Ti 25.10.2011 Jokerit - JYP

  • 15 767
  • 65

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eipä näy ketjua joten rohkenen tässä tylsän työpäivän ohessa avata otteluketjun kyseiselle kamppailulle, olkaa hyvä ja toivottavasti kelpaa:

Taas mennään Hartwallin kirkkaiden valojen alla. Jokerit ja JYP, kauden kohtaaminen osa kaksi. Edellinen ottelu pelattiin tasan viikko sitten Jyväskylässä, jolloin kotijoukkue JYP oli niukasti parempi luvuin 3-2. Tasainen ottelu lienee luvassa myös tänään.

Hyvän alkukauden jälkeen Jokerit on tuloksellisesti hiipunut ainakin hetkellisesti. Viisi viimeistä ottelua on tuottanut vain neljä pistettä. Samaisella mittarilla JYP:n pistemäärä on yhdeksän. Jokereiden pelillisiä asioita voinevat avata joukkueen omat kannattajat paremmin, mutta varmasti ainakin (avain)pelaajien loukkaantumiset ovat tehneet osansa.

Kokoonpanoja ei vielä tuntunut löytyvän, mutta JYP ilmoitti jo aiemmin että muutoksia kokeillaan. Tänään kaukalossa viilettävät 19-vuotias hyökkääjä Miika Roine ja 18-vuotias puolustaja Henri Auvinen. Roine on ollut Mestiksessä JYP-Akatemian tehokkain pelaaja: 11 ottelun tehot ovat mallia 6+2. Auvisen tehot 13:ssa ottelussa ovat 2+1. Erään tiedon mukaan ainakin harjoitteluissa Roine on pelannut kolmosketjussa yhdessä Asplundin ja Pesosen kanssa. Uusi hankinta Pavel Skrbek ei pelaa vielä tänään. (korjatkaa jos jokin em. tiedoista on pielessä)

JYP:llä toivottavasti Myllykoski aloittaa maalilla ja tänään koittaa paluu voittojen tielle. Suurin mielenkiinto on joukkueen pelillinen ilme kahden tappiollisen pelin jälkeen ja toki Roineen ja Auvisen otteet kiinnostavat.

edit: Vuosiluku unohtui ketjun otsikosta, korjattu.
 
Viimeksi muokattu:

Masentaja

Jäsen
Jepulis.

Eli Jokerit kohtaa kovasti piristyneen Jypin. Jypin tilanteeseen en sen enempää osaa mitään sanoa, kuin että kovasti parempaan suuntaan alun taaperruksen jälkeen siellä on lähdetty.

Jokereiden osalta suunta on ollut huippualun jälkeen melko katastrofaalinen. Kolme vimeisintä peliä, ja niistä kaksi nollapeliä. Hyökkäyssuuntaan. Kolmen edellisen ottelun saldon on maalierolla 2-10 ja 0 pistettä. Tästä ei totisesti ole kuin suunta ylöspäin, tuloksellisesti ainakin. Alun riemukulun jälkeen ollaan taulukossa vielä neljäntenä, mutta itsellä on tälle illalle sama odotus kuin porin tehtyjen maalien määrä. Puhdas nolla. Jyp tulee varmasti kovaa päälle ja jos jokerit ei saa taklauspeliään ja karvaustaan toimimaan niin pulassa ollaan. Maalihanojen avaaminen olisi myös heti alussa todella tärkeää. Jos Jyppi tekee avausmaalin, on jokerit täysin pulassa jos menee väkisin yrittämiseksi. Kokoonpano mielenkiinnolla odotellaan, Jokereilta poissa varmasti Lahti ja Eaves. Hardt tekee paluun, mutta missä muodossa on ykkönen illalla? Kenttäruletti on aiheuttanut sen että yhteiset sävelet on ollut hukassa, ja varmatkin maalipaikat on mailanpuristamisen johdosta hukattu. Muuten Jokerit on edellisiä vastustajia vastaan ollut hyvin mukana pelin flowssa, joten se ei suurin huoli ole. Ylivoimalle olisi aika laittaa JO NYT joku muu kuin Puukädet Oy:n Niemi-Väänänen-parivaljakko. Käytetään näitä siellä AV:lla, jooko?

Kohta mennään!
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kokoonpanoja ei vielä tuntunut löytyvän, mutta JYP ilmoitti jo aiemmin että muutoksia kokeillaan. Tänään kaukalossa viilettävät 18-vuotiaat hyökkääjä Miika Roine ja puolustaja Henri Auvinen.
Eikös Roine ole kuitenkin 19 vuotias ja vajaan parin kuukauden päästä 20? Joka tapauksessa, täytyy seurata tätä kaksikkoa sekä meidän Teräväistä hieman tarkemmin tänään. Auvisella ja Teräväisellä jonkinlaiset mahikset päästä nuorten kisoihin vuoden vaihteessa.

Jokereiden osalta ketjuja ei voi edes arvata, koska siellä on sekä 1. että 2. kentistä tärkeät palaset poissa. Kilpeläinen kuitenkin pelannee maalilla ja puolustus lienee samanlainen ellei sitten Maneliusta vaihdeta Kivistöön tai Klingbergiin.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Pataan, Kuokkaan....

Onko tänään Heleniuksen vuoro olla imuroimassa? Mikäli näin on niin JYPin hiuksen hienotkin mahdollisuudet hupenevat nolliin. Täytyy vain toivoa, että lukemat pysyvät edes kohtuullisina.

Pihlman? Milloin palaa tasolleen vai palaako ollenkaan? Tällä hetkellä Pilestä on lähinnä haittaa ja saisi mielestäni lähteä Akatemian puollelle hakemaan onnistumisia.

Yksi asia yllätti positiivisesti kun selailin joukkueen tilastoja oli Pesonen joka on sisäisessä plusmiinus tilastossa ykkösenä lukemilla +2!
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Roineelle ja Auviselle tilaa kokoonpanossa ovat tehneet Tuomas Pihlman ja Kristian Näkyvä, jotka molemmat pelaavat tänään JYP-Akatemian paidassa. Toivottavasti Pihlman ei sotke poikien peliä kovin pahasti ja toisaalta toivottavasti Näkyvä pystyy auttamaan kolmen pisteen hakemisessa Turusta.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tänään kaukalossa viilettävät 19-vuotias hyökkääjä Miika Roine ja 18-vuotias puolustaja Henri Auvinen.
Vaikka nuo iät siis meni hieman pieleen, niin nuoria poikia joka tapauksessa. Itseasiassa taitaa olla Vataselle ensimmäinen liigapeli missä hän ei ole joukkueensa nuorin pelaaja. Eli onhan se jo aikakin ajaa uutta verta sisään.

Ottelusta tulee varmasti mielenkiintoinen ja omakin huomio on ehdottomasti nuorten otteissa. Kokoonpanoja ei ole vielä tullut, mutta Tuomas Pihlman näyttää olevan tänään Akatemian puolella ottamassa mittaa Antti Virtasen TuTosta - kaikenlaista.

Veikkauskerroin olisi houkutteleva (3,25 JYPille), mutta parempi pitää rahat tilillä. Aika usein se on ollut takuuna JYPin voitolle - näin sen olen itse ainakin tulkinnut.
 
Viimeksi muokattu:

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Roineelle ja Auviselle tilaa kokoonpanossa ovat tehneet Tuomas Pihlman ja Kristian Näkyvä, jotka molemmat pelaavat tänään JYP-Akatemian paidassa...
Eikös tuo Pihlman ole juuri se sama kaveri, jonka lähetitte Jokereihin toipumaan, sitten Seppänen kyykytti ja otti ukon terveenä takaisin ? Toisaalta kyllähän Akatemiassakin pelatessa pitää olla terve, eipä siinä.

Tappioputkessa kun seilaillaan niin otteluiden alun merkitys korostuu. Onnistumisia olisi syytä saada heti alkuun, ettei kypärä ala liikaa kiristämään. Suurin jännitys tällä hetkellä kohdistuu Jokerien kokoonpanoon ja etenkin siihen, kenet Erkka laittaa Filppulan viereen. Sen verran vahva Erkan Filppula-Eaves fetissi on, että veikkaan Erosen ottavan Eavesin paikan ja näin muutos näyttää ainakin paperilla melko pieneltä.
 

Durable

Jäsen
Jokerit tänään:


Hardt - Filppula - Pulkkinen
Ruutu - Kerälä - Hännikäinen
Teräväinen - Hahl - Rita
Mäki - Heino - Tyrväinen

Nordlund - Dehner
Niemi - Klingberg
Eronen - Väänänen

Kilpeläinen (Hetenyi)
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Eikös tuo Pihlman ole juuri se sama kaveri, jonka lähetitte Jokereihin toipumaan, sitten Seppänen kyykytti ja otti ukon terveenä takaisin ? Toisaalta kyllähän Akatemiassakin pelatessa pitää olla terve, eipä siinä.

"Lähetitte" on aika raflaavasti sanottu ainakin minun tekstiäni lainaten kun en ole vissiin sen suuremmin tainnut mistään kyykytyksistä puhua vaan enemmänkin pelkäsin jo Pihlmanin palatessa, että onko palkkansa väärti parin viime kauden historian tuntien. Kannattaa suunnata tämä kysymys sille osastolle, joka luottaa Seppäsen, Tynin ja Dufvan tekemisiin kaikessa. Tosin tuo sama joukko kyllä menisi hymyillen vaikka peniksenvaihtoleikkaukseen jos sen suorittaisi Dufva. Seppänen ojentelisi skalpellia, Tyni opastaisi lääkiksen opiskelijoita katsomopaikoille ja Holtari hymyilisi muuten vaan olkapäiden yli. Juuri ennen nukahtamista kuuluisi vielä korahdus "luotan teihin kuin vuoreen."
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit tänään:


Hardt - Filppula - Pulkkinen
Ruutu - Kerälä - Hännikäinen
Teräväinen - Hahl - Rita
Mäki - Heino - Tyrväinen

Nordlund - Dehner
Niemi - Klingberg
Eronen - Väänänen

Kilpeläinen (Hetenyi)

Hallelujaa! Pulkkinen pääsee kokeilemaan Filppulan kanssa. Hienoa! Mielenkiintoinen kenttä on myös tuo kolmonen, johon Teräväinen tuo oman energisen ja taidollisen panoksensa. Jos kemiat natsaavat voi tuo kolmonen olla todella hyvä kenttä. Teräväinen syöttää, Rita paukuttaa maaleja ja Hahl hoitaa loput. Hienoa myös että nelonen on palautettu ennalleen ja Heino pelaa nelosen keskellä, ei laidassa. Kakkonen on täysi kysymysmerkki ja 0-0 pelaaminen ja vastustajan tökkiminen (Ruutu) on kaikki kotiinpäin. Kerälällä on mahdollisuus näyttää että peli onnistuu myös muiden kuin Lahti-Pulkkinen akselin kanssa.

Klingoni palaa puolustukseen ja toivottavasti koomailut ovat jääneet pois.

Kaikenkaikkiaan loukkaantumisista huolimatta erinomaisen näköinen kokoonpano saatavilla oleviin miehiin nähden. Erinomaista.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Okei, kiitos Erkka ykkösestä ja nelosesta. Nyt on Filppulalla ja Pululla näytön paikka. Kolmonen pystyy myös tekemään hyvää jälkeä, mutta kakkonen on kyllä erittäin mielenkiintoinen ratkaisu. Kukaan ei ole varmaan pelannut toistensa kanssa ennen. Miksi ratkaisu ei ollut Ruutu-Hahl-Rita & Teräväinen-Kerälä-Hännikäinen???? Vai puuttuuko Ruutusta yksi t-kirjain???
 

Viru$

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit tänään:


Hardt - Filppula - Pulkkinen
Ruutu - Kerälä - Hännikäinen
Teräväinen - Hahl - Rita
Mäki - Heino - Tyrväinen

Nordlund - Dehner
Niemi - Klingberg
Eronen - Väänänen

Kilpeläinen (Hetenyi)

No perkele, ei siellä penkin takana sittenkään täyskoomassa olla. Vihdoin kaikki pääsee näkemään miten akseli Filppula - Pulkkinen toimii. Heinon siirto laidasta takaisin nelosen keskellä on myös ehdottomasti positiivinen juttu. Kivistön olisin ehkä mielummin ottanut El Koman tilalle, mutta annetaan nuorelle Svenssonille uusi mahdollisuus. Nimellinen kakkonen ei oikein vakuuta, mutta ei noista palikoista oikein parempaakaan saa aikaiseksi.

Itse ottelulta odotan Jokereiden paluuta ''tasolleen'' fanaattisen kotiyleisön edessä. Tiikerin katsetta peliin ja äijää seinälle.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Oma mielenkiintoni kohdistuu tänään siihen, iskeekö Markus "Shakki" Nordlund viimein maalitilinsä auki? Ketsuppipullon aukeaminen on vain ajan kysymys!
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Pakkomaalin paikka! Luulisi uusitun ykkösen sen tänään pystyvän tekemään. Klingoni sai paljon peliaikaa mestiksessä ja syötti muutaman veskan edellisessä matsissa siellä. Toivotaan, että onnistuu tänään eikä kaadu perseelleen heti alussa.

Vain voitto kelpaa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Jokereiden valmennusjohto vihdoinkin lukenut Jatkoaikaa? Loistavat kentät rakennettu, varsinkin kun Pulkkinen ykkösessä ja Heino keskellä. Luulenpa, että tuo Hahlin johtama "kolmosvitja" vetää kovemmat minuutit kun "kakkosvitja", jotenkin oudon näköisesti koottu kenttä tuo kakkonen. En tiedä aika näyttää, mutta paremmalta tämä näyttää nyt! Loistavaa.
 

fatality

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hienoa, että valmennuksessa ollaan herätty ja laitettu nelonen takaisin muotoon Mäki-Heino-Tyrväinen.

Kokoonpano näyttää ihan hyvältä, mutta kakkosketju täysi mysteeri. Saas nähdä miltä sen ketjun peli näyttää tosin veikkaanpa vaan ettei kovin herkulliselta.

Filppula-Pulkkinen. Siinä taas kaksi ylisyöttelijää, mutta onneksi tuossa on suoraviivainen Hardt samassa ketjussa.

Tänään on saatava tappioputki katki, poikki ja pinoon. Nyt ei riitä enään "hyvä suoritustaso" tai aktiivisuus. Pitää pelata taas sitä OMAA peliä, jolla pisteitä ropisikin alkukaudesta. Nyt tosiaankin sopiva revanssin paikka kun viikko sitten kärsittiin niukka tappio Jyväskylässä.
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP

JYP tänään:

Louhivaara - Hytönen - Jääskeläinen
Vatanen - Koskinen

Pihlström - Perrin - Tuppurainen
Auvinen - Malmivaara

Pesonen - Asplund - Roine
Ilvonen - Viitanen

Sipiläinen - Lahti - Jaatinen

Myllykoski (Helenius)

Ihan ok ketjut, joskin Jäsä ei ole ykkösketjun kamaa, mutta sitä tosin ei ole Hytönenkään. Nyt nämä vesselit tuhoaa Louhivaaran peliä, noh muuten ketjut näyttääkin varsin hyviltä. Sipiläinen toki jostain ihmeen syystä on kokoonpanossa ja Riska/Virtanen ei ole... Sipin vakiopaikka ei enään vituta, se on vain valitettavan normaalia....
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Veikkauksen jypille tarjoama kerroin tuntuu aikamoiselta ylikertoimelta kun kattoo miten Jokereiden viimeiset pari viikkoa on sujuneet. Okei jypilläkin pari tappiota alla muttei tähän peliin saa mielestäni mitenkään Jokereita ennakkosuosikiksi.

Filppula-Eaves on sitten hajotettu pakon edessä, joten jos tänään(kin) ykkönen vetää kiikareilla niin sitten alkaa ainakin täällä ihan oikeasti huolestuttaa. Paperilla ainakin Hardt-Filppula-Pulkkinen tuntuu loistavalta. Hardt luo tilaa ja Filppula jakaa lättyjä Pululle joka naputtaa ne verkkoon. Näin siis paperilla... Kolmoskenttä on myös todella mielenkiintoinen. Hahl ja Rita pelasivat loistavasti yhteen ennen Hahlin loukkaantumista ja tuohon vielä kiekollisesti todella taitava Teräväinen niin paperilla tuokin kenttä on todella hyvän näköinen.

Klingoni näköjään tekee paluun puolustukseen. Itselläni on luotto kaveriin aika vähissä mutta annetaan nyt vielä viimeinen mahdollisuus. Sääli vaan että Jokereilla ei ole ainakaan tällä hetkellä juurikaan varaa menettää pisteitä Klingonin koomailujen takia.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Mielenkiintoinen kenttä on myös tuo kolmonen, johon Teräväinen tuo oman energisen ja taidollisen panoksensa. Jos kemiat natsaavat voi tuo kolmonen olla todella hyvä kenttä. Teräväinen syöttää, Rita paukuttaa maaleja ja Hahl hoitaa loput,
Tuo ketjuhan pelasi yhdessä lähes koko harjoituskauden, joten kemioiden yhteensopivuudesta on jo näyttöä.
 
Suosikkijoukkue
Kallein budjetti, Man City, sympatiat JYP
Veikkauksen jypille tarjoama kerroin tuntuu aikamoiselta ylikertoimelta kun kattoo miten Jokereiden viimeiset pari viikkoa on sujuneet. Okei jypilläkin pari tappiota alla muttei tähän peliin saa mielestäni mitenkään Jokereita ennakkosuosikiksi.

No kyllä saa helposti. Paljon parempi pelaajamateriaali sekä kotipeli, eikä JYP nykyisin mikään hyvä joukkue edes ole. Täytyy myös ihmetellä Jonne Virtasen puuttumista jyväskyläläisten kokoonpanosta, siis mikäli tuo täällä ilmoitettu pitää paikkaansa. Ruutu tulee taas varastamaan shown, eikä siihen pysty kukaan vastaamaan.

Tiedossa siis juhlaotteluun varma kotivoitto ja ei-niin-seksikästä hokia täydet 60min. 2,1 - 0,1
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Täytyy myös ihmetellä Jonne Virtasen puuttumista jyväskyläläisten kokoonpanosta, siis mikäli tuo täällä ilmoitettu pitää paikkaansa. Ruutu tulee taas varastamaan shown, eikä siihen pysty kukaan vastaamaan.
Jonnen sekä Riskan, mutta tosiaan Riska ei ole missään pelaamassa, mutta Jonnen on ilmoitettu olevan Turussa JYP-Akatemian mukana.
 

Dosed

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Leijonat, Ducks
Jäsä ei ehkä tosiaan tuonne ykköseen kuulu, mutta minusta on erittäin positiivista että vihdoin jollakin on munaa sekotella kentällisiä vähän enemmänkin kuin vain vaihtamalla muutaman ykkös- ja kakkoskentän miehen keskenään. Ja toinen hieno asia on se että uusia nuoria miehiä ajetaan sisään ja vielä näin "isossa" pelissä, eikä vastaavasti jossain sarjataulukossa alempana olevaa joukkuetta vastaan. Luo varmasti fiilistä ja nostaa nostaa näyttöhaluja myös mestiksen puolella.

Odotukset on vähän kaksijakoiset tämän illan pelistä, voi tulla joko tylsää nysväämistä jos molemmat joukkueet lähtee peliin liian varoivaiseti, tai sitten edessä voi olla samantapainen tunteita herättävä kohtaaminen kuin Jyväskylässä. Saas nähdä kenen kantti kestää ja kuka haluaa voittaa kipeimmin.

Jokereiden ketjut näyttää pelottavan vahvoilta, pienesti hirvittää aina kun meiltä on jäällä kolmonen tai nelonen... Toivottavasti Myllykoskella on hyvä päivä.
 

Dynamo#79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Huuhkajat, KD
Okei jypilläkin pari tappiota alla muttei tähän peliin saa mielestäni mitenkään Jokereita ennakkosuosikiksi.

Kyllä Jokereiden pitää tässä selkeä ennakkosuosikki olla. Jokereiden kotirekordi tällä kaudella on 7 voittoa ja 1 tappio, kun taas Jypin vierasrekordi on 2 voittoa, 1 tasapeli ja 4 tappiota.

On totta, että Jokerit on voittanut vain yhden viimeisestä viidestä matsista, mutta se on myös noista viidestä ainoa kotiottelu. Kotona ollaan oltu lähes suvereeneja.

Veikkaus ehkä liioittelee Jokereiden suosikkiasemaa loukkaantumiset huomioon ottaen, mutta suosikista ei tässä ottelussa ole epäselvyyttä. Kilpeläinen päästää tänään korkeintaan kaksi, joten jos hyökkäys edes hieman heräisi, niin pisteet jäävät Ilmalaan.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Toivotaan että Aho ymmärtää peluuttaa tässä ottelussa jos jossain puhdasta RD-kiekkoa. Vieraspeli ja pienessä kaukalossa vielä antavat siihen edellytykset.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös