysteemi pakit->hyökkäys tuottaa varsin vähän maaleja pakkien hyökkäyspään passiivisuuden takia. Tuntuu, että selvää leaderia pakistossa ei ole esimerkiksi YV:lle. Uusitalon paikka ei ole YV:llä. Heshka on ehkä inasen kevyempi YV:lle kuin oli odotettu, vaikka muuten hyvä peruspakki.
Hyökkäyskentät ovat kyllä varsin tasokkaita (hyvät roolitukset ja tasapainoiset) ja hyökkäyspäässä pystytään pitämään painetta, mutta ne hyökkäyksiinlähdöt ovat välillä jopa koomisia kun keskialue laitetaan tukkoon. Kuinkahan monta kertaa kiekko kuskattiin tänään maalin taakse. Uusitalo jopa panikoi kesken hyökkäykseenlähdön ja lähti takaisin maalin taakse :)
Taimea odotellessa... Siis jos nyt NHL apujakaan ei ole tulossa. Kova kiekollinen pakki joka pystyy vetämään isoja minuutteja olisi kyllä huikea juttu, mutta eipä taida tulla.
 

3vilme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
TV:stä katsottuna näytti ainakin aivan selvältä rankkarilta.

edit. siis Veikkaus-TV:n diashowsta katsottuna..

Päivän selvä rankkari paikanpäältäkin katsottuna. Rankkarista saadaan kiittää Honkasta joka viiletti hyökkäyksen kärjessä. Tähän kun lisätään huonosti kauden aloittanut Uusitalo niin siinä ne Ässien ongelmat sitten onkin kiteytettynä. Toivotaan että Taimi saadaan pian kaukaloon...

Hyvä ja siisti peli.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Kenelle noi eiliset IS-tähdet meni? Ei löydy mistään ja Liigapörssiä ihmetellessäni huomasin, että Joensuu ei saanut vissiin edes sitä yhtä tähteä? Ortio ja Joensuu olivat ylivoimaiset kurkot eilen Porissa.
 

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässillä oli enemmän maalipaikkoja, mutta silti hävittiin. Ifk:n eka maali menee Raannan piikkiin ja toinen Savinaisen piikkiin. Joo, Miliisi oli turhaan hyökkäyksessä, mutta Savinainen veti ihmeelliset piruetit ja löi äijän jäihin. Ilman mokia oltaisiin voitettu 1-0.

Ifk:lta ei kukaan oikein säväyttänyt, kaikki neljä ketjua pelasivat hyvin. Ortio ainakin sai tähtiä muita en muista.
 

Starstruck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kenelle noi eiliset IS-tähdet meni? Ei löydy mistään ja Liigapörssiä ihmetellessäni huomasin, että Joensuu ei saanut vissiin edes sitä yhtä tähteä? Ortio ja Joensuu olivat ylivoimaiset kurkot eilen Porissa.
*** Ortio
** Granlund
* Heshka

Laitoin aikaisemmin väärin, että Heshka olisi saanut kaksi tähteä, mutta näin se meni. Ainoastaan Ortio näistä ansaitsi tähtensä, eli ehkä parempikin ettei näitä julkaista enää liigan sivuilla...
 

Kiekkovelho

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olipas hyvä ja tasokas peli näin kauden alkupeliksi ja vielä tiistai illaksi.
Ässät oli lähes koko pelin hyvä ja peli kontrollissa molemmissa päissä, mutta kuten aiemmin todettu, jos toisen maalivahti parempi, sen joukkue on vahvoilla näissä peleissä.

Ortio oli varma ja hyvä koko pelin, lisäksi vastustaja teki siitä ajoittain hyvän, sekä myös onnea puuttui ässien maaliyrityksissä, ettei ohjaukset ja irtokiekot menneet sisään.
Raannan eka päästämä olisi pitänyt torjua, niin kaukaa lähti, mutta rankkarista en häntä syytä, se oli laukojan hyvyyttä.

Näillä joukkueilla on tapana ottaa keskinäisitä peleistä vierasvoitot, johtuen juuri osittain huonosta viimeistelystä kotona. Nopeasti katsottuna viime kaudella ässät voitti kaksi vieraissa ja kotona voitto ja tappio.

Hyvä esitys mielestäni muuten ässiltä, vaikka tulos harmittaa tietysti, joten tästä hyvä jatkaa eteenpäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös