Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit ,Ottawa, SJK
Jokereiden vuoden viimeinen vieraspeli on edessä Moskovassa kun isäntänä on Dynamo Moskova. Kyseessä on kauden toinen kohtaaminen. Helsingissä Jokerit hyökytti Dynamoa numeroin 6-1. Tyhjille katsomoille pelattu ottelu oli alusta asti Jokereiden näytös jota johti Brian O’Neill tehoillaan 1+3. Jokereiden ykkösketju piti pilkkanaan Dynamon vastaavaa ja Dynamon supertähti Vadim Šipatšov tovereineen saatiin turhautumaan. Jokerit on viime aikoina ottanut mukavan niskalenkin Vladimir Krikunovin valmentamasta Dynamosta halliten keskinäisiä kohtaamisia. Nyt lähtokohdat ovat Jokereille vaikeat ja Dynamo lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina.

Dynamo löytyy Läntisen Konferenssin neljänneltä sijalta. Dynamolla pitäisi olla eväät kotiedun saamiseen runkosarjan jälkeen. Joukkue on ollut hyvässä iskussa viime aikoina. Edellisen Jokerit-kohtaamisen jälkeen saldona on kuusi voittoa ja kaksi tappiota. Edellisessä ottelussa ennen maajoukkuetaukoa Dynamo haki pisteet Nižnekamskista kaatamalla Neftehimikin Vadim Šipatšovin loppuhetkien ylivoimamaalilla numeroin 2-3. Dynamo on sarjan yksi parhaista vierasjoukkueista keräten kuusi pistettä enemmän vieraspeleistä kuin kotipeleistä. jokereiden on syytä pysyä poissa jäähyltä sillä Dynamon ylivoima on sarjan toiseksi tehokkainta. Alivoima ei ole ihan samaa tasoa. Vadim Šipatšovin, Dmitrij Jaškinin ja Dmitri Kagarlitskin johtama tehoketju kuuluu sarjan eliittiin. Šipatšov dominoi sarjan pistepörssiä ja Jaškin maalipörssiä. Kärjen takaa löytyy vielä Daniil Tarasov, Oscar Lindberg ja Lokomotivista hankittu Magnus Pääjärvi. Dynamon Kaksi ensimmäistä ketjua vastaavat tehoista ja kaksi jälkimmäistä keskittyvät rikkovaan rooliin tehden maaleja silloin tällöin. Juuso Hietanen pelaa taas hyvää kautta puolustuksessa ja on vuodesta toiseen Dynamon luottomies.

Dynamo hankki siis Magnus Pääjärven Lokomotivista ja toiseen suuntaan lähti Teemu Pulkkinen. Pääjärvi on varmasti kokonaisvaltaisesti parempi pelaaja, mutta Pulkkisen veroinen maalintekijä hän ei ole. Dynamo päätyi tälläiseen ratkaisuun ja ei se lopulta kovin suuri yllätys ollut. Hyvin usein ulkomaalaiset pelaajat joutuvat päävalmentaja Vladimir Krikunovin hampaisiin ja Krikunov sanoo usein suorat sanat. Toinen merkittävä saapuja joulukuussa oli maalivahti Emil Garipov Avangard Omskista. Garipov pelasi edellisessä ottelussa vasta kauden toisen ottelunsa. Nyt Dynamolla on kolme hyvää KHL-tason maalivahtia. Emil Garipov, Ivan Bocharov ja kokenut Aleksandr Jerjomenko muodostavat vahvan kolmikon. Siinä on ainakin mistä valita. Loukkaantuneiden listalta löytyvät Vladimir Bryukvin, Mihail Grigoryev, Ivan Igumnov ja Vyacheslav Kulyomin.

Läntisen Konferenssin kahdeksantena oleva Jokerit kärsi eilen kolmannen peräkkäisen tappionsa Podolskissa Vitjazille numeroin 2-1. Lähtokohdat olivat hankalat kun jälleen kerran joukkueesta löytyi koronatartunta. Tuttu tarina tältä kaudelta. Pelaajia ja Valmentaja Lauri Marjamäki karanteeniin. Itse ottelussa Jokerit pommitti peräti 53 kertaa kohti Vitjazin maalia, mutta Anton Todykov torjui elämänsä ottelun. Peliesitys oli ihan hyvä ottaen huomioon kokoonpanon ja Jokerit olisi ansainnut pelistä jotain. Edes onnea ei ollut matkassa kun maaliraudat olivat jälleen riesana. Ylivoiman tehokkuus on ollut kadoksissa Mikko Lehtosen lähdön jälkeen. Sanomattakin on selvää, että tulosta on tultava paremmin jatkossa ja uskon, että varsinkin Sami Lepistön tulo tuo siihen parannusta.

Sami Lepistö urakoi eilen upeasti yli 26 min. Kaveri on ollut peleistä poissa lähes yhdeksän kuukautta ja pystyy heti paluupelissä tälläiseen suoritukseen. Lepistö näytti heti mikä on miehiään ja otti johtajan roolin Jokereiden alakerrassa. Jokerit pelasi eilen viidellä puolustajalla ja myös David Sklenicka, Viktor Lööv ja Jakub Krejčík urakoivat isoja minuutteja. Niklas Friman vähemmän. Hyökkääjistä eniten urakoivat odotetusti Peter Regin, Jesse Joensuu ja Jordan Schroeder. Riittääkö Jokereilla vielä virtaa on iso kysymysmerkki. Useat pelaajat esiintyivät maajoukkuepeleissä viime viikolla. Urakka on valtava kun kapealla kokoonpanolla mennään. Konsta Hirvonen ja Rasmus Lahnaviik matkustivat joukkueen mukana istuakseen koko ottelun vaihtopenkillä pelaamatta vaihtoakaan. Kun tilanne on mikä se on niin sen verran pitäisi löytyä rohkeutta, että voisi heitä peluuttaa edes pieniä minuutteja. Loukkaantuneina ovat Iiro Pakarinen, Brian O’Neill ja Saku Mäenalanen. Karanteenissa ovat Henrik Haapala, Niklas Jensen, Aleksi Halme, Tommi Kivistö, Alex Grant, Markus Hännikäinen ja Janis Kalnins. Jonathan Pudas ei jostain syystä eilen pelannut vaikka esiintyi maajoukkueessa. Anders Lindbäck on urakoinut kolmena päivänä peräkkäin kolme ottelua. Jokereilla on tietysti vaihtoehdot vähissä. Tälläisellä tahdilla loukkaantumisriski on valtava ja kannattaako riskiä ottaa tässä vaiheessa kautta? Jokerit tuntien Lindbäck jatkaa maalilla ja Samuel Jukuri on luukkuvahtina.

Dynamo ja Jokerit ovat kohdanneet KHL:än runkosarjassa 19 kertaa ja voitot Dynamolle 12-7. Dynamo vei myös pudostupelisarjan 2019-keväällä voitoin 4-2. Jokerit on vienyt viisi edellistä kohtaamista.

Erikoistilanteet%

yv

Dynamo 24.4 ( Sarjan toiseksi paras)
Jokerit 20.6 ( Sarjan 11. paras)

av

Dynamo 84.7 ( Sarjan seitsemänneksi paras)
Jokerit 86.2 ( Sarjan toiseksi paras)

Parhaat pistemiehet

Dynamo

1. Vadim Šipatšov 12+26 = 38
2. Dmitrij Jaškin 24+10 = 34
3. Daniil Tarasov 13+12 = 25
4. Dmitry Kagarlitsky 6+18 = 24
5. Oscar Lindberg 7+16 = 23

Jokerit ( ottelussa pelaavat)

1. Jordan Schroeder 8+11 = 19
2. Veli-Matti Savinainen 9+8 = 17
3. Jesse Joensuu 9+4 = 13
4. Jakub Krejčík 3+8 = 11
5. Marko Anttila 5+4 = 9

Eniten Peliaikaa per ottelu keskiarvo

Dynamo

Hyökkääjät

1. Dmitrij Jaškin 20:11
2. Vadim Šipatšov 20:05
3. Dmitry Kagarlitsky 17:41

Puolustajat

1. Andrei Mironov 21:13
2. Andrei Sergeyev 20:19
3. Juuso Hietanen 19:32

Jokerit ( ottelussa pelaavat)

Hyökkääjät

1. Peter Regin 17:36
2. Jordan Schroeder 17:11
3. John Norman 16:38

Puolustajat

1. Sami Lepistö 26:13 (vain eilinen ottelu pelattuna)
2. Viktor Lööv 20:09
3. Jakub Krejčík 19:55

Maalivahtien torjunta% / Päästetyt maalit keskiarvo per ottelu

Dynamo

Aleksandr Jerjomenko 91.8 / 2.31
Emil Garipov 91.4 / 2.52
Ivan Bocharov 90.9 / 2.54

Jokerit

Anders Lindbäck 92.2 / 2.32
Samuel Jukuri

Seuraa heitä

Vadim Šipatšov johtaa sarjan pistepörssiä. Taitava sentteri saa pelin näyttämään todella helpolta. Taipumusta on myös turhautumiseen milloin pelihuumori katoaa.

Dmitrij Jaškin on sarjan paras maalintekijä. Tykkää myös fyysisestä pelistä ja johtaa ylivoimaisesti sarjan taklaustilastoa.

Magnus Pääjärvi hankittiin Pulkkisen tilalle. Kuitenkin iskenyt koko kautena vain kolme maalia. Pulkkinen onnistui iskemään Dynamossa yhdeksän maalia joka oli kuitenkin ihan kelpo määrä. Krikunov odottaa tehoja ulkomaan avulta ja jos niitä ei tule paikka voi löytyä katsomosta.

Sami Lepistö palasi kuin vanha tekijä. Samanlaisia minuuteja tiedossa ja nyt on vastassa kovempaa ukkoa. Ylivoimaan myös iso apu Jokereille.

Marko Anttila pelasi eilen hyvän ottelun ja sai siitä palkinnoksi myös maalin. Kapteenin esimerkkiä tarvitaan jälleen kovassa paikassa.

Jakub Krejčík on koomaillut aivan liikaa edellisissä peleissä. Virheet ovat maksaneet takaiskuja. Yrittää esittää parempaa kuin on. Nyt ei pelata enää Liigassa. Yksinkertaista peliä toivoisin.

Hirveän paljon ei ole odotuksia illan otteluun. Jokerit on kouluttanut Dynamoa edellisissä kohtaamisissa, mutta nyt lähtokohdat ovat Dynamolle suotuisat. Jokerit urakoi eilen ja pelaa vajaalla rosterilla. Jäähyjä ei voi kovin montaa ottaa ja omat ylivoimat on hyödynnettävä kovalla prosentilla. Alku on Jokereille tärkeä ja Dynamoa ei voi heti päästää karkuun tai tulee pitkä ilta. Pisteille venyminen olisi iloinen yllätys.

Ottelu käyntiin 18.30 V Sport Jääkiekolta ja Viaplaylta. Selostajana Antti Mäkinen.
 
Viimeksi muokattu:

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Kiitos jälleen hienosta alustuksesta. Nyt kuormitetaan pakon edessä pelaajia ja isoja riskejä. Tämä peli on jo liki etukäteen hävitty niin sama antaa Hirvosen ja Lahnaviikinkin pelata ja Jukuri maaliin. Tällä jinxauksella jäädään odottanaan vierasjoukkueen isoa yllätystä.
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuloksesta viis, kun tilanne on mikä on. Mutta missään nimessä ei tänäänkään kannata lyödä päätä pensaaseen ja ottaa löysin rantein. Ei. Toivottavasti jätkät jaksaa vielä puristaa ja ulosmitata sen mitä eilisestä jäljellä on. Sitten pää pystyssä Joulunviettoon, jengi kasaan karanteenien jälkeen ja uutta matoa koukkuun.
 
Kattilallinen perunoita on parempi kuin tyhjä ämpäri

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, L.Henttala, Johaug, Kadi, Käpä<3
Tänään ei Veikkauskaan enää uskalla tarjota mielipuolista kerrointa Jokereiden vastustajalle joten edes sieltä ei saa nyt illan via dolorosaan helpotusta. Isoja ei uskalla odottaa mutta pysyttäisiin nyt edes jonkin aikaa mukana ettei peli olisi alusta loppuun selvä, vaikea uskoa että eilen ahkeroinut kapea kokoonpano jaksaisi täyttä kolmea erää Dynamon mankelissa, varsinkaan neljättä peliä neljään päivään mahdollisesti pelaava Lindbäck tuskin on parhaimmillaan, itse laittaisin maaliin Jukurin koska pisteitä tuskin on luvassa joten mitään suurta ei tapahdu jos kiekko ei tartukaan ja tilanne pitäisi olla suhteellisen paineeton paikka laittaa kaveri maaliin.

Toivotaan ettei jäädä nollille ja vaikkapa eilen vahvasti esiintynyt Lepistö avaisi tänään maalitilinsä. Maalintekijöitähän tuo joukkue kaipaa ja mielestäni Jokereiden pitäisi kasata yksi ketju johon kasataan kaikki jäljellä olevat munat eli Joensuu - Regin - Schroeder yhteen ja loput pelaajat pyrkivät vain rikkomaan, repimään ja raastamaan sekä pelaamaan 0-0 ja antamaan tuolle ykköselle hengähdysaikaa. Krejcik pelatkoon niin vähän kuin vain mahdollista, tuo on täysi katastrofi omiin, jopa Friman näyttää tuon rinnalla puolustajalta. Mistä noin paskoja tsekkejä edes löytyy?
 
"Johaug on Norjan kansallisaarre. Olemme aina olleet hänestä hyvin ylpeitä. Kun hän kärsii tällä tavalla, kaikista hänestä tykkäävistä tuntuu pahalta."
- Joachim Baardsen -

Randalf

Jäsen
Jatkoille pääsy olisi jo kova juttu.

Krejick on saanut runsaasti rapaa niskaansa (älkää käsittäkö väärin, mielestäni siis täysin aiheesta!) ja tekee pervona, limaisena lisänä tähän kaikkeen 1+1 tänään.
 

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja espoolaisena Kiekko-Espoo
Jokereiden kerroin on vedonlyöntimarkkinoilla rajussa nousussa tähän matsiin. Lähtiskö Jokerit Jukuri maalilla matsiin. Lindbäck pelannut 5 viime päivään 4 peliä. Jos pelaa tänäänkin luulisi loukkaantumisriskin kasvavan ...
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Dynamon kotisivujen harjoituksista otettujen kuvien perusteella Oscar Lindberg puuttuu tänään Dynamon kokoonpanosta. Loukkaantuikohan hän viikonloppuna Suomi - Ruotsi -ottelussa? Hän ei pelannut Ruotsin viimeisessä ottelussa Tsekkiä vastaan. Kakkosketjun sentterinä taitaa pelata Shipov.
 

AC/DC MAN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United
Moskovan Dynamo pelissä on nyt todella näytön paikka. Eilinen peli kyllä vielä hyvin mielessä, joten pitää parantaa paljon. Viimeistely täytyy olla parempaa. Eilen yli 50 laukausta ja yks maali vaan.

Katotaan mitä joukkue laittaa pöytään.. Eilen oli epäonnea myös mukana. 2-3 tolppa laukausta.

Tänään voiton kautta joulun viettoon. Se olisi mun toive tänään. Mut katsotaan miten käy.
Dynamolla tänään näytön paikka. Viimeisestä kohtaamisesta Helsingistä tuli 6-1 tappio. Joten, tulee vaikea peli.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
On se kyllä, ryssä valittaa, ettei kulkutautisia päästetä maahan, mutta meillä esim. Hännikäiselle ei meinaa millään irrota sitä viisumia. (Korona-aikana on siis hankalampi prosessi)

Olisihan se hienoa, jos tähänkin peliin olisi nostettu A:sta Salmista, Matikkaa tai kumppaneita. Vähän hölmö olo katsoa Ikosta ykkösen laidassa (eilen), kun Hirvonen ja Lahnavik istuu koko matsin penkin päässä.
 
VÄLIKAUSI!
Suosikkijoukkue
Jokerit
Saas tosiaan nähdä, onko maalilla Lindbäck vai Jukuri. Itse veikkaan että Lindbäck on tolppien välissä tänäänkin ja Jukuri pipo päässä vaihtoaitiossa.
Jos kuitenkin valmennuksen valinta osuu Jukurin KHL-debyyttiin, niin ei hätää, onhan ukko kuitenkin maalivahti eikä bussikuski..

Viidellä ukolla operoinut puolustus onnistui lähtökohtiin nähden eilen ihan ok, tänään sitten varmasti hiukka kiireisempi ilta alakerralla luvassa kaikin puolin. Voisi nimittäin ainakin kuvitella että Dynamo paineistaa alusta alkaen suht tiukasti pakistoamme.

Itse uskon että tänään mennään neljällä ketjulla, eli Hirvonen ja Lahnaviik alusta asti kaukalossa mukana. Yksitoista ukkoa siis hyökkääjistössä, joista viiden pelaajan kohdalla (nimiä ei tässä yhteydessä tarvinne mainita) yhteenlaskettu "maaliodottama" ottelussa on tasan nolla.
Eli, suht kapealla rintamalla mennään ainakin omien ennakko-odotusteni valossa ratkaisuvoiman suhteen tänäänkin.

Vajaat puoli tuntia ja "veskari arvoitukseen" saadaan selvyys ja klo 18:30 alkaen nähdään sitten loput.
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Tämä peli on Dynamolle ensimmäinen viiden ottelun sarjasta, jossa pelit tiiviisti joka toinen päivä: 22.12. D - Jokerit, 24.12. D - AK Bars, 26.12. D - SKA, 28.12. Spartak - D, 30.12. Vitjaz - D.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Lostedt, Ben-Amor
Positiivinen kaveri toteaisi, että tilanne ei ole optimaalinen. Mä sanon, että voihan helvetti mitkä lähtökohdat. Alla back2back, joka on normaalistikin raskas urakka. Nyt se tänään painava matsi on vedetty vajaalla ja vajaalla jatketaan, mikä ei varmasti helpota. Veskari on sitten vääntänyt vielä pidempää putkea tai vaihtoehtoisesti maalilla on Mestisjyrä. Voi moro. Näistä lähtökohdista katsottuna tänään en jaksa tuloksesta ihan hirveästi stressata. Tulee mitä tuee, tärkeintä on saada jätkille henkilökohtaisella tasolla onnistumisia ja terveenä takaisin.

Ei silti, ei Jokerien voitto mikään urheilumaailman isoin yllätys olisi. Suuri yllätys se toki olisi, kyllä tässä nyt on ihan kaikki mahdollinen Dynamon eduksi.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Carter Hart + muu Flyers
Samoilla mennään tänään kuin eilenkin. Jos se siis ketään yllätti.

Toive: Lahnaviikille ja Hirvoselle peliaikaa.
 
Pöö

spede1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja espoolaisena Kiekko-Espoo

Näillä mennään sano Virmasmasakin
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Odotukset eivät ole korkealla. Mutta jospas ne meidän tolppavedot menisivätkin tänään maaliin... Dynamolla on varmasti hampaankolossa ja vähän muissakin koloissa (hyyyyyiiiiii....) edellisen matsin kalavelat maksettavana.
 
En gång Turkish Airlines, alltid Turkish Airlines.

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pelitili tyhjennetty Dynamon voitolle vierastasoitus +1:llä. Tämän jälkeen hävitään luonnollisesti sitten vain yhdellä maalilla.....
 
Tää jengi on tässä!

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Dynamo Moskova
Dynamon maalin suulla tänään Garipov, joka ei ole häikäissyt ensimmäisissä peleissään.

Ylipäätään outoa yrittää vahvistaa joukkuetta maalivahtiosastolla, kun suurin heikkous on puolustuksessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy